Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emotionele Paul Pogba reageert op schorsing: ‘Alles is van me afgenomen’

Laatste update:

Juventus-middenvelder Paul Pogba (30) heeft middels een emotioneel bericht op Instagram gereageerd op zijn jarenlange schorsing vanwege dopinggebruik. Het was al even bekend dat de Franse international een maximale straf van vier jaar boven het hoofd hing na de positieve dopingtest die hij op 20 augustus van vorig jaar aflegde. Donderdag werd bekend dat deze straf nu ook is ingewilligd.

In het statement kondigt Pogba onder meer aan in beroep te gaan tegen de dopingschorsing. “Ik ben vandaag op de hoogte gebracht van dit besluit en ben van mening dat het vonnis onjuist is. Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is afgenomen.” Pogba laat weten dat hij door ‘wettelijke beperkingen’ nog niet alles kan vertellen over de strafzaak.

Wel is Pogba heel duidelijk in zijn verklaring. “Ik heb in ieder geval nooit willens en wetens supplementen gebruikt die in strijd zijn met de antidopingregels. Als professioneel atleet zou ik zoiets nooit doen. Ik heb nooit medeatleten en supporters geminacht of bedrogen.”

De Franse middenvelder gaat direct actie ondernemen middels een beroep. “Als gevolg van de vandaag bekendgemaakte beslissing ga ik hiertegen in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport”, aldus Pogba.

Testosteron


Het Italiaanse antidopingparket diende begin december, nadat het procedurele proces was afgerond, een verzoek in om Pogba voor maar liefst vier jaar te schorsen. Dit is een kleine twee maanden later daadwerkelijk ingewilligd. Een contra-analyse maakte begin oktober duidelijk dat Pogba inderdaad positief heeft getest op testosteron.

De ervaren middenvelder van Juventus testte positief op het gebruik van testosteron na het duel met Udinese op 20 augustus, al kwam hij in die wedstrijd niet binnen de lijnen. Door de jarenlange schorsing moet Pogba vrezen voor het einde van zijn loopbaan. De 91-voudig international van les Bleus is sinds vorig jaar zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. Zijn contract in Turijn loopt tot medio 2026.

La Gazetta dello Sport meldde halverwege september dat Juventus het salaris van Pogba bevroren heeft. Vanwege de definitieve schorsing is het goed denkbaar dat de clubleiding zich gaat beraden over de toekomst van Pogba in Turijn.

De tweede periode van Pogba bij Juventus kan omschreven worden als een grote teleurstelling. De Fransman, die in 2018 wereldkampioen werd, had sinds zijn terugkeer grote moeite om fit te worden en te blijven. Het afgelopen seizoen kwam hij in totaal tot slechts twaalf optredens voor Juve.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Flapdrol, je hebt jezelf alles afgenomen. Nep atleet

29 februari 2024 om 16:16

Wel opmerkelijk dat hij 4 jaar geschorst word. Ik volg al jaren de wielersport en daar is 2 jaar de maatstaf voor zware gevallen(epo, bloeddoping)
Vier jaar doen ze zelden, enkel bij atleten die een 2de maal tegen de lamp lopen.

29 februari 2024 om 16:22

Opmerkelijk is dat die wielrenners altijd schuld bekennen. En deze flapdrop nog steeds in ontkenning zit en iedereen is de schuldige behalve hemzelf terwijl hij de doping neemt en niemand hem dwingt.

29 februari 2024 om 16:38

Er zijn zat wielrenners geweest die nog steeds ontkennen doping te hebben gebruikt hoor…

29 februari 2024 om 17:49

Als ik moedwillig doping zou gebruiken, dan zou ik dat geheim naar mijn graf meenemen. Ik weet niet welke wielrenners allemaal schuld hebben bekend, maar ze doen het absoluut niet allemaal en met goede reden.

En het gebruik van doping hoeft niet altijd met dwang te maken te hebben.
Die vlieger gaat vaak bij hele jonge atleten (in bepaalde delen van de wereld) op, maar voor Pogba geldt dit niet.

Je doet het zelf en dan iemand anders de schuld gaan geven met, “ze hebben alles van mij afgenomen”…

29 februari 2024 om 16:09

......... Dat is heel typerend bij veel voetballers, zien zichzelf vaak als halfgoden

29 februari 2024 om 16:10

Nou is Paul Pogba toch ook wel een beetje het steriotype van iemand die van de slachtofferrol houdt. De hele wereld is natuurlijk tegen hem. En zelfs al mocht hij wel een pilletje hebben genomen wat tegen de wet is, dan is het de schuld van de rest van de wereld.

Misschien mag je nog geen oordeel klaar hebben tot het bewijs er ligt, maar ik weet wel naar welke kant ik neig...

29 februari 2024 om 16:18

Pogba had beter zijn telefoon even kunnen laten liggen, want hij zit waarschijnlijk nog vol in de emotie. Daarnaast is het mens eigen om iemand anders de schuld te geven van je eigen falen en sporters zijn dit zeket ook niet vreemd. Ik heb bijvoorbeeld he boek van voormalig wielrennen Thomas Dekker gelezen en op het moment dat de dopingautoriteiten hem op de hoogte brachten van meerdere positieve tests, noemde hij ze de verwoesters van zijn carrière en leven. Hij had zelf volle bak doping gebruikt, maar legde in eerste instantie de schuld totaal niet bij zichzelf. De mensen die hun werk deden en hem hadden gepakt waren de schuldigen. Dit bericht van Pogba komt ook zo op mij over.

Het is Pogba zijn eigen schuld hij had gewoon niet zo dom moeten doen om doping te nemen.

Meer dan terecht dat die 4 jaar lang geschorst is.

29 februari 2024 om 15:47

Even advocaat van de duivel, wie weet zeker dat hij willens en wetens testosteron heeft gebruikt?

29 februari 2024 om 15:51

@ijsmuts

dat kunnen ze toch onderzoeken als ik me niet vergis?

verder gewoon heel dom van Pogba wat die gedaan heeft. hij is al jaren niet meer de speler die hij was en waar hij bekend om stond.

29 februari 2024 om 16:02

Hoe onderzoeken ze dat volgens jou dan? Lezen ze zijn telefoon uit? Hoe onderzoek je of hij het willens en wetens neemt?

29 februari 2024 om 16:04

Ze hebben onderzocht dat hij iets in z'n lichaam had.. maar of het willens en wetens is gebeurd dat weet natuurlijk (nog) niemand behalve hijzelf. En hij zegt van niet.

29 februari 2024 om 16:05

@pedri16

dan vergis ik me laat maar haha.

29 februari 2024 om 16:13

Is niet erg, volgens mij begreep je de vraag verkeerd. Hij heeft inderdaad doping gebruikt, dat is onderzocht. Daar heb je gelijk in.

Of hij dit bewust heeft genomen is nog niet bekend volgens mij, en heel lastig te bewijzen.

29 februari 2024 om 16:25

Als je opeens extra veel testosteron in je lichaam hebt, is dat zeker een bewuste keuze geweest. Daar piek je niet op een natuurlijke manier van, althans niet zodanig als doping zou kunnen doen

29 februari 2024 om 16:31

Het verhaal is dat hij per ongeluk in de VS een supplement heeft genomen dat daar legaal is, maar in Italië niet. Een zeer domme fout, maar dat vind ik niet opzettelijk voordeel willen halen door doping te gebruiken. Maar wel een zeer kostbare fout, vergelijkbaar met Onana toen der tijd. Bij het geval van Onana las ik overigens niet zulke heftige reacties als dit, mocht Pogba's kant van het verhaal kloppen is het zeer extreem om hem daar vier jaar voor te schorsen. Dat lijkt mij meer een straf voor een geval waarbij overduidelijk doping is genomen om voordeel uit te halen, en dan meerdere malen. Om die reden wil ik ook nog wel zien hoe zijn hoger beroep gaat verlopen. Maar het is wel duidelijk dat onder veel mensen Pogba de schijn tegen heeft.

29 februari 2024 om 16:33

Ligt er aan, ik ken alle ins en outs niet van testosteron. Stel hij deed dit op aanraden van een arts van Juventus, en hij heeft zelf geen onderzoek gedaan, dan doet hij het dus niet willens en wetens. Dan is hij gewoon oerdom.

Is uiteraard maar een voorbeeld, en speculatie pur sang.

29 februari 2024 om 18:05

@pedri16

Ja dat bedoelde ik idd

verder ben ik het met je eens.

29 februari 2024 om 18:06

Iemand had mij dit een keer haarfijn uitgelegd, maar ben het verhaal helaas grotendeels kwijt. "willens en wetens" wordt vaak gelinkt aan absurd hoge waardes als het gevolg van synthetisch gebruik. In relatief korte tijd schieten je waardes omhoog. Dat gebeurt niet als je elke dag 5 keer een bepaald type vlees eet o.i.d.

Er zijn mensen die van nature hoge of afwijkende waardes hebben, maar die zijn veelal natuurlijk te verklaren en die waardes zullen ook niet buiten proportioneel zijn. Bij opzettelijk op dopinggebruik is dit wel het geval.

Niks is van je afgenomen, je hebt het zelf weggegooid.

Wat een kansloze reactie zeg. Hij overtreed van alles, maar "ze" nemen alles van hem af

Zo lastig kan het toch niet zijn om als sporter geen doping te gebruiken? Man man man… eigen schuld.

Waarmee is hij eigenlijk gepakt? Maakt natuurlijk wel een beetje verschil, niet voor de straf misschien, maar toch. Zoals Onana werd met iets gepakt wat niet mag, maar niet prestatie bevorderend is dacht ik. Vind daar wel een verschil in zitten. Al krijg je niet zomaar 4 jaar..

29 februari 2024 om 15:45

Ze hebben testosteron gevonden bij hem. Dit heeft hij genomen denk ik toen hij vaak geblesseerd was. Help om je spieren sterker te maken. Zijn contract zal nu verscheurd worden bij juve. Hij werd al stuk minder betaald in verband met zijn schorsing.

29 februari 2024 om 15:48

" Een contra-analyse maakte begin oktober duidelijk dat Pogba inderdaad positief heeft getest op testosteron."

Ik heb het wel aardig met hem te doen. De man kent zoveel tegenslagen met blessures, familieruzies en nu ook dit erbij. 4 jaar is wel belachelijk hoog, ik vraag me echt af om wat voor “doping” het gaat. Die atleten kunnen binnenkort niet eens meer een paracetamol innemen…

29 februari 2024 om 15:48

testosteron.
Testosteron wordt veelal geassocieerd met het libido van de man en speelt een cruciale rol bij de productie van sperma.
Bronnen van goede vetten en eiwitten zijn: vette vis, biologische eieren, biologisch en grasgevoerd (orgaan)vlees, biologische volvette zuivel, roomboter, ongebrande noten, zaden en hennepzaad.

Pogba heeft de pilvorm (chemisch) genomen en dat mag niet. Maar 4 jaar is wel lang, denk dat het terug wordt gebracht naar 2 jaar.

1 maart 2024 om 02:58

Ik ook ja. Ik heb niks met Pogba of de clubs/het land waar hij voor speelt. Maar hij heeft wel een behoorlijk tragisch leven. Ook zijn eigen talent vergooid en fouten gemaakt natuurlijk, maar met zo'n omgeving en de pech die hij heeft gehad qua blessures heb ik ook wel met hem te doen. Liever een normale baan met normaal salaris en fijne familieband, dan dat wat hij meemaakt eerlijk gezegd.

Wel een mooie foto hoor op Insta! Jammer dat de geblondeerde lijntjes niet te zien zijn met deze lichtinval.

Zonder gekheid..hij heeft zich gebrand en moet nu op de blaren zitten. Er zijn nog maar 3 keuzes voor hem:
-"voetballen" in Rusland of Saoedi Arabië
-Rappen
-Beiden

29 februari 2024 om 15:42

De schorsing geldt gewoon wereldwijd als deze blijft staan. Dus ook in Rusland of SA kan hij niet voetballen.

Allemaal de schuld van de voodoo spreuk.

En jij, Paul Pogba, hebt alles ingenomen.

Altijd die verhaaltjes met Ik heb nooit bewust wat genomen, als prof voetballer die miljoenen verdient weet je toch precies wat je wel en niet mag innemen of ben je achterlijk.

29 februari 2024 om 16:11

nouja, er zijn wel meer verhalen natuurlijk (ook uit andere sporten), verkeerde biefstuk waardoor je cero comma cero cero cero cero cero cinco boven de norm zit, de nandrolon verhalen over de Boer door iemand anders in te smeren met een zalf, oogdruppels van Davids.
Uiteraard is het de vraag wat er van alles waar is, maar er zijn best wel wat voorbeelden te noemen

29 februari 2024 om 18:14

Edgar Davids werd begeleid door Henk Kraaijenhof. Mijn toenmalige looptrainer, zelf een oud-atleet die ook werd getraind werd door Henk Kraaijenhof, werd rond diezelfde periode ook op Nandrolon betrapt. Uiteraard ken ik de waarheid niet, maar vanuit mijn ervaring, en verhalen van anderen, zeg ik dat die twee hebben gebruikt.

Wat ik overigens geen schande vind, maar dat is een andere discussie.

29 februari 2024 om 18:58

Denk dat zij idd gewoon gebruikt hadden.
Ook een stam, die toen bij Lazio zat.
In Italië en Spanje lag het destijds iig wat anders qua hulpmiddelen in verschillende sporten.
En juve en doping is al helemaal iets natuurlijk.

Wat een voetballer was het tog bij Juve…

29 februari 2024 om 16:01

1 jaartje daarna eigenlijk nooit meer wat bijzonders laten zien. Bij manchester ook totaal door de mand gevallen met zijn zwakke spel.

29 februari 2024 om 16:12

Bij Frankrijk haalde hij doorgaans een veel hoger niveau. Hij kon het dus wel

29 februari 2024 om 16:21

Kanté kon het voor hem oplossen, bedoel je

29 februari 2024 om 22:42

@nisgeerlings

Ja Kante was dus een defensieve middenvelder van niveau die United dus al die jaren niet had Pogba de rol op zich moet nemen wat helemaal niet zijn kwaliteit is.

Alsof je Kevin de Bruyne verdedigende middenvelder zet.

Tja sorry hoor maar heeft dit zelf allemaal gedaan hoor. Als voetballer weet je dondersgoed wat je wel en niet mag innemen. Ze schorsen hem niet zomaar voor 4 jaar. Kijken of hij nog wat kan doen bij het Hof maar denk niet dat er zoveel in zit. Jarenlang geschorst gaat hij sowieso wel. Zijn loopbaan gaat als een nachtkaars uit.

29 februari 2024 om 15:53

@modricmagic

inderdaad,

ik weet nog goed in de zomer van 2019 toen Real Madrid hem heel graag wilde als opvolger voor Modric destijds.

sinds Valverde zo'n storm achtige ontwikkeling heeft doorgemaakt heb je nooit meer echt geruchten gehoord over Pogba naar Real.

29 februari 2024 om 16:49

Ben blij dat hij niet kwam want had zelf nooit echt hoge ogen met Pogba. Talent heeft die wel maar qua mentaliteit kwam hij gewoon veel tekort om voor Real te spelen. Ben blij dat het nooit echt concreet is geworden.

Die Testosteron-waarden waren dermate hoog dat er in de Italiaanse media getwijfeld werd en wordt aan de verklaring van Pogba. Hoe dan ook, je bent als topsporter ten alle tijden verantwoordelijk voor wat je binnenkrijgt. Pogba is het kennelijk niet gelukt, vele duizenden topsporters lukt het wel. Die straf is daarom in mijn optiek meer dan terecht.

Ik verbaas me erover dat hij maarliefst een schorsing van 4 jaar krijgt. Dus dan vraag ik me af op welk middel of welke middelen hij is betrapt.

Schorsingen varieren over het algemeen genomen van 3 maanden tot 2 jaar. Bij een schorsing van 3-6 maanden kun je denken aan een stimulant, corticosterioden, diuretica etc. Iets wat verboden is, maar niet direct je prestatie bevordert. Heb je een schorsing van 2 jaar aan je broek hangen, dan kun je denken aan een nandrolon of epo o.i.d.

Mijn ervaring zegt dat dit soort langdurige schorsingen meestal voortkomen uit het gebruik van 'designer' drugs. Het type spul wat niet eigenlijk niet (goed) detecteerbaar is, tenzij iemand z'n mond opentrekt. En dan ben ik ook benieuwd of hij op een lijst stond van atleten die werd 'getarget test', want een schorsing van vier jaar komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Zijn carrière eindigde gewillig nadat hij als 25 jarige wereldkampioen werd.
Ondanks dat Mourinho er alles aan gedaan heeft bij United. Het doet me sterk aan Rashford denken.
Over talent niet te klagen maar klaarblijkelijk niet opgewassen tegen de tegenslagen van het leven.
Een hoop geld kan dat ook niet verhelpen. Hoe meer ze verdienen, des te slechter ze gaan voetballen.
Opmerkelijk.

1 maart 2024 om 03:00

Sancho eerder toch? Of is Rashford ook zo lui en weinig professioneel? Ook wel veel tegenslagen gehad deze man ja, sneu/zonde.

Naast eens waardeloze voetbal mentaliteit ook totaal geen zelfkritiek. Tot nooit !

29 februari 2024 om 16:18

Nog nooit zelfkritiek gehad, deze sul. Ook nooit kritiek vanuit zijn omgeving blijkbaar...niemand die hem blijkbaar in bescherming neemt tegen zichzelf
Ook nu weer de schuld buiten ,ichzelf leggen...het was kansloos en het blijft kansloos

Je zou bijna geloven dat die hele voodoo verhaal van zijn broer ook daadwerkelijk werkt. Zijn carriere is nu letterlijk in duigen gevallen.

Wat een prutser zeg! Alles is van hem afgenomen… volgens mij heeft hij zelf doping genomen! Hij heeft het vertrouwen geschaad van alle andere voetballers die wel allemaal een goed geweten hebben. Totaal geen medelijden mee!

Wat praten mensen hier makkelijk zeg! Ik geloof dat hij zelf ook het eea niet slim heeft gedaan! Maar deze jongen heeft het echt niet meegezeten, met blessures maar vooral zijn familie die het hem onmogelijk heeft gemaakt om zich te focussen op zijn carrière!

Zou me niet verbazen als het slecht met hem afloopt en hij nauwelijks iets over houd, met alle komende rechtszaken etc. Hoop dat ik mis zit!

Testosteron komt niet per ongeluk via voedingssupplementen binnen. Als je dit neemt is het doelbewust, lijkt me dan ook niet dat zijn beroep succes gaat hebben.

Waarom zou je doping gebruiken voor de wedstrijd tegen met alle respect Udinese? Ik zeg niet dat hij dit niet heeft gedaan maar 4 jaar betekent wel het einde van zijn carrière. Pogba is sowieso een luie voetballer die het volgens mij niet veel kan schelen of er wordt gewonnen of verloren. Dat hij testosteron heeft ingenomen staat vast maar testosteron wordt ook ingenomen voor bijvoorbeeld seksuele activiteiten. Als Pogba dit kan bewijzen dan vind ik 4 jaar extreem lang en is een jaar + 3 voorwaardelijk bijvoorbeeld al zwaar genoeg. Kijk, als dit na een WK finale naar boven was gekomen en Pogba heeft ook nog eens minuten gemaakt in deze wedstrijd is het een ander verhaal.

De meest overroepen voetballer in de recente sucessen van Frankrijk. En ik denk dat hij zelf alles heeft afgepakt. Wees eerlijk naar de buitenwereld en beken schuld. En hang vooral het slachtoffer niet uit.

Tja kut...
Nu even huilen, morgen op je rekening kijken en denken...
Ach alles van mij afgenomen?

Ik had ook een normale baan met modaal inkomen kunnen hebben en een vrouw die daar bij past.

Realiteit is ook dat hij kan leven als een god in Frankrijk!

Werd moslim en crimineel. hahaha

Hahaha wat een gozer zeg, en nu janken en doen als of het "hun" schuld is. Je bent top atleet en hoort je gewoon te gedragen naar de regels, dan stop je niet zomaar dit of dat in je lichaam. Ach, ik heb geen medelijden met hem. Hij heeft het WK gewonnen, als jonge speler geweldige dingen gedaan bij Juve en hij zal wet zoet zijn met z'n geld, maar voor velen toch een van de grootste voetballende telleurstellingen van onze tijd. Die jongen heeft een instelling van niets en heeft z'n talent vergooit, en nu ook z'n carriere.

Zelfreflectie is echt prachtig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren