De Ligt: ‘We gaven die goal te makkelijk weg, dat was het grootste probleem’

Woensdag, 12 december 2018 om

Ajax hield woensdagavond een 3-3 gelijkspel over aan een bizarre wedstrijd tegen Bayern München en de Amsterdammers moeten daardoor genoegen nemen met een tweede plek in de groep achter der Rekordmeister. Hoewel er na het 1-1 gelijkspel in Duitsland van een paar weken geleden ook thuis opnieuw niet verloren werd van de Duits grootmacht, overheerste na afloop toch de teleurstelling bij Matthijs de Ligt.

“De 3-2 (van Kingsley Coman, red.) geven we te makkelijk weg en dat was het grootste probleem. Het liefst wordt je eerste, maar we hebben nul wedstrijden verloren. Ook tegen een ploeg als Bayern hebben we geweldig gespeeld”, reageerde de aanvoerder na afloop van het duel voor de camera’s van Veronica. “Ik denk dat we trots mogen zijn, maar op dit moment overheerst de teleurstelling.”

Ajax kwam dankzij een doelpunt van Robert Lewadowski al vroeg op achterstand, maar knokte zich daarna via Dusan Tadic weer op gelijke hoogte. Een rode kaart voor Maximilian Wöber leek vervolgens de nekslag te betekenen voor de Amsterdamse ambities, voordat Thomas Müller na een charge op Nicolás Tagliafico ook direct rood kreeg.

In de laatste tien minuten van het duel vielen vervolgens twee doelpunten in beide doelen en De Ligt denkt dat de toeschouwers genoten hebben van het spektakelstuk: “Iedereen heeft zitten smullen. Het was een lastige wedstrijd, maar ook nu hebben ons heel goed gepresenteerd. We hebben laten zien dat we het Bayern lastig kunnen maken. We hebben met volle passie gespeeld en dat we terugkomen tot 2-1 is grote klasse, maar het is zonde dat je het weggeeft.”


Poll

Vind jij dat Ajax meer verdiende?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door constant kante)

Jij gaf die goal te makkelijk weg!

13 december 2018 om 01:47

Je doet het met zijn allen, dus hij spreekt terecht van "we". Maar als je dan toch een schuldige wil aanwijzen, kijk dan even naar Frenkie aub. Jammer dat groepswinst er niet in zat, we moeten nu naar hopen dat we Porto loten haha. Netjes teruggekomen van een snelle achterstand en zelfs bijna gewonnen. Een gelijkspel lijkt mij een prima weerspiegeling van de wedstrijd. Bovendien hebben we niet verloren, dat is ook wel eens anders geweest.

Ajax heeft zichzelf tekort gedaan. Rode kaart was dom en onnodig, penalty door Tagliafico was dom en onnodig, 2-3 was slordig balverlies van Frenkie De Jong die de 2-3 inleidde.
Met iets meer scherpte en concentratie hadden die domme fouten wellicht voorkomen kunnen worden.

12 december 2018 om 23:38

Op zich heb je gelijk Maar precies hetzelfde kun je zeggen over de tegenstander. Beide hebben in het heet van de strijd steken laten vallen en André heeft ons een paar keer knap gered. Lijkt me een eerlijke uitslag, al met al

Wel weer een verschil met benadering als je kijkt hoe er naar een gelijkspel tegen Bayern wordt gereageerd of naar een gelijkspel van PSV. Ik schat bayern hoger in dan inter en spurs. Minimaal gelijkwaardig in ieder geval. En van PSV is het knap en van Ajax is het slordig etc.. Kunt wel zeggen dat Ajax een makkelijkere poule heeft maar als je 2 punten pakt tegen Bayern dan heb je in 2 wedstrijden al net zoveel bereikt als PSV in 6 wedstrijden.

12 december 2018 om 23:35

Dat komt natuurlijk ook omdat Bayern zwaar uit vorm is dit seizoen, en middelmatige Bundesliga teams ook punten weten te pakken tegen ze.

12 december 2018 om 23:50

En dat geldt dit jaar niet voor Barcelona, Tottenham of Inter?

12 december 2018 om 23:57

Naja Bayern had de laatste paar wedstrijden weer prima gespeeld en gewonnen waaronder een 5-1 tegen Benfica. Ook in de eerste wedstrijd leek Bayern het prima op de rit te hebben, maar vooral na het gelijke spel van Ajax werden er punten verspeelt. Terwijl Inter juist de afgelopen 3 wedstrijden niet gewonnen had tot aan psv.

13 december 2018 om 00:06

inter en spurs staan ook ruim achter in de competitie. En barca heeft ook al ongekend veel punten verspeeld (alleen geluk is dat real nog slechter is). En Bayern heeft de vorm al weer meer te pakken

13 december 2018 om 00:27

Uit vorm? Bayern heeft gewoon vier wedstrijden op rij gewonnen in de Bundesliga en staan gewoon derde.

Ze worden gewoon eerste van hun poule met 14 punten, evenveel als Barcelona, een punt meer dan City, twee meer dan Real, drie meer dan Psg. Sterker nog, alleen Porto wist meer punten te halen dan Bayern in de Cl.

Het enige waar ze mee worstelen is afscheid nemen van de oude kampioenen ten faveure van de jongere, betere spelers. Want de vervanger van Ribery liet veel meer zien dan Ribery. Maar dat geld ook voor teams als Real of Barcelona. Ze verjongen vaak te laat omdat de sterren van weleer te lang door gaan.

13 december 2018 om 01:51

Mhua dat over de oude kampioenen is ook net welke wedstrijd je kijkt. Er zijn genoeg wedstrijd en waar Robben en Ribery het team op sleeptouw nemen. Bayern had al eerder moeten verjongen maar deze 2 genoemde spelers zitten daar niet onterecht, ze zijn nog gewoon goed genoeg. Ze zijn misschien alleen niet constant genoeg.

12 december 2018 om 23:41

Ik weet niet hoor maar volgens mij oordeel je ook grotendeels op hoe er in de wedstrijd gespeeld wordt. Ajax had tweede helft meer controle en stond voor hoe ze het dan uiteindelijk weg geven is slordig en daarmee jammer.

13 december 2018 om 00:23

@Pinchitter, ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden. Als Ajax wint, is de tegenstander uit vorm. Bayern speelt al wedstrijden weer prima (kijk maar naar de wedstrijd tegen Benfica), terwijl Inter en Barcelona het juist al een paar wedstrijden niet laten zien.

13 december 2018 om 00:51

Ik moet je helemaal gelijk geven, maar wat mij betreft ligt dat aan de clubs zelf. Ik heb weinig met beide ploegen, dus het gaat enkel om de coëfficiënt. Ajax haalt veel meer punten binnen en staat daardoor hoger op de UEFA ranglijst, dan verwacht je gewoon meer. Ook zijn de Ajacieden kritischer, waardoor het verwachtspatroon toeneemt. Vergelijk dat met PSV. 2 punten uit 6 wedstrijden waarvan ze maar 2x echt meededen en vervolgens achteraf met trots terugkijken op een geslaagde CL campagne. Ajax legt de lat hoger dan krijg je sneller dit soort reacties.

13 december 2018 om 06:48

Zit je te zoeken naar erkenning voor Ajax of waar zit de pijn? Volgens mij lees ik overal lof over Ajax en krijgt ook psv zijn complimenten waar dat op zijn plaats is. Verder lees ik dat psv spelers vinden zichzelf tekort te hebben gedaan en is de algehele opinie dat ze te kort kwamen. Wat ik lees van de Ajax spelers is dat ze zelf ook vinden dat ze slordig waren en zichzelf tekort deden tegen bayern, maar verder zijn de meeste bronnn en mensen het toch wel eens dat Ajax goed in elkaar steekt en terecht door is, zich kan meten met topploeg bayern.

Dus pinchhitter, maak je niet druk, Ajax is ook groot.

13 december 2018 om 12:34

Ik vind eigenlijk dat mensen vooral overdreven positief zijn over PSV, dat zwak heeft gepresteerd. Ajax heeft het over het geheel erg goed gedaan, maar ik vond dat er gisteren meer in zat. In het live meepraten, toen ze achter stonden, zei ik al dat Ajax thuis de kwaliteiten heeft om minimaal gelijk te spelen en dat hebben ze gelukkig ook gedaan, maar dit Ajax kan nog veel beter.

13 december 2018 om 18:22

Jeromb

"ik vind eigenlijk dat mensen vooral overdreven positief zijn over Psv, dat zwak heeft gepresteerd. "

Met andere woorden, na het bekend maken van de lotingen was jij één van die drie spijt optanten die vonden dat PSV uitestekende kansen had om in deze groep eens flink wat punten te pakken en zeker tweede of derde te worden. Want voor de rest vonden we hier met zijn allen, en verder zo ongeveer iedereen in het land wel, dat PSV in deze CL poule niets te zoeken zou hebben.

Want jij beweert hier dus echt dat PSV in jouw ogen dus wel in staat was om tweede of derde te worden. Want hoe kan je anders concluderen dat er 'zwak' gepresteerd is? Voor 99% van de mensen was dit wat PSV bereikte het té verwachten resultaat. Maar mooi te zien dat jij dus veel en veel meer vertrouwen in dit PSV had en ervan uitging dat ze eventjes van Barcelona zouden gaan winnen! Heel mooi dat er nog liefhebbers van PSV rondlopen hier!


2-3 was indd een grote fout die je echt niet mag maken op dit niveau. Gelukkig weet Frenkie de Jong dit zelf ook wel, dat interview zo kort na de wedstrijd zegt eigenlijk genoeg. Zeer voorspelbaar om weer reacties te lezen als "overschat" en "tegen Excelsior lukt het wel hè". Begint beetje triestig te worden maar ach, is toch wel vermakelijk ook.

12 december 2018 om 23:45

Iedereen legt de schuld van de 2-3 nu bij Frenkie maar dat vind ik ook eigenlijk niet helemaal terecht. Bij de inworp van Mazraoui staan bijna alle spelers van Ajax zo ver naar voren dat hij gedwongen wordt om de bal naar De Ligt te gooien, terwijl die bedreigd wordt door twee Duitsers. Die moet m dan eigenlijk wegrammen, maar hij speelt naar Frenkie die eveneens bedreigd wordt door twee Bayern spelers. Ook hij moet de bal nu gewoon wegrossen maar kiest voor een onzuivere inspeelbal. Is natuurlijk een fout van De Jong, maar hij had de bal daar helemaal niet moeten krijgen. Je ziet ook niet voor niets dat Onana direct na de goal helemaal uit z'n plaat gaat tegen het middenveld van Ajax.

13 december 2018 om 01:55

Ben het er grotendeels wel mee eens, de bal had eerder weggerost moeten worden, maar dat betekent niet dat Frenkie dit doelpunt niet op zijn naam krijgt. Hij had de bal af kunnen spelen of weg kunnen rossen, maar hij wilde weer wegdraaien etc. Hij heeft de laatste wedstrijden vaker van dit soort slordigheden en laatst, ik kan de wedstrijd niet opnoemen sorry, kwam daar ook een goal uit. Je doet het met zijn allen dus het is makkelijk om alleen De Jong de schuld te geven, maar het mag wel even benoemd worden. Bovendien bood hij zichzelf aan van geef mij de bal maar.. dom

12 december 2018 om 23:46

Daar wachten zulke types op, op die momentjes om hun ergenissen kwijt te kunnen. Vaak fans van de rivalen die hun eigen spelers oneindig de hemel in prijzen

12 december 2018 om 23:50

Het was Frenkie zijn fout. Klaar, domme fout en te cruciaal. Dat hoort niet op dit niveau. Tegen Zwolle merk je er geen reet van. Gezien je zelf tegenover een fout 10 kansen terug krijgt.

13 december 2018 om 00:47

Haha 1 reactie onder je begint het al. Ik heb altijd zoiets van: Als alle analisten, trainers, scouts, algemeen directeuren etc. die 2 allemaal goed genoeg vinden hoe kan je jezelf dan als kenner serieus nemen door te zeggen na 1 mindere wedstrijd dat het een hype is?

13 december 2018 om 10:02

Was inderdaad een grote fout die je uiteindelijk de das om doet. De kracht van Frenkie is ook zijn zwakte in dat opzicht. Maar was die bal wél bij Blind terecht gekomen en had die hem vooruit gekregen, dan was Ajax er ook meteen uit met een hoop spelers en had Bayern veel spelers voor de bal gehad. Paste wel bij de fase van alles of niets waar Ajax in zat.

Frenkie speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar dat kan natuurlijk. En omdat je daarna alsnog scoort, doet dit je de das om. Maar over het algemeen geniet ik juist wel van de durf om te blijven voetballen.

Hoop dat de hype nu wat minder is met De Ligt en De Jong, ze waren de slechtste aan de kant van Ajax vandaag! Al met al verdiend gelijkspel en hopen op een gunstige loting.

12 december 2018 om 23:36

Ze zijn geen hype maar exceptionele talenten ook als ze soms mindere dagen hebben. Mensen moeten echter wel gewoon realistisch blijven.

12 december 2018 om 23:40

Valt me op dat de Ligt vaker zo'n dag heeft als er wat druk op de verdediging komt..

12 december 2018 om 23:44

Leert hij ook weer van. Goed voor zijn ontwikkeling als hij echt getest wordt. Dat gebeurt te weinig in de eredivisie.

13 december 2018 om 01:57

Dan ben jij de enige, ik zie dat namelijk niet. Mij valt het op dat Tagliafico en De Ligt achterin gewoon de baas zijn, ook als er druk op komt. Dan heb je Blind ook nog rondlopen, die ook gewoon van hetzelfde niveau is. Alleen de rechtsback is kut, al doet hij het inmiddels wel beter.

12 december 2018 om 23:39

Ik heb dat altijd al gezegd dat ze helemaal niet zo goed zijn als ze worden opgehemeld. Je ziet dat de Ligt heel veel moeite heeft als hij keuzes moet maken. Je ziet ook bij de Jong dat zijn handelingssnelheid te laag ligt. Veel te veel balaanrakingen en soms besluiteloos met inspelen.

13 december 2018 om 00:25

@bombanera, gelukkig heb jij er meer verstand van dan al die analisten en scouts. On: Frenkie had een eerlijk oordeel over zijn eigen spel (dat het veel beter kon).

13 december 2018 om 00:35

@kyle Dat betekent niet dat ik het niet in hun zie zitten of dat ze er niets van kunnen. Ze hebben allebei enorm veel talent. Dit is logisch. Dit niveau zijn ze niet gewend in Nederland. Ik denk dat de Ligt het makkelijker zal krijgen in het buitenland omdat hij alleen positioneel stappen moet maken. Dat leren ze hem wel im het buitenland. De Jong moet stappen maken in fysiek, uithoudingsvermogen en aan de bal. Hij moet sneller gaan handelen en sneller keuzes maken aan de bal. Dat is veel moeilijker dan waar de Ligt zich in moet ontwikkelen. Ik weet dat de Jong als een van de weinige voetballers altijd realistisch is in zijn interviews. Ik heb helemaal niets op hem aan te merken. Hij heeft veel talent daarom vind ik het zo jammer dat hij zo vaak de bal aanraakt. Ik probeer mijn vinger erop te krijgen waarom hij dit doet. Soms denk ik dat hij de snelle oplossingen niet ziet. Ziyech bijvoorbeeld ziet in 1 oogopslag waar de bal naartoe moet en hij speelt im een drukkere zone. Daar moet de Jong zich echt in gaam ontwikkelen. Hij kon vandaag ook geen dribbels maken omdat bayern de as dicht hield en Ajax alle ruimte op de flanken gaf.

13 december 2018 om 00:50

Je slaat imo echt de plank mis wat betreft de vergelijking met Ziyech en Frenkie. Dat zijn echt 2 totaal verschillende spelers. Ziyech moet het juist meer van zijn passes en spelinzicht hebben, waar Frenkie het moet hebben van ook zijn inzicht maar ook zeket zijn dribbel en looplijnen. In een ander topic gaf je aan dat hij moest kijken naar Thiago, dit vergelijk is veel logischer.

13 december 2018 om 00:58

Fdj moet zeker beslissender worden na zn dribbels. Waar hij nu vaak breed afgeeft en stil staat. Zoek 1 2tje op. Of steek die bal na een dribbel. Dan wordt t echt een effectievere wapen.

13 december 2018 om 01:28

@thug Ik vergelijk ze niet in positie. Ik vergelijk ze in het hebben van een oplossing. Het zien voordat de pass komt. Ik vind dst dat te traag gaat bij de Jong. Hij moet niet gaan dribbelen. Hij moet inspelen en doorbewegen. Het moet sneller gaan. Ik vind zijn looplijnen ook niet goed. Hij moet veel meer tussen de linies positioneren en niet steeds naar de bal komen. Ik zou hem daar graag in zien ontwikkelen. Thiago dribbelt op z'n tijd ook maar hij beweegt door en combineert. Thiago is natuurlijk verder en heeft meer ervaring dus is het logisch. Hopelijk verbetert dit als hij naar het buitenland gaat wamt hij heeft enorm veel talent.

13 december 2018 om 01:33

Misschien wel enige punt waar wij eens zijn met elkaar. 😂 Hoelang proberen we dat al duidelijk te maken bij ajacieden.🤣

Tsjah wie zou vooraf denken dat Nico , frenkie en de ligt zo de fout in zouden gaan bij de goals... pijnlijk maar kan gebeuren!

12 december 2018 om 23:42

Ja precies, daar leren ze ook weer van. Goed voor hun ontwikkeling. Ze zijn immers nog steeds in ontwikkeling en geen gearriveerde spelers.

Enerzijds heerst er trots op de vechtlust, karakter en het feit dat ze ongeslagen blijven. Aan de andere kant werden er wel een hoop kinderlijke fouten gemaakt. Zonde, dit Bayern was te pakken. Achja, 2 maal gelijk tegen Bayern en 2 maal balen, het is eigenlijk bizar haha

13 december 2018 om 06:21

Eens.. man man man, een keer of 12 die bal op eigen helft zo kinderlijk eenvoudig verkeerd gepasst. Valt die 3-2 natuurlijk ook uit. Genoten hoor, maar Ajax grossierde bij vlagen in slordigheden.

Fdj heeft een gave, dat is zn heerlijke lichaamschijnbeweginf, korte draaicirkel en dribbelen. Echter, speelt nog te vaak breed. Als hij nou zn gave kan vervolgen met een steekpass of 1 tweetje, kan hij echt een grote meneer worden. Moet vaker versnellen zoals Thiago dat deed bijvoorbeeld of Coman. Nu vertraagt hij t spel te vaak met zn balbreed. En vervolgens stilstaan. Dat geblunder heel jammer. Maar iedereen speelde voetbaltechnisch en tactisch zwak moet ik zeggen. Nico speelde ook ongelukkig. Max ook. Blind had paar zwakke passes. Gek genoeg vond ik donny juist goed spelen, waar ik hem normaal een van de minste vind. Ziyech speelde ook ok. En dolberg komt wel. Zoveel voetbalgogme heeft dat ventje. Al met al.. Lekker de volgende ronde. Miss nog wat versterking halen in de winter voor extra kwaliteit, extra flair.

12 december 2018 om 23:51

Ow en onana is uiteraard een topkeeper. Zo gelukkig met hem.

12 december 2018 om 23:55

Heb niks met Onana, maar wat een beest. Heel af en toe clownachtig maar als hij zn dag heeft pfff..

12 december 2018 om 23:53

Ik vindt vd Beek vaak erg onderschat, is geen verfijnde voetballer maar een harde werker en die komen in dit soort wedstrijden altijd wat meer in de schijnwerpers, waar dat normaal niet gebeurd maar hij nog steeds wel hetzelfde doet.

13 december 2018 om 00:33

Donny heeft zn kwaliteiten, zeker. Dat is zn diepgang. Echter, in ED waar je minimaal 28 vd 34 wedstrijden speelt tegen ploegen die de ruimtes klein houden en laag staan, heb je doorgaans niet veel aan hem. Let op ik zeg doorgaans, tuurlek zitten er wedstrijden tussen tegen de kleintjes waar hij zn doelpuntje meepikt. Maar over t algemeen breekt zn technische vernuft hem op tegen zulke ploegen. En vallen technische spelers meer op.

13 december 2018 om 00:36

*Gebrek

12 december 2018 om 23:56

Daarom zijn dit soort wedstrijden ook goed om te spelen voor De Ligt en Frenkie. Ze worden aangepakt en op hun mindere punten gewezen. In dit soort wedstrijden wordt er meer van ze verwacht. Hopelijk leren ze hier weer van.

13 december 2018 om 00:34

Hoop dat fdj dan mn post leest😂

Het is heel dubbel. Het is bijzonder dat we ons kunnen meten met de absolute Europese top. Het is bijzonderder dat je gewoon ontevreden kan zijn over de uitslag na zo'n bizar duel. Ajax domineerde bij vlagen, Ajax is op dit moment Europese top. En juist daarom kan het jammer zijn dat ze 2e zijn geworden, het kan ook weinig uitmaken. Want als je zo met en tegen Bayern kan spelen, dan kan je dat tegen en met vrijwel iedereen.

heeft Ajax nu ook teleurgesteld nu ze geen enkele keer 3 punten hebben gepakt tegen een Europese topploeg in de poule? dat waren namelijk veel van de kritieken op PSV op dit forum wat betreft de Champions League

13 december 2018 om 00:11

Hoe kan je PSV na zo'n duel er bij halen? De poules waren toch niet te vergelijken, vergelijk ze dan ook niet met elkaar na zo'n sepctaculair duel. Overigens heb ik PSV dit echt nog nooit zien doen in Europa, dus onvergelijkbaar is het en blijft het.

Als Ajax dit kan tegen Bayern, dan kan je dat tegen vrijwel iedere club. Laat Barcelona maar komen.

13 december 2018 om 00:19

Dit Bayern is wel paar niveaus minder dan dat elftal van Atletico van 2016. PSV heeft toen geweldig gespeeld tegen ze in de achtste finales.

Er zijn zeker vier of vijf clubs die aantoonbaar beter zijn dit Bayern.

13 december 2018 om 00:21

Dan ben je zeker veertien want Ajax heeft in twee seizoenen Bayern met 5-2 verslagen, Milan kapot gespeeld en een staande ovatie gekregen van het thuispubliek van Real Madrid. Geeft niks, maar soms is zwijgen beter.

Mooi dat je zelf je halfbakken reactie al aangepast hebt. Dan weten we allemaal hoe fout je zit.

13 december 2018 om 00:24

Haha, mooi slotwoord van je Bergwijn. Er is in ieder geval een club aantoonbaar sterker dan dit Bayern: Ajax.

13 december 2018 om 00:28

Ik vond die overwinning van Ajax op Barcelona of winnen van city uit toch wel iets mooier dan de potjes van PSV tegen Atletico.

13 december 2018 om 00:49

Myvision

We zitten beiden verkeerd. Jij zegt dat PSV nooit in Europa heeft laten zien zoals Ajax vandaag en dat is dus niet waar.

13 december 2018 om 01:00

@myvision

leuk een aardig maar je hebt gewoon 1 punt net als PSV gisteren en die zijn volgens velen op dit forum niet geschikt voor Champions League voetbal na de wedstrijden tegen Barca, Spurs en Inter

13 december 2018 om 01:37

@japie
Je zou ook gewoon kunnen stellen dat Rode Ster Belgrado (wat Europees niets voorstelt) in een vergelijkbare poule als PSV 4 punten heeft gepakt, waar PSV er maar hoeveel ook al weer heeft gepakt?

13 december 2018 om 01:40

@Japie_Krekel ja Ajax en psv pakte beide 1 punt. Verschil: Ajax is de poule ongeslagen door gekomen en heeft de laatste 16 bereikt terwijl psv geen 1 keer heeft gewonnen en laatste is geworden. Als Ajax straks op de laatste speeldag gelijk speelt en excelsior ook, beide tegen een club als vitesse/az (en dan is Bayern ook nog is aantoonbaar beter dan Inter), horen beide ploegen dan evenveel in de Eredivisie?

13 december 2018 om 07:34

Dit Bayern word ook weggespeeld door barca en city.bayern word ook geen kampioen dit jaar dat zegt wel genoeg.

13 december 2018 om 07:48

Psv had ook wel gewonnen van aek en benfica.

13 december 2018 om 09:57

Ajax had Inter wel uit Europa geknikkerd.

13 december 2018 om 00:14

Calimero? Toch totaal niet relevant?

13 december 2018 om 00:19

Calimero is het verboden woord op dit forum maar laten we dat nu eens door de vingers zien. Ik heb zelden iemand zichzelf zo aan de schandpaal zien nagelen als Japie_krekel.

13 december 2018 om 00:33

Ja ik weet het.. maar ZIJ hebben zo’n makkelijke groep en wij een moeilijke! Haha, geweldig. Heb geen PSV gezien in de tekst, maar goed, voor de zekerheid toch maar even vermelden!

13 december 2018 om 01:02

@itsdoubtless

ik vind het gewoon amusant hoe mensen met twee maten meten PSV wint niet van een Europese topploeg en kan er niks van, Ajax wint niet van een Europese topploeg en levert een prestatie van een andere orde

13 december 2018 om 01:15

Japie_Krekel, ik zie het juist totaal andersom in de reacties op de berichten. Ik zie veelal teleurgestelde Ajacieden die mopperen op de manier van spelen. Terwijl ik gister bij PSV veel positieve reacties zag..

13 december 2018 om 01:18

De prestatie van andere orde is dat ze ongeslagen zijn dit seizoen in alle competities buiten de wedstrijd van PSV. Overwinteren in Champions league op een geweldige manier en nog voor kampioenschap en beker strijden ook.

13 december 2018 om 01:54

@japie

Vooral blijven geloven dat Inter en Spurs internationale topploegen zijn. Maakt het toch net iets dragelijker.toch amusant hoe je je eigen ploeg probeert omhoog te praten door de andere ploeg omlaag te halen .

Feit is dat jouw club 2 punten heeft en klaar is, terwijl Ajax er 12 heeft en door gaat! Verschil moet er wezen .

13 december 2018 om 02:56

@origineel

PSV is niet eens mijn ploeg, ik ben voor Feyenoord. ik vind het alleen veel te ver gaan om te denken dat een Nederlandse club ook maar enige kans van slagen had gehad in deze poule van PSV

13 december 2018 om 02:58

@itsdoubtless

ik snap niet zo goed waarom dan. Ajax heeft gewon uitstekend gespeeld tegen een ijzersterke tegenstander

13 december 2018 om 06:58

Ja Ajax, dat in een Micky Mouse competitie speelt, heeft erg teleurgesteld. Ze hadden eerste in de poule moeten worden en tenmiste een keer moeten winnen van een zwalkend Bayern. Ik geef je helemaal gelijk Japie.

13 december 2018 om 10:19

Japie, je bent wel op en top masochist om zo openbaar je onkunde te verspreiden. Of een troll. Of beide.

Ajax dat met 12 punten ongeslagen is en door gaat in de CL vergelijken met PSV dat geen wedstrijd gewonnen heeft en met 2 punten kansloos is uitgeschakeld. Dan had PSV een zwaardere poule, maar jij maakt het wel heel bont door Tottenham en Inter op hetzelfde niveau als Bayern te plaatsen. Tottenham en Inter zijn op zijn best Europese subtop, dus PSV heeft 0 punten gehaald tegen een wereldtopploeg. In realiteit zijn Barca en Bayern gelijkwaardig, Tottenham en Benfica ongeveer hetzelfde niveau en zit het enige verschil erin dat PSV uit pot 4 Inter loot tegenover AEK in de poule van Ajax. Maar dat verschil in poules is veel kleiner dan de 10 punten verschil zouden doen vermoeden.

Waar het verschil vooral in zit is dat Ajax iedere wedstrijd heeft gespeeld met het geloof, de wil en de overtuiging om te winnen en is blijven voetballen, hoe sterk de tegenstander ook was. PSV kwam vaak vroeg op voorsprong en zat daarna alleen maar tegen te houden en hopen op een counter. Of zelfs zoals thuis tegen Tottenham de achterstand verdedigen in de wedstrijd waarin je strijd voor de laatste echte kans op Europese overwintering. Dan geniet ik meer van de instelling van Ajax en die betaalt zich ook uit. Dan is het jammer dat je net niet eerste wordt, maar ongeslagen blijven en overwinteren is een prestatie om trots op te zijn.

Ik zie sommigen heel negatief praten over wat Ajax liet zien. Misschien komt het doordat ik voor Ajax was, maar Ajax speelde toch veel beter hier dan Bayern of heb ik het mis? Qua veldspel in ieder geval, qua kansen had Bayern inderdaad de gevaarlijkste, maar dat was nou niet echt Bayern dat dat door goed spel/goed counteren afdwong, het was vooral Ajax dat cadeautjes weggaf Maar ik vond Ajax gewoon heel goed, dominant spelen. Ongeveer net zoals in München alleen gaven ze daar minder assists weg aan Bayern.

13 december 2018 om 00:29

Ajax speelde uitstekend. Bayern was iets gevaarlijker, met name hun spits maakt toch wel een verschil. Maar het gelijkspel was zeker verdiend, en uiteindelijk had Ajax toch een grote kans op de winst met de 2-1 voorsprong. Helaas werd die iets te eenvoudig verspeeld.

Er waren nog wel veel foutjes achterin. Maar goed, de hele wedstrijd was een grote chaos. Bizar, ben nog aan het bijkomen. Ondanks de tweede plek en het gevoel dat er weer meer in zat, overheerst toch het trotse gevoel. Wat is Ajax sterk dit seizoen. In de competitie, maar vooral Europees. Doe het maar even: tweede worden en geen wedstrijd verliezen in een poule met Bayern en Benfica.

Ik vond Dolberg bijzonder sterk invallen. Alles wat hij deed was goed deze wedstrijd. Frenkie had overduidelijk niet zijn dag, maar de organisatie van Ajax was deze wedstrijd ook dramatisch. Voor een speler als De Jong is dat heel vervelend omdat je medespelers dan niet op de plekken staan of lopen waar je ze wel verwacht.

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn nog jonge spelers waar ontzettend veel potentie in zit. Ja, ze hebben fouten gemaakt. Ik vraag me dan af wat men te zeggen heeft op routiniers als Boateng die Dolberg ook dom vloerde. Dus aan een kant heb je twee jongens die nog veel moeten leren, aan de andere kant een speler die tig meer ervaring heeft en ook een fout begaat. Het trieste is dat men niet objectief kan kijken. Dat zegt meer over deze mensen dan over twee jonge spelers waar iedereen nog in Oranje van gaat genieten.

Is het te makkelijk weggeven van tegendoelpunten niet zo'n beetje het standaard antwoord van spelers en trainers na een wedstrijd? Ik hoor het ze wekelijks na bijna elke eredivisie wedstrijd zeggen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

85 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 25 2 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Nederland - Wit-Rusland: aanvang, live-uitzending en opstelling

De EK-kwalificatie gaat donderdagavond van start voor het Nederlands elftal met een wedstrijd tegen Wit-Rusland. Oranje was in 2014 voor het laatst aanwezig op een groot eindtoernooi en onder leiding van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren