Mbappé: ‘Het is onfatsoenlijk voor mij, omdat ik uit een bescheiden familie kom’

Dinsdag, 13 november 2018 om

Der Spiegel onthulde vorige week op basis van documenten van Football Leaks het omvangrijke eisenpakket van Kylian Mbappé in de contractonderhandelingen met Paris Saint-Germain. In gesprek met RTS zegt de negentienjarige aanvaller dat het systeem in de voetbalwereld nu eenmaal op deze manier werkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Kylian Mbappé op dit moment de beste voetballer ter wereld?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door mecbaas)

In een zojuist geplaatste item zie ik dat Tadic op jaarbasis +/- 3,5 miljoen verdient bij Ajax. Dan vind ik het salaris van 11 miljoen voor Mbappé op jaarbasis peanuts.. Een WK-winst op zijn naam, daarbij tevens één van de grote uitblinkers en natuurlijk nog steeds maar 19 jaren oud. Een uitzonderlijk getalenteerd mannetje!

13 november 2018 om 09:53

Wat een rare vergelijking dit. Scheelt maar eventjes 7,5 miljoen per jaar!

13 november 2018 om 11:51

Het vergroot zijn waarde, waardoor hij een sterkere onderhandelingspositie heeft en dus een relatief hoger salaris kan vragen.

Desondanks zal het niet zo'n grote factor zijn inderdaad, dat is relevanter als je het hebt over transfersommen.

14 november 2018 om 20:16

Een rare vergelijking? Dat is ongeveer 3x zoveel salaris als Tadic. Mbappé is minstens 3x zo goed als Tadic. Dan is die vergelijking zo gek nog niet.

13 november 2018 om 09:15

Ik weet dat het verhaal waarschijnlijk een verkorte versie is van een lap tekst waardoor hier de nuance ontbreekt. Maar Mbappe krijgt imo steeds meer van die nare arrogante trekjes. Het uitgebreid alleen vieren van een intikken zonder je teamgenoot te bedanken voor die mogelijkheid is er 1 van. En vroeger lachte hij na elke goal. Heerlijk onbevangen. Nu steeds weer een voldaan hoofd. Brrrrrrr

13 november 2018 om 09:25

'maar Mbappe krijgt imo steeds meer van die nare arrogante trekjes.'

Ik heb tot nu toe geen greintje (misplaatste) arrogantie bij die jongen ontdekt.
Hij straalt doorgaans op mij alleen maar plezier / onbevangenheid uit. Dat hij bijvoorbeeld met z'n handen over elkaar juicht, zie ik niet als een teken dat z'n onbevangenheid langzaamaan aan het verdwijnen is.

13 november 2018 om 09:16

Op mij komt die in interviews over als een bescheiden jongen je. Dat die nu miljoenen opstrijkt is toch ook niet gek? De eerste persoon die principieel voor een onkostenvergoeding gaat voetballen terwijl die miljoenen kan verdienden moet nog geboren worden. Het is een utopie dat iemand dat zou doen. Hij doet geen gekke dingen met zijn geld, ondersteunt goede doelen en komt over als een gast waar je rustig een praatje mee ken maken. Er zijn veel pseudo talenten die een stuk minder sympathiek overkomen.

13 november 2018 om 09:27

Die miljoenen vind ik ook niet gek en ik vond zelfs zijn extra bonussen in zijn contract nog wel meevallen (het kan namelijk nog veel gekker). Maar toch rijmt het niet met elkaar, al die extra eisen en bescheiden blijven. Vooral niet als je eist dat je de bestbetaalde speler wil worden na het winnen van de ballon d'Or. Dat klinkt namelijk niet bescheiden. Je kan ook eisen: als ik de ballon d'Or win, krijgen al mijn teamgenoten een miljoen (o.i.d.). Dat is dankbaarheid en bescheidenheid in mijn ogen.

13 november 2018 om 09:47

Denk dat zijn zaakwaarnemer de onderhandelingen doet. En die haalt de onderste uit de kan. En zoekt uit wat marktconform is. Dus goed werk van zijn zaakwaarnemer.

13 november 2018 om 10:34

Hahaha, dat is wat MBappe bedoelt...zo werkt het niet in de voetballerij. Jij toont aan de beste te zijn dus vanwege je bescheidenheid moet je maar met miljoenen gaan strooien?! Hij is in potentie de beste voetballer ter wereld en zal ongetwijfeld enkele malen de Ballon d’Or winnen. Hij is namelijk een ongekend goede voetballer! €11mln per jaar vind ik voor een speler van zijn kaliber bijzonder bescheiden (al is het allejezus veel geld), dat wordt nu eenmaal betaald. Als hij nu een transfer zou maken, zou dat alleen naar Barca of Real kunnen, de enige clubs die hiervoor een lening kunnen afsluiten ergens (€250mln??). Dan zou ie zeker het dubbele verdienen.

13 november 2018 om 10:50

Denk je ook maar een seconde dat een speler de onderhandeling voert met een club? Daar is de makelaar voor en behartigt de belangen van een cliënt. Zeer logisch als het om een jongen van achttien gaan en om deze bedragen. Als een club 180 betaalt dan kan ik ook nog wel op elf miljoen uitkomen voor zo’n jongen. Ik vind niet dat Mbappe dan de discussie aan moet gaan met zijn zaakwaarnemer om een lager salaris te krijgen. Deze zelfde bescheiden jongen heeft trouwens zijn premies van het WK weggegeven. Ik bespeur bij hem nooit iets arrogants.

13 november 2018 om 12:15

@ruudje: Real wil tegenwoordig geen hond meer naartoe en elders zal hij alleen mbij City of Man U meer kunnen verdienen naast PSG

13 november 2018 om 14:08

@formus

Volgens mij was het Roy Makaay die zijn teamgenoten allemaal een beeldje kado deed van een gouden schoen ofzo, toen hij Europees topscorer werd. Om te benadrukken dat hij die goals niet alleen heeft gemaakt. Dat toont de dankbaarheid en bescheidenheid die jij noemt. Ik heb daar veel meer mee dan in je contract op te laten nemen dat je medespelers geld krijgen als jij een prijs wint. Dan krijgt Neymar dus ook een miljoen. Dat is eerder geld rond pompen dan dankbaarheid tonen.

Dus wat mij betreft hangt het er vanaf hoe Mbappe straks met zijn geld om gaat. Doet hij iets voor zijn teamgenoten? Doet hij iets voor een goed doel?

Dat geld in Parijs komt allemaal van oliesjeiks. Ik geef Mbappe groot gelijk dat hij elke euro er uit perst die er in zit. Er komen in zijn leven nog genoeg momenten om iets voor anderen te doen.

13 november 2018 om 11:46

Nee want jij zegt ook tegen je baas doe maar wat minder hoor zoveel heb ik niet nodig. Je kan 50 miljoen verdienen en nog steeds bescheiden zijn. Ik zeg niet dat mbappe dat perse is want ik ken hem niet persoonlijk maar waarom je gelijk zo hard moet oordelen omdat een 19 jarige veel verdient weet ik ook niet.

Ik vind dit echt een chique reactie, geen bluf, geen arrogantie gewoon duidelijk waarom die het doet. Ik heb ook geen moeite met 11 mln voor Mbappe, hij werkt hard is een prettige knul en kijkt naar de wereld om hem heen.

13 november 2018 om 13:45

Precies mijn gedachte. Niks meer aan toe te voegen. Heel veel respect voor deze jonge jongen die met deze reactie zo volwassen overkomt.

13 november 2018 om 14:10

Yep, helemaal mee eens. In plaats van ingewikkelde smoesjes verzinnen zegt hij gewoon waar het op staat. Verfrissend. En juist bij een club waar het geld allemaal komt van rijke oliesjeiks, geef ik hem groot gelijk. Als dat geld wordt opgehoest door de prijzen van toegangskaartjes van eenvoudige, trouwe fans, dan is het al wat anders.

Ik snap wat hij zegt. Hij is ook onderdeel van een systeem. Maar als iedereen zo denkt dan veranderd er inderdaad nooit wat. Als Ghandi en Mandela zo gedacht hadden waren er geen grote veranderingen mogelijk. Je kan juist stellen dat één van de beste voetballers ter wereld een mooi voorbeeld kan stellen.

13 november 2018 om 09:45

Het kan toch zijn dat hij wat goeds doet met al dat geld. Meer geld meer kans om grote projecten te financieren in zijn community. Zaakwaarnemers vragen marktconforme bedragen. Denkt dat mbappe het wel lekker vind maar zich er niet mee bezighoudt.

13 november 2018 om 11:40

Hij mag zeker vragen wat hij wil vragen. Hij mag zeker doen wat hij wil doen. Verschuil je dan echter niet achter het systeem.

13 november 2018 om 10:58

Inderdaad belachelijk van die gast. Hij moet eigenlijk gewoon het minimumloon eisen. Doet hij dit niet dan blijven mensen binnen de voetballerij een deel van het geld verdienen dat de sport oplevert. Hij moet ook de ambitie hebben die Ghandi en Mandela hebben! Voorlopig zie ik helaas nog een situatie waarin hij elf miljoen verdient en zijn premies schenkt aan diverse instanties. Het ergste van alles is misschien nog wel dat de helft van zijn salaris naar staat gaat. Jouw comment heeft mij trouwens geïnspireerd: vanmiddag heb ik een gesprek met mijn werkgever over het verlagen van mijn salaris!

13 november 2018 om 11:39

Grappig dat je deze insinuaties doet betreffende minimumloon en dergelijk. Wat mijn voorbeeld aangaf is dat de redenatie ik ben onderdeel van het systeem dus ik ga ook in het systeem mee vind ik niet een erg sterk argument. Hij mag eisen wat hij wil eisen. Ik vind het prima. Ga je niet echter het systeem verschuilen als je het doet.

13 november 2018 om 12:12

Flip, vind dat je alles goed verwoordt en denk er hetzelfde over. 'Ik doe het omdat iedereen het doet' levert onze wereld helemaal niets op. Vind dat ook echt een nul-argument. Ik zeg niet dat hij ongelijk heeft in zijn eisen, maar hij beargumenteert het raar. Maar hij is pas 19, dus heel erg kwalijk kan nemen ik het hem niet nemen

13 november 2018 om 14:18

@filip

Mbappe is voetballer, geen politicus. Als hij minder geld vraagt, dan verandert er helemaal niks aan het systeem. Dan gaat dat geld gewoon naar een andere diepe zak waar al heel veel geld in zit.

Bovendien is hij 19. Laat hem eerst lekker ontwikkelen, en dan bedenken wat hij met zijn fortuin wil. Tijd zat. Bill Gates is ook eerst ontzettend smerig ranzig rijk geworden voordat hij besloot om miljarden dollars in goede doelen te steken. Als Mbappe dat al wil, dan moet hij nu eerst zoveel mogelijk binnen harken van die club. Als hij dan met pensioen gaat, dan kan hij geld gaan weggeven.

En systeemveranderingen moet je lekker aan bestuurders en politici over laten.

Hahaa wauuw wat verwachtten mensen allemaal hier wel niet van MBAPPE! XD. Deze jongen is gehaald voor 180milj ' hij weet zelf wel dat hij dat kon eisen, laat staan zijn zaakwaarnemers en andere mensen die hem beïnvloeden daarin. PSG accepteert dat en klaar. MBAPPE is gwn een jongen met een goede mentaliteit en komt zkr uit een goede familie, hij straalt dat ook uit en hij laat 90% van de wedstrijden zien dat hij ook gwn 11milj per jaar verdient te krijgen.

Gewoon netjes en eerlijk! Ik hoor grotere onzin van voetballers waarom ze voor het geld kiezen. Daarbij staat hij ook standaard een aantal procent af van zijn salaris aan goede doelen IIRC

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC7535
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
J. DraxlerMiddenvelder313
K. MbappéAanvaller2933
M. VerrattiMiddenvelder260
M. DiabyAanvaller252
C. NkunkuMiddenvelder223
Dani AlvesVerdediger231
MarquinhosVerdediger303
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

66 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0
2016/2017 AS Monaco 29 15 2 0
Laatste voetbalnieuws

Le Parisien onthult reden van shockerende speech van Kylian Mbappé

Kylian Mbappé werd afgelopen zondag uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Ligue 1, maar daar had na afloop niemand het meer over. Vooral de opmerkelijke speech van de aanvaller van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren