Van Bommel: ‘Dat wij niet als favoriet worden geacht, is niet erg’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Hirving Lozano is fit genoeg om zaterdagavond mee te spelen als PSV het in eigen huis opneemt tegen FC Utrecht. De Mexicaanse aanvaller viel afgelopen week op de training uit met een enkelblessure, maar trainer Mark van Bommel bevestigt dat hij inzetbaar is voor de eerste competitiewedstrijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Ryan Thomas een aanwinst voor PSV?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door marchello020)

Vorig seizoen waren we ook niet favoriet en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Volgens mij is Ajax al 4 jaar favoriet trouwens...

Overigens denk ik dat die underdog rol veel beter bij ons past, als je de torenhoge favoriet bent dan heeft dat alleen maar nadelen denk ik.

Ik ben overigens zeer benieuwd hoe Ajax met al deze druk omgaat dit seizoen want als ze nu geen kampioen worden dan gaan er een hoop koppen rollen daar ben ik van overtuigd.

10 augustus 2018 om 16:22

Vorig seizoen vond ik Feyenoord de favoriet. Kampioen geworden en selectie intact gehouden .

10 augustus 2018 om 16:38

Elia, Kuijt, Kongolo, Karsdorp allemaal weg noem ik niet intact houden.

10 augustus 2018 om 16:43

Haha inderdaad zo ongeveer alle goede spelers die ze hadden weg. Sommige mensen roepen echt maar wat zonder ergens kaas van te hebben gegeten.

10 augustus 2018 om 16:53

Sorry, niet goed geschreven, selectie vroeg op orde hebben.

10 augustus 2018 om 16:58

Ja verdraai het maar haha.

10 augustus 2018 om 16:23

Netzoals Ajax geen favoriet was ten tijden van FrankdeBoer.. beste team (momentum op juiste moment) weegt zwaarder! Echter heeft Ajax dusdanig brede groep met kwaliteit(als iedereen blijft?) En dus terecht favoriet! Heb wel het idee dat bij Ajax de puzzelstukjes goed moeten vallen en het "we doen het wel ff" snel moet veranderen! Psv heeft gewoon degelijke ploeg met in Lozano een topper waardoor die moeilijk te vrrslaan zijjn..

10 augustus 2018 om 19:55

Hoe breed is de selectie werkelijk ? Hoeveel verdedigers heb je ? Wie moet er spelen als bijv. de Ligt niet kan spelen ? Ja het middenveld is goed bezet, maar er zijn genoeg posities die zeker niet dubbel goed bezet zijn.

10 augustus 2018 om 20:08

Vind Ajax wel redelijk dubbel bezet. Zoals het er nu uit ziet Van Leer, Veltman, Schuurs, Wöber, Sinkgraven, Schone/Donny, Eiting, Dolberg/Huntelaar, Cerny en Bande. Zou alleen nog een vleugelspeler willen zien gezien Bande’s blessure.

10 augustus 2018 om 20:13

Plus nog Labyad, Siem en Kristensen.

10 augustus 2018 om 16:34

Al 4 jaar, al 4 jaar doe is niet zo kansloos over die 4 jaar. Ajax is altijd favoriet omdat het de meeste bekers in wel competitie dan ook heeft van alle Nederlandse clubs. PSV was die 4 jaar daarvoor ook favoriet en we weten hoe dat is gelopen.

10 augustus 2018 om 18:02

Als je die redenering vasthoudt is Saint Etienne favoriet in Frankrijk. Wat een onzin om het aantal gewonnen bekers en titels als leidend te gebruiken om je titel favoriet te kiezen.

10 augustus 2018 om 16:39

Trouwens ook maar triest om je als "top"club altijd maar in de underdog positie te plaatsen.

10 augustus 2018 om 16:44

Weet je wat pas triest is, blijven roepen dat je de beste bent terwijl je al 4 jaar geen prijs meer hebt gewonnen.

10 augustus 2018 om 16:59

Gefeliciteerd man veel plezier er mee.

Over 30 jaar gesproken, kijk eens de statistieken terug wie er de afgelopen!! 30 jaar vaker kampioen is geworden.

Jullie teren met dit soort uitspraken nog steeds op prijzen die grotendeels in een vorige eeuw zijn behaald.

PSV is de laatste decenia's op landsniveau gewoon beter en als ze dat zo doorzetten als de afgelopen 30 jaar dan hebben ze ajax ruim voordat de komende 30 jaar waar jij het over hebt voorbij zijn ingehaald qua kampioenschappen.

Maargoed ik heb verder geen zin om deze kinderachtige discussie voort te zetten met iemand die elke club triest vind omdat die minder prijzen heeft, de enige die triest is dat ben jij.

10 augustus 2018 om 17:00

Dat is ook geen knappe prestatie om meer prijzen te hebben in 100+ jaar dan een club in 30 jaar.

10 augustus 2018 om 17:54

Panerai je begint zelf steeds kinderachtig over die 4 jaar en als xtra pak je jaartallen die jou best uitkomen. Dus wees zelf eens niet zo kinderachtig

10 augustus 2018 om 17:57

Het ligt wel gevoelig of niet? Je zou denken dat de grote trotse supporters van een wereldclub zoals ons aller Ajax wat minder snel op hun teentjes getrapt zouden zijn.

Feit blijft gewoon dat PSV tegenwoordig wat degelijkere spelers heeft terwijl Ajax het moet hebben van spelers die allemaal binnen drie jaar de Ballon d'or gaan winnen.

Desalniettemin blijkt uit het afgelopen decennium dat het voornamelijk de degelijke teams zijn die kampioen worden (ajax onder Frank, Feyenoord en dus ook het huidige Psv) in tegenstelling tot de teams met de supersterren die het niet op kunnen brengen om een wedstrijd tegen Ado of Nac op 100% te spelen.

Is het dan echt zo raar om erop te wijzen dat ze in Amsterdam inderdaad al 4 jaar roepen dat ze de beste selectie hebben zonder ook maar iets om het mee aan te tonen? Dat gebeurde namelijk ook bij PSV toen Mertens en Strootman er nog speelden.

10 augustus 2018 om 18:22

Strndtnt... misschien is grsvld beter voor je.... alhoewel wellicht slimmer tegen de tijd dat je inhoudelijk iets meer van voetbal gaat snappen. Teren op oude successen, eigenlijk heb je ook weinig recentere zaken. Doe wat slimmer yoh, kom je minder stom over.

10 augustus 2018 om 16:40

Gewoon tweede worden dit seizoen, dan heb je het naar verwachting gedaan. De selectie van Ajax is te sterk. Met de komst van Thomas kan je stellen dat wij in een heel ander potje vissen dan de concurrent. Matige aankoop. Feyenoord moeten we kunnen voorblijven want in de breedte is het niets in Rotterdam.

10 augustus 2018 om 16:46

Niet alleen in de breedte, ik zou niet weten wie er van de basiself van Feyenoord bij ons op het veld zouden staan, hooguit Vilhena.

10 augustus 2018 om 16:51

De grasmeester.....

10 augustus 2018 om 17:08

Die mag er wel bijkomen inderdaad, mooi veldje daar!

10 augustus 2018 om 16:46

Wij lopen niet weg voor onze favorietenrol, ondanks dat het dikwijls niet goed afloopt en we hoon krijgen. Who cares....

10 augustus 2018 om 16:49

Die favorietenrol wordt vooral buiten de Arena geschapen. Eerst maar eens wat bewijzen.

Tuurlijk is Ajax de grote favoriet. Ze hebben 2 spelers uit de PL gehaald met veel ervaring. En het lijkt erop dat Ziyech nog een jaar blijft. Al kan die nog altijd vertrekken natuurlijk. Ajax moet, PSV mag.

PSV zal weinig fouten moeten maken in de competitie, als je het Ajax heel moeilijk wilt maken. Aan de andere kant: al heb je de beste selectie, dat wil nog niet zeggen dat je de schaal al in handen hebt, zonder 1 competitiewedstrijd gespeeld te hebben.

ik vond PSV vorig jaar al een matig elftal hebben maar Cocu leverde imo een wereldprestatie door daar kampioen mee te worden. dit jaar vind ik het qua spelersmateriaal nog poverder zelfs dus ik verwacht weinig van Psv. tweede zie ik ze misschien nog wel worden aangezien Feyenoord ook een hele matige selectie heeft maar ik zie het ze Ajax niet moeilijk maken om het kampioenschap

10 augustus 2018 om 16:24

Heb je hem weer, hoezo heeft Feyenoord ''ook'' een matige selectie.

De Feyenoord selectie is niet vergelijkbaar met die van Psv.

Dat Cocu het geweldig gedaan met een matig elftal is natuurlijk een kul argument want met alleen een goede trainer en matige spelers wordt je niet in april kampioen met 10 punten verschil.

PSV is op Arias en van Ginkel na intact gebleven. De verdediging is er op vooruit gegaan en de enige die we missen is van Ginkel. Van Ginkel was een belangrijke speler maar zo belangrijk was hij nou ook weer niet dat PSV ineens helemaal in gaat kakken.

Ik denk dat PSV er niet echt slechter op is geworden, alleen Ajax heeft zich echt versterkt ten opzichte van vorig jaar en Feyenoord heeft inderdaad in vergelijking met PSV en Ajax een matig elftal.

10 augustus 2018 om 16:33

@panerai

ik vind PSV helemaal niet zoveel beter als Feyenoord, eerder gelijkwaardig. Hendrix, Schwaab, Isimat, Viergever, Angelino, Dumfries, Sainsbury, Luckassen, Thomas, Ramselaar en De Jong vind ik ook echt allemaal pure middelmaat en eigenlijk geen top 3 materiaal

Lozano is een topper, Bergwijn is een redelijk talent en Zoet is echt een prima keeper maar voor de rest vind ik de PSV selectie ook echt 3 keer niks.

Ospibo, Romero en Mauro heb ik niet genoeg gevolgd om een goed oordeel over te kunnen vellen dus die laat ik even buiten beschouwing

in de wedstrijd om de JC schaal heeft PSV ook totaal niet aangetoond zoveel beter te zijn dan Feyenoord. ik zag een elftal met nul creativiteit wat voetballend op een beetje doelloos balbezit zonder dreiging na helemaal niks liet zien ook

10 augustus 2018 om 16:40

"ik vind PSV helemaal niet zoveel beter als Feyenoord, eerder gelijkwaardig."

En toch haalde PSV vorig seizoen 17 punten meer dan Feyenoord.

10 augustus 2018 om 16:44

ja en Feyenoord werd het jaar daarvoor kampioen met bijna dezelfde selectie die ze nu nog hebben staan dus wat is je punt?

je staart je blind op een seizoen dat al gespeeld is. volgens jouw theorie is de selectie van PSV dan ook veel beter als de huidige selectie van Ajax als we puur naar de resultaten vorig jaar gaan kijken

Feyenoord had een groot deel van de competitie een half geblesseerd elftal en had tot de winterstop ook nog Europese verplichtingen. Ajax was niet in vorm en PSV deed het geweldig maar dat wil niet gelijk zeggen dat ze kwalitatief gezien mijlenver voorlopen op Feyenoord en Ajax omdat ze een goed seizoen hebben gespeeld

je moet kijken naar nu en naar de selectie op papier en dan heeft PSV ook geen hele imponerende selectie staan. een beetje hetzelfde als bij Feyenoord, een hoop spelers die opgehaald zijn uit de middenmoot of subtop van de Eredivisie

10 augustus 2018 om 16:45

Voorlopig hebben we de eerste wedstrijd van Feyenoord alweer verloren, met voetbal dat pijn deed aan mijn ogen. Maar ik ga er vanuit dat we wel boven Feyenoord eindigen.

10 augustus 2018 om 16:51

Japie,

Mijn punt is dat Feyenoord helemaal niet bijna de zelfde selectie had, klinklare Onzin!!! Notabene 4 basisspelers die ook nog eens allemaal sterkhouders zijn vorig jaar vertrokken: Elia, Kuijt, Kongolo en Karsdorp.

Dat op basis van vorig seizoen wij op voorbaad weer beter zouden zijn dan de rest zeg ik nergens. Ik zie Ajax juist als favoriet want die hebben zich daadwerkelijk versterkt en hebben niemand laten gaan. Feyenoord en PSV zijn qua selectie min of meer op het zelfde niveau gebleven denk ik.

Het punten verschil tussen PSV en Feyenoord was vorig jaar 17 punten, welke aankopen van jullie gaan dat verschil maken dan?

Daarnaast zeg ik nergens dat PSV mijlen ver voorloopt op Feyenoord (hoewel het puntenverschil van vorig jaar dat wel doet vermoeden). Ik reageer slechts op het feit dat jij Feyenoord op het zelfde niveau schat als Psv, en dat is gewoon niet zo dat hebben we vorig jaar toch gezien?

10 augustus 2018 om 16:52

Luuk de Jong is geen middelmaat. Is voor in Nederland goede speler. Zelfde geldt voor Hendriks. Probleem is dat je nu geen Van Ginkel hebt.

10 augustus 2018 om 16:53

Dit seizoen is Ajax voor mij de grote favoriet. Dit zeg ik als niet Ajax supporter.

10 augustus 2018 om 16:54

Psver4ever

Op basis penalties na een gelijkopgaande wedstrijd en de eerste helft zonder onze sterspeler. Die wedstrijd zegt bar weinig over wat er komend seizoen gaat gebeuren.

10 augustus 2018 om 17:00

@panerai

bij ons zal het van Berghuis en een half fitte Van persie moeten komen maar jij doet nu net of PSV 3 of 4 spelers heeft die wekelijks het verschil kunnen maken maar verder als Lozano die het verschil voor PSV kan maken en Bergwijn misschien kom ik toch ook echt niet

10 augustus 2018 om 17:02

@dennishartkoor...

ligt eraan wat je middelmaat vind of niet. ik vind Clasie bv ook middelmaat en Hendrix vind ik niet van een veel hoger niveau

10 augustus 2018 om 17:53

@Japie_krekel. Is persoonlijke smaak. Maar ik begrijp je. Spelers als Lozano zijn buiten categorie in Nederland.

10 augustus 2018 om 18:24

@Apie Krekel, Blind en Tadic waren ook ondermaats in de PL.

10 augustus 2018 om 21:05

Ze hebben allebei meer dan voldoende wedstrijden gespeeld in de zwaarste competitie ter wereld. Tadic was een basisspeler en Blind de eerste jaren ook. En een gemiddelde speler in de PL (zoals zij waren) is een topspeler in Nederland.

10 augustus 2018 om 16:24

Een zeer goede start van psv door 27 punten uit de eerste 10 wedstrijden te halen geeft je een vliegende start. Terechte kampioen, rest liet het liggen

10 augustus 2018 om 16:31

@vbd79

Dit slaat natuurlijk nergens op, je moet het gewoon over een heel seizoen laten zien, PSV was gewoon beter, ook in de 2e seizoenshelft.

Ajax werd in de 2e seizoenshelft in de kampioenswestrijd waar Ajax helemaal werdt weggetikt in Eindhoven, dat heeft niks met de eerste 10 wedstrijden te maken.

10 augustus 2018 om 16:51

Dat vindt jij! Een goede seizoensstart kan echt wel de flow en druk bepalen in een selectie, balletje wat dan wel ff goed valt. En uiteraard tellen die andere 24 wedstrijden ook mee maar een marge op je concurrentie hebben is toch wat lekkerder voetballen

10 augustus 2018 om 16:55

Ik denk dat je het probleem Nouri over het hoofd ziet. Heeft veel impact gehad en veel punten gekost. Geen excuus maar wel een feit. Heeft ze ook EL voetbal gekost.100%

10 augustus 2018 om 16:42

Ajax was onder Bosz geweldig, maar Keizer en nu Ten Hag weten er geen raad mee. Alhoewel Ajax met Keizer eenvoudig won tegen Psv en met ten Hag juist de rollen waren omgedraaid

Ik ben zo benieuwd hoe Mark het gaat doen als trainer.
Het maakt niet veel uit dat wij niet als favoriet worden gezien. In relatieve rust kun je best verrassen terwijl de druk elders ligt.
Ondanks dat heeft Mark natuurlijk maar twee serieuze opdrachten: kampioen worden en CL halen. Nou vooruit, als we de CL halen, dan geen modderfiguur slaan. Drie opdrachten dus.

Voor een beginnende trainer is het sowieso wel fijn dat je geen topfavoriet bent, Als van Bommel geen kampioen word zal niemand hem er op wijzen. Verwacht overigens wel dat PSV met een ruim aantal punten boven de nummer 3 eindigt.

Ik denk trouwens dat de kampioen dit seizoen dat niet wordt tegen de kleintjes zoals het cliché zegt, maar juist de resultaten tegen de top 5 de doorslag gaan geven.

10 augustus 2018 om 16:26

Vooral de uitwedstrijden tegen ploegen als Vitesse/Utrecht/Heerenveen zullen interessant zijn denk ik voor de titel

10 augustus 2018 om 16:32

Ja, precies, helemaal mee eens.
De laatste jaren liggen Utrecht en Vitesse Ajax niet zo en PSV levert standaard in tegen Heerenveen. Wie dat weet te doorbreken en ook nog de onderlinge wedstrijden wint, die gaat het worden.
Ik begin al als ten Hag te klinken!

Van Bommel acteert graag vanuit de underdogpositie. Dus Ajax de favorietenrol toedichten komt hem goed uit. Kan ie namelijk harder lachen als PSV kampioen wordt. PSV acteert al jaren stabieler dan Ajax. De piek van Ajax ligt hoger, maar de dalen zijn er ook dieper. Qua selectie zou je Ajax op 1 zetten. Maar vorig jaar ook. En het jaar daarvoor ook.

Wat wel erg is, is dat PSV vandaag onnodig heeft bevestigd ook een rol in de slipstream te nemen. In Angeliño en Dumfries heb ik wel vertrouwen, maar in de verwachting dat Obispo zeker op korte termijn niet zal (lees: mag) verrassen, heeft de club met Schwaab, Viergever, Lucassen, Sainsbury en de waarschijnlijk vertrekkende Isimat-Mirin geen enkele centrumverdediger waar je met een gerust hart Europa ingaat. Stuk voor stuk 'modellen met een krasje.'

Met een stevig middenveld had je de druk daar nog wel vanaf kunnen halen, waardoor mij een basislinie van Hendrix, Gutiérrez en Pereiro een sterke invulling leek. Daarachter wordt de spoeling dun: Mauro zal je niet tegenvallen, maar het is nog te vroeg om van hem al een heel seizoen topprestaties te verwachten, wat ook geldt voor de sober spelende Rosario. Bart Ramselaar heeft onderhand al laten zien dat dat in geen enkel geval van hem verwacht mag worden, terwijl Pascal Ramon Ljungqvist en Dante Rigo grote talenten werden/worden genoemd, maar totaal niet in beeld zijn om zich op een doorbraak te mogen verheugen. Kortom: alleen op Pereiro en Hendrix kun 100% op vertrouwen, dus het is me een raadsel waarom PSV in zo'n beoogd zwaar seizoen in een nauwelijks scorende lichtgewicht als Ryan Thomas een versterking ziet. Ramselaar Light.

Alleen voorin zit het wel goed. Hierin genoeg kwaliteit, maar aanvallen begint achterin en ik vraag me nu een volwassen alternatief voor Van Ginkel uit lijkt te blijven af of het allemaal stevig genoeg is om Ajax weerstand te bieden. Zeker als Ziyech aanblijft en met De Jong en Tadic een middenveld vormen zie ik het somber in. Voetballend delven ze dan het onderspit en is Hendrix de enige die wel op basis van knokken kan ocmpenseren.

10 augustus 2018 om 16:38

''of het allemaal stevig genoeg is om Ajax weerstand te bieden''

Natuurlijk is het niet genoeg, Ajax heeft met zo veel geld gesmeten dat ze verplicht zijn om kampioen te worden. De enige club die Ajax in de weg kan lopen zijn ze zelf.

Wij hadden minimaal één topaankoop op het middenveld moeten doen als vervanger voor van Ginkel en dan had ik nog wel kansen gezien maar met Thomas daar voor in de plaats worden wij dit jaar geen kampioen ben ik bang.

10 augustus 2018 om 16:49

Ben het helemaal met je eens, maar ik zou Thomas niet Ramselaar Light gaan noemen. Ramselaar was bij Utrecht een leuke speler maar bij PSV heeft hij het schroom nog steeds niet van zich afgespeeld. Hij excelleert in het geven van risicoloze ballen waar je weinig mee opschiet. Ben geen groot fan van de transfer van Thomas, maar we moeten hem nog niet afschrijven. Had 10x liever iemand anders zoals Guti gehaald, maar laten we met Thomas hopen op het beste.

Psv is juist wel de favoriet als huidige kampioen

10 augustus 2018 om 17:02

Over een half jaar praten jullie heel anders over thomas.ook een leuke binnenkomer zo als iedereen negatief over je praat. En dan gaan ze thomas ook nog vergelijken met maher van ginkel of ramselaar.het is duidelijk de meeste supporters hier hebben thomas nauwelijks of alleen maar op tv zien voetballen.nee ze hebben het over een mexicaan van 15 miljoen wat een vriendje is van lozano.en die ze nauwelijks hebben zien spelen.als ajax 15 of 20 miljoen uitgeeft voor een speler wil het nog niet zeggen dat ze kampioen worden.ik proef hier een beetje jaloersigheid bij de psv supporters.dat ben ik niet van ze gewend psv is psv en ajax is ajax ieder op zijn eigen manier

Ajax is de favoriet. Van buiten wordt er een enorme druk gelegd op Ajax. Uit de interviews van de Ajax staff merk je ook dat ze zelf een enorme druk leggen op hun schouders; ze vinden zelf dat ze kampioen moeten worden. PSV manoeufreerd zich in de underdog positie, wat voor hen alleen maar fijn is. Te veel druk of stress kan desastreus zijn voor de prestaties van een team.

Ik ben benieuwd naar komend seizoen. PSV speelt een sterke voorbereiding onder van Bommel, en heeft goede aankopen gedaan op de transfermarkt. Ze hebben dan wel niet 20 miljoen uitgegeven aan één speler, maar ze hebben wel een Angelino, Dumfries en Viergever aangetrokken. Feyenoord heeft ook een sterke selectie, met aanwinsten zoals Clasie en Ayoub.

Het lijkt misschien of Feyenoord en PSV er slecht voorstaan. Feyenoord heeft natuurlijk net met een dikke 4-0 verloren tegen Trencin en PSV heeft de beker JC schaal aan zich voorbij laten gaan. Toch verwacht ik dat de traditionele topdrie ook daadwerkelijk de top drie posities bemachtigd in de Eredivisie.

10 augustus 2018 om 17:46

Van Bommel is realistisch gezien het materiaal, en de jongeren die hij een kans gaat geven. Een seizoen nummer 2 is geen enkel probleem.... RvB heeft de opdracht gegeven dat Ajax kampioen moet worden, dus nu moeten Marc en Edwin wel.... jammer dat ze het opgelegd hebben gekregen, overigens terecht, echter van nature heeft Marc natuurlijk al jaren gefaald. Ik hoop dat het goed gaat komen. De bravoure uit Amsterdam is alleen niet slim, zeker niet als je al jaren het deksel op je neus hebt gekregen. 1 zwaluw maakt geen zomer... 2 goede aankopen ook nog geen goed team. Voetballend zit er genoeg kwaliteit, maar willen we ook voor (en met) elkaar knokken, dat is namelijk ook voetbal. Niemand heeft een glazen bol..... ik zie alleen indien Marc en Edwin falen, dat ze moeten solliciteren!

Elke keer maar die 4 jaar

Ajax heeft 4 jaar tot de laatste wedstrijd meegestreden, en als we die beruchte wedstrijd tegen de Graafschap gewoon hadden gewonnen hadden we dit niet tot in de treuren elke keer moeten horen

Het valt wel op dat iedereen die tegen Ajax is elke keer maar over die 4 jaar begint

Omdat ze iets hebben om het in te wrijven

Ja jongens, we hebben 4 jaar geen prijzen gepakt, maar hebben wel een prima elftal die elk jaar meedoet, en geen 3e of 4e wordt, maar altijd minstens 2e

En die prijzen: de Knvb beker en de JC schaal is voor Ajax geen prijs: in Nederland geldt maar 1 prijs en dat is het kampioenschap

Dus begin niet over prijzen, de kast van Ajax is wat dat betreft zo vol dat de eerstvolgende concurrent er nog wel 20 jaar mee zoet is om dat te evenaren

En oh ja: Ajax heeft vorig jaar nog een EL finale gespeeld, iets waar andere clubs alleen maar van kunnen dromen

Nederland weer op de kaart gezet.... Wat nou 4 jaar?

Elke keer maar prikken op de achilleshiel: Rood scheids!

10 augustus 2018 om 18:31

Die 4 jaar.... doen echt iets met jou. De prijzenkast is gevuld tot 1995, daarna is hij niet meer structureel open geweest. En dat is jammer voor de bravoureclub van Nederland, dan moet je jaarlijks iets winnen. En niet komen "als we tegen de graafschap etc" Want "ALS" er gisteren geen hevige regenval was geweest in Zuid-Frankrijk, waren er geen 1600 mensen geëvacueerd....

10 augustus 2018 om 19:29

Nou nou. Ajax is de laatste 10 jaar bij de beste 2 geëindigd.

10 augustus 2018 om 20:05

Welke beker krijg je voor een 2de plek ? Volgens mij ben jij de enige Ajax supporter die blij is met een 2de plek. Ja Ajax heeft meer titels, maar als je naar de laatste 30 jaar kijkt is dit bijna gelijk en als je naar deze eeuw kijkt heeft psv veruit de meeste titels.

10 augustus 2018 om 21:08

1995? Je weet dat Ajax daarna nog vaak genoeg de schaal heeft gewonnen?

13 augustus 2018 om 16:28

Nederlands kampioenschap Ajax:

1995, 1996, 1998, 2002, 2004, 2011, 2012, 2013, 2014

Psv:

1997, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2015, 2016, 2018

Dat is twee keer meer

Andere "prijzen" tel ik niet

En Feyenoord heb ik maar niet opgezocht, om niet teveel mensen te kwetsen

13 augustus 2018 om 16:20

Jaja, 4 jaar

Dat bedoel ik dus, iedereen vindt het geweldig om het nog maar eens in te wrijven

Als je het over structureel beleid hebt, heb je het over elk jaar meedoen

Als je het dan een jaar niet redt, op 1 , 2 of 3 punten, dan is het plotseling wanbeleid en moeten mensen ontslagen worden, wordt er fout ingekocht, enzovoort enzovoort

Voetbal blijft een sport waar de factor toeval een grote rol blijft spelen. En dat maakt het ook spannend, maar kan ook frustrerend zijn

De beste ploeg wint niet altijd, de beste spelers maken niet altijd het beste team, spelers kunnen geblesseerd raken, de scheidsrechter kan een dag stont in zijn ogen hebben, noem maar op

Ik vind het belangrijk dat Ajax elk jaar meedoet voor de titel, wie nummer 1 of 2 dan ook mag worden

Dan heb je het structureel goed voor elkaar

En dan die mensjes die prijsjes tellen, hou toch op

Behalve niet erg ook realistisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

272 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren