Bekijk in artikel
12 augustus 2018 om 20:21
0

Met welk plan is Blind eigenlijk gehaald? Heb het idee als CV maar dat is hij niet. Ajax ging eerst voor Magalan. Maar de zo broodnodige cv naast de ligt kwam niet. Ziet Overmars dus in Blind een cv?

Reacties

12 augustus 2018 om 20:25
0

Ja, en dat kan hij ook makkelijk spelen. Helemaal in het spel dat Ajax speelt. Bij United deed hij het daar boven verwachting goed. Helemaal de periode met Bailly samen. Gister vond ik hem nog niet heel goed maar dat gaat echt nog wel komen, hij is er een jaar uit geweest dus is het niet verwonderlijk dat hij er in moet komen.

12 augustus 2018 om 20:29
0

Maar voor 16 miljoen kan je echt wel een beter cv vinden. Daley is niet snel en ook niet echt sterk. Verder is hij vrij matig in de lucht. Op het middenveld als balafpakker en controleur heb je in mijn optiek veel meer aan hem. Als hij als cv gehaald is hadden ze voor dat geld beter 3 gokjes a la davinson sanchez kunnen proberen.

12 augustus 2018 om 20:34
0

Bailly en Blind hebben amper samen op cv gestaan. Max 10 wedstrijden en voornamelijk tegen de zwakke teams. Onder Mourinho stond Blind sws alleen in noodgevallen op CV

12 augustus 2018 om 20:35
0

100% met psv-er eens!

13 augustus 2018 om 05:55
0

Kyle66
Je kan wel zeer grappig doen, maar de feiten liegen niet. Al vier jaar helemaal niets in Amsterdam.
Gaan we door met Overmars als het vijf jaar helemaal niets wordt?
Geef gewoon eens inhoudelijk antwoord op wat ik hierboven zeg. Je kan wel steeds zeggen dat ik negatief ben, maar inhoudelijk ga jij nooit ergens op in.
Hoe kijk jij tegen het beleid aan? Dat de helft van je verdedigers uit middenvelders bestaat en dat overmars eerst een maand achter een CV aan huppelt en dan er weer geen haalt? Het beleid omtrent Viergever? Het steeds weer terughalen van Dijks.....reageer eens inhoudelijk inplaats van je stupide reacties elke keer

13 augustus 2018 om 08:14
0

Ik lees vrij veel minpunten voor een verdediger. Hij heeft echt het geluk dat Danny zijn vader is en Louis van Gaal hem naar de top bracht want het is gwn een matige speler.

13 augustus 2018 om 09:31
0

Ik snap best wat je bedoelt hoor Hansje. Ik verbaasde me er ook over dat er op een gegeven moment tegen Heracles maar 2 echte verdedigers op het veld stonden. Kristensen is gehaald voor 5,5 miljoen! Dus die zal dan wel ongelofelijk slecht zijn. En Mazaoui staat gewoon basis. Voor Blind is veel te veel geld betaald. Ik zei het al vanaf het begin. Opzich is dat niet heel erg als die speler dusdanig belangrijk voor je is en je kampioen wordt. Anders is dit veel te veel. Alleen Tadic vind ik echt een ongelooflijke aankoop die ondanks al de minpunten van Ajax ze gewoon kampioen kan maken. Als Ziyech blijft heb je gewoon de beste selectie van NL. Maar mijn clubje PSV moet je zeker niet onderschatten.

13 augustus 2018 om 13:54
0

@realmadridsta
Niet alleen tegen Heracles, maar ook tegen Sturm en Luik speelt Ajax op die manier.
Kristensen komt inderdaad niet aan de bak. Kreeg wel nummer 2 maar kennelijk vindt ten hag hem nog minder dan masraoui. Dat was aan het einde van het vorig seizoen ook het geval. Overmars durft na twee miskopen (eerder al orejuela) kennelijk niet nog een keer een degelijke rechtsback te vragen.
Voor wöber geldt min of meer hetzelfde. Tegen psv en vitesse aan het einde van het seizoen, bleek dat ook geen toppertje. Denk dat de jong bij psv ajax een zeer makkelijke middag had.
Maar het gegeven dat Ajax een cv wilde halen (magalan) sterkt mij in dat Overmars zelf ook zag dat de verdediging versterkt moet worden. En nu ineens komt er geen meer! Ik vind blind geen verdediger. Dat heeft hij zelfs bij ajax al bewezen. Dus ja.....ik snap dit beleid niet en daarom vindt kyle66 mij een trol.....pfff

12 augustus 2018 om 20:28
0

Blind als voetballende CV naast de Ligt als pure verdediger is een optie. De Ligt als voetballer naast een pure verdediger is ook een optie. Zo goed en veelzijdig is de Ligt gelukkig. Blind kan uiteraard ook als linksback spelen als de opties daar niet fit of geschorst zijn. De beste positie van Blind is in mijn ogen echter de 6 in een punt naar achteren. Op het huidige middenveld met de punt naar voren, daar zie ik Blind dan weer liever niet. Als 6 is hij of aanspeelbaar of creëert hij ruimte voor anderen, maar met iemand naast zich op die positie is dat bijna niet mogelijk. Laten we zeggen dat Blind met zijn techniek, inzicht en fysieke kracht op heel posities uit de voeten kan.

12 augustus 2018 om 20:39
0

Als Ajax een trainer had die spelers zou laten renderen op de positie waar ze goed zijn zou Blind een prima versterking voor dit Ajax zijn. Echter met deze vreselijk slechte trainer wordt niet één speler beter en gaat het nooit iets worden. Onbegrijpelijk dat men per se dezeTen Hag moest binnenhengelen.

12 augustus 2018 om 20:54
0

Ik heb altijd zo'n hekel aan spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Dit betekend dat ze nergens in uitblinken en dus ook nooit de top halen. Robben kan maar op 1 positie spelen maar is hier wel 1 van de beste in de wereld door geweest. Dit in tegenstelling tot heel veel andere nederlandse spelers die alles en beetje kunnen.

12 augustus 2018 om 21:07
0

Nouja veel aanvallers kunnen op meerdere posities messi, ronaldo, neymar, mbappe. Gaat best goed maar ook alaba en florenzi. Per speler is het verschillend. Robben kan trouwens ook vanaf links of als counter spits

12 augustus 2018 om 21:15
0

Ieder team heeft een paar spelets die op.meerdere posities uit de voeten.kunnen. Ik.gelukkig geen 11. Maar 2 of 3 heb je er nodig

13 augustus 2018 om 16:46
0

Robben is zijn carrière gewoon begonnen als linksbuiten hoor. Pas bij Bayern werd hij op een bepaald moment als rechtsbuiten neergezet.

12 augustus 2018 om 20:29
0

Blind moet op 6. Beste jaren bij Ajax waren op 6. Dan kunnen De Jong en Ziyech op 8 en 10 spelen. Centraal achterin zal Wober naast De Ligt moeten spelen. En tegen "eenvoudige" tegenstanders zou je De Jong achterin kunnen zetten. Het blijft onevenwichtig.

12 augustus 2018 om 20:45
0

Ja en wöber is zeer kwetsbaar in de lucht. Ik vind blind ook alleen geschikt op 6 of evt links back. Toch vreemd de disbalans weer in de selectie. Overmars ziet t niet....anders snap ik plan Magalan niet

12 augustus 2018 om 20:45
0

Ik ben het met je eens. Toch geeft dit wel aan dat de selectie niet in balans is en dat kan Ajax lelijk op gaan breken. Je merkt dat door te scouten op goede spelers en niet te scouten op spelers voor goede posities dat je een disbalans krijgt in je team en dat je in Ten Hag vermoedelijk een trainer heeft die daar geen keuzes in durf te nemen. Zoals je aangeeft is blind alleen een meerwaarde op 6. Begrijp me niet verkeerd blind is voor Ajax een topper, maar alleen op 6. Een voetballer naast de Ligt is onnodig en als back heeft daley niks wat een Ajax back nodig heeft. Dat betekent dat blind door moet schuiven naar het nu al overvolle middenveld. Dat betekent ook dat wober basisspeler wordt (of je houdt De Jong als CV, maar lijkt me niet ideaal). Dan heb je nog de positie van Tadic. Die kan in de huidige selectie alleen maar links buiten spelen. Door hem ergens anders te zetten krijg je weer disbalans. Neres op links is gelijk aan geen Neres en Ziyech op rechts is in mijn ogen het minst slechte alternatief. Kortom, als de puzzelstukjes vallen heb je een topselextie. Dit kan in mijn ogen alleen door harde keuzes te maken. Dat lijkt Ten Hag niet te willen/kunnen/mogen/durven. Tot die tijd hou ik mijn hart vast.

12 augustus 2018 om 20:58
0

Ik vind het toch leuk dat mijn verhaal nu langzaam ook bij Ajax supporters binnen komen. Ajax scout spelers en geen team. Hier is psv veel verder in. Ja Ajax heeft goede spelers maar de balans qua posities is zo verkeerd.

12 augustus 2018 om 21:19
0

Jansen
Dit roep ik al jaren! Ik zeg hier al jaren dat de selectie niet in balans is. Er moet een TD komen boven Overmars die wã¨l een team kan bouwen. Dit doet psv wel goed. Maar wanneer je dit zegt dan ben je negatief of hoor je dat ik niet voor Ajax ben enz. Maar totaal met je eens.

En een brede selectie is uitstekend. Maar wanneer je selectie voor 60 uit middenvelders bestaat of je ervaring haalt voor op de tribune dan doe je iets helemaal fout. En het ergste....ze leren niet van eerdere fouten

12 augustus 2018 om 21:27
0

@surreal

ik weet niet hoe je daarbij komt maar Blind viel als centrale verdediger en als controleur bij United meerdere malen door de mand, daarom hebben ze hem uiteindelijk maar gewoon weer linksback gezet. vooral voor de positie van verdediger komt hij lengte, fysieke kracht en snelheid tekort. als middenvelder faalde hij daar omdat hij handelingssnelheid, duelkracht en snelheid tekort kwam. als linksback deed hij het er wel uitstekend

12 augustus 2018 om 22:02
0

Waarom zien velen hem hier dan als cv?
De tijd dat hij door een deel van de supporters werd uitgefloten was naar aanleiding van zijn optreden als cv. Daarna is hij als middenvelder en lb gebruikt. Zijn de uitfluiters van weleer dat vergeten? In zijn eerste periode Ajax werkte dat ook niet. Helemaal niet erg. Hij is geen cv. Maar waarom wordt hij daar nu door te kort komen van de selectie dan wel voor gebruikt hè? Lijkt me wanbeleid dit voor 16m

12 augustus 2018 om 22:25
0

@hansje1969

ik snap de aankoop ook niet helemaal. natuurlijk heeft hij ervaring op een hoog niveau maar hij is op zijn best als linksback en daar staat Tagliafico al. Eiting en Frenkie De Jong lopen voetballend gezien heel ver voor op Blind en Van Beek brengt veel meer power en drive op het middenveld als Blind.

als CV komt Blind fysieke kracht, lengte en snelheid tekort dus waarom Ajax er 16 mijoen voor heeft betaald is mij ook een raadsel. ik vind Blind eigenlijk een overbodige aankoop

Laatste discussies Bekijk in het artikel

333 fans
Verdediger, 29 jaar

Ajax

Stand
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren