Huntelaar: ‘Ze gooien altijd spullen, maar dat intimideert ons niet’

Maandag, 7 januari 2019 om

Ajax bereidt zich momenteel in Florida voor op de tweede seizoenshelft en sc Heerenveen is na de winterstop in zowel de Eredivisie als het toernooi om de KNVB Beker de eerste tegenstander voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Na het tweeluik tegen de Friezen staat op 27 januari echter de Klassieker in De Kuip op het programma en Klaas-Jan Huntelaar kijkt al uit naar de wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord. De spits gaat ervan uit dat de fans van de Rotterdammers de spelersbus van Ajax weer op zullen wachten.

“Ik vind het juist mooi, het geeft extra energie. Het is mooier dat ze er staan dan dat je - bij wijze van - bij Excelsior aankomt en er niemand staat. Die haat of tegenstand geeft extra motivatie. Nee, we voelen ons niet geïntimideerd. Je verwacht niet dat er iets gaat gebeuren, al is er in het verleden wel een keer iets met Richard Witschge gebeurd. Toen werd er iets door de ramen gegooid, nu ketst het altijd via de ramen af. Ze gooien altijd spullen ja, zeker”, laat hij weten via de officiële kanalen van zijn club.

Huntelaar heeft niet het idee dat zijn medespelers schrikken van de ontvangst in Rotterdam: “Dat is het mooie aan die wedstrijd, je voelt direct de beladenheid. Als je de resultaten ook bekijkt, zie je dat het in ons voordeel werkt, haha. Ik vind het fantastisch”, vervolgt de 35-jarige routinier zijn verhaal. De aanvaller beschikt over een aflopend contract bij Ajax, maar geeft aan ‘net zo lang door te gaan tot zijn lichaam begint te haperen’.

“Hoe ik fit blijf? Goed leven, goed slapen en goed trainen. Dat lukt me altijd wel goed. Ik denk ook dat het een beetje motivatie is. Daar kun je aan zien hoe iemand voor het voetbal leeft. Je kunt er in de laatste jaren van je carrière je voordeel meedoen. Nee, ik ben helemaal nog niet bezig met stoppen. Voor mij is het meer hobby dan werk en dat is wel lekker”, legt hij uit.


Poll

Denk jij dat Ajax eind januari gaat winnen in De Kuip?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Wat moet zon klassieker toch genieten zijn. Opgewacht worden door de supporters van Feyenoord, de hele wedstrijd uitgefloten worden. En dan heerlijk scoren waarbij het hele stadion stil wordt en je de ijzeren stang van het net op en neer hoort gaan...

7 januari 2019 om 12:08

Als ajacied vind ik de reactie van Hunter eigenlijk belachelijk. Spullen gooien naar mensen, of naar bussen etc, is gewoon volslagen debiel. Infantiel onontwikkeld zooitje noemen we dat. Het lijkt net of hij deze vorm van supporten ondersteund, komt niet lekker over. Overigens kan het prima zijn dat FR een keertje wint nu, tsjah whatever. Voor Ajax zijn deze wedstrijden niets anders dan vs een AZ of Utrecht ofzo. De haat bij die clubs naar Ajax is veel groter dan omgekeerd van Ajax naar hen. Calimero gedrag. De enige echte concurrent zit in Eindhoven, en daar hebben we thuis echt een appeltje mee te schillen...

7 januari 2019 om 12:18

Wat een onzin, voor de meeste Ajacieden is de wedstrijd tegen Feyenoord echt wel even iets specialer dan de overige wedstrijden. Al is het maar omdat we dan weer een jaartje de Rotterdammers kunnen treiteren. Dat soort rivaliteit en speels getreiter maken voetbal leuk.

7 januari 2019 om 12:19

Ik bespeur die haat tussen Ajax en Feyenoord toch echt wel van beide kanten. Met AZ en FC Utrecht ligt dat inderdaad anders.

Wat betreft het eerste deel van je reactie: ik had het zelf niet mooier kunnen zeggen. Gestoord dat (volwassen) mensen spullen gaan gooien naar een spelersbus, onnozoler en primitiever kan bijna niet.

7 januari 2019 om 12:19

Denk niet dat iedereen er zo over denkt, ik zeker niet. De wedstrijden tegen feyenoord (los van de belangen) zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar voor mij. Daarvan moet geeonnen worden. Tevens vind ik deze reactie van huntelaar apart, want hij doet het lijken alsof het andersom niet gebeurd. Keur dit gedrag ten zeerste af, maar het gebeurd beide kanten op. Maar de haat van feyenoord naar ajax en andersom zal ongeveer gelijk zijn.

7 januari 2019 om 12:20

En precies om deze arrogante reactie kotst zo ongeveer heel Nederland de supporters van ajax uit. Wat een zelfingenomenheid zit er toch in deze reactie.

7 januari 2019 om 12:21

Juist. Eencellige mensen zitten er helaas bij beide clubs. Doe je niks aan. Verder zal het voor ons wel weer een afgang worden. Praatjes in de media, zeggen dat ze er bovenop knallen en vervolgens met 0-3 verliezen. Ik heb geen enkele hoop op een goed resultaat, maarja, je weet het nooit.

7 januari 2019 om 12:24

Waarom komt het dat altijd als mensen iets niet mogen wat een Ajacied neertypt, je een reactie ziet als 'en precies om deze arrogantie..'? Om simpel van te worden dat te pas en te onpas gebruiken van arrogantie als argument om Ajacieden in een discussie weg te zetten. Niveautje heb je dan hoor.

7 januari 2019 om 12:25

Natuurlijk is het gekkenwerk, maar je ontkomt er niet aan. Zolang niemand gewond raakt en de spelers het niet ''erg'' vinden moeten we blij zijn dat het hierbij blijft. Je hebt ook supporters van Boca en River waar het er 10x zo erg aan toe gaat. Goed is het niet, maar wat doe je er aan? Toch liever dit dan helemaal geen rivaliteit ondanks het misschien raar klinkt.

7 januari 2019 om 12:35

@ Darleytorres

Huh? Mis ik hier iets??

Het is natuurlijk wel erg triest om zijn reactie gelijk weer weg te zetten als arrogantie, daarmee probeer je gelijk weer jouw frustratie te voeden terwijl dat echt niet zo is.

Misschien ben je teleurgesteld in het feit dat al die bekers, aanstekers, stenen niet het gewenste effect sorteren bij de Ajax spelers en had je liever gehoord dat Huntelaar zei dat het poep door hun broek sijpelt als ze 'opgewacht' worden door jullie en super bang zijn door de intimidaties tegen de bus....

Jammer joh dat het de ajacieden juist voedt om goed te presteren....

7 januari 2019 om 12:39

DarleyTorres, omdat de kleine minderheid er zo over denkt kotst heel Nederland de Ajax supporters uit? Dan mag 'heel Nederland' prima bij zichzelf ten rade gaan. Slaat natuurlijk nergens op. Maar goed, die onterechte generalisatie van 'arrogant en 'Ajax' komt me sws te vaak voor, dus ben er inmiddels aan gewend

7 januari 2019 om 13:01

En waar lees je dat dan. Hij heeft het nergens over Ajax-Feyenoord, maar alleen over de wedstrijd in Rotterdam

7 januari 2019 om 13:13

@DarleyTorres: je scheert weer lekker iedereen over 1 kam. Daarnaast vergeet iedereen hier even dat altijd vader met kinderen de bus opwachten en de hitlergroet naar de bus brengen. Iets was altijd angstvallig door de camera wordt ontweken, maar is altijd elk jaar (en nee, gelukkig niet iedereen). Haat van Feyenoord naar Ajax is vele malen groter, maar ook wel logisch. Als de prijzenkasten andersom zouden zijn geweest, zou de “haat” waarschijnlijk ook andersom meer zijn.

7 januari 2019 om 13:15

Dat komt door dit domme zinnetje:

" De haat bij die clubs naar Ajax is veel groter dan omgekeerd van Ajax naar hen"

Bij Feyenoord is dat dus pertinent onwaar. De haat in Amsterdam naar Feyenoord toe is wel degelijk aanwezig. Het enige dat het wat tempert is dat Ajax meestal aan de goede kant van de score zit.

Dat zinnetje, alsof de haat er bij ajax niet is, is denk ik de voedingsbodem voor dat soort opmerkingen.

Verder is het inderdaad maar net hoe hard je het je laat raken dat mensen je arrogant noemen...

7 januari 2019 om 13:34

Oh, en waar heb jij die vader met kinderen dan gezien als het niet op camera wordt vastgelegd en Ajax supporters niet welkom zijn in de Kuip? Typisch gevalletje van stemmingmakerij.

7 januari 2019 om 13:49

Ben ik toch niet met je eens alleen al door de geschiedenis rond de wedstrijden tegen Feyenoord. Misschien door dat het de laatste 15 jaar over het algemeen tussen Ajax en PSV gaat veranderd daar niks aan

7 januari 2019 om 13:54

@tokkie020 Andersom gebeurt het ook niet. Haat vanuit Rotterdam is veel erger dan andersom. Dit wordt beschouwd als een normale wedstrijd. Vroeger had het iets maar nu hier meer.

7 januari 2019 om 13:57

@michiel2424, "bij Feyenoord is dat dus pertinent onwaar. De haat in Amsterdam naar Feyenoord toe is wel degelijk aanwezig. Het enige dat het wat tempert is dat Ajax meestal aan de goede kant van de score zit. "

Er is bij veel van de hardcore supporters zeker haat naar Feyenoord toe, maar niet in de vormen die in de Kuip zichtbaar zijn. Daar zie je met haat vertrokken koppies met schuim op de bek alles roepen wat lelijk is. Voor het begin van dit seizoen zag je ook een misselijkmakend spandoek bij een oefenwedstrijd tegen amateurs opgehangen door Feyenoordsupporters met nota bene kleine kinderen op hun schouders.die mensen laten ook hun kinderen grof schelden en hun middelvinger uitsteken. Dat zie je vrijwel nooit bij Ajacieden. Voor het merendeel is het slechts de sportieve aartsrivaal.

Dat gezegd hebbende, @r31n13r weet niet waar hij het over heeft. Alle wedstrijden zijn belangrijk en moeten allemaal gewonnen worden, maar de Klassiekers zijn de nog altijd de wedstrijden van het jaar. Die wedstrijden hebben een speciale lading en dat hebben de wedstrijden tegen PSV niet.

@darleytorres, agossie, heeft @r31n13r je zo hard gekwetst dat je je verstand bent verloren en alle Ajacieden op een hoop gooit?

Een groep mensen haten omdat 1 persoon iets zegt wat je niet zint. Lmao!

7 januari 2019 om 13:58

daar is ie weer, de "andersom gebeurt het ook niet".

Die bedoel ik dus...

7 januari 2019 om 13:59

@doncoxxx

bij ajax zie je die net zo hard.

Het verschil is dat ze in de Kuip aan de rand van het veld zitten, en dus goed zichtbaar op tv,. en in de Arena helemaal bovenin.

7 januari 2019 om 14:22

Ik denk dat je de helft bedoelt, de andere helft is namelijk supporter van Ajax 😜

7 januari 2019 om 14:51

Wat een onzin. Afgelopen jaren minimaal net zo veel incidenten geweest vanuit Ajacieden naar Feyenoord toe als andersom. Laatst zelfs nog bij een wedstrijd van jong Ajax tegen Sparta nota bene.

7 januari 2019 om 15:17

Ik denk dat Ajax weer eens moet verliezen van Feyenoord, willen Ajacieden voelen dat die 'haat' er toch nog zit.

7 januari 2019 om 17:16

De wedstrijd is niet meer zo speciaal als in het verleden. Komt vooral doordat we redelijk vaak erg gemakkelijk hebben gewonnen en feyenoord niet meedeed om de titel. Ik heb nog nooit gaat richting feyenoord gehad, maar uiteraard willen wij deze wedstrijd 100% winnen. Sterker nog ik heb eerder respect voor feyenoord. Iets wat ik bijvoorbeeld minder heb voor psv. Dit heeft vermoedelijk te maken dat ze veel te trots zijn op hun EC 1. Een titel die ze gehaald hebben met 80% ajacieden. Haat richting een club ga ik hoe dan ook nooit begrijpen. Ik zit al weet ik niet hoe lang elke week in het stadion, maar iemand haten om een spelletje?? Nee dat nooit.

7 januari 2019 om 20:36

My God wat een sneue reacties. Natuurlijk zijn er Ajax Hoolies die net zo infantiel denken dat ze wat zijn als ze dingetjes gooien of roepen. Wij hebben genoeg boetes toch? Het gaat mij om 2 dingen: ik vind het raar dat Hunter aangeeft dit wel gaaf te vinden, dit impliceert dat het indirect wordt goedgekeurd. Ik zeg: oppakken en stadion verbod voor het leven (hebben ze waarsch al). Ten 2e: de wedstrijden tegen FR zijn gewoon niet onze make-or-break games in een seizoen (meer). Het is gewoon net zo lastig als Utreg of AZ uit. Meer niet, period. Er is maar 1 echte concurrent, en die heeft ons afgedroogd, en die zit in Eindhoven. Die wedstrijd thuis vind ik ff 2x belangrijker dan dat uitje tegen FR. Nou, doe ermee wat je wilt, see you!

8 januari 2019 om 03:38

@DonCoxxx Je praat onzin pertinente onzin Ik ga 3 kleine maar zeer kwetsbare acties benoemen ..... Jong Sparta Jong Ajax en de bommen op Rotterdam Kenneth Vermeer en de Pop!!! Rooie Marck de Feyenoord supporters die overleed aan de verschrikkelijk ziekte K En in de arena de spandoek lezen Onze rook is roder dan Marck Nee ga niet de moraalridder uithangen dat staat niet netjes Als je met feiten terecht kan worden gewezen

8 januari 2019 om 13:03

@ tim_vk

Klopt, maar als Ajax supporter vind/vond ik de sfeer uit in Den-Haag en Utrecht ook wel fijn. Hetzelfde gevoel heb ik ook wanneer Ajax uit tegen Brugge moet, die wedstrijden beleef ik als een soort van mini klassiekers.

8 januari 2019 om 13:12

@ powned_nl

Nee hoor, ik heb geen verliespartij nodig om mijn "haat/rivaliteitsgevoelens" richting Feyenoord in leven te houden.

Ajax kan ondertussen een kringloopwinkel opstarten met alle spullen die op het veld en daar buiten gegooid zijn. Zet er een handtekening op en die troep wordt een collectoritem.

7 januari 2019 om 12:44

Volgens mij kan dat bij elke wedstrijd waarbij feyenoord aanwezig is... die doen niet anders daar.

7 januari 2019 om 13:19

Klopt, laatst nog met knuffels voor het Sofia Kinderziekenhuis.

7 januari 2019 om 13:20

Dit gebeurd overal, bij Psv, Ajax en Feyenoord. Zitten overal mensen waarbij dit kennelijk een bepaalde genoegdoening geeft.

ik maak me toch zorgen over de klassieker. Iedereen denkt dat ajax het wel weer zal winnen, maar het kan best weer eens een keer een overwinning voor Feyenoord worden. Zeker gezien de laatste wedstrijd tegen Psv.

7 januari 2019 om 12:18

Die wedstrijden zijn niet te vergelijken. PSV komt al jaren met poep in de broek naar de Kuip, waar Feyenoord dankbaar gebruik van maakt door er vol op te klappen. Ajax daarintegen maakt al een enorme tijd de dienst uit zowel thuis als uit tegen Feyenoord.

7 januari 2019 om 12:20

Bovendien is Ajax qua selectie nu ook echt significant sterker, waar dat in de tijd van de Boer minder het geval was. Psv verliest vaker van Feyenoord terwijl Ajax er makkelijk van wint, dus ik zie het verband met die wedstrijd eigenlijk ook niet zo. Tegen Ajax gaat Feyenoord niet genoeg hebben aan die goede eerste 30 minuten.

7 januari 2019 om 12:26

Inderdaad. Feyenoord zal een topdag moeten hebben om Ajax aan de banden te leggen en dat moeten ze een hele wedstrijd op kunnen brengen. Want hoe slecht Ajax ook speelt, ze hebben dit jaar uitzonderlijk veel individuele klasse die een wedstrijd toch kunnen beslissen.

7 januari 2019 om 12:28

In de tijd van de Boer had Feyenoord alleen maar transfervrije spelers en jeugd staan, toen was het kwaliteitsverschil echt niet minder dan nu toch? Als ik die selecties zie dan stonden er (zeker in de eerste jaren doen de schade van het plan-Cruijff nog niet had ingeslagen) echt sterke selecties bij Ajax.

7 januari 2019 om 12:36

Op een gegeven moment had Feyenoord met Clasie, kongolo, pelle, Karsdorp etc echt niet heel veel minder kwaliteit dan Ajax. Zoveel bijzonders heeft Ajax de laatste jaren van de Boer niet gehad. Er was wel wat kwaliteitsverschil, met name in de breedte, maar het verschil is in mijn ogen nu veel groter. Ajax is een stuk beter geworden en Feyenoord minder/hetzelfde.

7 januari 2019 om 13:29

In die periode speelde ze ook gelijk in de Kuip vaak.
Maar toen feyenoord 4-2 won speelden ze met types als Fernandez en bakkal. Terwijl Ajax toen Veronghen en Eriksen had oa. Dat verschil was toen groter dan het nus is,

7 januari 2019 om 13:30

Nou dan heb jij andere wedstrijden zitten kijken. Ajax is de afgelopen jaren toch echt wel een paar keer overal van het veld geblazen. Feyenoord wist dit alleen niet in doelpunten uit te drukken daar waar Ajax de mogelijkheden wel verzilverde en dus terecht won. Maar dat is echt wel iets anders dan de dienst uitmaken.

7 januari 2019 om 18:42

@ gloryunited,
die bewuste wedstrijd tegen Feyenoord speelde Ajax zonder veel basisspelers ivm schorsingen en blessures, zoals Alderweireld, vd Wiel , Sigthorsson. Dus het verschil was niet zo groot.

7 januari 2019 om 12:20

Psv heeft het altijd moeilijk in De Kuip. Ajax daar in tegen kan 90 minuten weg gespeeld worden en er toch met de winst vandoor gaan. Ik verwacht weinig problemen voor Ajax.

7 januari 2019 om 13:22

allemaal praatjes gebaseerd op het verleden. En resultaten uit het verleden, garanderen nooit wat. Ik denk dat Feyenoord met een flinke dosis vechtlust, het ajax gewoon moeilijk kan maken.
Feyenoord kan Ajax ook gewoon de totale kosten, en een verder kleurloos seizoen voor de Rotterdammers opfleuren. Ik heb een naar voorgevoel....

7 januari 2019 om 13:29

Opvallende opmerking door te zeggen dat het verleden geen garantie biedt, maar je tegelijkertijd ook wijst naar de wedstrijd tegen PSV, een wedstrijd uit 2018, om jouw voorgevoel kracht bij te zetten. We horen dit elk jaar en meestal stelt Feyenoord teleur. Ze slepen misschien met pijn en moeite een gelijkspel eruit, maar het kan ook makkelijk een 4-0 voor Ajax worden, gezien de ranglijst, het verschil in kwaliteit en de Ajax-vrees dat Feyenoord meestal heeft.

7 januari 2019 om 14:44

enige wat ik zeg is dat ajax in 9 van de 10 gevallen wint, maar dat ik het gevoel heb dat die 9 keer al geweeest zijn en die ene keer wel weer eens kan gebeuren. En vaak gebeurd dat op een moment dat niemand het verwacht...zoasl nu. . E

Als Feyenoord speelt zoals de eerste helft teven PSV dan kan het nog wel interessant worden. Als ze spelen zoals elke andere wedstrijd dit seizoen niet. Toch, zoals altijd, wel weer zin in deze wedstrijd.

7 januari 2019 om 12:15

Ajax heeft de kwaliteit om daar onderuit te spelen. Psv heeft die kwaliteit minder. Dus verwacht niet dat ajax daarvan onder de indruk is.

7 januari 2019 om 12:20

PSV kan dan weer veel beter counteren en heeft met de Jong een spits waar normalitair geen verdediger een kopduel van wint in de Eredivisie. Soms lukt het echter niet en wie weet krijgt Ajax wel geen poot aan de grond in Rotterdam.

7 januari 2019 om 12:22

Als als, speelt Ajax net zoals in de tweede helft tegen Bayern dan heeft Feyenoord echt totaal geen kans. Maarja aan als heb je weinig. Feit is dat Ajax het over het algemeen wel makkelijk heeft in de Kuip en ik wel heel benieuwd ben naar dat duel. Het zal redelijk beslissend kunnen zijn in de titel namelijk. Wint Ajax is Feyenoord uitgeschakeld en heeft Ajax weinig moeilijke uitwedstrijden meer. Wint Feyenoord heeft PSV weer zijn gat en wordt het voor Ajax moeilijk om dat weer te dichten (omdat beide teams gewoon weinig punten gaan verspelen).

7 januari 2019 om 12:39

Als in het verleden heb je weinig aan, als in de toekomst lijkt me een cruciaal onderdeel van een voorbeschouwing. Zoals je zelf in het tweede deel van je reactie lijkt te beamen.

Wat brengt de voetbalwereld toch primitieve mafketels voort. Ik heb nooit de neiging om een bus te bekogelen met spullen.

7 januari 2019 om 15:33

Elke keer als ik stadsbus 15 langs zie komen trek ik een stoeptegel los en pleur die door het raam. Ben ik echt de enige die dit doet?!

Voorbeeld Ajacied deze man. Hij mist best wel scherpte lijkt het voor de goal. Ik denk dat de kansen die hij in het afgelopen anderhalve seizoen heeft gemist door een 10 jaar jongere KJH wel zouden zijn afgemaakt. maar toch; Hij creeert de kansen wel en zijn statistieken zijn nog altijd ruim voldoende.

Ik vind de vergelijking met Robin van Persie wel mooi. Ik denk dat Ajax meer aan de terugkeer van de Hunter heeft gehad dan FEY aan RvP. Zowel binnen als buiten het veld...

Klaas-Jan moet gewoon bijtekenen en dan a la Heitinga lekker bij de jeugd aan de slag gaan.

7 januari 2019 om 12:23

Meer? Serieus? Ik vind Huntelaar echt geen schim meer van de spits die hij ooit was, is ook niet erg op deze leeftijd. Wordt vaak op de bank gehouden door een spits die worstelt met zijn vorm en een speler die geen spits is terwijl RVP de absolute ster van Feyenoord (toegegeven, een minder elftal) is en dat team vrijwel in zijn eentje moet dragen. Schonk ze vorig jaar nog de beker. Ieder zijn eigen mening natuurlijk maar ik kan me niet voorstellen hoe Huntelaar meer heeft betekend voor Ajax sinds zijn terugkeer dan RVP voor Feyenoord..

7 januari 2019 om 12:53

Je hebt deels gelijk, in het deel dat Van Persie absoluut de beste speler van Feyenoord is en regelmatig prachtig scoort. Maar Huntelaar is amper geblesseerd, pakt zijn (minder mooie) goaltjes mee en neemt de rest van het team indien nodig op sleeptouw.

7 januari 2019 om 13:20

Huntelaar is een stuk beter belastbaar en veel vaker inzetbaar dan van Persie. Meer betekend is heel moeilijk objectief vast te stellen. Denk namelijk dat Ajax ook wel de CL had gehaald zonder Huntelaar. Feit is wel, hij was de gehele voorronde alle wedstrijden inzetbaar als spits en heeft daar dan ook gestaan. Feyenoord moest alweer schipperen met van Persie, uit tegen Trecin niet om hem dan maar thuis op te stellen. Einde van de rit, feyenoord speelt dit seizoen geen europese wedstrijden. Kan die bekerwinst mooi de prullenbak in. Leuk dat die op je erelijst staan, maar heeft je uiteindelijk 0,0 opgeleverd.

Intussen helpt Huntelaar Ajax daadwerkelijk aan miljoenen en resultaat (bv Bayern thuis, die gelijkmaker komt toch echt dankzij Huntelaar en een rare uitleg van buitenspel).

Van Persie is zonder twijfel de veel betere speler, maar Huntelaar is zonder twijfel de veel fittere speler. En fitheid is minstens net zo belangrijk als kwaliteit (kijk maar naar van der vaart). Dus wie er uiteindelijk meer brengt is moeilijk te zeggen. van persie brengt meer kwaliteit dan Huntelaar als hij op het veld staat, maar Huntelaar kun je veel vaker inzetten.

7 januari 2019 om 13:32

Huntelaar had een belangrijk aandeel in de kwalificatie Champions League dit seizoen met 4 doelpunten. Bovendien heeft Huntelaar zowel dit seizoen als vorig seizoen meer minuten gemaakt en betere statistieken overlegt.

Huntelaar is dit seizoen iedere 95 minuten betrokken bij een doelpunt. Van Persie is iedere 130 minuten bij een doelpunt betrokken.

Beide zijn natuurlijk prima spitsen en vanwege net niveauverschil tussen beide selecties snap ik wel dat van Persie belangrijker is voor Feyenoord dan Huntelaar voor Ajax.

7 januari 2019 om 13:42

Van Persie heeft ook veel vanaf het middenveld gespeeld. Dus minuten noemen slaat op Kak.

7 januari 2019 om 14:20

Die minuten waren voor een goal en assist. Speelde hij soms als controleur?

7 januari 2019 om 15:06

gloryunited,

Hoeveel is veel? 3 van de 13 potjes? Rechtvaardigt dat het aantal minuten dat hij langer droog staat of kan hij ook geen assists meer geven vanaf het middenveld?

7 januari 2019 om 15:10

jij weet zelf ook dat het makkelijker is betrokken te zijn bij een goal als je dichter bij de goal staat....

7 januari 2019 om 19:46

Kerel hij speelt nota bene op 10.. Dé positie om assists te geven en ook voldoende doelpunten te scoren. Echter is zijn moyenne gewoon matig voor een speler van zijn status. Dus benoemen dat hij een paar keer op het middenveld heeft gestaan is in je eigen woorden gewoon kak.

Met andere woorden....heren Feyenoord fans,
Blijf vooral weg bij die spelersbus...laat ze eenzaam en alleen de weg van bus naar kelderruimte bewandelen zodat men het gevoel krijgt een uitwedstrijd tegen dus bijvoorbeeld Excelsior te gaan spelen.
Ach ja, wat hierboven beschreven word valt gewoon onder het noemertje poging tot intimidatie.
Beetje stoere woorden roepen en heel hard boehhhh...roepen, alleen dat gegooid in een poging wat stuk te maken mag er wel vanaf.

Geeft ook aan dat Kuipvrees niet echt is. Meeste ploegen zijn psychologisch gezien in het nadeel omdat de Kuip een bepaalde aura uitstraalt. Je moet er gewoon niks van denken, zelfs erop neerkijken en dan gaat het opeens een stuk beter.

Ajax wint toch altijd van Feyenoord, check die resultaten van de laatste jaren maar.
Die hoogtepuntjes van Graziano Pelle en John Guidetti uitgezonderd...

Klassieker is toch niks meer aan mensen....
Als we supporters van beide clubs al niet samen kunnen krijgen en het niveau zo torenhoog verschil is waarbij de enige spanning is hoeveel doelpunten verschil zal er zijn vind ik het weinig aan.

PS: Zoals te zien, ben ik Emmen fan en geen Ajacied of Feyenoorder.
Dit niveau qua klassieker staat voor mij gelijk aan:

Groningen - Heerenveen
NEC - Vitesse
PEC - Go Ahead
NAC - Willem ll

Het intimideert je niet maar je maakt wel een puntje van. Volgens mij ben je gewoon geïntimideerd meneer Huntelaar. Geen gewoon toe.

Met Magallan hebben we momenteel wel een ervaringsdeskundige in huis wat betreft bekogelling van bussen. Feyenoord-Ajax is een kinderfeestje vergeleken met River-Boca.

Vanuit Rotterdam wordt dit als de wedstrijd van het jaar beleefd, terwijl ze het ni Amsterdam gewoon benaderen als één van de vele wedstrijden. Uit beleefdheid zeggen ze in Amsterdam altijd dat het een 'speciale wedstrijd' is, maar ze weten ook wel dat ze gaan winnen. Meer kans dan tegen welke club dan ook. Ze lachen zich kapot en dat is het gevolg van het calimerogedrag in Rotterdam.

Feyenoord, de media, supporters leggen veel te veel druk op de wedstrijd omdat de behoefte om m te winnen zo groot is.waarom? Omdat de supporters bang zijn dat ze anders uitgelachen worden op het werk, of waar dan ook. Ongelofelijk dat mensen zich op die manier laten kennen. Het zou overigens andersom ook gebeuren als Feyenoord altijd zou winnen.

Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedere club van Ajax kan winnen, zelfs in de Arena, behalve Feyenoord. In mijn ogen heeft dat puur met de benadering te maken. Ze maken het veel belangrijker dan het is. Het zijn maar drie puntjes.

Ik ga liever twee keer met 12-0 het schip in tegen Ajax en de rest winnen, dan dat ik twee keer van Ajax win en vervolgens 12 keer gelijk speel bij clubs als VVV en Willem II.

7 januari 2019 om 14:47

Veel Ajacieden, waaronder ik zijn het toch echt niet met je eens door deze wedstrijd te bestempelen als een doorsnee potje voetbal. De onderlinge rivaliteit is er altijd al geweest en zal er ook altijd blijven. Van beide kanten wel te verstaan. Alleen al vanwege het feit dat er binnen mijn vriendenkring verschillende mensen voor Feyenoord zijn geeft er voor mij al een extra dimensie aan.

7 januari 2019 om 15:24

Zoals ik eerder al zei; Ajacieden zijn verwend tegen Feyenoord. En dat is niet gek als er ZO vaak gewonnen is in de Kuip. Het is tijd voor Ajax om te verliezen om menig Ajacied het belang van deze wedstrijd te doen voelen. Toen Ajax verloor door het, door mij op dat moment met enorm gejuich onthaalde, eigen doelpunt van Veltman leek bij mijn Ajax-maatjes dat belang toch veel groter.

7 januari 2019 om 16:13

Ik denk dat alle Ajax-supporters altijd balen als er verloren wordt van welke ploeg dan ook. Dat gezegd hebbende is een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord toch wel speciaal. Maar als ik naar mezelf kijk vind ik het, ongeacht de tegenstander, altijd heel erg als Ajax verliest. Dat klinkt misschien tegenstrijdig maar ik hoop dat duidelijk is wat ik bedoel: speciale wedstrijd maar elk verlies is erg.

7 januari 2019 om 14:59

Wat een onzin man. Ajax wint de laatste tijd vaker omdat ze vaker een beter team hebben, wat weer voort komt uit het feit dat ze een stuk meer te besteden hebben. Daar is voor de rest niet veel geheimzinnigs aan.

7 januari 2019 om 15:42

Haha, in Amsterdam benaderen ze het maar gewoon als een van de vele wedstrijden? Ja, moet je die laatste trainingen bij Ajax er bijvoorbeeld maar op nakijken..

Nee inderdaad, echt geen kip aanwezig hoor, je zou bijna denken dat het Emmen uit is...

7 januari 2019 om 16:06

Een gewone wedstrijd? Er is niks gewoon aan De Klassieker, zelfs niet al winnen we hem zoals afgelopen jaren vrijwel altijd. Het blijft, samen met de duels tegen Psv, gewoon de grootste wedstrijd. Afsluitende training voor De Klassieker uit staan er duizenden fans met vuurwerk op De Toekomst, dat geeft toch al wel aan dat het niet je random uitwedstrijdje is.

Misschien dat magallan wel een veilig plekje zal op zoeken....

In zijn reactie op dit soort dingen en sportbeleving zo’n geweldige prof. Hopelijk tekent hij nog voor een jaar bij, al zal zijn rol op het veld langzaam afnemen.

Misschien wel leuk om te vermelden dat dit uit de nieuwe Ajax Podcast komt. Het interview-tweeluik met KJH is een aanrader. Leuk om die vent wat langer aan het woord te horen. Is geen typische voetballer. Zo houdt hij van bushcraften en gaat hij goed om met Carel Eiting.

Gemiddeld 1 x per jaar speelt Ajax gelijk tegen Feyenoord. En als de intimidatiet niks met je doet , waarom heb je t er dan over ..?????

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

538 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 10 3 0
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0
2014/2015 Schalke 04 28 9 5 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax gaat onderuit bij weerzien met Peter Bosz in Duitsland

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft Ajax woensdagmiddag een oefennederlaag toegediend. In Duitsland was die Werkself met 2-1 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag. Ajax kwam op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren