Daley Blind: ‘Misschien komt er in de zomer wel weer iets anders op mijn pad’

Woensdag, 5 december 2018 om

Daley Blind keerde afgelopen zomer niet terug naar Ajax om af te bouwen. Het is naar eigen zeggen niet onwaarschijnlijk dat de linkspoot aan het einde van het seizoen wellicht een nieuw avontuur aangaat. “Met 28 jaar voel ik me in de kracht van mijn carrière. Als ik dit niveau kan vasthouden, bij Ajax en bij Oranje, komt er komende zomer misschien wel weer iets anders op mijn pad”, zo verzekert de ex-speler van Manchester United.

“Of volgend jaar.” Blind voelt zich niet te oud om nog een volgende stap te maken. “Wie weet blijf ik hier wel tot het einde van mijn loopbaan, maar zeker hoe we het nu doen, hoe we onszelf profileren, in de Champions League en met Oranje, is dat geen uitgemaakte zaak”, vertelt de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. “Ik denk dat ik nog bij veel buitenlandse clubs op de radar sta.”

Mocht Blind ooit daadwerkelijk concrete belangstelling genieten, dan kijkt hij wederom naar zijn eigen kwaliteiten. “Maar ook naar mijn tekortkomingen. Ik denk niet dat ik met mijn spel tot mijn recht kom bij een laagvlieger in de Premier League, waar het vooral beuken, vliegen en knokken is, en minder op het voetbal gericht. Ik ben het best in een voetballende ploeg”, benadrukt de verdediger, die Ajax minimaal zestien miljoen euro heeft gekost en een contract tot medio 2022 heeft.

Elke week spelen én belangrijk zijn is Blind veel waard. “Bij Ajax kon dat en in combinatie met de plannen van de club voelde ik het enthousiasme groeien. Het was tijd voor een terugkeer naar Ajax.” Blind maakte in december 2008 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, werd in 2009/10 een half jaar aan FC Groningen uitgeleend en maakte medio 2014 de overstap naar Manchester United.


Poll

Denk jij dat Daley Blind ooit weer weggaat bij Ajax?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door gilau)

Ajax is gewoon perfect voor zijn niveau en ook wat Ajax wilt nastreven in de toekomst. Voor de top competities komt hij handelingssnelheid te kort.

5 december 2018 om 09:10

Oneens. Het is geen toeval dat bij elke trainerswissel en elke keer dat er bij een ploeg doorgeselecteerd moet worden Blind weer boven komt drijven. Je gaat mij niet vertellen dat hij met zijn linkerbeen en inzicht niet in een topcompetitie kan voetballen.

5 december 2018 om 09:21

"je gaat mij niet vertellen dat hij met zijn linkerbeen en inzicht niet in een topcompetitie kan voetballen."
Alsof je met slechts die twee eigenschappen in een top competitie terecht kunt.
Z'n handelingssnelheid, en überhaupt z'n snelheid, is veel te traag voor competities als Engeland, Duitsland, Spanje.

5 december 2018 om 10:16

Niet bij een topclub in ieder geval. Hij heeft niks te zoeken in de top 3 van Duitsland, Engeland, Spanje etc. En in Italie hoeft hij zich al helemaal niet te vertonen.

5 december 2018 om 10:37

@Nolimit

Is de handelingssnelheid van Blind te laag? Kijk jij wel eens voetbalwedstrijden van Ajax, Oranje en vorige seizoenen Manchester United vraag ik mij wel eens af?

Juist Blind leest het spelletje als geen ander en handelt, zowel technisch als op inzicht, snel. En ja, supersnel als loper is hij niet, maar hij is wel snel genoeg (gemiddeld snel zeg maar) om zich op hoog niveau te handhaven. Hij compenseert zijn snelheid met een goed gevoel voor positioneren.

En ja, je kunt met enkel een goed linker- of rechterbeen en spelinzicht in de top meedraaien. Met de nodige technische bagage erbij. Extreem voorbeeld is David Beckham, maar er zijn meer voetballers die het daar van moeten hebben maar toch op topniveau presteren.

Ik zie ook niet in waarom Blind niet in Engeland (waar hij al speelde), Duitsland of Spanje zou kunnen spelen. Alsof er in die competities enkel voertballers op de brommer spelen. Snelheid is niet onbelangrijk, maar het systeem waarin een elftal oprereert, de samenstelling van het elftal en de zittende coach zijn misschien wel doorslaggevender of je ergens past.

5 december 2018 om 11:11

@buitenspelval;

"is de handelingssnelheid van Blind te laag? Kijk jij wel eens voetbalwedstrijden van Ajax, Oranje en vorige seizoenen Manchester United vraag ik mij wel eens af?"
Yep.

"en ja, supersnel als loper is hij niet, maar hij is wel snel genoeg (gemiddeld snel zeg maar) om zich op hoog niveau te handhaven. "
Dat is die dus niet.. Anders speelde die bij een topclub, daar ging het toch over ofniet?
Ik zeg niet dat Blind niet kan voetballen, ik geef een reden waarom hij de top niet haalt.

"met de nodige technische bagage erbij. Extreem voorbeeld is David Beckham, maar er zijn meer voetballers die het daar van moeten hebben maar toch op topniveau presteren. "
Klopt. Neem een Pirlo. Maar je hebt zelf het punt al te pakken. Beckham en Pirlo hebben exceptionele kwaliteiten, dat heeft Blind niet. Dat is de reden dat zij hun hele carrière op het hoogste niveau hebben gespeeld en Blind na 3 jaar terugkeert naar Ajax.

5 december 2018 om 11:39

Hij speelde drie seizoenen bij een Engelse topclub, ‘daar ging het toch over of niet?’ Of hoe wil je Manchester United anders omschrijven? Geeft hij de top niet gehaald? En laten we Oranje ook niet vergeten, zijn WK en zo. Zijn terugkeer naar Ajax had meerdere redenen.

Hij wilde graag deel uitmaken van deze talentvolle selectie, het financiële aanbod was nauwelijks slechter dan hij in het buitenland aangeboden kreeg èn bovenal is hij Ajacied. En zogezegd: het is geen onbetwiste, definitieve terugkeer zoals Blind zelf al aangaf.

Mooi dat je Blind zo intensief bij zijn clubs hebt gevolgd. Maar erg onder de indruk van je kijk op de voetballer Blind ben ik niet bepaald. Laten we het maar wijselijk houden op ‘een verschil van inzicht’.

Daarnaast moet je teksten in de context leren lezen. Beckham noem ik bewust als extreem voorbeeld van en speler doe op basis van een goed linker-of rechterbeen en inzicht in een topcompetitie kan spelen, iets wat jij voor onmogelijk aangaf en als stelling neerdropte.

Ik noem Beckham om je stelling te weerleggen en ook niet kwalitatief de gelijke van Blind. Maar er zijn uiteraard genoeg mindere goden te bedenken, die zich eveneens staande houden op basis van die kwaliteiten. Technisch moet je daarbij logischerwijs goed genoeg om profvoetballer te zijn. Voorbeelden daarvan laat ik aan jouw eigen vindingrijkheid en verbeeldingskracht over.

“Alsof je met slechts die twee eigenschappen in een top competitie terecht kunt.” schrijf je.

Eigenlijk haal je je eigen stelling zelf keihard onderuit door Pirlo te benoemen als speler die het vooral van zijn linker-of rechterbeen en inzicht moet hebben. Ja dus. Het kan. Zoals je Pirlo daarbij zelf als voorbeeld geeft.

5 december 2018 om 12:48

"hij speelde drie seizoenen bij een Engelse topclub, ‘daar ging het toch over of niet?’ Of hoe wil je Manchester United anders omschrijven? Geeft hij de top niet gehaald? En laten we Oranje ook niet vergeten, zijn WK en zo. Zijn terugkeer naar Ajax had meerdere redenen."

Voordat je gaat zeuren dat iemand anders iets in context moet leren lezen moet je zelf misschien eerst leren begrijpend lezen.
Speelt hij nu bij Man utd dan? Ik zei dat als hij goed genoeg was hij nu wel bij een topclub speelde.

En Oranje.. Wil je me hier uitleggen dat Blind de belangrijkste speler van Oranje is geweest de laatste jaren? Want ik vond Blind juist een typisch voorbeeld van de armoede in Oranje de laatste jaren.

"eigenlijk haal je je eigen stelling zelf keihard onderuit door Pirlo te benoemen als speler die het vooral van zijn linker-of rechterbeen en inzicht moet hebben. Ja dus. Het kan. Zoals je Pirlo daarbij zelf als voorbeeld geeft."
Nee dat doe ik niet, jij maakt er gewoon je eigen verhaaltje van.

Zowel Beckham als Pirlo hebben in alles meer kwaliteit dan Blind. Echter, moeten ze het inderdaad alle 3 hebben van hun linker/rechter been en inzicht.

Het is niet zo dat als Bechkham die 3 dingen beheerste Blind even goed is, dat begrijp je zelf toch zeker ook wel?
Pirlo en Beckham waren zowel beter in hun linker/rechterbeen en inzicht als de rest wat er bij komt kijken.

5 december 2018 om 13:20

Pfff... Blind heeft bewezen dat hij bij een topclub mee kan. Of dat nu is of in het verleden is niet belangrijk. Jij beweert dat Blind niet goed genoeg is voor een topcompetitie. Dat is dus bullshit. Daar reageer ik toch op.

Wat Pirlo betreft maak ik nergens mijn eigen verhaaltje van hoor.. Ik hou me bij de feiten die jij geeft. Maar goed, doe er mee wat je wilt.

Verder ben ik ik wel een beetje klaar met je te discussiëren eigenlijk. Je draait kringetjes en snap veelal mijn (en andermans) argumentatie niet zo goed. Of je wilt het simpelweg niet begrijpen, dat kan ook. Alsof je bij jou tegen een muur loopt te lullen.

Sowieso ben ik een beetje klaar om met jou in discussie te gaan. Je zit altijd te zeuren en te zeiken in Ajax-topics en geeft aan alles waar het woordje Ajax staat een negatieve slinger.

Het is voor een doorsnee Ajacied bijna onmogelijk om met iemand, die zich altijd zo anti-Ajax opstelt, een fatsoenlijk, opbouwend gesprek te voeren. Zonde van de tijd en mij te vermoeiend.

Fijne dag nog.

6 december 2018 om 16:56

Het ging over een topcompetitie. Geen club.

5 december 2018 om 09:16

Ik heb nog nooit een speler meegemaakt die handelingssnelheid tekort kwam en toch 50 interlands, meer dan 100 premier league duels, een handvol CL-duels, op z'n naam heeft staan. Daley heeft juist een zeer hoge handelingssnelheid en dat maakt hem ook zo geschikt voor die centrale rol. Van z'n loopvermogen moet ie het niet hebben, maar korte ruimtes bespelen kan ie als de beste (in een verdedigende rol). Volgens mij snap jij niet wat handelingssnelheid betekent in het voetbal.

5 december 2018 om 09:25

"volgens mij snap jij niet wat handelingssnelheid betekent in het voetbal."
Wat komt hij dan te kort? Aangezien jij wel veel snapt in het voetbal. Als hij goed genoeg was voor een top competitie speelde die daar ook.

5 december 2018 om 09:29

Blind zal best meekunnen in Italië en Spanje bij een subtopper. Het is ook niet zo dat Vlaar en Heitinga uitblinkten in hun handelingssnelheid.

5 december 2018 om 09:32

Lijkt me duidelijk hoor. Als je niet sterk bent moet je snel zijn, en Blind is geen van beide. Blind denkt en handelt snel en is dus vooral geschikt om bij een ploeg te spelen die de bal heeft. Kwestbaar is hij vooral in de counter als er veel ruimte om hem heen is.

5 december 2018 om 09:57

Nolimit: Hij heeft zich prima staande gehouden in een topcompetitie. Zet Manchester United nu maar weer eens tegen Ajax, ik vraag me af of ze het zo relatief eenvoudig zouden winnen als in de finale.

5 december 2018 om 10:00

Frank de Boer was hij sterk of snel? Heeft toch wel een indrukwekkende staat van dienst vind je niet? Als je niet sterk of snel bent moet je goed zijn in positionering en passing om de fysieke duels, sprints balverlies te vermijden.

5 december 2018 om 10:04

@nolimit

En denk je dat Ajax de enige club was die voor hem langs is gekomen bij United?
141 wedstrijden bij Manchester United waarvan
14 champions league
15 europa league
90 premier league
13 FA Cup
8 EFL Cup

169 wedstrijden bij Ajax waarvan
25 champions league

En 60 interlands bij het Nederlands elftal

Onder trainers Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ronald Koeman is hij overal basis speler geweest voor een langere periode bij niet de minste ploegen.

Op het moment is Daley Blind, na Virgil van Dijk, degene met de meeste internationale ervaring en statuur, bij het Nederlands elftal.

5 december 2018 om 10:12

@D-Bergkamp;

Dat denk ik wel inderdaad. Als er een topclub langs kwam ging die echt nog niet terug naar Ajax.

"op het moment is Daley Blind, na Virgil van Dijk, degene met de meeste internationale ervaring en statuur, bij het Nederlands elftal."
Gek hé? We zijn eindelijk over gegaan op een talentvol en jong elftal.

5 december 2018 om 10:32

@ Nolimit

Is niet per definitie waar, een Dusan Tadic kwam ook van Southampton terug naar Nederland. Een speler die bij Southampton in 4 jaar tijd
104 duels premier league
21 goals
30 assists
als statistieken had bij Southampton voor een buitenspeler. Denk je niet Tadic ook niet naar een andere club had gekund dan Ajax?

Maar kijk bijvoorbeeld even naar clubs als
Valencia - Diakhaby+garay
Napoli - Khoulibaly + Albiol
As Roma - Manolas + Jesus/fazio

Daley Blind is niet minder dan een oude Garay, Albiol of Jesus/fazio
Daar zou hij prima basis speler zijn. en dat zijn toch wel drie mooie subtopclubs in prachtige competities.

5 december 2018 om 10:34

Gdoxu, het is "wie niet sterk is moet slim zijn". Er zijn zat spelers op top niveau die niet sterk en niet snel zijn.

5 december 2018 om 11:04

En toch, D-Bergkamp, ondanks al die statistieken die jij geeft over hoeveel duels Blind heeft gespeeld, speelt hij op het moment in een kleine Europes competitie.

Vervolgens geef je gelijksoortige statistieken over Tadic. Ook hij verhuist naar een kleine Europese competitie, dat gezien zijn cv (vojvodina. Groningen, Twente en Southampton) helemaal niet onlogisch is.

Dit doet niets af aan de kwaliteiten van deze 2 spelers, die absoluut van waarde zijn bij en voor Ajax. Maar als zij echt Europese (sub)toppers zijn, zouden ze er niet voor kiezen om in NL te gaan spelen mi.

5 december 2018 om 11:16

Men kan ook een stapje terug doen om er vervolgens twee of drie vooruit te zetten. Daarnaast is Blind een Ajax-jongen en speelde dat mee in zijn beslissing om al dan niet tijdelijk terug te keren. Tadic wilde ook zelf eens nog eens bij Ajax spelen.

Ze spelen bij Ajax momenteel bovendien op CL-niveau en zitten in een erg talentvolle selectie, wat ook meespeelde in de motivatie om voor Ajax uit te komen. Daarnaast was het financiële aanbod van Ajax ook meer dan oké.

Naar verluidt was er ook genoeg andere belangstelling vanuit Europa voor de twee en was deze stap weloverwogen, maar dat betekent natuurlijk niet dat Ajax hun eindstation zal zijn of dat ze niet goed genoeg zouden zijn voor (sub) topclubs.

5 december 2018 om 11:22

"denk je niet Tadic ook niet naar een andere club had gekund dan Ajax?"
Jawel, naar een gelijkwaardige maar geen topclub. Tadic is simpelweg ook niet goed genoeg voor een topclub. Bij Southampton was al te zien dat dat zo'n beetje z'n top was.

"maar kijk bijvoorbeeld even naar clubs als
Valencia - Diakhaby+garay
Napoli - Khoulibaly + Albiol
As Roma - Manolas + Jesus/fazio

Daley Blind is niet minder dan een oude Garay, Albiol of Jesus/fazio
Daar zou hij prima basis speler zijn. en dat zijn toch wel drie mooie subtopclubs in prachtige competities."

Helemaal mee eens. Daar ging de discussie alleen niet over.

5 december 2018 om 11:46

@ Gilau

Daley Blind is altijd een amsterdammer geweest en kan Ajax misschien zien als een tussenstop voor zelf vertrouwen en wedstrijd ritme om weer een stap te maken. Zeg nou zelf, zou hij bij bovengenoemde clubs echt misstaan?

Napoli, Valencia, AS Roma, Lazio, Everton zouden prima clubs zijn voor beide spelers en daar zouden ze ook allebei prima basis speler zijn.

5 december 2018 om 12:16

myvision,

Ik hoop eigenlijk dat Ajax de volgende ronde Manunited loot, heb het vermoeden dat Ajax dan de bovenliggende partij i en dat het einde CL voor Manunited is.

Blind is momenteel een belangrijke schakel bij dit Ajax, waarbij zijn sterke punten goed naar voren komen en zijn zwakkere punten goed door zijn teamgenoten worden opgevangen.

Verbaas me dan ook niet dat Daley na het seizoen verder wil kijken, omdat er dan heel veel spelers zullen verkocht worden.

Maar gelukkig is Ajax al keihard bezig om goede spelers terug te krijgen.

5 december 2018 om 12:55

D-Bergkamp, als zij daadwerkelijk naar dat soort clubs konden gaan, vraag ik me af waarom ze dan toch naar Ajax zijn gegaan. Wat jij, en Buitenspelval boven je, zegt over het Amsterdamse in het geval van Blind, zou dan zeker een reden kunnen zijn. Ook zijn de salarissen die Ajax betaalt natuurlijk niet verkeerd. Zou hun band met Ajax (blind) en NL (tadic) dan zo groot zijn dat ze clubs als Napoli, Valencia en Roma af zouden slaan? Blind zie ik er inderdaad wel voor aan

Ik denk dat de Amsterdamse factor voor Blind dan ook meer een reden is dan voor Tadic; ik zie Blind inderdaad wel bij een club als Napoli of Valencia spelen, ik denk dat dit voor Tadic te hoog gegrepen is.

5 december 2018 om 11:51

Kennen jullie Pirlo nog? Pirlo werkte niet (echt), liep niet (echt), had geen snelheid.
Pirlo scheen toch wel een aardige voetballer te zijn.

Daley Blind is natuurlijk lang niet zo goed als Pirlo, maar Daley's offensieve passing gecombineerd met zijn spelinzicht creeërt ook erg veel aanvallende openingen. Daarnaast werkt Blind harder dan héél veel andere voetballers. Blind is qua stijl een soort kruising tussen Kuijt en Pirlo, een onvermoeibare spelverder.

Ja, Daley Blind komt qua snelheid en duelkracht tekort voor zwaar dominante teams zoals Real, Psg, Bayern of Barca. Voor counterploegen en ploegen die als geheel veel druk op de bal zetten (denk aan EL finalist Ajax of het Italiaanse nationale elftal voor het verval) is Blind een hele waardevolle speler.

Het lijkt soms wel een nationaal gebruik om mensen met de achternaam Blind af te fakkelen. "...if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid."

Nee, gewoon nee. Een uitstekende stille kracht. Zorgt voor goede opbouw. Voetbalt vooruit. Geweldige passing. Geweldige timing. Marc zal dit ook zien en elke club weg sturen.

Waar hij in de toekomst gaat spelen, maakt mij niet zo gek veel uit. Het mooie is dat hij er wat mij betreft op het juiste moment is bij Ajax. Dit seizoen, met dit jonge elftal, kunnen we hem uitstekend gebruiken. De jonge gasten steken gewoon een hoop op van zijn spel en aanwezigheid, coaching. Vormt samen met Donny vd Beek, Eiting, De Ligt, Mazraoui, Veltman en De Wit echt een eenheid van ras-Ajacieden bij de selectie (cultuurbewakers, hoe je het wil noemen).

Ik hoop dat we er na de winterstop nog een schepje bovenop doen, want het kan echt nog veel beter worden, dit team.

We hebben bizar veel geld voor je betaald. Daar komt nog allemaal rare salaris constructie bij. En wilt meneer einde van het seizoen indien de mogelijkheid er is vertrekken? Ben je wel helemaal goed? Met allen respect we hebben je gehaald net als Tadic voor meerdere jaren. Ja, als er een club komt en die wilt 50 miljoen betalen ben je uiteraard weg.

5 december 2018 om 09:59

Als die vertrekt dan zal dat denk ik niet voor 10 miljoen lijkt mij...

5 december 2018 om 10:00

Hij en Tadic hebben hun geld allang weer opgeleverd door voor het eerst in 13 jaar te overwinteren in de CL. Dat is wat we ook gaan onthouden van deze selectie, want ik weer niet meer hoe duur de aankopen waren in 2005-2006.

5 december 2018 om 10:14

Je kan geen CL inkomsten generen met aankopen. Wat als Ajax geen CL had gehaald en wat als Ajax geen ronde verder kwam? Dit is echt gokken of je in de casino zit. Beetje hier op zetten en met de winst verdelen en investeren.

5 december 2018 om 10:19

Dat is 'gokken' net als elke investering 'gokken' is. Je kunt winnen, je kunt verliezen. Maar door goed in te zetten (op bijvoorbeeld Blind) vergroot je de kans op winnen.

5 december 2018 om 10:21

Ze nemen Blind en Tadic niet mee in de begroting. Wat als Blind een dubbele beenbreuk morgen krijgt?

5 december 2018 om 10:33

@jasonrhijn, Bij casinospellen is het huis altijd in het voordeel, zelfs bij poker waar de rake gewoon te hoog is om rendabel te kunnen spelen. Gokken alsof je in een casino zit, is het investeren in goede spelers dus niet, want de 'return on investment' oftewel Roi, is altijd negatief in het casino en dat is het investeren in het algemeen, en in voetballers in dit geval, niet. Beste voorbeeld is dit seizoen van Ajax, waar Ajax door goede investeringen al bijna 60 miljoen aan CL inkomsten heeft gepakt(volgende ronde inbegrepen) en aankomende zomer zeer waarschijnlijk extra geld pakt op uitgaande transfers; misschien zelfs op de tranfer van Daley? Met heel goed beleid en goede investeringen, zoals Ajax de afgelopen jaren gedaan heeft, kun je in het voetbal heel veel geld verdienen, wat overduidelijk gebeurt bij Ajax. Je zit derhalve appels met peren te vergelijken.

5 december 2018 om 10:36

Doncoxx je kan wel een projectmanagement boek of financiële termen erbij halen. Voetbal is geen bedrijf. Voetbal is en blijft gokken. Met allen respect hoor, Bande hebben we 9 miljoen voor betaald en zien we niks voor terug. Ik bedoel het kan goed lopen maar ook verkeerd. Ik had wel verwacht dat Blind een meerwaarde heeft geleverd. Maar Siem de Jong heeft Ajax ook ooit teruggekocht. Daar heeft Ajax alleen maar verlies op geleden. Het is altijd afwachten hoe iemand presteert of niet. Hoe was het met Sulejamani ook alweer? Wouden we toch ook met aankopen de CL veroveren en de Eredivisie titels pakken. Was flink gelukt bij Ajax.

5 december 2018 om 10:38

@Jason: 1) Uiteraard is er een mate van gokken/onzekerheid zoals bij elke transfer. Maar als je genoeg financiële buffer hebt ingebouwd dan kan je zo’n ‘gok’ nemen zonder consequenties. 2) Begroting heeft niet veel te maken met of de CL of Blind zijn transfer. Waar het wel impact op heeft is de jaarrekening aan het eind van dit jaar. En daar staat een dikke min voor inkomende transfers, die echter wordt weggepoetst door een niet geplande grote plus aan CL-inkomsten. Wat dat betreft hebben ze dus absoluut wel al die transfers ‘terugverdiend’

5 december 2018 om 10:43

@maykel

Door dit potje kan Ajax deze aankopen doen. Maar het moet heel gericht en op de juiste manier. Ajax kan dit alleen doen vanwege dat potje. Als zij dit niet handen zou het heel onverantwoordelijk zijn. Dat wil ik er alleen mee zeggen. Ooit onder Van Basten hadden we zo beleid. Heel goed ging het toen des tijds met Ajax.

5 december 2018 om 10:25

Calm down, tuurlijk als Barca komt met een plan dat hij wekelijks speelt is ie weg. Maar hij zal dit Ajax niet aandoen om voor een RKC met een goed salaris te tekenen

5 december 2018 om 10:30

Precies de voorbeelden die jij aangeeft zal nooit gebeuren. Maar er is ook een tussenweg om bijvoorbeeld te tekenen bij Dortmund, Napoli, Tottenham of Valencia of PSG of wat dan ook. Die zijn transfersom en salaris wel kan betalen.

5 december 2018 om 10:36

Ik denk dat Blind slim genoeg is om te begrijpen dat hij voor minder dan 20 miljoen iets weg mag.

5 december 2018 om 12:36

Als je zulke spelers wilt behouden dan moet je dat ook in het contract laten vast leggen. Verder heeft ieder zijn prijs. En 28 jaar dan zit je nog nog niet aan het einde van je loopbaan, een mooie aanbieding is altijd het overdenken waard. En dan is het aan de club en de speler wat ze er mee gaan doen

Lijkt me sterk dat Overmars zowel De Ligt als Blind laat gaan aankomende zomer. Bovendien moet hij de komende jaren gewoon de ervaren rot binnen de ploeg zijn die de talenten op sleeptouw neemt. Pas daarna kan hij misschien kijken of hij nog ergens kan cashen.

Iets anders (hoger) kan hij niet aan. Die moet lekker bij Ajax blijven waar hij verzekerd is van een basisplaats en gerespecteerd wordt.

Opvallend bericht. Ik had juist gedacht dat Blind - Ajax een prima match was voor beide partijen. En nu dit? Ik zou zeggen, Ajax past prima bij je (on meerdere redenen)

Hij is er net een paar maanden. Als morgen clubs komen met 40 miljoen dan praten we over een vertrek. Maar laat hem eerst maar eens twee jaar voetballen anders.

Ja Blind kan rustig kijken wat er op zijn pad komt, maar daar zit meteen een prijskaartjes van 40 miljoen plus aan vast en dat gaan ze niet voor Daley betalen. Dus die blijft bij Ajax.

En minder gaat Ajax niet vragen, die zijn een slordige 30 miljoen kwijt aan het contracteren van Blind. Overmars is best een aardige vent, maar zo aardig is hij nou ook weer niet.

Dit bericht betreft een interview en in een interview geef je antwoord op de vragen die je gesteld worden. Daley Blind is een zeer intelligente persoon en houdt gewoon al zijn opties open. Dat zou ik ook doen en bovendien ben je daarmee eerlijk voor jezelf en eerlijk naar je fans toe. Dat is altijd te prefereren boven logokussers die bij de eerste de beste gelegenheid hun koffers pakken. Ik ben niet zo bang voor een eventueel vertrek omdat hij voor Ajax begrippen een meer dan voortreffelijke speler is, maar met zijn uitlatingen zelf aan aantoont over voldoende zelfkennis te beschikken en te beseffen dat hij met zijn kwaliteiten maar bij een beperkt aantal clubs tot zijn recht komt. De spoeling is niet alleen dun, de club die hem wil aantrekken, zal ook een flink transferbedrag moeten ophoesten, waardoor de kans op een vertrek niet bijzonder groot is. Hij geeft zelf al aan dat hij niet perse weg hoeft en dat maakt de kans daarop nog minder groot.

Als China langskomt zal hij wel gaan, en dat is hem gelukt. Zolang er maar geen groot verlies op wordt gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

333 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 mei
Mauricio Pochettino heeft zijn jawoord gegeven aan Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren