Kramer: ‘Dat zegt misschien wel meer over het IQ van die fans’

Zaterdag, 16 februari 2019 om

Michiel Kramer vertrok afgelopen zomer na in elf jaar tijd voor vijf Nederlandse clubs te hebben gespeeld voor het eerst naar het buitenland. Zijn avontuur bij Maccabi Haifa bleek echter van korte duur en inmiddels is de spits weer terug in de Eredivisie, waar hij bij FC Utrecht speelt. De aanvaller werd in eerste instantie door directeur voetbalzaken Jordy Zuidam omschreven als een ‘tijdelijke oplossing’, maar zo ervaart hij het zelf voorlopig niet.

“Ik snap Jordy wel, maar ik zie dat niet zo. Ik wil me hier positief laten zien richting de club, mijn familie en mezelf. Puur om weer positief in het nieuws te komen, omdat ik weet dat ik van waarde kan zijn voor heel veel clubs”, legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. Kramer kwam de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws. De dertigjarige Rotterdammer denkt echter ook dat er een vertekend beeld van hem is ontstaan.

“Bij elke club waar ik gespeeld heb, kun je van de materiaalman tot en met de wasvrouw en iedereen ertussenin vragen hoe ik ben: het antwoord zal niet negatief zijn. Iedereen zal beamen dat ik een goede gozer ben. Maar ik doe er in wedstrijden wel álles aan om te winnen.” Een van de incidenten die veel stof deed opwaaien was de schop in het gezicht van Alexander Büttner, die Kramer vorig seizoen zeven wedstrijden schorsing opleverde en uiteindelijk een voortijdig einde aan zijn dienstverband bij Sparta Rotterdam maakte.

Die overtreding hakte er bij Kramer zelf ook stevig in: “Ik denk wel dat ik daar voor het eerst in mijn carrière zoiets had van: oef, dat was niet best”, reageert hij. Het voorval heeft de manier waarop de aanvaller op het veld staat wel veranderd: “Natuurlijk! Je kunt niet zomaar iemand in het gezicht schoppen, dat weet ik ook. Ik heb het mezelf enorm kwalijk genomen. Kijk, de aard van het beestje zal niet veranderen, maar je kunt als voetballer en mens wel stappen maken.”

Het broodje kroket dat Kramer tegen het einde van zijn periode bij Feyenoord in de rust van een wedstrijd at komt ook nog vaak ter sprake. De aanvaller geeft echter aan dat het nooit zijn bedoeling was om het broodje zo demonstratief voor de camera te nuttigen en vindt dat het incident uit zijn verband wordt getrokken: “Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters die alleen maar over dat broodje beginnen. Uiteindelijk zal het minder worden, maar ook als ik gestopt ben zullen ze zeggen: was lekker, hè, dat broodje kroket. Iedereen krijgt maar een platform om van alles te zeggen. Natuurlijk heb je allemaal recht op een mening, maar soms denk ik: waarom zo negatief?”


Poll

Vind jij dat FC Utrecht moet proberen om Michiel Kramer langer aan boord te houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Vond dat broodje kroket meer iets over zijn IQ zeggen :P. Zo onhandig om dat als wisselspeler die al niet lekker in de media ligt zo voor de camera te doen. Verder zal het mij verbazen als deze vent ineens geen smerige overtredingen meer maakt, zit gewoon in zijn spel. Als hij gefrustreerd is komt het er op die manier uit.

16 februari 2019 om 11:43

Dus jij gelooft niet zo dat mensen en voetballers stappen kunnen maken en van hun fouten leren?

16 februari 2019 om 12:05

Jawel hoor Nick, maar Kramer niet! Te vaak heeft deze jongen een soort van kortsluiting, en vooral als hij tegen Ajax moet opdraven.

16 februari 2019 om 12:16

Dat haal je uit mijn stukje? Ik geloof zeker in ontwikkeling, maar ik geloof niet dat wij de laatste smerige actie van Kramer al gezien hebben.

16 februari 2019 om 12:35

Haha hij is 30 hoor ik weet niet... is geen kleuter of jongen van 18 die nog nat achter de oortjes is.

16 februari 2019 om 14:14

Jawel kan wel maar alleen als je het ook wil. Kramer zegt misschien van wel maar straalt altikd uit dat hij denkt van niet, wat dus waarschijnlijk ook zo is. Als je dat broodje pakt en dan over het iq van supporters begint snap je het dus niet. Die supporters maken je gewoon belachelijk omdat het een stripfiguur was voor hun die ze niet serieus meer namen als voetballer. Hij kan beter beseffen dat hij hier niet handig was voor zichzelf. Natuurlijk blijf je dat horen.

16 februari 2019 om 11:45

Dat broodje kroket is zo zwaar overtrokken. Bij Leicester onder Ranieri aten ze geregeld pizza en dat vond met maar leuk. Wat ik bizar vind aan Kramer is dat hij voor het eerst schrok van zichzelf na de trap aan Buttner. Hij heeft hiervoor aardig wat schoppen en ellebogen uitgedeeld.

16 februari 2019 om 12:24

Het grote verschil is dat de spelers dat aten na een gewonnen wedstrijd en Kramer tijdens de rust.
Ik weet niet precies of Kramer toen op de tribune zat, maar pizza is nog altijd gezonder dan een broodje kroket.

16 februari 2019 om 12:25

Aparte reactie aangezien ze bij Ranieri natuurlijk geen pizza eten in de rust(!).. het gaat niet om het broodje kroket, het gaat erom dat hij het in de rust eet. Als je de 2e helft misschien minuten gaat maken, ga je toch geen fast food eten in de rust! Volgens mij mis jij net als Kramer volledig het punt.

16 februari 2019 om 12:34

Pizza gezonder dan broodje kroket ja? In pizza zit veel meer troep. Alleen aan zout al meer dan de A.d.h.

16 februari 2019 om 12:38

Gluubster, on theorie is pizza wel gezonder denk ik. Hangt er vanaf hoe je die pizza belegt, en wat je gebruikt aan ingredienten. Met een kroket lijkt het me lastiger, ik kom niet verder dan een groente kroket.

16 februari 2019 om 13:07

AadMaat, schoppen en ellebogen. Wanneer dan? Eén elleboog bij Cillessen. Absoluut één te veel, maar dat dat hem nu nog achtervolgt vind ik erg overtrokken. Verder een aai bij Van de Pavert, dat had niks met slaan te maken

16 februari 2019 om 13:16

@Sulejmani: Er van uit gaande dat Ranieri en Leicester gewoon pizza bestelde zullen ze niet alleen groentepizza's gegeten hebben. Nogmaals; een pizza bevat ongeveer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout. Pizza is een van de meest ongezonde en calorierijke maaltijden. Dan laat ik de suikers en conserveringsmiddelen die de gemiddelde pizza bevatten even buiten beschouwing.

16 februari 2019 om 13:57

Ligt eraan. Aan de ene kant heb je big americans van deheer Oetker, aan de andere kant van het spectrum een pizza belegd met verse ingrediënten. Vette worst erop scheelt ook wel natuurlijk.

16 februari 2019 om 14:04

Sorry.

17 februari 2019 om 11:20

Daarbij hoor je in de rust gewoon bij je team te zijn. Verlangen we als coach zelfs van jeugdspelers en senioren op een veel lager niveau.

17 februari 2019 om 11:25

Als ik niet in de basis sta dan trap ik zelf altijd een balletje op goal met de tweede keeper en andere wissels.

16 februari 2019 om 12:15

Het was duidelijk dat hij wilde provoceren richting de Feyenoord staf. Als je in de rust een broodje kroket an public gaat eten, dan geef je aan dat je er zeker van bent dat je in de tweede helft geen speelminuten gaat maken. Kortom, je zegt eigenlijk, ik sta hier voor spek-en-bonen in mijn Feyenoord kledij.

En dan het publiek die dat drommels goed begrepen dom noemen. Tja sommige zeggen weleens de aanval is de beste verdediging maar in dit geval zou ik eerder zeggen, niet wrijven in een vlek. Een topsporter eet geen gefrituurde hap vlak voordat hij een prestatie moet leveren.

16 februari 2019 om 14:12

iedere speler eet snacks, dat is niet verboden, de media vergroot dat uit en wij domme supporters ook, Kramer was mede verantwoordelijk voor kampioenschap Feyenoord

en hij wordt door wat domoren beoordeeld op 2 rode kaarten in zijn carriere en een broodje kroket

ik vind zijn goals en wil om te winnen veeel belangrijker

hoeveel spelers hebben niet 1of 2 rode kaarten in hun carriere gehad toen ze al de leeftijd van 30 hadden gehaald?

en hoe iemand verder overkomt doet er niet toe, gaat om wat hij als voetballer doet

Kijk naar Ziyech...

Kramer staat prive bekend en ook bij zijn clubs als prima vent die ook goede doelen steunt.

Weghorst is ook geen fijne vent in het veld, so what, wat te denken van Beugelsdijk of Jan Wouters en tig andere voetballers, maar wel buiten het veld prima kerels,

ik heb liever een voetballer die beetje klootzak is in het veld omdat ie wil winnen dan een mooi weer voetballer

en wat zijn fouten? een rode kaart kan soms opgesloten zitten in het spel, door fanatisme,wil om winnen, frustratie, ff kort kortsluiting, als we iedere speler die een rode kaart gepakt heeft maar een eikel vinden, dan houdt het op, en een broodje kroket is geen reden dat is lachwekkend

zie alle spelers na de wedstrijd eens aan de bitterballen zitten of thuis een pizaatje bestellen, niks mis mee

Toch mooi dat zo'n broodje kroket eten wordt veroordeeld alsof die een soort van moord heeft gepleegd. Is toch lekker zo'n kroket die net over het lauwe punt is met een goede klodder curry en dat dan je keel lekker verwarmd wordt door die kroket.

16 februari 2019 om 11:57

Ja slaat echt nergens op. Wilshere heeft tijdje gerookt bijvoorbeeld.

16 februari 2019 om 11:59

Cruijff rookte steevast en was een magistrale voetballer. Maar ja, andere tijden...

16 februari 2019 om 12:52

Cruijff rookte anders geen sigaretten op het veld tijdens de rust. Kramer had best een broodje kroket mogen eten, als ie het maar in de kantine had gedaan ofzo.

16 februari 2019 om 12:53

Theo Janssen rookt ook. Bij Ajax mocht hij wel roken maar buiten de poort geloof ik. Maar niet in de rust. Als proffesional is het niet handig zo iets in de rust te doen en zeker niet waar de camera je kan zien.

16 februari 2019 om 13:15

@jespervv
Wat een onzin, ken je feiten. Cruijff rookte als speler zelfs in het kleedlokaal en als trainer in de dugout.
Het waren andere tijden maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurd is.

16 februari 2019 om 12:09

Heb liever een warme kroket met mayo om eerlijk te zijn.

16 februari 2019 om 12:16

Daar ging het niet om, de tweede helft moest nog gespeeld worden. Wellicht moest hij nog spelen. Dan eet je als voorbereiding daarop geen gefrituurde hap. Dan ben je niet serieus met je sport bezig

16 februari 2019 om 13:06

Ja daar ga je natuurlijk wel meteen krom van lopen.

16 februari 2019 om 14:14

ja want na een kroket kan je niet meer voetballen, mijn god, het is toch duidelijk dat slapjanus GIO veel spelers niet aan het voetballen kreeg en zo nu een makkelijke oplossing kreeg, maar GIO won wel titels door goals van Kramer, dat zou men moeten onthouden, remember de 3-3 in de Galgenwaard eens

16 februari 2019 om 15:32

Ik denk niet dat er in veel kleedkamers van professionele sporters in de rust even een broodje kroket gegeten wordt. Maar goed, wellicht ligt het inderdaad aan Gio en is het bij Utrecht wel normaal om in de rust een kroketje of frikandelletje te eten.

Je kan veel zeggen over Kramer, maar dat jaar dat feyenoord kampioen was geworden heeft hij heel duidelijk zijn aandeel gehad. Het waren in een paar wedstrijden zijn doelpunten die doorslaggevend waren.

Oei hiermee zal die veel mensen op de teentjes trappen, maar het is ook eigenlijk onzin om door te zagen over dat broodje kroket

16 februari 2019 om 13:10

Hij haalt het zelf aan nu, de kritiek destijds was gewoon terecht en de actie opvallend genoeg dat het iets is wat sommigen blijven oprakelen als ze aan Kramer denken. Eigen schuld dun iq dikke bult. Neemt niet weg dat ik hem altijd zal waarderen voor zijn bijdrage aan beker en kampioenschap.

16 februari 2019 om 14:15

ik heb de kritiek nooit terecht gevonden, stomme gehyp van media en dom supportervolk

je kan tegenwoordig niets meer doen of vinden zonder dat mensen daar een oordeel over hebben, bah, zo werkt het tegenwoordig met social media en tig camera's en tv zenders

Ik vind Kramer een goude vent. Geen voorbeeld prof. Echter is het een jongen die toevallig goed genoeg kon voetballen en hier geld mee kon verdienen. Uiteindelijk heeft hij Feyenoord gehaald en een kampioenschap op zijn naam staan plus de beker. Hij heeft zelf in een eerder interview aangegeven dat hij voetbal soms verschrikkelijk vind, maar dat je er belachelijk veel geld mee kan verdienen. Is volgens mij gewoon een goede kerel, die het af en toe even kwijt is.

Jammer dat Kramer de ontwikkeling van Venema in de weg staat.

En dan mag venema weer terug naar jong Utrecht. Die goal van dat jochie gister ook weer. Dan heb je toch helemaal geen kramer nodig

Ik vind het altijd gevaarlijk als type’s als Kramer over andermans IQ gaan beginnen. Daarbij zie ik de correlatie tussen dit soort meningen en een laag IQ. Misschien zou Kramer ons dat nog eens uit kunnen leggen, met zijn super-IQ

16 februari 2019 om 16:53

Dat heb ik nu bij mensen die komen met type's als....

Hilarisch. Uitgerekend deze mafkees heeft het over IQ van fans.

Mooie kerel, karakter en niet een ingestudeerd praatje. Hou er wel van..

“Waarom altijd zo negatief?” Daar heeft hij absoluut een punt. Iedereen heeft recht op een mening maar het is wel vaak negatief. In zijn geval is hij daar zelf deels schuldig aan maar het zit ook in de aard van de mensen en media want negatief verkoopt. Gewoon focussen op z’n sport en dan kan ie nog een aardige carriere hebben. Het is geen hoogvlieger maar hij heeft z’n kwaliteiten.

16 februari 2019 om 13:42

ja hij kan goed frituren

16 februari 2019 om 17:14

denk dat iemand anders het gefrituurd had in de Kuip en dat hij hem gekocht heeft en hij kan goed scoren

zonder Kramer geen kampioenschap en beker voor Feyenoord, vergeet dat niet

beste Michiel als jij denkt dat een broodje kroket eten in de rust op het veld een goed idee was tja dat zegt genoeg over jou iq je bedoelt dat je het anders stiekem had gedaan en dan was het wel ok.

hij zegt niet dat het een goed idee was, waar lees je dat?

Hij had zijn houding al moeten verbeteren nadat hij 2 Groningen spelers naar de keel greep tijdens de wedstrijd.

Dat broodje kroket staat wel enigszins symbool voor Feyenoord, waar cult door veel fans belangrijker gevonden wordt dan prestaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren