De Gea helpt United met heroïsch optreden aan zege op Tottenham

Manchester United is niet te stoppen onder leiding van Ole Gunnar Solskjaer. De Engelse recordkampioen won zijn eerste vijf wedstrijden onder leiding van de Noorse interim-manager en zondagavond moest op Wembley ook Tottenham Hotspur eraan geloven: 0-1. Marcus Rashford opende op slag van rust de score voor United, waarna David de Gea er in de tweede helft met werkelijk fenomenaal keeperswerk hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor was dat het scorebord niet meer in beweging kwam. United blijft door de zege zesde staan in de Premier League, maar heeft nu wel net als nummer vijf Arsenal 41 punten uit 22 duels. Nummer drie Tottenham moet voorlopig een pas op de plaats maken in de titelrace: de achterstand op koploper Liverpool bedraagt nu negen punten.

De Gea verrichte met name in de tweede helft redding op redding, maar de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was na acht minuten voetballen voor de thuisploeg. Heung-Min Son werd de diepte ingestuurd door Christian Eriksen, waarna de Zuid-Koreaan Harry Winks wegstak achter de defensie van United. De middenvelder kon alleen voor doelman David de Gea vrij uithalen, maar schoot uiteindelijk voorlangs. Kort erna produceerde Jesse Lingard aan de overzijde uit kansrijke positie een afzwaaier, terwijl een rollertje van Rashford een prooi was voor Hugo Lloris. Na achttien minuten was United opnieuw gevaarlijk: Anthony Martial schoot na een individuele actie op de benen van Lloris.

United wist het aanvalsspel van Tottenham in het eerste kwart betrekkelijk eenvoudig te ontregelen. Na precies een halfuur waren the Spurs toch dicht bij de openingstreffer: Harry Kane verschalkte De Gea na voorbereidend werk van Kieran Trippier en Dele Alli, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens gebeurde er lange tijd weinig meer voor beide doelman, maar Rashford bezorgde United in de voorlaatste minuut van de eerste helft toch nog een voorsprong. De Engelse spits werd op schitterende wijze gelanceerd door Paul Pogba en schoot vervolgens knap raak in de verre hoek: 1-0. Extra smet op de eerste helft voor Tottenham was het geblesseerd uitvallen van Moussa Sissoko, enkele minuten voor de openingstreffer van Rashford.

Tottenham kwam na de onderbreking furieus uit de kleedkamer. Kane had al snel voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar de spits schoot uit kansrijke positie op de voeten van De Gea. Even later was de Spaanse doelman opnieuw goud waard voor United, ditmaal door fraai te redden op een kopbal van Alli. Namens het bezoek was de eerste grote kans in de tweede helft voor Pogba. De middenvelder leek Lloris na een knappe individuele actie te verschalken met een fraaie lob, maar de keeper wist de bal uiteindelijk toch nog over het doel te tikken. Na 62 minuten zat Lloris Pogba opnieuw in de weg, ditmaal door een vrije schietkans vanaf een meter of zestien onschadelijk te maken.

Even later vertolkte Pogba een minder glansrijke rol: de Fransman werd simpel van de bal gezet door invaller Érik Lamela, waarna Tottenham razendsnel omschakelde. Alli ging alleen op De Gea af, maar stuitte uiteindelijk op de goalie. De Gea dreef Tottenham in het laatste kwart van de wedstrijd tot waanzin: Toby Alderweireld, Kane en Alli moesten allen hun meerdere erkennen in de Spanjaard. Vijf minuten voor tijd leek De Gea alsnog te moeten capituleren nadat Kane in het strafschopgebied de trekker had overgehaald, maar de Spanjaard redde wéér met de voeten. United hield daarna stand en kan zo de zesde zege onder leiding van Solskjaer bijschrijven.

1
2

Weet jij de laatste? ????

Leuke wedstrijd met twee teams die ook echt wilden voetballen, kon beide kanten opvallen maar United was de gelukkige. Wat keepte de Gea goed trouwens. Echt een uitstekend optreden, heb dit seizoen nog geen keeper zo'n goede wedstrijd zien keepen denk ik.

13 januari 2019 om 19:24

Ik ben benieuwd of het Man Utd lukt om De Gea te behouden. Hij heeft nog maar een contract tot 2019, met optie voor nog een jaar. Ik zelf zou eerlijk gezegd niet snappen waarom je als De Gea zijnde Man Utd zou willen verlaten voor een andere club. Je keept bij de grootste club ter wereld en de mooiste competitie ter wereld met het beste salaris. Daarnaast heeft elke topclub een absolute top keeper al, waardoor er weinig opties zijn. Zou mooi zijn voor Man Utd als ze De Gea's contract kunnen verlengen, aangezien dat nog niet is gelukt.

13 januari 2019 om 19:27

Ik hoorde dat Juventus hem heel graag wou hebben. Die kunnen nog wel een goede keeper gebruiken. Snap op zich wel als die zou willen vertrekken. United doet al een paar jaar niet meermee om de echte hoofdprijzen. Al zou ik liever in de PL als de serie a spelen.

13 januari 2019 om 20:07

Juve? Niks van gelezen en geloof er ook niks van, wij hebben Szcesny, die voldoet ruim en is nog maar 28.

13 januari 2019 om 20:22

Grootste club ter wereld en mooiste club ter wereld is discutabel natuurlijk. Voor mij is real met afstand de grootste club ter wereld, en als Spanjaard waarschijnlijk helemaal.

13 januari 2019 om 20:25

Zag het 2 maanden terug een aantsl keer voorbij komen, is opzich ook wel een interessante optie zonder lang contract. Szcesny is geen slechte keeper maar niet te vergelijken met De Gea.

De Gea de beste keeper ooit.

13 januari 2019 om 19:26

Beste shotstopper/lijnkeeper ooit, qua trap en voetballend vermogen wel veel minder dan Ederson, Allisson, Neuer bijvoorbeeld.

13 januari 2019 om 19:28

Leuk wedstrijdje gekeept hoor, niks mis mee. Maar geen een bal die je zegt van: onhoudbaar

13 januari 2019 om 19:31

Leuk wedstrijdje is wel een understatement hoor. Pakte zeker 3 ballen die bij 99 van de 100 keepers in het netje liggen. Uitstekend optreden vandaag van De Gea.

13 januari 2019 om 19:32

precies bal van kane niet in de hoek, alli niet hoek gekozen, dan lijkt het alsof de gea de baas is hier, dat is niet zo.

13 januari 2019 om 19:34

In ieder geval de beste keeper die ik ooit heb gezien. Voor velen komt zo een wedstrijd als deze hooguit 1x in hun carriere, maar De Gea heeft dit soort wedstrijden elk jaar wel een paar.

13 januari 2019 om 19:36

Dat is niet zo zegt ie. Hahaha, dit kun je werkelijk niet serieus menen toch? Een van de betere potten die ik een keeper ooit heb zien spelen!

13 januari 2019 om 19:51

Hahahahahaha Sander moet ik jou serieus nemen? Welke 3 ballen lag er bij 99% van de keepers er in? Ik kan er geen een opnoemen sorry...

13 januari 2019 om 20:31

Schot van Kane in de korte hoek en vooral die kopbal van Alderweireld uit die corner waren bij de meeste keepers gewoon een goal geweest hoor. Buiten die 2 nog 8 reddingen verricht. We kunnen het er gewoon over eens zijn dat hij een klasse pot keepte lijkt me?

13 januari 2019 om 20:48

@ajaxcunian

ik vind voetballende kwaliteiten nooit zo relevant voor een keeper. als ze echt zo goed hadden kunnen voetballen hadden ze niet op goal gestaan. wat ik belangrijk vind voor een keeper is dat hij een bal kan stoppen en daarin is De Gea een van de beste

13 januari 2019 om 21:20

1 van de beste lijnkeepers ooit zal wel waar zijn. Maar meer is gigantisch overdreven. Heeft daarvoor teveel dingen waar er nog aan te werken valt en was op het WK bijvoorbeeld 1 van de slechtste WK keepers die ik ooit gezien heb. Dit laatste is niet overdreven.
Komt bijvoorbeeld ook nog nergens in de buurt van zijn legendarische voorganger Peter Schmeichel. Die was wel nog een stuk beter.

13 januari 2019 om 22:21

Overdrijven is ook een kunst. Peter “de Grote” Schmeichel was nog wel een niveau hoger.
En heb ‘m uiteraard nooit zien spelen, maar als je de 60+’ers mag geloven komt er niemand in de buurt van Lev Jasjin.

Yt42,

Schoten waren erg matig. Veel gingen er recht op De Gea af. Spurs had er zeker 4-5 simpel kunnen maken als ze rustig een hoek hadden gekozen.

Gea keepte prima... maar het probleem van Tottenham is zoals altijd, buiten Kane, de schot-techniek. Verrassend schot of bekeken schot of slimme schot zie ik ze niet vaak doen.

13 januari 2019 om 19:42

Peter, begrijp je reactie, vind ook vaak dat er veel te druistig geschoten wordt. Romario en Ronaldo hadden die rust. Schoten zo vaak rustig geplaatst langs de keeper. Niet spectaculair, wel héél doeltreffend. Maar bij Spurs naast Kane niemand? Dan vergeet je de grootste plaatser zelf: Christian Eriksen. Die plaatst me zelfs af en toe te veel 😉

13 januari 2019 om 20:37

Als er geen ruimte is heb je niets aan Eriksen die vandaag te veel teruggetrokken speelt ("makkelijke route" ). Hij gaf veel ballen die niets heeft opgeleverd. Eriksen blinkt alleen uit wanneer hij een 'makkekijke' wedstrijd heeft, zoiets mooi weer voetballer.

13 januari 2019 om 20:46

Had het niet over de wedstrojd vandaag, maar over in het algemeen. Wedstrijd niet gezien, maar vind Eriksen een goede voetballer, maar wel als er ruimte is om te voetballen.

Een heerlijke wedstrijd om te kijken! Ging gelijk op tot ongeveer de 60e minuut. Toen kwamen the Spurs meer en meer. Toen was het voornamelijk tegen houden voor United, wat niemand ze kwalijk kan nemen.
De beste veldspeler naar mijn mening was Pogba, hij was overal en zo sterk. Prachtig, lijkt helemaal bevrijd te zijn.
Echter was hij niet de man van de wedstrijd, want dat was De Gea. Echt ongekend hoe hij alle ballen eruit hield. Fantastisch om te zien.
Heb echt genoten van deze wedstrijd!

Wat een knappe overwinning van United. Maar vooral een geweldige match van Ddg, ik heb zelden een keeper zo’n fantastische wedstrijd zien spelen. Wel opereerde United vrij verdedigend voor mijn gevoel, dat moeten en mogen we nu toch ook eerlijk benoemen. Onder Mourinho ging daar vaak de kritiek naar uit, dus we kunnen dat ook nu niet negeren. 61% balbezit voor Tottenham tegen 39% voor United is veelzeggend.

Ik ben erg benieuwd wat United tegen PSG kan volgende maand, als ze zo bereid zijn te strijden geef ik ze een goede kans.

Mourinho had na deze wedstrijd behoorlijk wat kritiek gekregen. Maar, het bleek voor united in dit geval de beste tactiek.

13 januari 2019 om 19:33

Dat is ook het hypocriete en subjectieve in het gebeuren. De kritiek op Mourinho kwam vooral vanuit de afkeer jegens de persoon. Maar daar kun je moeilijk op blijven afgeven, dus dan maar op zijn clubs, teams en het spel. Maar objectief bekeken speelde United vandaag ook defensief. Alleen Solskjear straalt iets heel anders uit en ook het team lijkt dat nu te doen. Daarom accepteren mensen het verdedigende spel sneller.

Denk je serieus dat Mourinho met zoveel voetballende spelers zou spelen, uit bij Spurs? Hij had Fellaini waarschijnlijk opgesteld en geloerd met lange ballen. United voetbalde ook gewoon mee met Spurs.

Ik vind het mooi dat Pogba weer is opgebloeid. Ook mooi voor Rashford.

13 januari 2019 om 20:04

Isco

Mourinho heeft vaak genoeg met deze spelers gespeeld. En ook vaak genoeg met aanvallende intenties.

Vandaag was het countervoetbal. Niets mis mee, want ze waren vooral in de eerste helft gevaarlijker dan de spurs die wel een overwicht hadden, maar geen uitgespeelde kansen creëerde.

In de tweede helft was het lange tijd met de rug tegen de muur, maar ook toen kreeg united kansen.

Wat vooral opvalt is dat de spelers meer strijd leveren. Maar vandaag was de tactiek niet aanvallend. Mourinho zou daar kritiek op krijgen, Solskjaer niet. Dat is hypocriet.

13 januari 2019 om 20:05

spurs 11 schoten op doel United 8. Tot de 60e minuut ging het gelijk op dus is onzin wat je zegt. United speelde totaal niet defensief, maar kwamen gewoon onder druk te staan!

13 januari 2019 om 20:06

Dennis
Ik heb altijd een zwak voor Rashford gehad, en ben dus blij dat hij het vertrouwen krijgt. Nu moet hij zich doorontwikkelen. Pogba krijgt meer vrijheid en dat gaat hem beter af. Dat is leuk om te zien.

Fane08

Schoten zeggen helemaal niets over de tactiek. Het zegt slechts wat over het resultaat van de gekozen tactiek.

13 januari 2019 om 19:38

Het ging voornamelijk hier bij de fans, dat hij bij een 0-0 stand al de bus ging parkeren. Hij ging meestal voor de gelijkspel, terwijl Ole de voorsprong probeert te behouden en dit is Tottenham niet Burnley of een Bournemouth ofzo waar Mourinho ook verdedigend speelde.

13 januari 2019 om 21:33

Op Spurs is het toch gewoon logisch dat je een behouden aanpak hanteert? Mourinho zou thuis tegen een Huddersfield ook gewoon met Herrera en Fellaini gestart zijn, daar zit het verschil.

Ik vond utd, vooral in de eerste helft, nog behoorlijk aanvallend spelen, uit bij een ploeg die boven hen in het klassement staat. Overal en altijd met een aanvallende opstelling/tactiek beginnen is simpelweg naã¯ef, tenzij je Real (maar dan niet van dit seizoen) of Barca heet.

13 januari 2019 om 22:26

United zette toch gewoon vaak hoog druk? Dat Tottenham uiteindelijk meer balbezit heeft komt denk ik vooral door het eind van de wedstrijd waarin United moe leek en logischerwijs de 0-1 over de streep wilde trekken.

Heerlijke pot. Wat een kansen nog voor Tottenham, maar wat een wedstrijd van de Gea.

David De Gea, wow! Spurs verdiende meer, maar ik had al zo’n gevoel dat Utd ging winnen.

Heerlijke wedstrijd gezien! De Gea gaf een masterclass in keepen en Eriksen gaf een masterclass in kansen creëren.

Ja beide ongelofelijk De Gea mag echt 400k per week krijgen hoor dit is zo fenomenaal

Haha, jullie verdiende wel meer ja, maar het is wel lekker om te zien hoe veel van jullie verwaand deden voor deze wedstrijd en zeiden dat jullie gingen winnen van UTD, Pogba stond op, en De Gea staat er altijd, een gebrek aan kwaliteit in de afwerking breekt jullie op. Next time, be humble.

13 januari 2019 om 19:29

Ik weet niet wat jij vannacht hebt gedroomd maar wanneer zag je mij verwaand doen? Leg me geen woorden in m'n mond aub, dat is het laatste waar ik nu op zit te wachten. En dat jij een hekel hebt aan Tottenham Hotspur is nu wel duidelijk aangezien jij Chelsea ruim zag winnen van Spurs en nu
weer een gat in de lucht springt

Pogba heeft de eerste helft sterk gespeeld en tweede helft(net als de rest van United) was hij nergens. Het is dat De Gea zo sterk speelde anders had United er vijf om de oren gehad. Geheel terecht dat Spurs als favoriet werd gezien

Gezien het speelbeeld vandaag is het toch niet gek dat de Spurs fans zo verzekerd waren? Spurs was veel beter. Complimenten naar De Gea voor zijn mooie reddingen.

Alex is niet de enige die jouw arrogante opmerkingen heeft gezien!

13 januari 2019 om 19:35

Excuseer dat was jij niet, dacht dat jij het was die zei dat Spurs gewoon ging winnen. En neen ik heb geen hekel aan Spurs, ben gewoon fan van Hazard en Pogba, vandaar, en ik heb een hart voor Arsenal, maar een hekel aan Spurs? Neen, alleen maar knap dat jullie zo goed presteren met minder middelen dan anderen.

13 januari 2019 om 19:37

Volgens mij had Pogba in de 2e helft nog 3 goeie kansen, dus weet niet wat jij nergens noemt.

Jij was het wel dus, maar maakt ook niet uit.

13 januari 2019 om 19:39

Wat een kinderachtige reactie zeg! Leuk dat je je gelijk komt halen omdat je ‘een gevoel had dat United zou winnen’, maar je weet goed genoeg dat het resultaat even goed omgekeerd had kunnen zijn, er waren genoeg kansen aan beide kanten. Begin beter eerst bij jezelf, voordat je anderen om nederigheid adviseert.

13 januari 2019 om 19:44

Levski

Leuk, ga ik verder niks met doen. Ik zeg gewoon dat ik een gevoel had, ik heb nooit gezegd dat Utd dit wel effe zou winnen, groot verschil.

13 januari 2019 om 19:56

Heb ik ook nooit beweerd.

Even Aad de Mos napraten, stoer hoor.

Klopt hij is man of the match. Maar volgens mij heeft Rashford gescoord en niet David. Tot 70e minuut ging het gelijk op, begrijpelijk dat de ploeg die achterstaat dan vooral gaat aanvallen.

Jij had zo'n grote mond van de week dat united nooit zal winnen van spurs. Je praatte net alsof spurs even emmen op bezoek kreeg. Karma..

Kan je mij en de rest van Voetbalzone even een linkje naar het artikel sturen waar ik 'zo'n grote mond had'?

14 januari 2019 om 05:39

Zelf altijd maar commentaar geven bij topics van andere clubs en nu niks kunnen hebben.

Een van de beste keepersoptredens die ik ooit heb gezien... wauw

De Gea is voor mij echt al ruim een jaar de beste keeper ter wereld, wat een geweldige keeper zeg ongelooflijk

Pas een jaar? Dit bewijst hij toch al zeker 4 jaar.

13 januari 2019 om 20:10

Hij valt vies tegen bij Spanje, dan ben je niet de beste. Neuer is ongenaakbaar, maakt niet uit waar hij speelt. Is toch wat anders.

13 januari 2019 om 20:36

Neuer is allang voorbij gestreefd door DDG, Ter Stegen en Oblak.

Nou zeg, alles zit nu ineens wel mee bij United. Bizar dat Tottenham niet gescoord heeft. 21 om 11 schoten.

Alle spelers willen er nu ook vol voor gaan lijkt het wel. Dat is een enorm verschil, onder Mourinho had niemand er meer zin in. Zoveel verschil kan dus ook het mentale maken in het voetbal (inzet, werklust, teamwork, zelfvertrouwen).

Tegen Chelsea hadden de Spurs ook minder de helft van het aantal schoten tov Chelsea en iedereen was vol lof over hen. DIt is ook de verdienste van United, dat ze 90 minuten lang hebben geknokt en gevochten.

Verdomme zoveel beter, maar de goal wil gewoon niet vallen... Wel leuk voor Solskjã¦r.

'dit is een test voor Solskjaer', zovaak gelezen hier. Maar je kan wel zeggen dat hij er met vlag en wimpel voor is geslaagd. Criticasters van Solskjaer mogen hem nu wel behoorlijk wat krediet geven.

Knap resultaat en tactisch de ploeg goed neergezet zonder de bus te parkeren. Zo willen we United zien in uitwedstrijden bij goed spelende ploegen!

Was meer geluk dan wijsheid vandaag, zoveel kansen weggegeven. Nog veel meer dan in de 3-0 nederlaag op Old Trafford. De Gea is het verschil geweest.

13 januari 2019 om 19:30

Jullie hadden er ook veel kunnen maken.

Lang niet zo veel als Spurs, hebben veel meer big chances gehad als ik eerlijk moet zijn.

Laatste 20 minuten was Spurs beter. Had Pogba die 2-0 gemaakt, dan was het een matig spelende Tottenham geweest.

Met Mourinho zou Pogba vandaag op de bank hebben gezeten voor Mctomminay of een andere hopeloze speler, zou Rashford misbruikt worden op de flanken en met een ultradefensieve spelopvatting toch verloren worden. Geluk of niet, het is echt wel de verdienste van Solskjaer dat United durft te voetballen, durft druk te zetten en voor mekaar vecht.

Geslaagd met vlag en wimpel? Vond united vrij zwak in de tweede helft. Tottenham verdiende veel meer.

Resultaat gehaald, waar menigeen dacht dat United ook in topwedstrijden naïef zou aanvallen heeft Solskjaer met zijn staff laten zien het elftal tactisch zo neer te zetten dat ze zonder met hun kont in de zestien te staan dreigend kunnen zijn in de omschakeling. Door Lingard centraal in de 'spits' te zetten verstoorde hij een groot deel van de opbouw in de eerste helft.

Dat United in de tweede helft meer werd teruggedrongen heeft ook met de kwaliteit van Tottenham te maken. Wat had je nou verwacht? Dat United de hele wedstrijd zou domineren? Kom op zeg, wel weten waar we vandaan komen hoor.

13 januari 2019 om 19:47

Eerste helft was de tactiek prima. Maar de tweede helft toen tottenham begon te drukken vond ik united maar matig. Vandaag liep het goed af maar je kunt niet elke week zon pot van de gea verwachten. Achterin zijn ze gewoon nogsteeds vrij matig.

Er is geen bus geparkeerd gedurende de hele wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging United wel erg verdedigend spelen. Zoveel verschil was er niet met het verdedigende spel van Mourinho. Solskear heeft echter de groep voor zich weten te winnen en de spelers zijn bereid vol te strijden voor de club, daar verdiend hij de credits voor en dat is wel een groot contrast met United onder Mourinho waar het erg plichtmatig en soms met tegenzin leek te gaan.

Ik vraag mij oprecht af in hoeverre dat aan Solksjaer ligt of aan de pure afkeer die de selectie waarschijnlijk voor Mourinho had zo tegen het einde van diens tijdperk.

De gea beste keeper op dit moment!

Heerlijke pot zeg, verdiend weet ik niet maar United had er ook zes kunnen maken. Ole geslaagd en van mij mag hij samen met Phelan blijven want hier zie je zijn tactisch vermogen terug.

De Gea ongelofelijk weer

Wat een wedstrijd. Spurs verdiende minimaal een gelijkspel. Maar dit is de reden dat ik van voetbal hou en dat is dat niet altijd de sterkste wint.
Maar wat een keepers werk van De Gea pffff.

Knap, heel knap van United. 6 wedstrijden op rij onder Ole winnen. Laatste 20 minuten was het eenrichtingsverkeer, maar goed erdoorheen gekomen.

Hulde aan De Gea, maar dit is een teamprestatie.

De Gea is simpelweg een held! Spurs verdiende meer, maar United was imo zeker niet slecht! 6 uit 6 wat een fantastisch resultaat!

De Gea!! Speelt zijn broer bij Spanje?

13 januari 2019 om 19:40

Wat een verschil hè. Hoe hij daar soms blundert alsof hij geen vertrouwen krijgt en zich niet op zijn gemak voelt of zo!

13 januari 2019 om 19:52

Ja, ongelooflijk. Nu zie je een keeper die aanvallers angst inboezemt. Bij Spanje lijkt het een rare grabbelaar.

De Gea. The legend!!! Ongelofelijk zeg!!!! Als er ooit iemand een clean sheet verdiende in een wedstrijd, was het wel De Gea in deze wedstrijd.

Naaah United heeft hier enorm veel geluk gehad, maar wat Ronaldo en Messi zijn op het veld is De Gea op doel. Wat een keeper zeg!

Ben blij dat we gewonnen hebben en het is duidelijk dat we nog tijd nodig hebben, maar ben blij dat het plezier terug is. Ik kijk na lange tijd weer eens uit naar de volgende wedstrijden sinds Ole aan het roer staat.

Wat een geweldige optreden van Dafeet De Gea!! Solsjaker moet gewoon een vast contract krijgen. Het spel is na SAF veel beter dan onder welk manager dan ook.

De Gea held! United heeft aardig gespeeld, en ondanks de kansen van Tottenham had United ook genoeg kansen.

Uiteindelijk niet terecht gewonnen, maar who cares. 6 uit 6, heerlijk hoor. Wellicht kan United onder Solksjaer stunten tegen Psg.

Stunten tegen Psg? Met De Gea in de goal who knows? Ik denk zeker dat we niet kansloos zijn, al gaat het wel een heel erg moeilijke opgave worden

Solksjaer, de man die United precies 20 jaar geleden de Champions League bezorgde. Gaat hij het nu 20 jaar later weer doen?

Haha nee zonder dollen. PSG is de favoriet, maar het wordt i.i.g. veel spannender dan ik een aantal maanden geleden dacht.

Eerste helft vond ik United tactisch echt beter. Tweede helft een fantastisch spurs gezien die veel meer verdiende maar United was echt niet slecht. Het is nog maar 7 punten naar Spurs. Het kan allemaal nog!

13 januari 2019 om 19:50

Ja daar kan ik me wel in vinden. Wel een minpuntje dat ze zoveel kansen weggaven.

Wat ook nog een voordeel voor United is deze 2e seizoenshelft is dat ze bijna alle topwedstrijden thuis spelen. In de 1e helft van de competitie hebben ze al uit bij City, Chelsea en Liverpool gespeeld. De top 4 is zeker nog in zicht.

13 januari 2019 om 20:02

Alle credits voor Phelan en Ole. Maar vooral die eerste, jaren lang onder Fergie ook verantwoordelijk voor het tactisch gedeelte.

Ik zie het wel zitten onder Solskjaer. Die kansen die we weggeven komen ook gewoon omdat we geen top verdediging hebben. Als Young je sterkste verdediger is zegt het al genoeg, credits wel vandaag en Jones en Lindelof die weinig fout deden. Maar Alderweireld en de Ligt of Manolas/ Koudoubaly i.p.v. Toby

Wat een bizar goede lijnkeeper is het toch. Leuke wedstrijd verder, ik kijk weer uit naar wedstrijden van United. Wereld van verschil met het spel onder die zuurpruim.

Nog nooit heb ik een keeper op een legendarische niveau zien keepen als vandaag.

Onvoorstelbaar zeg, hoeveel zekere doelpunten heeft De Gea wel niet gehouden? Allemachtig, die heeft United aan 3 zeldzame punten geholpen.

Heerlijke pot gezien verder. Heerlijke scheidsrechter ook. En United? Die zijn weer herboren onder Ole. En die Pogba was een virus volgens Mourinho. Wat een assist bij de 0-1 en speelde verder weer een beresterke pot.

Dit United, is weer hongerig om de top 4 aan te vallen. Ze staan al naast Arsenal, en gaan nu jacht maken naar Chelsea en Tottenham. City en Liverpool staan te ver weg.

Fantastische wedstrijd om naar te kijken. Wat je natuurlijk moet verwachten van ploegen met zulk materiaal. Uiteindelijk United enigszins onverdiend gewonnen, maar daar zal bijna niemand in Manchester om malen. Man of the Match hoef je het niet over te hebben: David De Gea, wat een keepers fenomeen is het toch. Solskjaer wint nu zijn vijfde competitiewedstrijd op rij, maar deze moet je op het conto van De Gea schrijven. Ik ben benieuwd hoe lang United deze reeks kan volhouden.

Wat betreft Pogba, daar zag je vandaag zowel al zijn pluspunten als zijn minpunten. Ik vond hem de eerste 70 minuten erg goed spelen en die assist was echt fenomenaal. Maar het laatste kwartier lijkt hij toch erg laks te gaan spelen, iets dat ik totaal niet begrijp als de wedstrijd zo spannend is. Al met al is hij duidelijk de beste middenvelder van United en geef ik zijn spel vandaag een dikke 8.

Elke keer als hij balverlies had was het een 100% kans op de counter voor spurs. Hij neemt soms zoveel risico. Dat kan je doen als de rest goed staat, iets wat mij vaker opvalt. Hij neemt op de verkeerde momenten te veel risico

Poeh poeh de Gea,wat een imposante prestatie.
Vermakelijke pot gezien als "neutrale" toeschouwer.
Spurs verdiende zeker meer,maar prima uitslag voor de ranglijst.
Wereldpass Pogba op Rashford,maar had het einde van de wedstrijd niet mogen halen,door die vieze uithaal richting Alli (en ja...alli had hem daarvoor ook gevloerd,maar niet op soortgelijke manier)
Verder vind ik Lukaku bijzonder matig,in een 1:1 duel wanneer hij de bal heeft weet ie echt niet wat te doen.

Ten eerste gefeliciteerd utd fans! Hier hebben jullie lang op gewacht. Tottenham toch.. doen zichzelf tekort vandaag want ze hadden minimaal een punt verdiend ( al zouden ze dan ook 'afgehaakt' zijn voor de titel ). Wel mooi om te zien dat man utd er vol passie voor ging. Wel mag gezegd worden dat ze uiteindelijk zeeer defensief speelde en met dalot werd nog een extra verdediger ingebracht voor een aanvaller, daar zou mou voor afgeslacht worden hier terwijl Ole daar niks van zal horen. Al met al een vermakelijke pot met een geweldige eriksen.. puur genieten die man! United fans geniet van de mooie overwinning maar blijf gelieve wel met beide beentjes op de grond .

Spurs oogde vermoeid, denk dat het aantal wedstrijden langzaamaan tol begint te eisen op de niet al te brede selectie. 9 punten achter Liverpool, denk dat ze kansloos zijn voor de titel, zeker met trips naar City en Liverpool later nog in het seizoen.

Abnormaal die De Gea!?

Voetenwerk van David zo goed, en vooral snel. Hij leest de situatie ook goed en staat daardoor vaak goed opgesteld. Geweldige keeper.

Damn, ik heb alleen de tweede helft kunnen zien (tja, familie verplichtingen...) maar hoe United deze pot heeft gewonnen weet ik nog steeds niet !😂
Maar serieus, wat een reddingen maakte De Gea, echt niet normaal hoe goed hij vandaag keepte. Wel vind ik het toch ook een punt van kritiek aan het adres van Spurs dat je van zoveel kansen niet één goal weet te maken... want ondanks dat je tegen de waarschijnlijk beste keeper ter wereld staat, hoor je op 20+ schoten toch eigenlijk wel een keer het netje te laten bollen. Hoe dan ook, wat een begin voor Solskjaer zeg!

Echt een leuke wedstrijd dit. Spurs verdienden meer maar dankzij de Gea is het toch bij 1 0 gebleven. United in vorm en kan cl voetbal halen. Kampioenschap voor Spurs word nu wel heel moeilijk. Die eindigen wel ergens in de top 4.
Bij united speelde iedereen goed. Pogba de beste man samen met de Gea. Ze nemen het team op sleeptouw.

Mooi om te zien dat het grote United weer aan het opkrabbelen is. Ze kunnen in dit wat verzwakte jaar (wat betreft kanshebbers) absoluut een rol spelen in de CL.

13 januari 2019 om 21:21

Tegen PSG zie ik ze geen kans maken, of de twee beste spelers (Neymar en Mbappe) moeten geblesseerd raken. Alleen dan zie ik ze kans maken om PSG uit te schakelen.