‘Vertrek bij Barcelona was een grote fout, al zal hij dat nooit toegeven’

Vrijdag, 21 juni 2019 om

Rivaldo mengt zich in de discussie rondom een eventuele terugkeer van Neymar bij Barcelona. De oud-middenvelder annex aanvaller van de Catalanen, die tussen 1997 en 2002 in het Camp Nou actief was, betreurt het nog steeds dat zijn landgenoot twee jaar geleden voor Paris Saint-Germain koos. Een tweede periode in Barcelona zou de loopbaan van Neymar alleen maar goed doen, zo oordeelt Rivaldo, die bang is dat zijn oude werkgever wordt afgetroefd door Real Madrid.

“Ik zou het geweldig vinden als Neymar terugkeert bij Barcelona. Dat zou goed zijn voor zowel de club als Neymar”, zegt Rivaldo bij Betfair. “Zijn onverwachte vertrek bij Barcelona was een grote fout. Dat zullen hij en zijn vader nooit openlijk toegeven, maar het is toch echt zo. Zijn contract bij Barcelona liep nog vier of vijf jaar door en de noodzaak om te vertrekken was er helemaal niet op dat moment.”

“De supporters wilden ook niet dat hij zou gaan. Ik denk dat zeventig procent van de aanhang wilde dat hij zou blijven”, vervolgt de oud-speler van Barcelona zijn relaas. “Neymar beschikt gelukkig over een sterke persoonlijkheid en als hij bij een eventuele terugkeer scoort tegen Real Madrid en ook de Champions League verovert, dan zijn de fans zijn transfer naar PSG allang weer vergeten.”

Rivaldo wijst Neymar op het feit dat zijn beste jaren als voetballer voor hem liggen. “Hij is nu 27 en heeft nog een heel voetballeven voor zich. Hij kan opnieuw de treble winnen met Barcelona, dat zou geweldig zijn.” Barcelona moet volgens Rivaldo snel zijn, want Neymar wordt ook bij Real Madrid genoemd. “Ik heb er geen invloed op, maar ik zie hem natuurlijk liever in Barcelona spelen dan in Madrid. Een transfer naar Real zou echt heel slecht zijn voor Barcelona.”

Neymar werd in 2017 voor 222 miljoen euro overgenomen door PSG, dat met de veelbesproken transfer de duurste speler ooit binnenhaalde. Na twee seizoenen in Ligue 1 lijkt de Braziliaanse aanvaller echter klaar voor de volgende stap in zijn loopbaan. Onlangs verschenen berichten in de Spaanse media dat Lionel Messi niets liever wil dan dat Neymar terugkeert in Barcelona. De Argentijnse aanvaller zou dat in een telefonisch gesprek hebben doorgegeven aan voorzitter Josep Maria Bartomeu.


Poll

Verwacht jij dat Neymar deze zomer terugkeert bij Barcelona?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door guaporta)
21 juni 2019 om 13:46

Voor PSG omdat ze hem blijkbaar liever kwijt dan rijk zijn atm.
Voor Neymar omdat hij terug zou willen en weer met z'n vrienden voetballen.
En voor Barca omdat hij hen misschien weer naar de CL titel kan schieten. Met alleen Messi die het team op sleeptouw kan nemen, red je het niet. Dat hebben we helaas kunnen zien afgelopen 2 jaar.
En Barca kan Mbappe niet betalen. Wie zou anders een versterking zijn die er direct staat? We weten dat die klik met Messi en Suarez er is en de rest vd selectie ziet hem ook graag terugkomen. Spelers als Pique en Suarez waren ook goede vrienden met hem. Er zijn een aantal fans die hem liever niet terug zien ivm de streek die hij geleverd heeft, maar mij boeit het niet zo.

Hij wilde meer verdienen en hoopte in PSG de enige ster te zijn. Is niet gelukt, jammer voor hem. Maar is dan toch mooi dat ie terug wil?

21 juni 2019 om 14:20

Dat je als club met zo'n kwal nog in zee wilt gaan. Leuk dat die geweldig kan voetballen hoor, maar met zijn theater en de daarbij ontbrekende zelfreflectie, geeft hij je club alleen maar een slechte naam. Je haalt gewoon een clown binnen die bij een uitstekend grassprietje nog gaat rollen alsof hij zijn enkel heeft gebroken. Ik vind hem met uitstek de grootste schande die er op de voetbalvelden rondloopt. Ik zou het inderdaad dom nemen als een club, die zichzelf serieus neemt, met hem in zee gaat.

21 juni 2019 om 15:01

Je kan wel beginnen dat neymar een clown is en overal voor gaat liggen en dan ook nog 5 keer gaat ronddraaien. Maar er zijn er nog 2 bij Barcelona die precies hetzelfde doen. Genaamd Messi en Suarez. Die doen precies hetzelfde als neymar doet. Dus je kan wel zo negatief praten over neymar maar wees dan op zijn minst net zo negatief als tegen Messi en Suarez.

21 juni 2019 om 15:39

@ arsenal890

Messi die rolt en duikt?
jezus. jij bent wel erg ver van de realiteit verwijderd.
Ja hij doet het heeeeel erg soms. dat jij hem op hetzelfde niveau zet als suarez is schandalig gewoon

Tegenwoordig mag je ook niet meer vallen bij een overtreding zie ik, of je wordt al meteen duikelaar genoemd.

21 juni 2019 om 15:54

Heb Messi nog nooit zien rollen hoor.

21 juni 2019 om 15:55

Ja Messi die rolt en duikt. Probeer niet door een Barcelona bril of een Messi bril te kijken. Ik bedoel niet dat Messi ook mensen bijt of dat ze even erg zijn. Maar ze doen het alle 3. Suarez het allermeest maar die doet nog ergere dingen (bijten). Terug bij het verhaal, Messi gaat inderdaad vaak vallen en rollen. Kijk gerust wat wedstrijden terug dan zie je dat hij ook een duikelaar/clown is a la Neymar zoals ze hierboven zeggen.
Pprins
Dan zal ik toch wat wedstrijden gaan kijken misschien helpt dat.

21 juni 2019 om 15:57

@ arsenal890

zoals ik al zei. het komt heeeel erg zelden voor dat messi duikt.
Rollen heb ik hem maar een paar keer in 12 jaar zien doen.

Laten we die 12 keer dat messi heeft gerold even opzetten tegen hoe verdedigers 12 jaar lang met overtredingen wegkomen op messi.

21 juni 2019 om 16:01

arsenal890

Ik heb geen Barca of Messi bril en zie zowat alle wedstrijden van hem, maar ik kan me echt niet vinden in de woorden dat Messi qua duiken en rollen op hetzelfde niveau zit als Neymar... Als je ziet hoe erg hij zijn best doet om op zijn benen te blijven staan kan je ook niet met een glad gezicht zeggen dat hij altijd op zoek is naar een kans om te duiken.

21 juni 2019 om 16:25

Elke keer als ik een wedstrijd zie dan zie ik toch echt dat die overdreven rolt kijk maar bijv naar de wedstrijd tegen Liverpool. Ik bedoel niet perse het duiken maar wel het zwaar overdreven rollen.

21 juni 2019 om 16:50

@ arsenall890

je zei eerst messi en suarez ook duikelaars en rollers
daarna duikt en rolt messi minder dan suarez.
Daarna duikt messi niet maar rolt hij alleen.

Kerel................
Messi wordt altijd harder aangepakt dan andere spelers op het veld en toch krijgt hij het voor elkaar om in de meeste gevallen gewoon op zijn benen te blijven staan.

21 juni 2019 om 14:52

Niet terughalen, kost teveel, salaris is gigantisch, hij ging zelf weg (die gier), veel teveel geblesseerd, slechte imago.

21 juni 2019 om 15:34

@nolimit klopt helemaal niks van.

Mensen vergeten soms dat voetbal kwaliteit het belangrijkste is.
Barca heeft coutinho en dembele gehaald van het geld voor neymar.
Maar coutinho en dembele samen hebben nog geen schim gepresteerd van wat neymar had gedaan.

Dus het is wel leuk als je 4 of 5 spelers haalt voor 1 speler. Maar wat maakt het uit als geen een van die spelers maar ook in de buurt komt van die 1?
Het is om die reden dat ik het niet erg zou vindden als rakitic en dembele naar PSG gaan voor een ruil met neymar

Gewoon halen en MSN weer aan het werk laten gaan! Kijk maar eens naar die 3 op youtube, dan heeft iedereen hem weer vergeven.

Het zou voor barca zelf een goeie stap zijn een wereldspeler binnen natuurlijk. Maar iemand die heeft gespuugd op je club om zelf groter te worden en nu terug wilt zou gek zijn voor een club als barca om hem terug te willen vindje niet?

21 juni 2019 om 13:49

Gespuugd op de club? Neymar is op goede voet vertrokken bij Barcelona. Kan me nog een vrij emotionele en openhartige video op Instagram herinneren van Neymar, waarbij hij zeer respectvol spreekt over de club, de stad en fans en ook een wens doet om ooit nog terug te keren in het Camp Nou. Nu die kans zich voordoet, moet hij hem zeker pakken!

21 juni 2019 om 13:54

Op goede voet?? Heeft via een zeer schimmige constructie er alles aan gedaan zijn eigen contractje af te kopen.. tis maar wat je goede voet noemt xD

21 juni 2019 om 14:27

En vergeet dat hele gezeiks niet met die loyaliteitspremie toen. Wachten tot je die binnen hebt en de dag erna vertrekken. En dan ook nog een rechtszaak tegen barca beginnen. Zegt alles over hoe zo iemand denkt.

Ik denk echt dat Barcelona er goed aan doet om Neymar terug te nemen. Samen met Messi en Suarez gaat hij weer de pannen van het dak spelen om vervolgens het stokje van Messi in het Camp Nou over een jaar of 3-4 volledig over te nemen. Dan wordt hij de ster van het elftal en zie ik hem zeker nog eens de Ballon d'or winnen. Daarbij voor Barcelona commercieel natuurlijk enorm interessant om hem binnen te halen, geeft de shirtverkoop natuurlijk een flinke boost.

Lijkt mij totaal geen ideale situatie om een speler terug te halen die niet netjes is weg gegaan. Haalt ook het beeld wat anderen hebben van de club naar beneden. Tevens is het genoemde bedrag waar neymar voor weg mag bij psg veel te hoog. Was in zijn barca tijd een topspeler maar nu maximaal subtop voornamelijk in combinatie met zijn gedrag,geen teamplayer.

Was helemaal geen grote fout dit was Waarschijnlijk Neymar beste seizoen ooit zo jammer dat hij dan vlak voor die Manchester wedstrijd geblesseerd raakt. Het feit dat Barca hem zo graag terug wilt is zo ironisch. Die jongen heeft het naar zijn in Parijs.

Achteraf gezien is het natuurlijk makkelijk praten, maar door al dat blessureleed is zijn verblijf in Parijs voorlopig niet echt succesvol te noemen. Tegelijk begrijp ik ook volledig dat hij aan zijn eigen carrière dacht en de kans zag om bij PSG uit te groeien tot een absolute legende die hen een eerste CL kan bezorgen.
Persoonlijk (als Barca-fan) vond ik het jammer dat hij vertrok, met hem erbij had Barcelona volgens mij zeker de CL gewonnen in de één van de afgelopen paar seizoenen. Hij zou uiteraard nog steeds de beste optie zijn om de aanval bij Barca te versterken, maar van mij hoeft hij ook niet meer terug te komen. Dan heb ik liever dat de club investeert in een jongere speler zoals Real heeft gedaan met Vinicius en Rodrygo.. Joao Felix zou niet slecht zijn, al is het bedrag waarvoor hij te halen is echt wel absurd.

Het vreemde is wel dat ik het idee heb dat hij er (nog) niet in is geslaagd het maximale uit zijn carrière te halen. Een paar jaar geleden dacht ik echt dat hij het niveau Messi/Ronaldo zou kunnen aantikken qua spelaandeel. In die zin valt hij me toch een beetje tegen de afgelopen jaren, natuurlijk ook niet geholpen door een aantal blessures.

Hij zal zelf ook wel inzien dat hij een grote fout heeft gemaakt door te vertrekken zat op zijn plek in Barcelona. Nu is hij ook om de haver klap geblesseerd omdat hij iedere keer doodschoppen te verduren krijgt in die Franse competitie daar. Hij had ook Messi en Suarez die zijn beide benen op de grond hielden, in Parijs is hij de ster. Kom lekker terug Ney, Barcelona heeft je meer nodig dan ooit nu,.

"neymar beschikt gelukkig over een sterke persoonlijkheid"

Ik vraag me altijd af waar dit soort uitspraken op gebaseerd zijn. Neymar is de afgelopen jaren iemand geweest die een geweldig talent voor voetbal combineert met een geweldig talent om zichzelf in de problemen te brengen. Die transfer naar PSG heeft hem behalve geld alleen maar ellende bezorgt. Daar heeft ie echt niet goed genoeg over nagedacht. En ook al met alle kleinere gedoetjes, of het nou het theater op het WK was, met al die rol-acties, of die halve klap aan die supporter, het komt echt niet over als iemand met een sterke persoonlijkheid. Wel een sterk ego, maar dat is niet hetzelfde.

Als Neymar zijn focus volledig op het voetbal richt, met zijn geweldige talent, die kinderlijke trekjes verliest en idealiter ook zijn ego in bedwang weet te krijgen, dan pas stijgt hij naar het niveau waar hij zichzelf zo graag ziet. En dan zijn wij als liefhebbers er ook nog eens wat mee opgeschoten.

Het is op zijn minst opvallend dat de supporters en spelers van Barcelona blijkbaar bereid zijn om een speler in de armen te sluiten die nog relatief kortgeleden aan heeft gegeven niet meer voor de club te willen spelen. Sterker nog, hij wilde niet meer voor de club spelen wegens egoïstische en financiële redenen. Zijn we vergeten dat Neymar de club heeft aangeklaagd wegens het niet uitkeren van een loyaliteitsbonus terwijl zijn vader al wekenlang met de Qatari aan het onderhandelen was? Zijn we vergeten dat de vader van Neymar iedere zomer met clubs als Manchester United en Real Madrid om tafel ging om zijn zoon elders onder te brengen? Zijn we vergeten dat Neymar in zijn periode bij de club een constante bron van onrust was binnen de lijnen wegens zijn gebrek aan respect voor de tegenstander? Ah, dat zijn we blijkbaar vergeten. Goed, dan kijken we naar het heden. En dan moeten we eerlijk zijn; er zijn genoeg voordelen (en nadelen) te bedenken voor de mogelijke terugkeer van Neymar.

De club is blijkbaar niet in staat geweest om het vertrek van de Braziliaan op te vangen; nog altijd mist Barcelona een aanvalsleider die de aandacht van Lionel Messi kan afleiden. Ousmane Dembélé toont zijn potentie, maar heeft door blessureleed nog niet het achterste van zijn tong kunnen laten zien. Philippe Coutinho ontbreekt het aan persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en leiderschap om een belangrijke rol te vervullen in aanvallend opzicht. Kortom, de huidige situatie vraagt om een aanvalsleider. Welke spelers zijn in staat om een dergelijke rol te vervullen? Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Leroy Sané (al heeft hij nog het één en ander te bewijzen), Bernardo Silva (al ontbreekt het bij hem aan scorend vermogen) en Neymar. Concluderend, Barcelona heeft een speler met de kwaliteiten van Neymar nodig. Waarom dan niet voor een speler gaan die al bekend is met de clubcultuur en goed in de kleedkamer ligt?

Aan de andere kant, Neymar heeft aangetoond te excelleren in een systeem met duidelijk positiespel waarin hij de vrijheid krijgt om in de laatste fase doelgericht te combineren of een individuele actie te maken. In Parijs was zijn rol anders; daar werd het systeem om hem heen gebouwd en dan zie je toch waarin Neymar tekortkomt ten opzichte van Lionel Messi. Bij Barcelona dienden Andrés Iniesta en Jordi Alba in zijn dienst te spelen, terwijl Lionel Messi zijn gehele flank beter laat functioneren. Toch zou Neymar (mits hij zijn blessureleed en persoonlijke issues buiten het veld achter zich weet te laten) zonder twijfel van toegevoegde waarde zijn voor Barcelona.

Toch wegen wat mij betreft de nadelen op tegen de voordelen van zijn terugkeer. Buiten het financiële plaatje (die in mijn ogen buitenproportioneel is voor een speler met zijn prestaties op dit moment) en zijn tenenkrommende gedrag binnen de lijnen denk ik dat zijn blessureleed en persoonlijke problemen zwaar wegen. Misschien is Barcelona voor hem een goede omgeving om weer ‘op het rechte pad te komen’, maar wat gebeurt er als Lionel Messi over een paar jaar stopt? Krijgen we dan dezelfde problemen als in Parijs omdat niemand de status heeft om Neymar tot de orde te roepen? En wat garandeert ons dat Neymar blessurevrij blijft?

21 juni 2019 om 15:56

als neymar terug komt.
En zoals rivaldo zegt, scoort hij die winnende tegen real madrid.

Dan ben jij ook van gedachte verandert.

Voetbalfans zijn opportunistisch. Dat blijkt altijd.
Het is niet zo dat neymar barca verlaten heeft voor real madrid.

21 juni 2019 om 17:46

Nee. Als Neymar zijn excuses aanbiedt voor zijn gedrag tijdens de transferperikelen, zich voor het restant van zijn carrière aan de club bindt, zelf financieel bijdraagt aan de transfer, het gehele seizoen fit blijft en zich naar behoren gedraagt binnen en buiten de lijnen... Dan verander ik van gedachte.

Daar doet een doelpunt tegen Real Madrid niets aan af, die scoren we zonder Neymar ook wel.

21 juni 2019 om 17:43

Neymar leeft in een eigen wereld en was toen nog jong. In ieder geval jong genoeg om zo'n fout te maken, want die maken we allemaal in ons leven.
Ik zou Neymar dan ook terug willen zien komen.

De pest is alleen dat je met hem, ook zijn walgelijke vader krijgt. Die heeft, logischerwijs, veel invloed op 'm en is een ronduit walgelijk mens.
Zou er daarom ook niet rouwig om zijn als ie niet komt. Als het alternatief echter de merengues is, wil ik 'm wel.
Bij de aartsrivaal zal hij beter beschermd worden dan ooit (zowel op als buiten het veld) en ik heb weinig behoefte aan zo'n gevaarlijke tegenstander. Laten we wel wezen, een voorhoede met Hazard, Neymar en Benzema is van extreem hoog niveau.

21 juni 2019 om 17:53

Dat argument gaat eigenlijk maar gedeeltelijk op. Natuurlijk heeft zijn vader een enorme negatieve invloed op Neymar gehad, denk maar eens terug aan die vooruitbetaling van tien miljoen euro die Neymar senior in kort tijdsbestek aan een jacht en Berlusconi-esque feestjes uitgaf. Maar we mogen ook van een 27-jarig mens verwachten dat hij/zij eigen normen en waarden gaat ontwikkelen en verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven. De fouten die Neymar nog steeds maakt mogen we wat mij betreft niet volledig afschuiven op de rol van zijn vader. Ook al mogen we wel de negatieve invloed van Neymar senior erkennen.

Als de keuze daadwerkelijk tussen Neymar bij Barcelona en Neymar bij Real Madrid is... Dan lijkt het me niet meer dan logisch wat mijn voorkeur heeft. Maar de keuze is natuurlijk niet zo eenvoudig en hangt natuurlijk ook af van Paris Saint Germain en de alternatieven op de markt. Tegen een gelijke transfersom haal je in deze situatie namelijk Leroy Sané en Antoine Griezmann naar de club.

Volgens mij heeft PSG helemaal geen 222 miljoen aan Barca betaald.

Die eigenaar van PSG is nu pissig op Neymar en het lullige is voor Neymar dat ie zelf zo dom is geweest om bij Barca weg te gaan en nu zowat de hele publieke opinie van Frankrijk tegen zich heeft, daarnaast duiken er ook steeds niet meer voetbal gerelateerde onzin op en feit is dat hij de laatste twee seizoenen vaak langdurig geblesseerd is geweest. Dat helpt niet mee en als je dan die eigenaar nog tegen je gaat krijgen tsja... Kijk maar naar Rabiot zou me niks verbazen als Neymar hetzelfde gaat overkomen. Welkom in de gouden gevangenis met op gouden deuren... Die sjeik wil een markt conforme prijs dus 300-500 miljoen of zoiets geloof die gaat Neymar kapot maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

1270 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘‘Lachwekkend’ bod van Barcelona: 40 miljoen, Coutinho en Dembélé’

Neymar heeft maandag in een gesprek van drie uur met technisch directeur Leonardo laten weten dat hij Paris Saint-Germain wil verlaten, zo verzekeren onder meer Le Parisien, AS en Marca. De...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren