Daley Blind wees grote clubs af: ‘Hij wilde om de prijzen spelen'

Zondag, 12 augustus 2018 om

Daley Blind keerde deze zomer na een periode van vier seizoenen bij Manchester United terug bij Ajax. De verdediger had volgens zijn vader Danny Blind meerdere aanbiedingen op zak, maar koos uiteindelijk weloverwogen voor een terugkeer naar Amsterdam.

"Er waren zeker meerdere clubs die geïnteresseerd waren", vertelt de oud-verdediger, die tevens lid is van de raad van commissarissen (rvc) bij Ajax, zondagavond desgevraagd bij Ziggo Sport. "In Engeland, een aantal in Zuid-Europa... Het was niet de absolute top, maar net een niveau daaronder. Dat wilde Daley niet. Hij wilde echt naar een club waar je om de prijzen kunt spelen."

Daley Blind maakte in de zomer van 2014 voor ongeveer 17,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar slaagde uiteindelijk niet op Old Trafford. Hij kwam in vier seizoenen tijd weliswaar tot 141 officiële wedstrijden voor the Red Devils, maar zat met name de laatste twee jaar veelvuldig op de bank.

Daardoor lonkte een vertrek deze zomer al snel, al merkt Danny Blind op dat de transfercarrousel maar moeizaam op gang kwam. "Hij wilde uiteindelijk niet meer wachten en toen kwam Ajax langs. Daar heeft hij voor gekozen", zo klinkt het. Ajax telde uiteindelijk minimaal zestien miljoen euro neer om de 28-jarige Blind terug te halen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door therealronaldo)

Met welk plan is Blind eigenlijk gehaald? Heb het idee als CV maar dat is hij niet. Ajax ging eerst voor Magalan. Maar de zo broodnodige cv naast de ligt kwam niet. Ziet Overmars dus in Blind een cv?

12 augustus 2018 om 20:25

Ja, en dat kan hij ook makkelijk spelen. Helemaal in het spel dat Ajax speelt. Bij United deed hij het daar boven verwachting goed. Helemaal de periode met Bailly samen. Gister vond ik hem nog niet heel goed maar dat gaat echt nog wel komen, hij is er een jaar uit geweest dus is het niet verwonderlijk dat hij er in moet komen.

12 augustus 2018 om 20:29

Maar voor 16 miljoen kan je echt wel een beter cv vinden. Daley is niet snel en ook niet echt sterk. Verder is hij vrij matig in de lucht. Op het middenveld als balafpakker en controleur heb je in mijn optiek veel meer aan hem. Als hij als cv gehaald is hadden ze voor dat geld beter 3 gokjes a la davinson sanchez kunnen proberen.

12 augustus 2018 om 20:34

Bailly en Blind hebben amper samen op cv gestaan. Max 10 wedstrijden en voornamelijk tegen de zwakke teams. Onder Mourinho stond Blind sws alleen in noodgevallen op CV

12 augustus 2018 om 20:35

100% met psv-er eens!

13 augustus 2018 om 05:55

Kyle66
Je kan wel zeer grappig doen, maar de feiten liegen niet. Al vier jaar helemaal niets in Amsterdam.
Gaan we door met Overmars als het vijf jaar helemaal niets wordt?
Geef gewoon eens inhoudelijk antwoord op wat ik hierboven zeg. Je kan wel steeds zeggen dat ik negatief ben, maar inhoudelijk ga jij nooit ergens op in.
Hoe kijk jij tegen het beleid aan? Dat de helft van je verdedigers uit middenvelders bestaat en dat overmars eerst een maand achter een CV aan huppelt en dan er weer geen haalt? Het beleid omtrent Viergever? Het steeds weer terughalen van Dijks.....reageer eens inhoudelijk inplaats van je stupide reacties elke keer

13 augustus 2018 om 08:14

Ik lees vrij veel minpunten voor een verdediger. Hij heeft echt het geluk dat Danny zijn vader is en Louis van Gaal hem naar de top bracht want het is gwn een matige speler.

13 augustus 2018 om 09:31

Ik snap best wat je bedoelt hoor Hansje. Ik verbaasde me er ook over dat er op een gegeven moment tegen Heracles maar 2 echte verdedigers op het veld stonden. Kristensen is gehaald voor 5,5 miljoen! Dus die zal dan wel ongelofelijk slecht zijn. En Mazaoui staat gewoon basis. Voor Blind is veel te veel geld betaald. Ik zei het al vanaf het begin. Opzich is dat niet heel erg als die speler dusdanig belangrijk voor je is en je kampioen wordt. Anders is dit veel te veel. Alleen Tadic vind ik echt een ongelooflijke aankoop die ondanks al de minpunten van Ajax ze gewoon kampioen kan maken. Als Ziyech blijft heb je gewoon de beste selectie van NL. Maar mijn clubje PSV moet je zeker niet onderschatten.

13 augustus 2018 om 13:54

@realmadridsta
Niet alleen tegen Heracles, maar ook tegen Sturm en Luik speelt Ajax op die manier.
Kristensen komt inderdaad niet aan de bak. Kreeg wel nummer 2 maar kennelijk vindt ten hag hem nog minder dan masraoui. Dat was aan het einde van het vorig seizoen ook het geval. Overmars durft na twee miskopen (eerder al orejuela) kennelijk niet nog een keer een degelijke rechtsback te vragen.
Voor wöber geldt min of meer hetzelfde. Tegen psv en vitesse aan het einde van het seizoen, bleek dat ook geen toppertje. Denk dat de jong bij psv ajax een zeer makkelijke middag had.
Maar het gegeven dat Ajax een cv wilde halen (magalan) sterkt mij in dat Overmars zelf ook zag dat de verdediging versterkt moet worden. En nu ineens komt er geen meer! Ik vind blind geen verdediger. Dat heeft hij zelfs bij ajax al bewezen. Dus ja.....ik snap dit beleid niet en daarom vindt kyle66 mij een trol.....pfff

12 augustus 2018 om 20:28

Blind als voetballende CV naast de Ligt als pure verdediger is een optie. De Ligt als voetballer naast een pure verdediger is ook een optie. Zo goed en veelzijdig is de Ligt gelukkig. Blind kan uiteraard ook als linksback spelen als de opties daar niet fit of geschorst zijn. De beste positie van Blind is in mijn ogen echter de 6 in een punt naar achteren. Op het huidige middenveld met de punt naar voren, daar zie ik Blind dan weer liever niet. Als 6 is hij of aanspeelbaar of creëert hij ruimte voor anderen, maar met iemand naast zich op die positie is dat bijna niet mogelijk. Laten we zeggen dat Blind met zijn techniek, inzicht en fysieke kracht op heel posities uit de voeten kan.

12 augustus 2018 om 20:39

Als Ajax een trainer had die spelers zou laten renderen op de positie waar ze goed zijn zou Blind een prima versterking voor dit Ajax zijn. Echter met deze vreselijk slechte trainer wordt niet één speler beter en gaat het nooit iets worden. Onbegrijpelijk dat men per se dezeTen Hag moest binnenhengelen.

12 augustus 2018 om 20:54

Ik heb altijd zo'n hekel aan spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Dit betekend dat ze nergens in uitblinken en dus ook nooit de top halen. Robben kan maar op 1 positie spelen maar is hier wel 1 van de beste in de wereld door geweest. Dit in tegenstelling tot heel veel andere nederlandse spelers die alles en beetje kunnen.

12 augustus 2018 om 21:07

Nouja veel aanvallers kunnen op meerdere posities messi, ronaldo, neymar, mbappe. Gaat best goed maar ook alaba en florenzi. Per speler is het verschillend. Robben kan trouwens ook vanaf links of als counter spits

12 augustus 2018 om 21:15

Ieder team heeft een paar spelets die op.meerdere posities uit de voeten.kunnen. Ik.gelukkig geen 11. Maar 2 of 3 heb je er nodig

13 augustus 2018 om 16:46

Robben is zijn carrière gewoon begonnen als linksbuiten hoor. Pas bij Bayern werd hij op een bepaald moment als rechtsbuiten neergezet.

12 augustus 2018 om 20:29

Blind moet op 6. Beste jaren bij Ajax waren op 6. Dan kunnen De Jong en Ziyech op 8 en 10 spelen. Centraal achterin zal Wober naast De Ligt moeten spelen. En tegen "eenvoudige" tegenstanders zou je De Jong achterin kunnen zetten. Het blijft onevenwichtig.

12 augustus 2018 om 20:45

Ja en wöber is zeer kwetsbaar in de lucht. Ik vind blind ook alleen geschikt op 6 of evt links back. Toch vreemd de disbalans weer in de selectie. Overmars ziet t niet....anders snap ik plan Magalan niet

12 augustus 2018 om 20:45

Ik ben het met je eens. Toch geeft dit wel aan dat de selectie niet in balans is en dat kan Ajax lelijk op gaan breken. Je merkt dat door te scouten op goede spelers en niet te scouten op spelers voor goede posities dat je een disbalans krijgt in je team en dat je in Ten Hag vermoedelijk een trainer heeft die daar geen keuzes in durf te nemen. Zoals je aangeeft is blind alleen een meerwaarde op 6. Begrijp me niet verkeerd blind is voor Ajax een topper, maar alleen op 6. Een voetballer naast de Ligt is onnodig en als back heeft daley niks wat een Ajax back nodig heeft. Dat betekent dat blind door moet schuiven naar het nu al overvolle middenveld. Dat betekent ook dat wober basisspeler wordt (of je houdt De Jong als CV, maar lijkt me niet ideaal). Dan heb je nog de positie van Tadic. Die kan in de huidige selectie alleen maar links buiten spelen. Door hem ergens anders te zetten krijg je weer disbalans. Neres op links is gelijk aan geen Neres en Ziyech op rechts is in mijn ogen het minst slechte alternatief. Kortom, als de puzzelstukjes vallen heb je een topselextie. Dit kan in mijn ogen alleen door harde keuzes te maken. Dat lijkt Ten Hag niet te willen/kunnen/mogen/durven. Tot die tijd hou ik mijn hart vast.

12 augustus 2018 om 20:58

Ik vind het toch leuk dat mijn verhaal nu langzaam ook bij Ajax supporters binnen komen. Ajax scout spelers en geen team. Hier is psv veel verder in. Ja Ajax heeft goede spelers maar de balans qua posities is zo verkeerd.

12 augustus 2018 om 21:19

Jansen
Dit roep ik al jaren! Ik zeg hier al jaren dat de selectie niet in balans is. Er moet een TD komen boven Overmars die wã¨l een team kan bouwen. Dit doet psv wel goed. Maar wanneer je dit zegt dan ben je negatief of hoor je dat ik niet voor Ajax ben enz. Maar totaal met je eens.

En een brede selectie is uitstekend. Maar wanneer je selectie voor 60 uit middenvelders bestaat of je ervaring haalt voor op de tribune dan doe je iets helemaal fout. En het ergste....ze leren niet van eerdere fouten

12 augustus 2018 om 21:27

@surreal

ik weet niet hoe je daarbij komt maar Blind viel als centrale verdediger en als controleur bij United meerdere malen door de mand, daarom hebben ze hem uiteindelijk maar gewoon weer linksback gezet. vooral voor de positie van verdediger komt hij lengte, fysieke kracht en snelheid tekort. als middenvelder faalde hij daar omdat hij handelingssnelheid, duelkracht en snelheid tekort kwam. als linksback deed hij het er wel uitstekend

12 augustus 2018 om 22:02

Waarom zien velen hem hier dan als cv?
De tijd dat hij door een deel van de supporters werd uitgefloten was naar aanleiding van zijn optreden als cv. Daarna is hij als middenvelder en lb gebruikt. Zijn de uitfluiters van weleer dat vergeten? In zijn eerste periode Ajax werkte dat ook niet. Helemaal niet erg. Hij is geen cv. Maar waarom wordt hij daar nu door te kort komen van de selectie dan wel voor gebruikt hè? Lijkt me wanbeleid dit voor 16m

12 augustus 2018 om 22:25

@hansje1969

ik snap de aankoop ook niet helemaal. natuurlijk heeft hij ervaring op een hoog niveau maar hij is op zijn best als linksback en daar staat Tagliafico al. Eiting en Frenkie De Jong lopen voetballend gezien heel ver voor op Blind en Van Beek brengt veel meer power en drive op het middenveld als Blind.

als CV komt Blind fysieke kracht, lengte en snelheid tekort dus waarom Ajax er 16 mijoen voor heeft betaald is mij ook een raadsel. ik vind Blind eigenlijk een overbodige aankoop

Het artikel doet wel lijken alsof subtoppers in Engeland en Spanje/Italië onderdoen aan Ajax. Ik snap deze stap carrière gezien sws niet. Ik denk dat blind voor minuten en een fijne omgeving voor een gezin koos boven geld en prestige.

Hartstikke leuk, Blind groter maken die is. Half Europa zat achter hem aan maar hij koos voor Ajax, ja het is allemaal fantastisch....

Het is zeker ook een leuk spelertje maar niet voor 16 miljoen en vooralsnog heb ik in die paar wedstrijden nog geen meerwaarde van zijn aanwezigheid kunnen ontdekken.

12 augustus 2018 om 20:38

Dat heb jij al weer retesnel in de gaten na die 220 minuutjes Raubaht, ooit gedacht aan een job in de scouting van het profvoetbal?

12 augustus 2018 om 20:47

Raubaht heeft gewoon gelijk hoor. Voor dat bedrag mag Blind wel gelijk goed spelen en het team naar een hoger niveau tillen.

12 augustus 2018 om 20:51

Sja, maar net hoe je het ziet. Ajax verkocht Blind 4 jaar geleden voor meer dan de prijs die ze nu voor hem betaald hebben. Per saldo kost hij dus niet zo bijzonder veel als je het zo bekijkt. Bovendien heeft Blind gewoon prima gespeeld tot nu toe wat mij betreft, natuurlijk moet ook hij gewoon even wennen aan zijn nieuwe teamgenoten enz, dat staat los van de transfersom. Als we mensen nu na 2 korte invalbeurtjes en 2 basisplekken al af gaan schrijven (zelfs al heeft diegene niets verkeerd gedaan) dan weet ik het niet meer hoor..

12 augustus 2018 om 20:55

Er staat toch ook vooralsnog...
Natuurlijk hoeft die niet meteen de beste van het veld te wezen maar zowel gister als tegen Luik behoorde Blind tot de slechtst spelende … Het moet wel heel snel beter gaan worden.

12 augustus 2018 om 20:55

Iemand als Blind die de club en cultuur al kent mag je als supporter echt wel wat meer verwachten. Helemaal voor dat bedrag. Verwachting is gewoon hoog. Verantwoordelijkheid is meer aan bestuur en vraag je je dan af of je hiermee wel meer/minder druk op je elftal legt tegenover verwachtingen. Uiteraard is t vroeg om te zeggen, maar je haalt niet voor niets zo'n dure oud speler.

12 augustus 2018 om 21:01

Omdat ajax veel voor hem betaald heeft moet hij Ajax naar een hoger niveau brengen ? Misschien heb je dan wel de verkeerde speler gehaald. Blind kan bruikbaar zijn, maar maakt je echt niet veel sterker.

12 augustus 2018 om 21:06

Ja, iemand die het team beter maakt. Of t dan technisch, tactisch of mentaal...

12 augustus 2018 om 21:11

Achja, iedereen heeft nou eenmaal een uitgesproken mening over Blind, veel niet-Ajacieden vinden hem allemaal niet veel soeps, dat mag. Maar als je stelt dat Blind zowel technisch, tactisch als mentaal de jonge ploeg van Ajax niet beter kan maken dan kan ik je persoonlijk niet geheel serieus meer nemen.

13 augustus 2018 om 00:03

Curly, je weet dat Blind de laatste maanden niet heeft gespeeld?

13 augustus 2018 om 03:52

@Kyle66, je weet dat Ajax hem voor minimaal €16M en wellicht max €21M heeft gehaald...mag je ook direct wat van hem verwachten hè..

Ik vind het nog steeds bizar dat een Nederlandse club 16-21 miljoen (afhankelijk van bonussen) heeft betaald voor Daley Blind.

Als je dat geld kunt missen en je geeft het uit aan een spits die er 25 in een seizoen kan maken, of aan een vleugelspeler die 20 assists kan geven, dan begrijp ik het nog. Want zulke spelers kunnen je kampioen maken. Een type als Blind niet.

En dan nog even het wist-u-datje van de dag: stel dat Blind uiteindelijk 21 miljoen gaat kosten, dan was hij in z'n eentje exact net zo duur als Zoet, Angelino, Schwaab, Viergever, Dumfries, Pereiro, Hendrix, Rosario, De Jong en Bergwijn bij elkaar opgeteld (oftewel: op Lozano na het complete basiselftal van PSV van gisteren).

12 augustus 2018 om 20:56

Ja zo ken ik er nog wel 1tje: Romero heeft evenveel gekost als Onana, Frenkie, Donny, De Ligt, Dolberg, Veltman, Mazraoui, Huntelaar, Schöne, Eiting en Labyad samen. Haha wat heb je nou aan zulke vergelijkingen. Het was een hoge prijs voor Blind hoor, daar ben ik het absoluut mee eens, dat je het als té duur wil bestempelen kan ik ook nog wel inkomen zelfs. Maar omdat dan te gaan schalen aan een hele bult transfervrije- en jeugdspelers (plus een enkele goedkope aankoop uit de ED) lijkt me nietszeggend verder.

12 augustus 2018 om 21:04

@sanderkoevoets:

Inderdaad, als je er reserves bij gaat halen, dan kun je van elke club wel 10-11 spelers opnoemen die gratis of goedkoop waren.

Maar Blind, niet het soort speler dat echt het verschil zal maken, heeft dus wellicht in z'n eentje precies evenveel gekost als 10 van de 11 basisspelers (!) van de grootste concurrent bij elkaar opgeteld. Dat vind ik wel best bizar.

12 augustus 2018 om 21:16

Ja ik somde gewoon maar wat op inderdaad. Het is ook zeker opvallend, maar verder niet echt relevant. Ajax heeft ook voor veelvouden van PSV verkocht de laatste jaren dus heeft logischerwijs ook wat meer te besteden. Nu staat er bij PSV ook wel een bijzonder goedkoop team inderdaad nu je het zo opsomt. Alleen Lozano en Romero zijn vrij duur, de rest valt allemaal reuze mee.

12 augustus 2018 om 21:32

"het is ook zeker opvallend, maar verder niet echt relevant."

Nou ja, het geeft op zich wel aan hoe bizar (naar Nederlandse maatstaven) het bedrag is dat Ajax voor Blind betaald heeft.

PSV heeft in z'n hele bestaan slechts 1 keer meer dan 10 miljoen betaald voor een speler (voor Kezman in 2000). Feyenoord heeft nog nooit meer dan 7 miljoen betaald. Dus dat Ajax even 16-21 miljoen neerlegt voor een verdediger die afgelopen seizoen vaak niet eens op de bank zat bij zijn club, dat is eigenlijk best extreem.

De enige echte prijs waar Ajax voor speelt is de eredivisie en die heeft die al gewonnen, klinkt ook best raar als een speler als Daley Blind zegt dat die niet een niveau onder de absolute top wil spelen. Hij is sowieso niet van het niveau United. Iedereen kan wel leuk zeggen dat die daar basisspeler was maar kijk zijn concurrenten en kijk wat united heeft gepresteerd in die jaren (2x 6de in de competitie 😂😂). Snap opzich wel dat die terug naar Ajax wilde maar hij is ook pas 28..

12 augustus 2018 om 22:09

Hij won als basisspeler de Europa League, FA Cup en de Community Shield. Best redelijk toch?

12 augustus 2018 om 22:14

Inderdaad best redelijk maar niet waar united naar streeft natuurlijk. Probeer alleen maar aan te geven dat Blind niet van het niveau United is ook al heeft hij daar in de basis gespeeld. Dat is ook tekenend voor de matige prestaties van United, teveel spelers die in de basis stonden die daar niet thuis hoorden.

12 augustus 2018 om 22:33

De Community Shield zeg. Je weet toch dat niemand die in Engeland serieus neemt? Maar werkelijk niemand he.

13 augustus 2018 om 08:52

Nou, ik ken fans in Nederland die hem maar graag benoemen bij hun prijzen de afgelopen jaren...

12 augustus 2018 om 22:33

@tilburg013

je hebt helemaal gelijk. een Sneijder of Robben gingen echt niet op hun 28e al terug naar de Eredivisie omdat de wereldtop hun niveau was en dan heb je niks te zoeken in de Eredivisie want je wil wekelijks op een zo hoog mogelijk niveau presteren als voetballer.

Blind heeft zich staande weten te houden bij United, wat knap is voor zo een beperkte voetballer maar hij heeft daar echt helemaal niks aan het elftal toegevoegd qua voetbal en niveau

Wat een zweverig gepraat in dit artikel.

Blind had geen andere keuze dan voor Ajax kiezen. hij had de clubs miet voor het uitkiezen. Bovendien, bIj de zogenoemde 'europese subtoppers' zou het bikkelen worden en heb je geen verdedigers a la Smalling die je kwaliteiten kunnen maskeren. Kortom, hij zou compleet door de mand vallen bij dat soort ploegen. Dan is Ajax nog een relatief veilige optie.

Wat een onzin. Blind zat al 2 jaar op de bank en tribune en was op zoek naar een club die uiteraard niet kwam. Overmars is desperate en incompetent en heeft deze matige speler voor veel te veel geld uit zijn lijden verlost. Van der Sar en familie blind zijn uiteraard grote vrienden net als van Gaal en blind en dat is ook de reden waarom überhaupt zo'n matige speler bij zo'n topploeg was beland

13 augustus 2018 om 00:02

Natuurlijk! En die 141 wedstrijden die hij daar heeft gespeeld, heeft hij alleen gespeeld omdat hij bevriend is met Van Gaal. Oeps. Dat kan niet. Want toen was Van Gaal al weg.

Waarom kies je dan voor Ajax? (verwijderd door de moderator, waarschijnlijk de grootste Ajaxfan)

Hij is wel eerlijk. Hij zou bij geen enkele grote club een prijs pakken dus ging hij voor Ajax. In ieder geval dichterbij familie en vriendin blij maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

335 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 10 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren