‘Ergernissen’ bij Mark van Bommel: ‘Dan wordt het ineens saai of slecht’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Voor PSV staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma. Bij de Eindhovenaren draait het de afgelopen weken enigszins moeizaam. In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda wist de huidige koploper van de Eredivisie niet te overtuigen, tot ongenoegen van een deel van het publiek in het Philips Stadion. PSV-trainer Mark van Bommel vindt het vervelend als de fans zich tegen zijn ploeg keren.

“Ik heb me eraan geërgerd. Als het even lijkt alsof het niet loopt, moet je geen eigen spelers gaan uitfluiten. Onze harde kern heeft een fantastische tegenreactie gegeven”, zo tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Van Bommel tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV, die zondagmiddag om 12.15 uur wordt afgewerkt. De oefenmeester stelt dat PSV voor de winterstop de ‘lat hoog heeft gelegd’ en dat de mensen daardoor het nodige verwachten. “Met uitslagen als 5-0, 6-1 en 4-0”,

“Dan wordt een wedstrijd tegen de nummer achttien die je met 2-0 wint ineens saai of slecht. Ik snap dat niet. Je moet winnen. En natuurlijk kan het altijd beter”, zegt Van Bommel volgens het clubkanaal van PSV. De voorsprong van de Eindhovenaren op naaste achtervolger Ajax bedraagt voorlopig nog twee punten, al kwamen de Amsterdammers in de afgelopen weken dichterbij doordat PSV drie keer op rij punten liet liggen: tegen FC Utrecht (2-2), sc Heerenveen (2-2) en Feyenoord (1-1).

“Technische uitvoering is de manier van aannemen, inspelen, de goede kant opdraaien dat soort dingen. Het mooie is dat je dat heel snel kunt verbeteren. Dat is heel anders dan uit vorm zijn. En ik vind absoluut niet dat mijn spelers dat zijn”, zo heeft de oefenmeester wel enkele aanmerkingen op het spel van zijn ploeg tegen NAC. Het duel met VVV betekent een ontmoeting met huurling Lars Unnerstall. “Ik vind hem een goede keeper. Ik kan niet precies inschatten hoe hoog zijn niveau is, maar PSV koopt zo'n jongen niet voor niets.”


Poll

Ben jij het met Mark van Bommel eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door rossumpsv)

Ja, altijd dat gelul van trainers dat supporters niet moeten fluiten, maar voetbal blijft entertainment en dat krijgen we al weken niet meer te zien van PSV. Het is ook niet zo dat het 1 a 2 duels minder is. Het is al sinds de jaarwisseling niet om aan te gluren en dan moet je als trainer toch ook begrijpen dat de supporters het achteruit en breed gespeel beu zijn en zich daaraan gaan ergeren. Op dit moment laat van Bommel met zijn ploeg exact hetzelfde voetbal zien als Cocu in het laatste jaar.

15 maart 2019 om 16:27

Als supporter hoor je altijd achter je club te blijven staan. Of ze nou goed of slecht voetballen. En ja voetbal is entertainment. Maar je kunt toch niet iedere wedstrijd met 5-0 winnen en goed voetbal spelen. PSV heeft momenteel een jonge ploeg en daarvan spelen er een aantal nog maar een half seizoen in de basis. Dat wat van Bommel met deze selectie in de eerste helft van het seizoen heeft laten zien was fenomenaal, maar dat je dan een mindere periode krijgt is meer dan logisch. Dan vind ik het onbegrijpelijk als je als supporter zo fluit..

15 maart 2019 om 16:33

Maar sta je niet achter de ploeg als je je onvrede uit? Ik vind dat je als supporter beide kunt. Het gaat ook niet om 4/5-0 winnen, ook een 2-0 overwinning kan gepaard gaan met goed voetbal en dat gebeurd gewoon niet.

15 maart 2019 om 17:10

Die jonge ploeg creëert van Bommel zelf door de ervaring deels aan de kant te schuiven. Psv is op nationaal niveau een topclub en dan wordt er gewoon ieder jaar een top prestatie geeist. Daar zijn de voorwaardes ook voor, en ook de ticket prijzen. Als een zanger een slecht concert geeft wordt er met bier naar het podium gegooid. Dan valt het fluiten nog wel mee. Psv is schandalig slecht na de winterstop. Iedereen ziet het, maar van Bommel gelooft nog in sprookjes.

15 maart 2019 om 17:54

@rossumpsv

neemt niet weg dat je veel meer budget hebt als de rest van de competitie op Ajax na dus mag je op zijn minst toch wel met regelmaat goed voetbal verwachten?

16 maart 2019 om 11:37

@japie_krekel

Daar ben ik het 100% mee eens, maar dan nog vind ik niet dat je moet fluiten. Je wint de wedstrijd gelukkig wel en dat is momenteel even het belangrijkste. Als PSV aan het einde van het seizoen kampioen wordt, dan hoor je niemand meer praten over dat mooie voetbal. Resultaat voor mooi voetbal. En als voetballer wordt je natuurlijk nooit beter als er gefluit wordt.

@giodinho7

Tuurlijk verwacht ik ook goed voetbal. Ik dacht vorige week ook: Wat doe ik hier in dit stadion. Had echt wel wat anders kunnen doen. Maargoed niet iedere wedstrijd gaat gepaard met goed voetbal. Als het publiek dan fluit dan lijkt me het als speler alleen nog maar moeilijker om iets goed te doen. Ik vind het belangrijk om 100% achter mijn club te blijven staan, ook al spelen ze dan maar even minder.

15 maart 2019 om 16:30

Van Bommel en het publiek moeten gewoon een deal maken. Als het publiek beloofd om de eigen spelers niet meer uit te fluiten, moet Mark van Bommel beloven niet meer van die tranentrekkende onzin verkondigen als "we spelen beter dan voor de winterstop". Dan komt het helemaal goed.

15 maart 2019 om 16:32

Tuurlijk is het voetbal matig en is er meer puntverlies dan voor de winterstop, allemaal valide punten. Alleen wat heeft fluiten voor zin?

Wanneer, in de gehele en mondiale geschiedenis van het voetbal, is er een speler of club beter gaan voetballen wanneer er gefloten werd door het eigen publiek?

Fluiten of je eigen spelers uitjouwen heeft nog nooit positief voor een club of speler gewerkt. Je kan beter achter je ploeg blijven staan zodat er misschien op die manier weer wat meer vertrouwen komt. Fluiten werkt alleen maar averechts.

15 maart 2019 om 16:38

Misschien dat het fluiten geen direct effect in het duel heeft, maar het wordt nu wel een item. Hiermee geeft het publiek aan dat ze dit niveau van voetbal niet gaan accepteren. Anders gaan we straks nog van die dooddoeners van Van Bommel accepteren dat het voetbal beter is geworden dan voor de winterstop terwijl elke PSV volger duidelijk ziet dat dit niet het geval is. Ik vind dat je als supporter best je onvrede over het vertoonde spel mag uiten om er min of meer indirect aan te geven dat dit spel niet geaccepteerd wordt als PSV zijnde, zodat het ook niet als standaard wordt gezien. Zo van, ja het was slecht maar we hebben drie punten. Daar heeft elke topploeg er wel een paar van, maar dit moet geen gewoonte gaan worden en dat lijkt het nu wel.

15 maart 2019 om 16:55

@giodinho: ben het met je eens hoor, dat supporters best kritisch mogen zijn op het vertoonde spel en in een enkel geval het team mogen uitfluiten (vind ik een stuk minder erg dan 1 individu uitfluiten).
Heb ook geen idee hoe je als supporter op een andere manier je onvrede moet uiten op de tribune. Je mag dus wel klappen en juichen bij succes? Als je massaal gaat gapen hoort geen speler dat.

15 maart 2019 om 18:01

Als er bij de rust/voor de rust al gefloten wordt kan dat best een positief effect hebben als er daarover in de kleedkamer wordt gesproken. Bijvoorbeeld dat het compleet bagger is en jullie dat zelf hebben kunnen horen. Waardoor spelers er harder tegen aangaan want aan het eind van de dag betalen de supporters toch de salarissen.

15 maart 2019 om 20:23

@ ijsmuts Haha leuk. Ik vind t een mooie redenering en van een logica waar van Bommel nog versteld van zal staan. Het is een beetje als claxoneren, je hebt niet veel keuze in hoe je het overbrengt

Als je drie keer achterelkaar punten verspeelt mag je best zorgen maken...

De Italiaanse mentaliteit zit er nog goed in bij Mark. Helaas verwacht men bij een Nederlandse topclub ook aantrekkelijk voetbal, naast resultaten. Als je thuis speelt tegen een degradatiekandidaat moet het gaspedaal vol open en moet je proberen zoveel mogelijk te scoren. Spelen met twee brekers op het middenveld, die ook nog eens uit vorm zijn, kan echt niet. Het spel is al maanden niet om aan te gluren en dat mag hij zich aanrekenen.

15 maart 2019 om 16:37

Afgelopen seizoen is PSV ook niet met mooi voetbal kampioen geworden. Mij hoor je niet klagen hoor. Ik heb liever een prijs met lelijk voetbal, dan geen prijs maar wel mooi voetbal.

15 maart 2019 om 16:48

Daarin verschillen we. Ik vind het verschrikkelijk om een heel jaar saai voetbal te zien en zou de prijs dan echt veel minder waarderen. Je gaat toch naar een wedstrijd leuk voetbal te zien? Ik heb nu al een geweldig jaar nu Ajax zo ver in Europa komt met prachtig voetbal.

15 maart 2019 om 17:02

Als dat zo is, waarom kijk je dan niet aan t eind van t seizoen op teletekst wie Dr gewonnen heeft? Als je toch geen voetbal kijkt voor je plezier.

15 maart 2019 om 17:10

Natuurlijk kijk je liever naar mooi voetbal van je club. Maar niet als dat ten kosten gaat van het resultaat. Afgelopen woensdag speelde Ajax ook een draak van een wedstrijd tegen Zwolle, maar winnen wel.

Wat ik probeer te zeggen is dat je niet 34 wedstrijden lang mooi voetbal kan spelen. In de wedstrijden dat het even niet gaat, moet er een bepaalde volwassenheid zitten in de ploeg om toch de 3 punten in huis te houden.

Voor de winterstop heb ik genoten van PSV en nu gaat het even iets minder qua spel. Geen reden tot paniek wat mij betreft. Eerst de punten veilig stellen en dan weer mooi voetbal.

Ik heb van Bommel erg hoog zitten, maar het is onzin dat de kritiek op het spel niet terecht is. Elke wedstrijd na de winterstop speelt PSV erg matig en dat breekt ze op bij moeilijke wedstrijden tegen o.a. Utrecht, Heerenveen en Feyenoord. Ik hoop dat PSV kampioen wordt, maar ik zie ze eerlijk gezegd niet winnen bij Ajax, Vitesse en AZ. Ajax wordt daarom denk ik kampioen. Laat van Bommel maar eens zijn basiselftal veranderen. Om te beginnen met Hendrix en Lozano eruit halen en daarvoor Guti en Gakpho erin zetten. Denk dat het spel daarvan een stuk gaat opknappen.

Dacht eerst dat Cocu weer teruggekeerd was daar het spel identiek was zoals onder zijn leiding. Mark kan zich dus zich niet inleven in de supporter. Diezelfde supporter die hard juicht als het goed gaat, fluit af en toe als het minder gaat. Zijn met mensen.

Van Bommel roept sinds de winterstop dat PSV niet slecht speelt, het resultaat goed is, de wedstrijden goed verlopen, spelers niet zwak bezig zijn etc. Als hij dit zegt om zijn spelersgroep te beschermen maar ondertussen zelf beter weet dan is er niks aan de hand. Dat is prima. Maar als Van Bommel werkelijk elke week vind dat PSV het goed doet, terwijl het er niet uitziet dan hou ik mijn hart echt vast.

PSV speelde echt leuk in de eerste seizoensheft. Angelino ging er telkens overheen, Dumfries speelde frisser, Rosario had alle reden om opgeroepen te worden bij het Nederlands elftal en Lozano draaide beter. Spelers beter in vorm en het spel was een stuk meer zelfverzekerd en aanvallend. Daar is nu weinig van over. En ondertussen word er nauwelijks gerouleerd of vroeg gewisseld. Hendrix mag echt wel even op de bank zitten. Of Rosario. In plaats daarvan speelt Van Bommel thuis tegen de grootste degradatiekandidaat met 2 verdedigend ingestelde middenvelders maar o wee als iemand commentaar heeft.

Vooropgesteld: ik heb nog nooit een eigen speler uitgefloten en ik ben er ook geen voorstander van als dat gebeurt.

Maar ik wil wel even opmerken dt het gefluit volgens mij verkeerd geïnterpreteerd wordt. Het PSV-publiek zal echt niet zomaar een eigen speler uitfluiten omdat hij niet goed voetbalt. Er wordt pas gefloten zodra een speler niet genoeg inzet toont. Zodra een speler keer op keer een bal opzij of naar achter tikt in plaats van naar voren. Zodra een speler steeds maar weer z'n been intrekt bij een duel of te beroerd is om een achtervolging in te zetten. Bij dat soort dingen.

Nogmaals, ik vind het niet goed als er gefloten wordt. Maar als het dan toch gebeurt, dan moeten spelers zich ook realiseren dat het niet gebeurt omdat het publiek hen niet aardig vindt, maar omdat er gewoon een tandje bij moet. Zie het als een peper in je reet en ga daar dan ook naar voetballen.

15 maart 2019 om 16:47

Ben ik het opzich mee eens alleen denk ik niet dat fluiten een 'peper in je reet' effect heeft. Ik kan me goed voorstellen dat het juist averechts werkt en dat spelers daardoor nog meer veiligere keuzes maken om maar geen balverlies te lijden.

15 maart 2019 om 16:57

Sluit ik mij volledig bij aan. Als iemand als jij, die zelden kritiek levert, dit zelfs ziet dan is er echt wel iets aan de hand. Er waren laatst wat beelden van op FOX sport. Over Dumfries die het heel erg kwijt is. Simpele ballen over de lijn, onzuivere passes etc. Als er gefloten word als teken van “wakker schudden” en ongenoegen uiten is dit begrijpelijk. Om een speler uit te fluiten om hem af te kraken is not done. Maar supporters mogen echt wel hun ongenoegen uiten. Net zoals ze dat mogen doen vanwege al die besloten trainingen waardoor de Herdgang Bastards geen trainingen meer kunnen bijwonen.

Gelukkig heeft niemand zich geërgerd aan Mark met zijn rare fratsen bij de 4e man en zijn vage opmerkingen over garantie van koelkasten en handgeschakelde of automaat auto's. Neemt natuurlijk niet weg dat spelers uitfluiten echt belachelijk is en je jezelf moet schamen.

15 maart 2019 om 16:52

Waarom zou je je ergeren aan een slechte vergelijking?

15 maart 2019 om 17:08

Er zijn genoeg mensen die zich ergeren aan Van Bommel, zelf lach ik keihard om zijn uitspraken want het slaat nergens op.

Pff van Bommel, als het lijkt alsof het even niet loopt??? Met zn arrogantie past hij beter in Amsterdam. Het publiek is niet gek, het loopt sinds de winterstop en eigenlijk daarvoor al niet bij PSV. Uitfluiten gaat mij te ver, maar het publiek mag best zn mening geven over het spel van PSV

Als het even niet loopt?

15 maart 2019 om 17:27

Inderdaad, Van Bommel doet er ook geen reet aan om het wat aantrekkelijker te maken. Zijn team handvaten te geven om wat makkelijker te voetballen. Twee controleurs opstellen tegen Excelsior en Nac. Kom op zeg! Rouleer een keer. Zet Rosario of Sadílek eens met de punt naar achteren en stel Gutierrez en Ihattaren eens als aanvallende middenvelders op. Kijk eens wat dat oplevert.

15 maart 2019 om 21:23

@Gomes is dat ook niet een beetje van Bommel eigen? Alles voor de winst en geen oog voor aantrekkelijk voetbal. Mark heeft een echte winnarsmentaliteit en zal dat ook bij de ploeg hard maken. Dan presteer je goed maar ziet hij het belang van mooi voetbal misschien een stuk minder? Ik weet het niet maar observeer zijn manier van spelen en hoe hij dat vertaalt naar goed voetbal. Hij gelooft dat volgens mij echt.

Publiek mag best laten merken als ze vinden dat het niks is wat een ploeg laat zien. Fluiten is dan de meest logische manier. Je kan daar op twee manieren mee omgaan. Of zoals Van Bommel doet, je zegt het publiek snapt er niks van, het gaat hartstikke goed want we winnen toch. Of je neemt je eigen publiek wat serieuzer en beseft dat er best reden was voor negatieve geluiden. Psv speelde namelijk tegen de nummer laatst in een vrij defensieve opstelling en speelde gewoon matig. En nee, je kunt niet iedere week met 5-0 winnen maar dit is al sinds de winterstop aan de gang. Het frisse is er helemaal af. Tempoloos, risicoloos, veel fouten. Als publiek laten blijken dat het beter moet, geen probleem.

Dat je mindere wedstrijden speelt, dat kan.

Dat je in een vorm dip zit, dat kan.

Dat je een reeks saaie wedstrijden ziet van je club, dat kan.

Maar waar ik me helemaal kapot op erger, is dat PSV 1 wedstrijd per week speelt, één keer in de 7 dagen en dat ze nog niet 90 minuten lang gas kunnen geven. Echt tenenkrommend om te zien hoe weinig energie sommige spelers in de wedstrijd leggen. Zelfs tegen NAC kan PSV de tegenstander niet het merendeel van de wedstrijd afjagen en onderdruk houden. Dat heeft niks met kwaliteit te maken, maar met mentaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper10
O. BoscagliVerdediger10
P. MaxVerdediger10
D. DumfriesVerdediger10
J. TezeVerdediger10
N. ViergeverVerdediger10
Mauro JúniorMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren