Wanneer is de Champions League-loting en wie kan Ajax treffen?

Maandag, 17 december 2018 om

Ajax heeft zich vorige maand geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Na dertien jaar zijn de Amsterdammers er eindelijk in geslaagd om de groepsfase van het miljardenbal te overleven. Ajax had nog de kans om zich als groepswinnaar te plaatsen, maar eindigde woensdag als tweede in de poule na een 3-3 remise tegen Bayern München. Hoe nu verder? Wanneer is de loting voor de achtste finales en welke clubs hebben zich geplaatst?


Waar en wanneer is de loting?


De loting voor de achtste finales van de Champions League vindt plaats op maandag 17 december om 12.00 uur in het Zwitserse Nyon. Op 11 en 12 december vonden de laatste groepswedstrijden plaats. Ajax sloot de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Bayern München (3-3), waarin het er niet in slaagde om bovenaan te eindigen.

Tijdens de loting worden de clubs ingedeeld in twee verschillende potten. In de ene pot bevinden zich alle groepswinnaars en in de andere pot zitten de nummers twee. De geplaatste groepswinnaars spelen hun heenwedstrijd in de achtste finale op vreemde bodem (12/13 en 19/20 februari) en de return (5/6 en 12/13 maart) voor eigen publiek.


Eindstanden in alle poules


Clubs die bij elkaar in de poule zitten, kunnen elkaar niet tegenkomen in de achtste finales. Ajax kan Bayern dus niet treffen in de volgende ronde. Ook clubs die bij elkaar in de competitie zitten, kunnen elkaar niet tegenkomen in de achtste finales. Barcelona en Real Madrid hebben zich bijvoorbeeld allebei geplaatst voor de volgende ronde, waardoor zij elkaar dus niet tegenkomen in de achtste finales.


GROEP 1E PLAATS 2E PLAATS
A Borussia Dortmund Atlético Madrid
B Barcelona Tottenham Hotspur
C Paris Saint-Germain Liverpool
D FC Porto Schalke 04
E Bayern München* Ajax
F Manchester City Olympique Lyon
G Real Madrid AS Roma
H Juventus Manchester United

*Ajax kan Bayern München niet loten in de achtste finales.

Geplaatste clubs: Barcelona**, FC Porto**, Juventus**, Manchester City**, Bayern München**, Real Madrid**, Borussia Dortmund**, Paris Saint-Germain**, Tottenham Hotspur, Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, Atlético Madrid, AS Roma, Ajax, Manchester United

**Groepswinnaars


Speelschema Champions League


12/13/19/20 februari: achtste finales, heenwedstrijd
5/6/12/13 maart: achtste finales, return

15 maart: loting kwartfinales en halve finales

9/10 april: kwartfinales, heenwedstrijd
16/17 april: kwartfinales, return

30 april/1 mei: halve finales, heenwedstrijd
7/8 mei: halve finales, return

Zaterdag 1 juni: finale (Estadio Metropolitano, Madrid)Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door pinko)

Eerste worden in deze groep wordt nog ontzettend belangrijk als je de mogelijke tegenstanders ziet, anders moet je al hopen op Roma of Porto.

27 november 2018 om 21:07

Ja dat zou wel fijn zijn inderdaad, tegen Porto, Schalke, Roma, Lyon of United heb je nog een beetje reële kansen. Tegen de rest wordt het zeer, zeer lastig. Maar mooi dat Ajax al door is, levert dik geld en veel UEFA punten voor Nederland op!

28 november 2018 om 00:28

Lyon denk ik echt niet hoor. roma denk ik ook niet echt, maar de andere 3 schat ik wel mogelijk voor ajax.

28 november 2018 om 07:14

Kom kom. Gisteren speelde Lyon goed, maar hun vorm is zo veranderlijk als het weer. 7 punten uit 5 wedstrijden is in deze groep zo knap niet.

Tuurlijk, Lyon zou favoriet zijn, maar het is echt geen onneembare horde.

28 november 2018 om 10:08

De laatste keer dat ze op bezoek kwamen in Amsterdam kregen ze anders een goed pak slaag zover ik weet. Goed lezen: ik zeg nergens dat je Lyon effe oprolt maar je hebt zeker een reële kans tegen ze. 27 punten uit 14 in de competitie en 7 uit 5 in de CL, ongenaakbaar zijn ze echt niet dus zie je wel.

27 november 2018 om 22:42

Ik denk dat niemamd ajax wil loten. Ajax heeft niet de beste spelers, maar tactisch is ten hag en zijn staf ijzersterk. Ze wten altijd de zwakke plek te vinden tot nu toe. Alleen bij psv niet, maar dat kan ook een totale aff day geweest zijn.

27 november 2018 om 23:24

Alsof ten Hag enige is die het tactisch voor mekaar heeft, zijn in poule 1 genoeg trainers doe ten Hag tactisch kan overmeesteren vooral met het spelersmateriaal van hun, we doen net alsof ajax ineens de CL gaan winnen omdat ze in een poule met Benfica en AEK door zijn gegaan, beide clubs zitten in een dip, Bayern ook natuurlijk, als je in de volgende ronde een Madrid, Juve of een Barca loot kun je al afscheid nemen van de CL.

27 november 2018 om 23:32

Als Eibar met 3-0 van Real kan winnen, acht ik Ajax bij voorbaat nog niet eens kansloos.

27 november 2018 om 23:34

Als PSV 3-0 Ajax van de mat kan spelen en Barca over PSV heen walst waar Real 2-2 tegen heeft gespeeld acht ik Ajax kansloos tegen Real.

27 november 2018 om 23:38

Dan praat je over een incident van 2 maanden geleden en Real verloor met 5-1 van Barca trouwens. Maar dat terzijde!

27 november 2018 om 23:42

Ach daar is de eerste negatieve realist in de vorm van Shevanr7. Wees gewoon trots en blij dat Ajax NL weer ff op de kaart zet in clubverband. Uitwassen als overdreven onrealistische wensen, want dat zijn het, horen daar nou eenmaal bij. Lekker belangrijk, toch?

27 november 2018 om 23:44

Klopt excuses was in de war, waar het mij om gaat is dat er nu gedaan word alsof iedereen bang voor Ajax is omdat ze tegen 2 teams die hopeloos uit vorm zijn winnen, zowel Benfica als AEK zijn dramatisch dit jaar, en het verhaal van Real kennen we allemaal wel, in de eigen league drama maar in de CL winnen ze altijd we op de een of andere manier.

27 november 2018 om 23:47

Ik ben zeker trots dat Ajax een ronde verder is gegaan, ben ook totaal niet negatief over Ajax, ik vind zelf ook dat ze prima voetbal spelen, alleen vind ik dat ze nog niet echt getest zijn tegen teams als AEK en Benfica, mijn reactie was vooral gericht op het feit dat men zegt dat niemand tegen Ajax wilt spelen.

28 november 2018 om 00:38

Zoals Ajax vanavond voetbalde tegen AEK vond ik een dieptepunt. Gadverdamme tegen zo'n zwakke tegenstander in een laag tempo enorm lopen pikvogelen. Dit Ajax heeft in de 2e ronde geen enkele kans.

28 november 2018 om 00:50

Ajax heeft inderdaad niet de beste spelers als het team vergelijkt met Juventus, Manchester City en Barcelona, maar ze hebben toch zeker wel een aardige selectie. Ik heb juist het idee dat Ten Hag tactisch vrij zwak is en dat hij de resultaten eerder te danken heeft aan het goede spelersmateriaal en de mentaliteit van deze groep. Resultaten zijnvrij goed, maar met een betere trainer hadden ze in ieder geval uit bij Bayern gewonnen.

28 november 2018 om 07:15

Het eeuwenoude kul argument. A wint van B, B wint van C, dus A wint van C. Zo werkt het niet.

29 november 2018 om 10:27

@voetbal 5je

En een jaar geleden vond iedereen nog dat NL clubs niks in de CL te zoeken hadden, en dat we nooit meer de tweede ronde zouden halen. En dat er dit jaar ook alleen maar Europa League voetbal in zou zitten. Maar we zien dat PSV een paar jaar terug heel ver kwam en met pingels pas verloor van Atletico, dat Ajax twee jaar terug een finale speelde en nu de tweede ronde glansrijk haalt.

Maar goed, jij vindt dat Ajax "geen enkele kans" maakt in de tweede ronde. Terwijl de loting nog niet eens is geweest. Je moet het maar kunnen, altijd alleen maar alles zwartgallig zien.

Deze wedstrijd was slecht. Dat klopt. Maar United speelde ook slecht. Barcelona speelde slecht. Liverpool speelde slecht. Etc. etc. etc. Slechte wedstrijden horen bij voetbal. En dan volgen er daarna weer goede wedstrijden.

17 december 2018 om 09:28

Drl80, haha inderdaad komt altijd uit dezelfde hoek.. 😅

Hopen op de club uit D dan maar. Al zou een Roma, Lyon, Napoli of Inter ook niet misstaan als Ajax een goede dag heeft. De andere ploegen zijn nog net een niveau te hoog of net te geslepen (atletico).

29 november 2018 om 20:34

Barca, Tottenham en Inter zijn goed te doen voor Ajax. Het is dat PSV niet het iniatief nam om zelf te voetballen daardoor hebben ze maar 1 keer gelijk gespeeld. Als Ajax het initiatief neemt moeten deze drie te doen zijn.

30 november 2018 om 00:19

Barca? Tottenham en Inter? Heb je wel goed geslapen want je kraamt onzin uit. Ajax zou tegen elke 3 van die clubs van de mat gefeegd worden vriend.

30 november 2018 om 06:49

@appelsap12 dat gebeurd juist niet. Alle 3 de ploegen zullen het lastig hebben tegen Ajax. Simpel omdat Ajax erg bewegend speelt en juist vooruit voetbal met meer mensen tegelijk druk zetten. Barca en Spurs zijn dit alles behalve gewend.

10 december 2018 om 23:05

Psv is beter dan Ajax momenteel.. Psv zou trouxens ook gewoon doorgaan in de groep van Ajax en omgekeerd zou hetzelfde gebeuren

11 december 2018 om 11:32

Ontopic, Mutd, zga. Hehe

13 december 2018 om 02:04

Nee hoor Ajax was ook in de poule van PSV 2de geworden zijn. Zo goed zijn de spurs niet daar hoop ik op

17 december 2018 om 09:54

Ik hoop uiteraard dat ajax het goed.doet, ook als psv fan zijnde, maar als ze dan toch eruit gaan hoop ik dat ze gwn barca loten en helemaal van de mat geveegt worden zodat we al die domme reacties van "ajax had het veel beter gedaan in de poule van psv" ook meteen kwijt zijn

Goed gedaan van Ajax Spelers zijn weer meer waard geworden Punten binnen gesmokkeld voor volgend jaar overwinteren En weer naam gemaakt op hoogste niveau! top

28 november 2018 om 00:39

Vanavond vond ik het inspiratieloos.

Blijft waardeloos dat ploegen uit hetzelfde land elkaar niet kunnen loten. Weinig random loting dus, maar ja ik ben al blij dat Ajax erbij zit.

Barca, Real en United zijn heel misschien nu ook wel te pakken voor Ajax. Steken alle drie niet in hun beste vorm. Als er een kleine kans is dat Ajax hun zouden kunnen verslaan is het misschien nu wel.
Clubs als City, Juventus, Liverpool en Atletico Madrid zouden het meest ongunstig zijn met de loting.

27 november 2018 om 22:10

Wat denk jij allemaal niet joh. Real en Barca kunnen pakken?Barca en Real uit vorm wint nog steeds van Ajax in top vorm. Gewoon hopen voor een gelijkwaardige tegenstander meer niet

28 november 2018 om 00:28

@ albert333

Ja, dat werd ook gezegd toen Ajax van Barclona en Manchester City thuis won. Ook voorafgaand aan de wedstrijd Manchester City uit en tijdens het recentelijk goede Europa League seizoen hoorden we dit soort zaken veelvuldig. Dit seizoen werd dit vooraf gezegd toen bekend werd dat Ajax tegen Bayern Munchen en Benfica moest.

Overigens geldt dit niet alleen voor Ajax. Andersom hoor je dit soort dingen ook vooraf wanneer PSV tegen een betere geachte tegenstander moet aantreden, en vervolgens stunt. Wanneer er dan een goed resultaat behaald word is de mindere vorm van de vooraf beter geachte club opeens wel een issue.

Ook al is de kans klein je moet er gewoon voor gaan, dat soort ploegen zijn het niet gewend om een ploeg tegenover zich te hebben die ook willen voetballen. Nu zeg ik niet dat het een appeltje eitje is, want dat zou natuurlijk klinkklare onzin zijn. Alleen wanneer dat soort ploegen in een vorm dip zitten sluit ik een stuntje of een lucky stuntje niet uit. Regelmatig zie je in De Champions League een club die stunt waar van te voren menig geen weinig van verwachtten. Mocht het zo zijn; dan heb ik er geen enkel probleem mee als Ajax dit seizoen de (lucky) stunter is.

29 november 2018 om 10:32

@albert

Real Madrid is niet een beetje uit vorm. Die verliezen ook herhaaldelijk van zeer matige clubs in Spanje. Dus dan heb je gewoon een kans. United hetzelfde. Ajax is geen favoriet tegen die clubs, maar een kans heb je zeker. Barcelona is wat anders. Dat hebben we gisteren gezien. Als die niet 100% zijn dan pakken ze normaliter nog steeds wel de punten.

@F-18/TACP

Ik vind ook de wedstrijd van PSV tegen Atletico van een paar jaar terug nog een goed voorbeeld. Toen riep ook iedereen vantevoren dat ze kansloos waren. Atletico was gewoon top toen. En PSV was over twee wedstrijden gewoon gelijkwaardig, verloren pas met pingels.

30 november 2018 om 16:36

Vergeet niet dat dit pas na de winterstop begint en real en Barça toch wel echt teams zijn die je over 2 wedstrijden absoluut niet wilt tegenkomen. 1 keer een off dat van deze teams betekend nog niet dat je door bent. Voor Ajax wel leuke affiches en een leuke etalage voor alle scouts. Maar realistisch gezien kun je beter ploegen ala porto loten, dat is al lastig genoeg.

16 december 2018 om 13:48

ben het met jou eens! tegen Barça en real Juventus ben je gewoon kansloos. porto of Dortmund loten verder maak je weinig kans. sommige mensen zijn niet reëel hier

27 november 2018 om 23:03

Barca naaide Tottenham en Inter (niet in de score zichtbaar) in een matige staat. Daar ga ik dan liever niet tegen voetballen in ieder geval.

28 november 2018 om 06:02

Jammer dat je niet nu tegen Barca, Real of United speelt maar ergens in februari/maart. Tegen de meeste maak je bijna geen kans, maar de bal is rond dus alles kan.

28 november 2018 om 07:16

Voor dit United hoef je niet bang te zijn hoor.

28 november 2018 om 07:41

Tenzij ze Mourinho eens besluiten eruit te knikkeren in de winter en er iemand neer te zetten waar de spelers wel beter van worden. Februari/maart is stiekem nog best ver weg.

28 november 2018 om 09:39

Juist Mourinho kan met een strategie komen om al het voetbal uit Ajax te halen. Dat zagen we ook in Stockholm.

29 november 2018 om 10:35

@jjvh91

Onderschatting past het Nederlands voetbal niet meer. Wij moeten altijd 100% scherp zijn, anders gaat het fout. Dus tegen United zal je alles uit de kast moeten halen, en dan heb je een kans. Meer niet.

13 december 2018 om 02:08

Klopt een mooie demarche zou ook leuk zijn deze keer zijn ze beter dan vorig seizoen. Ik blijf op de spurs gokken. Lijkt mij ook een makkie geen Liverpool aub

28 november 2018 om 09:38

United en Real zijn misschien over 1 wedstrijd te pakken. Maar zeker niet over 2 duels. Real heeft de ervaring en United kan onder Mourinho het spel van Ajax kapot spelen. Barca heeft Messi en al spelen ze de slechtste wedstrijd van hun leven zal hij wel toeslaan. Nee, ik ben ook erg euforisch,maar van alle (mogelijke) groepshoofden hebben we realistisch gezien alleen een kans tegen Porto, Napoli, Dortmund of Schalke. Als we groepshoofd worden is de kans natuurlijk iets groter

28 november 2018 om 10:01

Ben jij wel lekker ? Ook tegen napoli en dortmund heeft ajax geen enkele kans !! Schalke en porto word 50/50

29 november 2018 om 10:37

Wat is dat toch met dat "geen enkele kans"? Moet alles zwart wit zijn?

Er is altijd een kans. Al is het maar 10 of 20%. Dat zien we elke week weer. Topclubs laten punten liggen tegen kleine clubs. Omdat de verschillen niet zo megagroot zijn als sommigen denken. Die topclubs moeten 100% in orde zijn, anders kunnen ze gewoon verliezen. Daar is Ajax ook goed genoeg voor, en PSV ook.

Tegen Porto denk ik trouwens dat Ajax minder dan 50% kans heeft. Ik snap echt niet dat Ajax in jouw ogen 0% kans heeft tegen Napoli maar wel 50% kans tegen Porto.

12 december 2018 om 21:12

Tegen Napoli hoeven ze niet bang te zijn want die liggen er al uit

10 december 2018 om 23:03

Zelfs al speelt barca met 8 spelers wint het van Ajax.. barca is geen Aek e maat

13 december 2018 om 07:19

Hahahah! Hoe durf je? Barça en real zijn te pakken? Dit is voetbal op allerhoogste niveau! Real 4 x de cup gewonnen in afgelopen 5 jaar en die andere ging naar barca. En jij denkt dat Ajax ze effe gaat pakken? Schaam je! Kans is er altijd maar zoiets zeg je pas achteraf wanneer het gelukt is..

Het wordt heel lastig, maar als ik het dus zie loot Ajax het rechterrijtje of? Ik zie alleen Porto als club die Ajax zal kunnen verslaan.

28 november 2018 om 00:32

groep D is denk ik de enige hoop voor ajax om door te stromen naar de kwartfinales.

Man Utd., Schalke, Lyon, er zijn echt wel ploegen bij die je kan hebben als je eerste wordt in de poule. Echt iets om voor te spelen dus tegen Bayern. Maar als dit Ajax een goede dag heeft hoeven ze van niemand te verliezen. Ajax is top!

27 november 2018 om 23:46

Bullshit! Een club als Bayern pakt Ajax gewoon als ze in vorm zijn. Vandaag vond ik het ook niet geweldig de penalty en rood was makkelijk gegeven anders had ik het nog wel is willen zien. Ajax heeft zeker een goed team maar we moeten niet doen alsof ze op een goede dag iedereen aankunnen want dat is gewoon onzin.

27 november 2018 om 23:56

Penalty was 100 procent terecht, niks makkelijks aan. Waarom altijd dingen verzinnen om iets beter/slechter te laten lijken?

28 november 2018 om 07:30

Succes vanavond. Ik hoop dat PSV wint, want dat gun ik ze van harte!!

12 december 2018 om 23:22

Ajax was ook niet echt top vanavond, bij de 1-1 zette ze effe aan. Dat moet dan constant.

Onze beste speler, Frenkie de Jong was niet op z'n best. De Ligt heb ik beter gezien en Wöber ook.

Straks Veltman er weer bij, dat is wel fijn!

Aan het aanwezige talent zal het bij Ajax niet liggen. Koelbloedigheid zal gevraagd worden. Als je vanavond Bayern ook weer zo kinderlijk eenvoudig na een half uur op 3-0 ziet staan tegen Benfica, dat tegen Ajax toch zeker niet slecht speelde. Robben krijgt twee keer de kans een actie in te zetten en scoort prompt twee wereldgoals.

Ik zie maar 1 ploeg die ze zonder al te veel moeite kunnen verSchalke.

Er komt voor Ajax een hele mooie wedstrijd aan. Ajax is dit CL seizoen tot veel in staat dus wie weet.

Kans op tegenstander (ajax):

Borussia Dortmund: 14.1%
FC Barcelona: 13.7%
Paris Saint-Germain: 13.5%
FC Porto: 11.9%
Manchester City: 19.0%
Real Madrid: 14.1%
Juventus: 13.8%

12 december 2018 om 23:26

Zo zie je maar weer hoe grote clubs ook in lotingen geholpen worden, clubs uit hetzelfde land moeten na de poule elkaar gewoon kunnen loten, maar ja, die topclubs moeten zoveel mogelijk geholpen worden, financieel, Uefa punten en in de lotingen.

12 december 2018 om 23:30

Inderdaad. Die regel ik ook wel begrijpelijk aangezien het ook waardeloos zou zijn als Ajax en PSV elkaar zouden treffen in de achtste finale, bij wijze van.

12 december 2018 om 23:44

Het is niet het eerste punt wat ik aan zou pakken om het eerlijker te maken, dan zou ik eerst wat doen aan het geld verhaal en de puntenverdeling. Het is nu gewoon sneu, ze zijn al zoveel beter en nog moeten ze zoveel hulp krijgen.

Doe maar Real daar hebben we nog een appeltje mee te schillen.

Trots op Ajax. Heb er nu al zin in!

Tenzij we eindelijk een LCV met snelheid kopen, liever geen club met speler die sneller is dan Blind 😂. Dus Marc, aub, verdediger met snelheid, van Drongelen bv. Ajax kan het iedereen moeilijk maken.

Dortmund of Porto zou het meest gunstige zijn, maar we willen dat ding winnen dus dan maakt het niet uit wie je loot, dan zal je iedereen moeten zien te verslaan.

Alleen tegen Porto en misschien tegen Dortmund heeft Ajax een kans om door te gaan. De andere clubs zijn normaal gesproken een paar maatjes te groot.

12 december 2018 om 23:31

Ik zie Ajax liever Real loten dan Dortmund hoor. Dortmund heeft het uitstekend voor elkaar dit seizoen.

13 december 2018 om 00:01

Dit dus. Real is dit seizoen machtig inconsistent en verliest regelmatig van veel lager geklasseerde teams. Dortmund daarentegen is bezig voor het eerst sinds jaren Bayern te onttronen in de Bundesliga. Die scoren heel makkelijk en dat team loopt perfect. Die maken het gewoon professioneel af tegen je.

13 december 2018 om 00:14

Dortmund ligt Ajax meestal wel redelijk. Ze kunnen hun in ieder geval goed partij bieden.

13 december 2018 om 00:05

Tegen de madrilenen hebben ze nu ook een kans. Het is afwachten in wat voor vorm ze tegen die tijd steken, maar als het vergelijkbaar is met de huidige, dan zie ik Ajax wel winnen.

Ondanks de CL-winst van vorig jaar is het al langer dan een jaar uit vorm.

Real! Moet te doen zijn nu. Maar even zonder grappen ik denk dat je hoe dan ook een moeilijke wedstrijd krijgt dus zolang je niet tegen Barca of Juve loot er altijd wel een kansje in zit dat je doorgaat. Als je ziet hoe ze over 2 wedstrijden eigenlijk 1 maal van bayern hadden moeten winnen en de 2e keer terecht gelijkspelen dan zitten er echt wel kansen in. Achterin wel beter opletten, dit geklungen is dodelijk tegen ploegen van dit niveau. Ik hoop stiekem op Dortmund omdat ik dat toch wel een mooi affiche vind.

Fc Porto, Dortmund en Real Madrid lijken me de teams die je op dit moment het beste kunt loten. Daarna Manchester City, PSG, Juventus en Barcelona. Er is dit seizoen eigenlijk niet één team dat er werkelijk bovenuit stijgt.

Real Madrid!! Niks te verliezen en hoe gaaf zou t zijn Real voor t eerst in 3 jaartje eruit te gooien. En in deze vorm (van beide) is er nog een kans ook! ..... porto voor mij op 2.... de rest is onderling een klein verschil en is afwachten wie in februari wel/niet in vorm is.

In volgorde waarin Ajax het meest-minst kans heeft om door te gaan, denk ik:

Porto
Dortmund
Real Madrid
Psg
Manchest City
Juventus
Barcelona

16 december 2018 om 13:37

hele rare volgorde.

Dortmund is veel sterker als je denkt. Daarbij heeft Ajax juist tegen een voetballend team als Barcelona juist meer kans. Daarbij steken ze ook niet in de beste vorm.
Psg en Juventus liggen Ajax het minst.

İk denk dat Ajax meer kans maakt op doorbekeren tegen een grote club dan een kleinere club. Tegen een grotere club is de motivatie immers hoger en speelt Ajax ook veel beter tegen dit soort ploegen. Daarom denk ik dat het beter is dat Ajax 2. is geëindigd.

Real Madrid heeft mijn voorkeur. Zitten in een mindere fase en zijn op een slechte dag echt wel te kloppen door Ajax. Geen Psg, Barcelona of Man. City. Leuke affiches, maar vrij kansloos. Porto hebben we slechte ervaringen mee. Dortmund is sterk, maar ook weer niet onklopbaar. En Juventus, tja, wat moet je er mee?;-). Dus RM, Porto/dortmund, Juventus is mijn wenslijstje in deze volgorde. Van de top drie dan maar Barcelona. Mooi affiche, en die zijn wel heel afhankelijk van Messi. PSG en Man. City moet je absoluut niet treffen...

16 december 2018 om 17:07

Ik hoop eigenlijk ook op Real Madrid. Ik heb er een goed gevoel bij, Ajax kan dit winnen.
Porto is misschien de zwakste maar altijd lastig, echter ook zeker te doen. Dortmund is best sterk maar ook wel haalbaar denk ik.

De andere clubs zijn best link. Barcelona, Juve en PSG lijken me het lastigst, daarna City.

17 december 2018 om 14:43

Nou, we hebben lang genoeg gedramd!;-))))

De mensen die praten over de vorm van Real Madrid enz, Vergeet niet dat de volgende ronde dus pas ergens in Februarie is, er kan dus nog zoveel veranderen.

Voor Liverpool zou het gunstig zijn om Porto of Dortmund te loten. Maar wat zal het mooi zijn als ze bijvoorbeeld tegen Barcelona moeten, of Real Madrid om revanche te nemen.

Aub geen Real, ja ze steken in matige vorm, maar 1: in februari kan alles anders zijn en 2: Real en CL is als een bij en honing; een geboren combinatie. Die pieken altijd wanneer het moet.

Wie het ook wordt, het wordt lastig zat. Op papier zeg je Porto, maar tegen Portugese clubs hebben we het altijd lastig. Dortmund en Barca zouden fantastische affiches zijn. City speelt onder Guardiola heel ander voetbal met veel druk zetten, die ontloop ik ook liever. PSG zou kunnen, maar die drie voorin boezemen genoeg angst in. Juventus toch ook maar niet met Cr7, Dybala, Costa etc etc en die beren achterin.

Voor nu zeg ik het liefst Dortmund denk ik

17 december 2018 om 14:45

Dan maar vrijloten dus;-). Is RM toch geworden. Mijn favoriete voorkeur. Natuurlijk is Ajax de underdog, maar dat waren ze ook tegen BM. Dus, what’s in a name? Daarbij, Ajax lijkt zich in de winterstop ook te gaan versterken - Real Madrid ook? Wordt hoe dan ook voorpret....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

‘Erik ten Hag gaf mij een lijstje, de organisatie werd gek van hem’

Erik ten Hag is met Ajax inmiddels bezig aan zijn vierde trainersklus. De 49-jarige oefenmeester was in het verleden werkzaam bij FC Utrecht, het tweede elftal van Bayern München en Go...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren