‘Ook in de Champions League was de VAR een bondgenoot voor Real Madrid’

Donderdag, 14 februari 2019 om

Real Madrid had het woensdagavond zeer lastig met Ajax in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, maar wist in de slotfase wel een 1-2 overwinning veilig te stellen. In de eerste helft leken de Amsterdammers op voorsprong te komen via Nicolás Tagliafico, maar die treffer werd geannuleerd na inmenging van de videoscheidsrechter. De Spaanse ochtendkranten concluderen gezamenlijk dat Real Madrid mede dankzij de VAR goed is weggekomen in de Johan Cruijff ArenA.

“Ajax stak in een slechte vorm in aanloop naar de wedstrijd tegen Real, na een nederlaag tegen Heracles Almelo en met zes punten achterstand in de Eredivisie op PSV. Toch begonnen ze uitstekend en werd Real direct onder druk gezet, waardoor ze werden opgesloten op de eigen helft”, schrijft Mundo Deportivo. In een ander artikel wijst de krant naar de invloed van de VAR. “Ook in Europa was de VAR een bondgenoot voor Real Madrid. Voor het eerst in de historie keurde de VAR een doelpunt af. Damir Skomina annuleerde de treffer en dat was niet volledig zonder controverse.”

“Het was opvallend dat Skomina op het veld stond in plaats van Szymon Marciniak, die nu VAR was. In eerste instantie was het de bedoeling dat de rollen omgedraaid zouden zijn. Deze verandering zorgde voor de nodige verdenkingen op social media”, concludeert de krant. ‘De VAR brengt Real Madrid dichter bij de kwartfinale’, zo kopt Sport. “Real kwam met een goed resultaat terug uit Amsterdam, ondanks dat ze in verschillende fases werden afgetroefd. Twee snelle aanvallen vormden een zware straf voor het jonge Nederlandse team.”

“De spelers van Real schrokken door de druk die Ajax gaf. De thuisploeg speelde een stuk gedurfder”, zo gaat men verder. “Alles is discutabel, maar het is moeilijk te begrijpen dat het doelpunt van Tagliafico niet op het scorebord kwam. De club van Florentino Pérez kan zo doorgaan met zijn campagne tegen de VAR. Ongelofelijk... De videoscheidsrechter heeft op de meest slechte manier zijn intrede gedaan. Het is een groot schandaal.”

‘Real Madrid lijdt als een kampioen’, zo kopt Marca. “Tegen een geweldig team, vol met voetbal en energie en in een elektrische entourage gaf Real het juiste antwoord. Ondanks dat Ajax de beste kansen had, won Real het duel en heeft men de beste papieren om de kwartfinale van de Champions League te halen. De kampioen van Europa werd in Amsterdam enorm onder druk gezet en kwam een aantal keer goed weg. Bijvoorbeeld in de eerste helft, toen Tagliafico een geldig doelpunt leek te maken.”

“De inmenging van de VAR hadden we nog niet gezien in de Champions League. Het bleek dat Tadic tussen de bal en Courtois had gestaan, waardoor het buitenspel bleek te zijn”, zag de sportkrant. In gesprek met Radio Marca kwam de Spaanse scheidsrechter Andujar Oliver aan het woord. “Hoe vaker ik de beelden terugzie, hoe meer ik vind dat het een geldig doelpunt was. Dusan Tadic kan toch niet in het niets verdwijnen? Bovendien hindert hij Courtois helemaal niet. Tadic heeft geen invloed op het doelpunt.”

AS wijst op het belang van de VAR en Vinícíus Júnior. “Drie jaar geleden dacht Real dat ze niks kon gebeuren in de Champions League. Dat is nu anders. Real werd in delen van de wedstrijd weggeblazen en kwam weinig aan de bal tegen een jong team, maar wist toch te winnen. Ajax drong een laf Real bijna in de hele wedstrijd terug. De reden dat Solari Reguilón liet starten in plaats van Marcelo, had een simpele reden: de verdedigende aspecten zijn tegenwoordig belangrijker dan de aanvallende kwaliteiten.”


Poll

Is het doelpunt van Tagliafico terecht afgekeurd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door timmothy)

Buiten dat ik het jammer vind, was het imo toch wel terecht dat het doelpunt werd afgekeurd (althans ik snap het wel). Je kunt stellen dat Tadic hinderlijk buitenspel staat en de keeper blokkeert. Nu staat Tadic eigenlijk gewoon aan de grond genageld en komt Courtois naar hem toe, maar ik kan me er wel in vinden. Het is enorm jammer voor ons en baal ervan, maar nogmaals ik snap de beslissing wel.

Nu krijg je weer van die kansloze reacties over complottheorien dat het allemaal doorgestoken kaart is en Real naar de volgende ronde moet gaan.

14 februari 2019 om 08:50

Hehe eindelijk iemand die eerlijk is. Ajax was gister echt goed, hierbij moet wel gezegd worden dat Real het niet echt serieus nam. Ik kan me een moment herinneren dat Casemiro in de eerste helft zijn veters ging strikken, terwijl het spel bezig was. Geloof me, dat zou die echt niet doen tegen Bayern of Barca hoor..

14 februari 2019 om 09:00

Zozo, dus jij weet dat Real Madrid een wedstrijd in de knock out fase van de CL niet al te serieus neemt, op basis van van een veter strikkende Casemiro? Knap hoor!

14 februari 2019 om 09:04

@Dynek10 Houd eens op met het bagatelliseren van prestaties van Ajax. Ik word een beetje moe van dat constante gebrabbel dat het aan de tegenstander ligt. Als ze het daadwerkelijk niet serieus namen, dan hadden ze wel voor wat andere spelers gekozen.

14 februari 2019 om 09:11

"geloof me" Ja dat doet dus niemand. Niet serieus te nemen dit.

14 februari 2019 om 09:20

Nee tegen Barca of Bayern zou hij met een schoen lopen die los zit.. Of zelfs zonder schoen?

14 februari 2019 om 11:03

Dewolf, jij bent leuk zeg! Ik weet inderdaad niet wanneer Real een wedstrijd serieus neemt. Ik weet wel 100 procent zeker dat er tijdens Classico geen veters gestrikt worden als het spel bezig is. Het feit dat Ramos bij de 1-2 een bewuste gele kaart pakt, zegt genoeg over hoe serieus Ajax wordt genomen. Het is allemaal leuk en aardig tegen bayern dat uit vorm was, maar zodra het er echt omgaat is Ajax kansloos tegen ploegen van dit kailber.

14 februari 2019 om 11:51

Wat een wedstrijd.ajax loopt lichtjaren voor op een Madrid en de rest in deze miljoenen bal.schandalig hoe men dit Ajax alleen zo kon stoppen met hun filosofie wat totaal voetbal heet gecombineerd met moderne elementen van het huidige voetbal.madrid stond erbij en keken ernaar.die haden absoluut geen antwoord op het spelwijze van Ajax waar alleen de hulp van de arbiter tussen kon komen .ajax is onder de ogen van de wereld bestolen op een 100 procent zuivere doelpunt.als ik Ajax was zou ik het toch niet bij laten zitten en een kort geding starten tegen de eufa en de arbiter commissie.de lange arm van eufa en de arbiter commissie hebben deze armoedige Madrid aan een zege geholpen meer niet.kijk alleen maar eens terug naar de wedstrijd beelden naar de angstige gelaat van de arbiter vanaf aanvang van de wedstrijd dat zeg al veel wat van tevoren was afgesproken..Ajax mag trots zijn wat ze aan de wereld hebben laten zien maar wel met een bitter smaakje wat eufa heet.

14 februari 2019 om 13:49

Dynek hoe kan je dat in godsnaam met droge ogen beweren als Real volledig wordt weggespeeld door Ajax, als je de scheids niet tegen hebt 2-1 staat ipv 1-2, en qua kansenverhouding het wel 4-1 had kunnen staan. Tuurlijk neemt Real dit 100 serieus, iemand die zijn veters strikt als argument gebruiken waarom ze niet 100 spelen is werkelijk waar lachwekkend.
Dat van Ramos was in de 90ste minuut toen het dus al 1-2 stond waardoor je een uitstekende uitgangspositie hebt, ja dan kan je het je iets meer veroorloven hã©...

14 februari 2019 om 13:54

Dynek, je hebt er niet zoveel kijk op hè?

14 februari 2019 om 08:51

Klinkklare onzin. Courtois had er nooit meer bij gekomen, hij had beter naar achter kunnen lopen. Verder kan Tadic niet opeens in rook op gaan. Real moet door en de VAR heeft daar alvast een donatie voor gedaan

14 februari 2019 om 08:57

Tadic kan niet opeens weg duiken nee, maar ik kan me gewoon wel vinden dat hij daar de keeper hindert (ook nog buitenspel). Of hij dan wel of niet bij de bal kan, maakt niks uit. Penalty's worden bijvoorbeeld ook regelmatig gegeven terwijl de bal niet in de buurt is of al over de achterlijn rolt.

14 februari 2019 om 09:08

Lol, zo ken ik er ook wel een paar. 2 spelers bij elkaar, A en B, B staat buitenspel en bemoeit zich er niet mee, en A gaat er met de bal vandoor, niet buitenspel, geen grensrechter die vlagt. Laat staan als je niet meer bij de bal kan. Real moest gewoon geholpen worden, zoveel is voor iedereen wel duidelijk.

14 februari 2019 om 09:16

Tadic bemoeit zicht er misschien niet mee, maar blokkeert toch gewoon de keeper? Dat het ongelukkig is en niet een bewuste keuze is, dat snap ik, maar dat maakt niks uit. De keeper wilt naar de bal en wordt imo gewoon geblokkeerd. En dan maakt het niks uit of hij wel of niet bij die bal kon. Nogmaals, er gebeuren zo vaak dingen in het veld waar de bal niet in de buurt is. Dus volgens jou mag je alleen fluiten wanneer iemand een grote kans heeft om bij de bal te komen? Slaat nergens op, een overtreding is een overtreding.

14 februari 2019 om 09:19

Het probleem is dat B in de weg van A staat, en dus een aandeel heeft in het spel en dus buitenspel staat. Dat is voor iedereen wel duidelijk lijkt me

14 februari 2019 om 10:00

Blokkeert hij hem of staat hij voor hem? Kon hier geen obstructie in zien.

14 februari 2019 om 10:09

Doordat tadic in het "schot"van de bal staat deelt hij dus actief me met het spel, en daardoor is het hinderlijk buitenspel. Ik vind het een soort gekijke actie als de afgekeurde goal van psv emmen, waarbij dumfries niet meedoet maar wel buitenspel staat en de keeper hinder waardoor die de bl tegen zijn eigen speler aansloeg

14 februari 2019 om 13:43

Courtois strekt zijn arm uit en Tadic staat er vlakbij maar, Tadic of niet, hij had daar nooit meer bij gekund als je de bewegende beelden ziet, dat hoort wel degelijk mee te spelen, daarom is dit geen hinderlijk buitenspel imo.

14 februari 2019 om 13:53

Koeral,
''en dan maakt het niks uit of hij wel of niet bij die bal kon. ''
Natuurlijk maakt dat uit! Als hij er nooit meer bij had gekund dan is het toch geen ! hinderlijk ! buitenspel.

''nogmaals, er gebeuren zo vaak dingen in het veld waar de bal niet in de buurt is. Dus volgens jou mag je alleen fluiten wanneer iemand een grote kans heeft om bij de bal te komen?''

Dit is iets totaal anders. Dat zijn aparte overtredingen die al dan niet losstaan van de situatie rondom de bal, in deze situatie gaat het er juist om of het hinderlijk buitenspel is ofniet.
Anders kan je ook een Schone affluiten die eventueel in buitenspelsituatie een duw geeft aan een verdediger die 30km verwijdert is van de bal, dat is toch ook onzin.

14 februari 2019 om 14:10

En zeg ik nou iets geks, of was dat moment waar Neres omver werd geduwd niet het herhalen waard? Halverwege de eerste helft ofzo.
Normaal ben ik enorm tegen die makkelijk gegeven penalties, maar dit was volgens mij een duw met de handen (of een hand iig, weet niet meer zeker).
Een schouderduw is een ding, een duw met de handen is iets totaal anders, dat is gewoon een overtreding.
Ik zou het nog eens terug moeten zien, misschien heb ik het mis, maar ik kan het niet terugvinden, zie het niet in de samenvatting terugkomen.

14 februari 2019 om 15:49

Dat moet je de voormalig profscheidsrechter uit Spanje vragen. Het waren zijn letterlijke woorden:
"spaanse scheidsrechter Andujar Oliver aan het woord. “hoe vaker ik de beelden terugzie, hoe meer ik vind dat het een geldig doelpunt was. Dusan Tadic kan toch niet in het niets verdwijnen? Bovendien hindert hij Courtois helemaal niet. Tadic heeft geen invloed op het doelpunt."
Maar goed, jij zult een betere kijk erop hebben, dus leg maar uit dan?

14 februari 2019 om 22:56

Timmothy, het maakt niet uit of hij wel of niet bij de bal kon. Puur het gegeven dat de keeper niet dezelde bewegingsvrijheid heeft met of zonder tadic in die positie zorgt er voor dat tadic invloed heeft op wat er gebeurt en dus buitenspel staat.

15 februari 2019 om 11:31

Absolute onzin Dennis, dan zou Tadic in eerste instantie al enorm dicht bij Courtois moeten staan zodat Courtois uberhaupt niet naar voren kon grijpen, nu kan ie dat ongehinderd doen maar komt ie pas dicht bij Tadic als ie er sowieso nooit meer bij kan, geen hinderlijk buitenspel dus.

15 februari 2019 om 18:54

Hahahah, op het moment van koppen (de 2de, niet de eerste kopbal) staan ze letterlijk tegen elkaar aan. Oftewel, een beperking van bewegingsvrijheid. Daardoor doet tadic mee in het spel. Maar het is wel aandoenlijk om te zien dat het zo moeilijk is om objectief te blijven hahah

14 februari 2019 om 09:02

Kijk, hoe interpreteer je die regel? Stel Tagliafico had m in plaats van gekopt, vol met links in de rechterkruising gejaagd. Was het dan ook hinderlijk buitenspel geweest? In dat geval had Tadic óók op die plek gestaan, had de keeper ook een stap naar voren gedaan en had hij niet bij de bal gekund. Precies dezelfde situatie als nu. Waarom wordt bij die kans van Neres niet afgefloten voor hinderlijk buitenspel? Tadic stapt nota bene over de bal heen (overstapje). Is dat dan niet hinderlijk? Ik denk dat deze regel wat specifieker gemaakt moet worden. Nu is er te veel ruimte voor interpretatie. Maar goed, binnen de regels kún je 'm afkeuren.

14 februari 2019 om 09:06

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik vind inderdaad dat je hem op basis van de huidige regels gewoon kunt afkeuren met gegronde redenen. Feit is gewoon dat Tadic voor de keeper staat in baan van de kopbal en ook nog eens in buitenspelpositie. Misschien goed om dergelijke situaties eens goed te bekijken en er een nieuw oordeel over te vellen. De situatie die jij beschrijft met Neres is in mijn ogen ook gewoon hinderlijk buitenspel, maar er is, zoals je terecht zegt, te veel ruimte voor interpretatie.

14 februari 2019 om 09:12

... in de baan van het schot, is dat de regel? Stond Dumfries tegen Emmen in de baan van het schot/de voorzet? Die werd ook afgekeurd voor hinderlijk buitenspel. Dus die vlieger gaat ook niet altijd op. Zoals Eric Meijer zou zeggen: kut-regel!

14 februari 2019 om 09:04

Kijk de reacties maar terug toen de VAR werd ingevoerd. Beter voor de kleine clubs, nu heeft Ajax meer kans etc. VAR was gister gewoon foutloos,hoe pijnlijk het ook ik.

14 februari 2019 om 15:51

Uhm...nee. Jij vind dat. Geen mening voor een feit verkopen aub! Er zijn heel veel mensen die verstand van arbitrage hebben die een geheel andere mening erop nahouden. Dus zeggen dat de beslissing niet dubieus is, is wegduiken voor de werkelijkheid.

14 februari 2019 om 09:57

Als het echt overduidelijk was dan had je die discussie nooit gehad nu. Er is gewoon gerede twijfel over een belangrijk discutabel moment. Niks complot en dergelijke. Maar gewoon gezonde discussie of de VAR nu wel of niet een toevoeging is. Maar 1 regel blijft altijd bestaan, bij twijfel nooit fluiten. En in dit geval was het een situatie met behoorlijke twijfels.

14 februari 2019 om 10:03

Maar in de meeste gevallen is het nooit overduidelijk, vandaar dat de VAR ook gekomen is. Sommige situaties zijn gewoon lastig te beoordelen (ook met de Var). De scheids zal zeker twijfels hebben gehad, maar na het bekijken van de beelden komt hij tot de conclusie dat het doelpunt niet mag tellen. Als je alles beredeneerd, kun je het doelpunt afkeuren en dat doet de scheids dan ook.

14 februari 2019 om 10:11

Twijfel voor een deel van de fans. Gelukkig zien sommige het helder

14 februari 2019 om 10:40

Door dit soort beslissingen blijft de toevoeging van de Var, het zal altijd de willekeur van de scheidsrechter zijn waartoe wordt beslist. Zo lang de uitvoering slecht blijft (we zien wekelijks een lijst aan voorbeelden) wat dat bevestigt, is de VAR geen toevoeging. Zo lang er gezegt wordt dat je 'kunt' fluiten, is dat nog niet met zekerheid. Daarom zeg ik veel te veel twijfels, ook in dit geval.

14 februari 2019 om 10:33

Ik las ergens; technische gezien een juiste beslissing. Vind dat een mooie omschrijving. Jammer dat de VAR het zo klinisch maakt allemaal. Ikdenk dat de scheidsrechter niet anders kon dan het afkeuren maar ik ben geen voorstander (meer) van de Var. Ik denk dat het voetbal hier onder gaat lijden in populariteit op deze manier. Ook zo iets raars....spelers juichen, doelpunt! 4 minuten later wordt je gecorrigeerd....dat is spelen met emoties. Gisteren had Ziyech het ook kunnen overkomen als de VAR de wel of niet overtreding van v/d Beek had beoordeeld als overtreding. En dan? Dan breekt de pleuris uit en Ziyech kan je daarna verwijzen naar een psychiater.

Zonder VAR had Ajax gelijk gespeeld of gewonnen. Het is niet de schuld van Real maar wel van de Uefa, de nationale bonden en de Fifa.

14 februari 2019 om 10:57

Denk je ook dat hij was afgekeurd als Real Madrid dit doelpunt had gemaakt? Geloof me dan had hij geeneens de VAR geraadpleegd. Ik was een grote voorstander van de VAR maar ik vind het tot nu toe een grote flop. Wanneer incapabele mensen de beelden beoordelen heb je gewoon niks aan die Var. Wanneer je maar lang genoeg zoekt in een contactsport is er altijd wel een overtreding te vinden. Voetbal wordt zo een sport voor mietjes.

14 februari 2019 om 11:14

Wie zegt dat die dan niet was afgekeurd? Onnozel gedoe allemaal. Het is prima te begrijpen dat het doelpunt werd afgekeurd, ook al zou het ook kunnen dat hij wel geldig zou worde verklaard.

Het is een grote schande. Niet dat Ajax genaaid zou zijn, maar zo inconsequent is de VAR. Courtois weet in t interview achteraf niet eens waarom hij wordt afgekeurd. Bij de 1-2 vraag ik me af of de jong niet wordt neergetrokken .... en dan vergeten we allemaal nog t moment dat tadic wordt afgevlagt van eigen helft! Dramatisch!

14 februari 2019 om 08:50

Net of een keeper er tijdens een wedstrijd of duel erop let waarom een tegenstander buitenspel staat.

14 februari 2019 om 13:55

Leon, het ging erom dat Courtois niet eens herinnerde aanzienlijk gehinderd te zijn door Tadic, of het nou in buitenspelsituatie was ofniet

14 februari 2019 om 23:00

Tadic heeft invloed op courtois zn bewegingsvrijheid, daardoor deelt hij mee aan het spel. Of de keeper dat zelf door heeft of niet doet natuurlijk niet ter zake

15 februari 2019 om 11:33

In eerste instantie niet Dennis, Courtois probeert bij Tagliafico te komen en tegen de tijd dat ie dichtbij Tadic komt kan hij er sowieso niet meer bij, het was wat anders geweest als Tadic vanaf het begin al flak tegen Courtois aanstond.

15 februari 2019 om 19:01

Nogmaals, het is niet relevant of ie er wel of niet bij kan komen zonder tadic. Dat zul je nooit weten. Op het moment van koppen staan ze tegen elkaar aan en daarmee heeft tadic invloed op courtois zn beweegruimte. Kijk de beelden nog maar eens rustig na. Tadic duwt zelfs zn linker arm er nog even voor.

14 februari 2019 om 08:54

ja he...binnen 0,01 seconde de vlag de lucht in... Bij twijfel doorspelen en wachten tot je wordt terug gefloten door de var... Nee hoor...gelijk de vlag de lucht in en er mijlen ver naast zitten

Real en Barça hebben ieder jaar de scheidsrechter mee in de CL. Zelfs met de Var zal het telkens hun kant op vallen.

14 februari 2019 om 09:11

Niet zo zeuren. Hoe ongelukkig ook, de VAR en de beslissing was terecht. Sterker nog, aan het doelpunt van Ajax hing een luchtje van een overtreding voorafgaand. Dan druk ik me netjes uit. Dus al met al speelde Ajax een geweldige wedstrijd en de scheids en VAR waren correct in hun beslissing. Heb genoten van Ajax gisteren.

14 februari 2019 om 09:41

Het gebeurt structureel. Bij de meest schandalige wedstrijden zijn altijd die twee ploegen betrokken.

14 februari 2019 om 09:48

Eens. We kunnen enkel hopen dat het in de toekomst beter zal gaan maar neemt niet weg dat hoe spijtig ook de beslissingen terecht waren.

14 februari 2019 om 10:51

Als je het zo zegt had het 0-1 moeten eindigen de goal van benzema is goed de goal van tagliafico was een goal want ondanks hinderlijk buitenspel was courtois nooit meer bij die bal gekomen waardoor dat voor mij niet uit maakt vd beek maakt wellicht een overtreding dus geen goal dus geen 1-1 en acensio daar trekt vazquez overduidelijk de jong ondersteboven. De var had beide goed moeten keuren dus eerst 1-0 Ajax al en de goal van asensio of beide afkeuren. Dit is gewoon onconsequent

14 februari 2019 om 10:59

De VAR moet er gewoon uit, ik wil het oude terug, nooit gedacht dat ik dat zou hebben. De VAR trad volgens de letter des scheidsrechters reglement goed op. Maar hoe klinisch en saai kun je iets maken?

Het is niet de fout van Madrid ofzo, maar de VAR moet zich bezig gaan houden met zaken als buitenspel en binnen strafschopgebied of erbuiten. Laat verder de scheids maar zijn werk doen. Het blijft te veel interpretatie. Nogmaals, het eerste is terecht met Tadic maar er had niemand en dan ook niemand vragen over gesteld als het doelpunt goed was bevonden.

Voorbeeld van buitenspel is gewoon grensrechters weg doen. Scheids beoordeeld het zelf wel en altijd doorgaan, achteraf kun je iets heel snel terug draaien. Tadic had een keer dat hij van eigen helft kwam, gewoon door laten gaan, je kunt altijd later nog oordelen.

Zonde van de var, anders speel je hier minstens gelijk. Sterker nog als die de 1-0 goedkeurt ben ik ervan overtuigd dat je hier wint.

“drie jaar geleden dacht Real dat ze niks kon gebeuren in de Champions League. Dat is nu anders." -- Helemaal niet, want dan worden ze geholpen door de Var. Er kan ze nog steeds niks gebeuren en het zal me niks verbazen als ze nog meer discutabele momenten zullen hebben dit CL seizoen en hem alsnog winnen.
Vervolgens kunnen de Madridista's weer een jaartje roepen dat zij de beste van de wereld zijn (wat natuurlijk onzin is, want vanaf nu hoeven ze nog maar een aantal wedstrijden echt goed te spelen om te winnen).
Die 6 groepswedstrijden kan zelfs Madrid met een B-team doorkomen normaal gesproken dus die kan je niet eens mee tellen.

14 februari 2019 om 09:00

Clubs als Barcelona krijgen de scheids mee en nog steeds weten ze de CL niet te winnen.

VZ vergeet hier te melden dat die kranten uit Catalaanse hoek komen. Die zijn nog negatiever over Madrid dan Wilders over moslims.

14 februari 2019 om 09:39

GOAT, ik begrijp dat je mensen probeert te overtuigen met deze opmerking, maar er bestaat geen grotere Real krant dan Marca. En Marca noemt het een geldig Ajax-doelpunt.

14 februari 2019 om 10:02

Marca is dan ook een krant die veel onzin publiceert. Gisteren lekker bashen op Van Halst maar wel doodleuk Marca verdedigen. Ik zie het probleem niet, de VAR heeft gedaan wat hij moest doen en dat is toch wat men wou? De VAR zou pas volgends seizoen een entree maken maar men was het daar niet mee eens, als de scheids niet ziet dat het buitenspel was en VAR wel dan is dat toch juist goed of is het alleen goed als het voor jouw club is? Make up your mind.

14 februari 2019 om 10:03

Tja, helaas heeft Marca het niet voor het zeggen binnen de lijnen..

14 februari 2019 om 10:07

@Formus: Vreemd, want het doelpunt was terecht afgekeurd. Vervelende is alleen dat het zonder de VAR nooit zou zijn gebeurd. Niemand had ook maar iets door. Evenals de vermeende overtreding op De Jong. Terecht dat het doelpunt daar wel goed was gekeurd. De Jong hield zelf vast. Je kan voor deze wedstrijd enkel Ajax iets verwijten en dst is dat Ajax te weinig heeft gedaan met de grote kansen die ze kregen. Maar die arbiter en de VAR kan je echt niet heel veel verwijten

14 februari 2019 om 10:59

Var en de scheids iets verwijten is een teken van zwakte. Over een week, als de Ajacieden allemaal gecalmeerd zijn, dan realiseren ze zich wel dat het de juiste beslissing was.

14 februari 2019 om 11:14

BBC noemt het een terechte beslissing....maar ja....wees niet bang....dit kun je op 2 manieren beoordelen helaas. En dat gat er met de VAR niet uit.

14 februari 2019 om 14:37

Lanjouwer, volgens de regels kan je hem afkeuren, dus heb daar zeker begrip voor. Die tweede van Real twijfel ik, maar ok. Het enige is ik de opmerking van GOAT niet correct vond. En ik zeg niet dat Marca gelijk heeft hoor 😉

14 februari 2019 om 12:03

Wat laat je jezelf toch kennen, steek je hand eerst in je eigen boezem. Alle beslissingen van de VAR gisteren waren correct.

Die goal is terecht afgekeurd, maar waar ik mij wel aan irriteer is dat de VAR het voetbal niet beter heeft gemaakt... Hoe langer hij er is hoe meer het op pure willekeur lijkt met vaak echt ook op het oog achterlijk lijkende onderbouwingen van de scheids. Ook is het opvallend hoe vaak Real veel geluk heeft om een ronde verder te komen terwijl zij sporadisch beter zijn dan de tegenstander. 2 terechte goals van Ajax afgekeurd, onterechte rode kaart tegen United, geen rood tegen Bayern en 2 buitenspel goals, geluk met blunderende keeper van Bayern en nu geluk met de VAR.

14 februari 2019 om 10:56

Dus de VAR heeft gelijk maar real heeft geluk? Het is een van de twee

Wanneer Ajax in zijn kansen gelooft kunnen ze daar gewoon stunten. Real kan thuis soms erg nerveus worden en grote ruimtes laten, dat zag je vorig jaar ook tegen Juve na die ruime uitzege. Het is totaal nog niet gespeeld wanneer Ajax de juiste mindset heeft.

Jammer dat real beetje wordt neergezet door de meeste als een team die alleen de ucl zo vaak heeft gewonnen door de scheids en dat ze nu de uefa hebbeb betaald.. pff grow up

14 februari 2019 om 09:15

Gek hé? Na jarenlange dubieuze arbitrale blunders in het voordeel van Real nu weer een schimmig moment in hun voordeel. De lijst is eindeloos, zet jou dat als fan ook niet aan tot twijfel?

14 februari 2019 om 11:16

Nogmaals; de beslissing was terecht. Alleen zonder VAR was het gewoon 1-0 geweest. Ajax heeft het vooral aan zichzelf te wijten dat ze verloren hebben. Genoeg echte kansen (2 keer alleen op Courtois). Dan is het te simpel om je beklag (hoewel iedereen je snapt) te doen over Real Madrid....die klaagden niet over het doelpunt.

14 februari 2019 om 11:28

Dat Ajax zichzelf hier tekort doet moge duidelijk zijn. Wat mij stuit als neutrale kijker (behalve bij Roma dan) is dat Real keer op keer voordeel vindt in de arbitrage in de knock-out fase van de CL. De voorbeelden zijn talloos, wanneer is het genoeg? Prima dat het terecht is, maar waarom kijkt de scheidsrechter dan niet bij de tweede goal van Real? De Jong werd overduidelijk omver gelopen, duidelijker dan de eerste goal van Ajax. Meten met twee maten.

14 februari 2019 om 13:03

Dat gebeurd bij elke wedstrijd en is niet specifiek bij Real Madrid. Waarom de scheidsrechter niet kijkt bij de goal van Real? Geen idee waarom die zou moeten kijken. Als je het een overtreding vond kan je ook de goedgekeurde goal van Ajax gaan nakijken omdat Vazquez "omver wordt gelopen". Prima dat sommige mensen een afkeer hebben tegen Real Madrid, maar denk je echt dat ze de laatste 5 jaar zo ver zijn gekomen door de scheidsrechter? Zoals ik vaker zeg, Real Madrid en zijn fans moeten dit gewoon als compliment gaan zien.

14 februari 2019 om 13:54

Een theorie ontstaat niet zomaar, het feit dat mensen erover beginnen te vallen. Er zou dus daadwerkelijk iets moeten zijn om die gedachte te valideren. Of wil je ontkennen dat Real (en Barcelona ook) niet heel vaak een opvallend mazzeltje hebben. Het klopt trouwens, dat gebeurt elke wedstrijd, daarom noem ik specifiek de knock-out fase van de CL. Want daar valt het dubbeltje toch wel opvallend vaak een bepaalde kant op.

In Madrid er op klappen, het stadion verlaten met een overwinning en een staande ovatie van het thuispubliek

14 februari 2019 om 09:25

Toen hadden we een uitblinkende Jari. Wat een tijden.. Maar ja, als ze er met volle energie en geloof tegenaan gaan is er nog een kleine kans

14 februari 2019 om 09:43

Tja, over 3 weken zal Jari niet meer uitblinken nee, maar we hebben wel 11 anderen die zouden kunnen uitblinken. Neem Tadic, De Ligt, Nico, Onana… Of wat als Neres weer net zo goed speelt als gisteren maar wat meer geluk heeft?

Punt is alleen dat je van tevoren al weet dat je minstens 2 goals moet maken, dat bepaalt je opstelling, en dus ben je in principe achterin wat kwetsbaarder omdat je aanvallend zult moeten starten.

Anderzijds: als Ajax gewoon dezelfde spelers neerzet en gewoon doet alsof de wedstrijd weer in Amsterdam is, dan kan het een kopie worden van de wedstrijd van gisteren - en kan het kwartje de goede kant op vallen.

Ik vind de VAR meer en meer een fiasco worden. We gaan nu langzaam maar zeker naar het punt dat na elk doelpunt de scheidsrechter en de VAR eerst gaan kijken of er ergens een overtreding wordt gemaakt. Je kan eigenlijk pas juichen als de VAR het goedkeurt. De VAR is ooit in het leven geroepen om het spel eerlijker te maken, maar het levert juist meer controverse en discussie op dan ooit. Het blijft een kwestie van interpretatie, en of je dat nou op het veld doet of achter een scherm, de mate van subjectiviteit blijft hetzelfde.

Buitenspel is en blijft voer voor discussie. Zal altijd zo blijven, wanneer je moet oordelen over 'hinderlijk' of 'in de baan van het schot' of zoiets. Ik zou wel eens een experiment willen waarbij we het hele buitenspel afschaffen. Daar hebben beide teams evenveel voordeel van, dus probeer het maar eens uit. Laat ze maar gewoon 2 spitsen op de penaltystip neerzetten, prima, dan wordt het misschien geen 2-0 maar 6-4, maar dan zijn we wel van dit eeuwige gezeur af.

14 februari 2019 om 12:44

Buitenspel afschaffen zal echt grote consequenties hebben voor het 'tikkie takka' voetbal. Het zal ervoor zorgen dat teams niet meer met ruimte in de rug durven te voetballen. Enorme gaten op het velt etc. Het afschaffen van buitenspel regel komt de schoonheid van de sport niet ten goede

dat VAR moment had zeker invloed op de wedstrijd en blijft discutabel, maar je moet ook naar jezelf kijken. Ajax was slordig in de afronding, Frenkie De Jong laat zich bij de 2e tegengoal als een kind van de bal zetten en Onana liep daarna ook te grabbelen. Ajax speelde geweldig maar op dit niveau kan je je dit soort slordigheidjes niet permiteren. Real kreeg 2 kansen en die werden allebei gepromoveerd tot doelpunten. Ajax had trouwens ook een gelukje bij die goal van Ziyech want Tagliafico maakte een duidelijke overtreding voorafgaand aan die goal waar ook gefloten voor had moeten worden

PSV werd tegen Inter ook 2 keer benadeeld door de scheidsrechter op cruciale momenten maar uiteindelijk was het ook gewoon Zoet die ze de das omdeed door twee keer heel matig ingrijpen. in de Eredivisie kom je daarmee weg maar op Champions League niveau tegen de grote clubs word dat keihard afgestraft

Men kijkt altijd naar de scheids als ze niet kunnen winnen van Real of een andere grote team... Ajax heeft het gisteren zelf laten liggen, kansen niet afmaken... je weet gewoon dat Real gaat scoren, hoe slecht ze ook spelen. Als Ziyech, Dolberg en Tadic hun kansen afmaken sta je 3/4-0 voor. De VAR is er voor alle milimeterwerk, gisteren was hij foutloos en dat zeg ik niet omdat ik Real fan ben maar omdat je een VAR erbij haalt voor dit soort situaties.

14 februari 2019 om 10:10

Dan is het toch knap dat een andere scheidsrechter het ontkracht en zegt dat het een eerlijk doelpunt was. En als ik het zo lees is de grote tendens buiten nl ook dat het een zuivere goal was.

14 februari 2019 om 13:41

Van Halst zei dat het een terechte beslissing was. Vorige jaar met Juve Real zei een scheids ook dat het een terechte penalty was. Wat heb je daaraan? Niks. Zij zijn niet de baas op het veld. Skomina en de VAR hebben gisteren een topwedstrijd gefloten. Dan kan je allemaal dingen roepen maar de beslissing staat en is gewoon geldig want het staat ook in de regels.

Het zijn van die 'kleine' dingen die elke keer weer in het voordeel van de topclub vallen. Ajax profiteert er ook van, in de eredivisie. Dus ze moeten niet zo zeuren. Scheidsrechters doen het niet met opzet, maar hebben onbewust meer ontzag voor de grotere club

14 februari 2019 om 11:20

Eens, in Nederland klaagt iedereen over Ajax en PSV als hetgaat om beslissingen. Maar bij de goal van Ajax (ziyech) had een andere VAR wellicht ook het doelpunt laten afkeuren. Het is en blijft erg willekeurig allemaal maar vooral interpretatie gevoelig en dat was juist niet de bedoeling van de Var. Eigenlijk zijn we niks opgeschoten. En zonder VAR had Ajax gelijk gespeeld of gewonnen. Maar ja......dat gezeur op Real snap ik niet, die beslissen dit niet.

Stel grappemakers.
Laat me het zo zeggen, in eerste instantie ik dacht van huh? Als de scheids fluit voor hinderen ? Dan zou dat echt zwaar onterecht zijn. De ajax goal had dan echt moeten tellen! (zeg ik als Real fan).
Echter dan hoor je buitenspel, (wat ik in eerste instantie echt niet zag dus ik was best verbaasd toen dat werd geroepen), maar ja dan zie je de beelden en .tjah.. het was ook buitenspel !
Dus over wat praat men?

Maarzoals ik vaker zeg: hoge bomen vangen veel wind en er zijn een hoop mensen die nooit iets goed vinden van Real.
Dat zal altijd zo blijvern.
Wint Real 1-0 dan hoor je van: ja t moest 8-0 worden. Verliezen ze met een 1-0 zegt men: haha schande . Winnen ze CL zegt men ja makkelijke loting. Wint Real CL door clubs als Atletico Bayern Juve etc te verslaan zegt men ja Real heeft omgekocht.
Wint Real zegt men ja je moet Var in zetten . Zetten ze Var in is het weer niet goed .
Het zijn enkel mensen die gewoonweg Real nooit wat gunnen en dan maakt het ze gewoon niet uit of het terecht of onterecht is.
Dat soort mensen zijn imo best laag.
je kan ook gewoon man zijn en je verlies nemen.

Verder ik vond ajax erg goed spelen, echter als men serieus denkt dat Real 100 speelde? Hahaha.
Ik weet haast zeker als Ajax eerst had gescoord dan zouden jullie pas zien wat Real echt kon.
Ik volg Real al zo lang ik weet gewoon Real gaat 9 van de 10x pas echt voetballen als ze achter staan.
Ajax mag lucky zijn dat Real eerst scoorde.
Mijn complimenten aan Ajax maar men moet niet overdrijven.real geeft even gas en de bal zit er in.
En er is een groot verschil tussen ajax en real..
Als het bij Real niet loopt kunnen ze alsnog prima een pot kantelen en beslissen.
Loopt het bij ajax wat minder dan is het direct probleem.

Bij ajax is dat echt anders. En wilt ajax bijv eens winnen van Real zal je zien dat echt alles moet kloppen plus dosis geluk plus dat er een hoop mis moet gaan bij Real.
Ajax speelde dan ook redelijk optimaal wat ze konden. Dat was bij Real niet zo.


14 februari 2019 om 12:58

Ben het volledig eens met je eerste 2 stukken. Toen de VAR ging kijken dacht ik dat het over de actie ervoor ging waarbij Bale buitenspel opheft. Daarna kwam dus dit "discussie" punt. De VAR is er om het spel eerlijk te laten verlopen, en Courtois werdt gewoon gehinderd hoe je het ook probeerd uit te leggen. Of er nou spelers protesteren of niet, Courtois een blunder maakt daarvoor of niet, Courtois weet waar de bal is of niet, regels zijn regels. Zoals Courtois zelf na de wedstrijd zei, zonder VAR was het nooit gezien en had het doelpunt gewoon geteld. Maar goed, wij als Real fans horen al jaren dat we 4 CL's hebben gewonnen dankzij de UEFA en dat zal altijd blijven. Zoals je zelf zegt hoge bomen vangen veel wind dus denk dat we dit in de toekomst gewoon als complimentje moeten opvatten.

14 februari 2019 om 13:44

Precies. Je kunt bijna ook niet meer reageren omdat het een schande is als je voor Real bent.

14 februari 2019 om 14:04

Persoonlijk vind ik die zure reacties (wat jaar in jaar uit is als Real wint) puur leedvermaak.
Maar ook jammer.
Omdat ik zelf totaal niet zo ben.
Ik ben in eerste instantie liefhebber van t spel, ik zeg daarom ook altijd may the best win en dat meen ik altijd.
In 2e instantie.. ben ik keihard voor Real mijn hele leven al.
Bijv gister ik dacht even van de scheids floot vanwege hinderen, ik als Real fan was het daar al meteen mee oneens! Ondanks dat ik voor Real ben.
Uiteindelijk werd het doelpunt terecht afgekeurd, niet vanwege hinderen maar vanwege buitenspel wat ook gewoon zo was.

Maarja de dingen die je dan in de loop der jaren leest en hoort, mensen zijn zo hypocriet en vaak onsportief.
Alleen al als je kijkt naar reacties nav de wedstrijd gister.
Hoeveel mensen komen weer niet aanzetten met nonsense dingen dat bijv de ajax goal had moeten tellen.
Is gewoon oneerlijk!
Want was het andersom geweest en Real scoorde zo een goal zouden diezelfde mensen roepen van: HEY dat is buitenspel!!!
Maar nu het om Real gaat willen mensen het ineens niet zien dat het terecht was afgekeurd.
Is om moe van te worden.
Dan laat ik nog dingen weg als dat Uefa Real zogenaamd zou helpen blabla.
Als dat zo was dan mag men nu meteen verklaren hoe het komt dat Real jaren en jaren lang juist geen cl pakte?!
Zelfs toen Real clubs als Bayern Juve van de mat speelde dan hoor je ze niet zeggen van ja ze hadden makkelijke loting, nee dan zeggen ze opeens, ja Real word geholpen?!
Onmogelijk en zeer jammer imo zulke reacties maar wat ik al net zei.. het is ook wel leedvermaak

Hoge bomen vangen veel wind en mensen met zulke reaties zullen altijd blijven helaas.

14 februari 2019 om 14:14

Als het andersom was geweest, had ik die goal van Real ook goedgekeurd. Vind het in beide gevallen onzin om hem af te keuren, omdat ik bij lange na niet hinderlijk genoeg vond, Courtois kon er nooit meer bij.

14 februari 2019 om 14:21

Zucht, hinderen deed er niet toe. Ik dacht eerst ook dat het daarom was en dat vond ik idd ook belachelijk, maar het ging om buitenspel staan end at was gewoon zo. Niks op af te dingen.

14 februari 2019 om 14:23

Het gaat om hinderlijk buitenspel he, hinderen doet er dus wel degelijk toe.

14 februari 2019 om 14:29

Even serieus! Hahaha

ALs hij niet zou hinderen stond ie alsnog buitenspel. Terecht teruggefloten gewoon. Maar zie maar wat je wilt zien.

14 februari 2019 om 14:58

Is dat een grap? Als hij niet zou hinderen zou het spel gewoon doorgegaan zijn, buitenspel of niet.
Er staan soms spelers buitenspel die niet hinderen, dan gaat het spel gewoon door..

14 februari 2019 om 15:11

Wat een grap is is dat mensen ineens de VAR niet willen hebben als het niet in hun straatje valt.

Wat je verder zegt snap ik ook wel, maar al deed die persoon niks tegen courtois , hij stond buitenspel daar waar de bal ook heen ging.
In baan van schot dus (in dit geval kopbal).

14 februari 2019 om 15:18

Kijk nog eens goed, hij staat niet eens zozeer in de baan van het schot.

14 februari 2019 om 15:38

"als hij niet zou hinderen stond ie alsnog buitenspel. Terecht teruggefloten gewoon. Maar zie maar wat je wilt zien."

Nee, want hij raakt de bal niet aan, not even close. Je kan dus alleen fluiten voor 'hinderlijk' buitenspel. Als hij niet zou hinderen volgens de scheids nam hij niet deel aan het spel en was het dus een goal.

14 februari 2019 om 17:36

Ik snap wel wat zowel jij als Timmothy willen zeggen maar het zit nou net wat anders naar mijn idee.

Je hoeft de bal namelijk niet perse aan te raken. In deze gaat het er vooral om dat Tadic al buitenspel staat dat is 1. Maar dat is nog nieteens het probleem (want stond ie buitenspel bij de cornervlag en werd er dan op doel geschoten was het totaal anders geweest want dan zou de goal tellen)....maar in deze waarom het uiteindelijk is afgekeurd is ook nieteens perse om kei erg hinderen van de belg, waar het volgensmij meer om gaat is dat de speler in kwestie in de baan van die bal staat op dat moment en buitenspel!
Ik ben het er mee eens dat het lastig te zien etc was maar uiteindelijk heeft zowel de scheids de var en de uefa beslist en technisch gezien klopt het ook hoe vervelend ook.
Ik zelf telde de goal al hoor, enik ben dan voor Real maar ik had ajax echt wel gegund, toen er werd gefloten dacht ik serieus het is enkel voor hinderen courtois en dat vond ik echt raar, ik dacht echt wat krijgen we nou is toch gewoon een goal??
..maar al bij de aller eerste herhaling dacht ik van.. oef.. inderdaad|!toen pas werd me echt duidelijk waarom.. (en als real fan was ik dan uiteraard ook opgelucht haha).

Maar hij stond gewoon en buitenspel al en in die baan (en ja dat minimale gehinder bij Courtois kwam er nog licht bovenop)
Maar dat zijn dus in totaal 3 punten waarvan het 3e punt nog volgensmij het minste is .
Het was millimeterwerk etc maar ja.

14 februari 2019 om 18:12

''en technisch gezien klopt het ook hoe vervelend ook.''

Technisch? Het is nog altijd interpretatie. In de baan van de bal staan valt ook reuze mee, kijk nog eens goed.

''maar hij stond gewoon en buitenspel al en in die baan (en ja dat minimale gehinder bij Courtois kwam er nog licht bovenop)
Maar dat zijn dus in totaal 3 punten waarvan het 3e punt nog volgensmij het minste is .''

Je snapt het niet helemaal volgens mij. Het hinderen wordt samengerekend met het zogenaamd in de baan staan. Dat ís het hinderen (zo wordt geacht).
En dat het buitenspel is hangt daar ook mee samen, als het geen buitenspel is mag het gewoon wat Tadic doet want Tadic staat daar gewoon, Courtois komt op hem af. En als het enkel buitenspel is maar speler is verder niet in de buurt is er sowieso geen reet aan de hand, zoals je ook zegt.

Dus probeert het nou niet als een opsomming neer te zetten, alsof alle drie punten samen overduidelijk het gelijk van de beslissing bewijzen, want het gaat om éã©n situatie.

14 februari 2019 om 14:00

''ajax mag lucky zijn dat Real eerst scoorde.
Mijn complimenten aan Ajax maar men moet niet overdrijven.real geeft even gas en de bal zit er in.
En er is een groot verschil tussen ajax en real..
Als het bij Real niet loopt kunnen ze alsnog prima een pot kantelen en beslissen.
Loopt het bij ajax wat minder dan is het direct probleem.''

Wat is dit nou weer voor belachelijke onzin?? Haha.
Real geeft even gas? Dat hebben we gezien ja, 90 minuten lang overklast, en door een blunder van de doelman in de slotminuten de overwinning pakken. Ook mooi dat ze nog even gas gaven om die 100% kans van Dolberg te voorkomen.
Loopt het bij Ajax minder is het een probleem? Ok, dus daarom rechtten ze de rug na de onterechte 0-1 en kwamen ze verdiend terug tot 1-1??
Real werd gewoon weggespeeld door Ajax en heeft ongelooflijk veel mazzel dat het 1-2 eindigde, vrijwel alle buitenlandse neutrale media en voetbalfans die deze wedstrijd zagen beamen dit ook.

14 februari 2019 om 14:11

Ik snap dat je het jammer vind dat Ajax heeft verloren maar Ajax speelde duidelijk
naar hun kunnen en daar is niks mis mee.
Sterker nog imo deden ze het fantastisch ze hadden wel beetje pech.
Maar je moet eerlijk ook zijn, Real speelt laten we zeggen minder, maar dan NOG winnen ze in een uitduel!
Dat zegt al genoeg beste Tim. Zowel over ajax als over Real!~
En geluk dwing je trouwens ook af.
Een Real dat bijv achter staat speelt totaal anders dan als het nog 0-0 staat.
Zodra je ziet Real staat achter dan pas zal je zien dat ze serieus druk gaan zetten.
Dat was nu niet nodig. Zag je niet ook dat toen het 1-1 werd toen begon Real ineens wat meer te draaien? Dat doet Real altyd. Vervolgens zag je al asensio een paar keer loeren en 3e keer was t raak.
Als ajax eerst had gescoord dan zou ajax waarschijnlijk nog groters verliezen (al kan ik dat niet bewijzen uiteraard maar ik volg real lang genoeg om te weten dat ze pas echt druk zetten als ze achterstaan)

Ajax heeft goed gespeeld maar echt heel veel beter zou het niet worden.
Denk je dat ajax dit zelfde in Bernabeu kan doen?
Ik zal niet zeggen dat ze het niet kunnen maar ik kan je wel zeggen dat Real dan sws meer inzet en strijd zal tonen dan als in Amsterdam.

Wat ik dus simpel weg probeer te zegggen en ook echt vind is.. ajax speelde tegen de 100 aan en ze speelden thuis , Real niet. Real liet het maar beetje over zich heen komen.
Werd het 1-1 dan maar toch zoeken naar 1-2 en dat geschiedde.
Waarschijnlijk als ajax niet terug was gekomen zou Real het ook bij 0-1 hebben gelaten maar ajax kwam leuk terug dus moest Real toch maar even iets doen en dat deden ze.


14 februari 2019 om 14:20

''dat zegt al genoeg'' Nee dat zegt helemaal niet genoeg. Je kan volledig weggespeeld worden en alsnog onterecht winnen, vooral als je kijkt naar hoe het tot stand kwam.

''zag je niet ook dat toen het 1-1 werd toen begon Real ineens wat meer te draaien''

Nee, enkel na de 0-1 was Ajax het een tiental minuten even kwijt maar pakten ze het weer goed op. Na de 1-1 was Ajax alsnog de betere partij, tuurlijk Real kreeg ook mogelijkheden maar Ajax veel meer.

Misschien wordt het niet beter wat Ajax liet zien nee, maar dat is ook niet zo verwonderlijk omdat Ajax al uitstekend speelde en Real volledig overklaste.
En ja waarschijnlijk zal Real meer inzet en strijd tonen in Madrid, maar zelfs al creëert Ajax een fractie van de kansen die het vandaag creëerde, dan kan je er alsnog 3 maken als je vizier enigszins op scherp staat.

14 februari 2019 om 14:26

Het zegt wel genoeg als je als ajax zijnde zo hard je best doet om te winnen en dan de deksel op je neus kwijt door een ploeg dat juist niet 100 geeft.
Dan mis je kans op kans want ja vizier is niet scherp wat je zegt? Maar Real krijgt maar enkele kansen en is meteen raak dus het zegt wel wat. Vizier van Real stond namelijk wel op scherp op die momenten. Verder is het allemaal geen schande joh!

Ik geef daarnaast ook toe dat Ajax beter speelde nergens beweer ik anders.ik zeg alleen dat het voor mij heel duidelijk was dat Real niet 100 speelde en ajax wel.
Laten we zeggen ajax begon met een 2-0 voorsprong? Dan zou je wellicht een real zien dat tegen de 100 zou spelen.

Verder wens ik ajax succes hoor!
Ik zal altyd blijven zeggen may the best win.
Als ajax Real straks ineens 4-0 klopt zal ik ze ook feliciteren .

14 februari 2019 om 14:56

Waarom zou Real niet op 100% spelen. Tuurlijk spelen die op 100%, het is een CL knock out ronde.
Als het andersom was geweest, als Real Ajax overklast zou hebben, zou men dan zeggen dat Ajax niet op 100% speelde? Nee, dan was het natuurlijk Ajax dat gewoon kansloos was en Real veel beter.
Absolute onzin om aan te nemen dat Real niet vol speelde, misschien leek dat zo omdat Ajax dat ook afdwong.
Als je niet op 100% speelt dan ben je er dus van overtuigd dat het wel goed zal komen, ten eerste neem je dat risico niet in CL knock out fase, ten tweede kreeg Ajax simpelweg te veel kansen om je dat te veroorloven.

''laten we zeggen ajax begon met een 2-0 voorsprong? Dan zou je wellicht een real zien dat tegen de 100 zou spelen.'' Haha, dit kan je dus wel zeggen over elk team dat weggespeeld werd. Jaa ze speelden niet op 100%. Geef gewoon eerlijk toe dat je totaal overklast bent. Iedereen vooraf zei ook van: Real gaat hier makkelijk winnen, en ze gaan zich niet inhouden dit is CL KO

''maar Real krijgt maar enkele kansen en is meteen raak dus het zegt wel wat.''

Dit is iets totaal anders. Ik zeg nergens dat Ajax beter was in kansen afmaken, enkel dat ze op elk ander gebied Real totaal domineerden. Qua spelbeeld was Ajax 10x beter.
Overigens valt de 1-2 niet eens echt een kans te noemen, dat was eerder een blunder van Onana dan verdienste van Real. Om nog maar te zwijgen over dat je goed wegkomt dat ie niet afgekeurd wordt (vooral omdat je de 1-0 wel afgekeurd ziet worden).

14 februari 2019 om 15:15

Ik volg Real langer dan menig mensen hier. En ajax zie ik ook vaak genoeg spelen.
Ajax speelde goed Real minder .real wint alsnog.uit duel ook.
Ik vind prachtig ..overklast (zoals je wilt Tim jij je zin ) maar wel winnen .

En idd die instelling heeft Real vaak, dat t wel goed komt, tot ze achter staan dan verandert hun mentaliteit. Is overigens iets waar ik me wel aan kan storen maar dat even terzijde.

Verder wens ik je fijne dag toe word een beetje teveel herhaling hier.

14 februari 2019 om 15:26

Qua spelbeeld is Real totaal overklast en was Ajax veruit de betere partij, als je dat wilt ontkennen is het ernstig gesteld met je. Je kan zeggen dat dat kwam omdat Real niet op 100 speelde (persoonlijk vind ik dat belachelijk, Ajax dwong het ook af en niemand speelt niet op 100 in CL eindronde), prima, maar dat doet niks af aan het spelbeeld.

En dan het argument: ''ze winnen uiteindelijk wel.''
Ja, zoals ik al aangaf, zei ik niet dat Ajax goed was in kansen afmaken.
Bovendien heeft Real over geluk helemaal niks maar dan ook niks te klagen gehad. Zo heb je die mi onterecht afgekeurde goal, goedgekeurde 1-2 (daar kan ik mee leven dat ie goedgekeurd is maar velen zullen hem hebben afgekeurd), niet gegeven penalty bij Tadic.

''en idd die instelling heeft Real vaak, dat t wel goed komt, tot ze achter staan dan verandert hun mentaliteit.'' Nou dat is wel een beetje goedkoop he, te insinueren dat het wel goed was gekomen als Ajax voorkwam omdat Real dat altijd doet.
Bovendien zou de afgekeurde 1-0 wel een signaal geweest kunnen zijn dat een achterstand voor Real er wel degelijk inzat, sterker nog minutenlang leek die te tellen waardoor Real spelers dus de mentale knop hadden om kunnen zetten zoals jij suggereert, maar er veranderde niks: Ajax bleef veel sterker.

14 februari 2019 om 16:22

Nogmaals ik zeg nergens dat Ajax niet beter speelde dat was ook zo! Hoevaak wil je dat ik dat nog zeg?

Leuk dat ze sterker waren maar ze hebben verloren , neem je verlies. Nu op naar de volgende pot.
Wie weet dat het ajax dan wel lukt met meer geluk dan gister.

En ja die instelling vind ik ook goedkoop das dat is ook de rede dat ik zeg dat ik me daar altijd al wel aan stoor.
Ajax sterker Real scherper
Fijne dag Tim.

14 februari 2019 om 17:22

Duke22: ''ik vind prachtig ..overklast (zoals je wilt Tim jij je zin ) maar wel winnen .''

Goedkoop in de zin van: zwak om als argument te gebruiken.

Ik zou het eerder samenvatten als: Ajax veel sterker, Real efficiënter en veel gelukkiger

Op zich is zowel de afkeurde 1-0 en de goedgekeurde 1-2 situaties die discutabel zijn. Zowel afkeuren als goedkeuren is een kwestie van interpretatie. Er is geen 100% terecht of onterecht, zoals dat in sommige gevallen wel kan zijn. Voor de keuze van de scheids om het doelpunt af te keuren is iets te zeggen, maar voor het tegendeel zeker ook en persoonlijk vind ik de argumenten om het doelpunt goed te keuren een stuk sterker.

Bij de 1-2 van Real hetzelfde: je kan het met de scheids eens zijn dat er (te) weinig aan de hand was in het duel waarin Frenkie ten val wordt gebracht, persoonlijk vind ik het een overtreding waardoor het doelpunt afgekeurd had moeten worden. En mijn persoonlijke mening zal vast ook wel iets te maken hebben met mijn clubvoorkeur, al zie ik dat genoeg neutrale supporters hem delen.

Mijn probleem met de scheids is dat hij alle twijfelgevallen koos voor de (in mijn ogen) minst voor de hand liggende optie en dat die steeds in het voordeel was van Real. Aangezien Ajax dan verder ook beter speelde, feller was en meer grote kansen had, voelt het dan toch extra lullig om met één doelpunt te verliezen nadat er twee doelpuntsituaties in je nadeel zijn gefloten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

312 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 4 0 0 0
2018/2019 Real Madrid 23 2 6 0
2017/2018 Real Madrid 28 2 3 1
2016/2017 Real Madrid 30 2 2 0
2015/2016 Real Madrid 30 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Zidane kritisch: ‘Ik wil dat niet zeggen, want ik houd niet van dat woord’

Real Madrid ging zaterdagavond op bezoek bij Real Mallorca met 1-0 onderuit. Door de nederlaag tegen de promovendus neemt de druk op Zinédine Zidane verder toe. De Franse oefenmeester maakt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren