Update: Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond

Zaterdag, 20 juli 2019 om

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft bij de presentatie van Antoine Griezmann in het Camp Nou gereageerd op de aantijgingen van Atlético Madrid. De Madrilenen zijn het niet eens met de gang van zaken rondom de transfer van Griezmann naar Barcelona en willen bovenop de 120 miljoen euro nog 80 miljoen euro ontvangen. Bartomeu denkt dat er weinig kans is dat Atléti gelijk zal krijgen aangezien er volgens hem geen bewijs is voor onrechtmatig handelen.

Griezmann gaf op 14 mei van dit jaar al aan dat hij de club deze zomer zou verlaten. De ontsnappingsclausule in zijn contract bedroeg toen nog 200 miljoen euro, een bedrag dat met 80 miljoen euro zou zakken op 1 juli. Barça maakte uiteindelijk de deal met Griezmann vorige week bekend en maakt 120 miljoen euro over naar Atlético Madrid. De Madrileense clubleiding is boos, want zij zijn ervan overtuigd dat er in maart al een akkoord was tussen Griezmann en Barcelona.

View this post on Instagram

Rugnummer 1??7?? ???? #griezmann #campnou #griezmann17 #barcelona #fcb #fcbarcelona #azulgrana #swipe #swipeleft #bartomeu

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Middels een statement via de officiële kanalen kondigde de club van trainer Diego Simeone stappen aan. “De speler maakte op 14 mei, voordat de clausule werd aangepast, bekend dat hij de club zou verlaten. Atlético gelooft daarom dat de beëindiging van het contract, afgaande op eerder gebeurtenissen en acties van de speler, al voor het einde van het afgelopen seizoen plaatsvond. De club is daarom begonnen met het in werking stellen van procedures die zijn belangen en rechten moeten beschermen.”

Bartomeu geeft Atlético weinig kans tot slagen. “Ik heb gesproken met Atlético Madrid, maar is op geen enkele manier bewijs. Ik begrijp dat Atlético zijn belangen verdedigt. Ik heb gesproken met Enrique Cerezo (voorzitter van Atlético Madrid, red.) We zullen zien wat er gaat gebeuren, maar er valt weinig over te zeggen. We hebben contact opgenomen met Griezmann nadat hij in een video afscheid nam van de fans”, aldus de voorzitter zondag bij de presentatie van Griezmann.

Bartomeu liet tot slot weten dat Barcelona er alles aan zal doen om deze zomer nog meer spelers aan te trekken. “We willen de beste spelers hebben. We hebben al een competitief team en krijgen nu Griezmann er op het juiste moment bij. We zullen niet stoppen om te proberen onze ploeg te verbeteren.”

Update 20 juli 13.57 uur - Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond
De Spaanse voetbalbond (RFEF) stelt een onderzoek in naar de transfer van Antoine Griezmann naar Barcelona. Atlético Madrid heeft een klacht ingediend tegen de Catalanen, omdat men van mening is dat zij nog tachtig miljoen euro meer over moeten maken voor de Franse spits. Over de gang van onderzoek doet de RFEF geen uitspraken, maar de Spaanse voetbalbond laat alleen weten dat de gang van zaken onderzocht wordt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Je kan beter zeggen dat je iets niet heb gedaan als zeggen je hebt geen bewijs... maar goed. Ik ga niet oordelen over hoe barcalona zaken doet. Griezmann had toch wel gegaan vroeg of laat dus beetje kinderachtig en kansloos dit van Atleti

15 juli 2019 om 00:26

Ja precies, vervolgens geeft hij ook nog toe dat ze na de video contact hebben gelegd, dat was nog een flinke poos voor zijn clausule werd verlaagd. Maar goed, dat Barca dingen regelmatig niet helemaal lekker doet is geen nieuws, hoewel Atletico in deze ook niet moet zeuren aangezien de clausule gewoon betaald is

15 juli 2019 om 02:12

Daarmee kun je jezelf juridisch behoorlijk in de eigen vingers snijden.

15 juli 2019 om 05:53

Eerlijk gezegd zeg je dat liever niet. In zulke zaken kom je met bewijs, als Bartomeu zo iets zegt kan je in de problemen komen.

15 juli 2019 om 07:14

Inderdaad, als iemand roept er is geen bewijs dan gaan er bij mij meestal alarmbellen af. Hoop echt dat het niet waar is en dat mijn club eerlijk gehandeld heeft.

15 juli 2019 om 08:59

Er is ook geen bewijs dat draken niet bestaan. In een zaak als deze ligt gelijk/ongelijk in een grijs gebied, gezien er van beide kanten vast legitieme claims gemaakt kunnen worden. Er is misschien geen bewijs dat Griezmann voor die tijd is vastgelegd, maar wel dat er een mondelinge toezegging is gedaan waar geen opnames van zijn. En wat kun je dan doen als rechter?

20 juli 2019 om 14:49

Wie weet is het gwn slecht vertaald en stond er. Wij hebben niets verkeerds gedaan, als mensen beweren van wel wens ik hen veel succes dit te bewijzen. Dat is al heel iets anders.

Gewoon slim gehandeld van Barca. Als je weet dat je een maand eerder 80 miljoen meer kwijt bent dan zou je gek zijn het niet op deze manier te doen. Atletico is hypocriet want zou het echt niet anders hebben gedaan.

15 juli 2019 om 00:17

Precies. Zo steekt de zakenwereld eenmaal in elkaar. Iedereen handelt uit eigenbelang en hypocritisme komt er dan van nature bij kijken. Dat kan ook haast niet anders. De mensen die zich hierdoor laten beïnvloeden in hun mening snappen het gewoon niet.

15 juli 2019 om 07:17

Regels zijn regels en als deze of de wet dit niet toe laat dan heb je je daar gewoon aan te houden. Juist Barca (meer dan een club) zou het goede voorbeeld moeten geven. Al konden zw Mbappe halen voor een tientje dan doe zoiets niet als het niet mag. Als het waar is mag de voorzitter dit uit eigen zak betalen, wat mij betreft en meteen oprotten

15 juli 2019 om 07:27

Meer dan een club is een grote grap. Jaar in jaar uit haalt juist deze club van dit soort fratsen uit. Het is een onsympathieke club.

15 juli 2019 om 08:14

Nou nou dat is zwaar overtreden, noem eens per jaar de fratsen dan?

En daarbij moet de waarheid inzake Griezmann nog boven tafel komen

15 juli 2019 om 08:17

@firezoner laat je reactie maar zitten, je profiel zegt me al genoeg . Jij bent niet objectief het is zinloos een discussie met jou aan te gaan

Toen Bartomeu de loyaliteitspremie van Neymar niet wilde uitbetalen was er ook geen bewijs van contact met PSG voor een bepaalde datum, dus toch wel aan de hypocriete kant van deze man.

15 juli 2019 om 00:12

Ik ben het met je eens. Helaas werkt het zo nou eenmaal in de voetballerij en bijna overal. Mensen nemen puur een standpunt in die voor hun het beste is om in te nemen, dat is heel normaal en zie je wel vaker. Dat is inderdaad behoorlijk hypocriet, maar je kan de mensen ook geen ongelijk geven.

Ik ben benieuwd of Atlético dit nog hard kan maken. Wat ik me wel afvraag. Is dit niet direct al besproken met Griezmann toen hij bekend maakte dat hij weg wilde? Is toen ook expliciet aangegeven dat hij pas na een bepaalde datum met clubs in onderhandeling mocht zodat de prijs dan 120 miljoen zou zijn i.p.v. 200 miljoen? Zulke dingen bespreek je van te voren toch duidelijk om nu niet tegen dit soort dingen aan te lopen...

15 juli 2019 om 00:23

Het komt inderdaad veel voor, maar nog steeds vind ik het een domme zet van Bartomeu om er dan expliciet commentaar op te geven. Verder zou je zeker verwachten dat zo een dingen besproken worden, maar als je naar de kortzichtigheid van de voetbalwereld kijkt zou het me niet verbazen als ze er niet eens aan gedacht hadden.

15 juli 2019 om 00:24

AntonieAjax

Nee kunnen ze niet hard maken. Ze spreken namelijk van een veel eerdere beëndiging van het contract omdat Griezmann toen al aangaf te vertrekken. Dan moet je kunnen aantonen dat Griezmann een voortijdige akkoord met Barca had.

Er is natuurlijk geen papierwerk hiervan en ik neem aan ook geen geluidsopname. Zo dom schat ik Barca niet in en Griezmann ook niet. En zou dat soort materiaal er wel zijn, probeer het maar in je bezit te krijgen. En ookal zijn Griezmann en afgevaardigden van Barca samengekomen en gespot, dan nog toont dat niets aan. Dusja, zoals Bartomeu zegt: ze kunnen niks bewijzen. En op basis van vermoedens kun je geen zaak beginnen. Kansloos van Atleti.

15 juli 2019 om 07:29

Je mag volgens mij niet met een speler onderhandelen voordat zijn club er toestemming voor heeft gegeven. Dus als ze inderdaad na die video zijn gaan praten met de speler, zonder toestemming van Atletico dan zijn ze alsnog fout.

15 juli 2019 om 07:49

Firezoner nee dat zijn ze niet. Barca heeft in eerste instantie geprobeerd om met atletico te gaan zitten. Atletico wilde hier niks van weten en wees barca naar de clausule van Griezmann. Barca betaald die clausule dus ze hoeven Atletico helemaal geen toestemming te vragen. Denk je anders dat psg eerst toestemming heeft gekregen om met neymar te praten over een overstap naar psg destijds?

15 juli 2019 om 09:38

@Barcalover, dan moet je natuurlijk wel eerst die clausule lichten voordat je met Griezmann gaat praten. Dus als ze al met Griezmann gepraat hebben voordat die clausule van 200 miljoen verviel dan heeft Atletico zeker een zaak, al zullen ze die waarschijnlijk niet kunnen hardmaken.

20 juli 2019 om 15:48

Wat is er hypocriet aan? Hij zegt toch ook dat hij het begrijpt, omdat ze puur de belangen van Atletico verdedigen.

20 juli 2019 om 19:16

Lierse1997 deze situatie schets je volgens mij verkeerd. Hoe kan je een loyaliteitspremie aan een speler uitreiken als hij dezelfde zomer vertrekt? Het hele punt van de loyaliteitspremie was dat hij bij Barça zou blijven.

Roepen dat er geen bewijs is, is natuurlijk al verdacht. Lijkt me toch dat, wanneer Atletico er iemand op zet die wat van rechten weet, er wel een concrete aanwijzing te vinden zal zijn. Als het vervolgens mogelijk is om de zaak te onderzoeken, vind je vast wel iets bij de zaakwaarnemer waar je een punt van kunt maken. Misschien Joris van Benthem huren?

15 juli 2019 om 00:49

Op die fiets kun je ook wel iets vinden bij Barca en Griezmann. Het punt is: je mag niet zomaar mensen onderzoeken. Daarvoor moet je eerst iets concreets aantonen. Dan kun je via een rechter een verdere onderzoek afdwingen waarin er verplicht meegewerkt moet worden.

Maar goed, ze hebben al niets concreets om mee te beginnen. Dus ze kunnen al geen onderzoek opstarten, laat staan bepaalde individuen lastigvallen. Ookal doen ze dat, dus buiten de rechter om, en vinden ze iets concreets dan nog is het niet bruikbaar en riskeren ze het om zelf aangeklaagd te worden. De tekst zelf verklaart het al een beetje: 'Atleti gelooft'. Kom je nergens mee. Ze hebben geen poot om op te staan.

15 juli 2019 om 01:10

Ja precies, het moet niet onrechtmatig verkregen worden. Ben daarom erg benieuwd hoe Atletico gaat handelen in deze zaak, want ze lijken wel voornemens wat te gaan doen. Vrees dat het kansloos is. Dan krijg je zo'n welles nietes praktijk zoals met Utrecht en Swansea over Vorm. Andere zaak natuurlijk, maar qua gebrek aan oplossingsgezindheid vergelijkbaar

Laat Barca maar 200 miljoen betalen, dan we weten we in ieder geval zeker dat Neymar niet gehaald wordt. Verder natuurlijk lekker dom van Bartomeau om te zeggen dat er geen bewijzen. Hij ontkent dus niet dat er al voor 1 juli contact was met Griezmann. De zoveelste keer dat dit bestuur op een slechte wijze handelt waardoor de club in een slechte daglicht wordt gezet.

15 juli 2019 om 03:25

Dat bartomeu zegt dat er geen bewijs kan helemaal niet tegen hem gebruikt worden. Het enige wat kan is als ze bewijs hebben dat eerlijk is verkregen.

Zeggen dat ze geen bewijs hebben wil niet zeggen dat het niet zo gegaan is. Hij ontkent het opmerkelijk genoeg ook niet. Zijn opmerking dat ze contact met Griezmann opnamen nadat hij zijn vertrek bekend maakte kan er op duiden dat er vóór 1 juli contact was. Dat is waar Atletico op doelt.

Barcelona heeft inderdaad al eerder contact gehad met Griezmann. Vorig jaar om precies te zijn, toen hij Barcelona gebruikte om een verbeterd contract af te dwingen bij Atleti, oftewel 'zijn thuis' zoals hij dit zelf zei.
Deze transferperiode was het allerminst zeker of Barca Griezmann überhaupt wel wilde halen en hebben eerst gekeken naar andere opties, bijvoorbeeld Jovic die dus naar Real ging.

Ik merk echter wel dat, zodra Barcelona een transfer afrondt, men lekker weer iets negatiefs over Barca kan roepen. Zelfs als het dit keer niet verkeerd is wat Barca heeft gedaan.

15 juli 2019 om 14:11

Ik kan me herinneren dat ene Neymar vlak na dat een flinke loyaliteitsbonus inwerkingtrad, zijn contract afkocht. Barca was van mening dat ze niet hoefden te betalen, want van horen zeggen was die al rond met PSG voor dat de bonus in werking trad. Nu dit truukje door barca word gepleegd word t wel goedgekeurd en is het recht van barca om zo te handelen. Iets met pot ketel en verwijten

Ik vind de opmerking 'ze hebben geen bewijs' wel ontzettend sneu en impliceert dat er wel stront aan de knikker is. Is er in Spanje geen arbitragecommissie die alle transfer moet goedkeuren? Zeker in een land met allerlei clausules kan deze groen licht geven, of tegenhouden.

Dit zegt een hypocriete man. Hopelijk komt er ooit een financiële crisis zodat de gerechtsdeurwaarder langs komt om bezittingen zodat de torenhoge nettoschulden op korte termijn afbetaald worden. Tevens is de salarishuishouding een catastrofe. Dit clubje staat op nummer 1 in het kapotmaken van de transfermarkt.

Een oplossing is de licentie ontnemen. Een schande dat zij zich alles mogen permitteren en de transfermarkt kapot maken. Hopelijk komen zij ooit zwaar in de problemen. Er zijn al geruchten dat Barcelona momenteel niet in staat is om de salarissen op tijd uit te betalen.

20 juli 2019 om 16:42

Inderdaad. Het is tijd voor verandering en de clubs die het goed voor elkaar hebben moeten beloond worden. Je wordt gewoon schijtziek van die clubs die menen dat ze elite zijn en daardoor alles denken te kunnen. Het wordt tijd voor eerlijk voetbal.

21 juli 2019 om 00:10

Denk aan jullie hart jongens .. jullie cluppie komt er wel een keer..

Kwestie van wel bewijs of geen bewijs, het onderzoek zal duidelijkheid geven.

Tja minder krijgen voor Griezman dan dat je betaalt voor Felix.. Misschien hadden ze iets langer moeten nadenken ipv 126 te betalen voor een talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller197
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1514
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger111
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

184 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 19 7 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik kon mijn ogen niet geloven, Griezmann stond op mij te wachten’

Diego Mendoza speelde woensdag een van de belangrijkste wedstrijden in zijn loopbaan. De aanvaller kon niet voorkomen dat UD Ibiza door Barcelona in de zestiende finales van de Copa del Rey...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Barcelona gaat zich versterken met de talentvolle Braziliaanse rechtsback Yan Couto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren