Update: Markelo vervangt geblesseerde Dilrosun bij Jong Oranje

Maandag, 18 maart 2019 om

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor het trainingskamp in Spanje, later deze maand. Het gaat om een groep van 27 spelers; op vrijdag 15 maart wordt de definitieve selectie bekend. PSV'er Cody Gakpo debuteert in de spelersgroep, nadat hij een goede indruk achterliet in invalbeurten in de Eredivisie.

De negentienjarige Gakpo kwam in de afgelopen vijf competitiewedstrijden van PSV in actie en scoorde begin vorige maand tijdens de 5-0 zege op Fortuna Sittard. Het was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De buitenspeler is niet de enige debutant in de groep van Van de Looi, want ook Mitchell van Bergen van sc Heerenveen en Calvin Stengs van AZ zitten er voor het eerst bij.

Bovendien heeft Van de Looi twee spelers geselecteerd met A-interlands achter hun naam: Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en Justin Kluivert (AS Roma). Tahith Chong, die zaterdag zijn Premier League-debuut maakte voor Manchester United, is opnieuw opgenomen. Ook de in het buitenland spelende Rick van Drongelen (Hamburger SV) en Justin Hoogma (St. Pauli) staan op de lijst.

Er is nog geen plek voor de zeventienjarige Mohamed Ihattaren, die werd bewierookt na zijn optreden tegen Excelsior van zaterdagavond. Hij stond voor het eerst in de basis bij PSV en deed 75 minuten mee, na vijf opeenvolgende invalbeurten. Omdat het een voorlopige selectie betreft, kan hij nog worden opgeroepen. Oranje vertrekt op 18 maart naar Spanje, waar het oefenduels met de Verenigde Staten (24 maart) en Egypte (26 maart) afwerkt.

De volledige voorselectie:

Doel: Thijmen Nijhuis, Maarten Paes (beiden FC Utrecht), Jan Hoekstra (FC Groningen).

Verdediging: Danilho Doekhi (Vitesse), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Justin Hoogma (St. Pauli), Tyrell Malacia (Feyenoord), Nathangelo Markelo (Everton), Armando Obispo (PSV), Shaquille Pinas, Giovanni Troupée (beiden ADO Den Haag), Per Schuurs (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen).

Middenveld: Tahith Chong (Manchester United), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Teun Koopmeiners (AZ), Dani de Wit (Ajax).

Aanval: Mitchell van Bergen (sc Heerenveen), Nathangelo Markelo (Everton), Cody Gakpo, Donyell Malen (beiden PSV), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo), Abdoulrahmane Harroui (Sparta Rotterdam), Justin Kluivert (AS Roma), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Calvin Stengs (AZ).

Update 12 maart 20.28 uur - Afmelding voor Van de Looi voorafgaand aan trainingskamp
Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje kan deze maand tijdens het trainingskamp in Spanje niet beschikken over Giovanni Troupée. De verdediger van ADO Den Haag maakte deel uit van de voorselectie, maar heeft zich volgens het Algemeen Dagblad moeten afmelden met een hamstringblessure. Troupée hield de kwetsuur over aan de wedstrijd tussen ADO en sc Heerenveen (2-3) van zaterdag. Oranje vertrekt op 18 maart naar Spanje, waar het oefenduels met de Verenigde Staten (24 maart) en Egypte (26 maart) afwerkt.

Update 18 maart 15.42 uur - Markelo vervangt geblesseerde Dilrosun bij Jong Oranje
Javairô Dilrosun moet de oefenwedstrijden die Jong Oranje de komende dagen tegen de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten en Egypte speelt aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller heeft een hamstringblessure opgelopen en zal daarom bij zijn club Hertha BSC blijven. De KNVB laat via de officiële kanalen weten dat hij vervangen wordt door Nathangelo Markelo van Everton. Voor de twintigjarige aanvaller is het de tweede keer dat hij deel uitmaakt van de selectie.


Poll

Had Mohammed Ihattaren een oproep verdiend voor Jong Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door freshzone)

Snap ik wel, hij heeft de neiging om Jong teams eerst over te slaan

Een belletje van Renard en het is klaar

6 maart 2019 om 13:30

Dit gaat nog wel over Jong-Oranje he. Maar ben wel benieuwd wat het ooit moge worden bij hem, mocht er ooit sprake van zijn. We zullen zien.

6 maart 2019 om 13:31

Ach dat vind ik onzin. 1 belletje naar Asensio heeft ook niet geholpen. Er zijn zoveel Nederlands Elftal spelers die momenteel voor een ander land hadden kunnen spelen. Een Mazraoui heeft bijvoorbeeld in de jeugdteams van Marokko gespeeld, dus ik snap dat hij voor het Marrokaanse elftal koos omdat hij pas in beeld kwam na zijn debuut bij Ajax. Maar ik verwacht dat deze jongen of Naci Unuvar gewoon voor Oranje kiezen in de toekomst. Die doorlopen ook gewoon de Oranje elftallen en zijn hier geboren. Net zoals Seedorf, Kluivert, Rijkaard en noem ze maar op.

6 maart 2019 om 13:40

Er is een groot verschil tussen Ihatarren en Asensio. Ihatarren groeit Marokkaans op. Leeft thuis in die cultuur, spreekt de taal, eet het eten. Asensio heeft helemaal niets met Nederland. Dat is ook de reden waarom zoveel Marokkaanse jongens tegenwoordig voor Marokko spelen. Ze worden simpelweg niet geaccepteerd in Nederland. Het zullen altijd Marokkanen blijven voor de meeste burgers. Bij Marokkanen zijn het Marokkanen en niet Nederlanders. Beetje raar maar zo werkt het helaas wel.

6 maart 2019 om 13:42

Helemaal mee eens, kleine verbetering alleen: Seedorf is geboren in Paramaribo. Wel hier opgegroeid natuurlijk, maar niet in Nederland geboren.

6 maart 2019 om 13:47

Je kan wel zeggen dat autochtone Nederlanders ze beschouwen als Marokkanen maar ze beschouwen zichzelf ook vooral als Marokkanen. Zie ook je eigen voorbeeld over hoe dit soort jongens opgroeien.

Ik hoop ook dat deze jongen voor Nederland gaat kiezen. Zou goed zijn voor de integratie en acceptatie van Marokkaanse Nederlanders. Ik had eigenlijk gehoopt dat Nouri die rol op zich kon nemen maar we weten hoe die droom is vervolgen.

6 maart 2019 om 13:51

"ze worden simpelweg niet geaccepteerd in Nederland"
Haha. Nou hebben wij Nederlanders even het geluk dat wij wel worden geaccepteerd door de Marokkanen in het land.
Je draait de rollen volledig om in je verhaal maar goed.

6 maart 2019 om 13:55

Even een kleine correctie: Clarence is geboren in Paramaribo. Patrick en Frank Rijkaard zijn wel geboren in Nederland (amsterdam).

6 maart 2019 om 14:02

Nolimit,

Ik denk niet dat hij de rollen volledig omdraait. Dit is geen eenzijdig proces, zoals vaak wel wordt gedacht. Acceptatie vraagt om medewerking vanuit zowel de autochtonen als allochtonen, maar autochtonen zijn te druk bezig om hun vinger te wijzen naar allochtonen, en vice versa.

6 maart 2019 om 14:10

Arsenalfanehv heb jij ihattaren opgevoed dan dat je weet dat hij de taal spreekt, opgevoed is met de cultuur, enz.? Tuurlijk zal de ene Marrokaan meer binding hebben met Marokko dan Nederland, maar is dat ook het geval voor de jongen? Ik neem aan dat Marokko zo'n jongen al lang gepolst heeft.

6 maart 2019 om 14:19

Arsenalfanehv, wie accepteert ze dan niet? Die paar schreeuwlelijkerds in Den Haag aan de rechterkant? Ze zijn gewoon Nederlanders hoor, wonen hier vaak al generaties, gaan hier naar school, spreken de taal (ongetwijfeld veel beter dan het 'marokkaans' en hebben alle rechten zoals elke Nederlander (al mag Ihatarren niet stemmen , maar dat komt door zijn leeftijd).

Dat ze af en toe couscous eten maakt ze echt nog geen Marokkaan hoor, en in de op zomer vakantie in Casablanca ook niet. Deze jongens zijn gewoon Nederlanders, punt.

6 maart 2019 om 14:21

Ik blijf het gewoon bizar vinden dat een speler die hier al zijn hele leven woont überhaupt de keus krijgt om voor een ander land uit te komen. Wat is dat voor belachelijk iets? Als je meer met een ander land hebt, om welke reden dan ook, waarom woon je er dan niet?
Ik hoop oprecht een keer dat er een verandering komt in deze regels.

6 maart 2019 om 14:25

Een eter begin begint bij jezelf, doe je dat niet moet diegene en anderen niet piepen.

Als je geaccepteerd wil worden in een samenleving/groep en als gelijkene wil worden aangezien moet je daar zelf mee beginnen. Doe je het niet is dat ook prima, dat moet iedereen lekker zelf wetern maar moet je verder niet over janken.

6 maart 2019 om 14:41

Zytto34 vrijwel elke (2de/3de generatie) Marokkaan is met de Marokkaanse cultuur opgevoed. Ik ken geen 1 Marokkaan die dat niet is. Daarnaast is Ihattaren opgegroeid in Utrecht, en het zou mij zeker niet verbazen als hij in een Marokkanen-wijk zou zijn opgegroeid. Hij heeft iig zichzelf als profielfoto op Instagram met een Nederland trainingsjack....

6 maart 2019 om 14:45

Freshzone, Je kan zo hard werken en zo erg je afkomst verloochenen, maar zolang je een Marokkaanse achternaam en uiterlijk hebt wordt je toch gezien als Marokkaan. Daarnaast zeuren de meeste jongens die voor Marokko kiezen niet over dat zij niet worden geaccepteerd in Nederland. Zij spelen gewoon met trots voor Marokko. En die trots wordt groter als je 1 specifiek hokje wordt geduwd en niks kan doen om eruit te komen.

6 maart 2019 om 14:50

Zytto34 ik ken toevallig de familie van hem en zie hem frequent in de moskee. Vandaar dat ik weet dat dit het geval is.

6 maart 2019 om 14:53

Baardgrasmus Lang niet iedereen accepteert allochtonen in Nederland. Ook hier op voetbalzone zijn hier veel voorbeelden van, kijk maar eens naar topics waar Mazraoui idrissi of Ziyech voor Marokko kiezen. Dan zie je gewoon heel veel mensen zeggen: "Ga dan maar terug naar je eigen land. Genieten van de opleiding maar niet terug betalen". Denk je nu echt dat die jongens dit niet mee krijgen? Ik ben zelf Marokkaans en ik het doet soms echt pijn om te horen dat mensen zo over mij denken.

6 maart 2019 om 14:55

Freshzone. Ik vind mijzelf een goed geintegreerde jongen. Ik studeer, heb een bijbaantje, spreek de taal zonder accent, maar nogsteeds word ik lang niet overal geaccepteerd. Of ik dat nou wil of niet, meestal accepteren mensen mij pas nadat ze mij een paar keer hebben gesproken of gezien, dat is toch wel anders dan wat ik met Nederlandse leeftijdsgenoten zie.

6 maart 2019 om 15:04

Je zal nog wel vaker iets horen dat je niet aanstaat, ga je daarop je identiteit bepalen? Dat een anoniem iemand op internet iets zegt over iemand die ze niet kennen, en dat dat dan bepaalt hoe veel je Nederlander dan wel Marokkaan bent? Dat ga je toch niet menen he? Waar is je trots, je eigen identiteit?

De mensen die die dingen roepen over buitenlanders worden door niemand serieus genomen, niemand met verstand in ieder geval, het is het afvoerputje van Nederland dat dat roept. En dan ga jij dat wel serieus nemen? Zeggen, ik ben Marokkaan, want iemand op internet riep nadat Ziyech voor Marokko koos dat hij naar zijn eigen land moest oprotten? Sorry, maar dat vind ik wel enorm kleutergedrag en echt de slechtste reden om je identiteit door te laten bepalen.

6 maart 2019 om 15:15

@arsenalfanehv;

"ook hier op voetbalzone zijn hier veel voorbeelden van, kijk maar eens naar topics waar Mazraoui idrissi of Ziyech voor Marokko kiezen. Dan zie je gewoon heel veel mensen zeggen: "ga dan maar terug naar je eigen land. "

Misschien ben je zelf zo naïef? Ik ben ook van mening, of je me nou een racist vind of niet, dat een speler als Ziyech, die zijn hele leven in Nederland woont, niet zou moeten kunnen kiezen voor Marokko.

@34Nieuw-West

"daarnaast zeuren de meeste jongens die voor Marokko kiezen niet over dat zij niet worden geaccepteerd in Nederland. Zij spelen gewoon met trots voor Marokko. En die trots wordt groter als je 1 specifiek hokje wordt geduwd en niks kan doen om eruit te komen."

Nogal naïef en van één kant bekeken. Zij spelen met trots voor Marokko... Dat is het probleem dus al. Het zijn toch Nederlanders? Ze zijn hier toch geboren en wonnen hier vaak tientallen jaren?? Dus Nederlanders moeten het maar accepteren terwijl allochtonen kiezen om uit te komen voor een ander land omdat ze zich hier niet thuis voelen.

6 maart 2019 om 15:27

Nolimit dat is jouw mening en die respecteer ik. Maar anderen gaan de jongens bij namen noemen, zeggen dat ze hier niet thuis horen, dat ze maar weg moeten. Ik las zelfs iemand zeggen: Ondankbaar kut volk.

6 maart 2019 om 15:37

Ah oke Arsenalfanehv. Dan maar duimen dat hij voor ons kiest. Zou het wel jammer vinden mocht hij voor Marokko kiezen terwijl hij nu wel in onze jeugdelftallen voetbalt.

6 maart 2019 om 16:15

Arsenal/fanehv, Wat bedoel je nou met dat niet iedereen jou accepteert? Wat valt er te accepteren? We wonen in hetzelfde land en hebben dezelfde rechten. Heb jij ergens meer recht op? Denk je dat er tegen mij overal maar aardig wordt gedaan? Maar je oogst wat je zaait; Als jij overal gaat lopen roepen dat je niet geaccepteerd wordt, dan wil je blijkbaar graag bij een minderheid horen. Wat mij betreft zijn Ziyech, Labyad, Mazraoui mijn landgenoten. Ze wonen in ons land, nergens anders.

6 maart 2019 om 16:16

'ik blijf het gewoon bizar vinden dat een speler die hier al zijn hele leven woont überhaupt de keus krijgt om voor een ander land uit te komen. Wat is dat voor belachelijk iets? Als je meer met een ander land hebt, om welke reden dan ook, waarom woon je er dan niet?'

Een keuze voor een voetballand wil niet zeggen dat je meer met dat land in kwestie hebt en er (daarom) zou willen wonen.

Ik vraag me af waarom mensen dit herhaaldelijk blijven aanhalen, alsof dit de hoofdreden is dat sommige jongens ervoor kiezen om voor een ander land uit te komen. Het is veelal een zakelijke beslissing die genomen wordt. Er zijn voetballers die een interlandcarriere ambieren. Stel dat zij tevergeefs op de Knvb wachten en een ander voetbalbond wel plek voor hen ziet en die jongens wel uitnodigt. Wat verwacht jij dan dat zo'n voetballer doet? Het aanbod afslaan?

Ik zeg dit uit eigen ervaring: I think the f*ck not.

Ik werd vanaf mijn tienerjaren tot aan de belofte eltfallen van het Nederlands elftal opgroepen en heb ook mijn wedstrijden gespeeld.

Een oproep voor het echte werk bleef om meerdere redenen, overigens terecht, uit. In de periode dat ik lang geblesseerd aan de kant stond, ben ik door een andere bond benaderd. Ik heb de tijd genomen om naar hun verhaal te luisteren en heb het aanbod ook netjes onderbouwd afgeslagen.

Als ik wel op hun interesse was ingegaan, had jij dan mij het verwijt gemaakt dat mijn keuze voorkomt uit de aanname dat ik meer heb met dat andere land? En zou je mij dan ook vragen waarom ik daar niet woon? En dit alleen, omdat ik kies voor een voetbalbond (!) die mij wel een kies biiedt?

Dat is nogal kort door de bocht en onwetendheid, vind je niet?

6 maart 2019 om 16:40

@apocalypse

Opzicht een begrijpelijk verhaal maar dan heb je het dus sowieso over spelers die het niet verdienen voor een land uit te komen.
Het zou een eer moeten zijn om voor een bepaald land uit te moeten komen omdat je iets met dat land hebt en er wat mee wilt bereiken.

Als je puur en alleen voor een land uit wilt komen vanwege in je carriere verdien je het wat mij betreft al niet.

"een keuze voor een voetballand wil niet zeggen dat je meer met dat land in kwestie hebt en er (daarom) zou willen wonen."
Dit vind ik dan ook een bijzondere uitspraak. Je hoort niet voor een land uit te komen waar je niets, of minder, mee hebt dan het land waar je woont.

Maargoed, meningen verschillen.

6 maart 2019 om 16:52

Ik vind het bizar dat iemand die zogenaamd in jou ogen voor nl moet uitkomen toch nog een allochtoon is. Hypocrieten gedrag hier zien we opsporing verzocht praten over Marokkanen. We hebben een zogenaamde mocro mafia,kut Marokkanen enz. Maar zodra ze goed kunnen voetballen begrijpt niemand waarom ze niet voor nl kiezen. Duidelijk toch. Nl kiest zelf we kunnen niet Marokkanen in negatieve zin zijn en nl'er zodra iemand iets positief doet.

6 maart 2019 om 17:01

Haha dat is wat jij denkt ja. Als Frenkie zich meer Duits voelt dan Nederlander dan moet die lekker voor Duitsland uit komen.
Altijd die zielige slachtofferrol waar je gewoon moe van word.

Oh wij doen alles verkeerd, niemand wil ons hebben in dit land alleen als we goed kunnen voetballen.
De discussie gaat er niets eens over en je bent erover aan het huilen, verman je ofzo.

Daarnaast zeg ik niet eens wat jij beweert. Als je in Nederland bent geboren, en bent opgegroeid ben je een Nederlander en hoor je ook voor Nederland uit te komen.
Als je na bovenstaand alsnog kiest voor Marokko ben je wat mij betreft inderdaad geen Nederlander.

7 maart 2019 om 02:05

Seriously dude? nog nooit van de talloze onderzoeken gehoort waarin er wel degelijk wordt gediscrimineerd op de arbeids markt! Dit is ook een probleem de struisvogel politiek van sommige medelanders.

7 maart 2019 om 02:09

En het zou niet kunnen dat de meeste mensen "iets" met meerdere landen zouden kunnen hebben? Mischien eens die tunnelvisie bril afzetten?

7 maart 2019 om 11:45

nolimit

"als je meer met een ander land hebt, om welke reden dan ook, waarom woon je er dan niet? "

Hoezo heb je 'meer met een ander land' als je zoals Ziyech voor Marokko speelt? Waarom ben jij eigenlijk van mening dat jij kunt en mag bepalen wat andere mensen mogen en moeten vinden? Waar baseer jij dat op? Mogen andere mensen niet gewoon hun eigen belevenigswereld hebben, of wil jij ook graag dat andere mensen voor jou gaan bepalen hoe jij moet denken en wat jij moet vinden?

Het is misschien wel een vorm van narcisme als je denkt dat jouw wereldje die van anderen is.

En helaas, er is niets dat Nederland kan doen om te voorkomen dat er mensen rondlopen met méér dan één nationaliteit. Nederland is niet alleen op de wereld. En Fifa en Uefa, die niet naar de belangen van populisten kijken maar naar de belangen van de grote landen en de grote clubs, gaan dat ook niet veranderen.

7 maart 2019 om 11:51

"als je in Nederland bent geboren, en bent opgegroeid ben je een Nederlander en hoor je ook voor Nederland uit te komen. "

Wij Nederlanders 'horen' ook gewoon respect te hebben voor andeer culturen, respect voor diverse normen en waarden, zolang we ons hier in Nederland maar gewoon aan de wet houden, wij horen een liberale vrijheidsstaat in ere te houden waarin iedereen gelijk wordt geboren en gelijke rechten en kansen behoort te hebben, ongeacht geloof, afkomst of etniciteit en we 'horen' hier ook gewoon de individuele keuzevrijheid van ieder individu te respecteren en toe te juichen als een uiting van datgene wat ons Nederlanders nou juist een fantastisch volk in een fantastisch land maakt.

Maar als ik jouw relaas lees, dan vind jij dat er hele andere dingen 'horen' dan ik.

7 maart 2019 om 11:53

"nog nooit van de talloze onderzoeken gehoort waarin er wel degelijk wordt gediscrimineerd op de arbeids markt! "

Dit soort teksten is echt tegen de zere beentjes en de lange teentjes van de politiek correcte Rechtse Gedachtenpolitie! Dit soort dingen mag jij echt niet zeggen hoor: Foei! Want dan ben je een 'slachtoffer'. Die rechtse volksbeweging zou eens moeten afleren om zo politiek correct te willen zijn de hele tijd en eens moeten leren incasseren. Want dit soort dingen mogen uiteraard ook gezegd worden!

Van de Looi.... pffhhh

Geen Ihattaran of Gravenberch maar wel Mitchel van Bergen, Jay Jay Grot..

Verder 5 middenvelder waaronder Kadioglu en Harroui (meer Aanvallers volgens mij dan middenvelders...)

Hij begrijpt er echt helemaal niets van. Vraag me af of VD Looi weet dat je met 11 spelers speelt....had hij zijn zoon ook niet kunnen oproepen?

6 maart 2019 om 13:31

Die gaan gewoon met Oranje o19 Elite ronde spelen voor plaatsing EK u19 over 2 weken, zowel Gravenberch als Ihattaren zijn wel een zekerheidje in die groep.

6 maart 2019 om 13:32

Gravenberch?? Kom op man. Gravenberch is nog 16 en hij heeft het al moeilijk genoeg bij Jong Ajax. Beter eerst nog even bij de O19.

6 maart 2019 om 14:11

Talenten moeten het juist moeilijk hebben, je hebt er niks aan als ze de tegenstander met 6-0 weg poetsen.

De meeste spelers spelen op een lager niveau bij de Knvb dan bij hun clubs, heb je gewoon weinig aan en inspireerd die jongens ook niet.

Gravenberch speelt wekelijks op prof niveau en heb die puike wedstrijden zien spelen. Als die niet klaar voor U23 niveau is zou die nog bij U19 spelen bij Ajax.

6 maart 2019 om 17:09

Een onder 17 speler die bij de onder 19 spelt vind je niet moeilijk genoeg dan?

En hoe kom je er bij dat de jeugdinterlands een lagere niveau hebben dan de club wedstrijden? En overigens, de Onder 19 van Nederland is zeer getalenteerd. En ja, het niveau ligt denk ik wel hoger dan bij Jong Ajax.

6 maart 2019 om 18:15

Maar Ihattaren heeft na 200 speelminuten profvoetbal wel aangetoond klaar te zijn voor Jong Oranje? Zowel Ihattaren als Gravenberch zitten goed bij de o19.

6 maart 2019 om 14:24

En Reis? 1 van de grootste talenten van Nederland en beter dan de huidige middenvelders die spelen.

6 maart 2019 om 15:10

Gravenberch kan ook prima nog bij de - 19. Dani de Wit vind ik persoonlijk dan weer helemaal niets, maar brengt natuurlijk wel veel met zijn mentaliteit

Speculatieve titel weer VZ. On: Hij komt er zeker wel, als het in zijn koppie goed blijft gaan. Een geweldig functionele techniek, sierlijk en een groot overzicht al op zijn leeftijd. Hopelijk redt ie het. Zou goed zijn voor het NL voetbal (als ie voor Oranje zou kiezen). Diegene die me opvalt is Van Bergen van Heerenveen. Speelt de laatste tijd heel leuk, echt een dartelend ventje op het veld. Met veel energie en dreiging. Benieuwd waar hij gaat eindigen. Hoop dat ie het door kan zetten.

Dit is niet heel erg. Eerst even (ja, gewoon even) de basis van PSV halen en dan gelijk bij grote Oranje. Dat kan deze jongen makkelijk. Grootste talent op het middenveld die ik in de jeugd heb gezien sinds de Nouri, Bergwijn generatie.

Ook heel mooi voor Mitchell van Bergen en Calvin Stengs. Dit zijn leuke talenten. Ik weet niet wat Jong Oranje moet met Kluivert, ik kan me niet voorstellen dat hij daar heel gemotiveerd heen gaat.

6 maart 2019 om 13:35

Kluivert heeft (voorlopig) echt wel de slag verloren van Bergwijn. De keuze voor Roma lijkt meer en meer niet de allerbeste te zijn geweest, tevens door de verhalen die er klinken over evt verhuur en omdat ie steeds minder speeltijd krijgt. Ik hoop dat ik het mis heb en dat het uiteindelijk wel de beste keus was (op sportief gebied natuurlijk), maar begin meer en meer te twijfelen.

6 maart 2019 om 14:00

Had bij ajax misschien ook niet veel gespeeld met tadic op de vleugel. Tenzij ziyech op t middenveld zou spelen maar vind hem beter op de vleugel.

6 maart 2019 om 14:15

Tadic was dan waarschijnlijk niet gekomen meen ik me te herinneren

Ik had hem gewoon bij de voorselectie opgenomen. Neem je hem niet mee, ook goed maar dan laat je in ieder geval zien dat je er wel mee bezig bent. Al snap ik de keuzes van Van de Looi nooit hoor maar dat daargelaten. Jong teams moeten puur en alleen zijn voor het opleiden van talenten die nog jong zijn maar wel laten zien dat ze erbij kunnen komen.

6 maart 2019 om 13:40

Het feit dat Mo niet bij Jong Oranje zit is dat zij oefeninterlands spelen en de O19 niet.

6 maart 2019 om 13:44

Dan mag je hem ook niet meer in de voorselectie opnemen, ookal is het maar een gebaar naar die jongen toe?

Ik mis overigens Ludovit Reis eigenlijk wel. Tegelijk Ihattarren mocht ook. Ik heb bij sommige beslissingen wel vraagtekens.

6 maart 2019 om 13:51

Reis zal ook met de o19 gaan aantreden, die voor het 'echie' spelen. Net als Ihattaren dus.

6 maart 2019 om 13:54

Zit vast bij Onder 19 (hij is nog maar 18 he). O19 van Oranje heeft meer talent dan Jong Oranje denk ik. Dus het is wel beter als hij daar blijft tot de EK voor de O19.

6 maart 2019 om 14:21

Nou die huren een heel vliegtuig af blijkbaar dan als iedereen met O19 mee gaat...

De Knvb is niet goed bij hun hoofd, zelfde met die trainingsstage van O19 laatst. Nodigen ze jongens als Pierie, vd Berg, Reis, Gravenberch voor uit die net dat weekend ervoor een wedstrijd hebben gespeeld op prof niveau een weekend erop weer aan de bak moeten.

En die jongens moeten dan 2 dagen naar Zeist komen op een maandag en dinsdag, viel van het lachen van me stoel toen ik dat las.

Tja selectie beleid blijft een drama bij de Knvb. Jongens als Zeefuik, Kadioglu, Grot, Troupée, De Wit, Hoogma en van Drongelen etc hebben geen toekomst bij Oranje, daar moet je gewoon heel eerlijk in zijn.

Je kan bijvoorbeeld gewoon Castillo en Hoever op de back posities gooien, in Nederland loopt er niks rond met veel potentie op die posities en die jongens zijn klaar voor het O23 niveau aangezien ze dat wekelijks spelen bij hun clubs. Zelfde geldt voor Gravenberch en Ihattaren.

Je doet die jongens echt geen plezier om ze met O20 of O19 nog mee te laten doen.
En prima als je verder niks hebt lopen maar loopt genoeg rond nu (haast teveel zelfs op sommige posities).

6 maart 2019 om 22:16

Ik vind van Drongelen wel iemand met potentie. Doet het dit seizoen ook goed bij Hsv. Als die zijn plaats kan behouden als ze promoveren naar de Buli dan kan die zich nog wel eens leuk gaan ontwikkelen.

7 maart 2019 om 20:57

Vind van Drongelen helemaal niks. Aan de bal matig, lage handelingssnelheid, niet sterk in de lucht, traag.

Zie ik totaal niks in.

Hoe kan je Ihattaren niet selecteren, over een paar jaar zit die gewoon bij het grote oranje, althans hopelijk. Het is nog vroeg, maar daarom zou ik hem direct iig voor jong oranje selecteren. Hier maakt vd Looi toch denk ik een foutje.

6 maart 2019 om 17:18

Over een paar jaar? Ik denk dat hij voor eind dit jaar nog Oranje gaat halen. Als Frenkie na een sterke seizoenshelft al basis mag staan bij Oranje, dan kan Ihattaren het ook zonder al te veel moeite. En het is ook niet zo dat hij veel concurrentie heeft bij Oranje van de rappe, balvaardige middenvelders.

7 maart 2019 om 11:56

Bereta

Voor het einde van het jaar? Nounou, zullen we eerst eens afwachten of hij voor het einde van het jaar vaste basisspeler is van Psv??

7 maart 2019 om 13:29

Basis PSV heeft hij denk ik al gehaald. Van Bommel (net als Koeman) heeft niet zo een type speler voor de aanval. Een lichtvoetige aanvallende middenvelder.

Van de Looi is weer eens bezig hoor. Verbaasd me nog steeds dat hij deze baan heeft gekregen, zeer matige trainer en kan niet goed met jeugd omgaan. Misschien beetje gekleurde mening door mijn clubvoorkeur maar aan de andere kant kan je ook zeggen dat ik spreek uit ervaring haha. Hij neemt 3 middenvelders mee?! Had Gravenberch er ook graag bij gezien samen met Ihatarren maarja..

Ik vraag me toch wel af wanneer Pierie eens bij jong Oranje komt. Want de meeste namen die ik nu (weer) zie zijn niet echt talentvoller of beter. Hij heeft meer dan 50 eredivisiewedstrijden in de benen op zijn 18e. Dan zou jong Oranje toch wel logisch zijn.

Als ik op social media lees hoe sommige over Marokkanen praten hier in NL zou ik zelf nooit voor NL willen spelen. Het is wel jammer dat sommige autochtone Nederlanders jouw in dit land niet zien als Nederlander. Ondanks dat je hier geboren bent je opleiding hebt genoten en net als ieder ander belasting betaald.

Ik zie de lijst van spelers die zijn opgeroepen.
Het is niet veel.... Op Malen, Schuurs, Dilrosun en misschien Kluivert, Chong en Drongelen na niemand die ik verwacht te zien bij het eerste van Oranje. Voor verdedigers is het ook niet makkelijk, als er spelers als van Dijk, de Ligt, de Vrij, Akã© zijn xD

Ik zie dat Markelo zowel als verdediger, als aanvaller is geselecteerd. Toch nuttig zo'n speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. PaesKeeper40
P. SchuursVerdediger40
O. WijndalVerdediger40
D. ZeefuikVerdediger41
D. de WitMiddenvelder46
T. KoopmeinersMiddenvelder42
A. HarrouiMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U21.

7 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 13 2 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Fraai gebaar van Malen: ‘Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent’

PSV boekte zaterdagavond een ruime overwinning op Fortuna Sittard. De Limburgers keerden met een 5-0 nederlaag op zak huiswaarts en het vierde doelpunt in het treffen werd verzorgd door Mohamed Ihattaren....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren