‘Frenkie de Jong en zaakwaarnemer hingen aan lippen van Josep Guardiola’

Vrijdag, 7 december 2018 om

Manchester City was lange tijd in de race voor de handtekening van Frenkie de Jong, maar volgens de vrijdageditie van De Telegraaf gaat de middenvelder van Ajax volgend jaar zomer ‘zo goed als zeker’ bij Paris Saint-Germain aan de slag. Het dagblad wijst er in een reconstructie op dat de 21-jarige middenvelder en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun de dag na de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland (2-2) een bliksembezoek aan Engeland brachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Manchester City zou een betere club voor Frenkie de Jong zijn dan Paris Saint-Germain


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door marc juventus)
7 december 2018 om 01:19

Kijk naar het elftal dat er wekelijks staat, waar De Bruyne nog terug moet keren en Gundogan niet eens altijd speelt. Denk je werkelijk dat Frenkie Silva of Fernandinho op gaat volgen? Ik niet namelijk. Dan zal er iemand anders verkocht moeten worden

7 december 2018 om 01:27

Bij PSG lopen ook geen koekenbakkers op het middenveld he. Als je dan de keus hebt tussen City en PSG...

7 december 2018 om 01:29

Ja. Ze zijn op zoek naar een opvolger voor Fernandinho. Ze willen hem hebben. Ze gaan echt geen 75 miljoen uitgeven voor hun eigen plezier en guardiola gaat ook niet uren met hem zitten voor zijn eigen geluk. Hij wil hem toch hebben en hoe zijn middenveld er dan uit gaat zien.. jaa ik denk dat hij al wel een idee heeft.

7 december 2018 om 01:32

Nee maar Rabiot zal bijna zeker wel vertrekken. Dan blijven wie over? Verratti, Lo Celso...?

7 december 2018 om 01:32

Wel wat minder dan City, daarbij lijkt Rabiot ook te gaan vertrekken. Bij City is het beduidend moeilijker om in de basis te staan dan bij Psg. Ook de PL is moeilijker aanpassen voor hem.

7 december 2018 om 01:35

Dat doet Guardiola wel, die man is obsessief voor dat soort spelers.

7 december 2018 om 01:37

Volgens mij is (of wordt) de clausule van Lo Celso gelicht door Betis, waar hij aan uitgeleend is

7 december 2018 om 01:43

Waar is alles nou heen? Was dat zo fout dan wat ik zei?

7 december 2018 om 01:45

Slede, inderdaad. Zijn allebei niet mijn clubs met hun oliegeld, maar City lijkt nog een voetbalvisie te hebben, itt tot PSG, die vooral namen koopt en de trainer eruit doet als de CL niet gewonnen wordt

7 december 2018 om 02:08

Alleen namen koopt? Er is bij PSG weldegelijk een beleid. De selectie heeft een goede balans. En Emery heeft 4seizoenen het team geleid. Je opmerking dat trainer aan de kang word geschoven bij niet behalen Europees succes slaat nog kant als wal.

7 december 2018 om 02:22

Lol 4 seizoenen. 2seizoenen maar. Want de jaren daarvoor won hij 3 x de EL met Sevilla.

7 december 2018 om 02:55

by PSG niet nee maar de franse competitie is toch echt een stukje minder dan de PL.

7 december 2018 om 02:56

Bij City kom je ook in een betere competitie terecht , het is maar net wat je wilt .

7 december 2018 om 08:22

Rkallan: twee seizoenen. De CL is hun grote frustratie en ík zou er niet rouwig om zijn als dit nog heel lang zo blijft. En visie? Tja, schimmige spelletjes vind ik geen visie, trainers zo snel de laan uitsturen ook niet en vooral zo graag willen laten zien wie de grootste heeft en dan huilen als een kind als heel veel mensen weten dat je niet de grootste hebt..... Het is niet mijn club, maar dat is persoonlijk 😉

7 december 2018 om 08:46

Als je de keuze hebt tussen City en Psg, dan blijf je bij Ajax en kies je later voor Barca. zo simpel is het.

7 december 2018 om 09:43

@dylan8071

Je schrijft: "ze zijn op zoek naar een opvolger voor Fernandinho. Ze willen hem hebben. Ze gaan echt geen 75 miljoen uitgeven voor hun eigen plezier en guardiola gaat ook niet uren met hem zitten voor zijn eigen geluk. Hij wil hem toch hebben en hoe zijn middenveld er dan uit gaat zien.. jaa ik denk dat hij al wel een idee heeft".

FdJ zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet de opvolger van Fernandinho worden vanwege het simpele feit dat de Brexit in aantocht is en als die eenmaal van kracht is, voor Europese spelers dezelfde regels gaan gelden voor het verkrijgen van een werkvergunning als die nu gelden voor spelers uit landen buiten de EU. Door die regels kwam bijvoorbeeld een speler als James Rodriguez ondanks zijn megatalent niet in aanmerking voor een werkvergunning en zal dat zelfde waarschijnlijk voor FdJ gelden. Dan zou hij dus de komende jaren moeten worden uitgeleend aan clubs buiten het VK tot hij wel voldoende bagage heeft om voor een werkvergunning in aanmerking te komen. Daar gaat een speler die in de belangstelling staat bij vrijwel iedere topclub zijn vingers natuurlijk niet aan branden, al helemaal niet bij de wetenschap dat er veel strengere regels in de maak zijn ten aanzien van het verhuren van spelers. Daardoor wordt het afbraakrisico bij een dergelijke transfer eenvoudigweg te groot. Man City is alleen een optie als de transfer in de winterstop zou worden beklonken en de kans dat Ajax daar aan mee zal werken, acht ik bijzonder klein, tenzij er een bedrag van tegen de 100 miljoen geboden wordt. De kans dat dat gaat gebeuren, acht ik ook niet bijzonder groot, maar helemaal uitgesloten is het ook weer niet.

7 december 2018 om 10:50

oh en Lo Celso is een koekenbakker die speelt super goed bij real betis. laat het zien op hoog niveau. en heeft wat wedstrijden al gespeeld voor argentinie. Doe nou niet alsof frenkie hem zomaar op zij zet.

7 december 2018 om 11:40

En Frenkie laat het zien in de CL en heeft wedstrijden gespeeld voor Oranje. Ik snap je punt niet zo goed. Zijn beiden talentvolle middenvelders die in het drukke schema van PSG wel aan voetballen toekomen.

7 december 2018 om 11:54

@ Scepticus,

dit verhaal is onzin helaas. Internationals krijgen wel een werkvergunning, dus James en ook Frenkie krijgen het wel.

7 december 2018 om 12:43

Gundogan, De Bruyne, David Silva (die eigenlijk zijn plek kwijt is aan Bernardo Silva) vervullen andere rollen dan Frenkie. Enkel Fernandinho is een concurrent en Fernandinho is oud nieuws. Frenkie zou de opvolger zijn van Fernandinho en behoorlijk snel basis staan.

Te laat guardiola.. het is vanaf nu Frenkrijk de Jong..

Jammer dat hij niet naar ManC gaat. Het leek me een waardig opvolger van Paul Bosvelt.

City heeft zo een vol en sterk middenveld dat hij daar echt niet makkelijk basisspeler word. Terwijl hij bij PSG juist Rabiot kan opvolgen en uitblinken. Mooie stap. Maar we hypen deze jongen wel extreem. Hij is goed. Maar heeft nog veel te bewijzen en er toppers van zijn leeftijd die minder gehypt worden.

7 december 2018 om 06:21

Het zal ook meegespeeld hebben dat Paris SG met Verratti een zelfde traject heeft afgelegd. Frenkie de Jong is gewoon de nieuwe Eriksen, De Bruyne, Modric, Verratti, Iniesta. De spelmaker op het middenveld. Sommige voorbeelden spelen aanvallender, maar het gaat om het principe. PSG heeft Nederland tegen Frankrijk natuurlijk ook bekeken en zien zijn potentie.

7 december 2018 om 07:27

Maar kom op 75 miljoen voor een Eredivisie speler? Zo zie je maar wat een hype kan doen. Potentie is leuk maar daar heb je nu niks aan.

7 december 2018 om 07:55

en hoe belangrijk de heer M Overmars is.

7 december 2018 om 08:22

De nieuwe Iniesta? Nieuwe modric? Gaan we niet allemaal niet te snel? Kom niet met hij doet het zo goed op cl niveau blabla. Eriksen snap ik wel hoor dat je dat zegt. Maar iniesta en modric zijn wel even een andere orde

7 december 2018 om 18:56

Alsof clubs zich laten beïnvloeden door een hype.

7 december 2018 om 10:52

PSG is goed maar PSG heeft totaal geen tegenstand in de competitie en dat is ook niet goed voor je ontwikkeling. Lo celso is verhuurd aan Real betis en doet het daar heel goed.

7 december 2018 om 12:40

Op Frenkie's positie, als nummer 6, speelt bij City nu Fernandinho en niemand anders. Die is echt te oud aan het worden, dus dat was een gegarandeerde basisplek voor De Jong. Ding is dat City met die FFP zit en PSG kennelijk daadkrachtiger is.

8 december 2018 om 01:37

Gundogan kan er ook spelen. Ze hebben B. Silva, David Silva, Mahrez, Fernandinho, Gundogan, Foden en De Bruijne voor op het middenveld. Daar zit niet veel ruimte voor Frenkie de Jong. En verder heeft City echt wel elk seizoen circa 100 miljoen te besteden hoor. Vergeet ook niet dat ze spelers kunnen verkopen evt.

8 december 2018 om 11:18

Gundogan zal nooit eerste keus zijn op 6. Niet goed genoeg. Mahrez kan absoluut niet op het middenveld en de andere genoemde namen spelen enkel op 6 wanneer Guardiola geen enkele keus heeft en dan nog zou hij nog eerder Stones daar neerzetten dan de meeste namen.

City heeft niet genoeg spelers voor de 6, er is maar eentje voor wie die positie vaste kost is en die is oud en de rest zijn noodoplossingen.

Frenkie de Jong speelt op die positie. Je moet niet kijken naar hoeveel spelers City kwantitatief heeft voor op het middenveld, wanneer 80 procent van hun hoger in het veld worden ingezet en eigenlijk niet als verdedigend middenvelder kunnen spelen. Enkel Fernandinho is daar is gespecialiseerd.

Dus er is genoeg ruimte voor De Jong. Sterker nog, hij zou daar in een mum van tijd basisspeler worden.

Dit is gewoon sensatiezoekerij van de telegraaf. Het is nog alles behalve zeker dan De Jong naar PSG gaat. Hij heeft een keer met ze gesproken, nou wooow. Hij heeft blijkbaar ook met Guardiola gesproken, dat wordt niet zo groot uitgebreed verteld. Duidelijk is nu dat zijn zaakwaarnemer al met 2 clubs heeft gesproken. Daar zal binnenkort ook Barça bij komen. Dus dit wordt nog leuk om te zien waar hij belandt. Ik hoop op City!

7 december 2018 om 02:59

Dat PSG wil betalen zegt idd niets, als De Jong niet naar PSG wil..
Er staat ook dat PSG zeker aan de financiã«le eisen van de Jong kan voldoen maar kunnen ze ook aan de sportieve eisen/wensen voldoen.

Persoonlijk zou ik liever naar Spanje of Engeland gaan .

7 december 2018 om 06:24

Normaal gesproken mee eens, maar PSG, Juventus en Bayern München zijn daarbij wel de uitzonderingen. Om samen te spelen met jongens als Ronaldo, Neymar, Mbappe, Buffon, Muller, Lewandowski, Neuer, Dybala etc. is ook schitterend.

De sjeik blijft doorgaan met wat hij aan het doen was, die sancties, bedreigingen zijn allemaal voor de show, de FFP zal ze niet schorsen omdat zij hun deel krijgen van de sjeik, maar clubs als Atletico, Real en Barcelona moeten zich wel aan de regels houden en anders worden zij keihard aangepakt omdat de FFP geen geld ziet van die clubs, schandalig. Ook wel een enorm lelijk transfer van zo een mooi voetballer, hopelijk gaat dit niet door want één x hij daar zit moet hij vergeten over Barcelona of een andere club, word een gevalletje Marquinhos, Veratti, Mbappé.

7 december 2018 om 09:40

Tja stel je voor er komen nog een paar van dat soort gevalletjes bij en de Neymars, Zlatans, Cavani's, Buffons en T. Silva's blijven komen dan speel je gewoon om de CL.

7 december 2018 om 10:51

Haha, wordt "een gevalletje Mbappe"? Ik mag het hopen, dan zien we Frenkie over 3-4 jaar concurreren om de Ballon D'or. Ik weet niet precies wat je er mee bedoeld, maar Mbappe is een ongelooflijk talent, nog een heel stuk verder dan een Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt.

Persoonlijk hoop ik ook niet dat hij naar PSG gaat, maar een gevalletje Mbappe zou ik als Frenkie zijnde voor tekenen.

7 december 2018 om 11:06

Marquinhos, Veratti bijvoorbeeld forceren al jaren een transfer maar mogen niet vertrekken, Mbappé en Frenkie gaan dit ook meemaken helaas. PSG is geen ‘tussenstap’ maar je laatste trein, uitstappen is onmogelijk tenzij je oud en versleten bent.

7 december 2018 om 11:42

Je laatste trein? Frenkie is 21, als die een 4 jarig contract tekent en dat uitdient kan die gewoon als ie 24/25 is vertrekken als hij wil, met een aantal titels en CL ervaring op zak.

7 december 2018 om 12:18

Dat is niet helemaal waar. Verratti werd 2 jaar geleden gepaaid door Barcelona en ging daar op in. Toen mocht hij inderdaad niet vertrekken van Psg, maar gaf hij aan toch weer gelukkig te zijn bij Psg. Hij heeft daarna ook weer zijn contract verlengd. Verratti heeft in totaal 4 keer een contractverlengin gehad van Psg, als hij echt zo tegen zijn zin werd gehouden zou hij echt niet telkens zijn contract verlengen. Rabiot doet dat bijvoorbeeld niet en zal gewoon gaan vertrekken komende zomer.

Ook Marquinhos stond in de belangstelling van Barcelona, maar forceert ook geen vertrek. Als ze een aantal jaar geleden een keer open stonden voor een transfer wil niet zeggen dat ze al jaren 'gevangen' worden gehouden.

Ik vraag me echt af hoe De Ligt en De Jong in het buitenland worden bekeken. Hier in Nederland lezen we elke dag stukjes over deze jongens, maar zou de doorsnee voetbalfan in Engeland, Duitsland of Spanje weten wie dit zijn? En zouden daar net zo vaak geruchten ziin als hier in ons landje?

7 december 2018 om 08:00

Ik zou zeggen, lees eens wat vaker de bronnen die VZ vermeld, ik denk namelijk dat het daar nog erger is als hier. Hoe vaak moet je hier de geruchten wel niet lezen wat van de buitenlandse media af komt? Daar wordt dagelijks onzin geschreven om sensatie te trekken. Als de Telegraaf, het AD of de VI dit soort berichten schrijft, mag je er toch vaak vanuit gaan dat er een kern van waarheid in zit.

7 december 2018 om 11:43

Als je op Reddit of andere internationale fora kijkt worden daar ook bijna dagelijks geruchten over deze jongens gepost. Zijn naast Mbappe gewoon de meest gehypete talenten ter wereld. Kranten als Marca en de engelse tabloids staan ook vol met verhalen over Frenkie.

En volgende weeg gaat ie voor 100 miljoen naar Real Madrid.
Wat een hoop onzin de laatste tijd weer.

7 december 2018 om 10:54

jah en daar voor het 2e elftal spelen. isco en asensio zijn zelfs geen vaste waarde bij real madrid. en Frenkie helemaal niet.

7 december 2018 om 11:44

Isco en Asensio spelen dan ook veel aanvallender. Als Frenkie naar Real zou gaan zouden ze waarschijnlijk Kovavic verkopen en dan wordt ie backup/roulatie met Modric.

Denk ook dat PSG niet gelijk zijn voorkeur heeft, maar als zo’n club echt concrete interesse toont en met zo’n hoog bedrag over de buhne komt, dan luister je. Uit respect en beleefdheid. Neemt verder niet weg dat Frenkie nog even een half seizoen wacht tot Pep hem een aanbieding doet met Man City. Zou echt mooi zijn om hem te zien slagen in de Premier League.

PSG is ook een mooie club in een prachtige stad natuurlijk. Bovendien is de EPL wel in een keer enorm veeleisend, vooral fysiek gezien. Guardiola zal ook niet eeuwig bij City blijven, hooguit nog een seizoen of twee, en daarna moet je maar zien wie er dan voor de groep komt te staan.

Niet voor de trainer Guardiola of de club Barcelona, de stabiliteit van Bayern of het nieuwe elan van Juventus. Ik had voor Frenkie veel redenen kunnen voorstellen om voor deze clubs te kiezen, maar PSG vind ik echt een enorme teleurstelling. PSG is eenvoudigweg een verzameling topvoetballer in een verder inferieure competitie ten opzichte van Duitsland, Spanje, Italie en Engeland. De wereld aan je voeten en dan kies je ervoor om straks je wekelijkse lol op te kunnen tegen Nimes, Guingamp of Rennes. Ik hoop nog steeds dat het niet waar is.

Ook begrijp ik Ajax niet. Volgens mij vertrok Martial enkele jaren geleden al voor 80 miljoen naar Manchester United. Frenkie de Jong lijkt me een groter en bovendien gewilder talent. In het licht van de huidige markt en de verbeten strijd om De Jong begrijp ik niet waarom je genoegen neemt met 75 miljoen. En al helemaal niet in dit stadium van het seizoen. Wacht lekker tot de markt zich volgend zomer weer richting zijn hoogtepunt werkt! Op dat moment wordt het meest met geld gesmeten; waarom is Ajax nu al gebaat bij een deal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

122 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 mei
Bayern München verwacht dat Leroy Sané voor een bedrag dat tussen de zeventig en honderd miljoen euro ligt los is te weken bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren