‘Barcelona vraagt Matthijs de Ligt om water bij de wijn te doen’

Zondag, 19 mei 2019 om

Matthijs de Ligt wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar een overstap van de aanvoerder van Ajax naar de Spaanse landskampioen is nog altijd niet in kannen en kruiken. Mundo Deportivo meldt zondagochtend dat de Catalanen tegen de nieuwe financiële eisen van het kamp van de jonge verdediger aanhikken en zij hopen dat De Ligt in de komende dagen bereid is om toch water bij de wijn te doen.

Barcelona zou in april al afspraken hebben gemaakt met De Ligt en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola over hoe het contract van de Oranje-international in het Camp Nou eruit zou komen te zien. De belangenbehartiger van De Ligt vraagt nu echter een hogere commissie dan verwacht, terwijl ook de verdediger zelf een hoger salaris wenst te incasseren dan in eerste instantie werd overeengekomen.

Het kamp-De Ligt zou namelijk van mening zijn dat zijn waarde vanwege de prestaties van Ajax in de afgelopen weken en de interesse van andere clubs inmiddels gestegen is. De Ligt zou dan ook van mening zijn dat hij aanspraak kan maken op een hoger salaris en wil volgens de berichten uit Spanje zelfs meer gaan verdienen dan Frenkie de Jong.

Barcelona is echter niet van plan om zo ver te gaan voor een negentienjarige speler en de beleidsbepalers binnen de club hopen nu dat De Ligt zijn eisen wat naar beneden bij zal stellen. De club hoopt de kwestie binnen tien dagen opgelost te hebben, daar andere clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en Juventus op de achtergrond ook op zijn handtekening loeren.


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt volgend seizoen voor Barcelona speelt?


Gerelateerd

88 reacties (laatste reactie door emile hesky g)

Ik geloof best dat Raiola meer geld wil. Daar is, gelet op het verleden, niets raars aan. Maar ik kan me amper voorstellen dat De Ligt (gelet op hoe hij overkomt) geen genoegen zou nemen met een salaris van ruim 10 miljoen per jaar. En dat zonder bonussen.

Omdat er elke dag iets over wordt geschreven, vraag ik me af of er niet iets anders speelt. Bijvoorbeeld dat De Ligt niet zeker is dat hij daar naar toe wil. Of dat ze geen akkoord met Ajax kunnen bereiken over de transfersom.

19 mei 2019 om 08:30

Waarom niet? De Ligt lijkt mij een hele realistische jongen die bijdehand genoeg is om zijn gegroeide status ook te verzilveren. Hij lijkt mij iemand die precies weet wat hij waard is en dat ook terug wil zien in zijn salaris.

19 mei 2019 om 10:54

Hier in Spanje zegt men dat het al rond had geweest als Riola geen 14 miljoen commissie voor zichzelf wil hebben. Barcelona is vaker gepiepeld door Raiola, hier betreft het niet alleen zaken maar ook trots en een verleden met Raiola en Ibra die meespelen.

19 mei 2019 om 11:52

@sevillamiarma

Quotew: "hier in Spanje zegt men dat het al rond had geweest als Riola geen 14 miljoen commissie voor zichzelf wil hebben. Barcelona is vaker gepiepeld door Raiola, hier betreft het niet alleen zaken maar ook trots en een verleden met Raiola en Ibra die meespelen."

Dus als je een op geld beluste zaakwaarnemer voor een paar telefoontjes en onderhandelsessies geen commissie wilt betalen die zo hoog is dat de meeste topspelers daar twee jaar voor moeten spelen, ben je een "lastige melagomane (is trouwens megalomane) uitzuiger". Hele bijzondere levensvisie hou jij er op na. Als Raiola betaald zou worden over zijn werkelijk gemaakte uren en overeenkomstige het tarief dat als normaal wordt beschouwd in zijn metier, zou hij hooguit een ton aan commissie ontvangen en daar waarschijnlijk zelfs nog ver verwijderd van blijven. Zaakwaarnemers als hij hebben veel te veel macht en zuigen de clubs uit en onttrekken geld aan het voetbal waarvoor veel betere bestemmingen te bedenken vallen. 14 miljoen is bijna evenveel als de jaarbegroting van een club als FC Groningen en daar moeten niet alleen de salarissen van alle spelers uit betaald worden, maar ook die van al het andere personeel, terwijl er ook nog eens talrijke mensen hand- en spandiensten voor de club verrichten, waar ze helemaal geen vergoeding ontvangen. De voetbalwereld is tegenwoordig kennelijk al zo gedegenereerd dat we zoiets de normaalste zaak van de wereld vinden, terwijl het in werkelijkheid totale waanzin is en een regelrechte klap in het gezicht van al die mensen die zich, betaald en onbetaald, met hart en ziel inzetten voor hun club. Ik zal de vlag uitsteken als hier door de bonden eindelijk een einde aan wordt gemaakt, hetgeen kinderlijk eenvoudig is door zaakwaarnemers te verplichten om aangesloten te zijn bij een organisatie als de Orde van Advocaten of de Kamer van Notarissen, die er op toeziet dat ze zich integer gedragen en zich niet over de rug van de clubs verrijken. Iedere advocaat of notaris dient zich aan de gedragscode van hun orde te committeren en te houden, doen ze dat niet, worden ze geroyeerd en mogen hun beroep niet meer uitoefenen. Zoals bijv. Max Moszkowicz is overkomen. Een dergelijke orde voor zaakwaarnemers zou een zegen voor het voetbal zijn en de clubs gezamenlijk honderden miljoenen per jaar aan inkomstenderving besparen. In NL betaalt alleen Ajax al 10 miljoen per jaar aan zaakwaarnemers, hoofdzakelijk om spelers te kunnen vastleggen die de club zelf heeft opgeleid. Voor dat geld is een veel betere bestemming bijvoorbeeld voor de aanleg en onderhoud van natuurgrasvelden waar zoveel over te doen is. Stop het bedrag dat Raiola aan commissie vraagt in een natuurveldfonds en het probleem is binnen 1 seizoen opgelost.

19 mei 2019 om 13:25

@de toekomst, het weegt ook mee dat De Ligt met een relatief lager salaris makkelijker op de bank gezet kan worden dan als topverdiener. Een salaris dat bij zijn status past biedt normaliter ook een stukje zekerheid.

19 mei 2019 om 13:47

En ja, ik heb mij vergist in de voornaam. De leider van VOX heet Santiago Abascal. Die heeft gedoogsteun aan die andere rechtse rakkers; Pablo Casado van PP en Albert Rivera van Ciudadanos; de twee andere fascistische partijen die in Andalucia regeren. Catalanen uitmaken voor megalomane uitzuigers terwijl Andaluciers teren op het geld afkomstig uit Catalonië en Europa is een beetje tegenstrijdig. Vind je zelf niet?

19 mei 2019 om 14:27

Wat een gelul man. Dat je niet begrijpt dat Barça denkt dat ze het voetbal hebben uitgevonden en menen een alleenrecht te hebben op talenten. Vervolgens doen ze er alles aan om ze voor een appel en een ei te contracteren zodat zij ze op de bank kunnen zetten wanneer het ze uitkomt. Ik zal de vlag uit hangen op de dag dat mensen zoals jij de mond gesnoerd worden... je haalt er zulke irrelevante zaken bij. Ik geef je 1 voorbeeld. Cillesen die vent heeft 4 jaar op de bank gezeten en Barça vraagt de hoofdprijs voor hem... het is maar goed dat er een Raiola bestaat die dit soort clubs de keel afknijpt... Als je beugelsdijk bij ADO plaatst krijg je een ton vergoeding misschien.. voor kwaliteits voetballers moet je kwaliteits bedragen aftikken.. en die worden vertegenwoordigd door kwaliteits zaakwaarnemers. Elk geluid tegen Raiola is er gewoon 1 van afgunst en afkeer.

19 mei 2019 om 15:02

@DamskoMoker: Bij Barca denken ze helemaal niet dat ze het voetbal hebben uitgevonden. Sterker ze geven daar heel vaak aan dat het voetbal dat ze spelen van Johan Cruijff en Ajax hebben afgekeken. Misschien iets meer verdiepen.

19 mei 2019 om 19:00

Halleluja! Geen speld tussen te krijgen. Het is een utopie en zal nooit gebeuren, verwacht ik maar het is broodnodig en zou heel veel “problemen” in het voetbal oplossen.

19 mei 2019 om 08:36

Je zou je ook kunnen bedenken: “ik zie dagelijks berichten over de ligt langskomen. 95% hiervan zal wel door een boulevard krant uit de duim gezogen zijn”

19 mei 2019 om 08:40

Precies dit. Mensen vinden het allemaal raar dat het nog niet rond is en schuiven het graag op Raiola, maar ondertussen wil iedereen graag speculeren en meegaan in de onzin van de rioolkrantjes.

19 mei 2019 om 09:28

Barcelona doet geen zaken met Raiola meer en misschien wil de Ligt naar Bayern München.

19 mei 2019 om 09:42

Als Barca een speler wil aantrekken die Raiola als zaakwaarnemer heeft, doet Barca gewoon zaken met hem. Simpeler dan dit is het niet.

19 mei 2019 om 08:39

Ik denk dat De Ligt helemaal niet betrokken is bij de salarisonderhandelingen.

Zaakwaarnemers zorgen in eerste instantie dat er zo veel mogelijk aanbiedingen op tafel komen, vervolgens wordt met de speler besproken voor welke club de voorkeur gaat en vervolgens gaat die zaakwaarnemer het onderste uit de kan halen.

Als het puntje bij paaltje komt en de Ligt heeft echt zijn zinnen gezet op Barcelona dan zorgt een goede zaakwaarnemer dat het wel rond komt. Raiola is een harde onderhandelaar maar zorgt wel altijd dat zijn spelers bij de beste clubs voor de hoogstmogelijke salarissen komen dus dit komt dan echt wel goed.

19 mei 2019 om 10:25

Onderschat ook niet dat Barcelona een aardige hand heeft in wat naar buiten komt over de onderhandelingen. Het een kwaad daglicht stellen van een niet al te populaire zaakwaarnemer is erg makkelijk en goedkoop en misschien dat ze hopen hierdoor een nog jonge verdediger in paniek te laten raken. Dat Barcelona hier een vies spelletje speelt lijkt me echt niet uitgesloten. Het is sowieso al een walgelijke club.

19 mei 2019 om 15:57

@kyle66

dat is natuurlijk pure speculatie. als het over bv Justin Kluivert ging had iedereen deze berichten meteen geloofd maar als het ideale schoonzoon De Ligt is zullen de berichtgevingen wel automatisch onzin zijn

19 mei 2019 om 17:20

@Japie, daar heb je gelijk in. Ik baseer mijn mening ook op 'gelet op hoe hij overkomt'. Kluivert kwam heel anders over. Maar misschien heb ik het wel mis en doet Raiola alles met volledige toestemming van De Ligt.

Zou toch zonde zijn als door een zaakwaarnemer een transfer naar Barcelona niet door zou gaan. Eigenlijk ook te gek voor woorden dat een zaakwaarnemer zoiets zou kunnen tegenhouden door zijn eigen eisen.

19 mei 2019 om 08:32

Mwah, als De Ligt naar Barcelona wil, gaat De Ligt naar Barcelona. Als dit echt het obstakel is, zorgt De Ligt dat Raiola zijn aanvullende eisen laat vallen. Raiola werkt gewoon voor De Ligt en niet andersom.

19 mei 2019 om 08:48

Er staat letterlijk in de tekst dat het nu een extra struikelblok is omdat de ligt zelf extra eisen heeft gesteld aan de transfer (hoger salaris). Maar gezien de laatste weken is het natuurlijk niet uit de lucht gegrepen dat hij een hoger salaris wilt. Of het netjes is om je salaris eisen opeens te veranderen terwijl je schijnbaar al met een bedrag overeenstemming hebt bereikt, is natuurlijk over te discussiëren.

19 mei 2019 om 08:51

Het staat er wel, maar we weten niet of het waar is.

19 mei 2019 om 08:55

we weten net zo min of het waar is dat Raiola een groot percentage van de transfersom wilt hebben, totdat de Ligt ergens met een ander shirtje dan het ajax shirtje rondloopt en er een krabbel is gezet blijft het allemaal giswerk.

Ik vind het zo zonde dat zo'n voorbeeldprof Raiola als belangenbehartiger heeft

19 mei 2019 om 08:39

Het gehaat op Raiola moet echt eens stoppen. In mijn ogen echt een van de beste zaakwaarnemers, die spelers echt naar mooie clubs kan brengen. Raiola heeft zich opgewerkt als schoonmaker in een pizzeria tot een man met een vermogen van honderd(en) miljoenen. Mag best wat meer respect voor hem komen.

19 mei 2019 om 08:44

Omdat hij zich heeft opgewerkt, mag er geen kritiek zijn op de absurde bedragen die hij voor zichzelf vraagt?

19 mei 2019 om 08:45

Omdat hij geld heeft verdiend? Lage lat voor het behalen van respect. On: als De Ligt naar Barcelona wil, dan kan ik me niet voorstellen dat Raiola dat kan blokken. Maar momenteel is het een hoop gespeculeer. We zullen zien.

19 mei 2019 om 08:56

Absurde bedragen? Als hij dat kan regelen voor zichzelf waarom niet? Werk jij als vakkenvuller of zo?

19 mei 2019 om 08:58

Met salaris onderhandelingen gaat het vaak niet anders alleen in de voetbalwereld is het zo dat dat je dat doet met een zaakwaarnemer en Barcelona heeft miljoenen zat! En dat weet Raiola maar dondersgoed en Raiola weet ook wel dat de extra commissie die hij eraan verdient dat het door Barcelona met een Raiola makkelijk terug verdient zal worden...

19 mei 2019 om 09:58

Ik vind bijna 30 procent op een transfersom wel absurd. De speler doet het werk en alleen omdat Raiola een contract regelt (iets wat de speler toch wel had gekregen vanwege zijn talent), krijgt hij bijna 30 procent? Bij Pogba was dat bijna 30 miljoen!

19 mei 2019 om 10:04

Als dat zo zou zijn dan zouden dr beste voetballers geen zaakwaarnemer hebben en konden ze het zelf wel regelen met de clubs... wat zou de reden zijn dat spelers toch een zaakwaarnemer hebben? Weet je waarom? Omdat zonder een zaakwaarnemer ze misschien wel 3 a 4 miljoen per jaar minder zouden verdienen en ja, vanuit ons oogpunt is het makkelijk praten dat je met 4 miljoen per jaar genoeg verdient en dat die 7 a 8 miljoen niet veel uitmaakt, maar dat is natuurlijk onzin! Als mijn zaakwaarnemer 30% van de transfer krijgt en ik krijg een veel hogere salaris daardoor dan maakt mij dat niks uit. Raiola heeft wellswaar 30 miljoen overgehouden aan de transfer van Pogba, maar Pogba is anders wel heel blij met het salaris wat die zonder Raiola nooit geregeld had.

19 mei 2019 om 10:59

@kyle: En daar krijgt zn client n riante vergoeding voor in het verschiet. Volgens mij snap jij niet helemaal hoe t werkt

19 mei 2019 om 11:02

@kyle66,

Het is ook een absurd hoog percentage maar wel gewoon een kwestie van vraag en aanbod. De clubs die klagen vergeten dat ze dit zelf hebben gecreëerd. Ze zijn zelf begonnen om zaakwaarnemers met geld te overtuigen voor hun clubs te kiezen. Nu mag dat niet meer en moeten de spelers ze betalen. Maar het principe blijft hetzelfde. En als de clubs nou eens gezamenlijk bepalen wat een gezond percentage is en zich daar allemaal aan zouden houden dan zou het snel veranderen. Maar solidariteit is in het voetbal ver te zoeken.

19 mei 2019 om 15:49

@kyle66

zolang de spelers van wie hij de belangen behartigd het verder prima vinden dat Raiola dit wil vind ik de kritiek op hem ook overdreven. wie zou die miljoenen niet pakken als hij de kans had?

19 mei 2019 om 08:55

Want niemand wilt de beste deals hebben... als jij via een makelaar een huis kunt kopen voor 2,5 ton bij de ene makelaar en via een andere makelaar voor een soortgelijke huis 2 ton en deze makelaar houdt de meeste bonussen dan zou jij ook voor de eerste kiezen? Raiola is gewoon een zakenman die niet snel genoegen neemt met weinig en ook voor zijn cliënten. Als zijn clienten er beter van worden waarom hij dan niet? Hij als zakenman moet zeker zelf ook genoegen nemen met weinig? Niet voor niets lopen er zulke grote spelers bij hem rond. Dir weten dat ze via hem een betere deal krijgen, ook namen van wie dat vanzelf sprekend zou zijn.

19 mei 2019 om 09:59

Wat een onzin vergelijking. Barcelona betaalt helemaal niet minder voor De Ligt door de makelaar. Dus wat jij schrijft slast nergend op. Wat je zou moeten schrijven is: bij Raiola kost het huis 2,5 ton maar komt daar nog 50 k aan commissie bij terwijl bij makelaar B het huis 2,5 ton kost met misschien 10k kosten. Alleen mag die het huis niet verkopen..

19 mei 2019 om 10:16

Kun je niet wat inhoudelijker iets roepen ipv laten weten dat je Raiola hekelt? De Ligt kiest er toch zelf voor, of niet dan? Hij heeft afgelopen week zelfs gezegd niet bij hem weg te willen. Bovendien staat in het artikel zelf dat De Ligt zelf ook een hogere salaris wilt.

Het rare aan deze toch inmiddels wel transfersoap te noemen gang van zaken, vind ik dat ik hier de Ligt niet echt in herken.
In interviews en op het veld komt hij als een hele andere persoon over dan een zelfingenomen speler die vindt dat hij het meest moet verdienen en met torenhoge salariseisen op tafel komt.

Natuurlijk, hij is Golden Boy, heeft een bizar goed seizoen gedraaid en is het grootste verdedigende talent van Europa. Daar hoort natuurlijk een passend salaris en een passende transfersom bij. Echter staat Barca bekend om haar grote salarishuis en dat het Europees gezien de hoogste salarissen uitreikt, dat zou moeten betekenen dat hij zich niet echt zorgen zou hoeven maken. Ik denk dat die engerd van een Raiola hier vooral een hand in heeft, wat een vreselijke man vind ik dat toch. Tuurlijk, rijk en gewiekst, maar bah.

19 mei 2019 om 08:34

Wie zegt dat De Ligt het onderste uit de kan wil hebben? Andere Europese topclubs zitten ook achter hem aan. Als die met salarissen komen die enkele miljoenen boven het aanbod van Barcelona liggen, snap ik ook wel dat hij wil dat Barcelona het aanbod verhoogt.

19 mei 2019 om 09:40

Enter: blonde kop, blauwe ogen, sympathieke jongen, ideale schoonzoon en nog meer van die nonsens! Waarom is raiola een engerd? Hij is een zakenman anex belangenbehartiger voor zijn clienten en voor zichzelf. Clubs krijgen miljoenen betalen spelers miljoenen, waarom zou een zaakwaarnemer ook niet een graantje meepikken? En btw de ligt heeft groot gelijk want als barcelona de kans kreeg hadden ze hem ook gratis en voor niets laten spelen.

19 mei 2019 om 09:58

Een graantje? Noem jij 27 miljoen een graantje?

19 mei 2019 om 10:01

Commissie bij Raiola staat niet meer in verhouding met zijn diensten. Alsof elke boerenlul de Ligt niet bij topclubs weg kan zetten.

19 mei 2019 om 10:17

Hahaha precies. Mijn neefje van 5 kan de ligt ook bij 10 top clubs kwijt...

19 mei 2019 om 10:37

Jouw neefje van 5 en die boerenlul krijgen het anders niet voor elkaar om zelf 10 miljoen of meer te verdienen en de ligt ook nog een beter salaris te laten verdienen dus nee zo simpel is het niet.

19 mei 2019 om 11:05

Wat denk je van die trucjes die clubs in hun contracten verwerken om een speler onder de duim te houden? Zo'n zaakwaarnemer is toch al snel een paar weken kwijt met doorlichten, aanpassen en opnieuw onderhandelen over zo'n contract.

19 mei 2019 om 11:17

Dat doen advocaten..

19 mei 2019 om 20:44

Jazeker voor een miljarden bedrijf barcelona en andere topclubs is dat een graantje.... En waar haal jij 27 miljoen vandaan als ik vragen mag?

19 mei 2019 om 15:51

@fcb_catalunya

You can't always judge a book by it's cover. De Ligt komt misschien sympathiek over maar dat wil niet zeggen dat hij niet zoveel mogelijk geld wil verdienen natuurlijk

Zolang ze Ajax maar gewoon een marktconform bedrag betalen zal deze salarissoap mij echt mijn reet roesten.

19 mei 2019 om 10:42

Precies, daar moet ik ook steeds aan denken. Is er überhaupt al een akkoord tussen Ajax en Barcelona? Zouden andere clubs meer gaan bieden? Als of Ajax geen rol van betekenis gaat spelen in een eventuele transfer.

Het is eigenlijk wel begrijpelijk. Als je het grootste talent van Europa bent en je hebt het ook al laten zien op het grote toneel dan mag je ook wel de hoofdprijs vragen. Waarom zou Barca moeten profiteren? Die hebben poen zat. Als je het beste wilt moet je er voor betalen comfort marktwaarde. En die marktwaarde ligt nou eenmaal belachelijk hoog mede door de transfer van Neymar waarvan Barca ook weer optimaal geprofiteerd heeft.

Dit is echt pure onzin. De ligt die gaat zeggen ik wil meer dan Frenkie verdienen. Het is gewoon al rond dat weet ik zeker. Zolang er geen witte rook is dan zullen de kranten bullshit blijven roepen dat is normaal.

19 mei 2019 om 09:30

Dat dacht ik ook, maar meestal komt dat na afloop van het seizoen dan wel snel naar buiten. Er is namelijk geen reden meer om het geheim te houden. Dat is nog niet gebeurd en de media schrijven allemaal hetzelfde. Ik zie daar echt nog wel waarheid in zitten.

19 mei 2019 om 10:30

Ik snap je wel maar let maar op, de ligt is met zijn hoofd al bij Barcelona. Raiola is 3 maanden geschorst en mag zich nergens mee bemoeien. Het is wel duidelijk dat hij uiteindelijk via een tussen persoon alles gaat regelen. Ik weet gewoon zeker dat het al rond is tussen de clubs en speler. Frenkie de jong zij laatst nog als ik Barcelona was dan wist ik al wat ik moest doen, dat is ook een teken. Tenminste dit is wat ik denk

19 mei 2019 om 11:10

Ik ken de boekhoudkundige situatie van Barcelona niet, maar er kan natuurlijk een hele logische reden zijn: Hun financiã«le boekjaar van loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het volgende kalenderjaar.. Het zou nog kunnen dat de De Ligt transfer pas na 1 juli wordt aangekondigd, zodat ze zijn transfer in het nieuwe boekjaar pas hoeven te verantwoorden.

Daarnaast heb ik elders begrepen dat Barcelona helemaal niet zoveel transferbudget heeft. Na de aanschaf van Frenkie zou er nog maar 30 miljoen over zijn. Als Ajax niet akkoord gaat met termijnbetaling, zullen de Catalanen moeten verkopen om de financiã«le ruimte te krijgen.

Zo gek is het toch niet als hij als talent van het jaar een hoger salaris vraagt wanneer hij dat bij een andere topclub ook zou kunnen krijgen? Wanneer ze inderdaad al een akkoord hadden bereikt is het minder netjes, maar zowel Ajax en De Ligt kunnen anders best voordeel halen uit de recente prestaties en het feit dat meerdere topclubs naar zijn diensten hengelen. Barcelona mag natuurlijk zelf bepalen of ze aan de wensen willen voldoen.

De Ligt moet dus inleveren, omdat geldwolf Raiola meer geld wil.
Op deze site was namelijk al te lezen dat de Ligt er wat contract betreft al uit was.

19 mei 2019 om 08:49

De helft of meer wat er op deze site wordt geschreven is bullshit, ik hoop dat je je dat realiseert. Neemt niet weg, dat overal waar raiola bij betrokken is, gedoe lijkt te zijn.

19 mei 2019 om 08:59

Noem jij iedereen die geld verdient met zaken doen ook geldwolven?

19 mei 2019 om 13:46

Als je als Raiola zijn in het nieuws komt dat je als zaakwaarnemer ineens meer aan gage wil hebben terwijl het zo goed als rond is dan noem ik je inderdaad een geldwolf.
Dat een zaakwaarnemer daar geld voor vraagt om de contracten zo goed mogelijk te krijgen vind ik normaal, maar niet dan achteraf met extra eisen komen.

19 mei 2019 om 10:21

Oh, “laten we vooral de vinger naar Raiola wijzen.” Lekker makkelijk. Hij kiest er toch zelf bewust voor om Raiola te hebben als zaakwaarnemer. Bovendien staat er toch duidelijk dat De Ligt zelf ook een hoger salaris wilt?

19 mei 2019 om 10:48

Raiola heeft de beste spelers ter wereld onder zijn hoede. Ik denk dat Raiola goed weet wat hij doet een niet altijd perse meer geld wilt. De klant bepaald.

Ik begrijp het ook wel, met de prestaties van de afgelopen tijd is het logisch dat hij meer geld wil zien. En dan heb ik het natuurlijk over Mino. Want als je iets hebt geflikt waarmee je een wereldwijde schorsing verdient ben je natuurlijk een top zaakwaarnemer.

Dus, als hij naar Barca gaat, weten we dat ie water bij de wijn heeft gedaan.

Als je als 19 jarige al geen genoegen zou nemen met 10 miljoen, dan moet je jezelf ook eens achter de oren krabben waar je mee bezig bent, dus vraag mij inderdaad af of het aan De Ligt zal liggen.

19 mei 2019 om 10:40

De Ligt gedraagt zich ook altijd volwassen, speelt volwassen, in alles is hij volwassen, maar nu het over salaris gaat, moet hij maar genoegen nemen omdat hij maar een kind is? Clubs staan om hem te popelen, waarom zou je niet meer willen? Bovendien heeft De Ligt een betere cv dan De Jong.

19 mei 2019 om 10:40

Waarom niet? In deze tekst staat dat de ligt dit zelf wilt. Als je wilt geloven dat Raiola de duivel is dan kan je toch ook geloven dat de ligt dit zelf wilt of zijn we weer lekker selectief?

Hoop eerlijk gezegd dat De Ligt niet naar, het zinkende schip, Barcelona gaat. Ga lekker naar Engeland.

Zielig zeg... en dan wel op het punt staan Groezmann te halen. Wat zal die wel niet verdienen?

19 mei 2019 om 11:20

Zes miljoen per jaar minder dan dat hij bij Atletico Madrid verdient.

Als De Ligt en co moeilijk doen dan moet Barcelona gewoon niet kopen. Barca moet hier niet gaan lopen smeken om een speler met een harde zaakwaarnemer, maar beseffen dat het een privilege is om voor zo'n club te spelen. Ik zie Real Madrid, Man City en dergelijke niet smeken om spelers ze betalen wat ze kunnen en als je niet voor hen wil spelen dan gaan ze niet forceren.

Daarnaast snap ik waarom De Ligt meer wil met de hype die hij nu heeft zou het zonde zijn als hij erachter zou komen dat hij ergens anders meer kon verdienen.

19 mei 2019 om 13:00

Klopt, dan gaat de ligt maar naar liverpool. Als barca fan heb ik toch liever een nieuwe coach dan de ligt. Daarnaast hebben wij umtiti nog. En hopelijk is die volgend seizoen weer top fit

Haha, de Ligt wil ineens ook meer geld, typisch gevalletje van meer, meer & nog eens meer willen. Verwende kinderen zijn het. Alsof 10 miljoen per jaar niet genoeg is voor een mooi huis, een goed belegde boterham, of een mooie vakantie aan de andere kant van de wereld. En dan blijft er vast nog wel een kleinigheidje over voor paps en mams. Als dit allemaal waar is, dan heb ik direct weer een stuk minder sympathie voor de Ligt.

Met dit soort onzin berichten worden reputaties van mensen kapot gemaakt. Barcelona wil zo goedkoop mogelijk uit zijn en Raiola en de Ligt het beste contract. Met elkaar zo nu en dan bestoken met onzin verhalen, hopen ze hun doel te bereiken.
De Ligt is een verstandige jongen en verlengt zijn contract met Ajax en omdat hij een echte Ajax jongen is, wil hij ook geen loonsverhoging.

Het zou me niet verbazen wanneer Barcelona het gaat afkappen. Je komt graag of niet naar zo'n grote club. Het verhogen van de commissie voor de zaakwaarnemer zou naar mijn idee ook vooraleerst een zaak moeten zijn tussen speler en zaakwaarnemer.

Nou goed, dan maar geen de ligt voorlopig. Barca kan makkelijk verder met umtiti. Weet niet waarom valverde umtiti dit seizoen zo heeft uigesloten want umtiti in vorm is ook een beest.

De ligt moet niet eens meer willen verdienen dan frenkie,ik vind het juist mooi voor hun verstandhouding,dat ze evenveel verdienen....

besef als barca de ligt en griezman voor 70 en 120 miljoen en zs hebben al frenkie voor 86. dan heb je bijna 300 miljoen uitgegeven dan door je de FFP niet over

19 mei 2019 om 13:59

Dat komt omdat de reglementen van de financial fair play niet gebroken worden als tegenover zulke belachelijke uitgaven ook een belachelijke omzet staat.

Man man hoe hoogmoedig van de supportertjes van de ligt en zijn entourage , eerst en vooral hebben wij de ligt totaal niet nodig veel te traag komt te kort in het sprinten, daar hebben we al 3 zon types rondlopen .En heeft zo te zien veel eisen , het is barca die u wilt en niet omgekeerd , alsje echt zo veel geld wild verdienen kies dan voor een zielloze club , kom niets in barca zoeken. 5mil , Per jaar is het maximumsalaris dat je uitbetaald aan een 19jarige cv.

de ligt zal wel met scheve ogen naar De Jong kijken en zich afvragen waarom hijzelf met minder dan 14 miljoen genoegen zal moeten nemen. Ik vind De Ligt een groter talent dan De Jong

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
M. de LigtVerdediger333
F. de JongMiddenvelder313
A. OnanaDoelman330
L. SchöneMiddenvelder305
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren