‘Wat heeft Michiel Kramer nou betekend sinds hij hier kwam voetballen?’

Maandag, 18 maart 2019 om

John van Loen is niet te spreken over de voorhoede van FC Utrecht. Trainer Dick Advocaat maakt zelden gebruik van de talentvolle Nick Venema, terwijl Michiel Kramer regelmatig te bewonderen is in het shirt van de Domstedelingen. In zijn column voor het Algemeen Dagblad laat de oud-spits zijn onvrede blijken over het feit dat Venema weinig aan spelen toekomt. "Hij is negentien jaar, zo jong is dat toch niet meer?", vraagt Van Loen zich af.

Advocaat heeft bij Utrecht veel opties in de spits, maar als het aan Van Loen ligt komt Kramer niet meer in aanmerking. "Vorige week zat ik hoog in het stadion bij FC Utrecht - FC Groningen. Dan kun je alles goed overzien. Kramer deed niets goed. Hij moet gewoon veel meer brengen dan hij nu brengt", schrijft Van Loen over de dertigjarige aanvaller. "Die had ik een vier gegeven. Ik bedoel: wat heeft Michiel Kramer nou voor FC Utrecht betekend sinds hij bij de club kwam voetballen?"

Kramer kwam eerder dit seizoen over van Maccabi Haifa, waar hij geen succesvolle periode kende. "Welke impact heeft de komst van Kramer tot nu toe gehad? Nou, die impact is echt nihil. Een kopballetje in de thuiswedstrijd tegen Groningen, maar dat is echt te weinig. Tegen Groningen deed hij niks. Vertel mij maar eens wat hij doet: anticiperen op een actie? Aanspeelbaar zijn? Ik heb het niet gezien", sneert Van Loen, die in het verleden jarenlang bij Utrecht speelde en werkte.

Van Loen hoopt dat Venema meer kansen gaat krijgen bij Utrecht. De negentienjarige goaltjesdief maakte in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen al dertien doelpunten in zeventien wedstrijden. In de Eredivisie wist hij vier keer te scoren in twaalf duels. "Toen ik zeventien of achttien was, voetbalde ik nog met Advocaat. Nou, toen werd er ook niet gezegd dat ik veel te jong was. Venema is een publiekslieveling, maar kennelijk mag hij van Advocaat niet spelen. Maar alles wat Venema doet, doet Kramer niet."


Poll

Ben jij het eens met John van Loen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door djum)

Johnny heeft hier gewoon gelijk. Kramer heeft nog vrij weinig gebracht. Wat is de hoofd reden dat Dick niet voor Venema kiest...? Ik vind het ook niet des Advicaats om voorbij te gaan aan zo’n talent......

18 maart 2019 om 17:53

Je vind het niet des advocaats? Ik vind het puur advocaat. Advocaat is helemaal niet geinteresseert in ontwikkeling en hij geeft vooraf al voorang aan de ervaren werkers boven de voetballende jongens. Kracht en lengte, die hebben bij advocaat toch altijd voor voorkeur. Daarom is hij ook succesvol in degradatie voetbal, pot dicht en hopen op een lange bal die goed valt.

18 maart 2019 om 18:09

Succesvol tegen degradatie? Sparta vloog eruit. En met Utrecht speelt hij ook geen degradatie gewoon dom dat Venema niet meer speeltijd krijgt, Kramer heeft helemaal geen toegevoegde waarde bij dit Utrecht. Statische speler.

18 maart 2019 om 20:03

Kramer heeft enkel bij ADO den haag iets toegevoegd. Volgens mij was hij bij al zijn volgende clubs snel uitgekeken.

18 maart 2019 om 20:12

Advocaat en jong talent is niet zo’n goede keuze. Nooit geweest en gaat het vast ook niet meer worden.

Hoe kan je iemand die niets goed doet, toch nog een 4 geven? Wat een waardeloze beoordelaar die van Loen.

18 maart 2019 om 18:06

T feit dat Kramer geen rood pakte is al 4 punten waard..

18 maart 2019 om 21:04

Hoezo een 4 is toch gewoon zwaar onvoldoende. Wat geef je volgens jouw dan als je 2 eigen doelpunten scoort?

18 maart 2019 om 22:11

Moeten we nu ook al blij zijn dat hij er geen twee achter zijn eigen keeper inknalde?

Waarom zou je iemand die niks goed doet een 4 geven; ik zou zeggen: 'begin met 1 en bouw op voor wat iemand goed doet'. Niks goed op een examen is ook een 1 of een 0.

Kramer is een prima voetballer om in te brengen als je tien minuten voor tijd iets moet forceren, maar hij hoort niet in de basis als je ook kan beschikken over Bahebeck en Venema.

Hij heeft het voor elkaar gekregen de meest onnodige aankoop van Utrecht ooit te zijn geweest. Dat is anders toch best knap.. Voegt niets toe op het veld, is niet geliefd bij de supporters, en zit de ontwikkeling van Venema, een van de grootste Utrecht-talenten in decennia in de weg..

Ontzettend slechte aankoop die Kramer. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dat een goede zet vond, behalve Advocaat dan. Slechte speler en bovendien iemand met een negatieve invloed.

18 maart 2019 om 18:43

Welke negatieve invloed heeft hij dan? Dat Kramer weinig brengt, weinig scoort tot daaraan toe, maar negatieve invloed zou ik graag willen lezen van je. Bvd.

Iedereen weet toch dat Advocaat geen jonge spelers laat spelen!

Ik vind v lien een beetje irritant worden. Die denkt inmiddels de cruijf van Utrecht te zijn ofzo. Bemoeit zich overal mee. Ga een leven zoeken man aub.

19 maart 2019 om 02:30

Heel irritant is hij met z'n column in het AD, hij heeft zeker tijd te veel sinds z'n ontslag als hoofd jeugdopleiding bij de amateurs van Vvij. Loopt alleen maar tegen Utrecht aan te schoppen als een gefrustreerde tiener die zijn zin niet krijgt. (lees: gefrustreerd dat hij nooit echt aan de bak is gekomen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal)

Op Kramer moet je geen kritiek hebben. Die lacht zich de ballen uit zijn broek dat Utrecht zich is komen melden voor hem. Het gaat om de idioten die hem hebben gehaald. Die moeten eens tegen het licht gehouden worden. Je bent een club die het van zijn jeugdopleiding moet hebben, hebt een uitstekende en talentvolle spits in huis waar toekomstmuziek in zit, je speelt niet om CL voetbal en kan hem dus alle tijd geven om vlieguren te maken en je haalt alsnog Kramer? Die de afgelopen paar jaar gewoon helemaal niks heeft laten zien en ook nog eens zeer ongeintesseerd overkomt. Dan mag die Zuidam ook eens tegen het licht gehouden worden. Advocaat kan je niks kwalijk nemen. Die geeft geen moer om jeugd en heeft liever een selectie van 89 man dan eentje van 24. Dit gun je Van Seumeren ook niet. Al die onkunde om hem heen.

Kramer was op zich helemaal geen gekke zet. Toen die gehaald werd waren Makinok en Bahabeck geblesseerd en Gortler en Dessers te licht bevonden. Je kan toch niet een seizoen + play offs teren op een 19-jarig jochie?
Ja, nu Behabeck fit is moet Venema meer spelen in plaats van Kramer, maar de zet zef, een extra, goedkope, aanvaller, vond ik heel niet gek!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren