‘Steven Bergwijn kan PSV inruilen voor miljoenencontract in Spanje’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Steven Bergwijn kan PSV inruilen voor Sevilla, zo verzekert De Telegraaf vrijdag. Volgens het dagblad heeft de Zuid-Spaanse club aan technisch manager John de Jong laten weten graag opnieuw én snel zaken te willen doen, na de eerdere transfer van Luuk de Jong naar het Ramón Sánchez-Pizjuán. De Telegraaf stelt dat PSV op de hoogte is van de interesse, maar dat de club uit LaLiga zich nog niet officieel voor de 21-jarige aanvaller heeft gemeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Sevilla zou een mooie club voor Steven Bergwijn zijn


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door constant kante)

Bergwijn is goed. Maar ik hoop echt niet dat ajax zoveel geld gaat neer tellen voor hem. Sevilla is een leuke club, maar ik hoop niet dat hij net als promes ook misbruikt wordt. Weet verder niet hoe sevilla tegenwoordig speelt.

19 juli 2019 om 07:18

Ik denk niet dat Promes misbruikt werd bij Sevilla, hij was simpelweg niet goed genoeg maar ze zagen dat hij op een andere positie wellicht van waarde kon zijn. Ze hebben hem natuurlijk toen niet voor de RB gehaald he?

19 juli 2019 om 07:53

@kakadu

"ik denk niet dat Promes misbruikt werd bij Sevilla, hij was simpelweg niet goed genoeg maar ze zagen dat hij op een andere positie wellicht van waarde kon zijn. Ze hebben hem natuurlijk toen niet voor de RB gehaald he?"

Hij heeft nauwelijks een eerlijke kans en voldoende speeltijd op zijn positie gehad. En dan word je nooit goed genoeg. Spelers die van buitenaf naar een club komen hebben zeker in het begin vertrouwen en voldoende uitzicht op speeltijd nodig. Bovendien kan het ook gewoon zijn dat Sevilla haar huiswerk niet goed heeft gedaan en club en speler niet bij elkaar passen. Bij Southampton zijn ze nog aan het bijkomen van de verbazing over het niveau dat Tadic vorig seizoen bij Ajax heeft aangetikt, dat heeft hij bij zijn oude club zelfs nooit benaderd. Het is te hopen dat Bergwijn wel een eerlijke kans krijgt, anders gaat het met hem dezelfde kant op. Dat zou wel weer gunstig zijn voor Ajax, dan kan Ajax hem volgend jaar voor een schappelijke prijs ophalen als Neres wel vertrekt. Al moet ik eerst maar nog zien of Sevilla wel bereid is om het door PSV gewenste bedrag op tafel te leggen.

19 juli 2019 om 08:11

Maar waarom zou Bergwijn dan wel speeltijd bij Sevilla gaan krijgen?
Bergwijn is echt niet beter dan Promes, al kan hij dit wellicht wel worden.

Promes was een topspeler in de Russische competitie, waar Bergwijn een goede speler is in de Eredivisie. Promes ging naar Sevilla, nadat die het seizoen er voor tot beste speler van de competitie was uitgeroepen en Bergwijn zou dan nu naar Sevilla gaan als speler waar de meeste van zeggen dat die een matige 2e seizoenshelft achter de rug heeft.

Bergwijn kan beter worden, maar is zeker niet beter dan Promes toen hij naar Spanje ging, dus dat betekent dat ook Bergwijn nu nog niet goed genoeg zal zijn om daar in de basis te komen. Dus m.a.w. Sevilla zou een slechte keuze zijn.

19 juli 2019 om 08:39

Ze hebben n nieuwe trainer. Deze speelt wel n normaal systeen

19 juli 2019 om 08:53

Precies dit wat Bakkert zegt ja. Zou een rare keuze zijn van Sevilla om Promes weg te doen voor 20 miljoen en dan Bergwijn voor minstens zo veel terug te kopen.

19 juli 2019 om 08:54

Bergwijn is op dit moment minimaal gelijkwaardig als Promes, en is veel jonger. Ik zie dan ook veel liever Bergwijn dan Promes.

19 juli 2019 om 09:10

Ik vraag me echt af of hij niet goed genoeg was voor Sevilla. Hij kwam toch met aardige statistieken uit Rusland waar hij veel scoorde, aardig wat assist gaf en tot een van de beste spelers van de competitie gerekend werd. Het kan dan niet zo zijn dat je in Sevilla er opeens niks meer van bakt. Ik denk dat hij gewoon verkeerd gebruikt is en dat Sevilla het niet aandurfde om hem te gebruiken op een manier waarbij hij tot z’n recht komt. Ze wilden niet het systeem omgooien voor hem en hebben hem toen maar linksback gezet.

19 juli 2019 om 09:12

@bakkert

toch zit er wel een verschil tussen beide spelers. Promes is een speler die veel ruimte nodig heeft waar Bergwijn juist behendiger is in de kleine ruimte wat veel beter bij een club als Sevilla past

19 juli 2019 om 10:17

Haha gast bergwijn is dus echt wel beter dan promes he. Daarnaast vele malen jonger waar nog zo veel rek in zit. Het is niet zo raar dat ze nu naar bergwijn kijken, gewoon een toptalent die voor 35 a 40 op te halen is. Voor clubs als Sevilla prima bedragen.

19 juli 2019 om 10:26

Nou Nick, dat valt nog te bezien. Promes heeft zich internationaal al behoorlijk laten zien, oa speler van het jaar in de door groot geld gedomineerde Russische competitie. Bergwijn heeft idd potentie, maar internationaal nog weinig goeds en beslissends laten zien. En dan is 2x zoveel aan transfer, want ik denk niet dat Bergwijn meer dan 35 miljoen zal opleveren, alsnog onevenredig veel. Zeker als het de inkomsten en uitgaven van dezelfde club zijn..

19 juli 2019 om 10:35

Japie_krekel

"toch zit er wel een verschil tussen beide spelers. Promes is een speler die veel ruimte nodig heeft waar Bergwijn juist behendiger is in de kleine ruimte wat veel beter bij een club als Sevilla past "

Het lijkt mij dat juist het omgekeerde het geval is, aangezien Ajax bij voorkeur op de helft van de tegenstander speelt met verdedigers die tegen de middenlijn aan staan, terwijl PSV meestal vanuit de omschakeling opereert. En daar ook de spelers voor heeft. Bij Ajax zijn de ruimten voorin altijd veel kleiner dan bij Psv en wordt er daarom meer gevraagd van de technische vaardigheden van een speler. Ik denk overigens dat Bergwijn en Promes vergelijkbare spelers zijn en dat Promes alleen iets meer scorende vermogen heeft. Dat kan echter ook ervaring zijn en iets is dat Bergwijn nog verder moet ontwikkelen, ook al zijn de cijfers die hij kan overleggen al bovengemiddeld. Het verschil tussen die twee is vooral dat Promes in de kracht van zijn leven zit en niet heel veel beter meer zal worden, terwijl Bergwijn feitelijk nog aan het begin van zijn carriere staat en nog de nodige groeipotentie heeft.

19 juli 2019 om 10:52

Wat heeft Promes gepresteerd in Oranje. Bergwijn heeft veel meer potentie. Ik zie Ajax Bergwijn niet kopen vanwege hoge transfersom.

19 juli 2019 om 16:51

Scepticus

"het lijkt mij dat juist het omgekeerde het geval is, aangezien Ajax bij voorkeur op de helft van de tegenstander speelt met verdedigers die tegen de middenlijn aan staan, terwijl PSV meestal vanuit de omschakeling opereert."

Eh, leuk geprobeerd maar de realiteit is gewoon dat PSV in 85-90% van de wedstrijden gewoon op de helft van de tegenstander speelt, die terug plooit om het PSV moeiljik te maken. Dat PSV vooral countert is onzin.

Los daarvan, dat juist Promes goed is in de kleine ruimtes en Bergwijn niet 'ómdat Ajax op de helft van de tegenstander speelt' is een drogreden. Het is een redenering van het type: een koe is een graseter, ik houd van melk en dus geeft een koe melk.

Bergwijn is inderdaad, zoals aangegeven, juist erg goed in kleinere ruimtes. Speelde niet voor niets ook vaak centraal in de spits, in de jeugd.

20 juli 2019 om 15:28

SVraag:Stel dat Bergwijn tegen Basel gaat spelen, mag hij dan eventueel onder Ajax ook nog Championsleaque spelen?
Zo niet en Marc Overmars wil hem toch inlijven dan zou ik maar echt haast maken.
Overigens hoop ik wel dat Bergwijn naar Ajax gaat.
Hij is veel verder dan Promes. Ajax is niets voor niets halve finalist geworden Bijna elke speler uit dat elftal is balvast en kan vandaar uit of dribbelen of een pass geven.In de oefenduels van wat ik van Quincy Promes gezien is dat ie in "aanleg" weliswaar een geweldige dribbelaar is. maar nog niet balvast , Hij schermt onvoldoende de bal af en dat moet beslist op Ajaxniveau beter.
Je mag bij Ajax niet zomaar de bal verliezen. Vrij wel elke Ajaxspeler is balvast.Ik hoop dat Promes dat snel eigen maakt. Voorbeeld.Tadic of Zyech zijn in staat tussen 2 , 3 man nog de bal vast te houden en passjes te geven en daarbij ook nog te dribbelen. Dan ben je echt top, Ajaxwaardig. Overmars haar je een beetje.Overtuig de RVC. Kosten zijn gewoon peanuts Dit is het moment om succes te kunnen afdwingen

Bij Ajax speel je Champions league en bij Sevilla in een betere competitie. Zou het jammer vinden als hij uit de Eredivisie vertrekt. Maar de stap zou hij zeker aan kunnen.

19 juli 2019 om 01:51

Als hij bij Ajax Champions League speelt, dan speelt hij ook Champions League bij PSV?

19 juli 2019 om 01:57

De kans dat Ajax de CL gaat halen is wel een stuk groter dan dat PSV daarin gaat slagen. Nog afgezien hoe je de onderlinge krachtverhoudingen inschat, het maakt nogal uit of je tegen de kampioen van Tsjechie en Zweden moet spelen of dat je via clubs als Bazel, Porto, Basaksehir of Dinamo Kiev je moet zien te plaatsen.

19 juli 2019 om 02:18

We hebben het nu niet over PSV die Champions league speelt, dat is irrelevant. Ik maak nu de afweging tussen Sevilla en Ajax en meer niet. Psv speelt inderdaad Champions league en succes alvast!

19 juli 2019 om 02:32

Maar je geeft aan dat hij bij Ajax in de Champions League speelt? Dat is iets nieuws voor mij! Dacht namelijk dat de kampioen van Nederland zich niet direct kwalificeert? Dan zit hij namelijk in het zelfde schuitje als bij PSV.

19 juli 2019 om 02:33

Adzevdo, dat is niet wat je mede Ajacied zegt.

19 juli 2019 om 09:23

Dan snap ik niet dat Ajax het systeem op de schop wilt gooien om deelname aan de champions league te veranderen, want feitelijk doen zij nu die ook gewoon mee aan de champions league. Ik zie nu opeens het probleem niet meer.

19 juli 2019 om 09:33

Ze willen de groepsfase halen. Wat enorm veel centjes in het laadje brengt. Wat de kwalificatie immers niet doet. Doet weinig aan het feit af dat Ajax gewoon CL speelt dit jaar. In welke bocht je je ook probeert te wringen.

19 juli 2019 om 09:34

Dr. Mario. CL spelen is groepsfase. De voorrondes heet niet voor niets de VOORronde van de CL. Kwalificatie voor de voorrondes verdienen wij in de competitie, maar dan moet je dus nog wedstrijden spelen voordat je mee mag doen. Of te wel, voorrondes is niet feitelijk meedoen aan de CL.

19 juli 2019 om 09:41

Voorronde van de CL, dat je zeg je notabene zelf. CL dus.

19 juli 2019 om 09:59

Als je het toch feitelijk wilt houden, dan willen zij niet de groepsfase halen, maar het hoofdtoernooi. De groepsfase is onderdeel van het hoofdtoernooi.

19 juli 2019 om 10:23

De voorronde is toch niet de CL. Iemand die eruit vliegt in het kwalificatietoernooi van Wimbledon speelt ook niet op Wimbledon. Echt niemand is blij als ze stranden in de voorronde.

Ajax heeft wel meer kans het te halen, maar ze zijn er nog niet. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat ook Ajax er tegen een dwerg uit kan vliegen.

19 juli 2019 om 01:53

Laten we gewoon eerlijk zijn, Ajax heeft geen inkomende transfers van boven de 20 miljoen gehad. Laten we zeggen dat Ajax misschien bereid is om 25 miljoen op tafel te leggen, daarvoor gaat PSV hem echt niet naar Amsterdam laten gaan. Heel misschien dat ze bereid zijn tussen de 25 en 30 miljoen te accepteren van een buitenlandse club, maar ons direct versterken zit er gewoon niet in. Ik ga er toch wel vanuit dat PSV zeker een miljoen of 30 gaat vangen voor Bergwijn en dat gaat Ajax (terecht) niet betalen.

Gewoon Ziyech een sterk verbeterd contract voor 1 jaar erbij laten tekenen, dat is een nog veel betere optie dan Bergwijn binnen halen.

19 juli 2019 om 04:00

Bij Sevilla speel je in een veel betere competitie met sowieso 2 keer tegen atletico, real en barca met daarnaast nog andere goede tegenstanders

19 juli 2019 om 07:40

"bij Ajax speel je Champions league"

Jeetje, de tijd gaat wel echt snel de laatste tijd. Ik had nog niet eens door dat die voorrondewedstrijden van Ajax al geweest zijn.

19 juli 2019 om 08:07

@Cabineessence, Schattig hoor, leuk enzo. Maar sinds wanneer behoren de voorrondes tot een andere competitie dan de CL?

19 juli 2019 om 08:09

cabinessence

"jeetje, de tijd gaat wel echt snel de laatste tijd. Ik had nog niet eens door dat die voorrondewedstrijden van Ajax al geweest zijn. "

Ik heb er geen moeite mee dat je cynisch reageert omdat er mensen zijn die de huid van de beer weer eens te koop hebben aangeboden, terwijl ze beer nog moeten schieten. Ajax is in exact dezelfde situatie als PSV en moet ook voorronden spelen om zich te plaatsen, al moet daar bij worden aangetekend dat Ajax daarvoor al zeker is geplaatst bij de loting en een ronde minder moet afwerken. Het is echter net zo goed zo dat het geen vanzelfsprekendheid is dat Bergwijn tegen Athletico, Real en Barca gaat spelen, zoals sommige mensen doen voorkomen, daarvoor moet hij eerst door de trainer op het wedstrijdformulier worden gezet en ook dat is net zo min een zekerheid als dat Ajax CL zal gaan spelen. Om die reden heeft Lainez waarschijnlijk ook Betis boven Ajax verkozen, maar tot nu toe heeft hij het met een handvol invalbeurten moeten doen. Het is zeker niet de eerste keer dat mensen zaken gaan vergelijken, waarbij ze vergelijking in een bepaalde richting te sturen door bij het ene element uit te gaan van het meest positieve scenario en bij de ander van het meest negatieve. Of vice versa. Waarom dat zo is, weet ik ook niet omdat je daarmee niet alleen anderen in de maling neemt, maar vooral ook jezelf.

19 juli 2019 om 09:09

"maar sinds wanneer behoren de voorrondes tot een andere competitie dan de Cl?"

Ah, goeie vraag. Op Voetbalzone is dat afhankelijk van wat het beste uitkomt voor het punt dat je op dat moment probeert te maken. Voorbeeldje:

"bij Ajax speel je komend seizoen Cl."
"volgens mij moeten jullie eerst nog even door de voorrondes zien te komen."
"de voorrondes zijn toch ook de Cl?"

Even later:

"wat heeft Lozano nou eigenlijk gepresteerd in Europa?"
"afgelopen seizoen vier goals in de Cl."
"volgens mij maar twee, hoor. De voorrondes tellen toch niet mee?"

(natuurlijk gebeurt het net zo vaak andersom, maar je begrijpt het idee.)

19 juli 2019 om 09:12

Je legt dingen in mijn mond die ik niet heb geroeptoetert. Voorronde CL is feitelijk gewoon de CL. PSV speelt toch ook voor de CL tegen Basel?

19 juli 2019 om 09:16

@dr.mario

ik volg je logica niet. het zijn voorrondes waarin je je moet zien te plaatsen voor deelname aan de Champions League dus het is geen CL want als je verliest neem je geen deel aan dat toernooi

19 juli 2019 om 09:36

"je legt dingen in mijn mond die ik niet heb geroeptoetert."

Ik leg jou niets in de mond, gewoon een algemene schets van hoe het er op Voetbalzone vaak aan toegaat.

19 juli 2019 om 09:43

Even een oprechte vraag; Stel Sevilla en PSV komen er samen uit voor een bepaald bedrag. Heeft Ajax dan niet het recht om dat bod te evenaren waardoor het niet meer aan PSV is, maar aan bergwijn zelf? Of mag PSV voor verschillende clubs verschillende bedragen vragen?

19 juli 2019 om 09:49

"of mag PSV voor verschillende clubs verschillende bedragen vragen?"

Lijkt me wel. Als jij je auto te koop zet, dan ben jij toch ook niet verplicht om aan elke geïnteresseerde koper hetzelfde bedrag te vragen? Daarbij heeft PSV een goede reden (hiet niet sterker willen maken van de directe concurrent) om meer aan Ajax te vragen dan aan een andere club.

En sowieso zou ik niet weten waarom Bergwijn zelf liever een zijstap in de eredivisie zou willen maken dan een transfer naar een mooie Spaanse subtopper.

19 juli 2019 om 08:05

wie zegt dat Ajax cl speelt? bij sevilla is dat 100 procent zeker bij Ajax niet dus beetje verkeerde beredenering

19 juli 2019 om 08:15

leeuw1975

"wie zegt dat Ajax cl speelt? bij sevilla is dat 100 procent zeker bij Ajax niet dus beetje verkeerde beredenering"

Zeker, maar dan moet je als speler wel eerst op het wedstrijdformulier worden gezet. En ook dat is allerminst zeker en dus net zo goed een verkeerde beredenering.

19 juli 2019 om 09:14

@ajax4xcl

Ajax is misschien ietsje een vooruitgang op PSV maar ik vind dat meer een stap opzij dan een stap vooruit voor Bergwijn. ik denk dat het voor hem handiger is om zich verder te ontwikkelen in een topcompetitie dan weer een paar seizoenen tegen FC Groningen en Fc Emmen te spelen

Lijkt me geen verkeerde club voor Bergwijn, vlak onder de top van Barca, Real en Altetico Madrid met kansen om CL te behalen en vrijwel ieder jaar Europees. Prachtige stad en het zal ongetwijfeld ook een verbetering op het gebied van salaris betekenen. Ook een stuk beter keuze dan andere clubs die ik voorbij hoorde komen, Bayern komt hij tekort voor, Ajax gaat hem niet betalen en Inter zou hij zelf niet moeten willen.

Ik ben wel benieuwd hoeveel er in de onderhandelingen overbljift van die bedragen die ik de afgelopen maanden voorbij heb zien komen. Ik vermoed dat enkele mensen een beetje teleurgesteld gaan uitkomen.

19 juli 2019 om 02:21

Hoezo Inter niet willen? Speel je Champions league, goed salaris, grote club, groot stadions met veel fans en je speelt in de top van Italië. Lijkt mij niet veel mis mee?

19 juli 2019 om 02:46

In het 352 systeem van conte zou hij als vleugelaanvaller niet kunnen spelen. Of hij moet misbruikt worden als wingback en daarom ziet het eruit als een niet zo verstandige keuze.

19 juli 2019 om 08:06

Inter is een club in verval. Het is al jaren chaos met spelers die maar wat doen, een bestuur wat er niks van snapt, een land wat maandelijks in opspraak is wegens racisme richting gekleurde spelers en een keiharde achterban. Nee, als Bergwijn slim is vermijd hij compleet Milan. Sevilla lijkt me een mooie club en een goeie stap. Alleen blijf ik toch wel altijd een beetje met het verhaal Promes in m'n achterhoofd zitten als het gaat om Sevilla, dus ik hoop wel dat Bergwijn dan een eerlijke kans krijgt daar.

19 juli 2019 om 08:57

Ik vind Bergwijn helemaal geen vleugelaanvaller. Ik zou hem bij PSV als aanvallende middenvelder neer zetten.

19 juli 2019 om 08:19

@adzevedo

"bayern komt hij tekort voor, Ajax gaat hem niet betalen en Inter zou hij zelf niet moeten willen. "\

Hoezo komt hij tekort voor Bayern? Zolang hij daar nog geen wedstrijd gespeeld heeft, is dat niet meer dan een aanname en het zou zeker niet de eerste aanname zijn die wordt gelogenstraft. Hij is nog piepjong en heeft alles in huis om te kunnen slagen bij Bayern, ook al komt het er nog niet altijd helemaal uit. Het zou me niets verbazen als over Robben hetzelfde is gezegd toen hij nog bij PSV zat.

19 juli 2019 om 14:44

@sceptiscus38

Kom laten we eerlijk zijn : Bergwijn heeft talent en potentie, maar is absoluut geen talent van de buitencategorie zoals bijv een De Ligt. Hij heeft zich op het internationale niveau in mijn optiek ook nog niet genoeg bewezen daarvoor. Bayern is gewoon de Europese top en daar komt hij gewoon (nog) tekort voor. En zo piepjong is hij niet meer, hij is bijna 22 inmiddels. Nog steeds jong, maar we moeten het niet overdrijven.

Het is altijd mogelijk dat spelers verassen, maar ik wil je erop wijzen dat Robben toen hij in 2004 ging hij zojuist een belangrijke rol in het Nederlands elftal had gespeeld op het EK waarbij hij uitblonk. Zover als Robben toen, zover is Bergwijn echt nog niet. Maar nogmaals, wat niet is kan echt nog komen. Met een goede vervolg stap is het ook uitstekend mogelijk de top te halen, kijk naar Van Dijk bij Liverpool.

Ik kan mij niet voorstellen dat een club als Sevilla +30 miljoen gaat betalen voor Bergwijn. Maar als ze het wel doen is het een prima deal , zeker voor PSV.

Die link is makkelijk gelegd maar ik verwacht er helemaal niks van. Ik weet niet hoe Sevilla opeens zoveel centjes kan besteden maar ik denk niet dat ze nog eens circa 40 miljoen kunnen uitgeven aan Bergwijn. Voor Bergwijn is het een uitstekende tussenstap en een prachtige club in een prachtige omgeving. Maar ze hebben in Sevilla inmiddels een selectie waarmee je twee elftallen op kan stellen. Ben Yedder (die er nog steeds is), De Jong, Dabbur, Munir, Ocampos en ook nog eens Bergwijn voor 3 posities? En dan vergeet ik nog wat spelers.

Moet ook zeggen dat de o zo bewierookte Monchi zichzelf ook belachelijk maakt. Heeft bij AS Roma 1394282 spelers gekocht in hele korte tijd en de club met in een puinhoop achter gelaten. Vervolgens mag hij terugkomen bij Sevilla en is meteen weer bezig met duizend spelers kopen in de hoop dat er een voltreffer tussen zit. Dan schat ik een Marcel Brands of Overmars toch wel een stuk hoger in.

19 juli 2019 om 10:17

Maar Ben Yedder zal waarschijnlijk vertrekken. Ik verwacht ook niet dat ze 40 miljoen uitgeven aan Bergwijn, maar het is ook de vraag hoeveel ploegen echt concreet zijn voor hem en welke prijs er geboden wordt. Het is ook aan Psv om niet al te snel toe te geven. Bergwijn is momenteel één van de beste spelers in de selectie, daar moet je eigenlijk minimaal 40 miljoen voor vangen, zeker omdat het moeilijk wordt om een gelijkwaardige vervanger in huis te halen.

Sevilla gaat never meer dan 30 miljoen uitgeven aan Bergwijn. Die zijn toch niet gek. Net Promes verkocht voor 17 miljoen. Daarbij zal hij dan het plekje van Promes mogen overnemen. Weet niet of Bergwijn zin heeft om als aanvallende back te spelen? Ik geloof niet dat dit het word. Voor de bedragen die PSV wil ontvangen wordt het wachten op een select groepje clubs die dat wel betalen. Maar daar schaar ik Sevilla niet onder.

Het zou een goede stap voor hem zijn, beter dan naar Ajax of Bayern in ieder geval.

Bij Ajax is het niet beduidend veel beter dan bij Psv, behalve waarschijnlijk meer salaris, een wat grotere kans op CL dit seizoen en wellicht daarna een iets makkelijkere overstap naar de Europese Top, al is dat laatste ook wel te betwisten want als je naar de uitgaande transfers deze eeuw kijkt, zijn er ook vanuit PSV veel voorbeelden te vinden van spelers die direct van PSV naar de top in Engeland of Spanje gingen en denk niet dat het er veel minder zijn dan Ajax. Als je goed bent dan haal je de Europese top wel, of je nu bij Ajax of PSV speelt.

De stap naar Bayern lijkt me nu nog te groot voor hem. Hij is nog niet zo belangrijk als Memphis was toen hij naar United ging, en we weten allemaal hoe dat uitpakte.

Bij Sevilla speelt hij in een veel sterkere competitie dan Nederland. Als hij het daar 2 jaar waar maakt, dan is een stap naar de Europese top ook makkelijk te maken. Daarnaast past hij met zijn behendigheid denk ik wel in de Spaanse competitie.

De vraag is alleen of Sevilla wel bereid is om aan de vraagprijs van PSV te voldoen...

19 juli 2019 om 08:27

@bvbrunschot

"het zou een goede stap voor hem zijn, beter dan naar Ajax of Bayern in ieder geval. "

Dat is een behoorlijk voorbarige conclusie. Hij moet zoveel kosten, dat hij bij Ajax met zijn kwaliteiten zo goed als zeker van een basisplaats zou zijn, terwijl dat bij Sevilla met haar overvolle selectie nog maar moet worden afgewacht. Als hij aan spelen toekomt, is Sevilla wellicht een betere stap vanwege het hogere niveau van de competitie, maar of hij aan spelen toekomt en voldoende, staat allerminst vast. In Spanje doen ze, afgezien van misschien bij Barca, niet aan een speler vertrouwen geven, als je een of twee wedstrijden niet je niveau haalt, sta je er zo naast en moet je eerst maar weer zien wanneer je er weer in komt als je concurrent het wel goed doet.

Heel slim van Marc (ff mede onderhandeld met de koop van Promes). Sevilla doet een bod van 20 miljoen. Stel dat ze er dan uitkomen. Dan zegt Ajax, Wij maken er 25 miljoen van. PSV zegt nee, Bergwijn boos, want hoger bod...

Een hoger bedrag overhouden dan Depay lijkt me onwaarschijnlijk. Depay was veel verder toen hij vertrok en daadwerkelijk een van de beste spelers van de ED.

19 juli 2019 om 08:59

Als PSV akkoord gaat voor 20 miljoen. Dat er meer clubs interesse hebben is juist goed voor PSV en niet voor Ajax. Dit zal de prijs opdrijven.

Daarbij kun je depay niet vergelijken. Een de jong of de ligt waren toen ook niet voor zulk hoge bedragen wegggegaan. De prijzen zijn behoorlijk gestegen.

19 juli 2019 om 10:50

"sevilla doet een bod van 20 miljoen. Stel dat ze er dan uitkomen."

Volgens de media is de verwachting dat Sevilla gaat beginnen met een bod van 30-32 miljoen en dat PSV in gaat zetten op 40.

19 juli 2019 om 14:49

Dit is een kwestie van begrijpend lezen, ze zouden niet willen beginnen met een bod van 30-32 miljoen maar juist 30-32 maximaal willen betalen. Sevilla gaat dus echt niet openen met een bod van 30-32 miljoen.

Ik vraag mij toch af waar Sevilla dat geld vandaan haalt. Zoveel transferinkomsten hebben ze niet.

Nog steeds niks concreets dus. En het is De Telegraaf. Ofwel niks aan de hand en die zijn met Ajax nieuws niet eens betrouwbaar. Als echt zo zou zijn wens ik Bergwijn veel plezier en succes bij Sevilla. Voor alle reacties hieronder kap met die vijandigheid!!! Zowel Ajax als PSV, Feyenoord, Utrecht en AZ moeten zich allemaal gaan kwalificeren!! Hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen ipv rivalen af te zeiken!

Bergwijn moet gewoon verstandig zijn en bij PSV blijven. En niet net als Memphis een paar leuk spelen en uitblinken en vertrekken bij het eerste beste bod van een mooie club. We weten allemaal wat er gebeurd met zulke spelers. Drenthe, Memphis, Babel, Emanuelson, Maduro, Labyad, Afellay allemaal spelers met een mooie toekomst maar kozen voor de centen.

Zou voor hem een prachtige stap zijn. Kan hij wennen aan een betere competitie en denk dat de Spaanse hem meer ligt dan bijvoorbeeld Engeland

Vraag:Stel dat Bergwijn tegen Basel gaat spelen, mag hij dan eventueel onder Ajax ook nog Championsleaque spelen?
Zo niet en Marc Overmars wil hem toch inlijven dan zou ik maar echt haast maken.
Overigens hoop ik wel dat Bergwijn naar Ajax gaat.
Hij is veel verder dan Promes. Ajax is niets voor niets halve finalist geworden Bijna elke speler uit dat elftal is balvast en kan vandaar uit of dribbelen of een pass geven.In de oefenduels van wat ik van Quincy Promes gezien is dat ie in "aanleg" weliswaar een geweldige dribbelaar is. maar nog niet balvast , Hij schermt onvoldoende de bal af en dat moet beslist op Ajaxniveau, veel beter.
Je mag bij Ajax niet zomaar de bal verliezen. Vrij wel elke Ajaxspeler is balvast.Ik hoop dat Promes dat snel eigen maakt. Voorbeeld.Tadic of Zyech zijn in staat tussen 2 , 3 man nog de bal vast te houden en passjes te geven en daarbij ook nog te dribbelen. Dan ben je echt top.Of wel Ajaxwaardig.Bergwijn hoort in Ajax!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 5 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

De topper tussen PSV en Ajax: een wedstrijd in een wedstrijd

Aanvallend loopt het wel, bij de nummer één en twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Ajax (negentien goals) en PSV (veertien goals) zijn, hoewel de twee nog een wedstrijd te goed hebben,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren