‘Topdelegatie van Barcelona sprak donderdag met De Jong’

Vrijdag, 18 januari 2019 om

Een delegatie van Barcelona heeft donderdag gesproken met Frenkie de Jong en zaakwaarnemer Ali Dursun, meldt Mundo Deportivo. De krant schrijft dat voorzitter Josep María Bartomeu, sportief directeur Pep Segura en de bestuursleden Éric Abidal en Ramón Planes naar Amsterdam waren afgereisd om De Jong ervan te overtuigen om in de zomer naar het Camp Nou te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Bij welke club zou Frenkie de Jong beter passen?


Gerelateerd

75 reacties (laatste reactie door speedyafc)

En terecht, zijn elkaars ideale match. Misschien ooit nog met Guardiola als hoofdtrainer. Barca en De Jong zijn elkaars gelijke en denken hetzelfde. Gun de voetballiefhebbers deze samenwerking.

19 januari 2019 om 01:31

Waarom wilt iedereen Frenkie bij Barca hebben? Alsof PSG niet dominerend en aanvallend speelt, overigens heeft hij in Parijs amper concurrentie. De spil zijn in een team met Neymar en Mbappe voor je, in tegenstelling tot een Barca wat niet het Barca van weleer is. Hoezo is Barca een betere keus?

19 januari 2019 om 04:38

Denk maar aan bijvoorbeeld: Ik zie Mourinho wel naar PSG gaan en dat zie ik Barcelona niet doen die staat puur voor het voetbal.

Ben bang dat PSG gewoon meer salaris beloofd en garantie op speeltijd. Waarom zou je anders het grote Barcelona afwijzen. Wellicht om tegen Guingamp te spelen ofso.

18 januari 2019 om 23:41

Nee Eibar en Levante zijn de kathedralen van het moderne voetbal.... Voor zijn carriere is PSG de beste keuze denk ik. Enige wat je echt mist is een Real en Atletico in de competitie, maar alles daaronder met de Valencia's, Villareals en Celta's is niet veel beter dan de Marseille's, Lyons en Monaco's (normaliter) in de Ligue 1. De Reals, City's en Bayerns tref je wel gewoon in de CL, dus vraag me af of het zo'n gemis is. Je mist alleen die 4 extra wedstrijden van een hoog niveau in de competitie, maar zoals je zegt wel meer kans op speeltijd en een hoger salaris.

18 januari 2019 om 23:56

Wanneer heeft een Franse club trouwens voor het laatst een Europese prijs gewonnen? Volgens mij in het seizoen 92/93 door Olympique Marseille. Bijna dertig jaar geleden dus. En de club waar Frenkie de Jong blijkbaar voor wil gaan spelen is nog nooit verder gekomen dan de kwartfinale. En kijk even naar het aantal internationale prijzen die Spaanse clubs (zelfs buiten de traditionele top) al jaren aan elkaar rijgen. Je gaat me toch niet vertellen dat er geen gapend gat is tussen de Franse en de Spaanse competitie?

18 januari 2019 om 23:57

Als Lyon het team bij elkaar weet te houden zit dat heel veel potentie in. Daarnaast: PSG gaat in de komende vijf jaar een keer de Champions League winnen. Hoe mooi is het in daar de regisseur van te zijn?

19 januari 2019 om 00:13

Hoe mooi het is om regisseur te zijn van een 'gouden kooi' met in het meest optimistische geval twee concurrenten om de landstitel in de komende tien jaar? Nou, dat klinkt geweldig.

Het lijkt me duidelijk, en dat zien we nu ook bij Neymar, dat ze in Parijs last hebben van het feit dat ze zo'n enorme voorsprong hebben op de rest. Een soort Bayern-effect eigenlijk. De landstitel is al een zekerheid op het moment ze de beste prestaties in de Champions League moeten leveren. En daardoor leggen ze het waarschijnlijk ook in de komende jaren af tegen Spaanse en Engelse clubs.

19 januari 2019 om 00:24

Tuurlijk is de Spaanse competitie van een hoger niveau, maar La Liga heeft ook gewoon 10 zaadploegen die je in de Ligue 1 en elke andere topcompetitie ook gewoon hebt (neem Guingamp, Lille en Toulouse versus Leganes, Eibar en Huesca). De top onder PSG zoals Lyon, Marseille en Monaco doen normaal gesproken echt niet onder voor de subtop in Spanje met Valencia, Sevilla en Celta. Het enige verschil qua competitie is dat je in Frankrijk maar 1 absolute topploeg hebt en in Spanje 3, maar ontwikkelt Frenkie zich nou echt minder als hij PSG-Lyon en PSG-Lille speelt versus Barcelona-Valencia en Barcelona-Leganes? Je mist alleen 4 echte topwedstrijden op nationaal niveau, maar die krijg je in de CL wel gewoon met dit seizoen al PSG-Liverpool, PSG-Napoli en PSG-United. Ik snap niet dat iedereen doet alsof PSG een zoveel mindere keuze is. Bij Bayern krijg je alleen 2 topwedstrijden tegen Dortmund erbij, bij Barcelona alleen 4 topwedstrijden tegen Real en Atletico en bij Juve krijg je alleen 2 topwedstrijden tegen Napoli + een wat bredere subtop erbij, maar een halve finale in de CL (waar PSG de ploeg voor heeft) kan dat verschil in topwedstrijden al compenseren. Alleen de PL heeft een dusdanige competitie waar je PSG echt voor zou afwijzen als je veel topwedstrijden wil spelen.

19 januari 2019 om 00:26

Nee die zijn ook niet best. Alleen heb je in Spanje toch leuker voetbal. Zelfs in de subtop kunnen ze leuk voetballen. Dat kan ik over Frankrijk niet zeggen. Heel veel clubs buiten de top 5 in Frankrijk hebben geen eens de luxe om aan te vallen tegen Psg, omdat ze daar gewoon de spelers niet voor hebben en de counter niet kunnen tegenhouden. Ze moeten zowat allemaal de bus parkeren tegen Psg. Dat is in Spanje niet zo.

We hadden Lyon een tijdje als grootste concurrent, maar het zegt toch genoeg dat Lille 2e staat en Lyon niet meer. PSG gaat de komende jaren nog wel door met domineren.

Parijs is mooi, PSG is mooi en het betaald goed. Toch zou ik er zelf 2 x over na denken als ik in de schoenen van Frenkie de Jong zou staan.

19 januari 2019 om 03:24

Zytto

Ik lees dit soort reacties wel vaker. In Spanje heb je ook alleen een paar topploegen en dergelijke.

Er zijn nog zeven van de zeven ploegen actief in Europa. Frankrijk heeft er nog drie. Van de ‘kleine’ clubs in de Europa League zijn alle ploegen groepswinnaar geworden. Villarreal staat nu op de negentiende plek in la Liga.

In de laatste vijf jaar is er een niet Spaanse ploeg geweest die een Europees toernooi heeft gewonnen, manchester united. De rest waren Spaanse winnaars. En ook de jaren daarvoor waren ze in beide toernooien dominant. En dan durf jij te beweren dat het verschil niet zo groot is, en dat er net zoveel zaadploegen zijn?

Ik begrijp het hoor, je kijkt waarschijnlijk niet verder dan de top van de ranglijst, en projecteert waarschijnlijk je visie op de competitie met een beeld vanuit Nederland met zijn Mickey mouse competitie. Maar de Spaanse competitie is een hele andere competitie dan de Franse. Zoals de Franse weer een hele andere competitie dan de Nederlandse is.

Het zou heel jammer zijn wanneer de jong naar psg zou gaan. Maar wel te begrijpen. Vooral jammer omdat de Franse competitie nergens gevolgd wordt.

19 januari 2019 om 08:39

Andonis, de Spaanse competitie is ook zeker sterker, maar dat het beste Real van de afgelopen 50 jaar 4 keer de CL wint maakt Leganes toch niet meteen veel sterker dan Lille? De top in Spanje is zeker veel sterker, maar ik denk persoonlijk dat de nummer 2-16 van Frankrijk qua kwaliteit niet mega veel onder doet voor de nummer 5-20 in Spanje. Het enige wat je in de Ligue 1 echt mist is een ploeg die PSG uitdaagd zoals Real en Atletico, maar in de CL krijg je wel 10 wedstrijden van dat niveau, dus stokt de ontwikkeling van Frenkie nou echt als hij voor PSG kiest?

19 januari 2019 om 09:08

In 1996 was de laatste keer dat een Franse club Psg een Europese beker won.

19 januari 2019 om 09:44

Zytto. Als je kijkt hoeveel Spaanse ploegen er in halve finales en finales hebben gestaan in de laatste twintig jaar dan zul je er misschien anders tegenaan kijken.

De tactische en technische kwaliteiten van la Liga ploegen zijn veel verder ontwikkeld dan die van de Franse ploegen. Dat verklaart ook de successen, want die zijn niet alleen door Real, Barca en Atletico behaald. Om dit argument met kracht bij te zetten kun je kijken naar de Coëfficiëntenlijst. Aan het einde van afgelopen seizoen had Spanje 106 punten, waar Frankrijk op 56 is geëindigd. Dat is dus een puntenaantal behaald door het gemiddelde van alle vertegenwoordigende ploegen uit die competities. Spanje heeft daarnaast de grootste variatie in vertegenwoordiging. Ook nu zijn alle zeven ploegen nog actief, het komt bij hun zelden voor dat een club niet overwintert. Daar komt Frankrijk niet bij in de buurt. Slechts psg is een zekerheid.

Overigens vraag ik me af of de jong het niveau van Barca wel aan kan, dus in die zin lijkt psg me wel ren betere stap.

19 januari 2019 om 10:07

edit, klopt niet, mag verwijderd worden.

19 januari 2019 om 10:19

Dortmund speelde tegen Juventus in de finale.

19 januari 2019 om 13:00

Het gaat niet om Huesca of Guincamp. Hij probeert te zeggen dat er echt voetbal gespeeld wordt in la liga zowel door grote als kleine clubs. Heb je gezien met hoeveel punten psg nu al voorstaat, dat is toch gewoon niet meer leuk. Er is in de ligue 1 helemaal geen concurrentie daar niks nada en dat is zo belangrijk voor je scherpte. Ik ben blij dat bijvoorbeeld een Barcelona ook zoveel punten heeft laten liggen en juist daardoor blijven ze gefocust en scherp.

19 januari 2019 om 01:05

Salaris zal wel meevallen, Barcelona is de club die het meeste salaris betaald in de wereld dus die kunnen qua salaris makkelijk opbieden tegenover Psg.

Speeltijd is wel een belangrijke factor. Zijn positie wordt in Barcelona ingevuld door Busquets en die gaat voorlopig nog niet pensioen terwijl PSG hem als eerste keuze op die positie ziet.

Tegen Guingamp spelen is net zo boeiend als tegen Huesca spelen. In Spanje heb je drie topclubs, dus speel je bij Barca dan heb je tegen Real en Atletico echte weerstand. De rest is vergelijkbaar met Frankrijk, of je nou tegen Sevilla speelt of tegen Lyon, dat is om het even.

Maar het gaat om de CL wedstrijden, dat is waar het om draait in de Europese top en dan heb je met PSG net zoveel kans dan met Barcelona om ver te komen.

19 januari 2019 om 02:25

Is dat dan nu niet de reden dat ze moeite hebben met nieuwe contracten? Puur omdat ze teveel betalen

19 januari 2019 om 02:54

Persoonlijk denk ik dat de salaris verschillen te groot geworden zijn. Aan het ene uiterste heb je Messi met 50 mio bonus en 60 mio salaris. Andere aanvallers verdien ook rustig 20 mio of meer.

Aan de andere kant heb je spelers als Alba die al jaren bij Barcelona speelt maar eigenlijk vergeleken met de backs in de PL maar weinig verdiend. In 2016 lekte de salarissen uit en bleek dat hij 4 mio per jaar verdiende. Dat zal vast wel iets omhoog gegaan zijn maar het blijft een schijntje vergeleken met de aanvallers van Barca.

Denk dat daarom Alba nu ook weg wil, net zoals Alves destijds om toch nog elders een dik salaris op te strijken voordat zijn carriere erop zit.

Het lijkt mij niet goed voor een team als de verschillen zo extreem worden zoals bij Barcelona het geval is.

19 januari 2019 om 03:31

Lyon hetzelfde als Sevilla? Wat is dat toch voor vreemd beeld wat er Nederland bestaat over het internationale voetbal.

De Spaanse competitie is in alle geledingen dieper en breder ontwikkeld. De resultaten spreken voor zich. Of is dat alleen het geval wanneer dat goed uitkomt?

19 januari 2019 om 07:39

Echt onzin. In Spanje heb je drie topclubs die resultaten halen in de CL, de rest niet. Sevilla doet het nog goed in de EL maar daarna wordt het al snel minder. De teams daaronder zijn niet beter dan ploegen als Lyon, Lille, Marseille etcetera.

En ploegen als Girona, Levante, Leganes, Vallodid, Eibar,vallecano en Huesca stellen al helemaal niets voor. Die zijn zo inwisselbaar voor vele Franse ploegen.

Er zijn ook geen bijzondere Europese resultaten te melden buiten de top vier van Spanje. Ja in het verleden had je Valencia nog maar die is ver weggezakt.

La Liga is geen Premier League waar elk team grote voetballers heeft. Het is een smalle top waarna het al heel snel minder wordt.

19 januari 2019 om 09:55

Dat betekent dat je er echt geen kijk op hebt, het niet volgt of gewoon geen idee hebt. De verschillen onder de top drie zijn in Spanje veel kleiner dan zelfs in Engeland, en wanneer je kijkt naar hef Europese optreden van de vertegenwoordigende ploegen is er geen land wat in de buurt komt als het op presteren aankomt. Ook de Premier League niet.

Ik heb het nog even voor je opgezocht. Een overzicht van de afgelopen twintig jaar. In de Europa League heeft Sevilla 5 keer in de finale gestaan, en alle keren gewonnen. Atletico 3 x. Valencia 1 x, Athletic de Bilbao 1x, en ook Alaves1x. Daar kon Liverpool destijds ternauwernood 6-5 van winnen. Dat is overigens de enige finale in de Europa League die een Spaanse ploeg verloor van een niet Spaanse ploeg. In de cl heeft real er 7 x in gestaan, Barca 4x en Atletico en Valencia beiden 2 x.

Geen enkele Franse ploeg heeft een finale gehaald in diezelfde periode. Dat terwijl er drie keer een volledig Spaanse finale in de cl werd gespeeld, en twee keer een Spaanse finale in de Europa League. Geloof je nu echt dat deze ploegen zo veel beter kunnen worden zonder een sterke competitie te spelen? Hoe doen ze dat dan?

19 januari 2019 om 13:05

Alba weg wil? Lees jij wel zijn interviews. Alba wilt helemaal niet weg en wilt juist zijn carrière afsluiten bij Barcelona. Zijn contract wordt heus wel verlengd en natuurlijk komt er een hogere salaris bij wat hij zeker wel verdiend. Die jongen geeft elke wedstrijd alles wat ie in zich heeft en is zo een belangrijke pion voor Barcelona. Die gaat zeker niet weg neem dat maar van mij aan

19 januari 2019 om 20:21

@andonis

Dus buiten de top 4 in Spanje had je een keertje Valencia, die nu ver is weggezakt en een verdwaalde Bilbao en Alaves. En dat was het dan.

Prima dat je nu weer de successen van de top vier van Spanje opdreunt maar we hebben het over de clubs daaronder.

Past veel beter bij psg. Meer kans op spelen ook. Als Messi stopt is Barça stukken minder. Hun n aankoopbeleid is echt slecht en jeugd teen ze ook al jaren niet meer op.

19 januari 2019 om 01:38

@Leone precies men is zooo Barca geil hier ... ze bekijken de perspectieven niet eens nee puur op naam moet Frenkie daarheen. PSG is een veel betere keuze, regisseur worden en een gruwelijke driehoek vormen met Mbappe en Neymar. Men zeikt dat de Ligue 1 eenzijdig is en grotendeels bepaalt door PSG en af en toe Lyon of Marseille maar ondertussen kent LaLiga ook maar 3 topclubs. Barca en die twee uit Madrid, amper verschil!

19 januari 2019 om 13:12

Natuurlijk klopt het wat je zegt als het gaat om speeltijd, maar nu wil ik jou wat vragen. Heb jij liever een competitie met concurrentie of geen concurrentie, want dat is inprincipe wat jij nu zegt. Je zegt Barcelona heeft 2 uitdagers en wie daagt psg uit dan? Ik kan echt geen club opnoemen. Je ziet hoeveel punten ze nu al voorstaan denk jij serieus dat de spelers echt 100% gefocust het veld op gaan, nou nee. Het is belangrijk dat de focus er elke wedstrijd is want die heb je nodig als je de champions league ingaat. Psg heeft en prachtig elftal en ik heb eerder ook al gezegd als het om speeltijd gaat dan hoort hij bij psg want het middenveld bij Barcelona is moordend.

Nog even en dan is deze soap hopelijk ook voorbij. Word nu wel overdreven veel geschreven over de Jong l.

Word helemaal gek van die Mundo Deportivo artikelen. Totale onzin, net zo betrouwbaar als The Sun of Daily Mail. Belachelijk om het telkens als hoofdnieuws te doen, en toch klik ik erop. Nog een halfjaar dit nieuws aan moeten horen... vreselijk

Begrijp die bedrukte gezichten wel... zij slingerden de media in dat ze rond waren met frenky en dat ze wel Ff maar 60 miljoen gingen betalen... dat bepaalden zij wel Ff.. nu heeft psg intresse en blijkbaar een goed verhaal dat frenk zich daar ook comfortabel voelt en die betalen wel 75+ en ja Ajax bepaalt uiteindelijk met wie gesproken wordt... doei doei barca

Vind het eigenlijk best grappig dat de grootste clubs van de wereld dit allemaal doen voor een jong Nederlands talent. Lang geleden dat ik dit gezien heb. Hoop dat hij het waar gaat maken ook met het oog op het NL elftal.

19 januari 2019 om 01:08

Hij heeft het inmiddels al laten zien in oranje, met name tegen Frankrijk heeft hij zoveel indruk gemaakt dat de Europese top hem kostte wat kost wil hebben.

Op zijn positie hoort hij gewoon bij de besten, er zijn niet zoveel vergelijkbare spelers. Daarom heeft Barcelona ook moeite om een alternatief te vinden voor Busquets en willen ze Frenkie graag hebben als zijn stand-in.

Moeten we dit soort berichten nu nog serieus nemen? Het mooiste en ik denk ook nog steeds het verstandigste zou zijn als Franky de Jong gewoon nog een jaartje langer bij Ajax zou blijven

18 januari 2019 om 23:45

Busquets is nog te goed! Frenkie daar kan niet aan dat niveau tippen. Zou zijn minuten idd bij PSG pakken. Helemaal met Tuchel

Het lijkt erop dat Frenkie al gekozen heeft voor PSG aangezien de zware delegatie van Barcelona ogenschijnlijk teleurgesteld weer terugkeerde naar Barcelona.

19 januari 2019 om 01:34

" ogenschijnlijk teleurgesteld weer terugkeerde naar Barcelona"

Hoe diep kunnen we zakken qua nieuwswaarde ... ???

19 januari 2019 om 13:15

Serieus geloof je dit echt. De president van Barcelona overvliegen naar Amsterdam? Ik geloof er echt niks van gewoon 0

19 januari 2019 om 00:18

Ik dacht ook in eerste instantie: jezus wat slecht. Ik las het als een rhyme van rapper Sjors. Maar als je het Marco Borsato laat zingen wordt het een dikke hit!

Kijk, op deze manier begrijp ik dat de frustratie bij de Ajacieden over de Catalaanse media toeneemt. Als je alle rapporten van Mundo Deportivo en Sport blijft publiceren krijg je maandenlang tegenstrijdige berichtgeving. Vooralsnog worden deze berichten niet overgenomen door de doorgaans betrouwbaardere journalisten (zij doen waarschijnlijk wat meer voorwerk voor ze dit soort wilde berichten overnemen). We zullen zien welke informatie wordt bevestigd in de komende dagen.

Barcelona zal wel gevraagd hebben om de boel bij Ajax te saboteren. Dat doen ze wel vaker bij spelers om zo de prijs te drukken. Dit is niet het Barca wat Cruijf voor ogen had.

19 januari 2019 om 01:09

Welnee dat heeft geen nut aangezien PSG al aangegeven heeft 75 mio te willen betalen. Ook City is bereid dat te betalen als ze niet in FFP problemen komen. De waarde is daarmee al bepaald. Onder bieden heeft dan gene enkel nut, al was het maar omdat Frenkie een langlopend contract heeft.

19 januari 2019 om 01:42

Club America zei ook vanaf de start al: 12 miljoen voor Lainez en toch was het openingsbod van Ajax 7,5 miljoen. Hoe hypocriet kun je zijn ... 'onder bieden heeft dan geen enkele nut' ahahaha ach komend van jou verbaasd dat me niets.

19 januari 2019 om 01:48

En heeft Ajax Lainez kunnen kopen voor 7,5 miljoen? Uiteindelijk kocht Betis hem voor 14 miljoen euro.

Onderbieden mag altijd echter wanneer een andere club al een bepaald bedrag geboden, dan heeft het weinig nut en zal een club het bod weigeren.

Daar is niets hypocriets aan, het is gewoon de realiteit dat de waarde van een speler bepaald wordt door vraag en aanbod en in het geval Frenkie de prijs al door het bod van PSG bepaald is.

19 januari 2019 om 12:32

Het is wel hypocriet want toen Ajax het deed verdedigde je dat zoals gewoonlijk, in de zin van 'waarom meteen de hoofdprijs betalen!?'. Lainez zijn prijs was al door CA bepaald, je redeneert ook alsof de prijs alleen van het aanbod in de markt afhangt en niet van de verkoopprijs van de verkoper zelf. Conclusie is: je bent selectief in je principes.

Laat ze maar vechten om "frenky", ieder miljoentje meer is gratis geld voor mijn clubje uit Waalwijk.

19 januari 2019 om 01:52

Ja daar gaan jullie nog veel plezier van hebben. In eerste instantie de contractuele doorverkoop clausule maar daarna ook nog altijd een deel van de opleidingsvergoeding als hij wederom verkocht wordt. Dat kan je club nog jaren geld opleveren.

Overschatte speler deze Frenkie. Durft de bal enkel tussen de centrumverdedigers te vragen, treuzelt te lang (besluiteloos) en heeft al moeite om constant te presteren in de Eredivisie op 21-jarige leeftijd. Arthur laat al veel mooiere dingen zien op een veel hoger niveau, terwijl hij helemaal van Brazilie naar Barcelona is gekomen en binnen 6 maanden een enorm gewaardeerde kracht is geworden binnen het team en een plek heeft verdiend bij de nationale ploeg van Brazilie.

Verder heeft Barca ook Alena, een speler van wie ik heel erg gecharmeerd ben. Durft de bal onder pressie te vragen, speelt 9/10 naar voren, heeft veel diepgang in zijn spel wat resulteert in een goaltje om de zoveel tijd. Heeft ook een heerlijk balgevoel à la Iniesta en Messi.

Verder kan Coutinho ook op het middenveld, is Puig een geweldenaar die binnen de 2 jaar ook lid gaat worden van het eerste team én komt Rabiot aanstaande zomer op transfervrije basis over van Psg. Verder hebben we de routiniers Rakitic, Busquets en Vidal die allen van een veel hoger niveau zijn dan Frenkie. Kortom, hij hoeft niet te komen. Ga maar naar PSG of City.

19 januari 2019 om 00:53

Toch was het Nederland dat het sterke Frankrijk compleet overhoop speelde in de Nations League. Waaronder De Jong en De ligt. Ik vind het vergelijkbaar met het talent van Van Dijk, bij Groningen zag je al zoveel potentie en dit groeide bij elke club alleen maar. En ik denk dat clubs dit ook zien en als eerste bij willen zijn

19 januari 2019 om 00:55

En vidal, maar sorry. De Jong gaat veel groter worden dan deze Nigel de Jong 2.0

19 januari 2019 om 01:23

Lol Vidal die bij Juve, Bayern en nu Barca speelt de mindere versie noemen van Nigel, een speler die op zijn 28ste al uitgeteld was. Ik kijk wekelijks naar Barcelona en de rol van Vidal is niet te onderschatten. Een elftal kan niet bestaan uit enkel sierpaarden en Vidal is echt de missing link gebleken, vandaar dat ik hem opnoem. De eerste die druk zet van het team en verovert enorm veel ballen.

En verder valt het nog maar af te wachten met Frenkie, presteert niet constant in de Eredivisie en in de voortreffelijke CL campagne van Ajax is hij niet toonaangevend, sterker nog hij is enorm onopvallend. Mannen als Ziyech, De Ligt, Mazraoui, Tadic en in iets mindere mate Neres trekken de kar.

Tussen de verdediging de bal vragen zonder druk is gemakkelijk, maar bij Barca moet je onder druk met je rug naar de tegenstander de bal kunnen aannemen en je eruit kunnen voetballen. De jonge garde die ik opnoemde zijn voldoende om het middenveld te bezetten. 75milj is uit den boze.

19 januari 2019 om 02:19

2.0 betekent toch een upgrade van..? Overigens zie ikzelf Rakitic nog wel een keer voor zijn pensioen vertrekken bij Barca.

19 januari 2019 om 01:12

Hij gaat dan ook naar Psg, dat is toch wel duidelijk inmiddels? Bij Barcelona zien ze hem overigens als opvolger voor Busquets. De door jouw genoemde Barcelona spelers zie ik niet spelen in die rol. Couthino, Arthur zijn geen nummer zes. Vidal misschien maar die heeft zeker niet de opbouwende kwaliteiten van Frenkie. Rakatic speelt ook altijd veel meer naar voren, is ook geen echte nummer zes.

Jeugdspelers breken al heel lang niet door dus of Puig ooit een basisspeler wordt bij Barcelona is maar afwachten.

19 januari 2019 om 01:26

Ik kijk wekelijks naar Barca, Speedy. Alena laat in de minuten die hij krijgt knappe dingen zien. Speelt met bravoure en verstopt zich nooit. Is altijd aanspeelbaar. Puig is nog maar 19, die moet nu eerst de grote man bij Barca B worden, en mag ondertussen al ruiken van het grote werk. Op zijn 21e is die echt wel klaar om stappen te maken binnen het eerste elftal. Je moet beseffen dat niet alle jeugdspelers als Messi op hun 17e een basisplaats kunnen afdwingen. Niet voor niets is Messi samen met CR7 de grootste op aarde. Iniesta, Xavi hadden meer tijd nodig en Busquets is ook pas op zijn 21ste een belangrijke pion geworden.

19 januari 2019 om 01:44

De laatst tien jaar heb ik maar weinig jeugdspelers van Barcelona zien doorbreken. De meeste maken veel te weinig serieuze minuten tussen hun 18de en hun 21ste dus ik met het allemaal nog maar zien. Een Alena heeft 47 minuutjes in la Liga mogen spelen en een enkele CL wedstrijd, waar hebben we het over?

Teveel supertalenten waarvan de hele wereld alles verwachtte zoals Samper destijds hebben het niet waar weten te maken.

Inesta, Xavi en Busquets, hun debuut lijkt wel een eeuwigheid geleden en is het ook. Sindsdien is er niets structureels meer bijgekomen en moest Barcelona een vrachtlading aan ervaren spelers kopen om het eerst elftal op peil te houden.

19 januari 2019 om 02:35

Munir en Sandro hadden hun kans gekregen, maar zijn terecht als niet goed genoeg beoordeeld. Nu zien we ook met Chumi en Miranda dat niet iedereen uit de jeugdopleiding goed genoeg is. Eeuwige zonde blijf ik het vertrek van Grimaldo vinden, hij is een klassespeler, maar kreeg onder Enrique geen kans als stand-in van Alba. Maar nu komt er eindeijk een lichting aan die wel over talent beschikt met Alena, Puig, Oriol Busquets, hopelijk nog Palencia en Cucurella. Je kan van geen enkele club verwachten dat er 11 basisspelers uit de jeugd afkomstig zijn, dat is nergens. Voor nu hebben we met Roberto, Alba, Pique, Messi en Busquets 5 jeugdspelers in de basis en als Rafinha en Samper niet geblesseerd waren, nog 2 spelers extra die veel minuten zouden krijgen. Geen misselijk aantal toch?

19 januari 2019 om 02:47

Alba komt via een grote omweg, die redde het niet in de jeugd bij Barcelona en is verder opgeleid bij Valencia. Daar is hij dan ook doorgebroken.

Het valt me gewoon op dat vroeger veel goede spelers doorbraken maar de laatste tien jaar eigenlijk helemaal niet meer. Tien jaar is echt een hele lange tijd.

Roberto vind ik eigenlijk niet zo goed, het zou me niets verbazen als Barcelona die nog gaat vervangen. Maar goed, als je dat anders ziet, dan zit je op een enkele speler in tien jaar tijd. Nog altijd bar weinig voor zo'n grote jeugdopleiding.

Hij past in mijn optiek het beste qua kwaliteit beter bij Barcelona dan Paris. En de competitie is gewoon beter. Tuurlijk krijgt hij meer concurrentiestrijd maar daar wordt hij beter door

Hmm, Qua natuur zien we De jong graag bij Barcelona. Een club naar zijn hart en perfect passend bij zijn speelstijl. Maar als ik realistisch ben is de kans op spelen gering. Met een overvol middenveld, met Busquets, Rakitic, Arthur, Coutinho etc. Daartegenover PSG en City die nogal wat kwaliteiten missen op het midddenveld, is dat voor nu misschien een betere keuze

19 januari 2019 om 09:43

Sinds wanneer mist Manchester City kwaliteit op het middenveld? Ze hebben De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva, Fernandinho, Gundogan en daarachter nog Foden. Dat middenveld is misschien nog wel beter. Ze missen alleen nog een vervanger voor Fernandinho maar dat probleem heeft Barcelona ook met Busquets.

Iedereen bemoeid zich er nu mee waar Frenkie naar toe gaat, de achterneef van de vriendin weet het zeker, die heeft via via via gehoord dat hij naar China gaat en die betalen Ajax zoveel dat ze met gemak de Arena kopen en van de beurs verdwijnen.

De jong is nu hot maar stel psg biedt meer salaris en speeltijd zou ik ook eerder naar paris gaan stel hij raakt over 5 jaar zo geblesseerd dat hij niet meer kan voetballen dan moetje toch zoveel mogelijk binnenharken kwa salaris heb geen glazen bol maar als prof wordt er tegenwoordig zoveel gevraagd en speel zoveel potjes en trainen tussen door kan altijd verkeerd gaan daarom vind ik het zo knap dat de Messi en Ronaldo van deze wereld nauwelijks tot nooit geblesseerd zijn en als je dan pechvogel als robben neemt die is in zijn carrière zo ontzettend vaak geblesseerd geweest dus frenkie heeft groot gelijk als hij voor t geld kiest is hem gegund

19 januari 2019 om 01:24

Zonder aan muggenzifterij te willen doen: leestekens hebben echt een functie. Een punt tussen zinnen maakt het makkelijker om te lezen en te begrijpen wat je wilt zeggen. OT: na vijf jaren spelen bij Barcelona of City, is hij financieel ook wel binnen. Daarnaast geeft hij de indruk dat hij altijd voor het sportieve deel zal kiezen.

Waarom zegt hij niet gewoon waar hij heen gaat, hij weet het al wel denk ik het is alleen wachten totdat de clubs het bekend maken.. dan ben je ook van minimaal 5 lappen tekst over frenkie op een dag af

Frenkie heeft het er maar druk mee. Als we de geruchten moeten geloven zit die redelijk vaak met een topclub om tafel, zou die nog weleens thuis eten? On: PSG lijkt me wel de beste optie voor nu. Daar heb je geen Fernandinho of Busquets die op je grootste concurrent wordt. Manchester City lijkt me wel het mooist trouwens, je staat er misschien niet gelijk in maar in een paar jaar sta je in de basis bij een topclub in de mooiste competitie van de wereld (mening).

Het hele Frenky verhaal begint op miljoenenjacht te lijken, wat maken we ons allemaal druk om wat een ander in zijn kofffertje heeft.... De Jong gaat hoe dan ook naar de absolute top. En ja daar hoort ook PSG bij, of de Barcelona fans dat nu leuk vinden of niet. Als je objectief naar die twee clubs kijkt, lijkt PSG zelfs meer toekomst te hebben, want wat blijft er van Barca over als Messi straks stopt? Wij supporters kijken graag naar het verleden, maar als sporter lijkt mij de toekomst veel belangrijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

110 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 28 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Chelsea wil Philippe Coutinho als opvolger van Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren