Klopp: ‘We zijn nog steeds Rocky Balboa en niet Ivan Drago’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Liverpool versterkte zich deze zomer met Fabinho, Xherdan Shaqiri, Naby Keïta en Alisson Becker. Jürgen Klopp, manager van the Reds, begrijpt dat de verwachtingen rond zijn ploeg nu toenemen. Toch ziet hij Liverpool niet als de voornaamste favoriet voor de landsitel in Engeland, die vorig seizoen naar Manchester City ging.

“Manchester City is de kampioen en zij hebben geen enkele speler verloren, terwijl ze Riyad Mahrez hebben binnengehaald. Ze zijn niet zwakker geworden, dat hebben we in de Community Shield kunnen zien. We zijn nog steeds Rocky Balboa en niet Ivan Drago. Wij moeten harder werken en meer doen, dat moet onze houding zijn”, zo wordt Klopp geciteerd door Sky Sports. “We moeten in de championship mode.”

“Dat is alsof je in het water duikt en je probeert zo lang mogelijk onder water te blijven zonder zuurstof”, vervolgt de Duitse manager, wiens ploeg het seizoen in de Premier League zondag begint met een thuiswedstrijd tegen West Ham United, dat zich behoorlijk versterkte deze zomer. “Je vraagt me naar het gat met Manchester City. Zij hebben vorig seizoen drie punten tegen ons gepakt en wij drie tegen hen. Dat betekent dat andere wedstrijden het verschil hebben gemaakt.”

“De transferwindow is van één kant dicht, maar er zullen nog dingen gaan gebeuren”, aldus Klopp, die deze zomer afscheid moest nemen van Emre Can. De Duitse middenvelder trok transfervrij naar Juventus. “We hadden en hebben nog altijd een goede verstandhouding. Ik heb er geen probleem mee als een speler vertrekt, maar het is jammer voor de club dat hij geen geld heeft opgeleverd. Er is nooit een probleem geweest tussen Emre en mij.”

“Emre is 24 en het kan zijn doel geweest zijn om in een ander land te spelen. Hij heeft vier jaar in Engeland gespeeld, misschien was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Waarom niet? Hij is een topspeler en is naar een topclub gegaan. We wisten vrij lang al dat hij ging vertrekken en konden een plan maken. Ik wist dat Emre alles zou blijven geven en hij wilde de laatste wedstrijden erg graag blijven spelen”, besluit Klopp.


Poll

Zie jij Liverpool komend seizoen meedoen om de titel?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door liverpooltvb)

Begin steeds me respect te verliezen jegens Klopp, niet dat hij daar wakker van ligt maar toch. Hij dekt zichzelf enorm, en is gewoon een hypocriet geworden de laatste jaren. Je hebt verdomme 210 miljoen euro verspild en noemt je zelf nog steeds de ‘underdog’ sjonge jonge

10 augustus 2018 om 16:07

Waar heb jij het nou weer over? Als City de betere papieren heeft, wat duidelijk zo is, dan is Liverpool toch geen favoriet meer of wel? Daarnaast is deze zomer het Coutinho geld uitgegeven en niet meer. Chelsea heeft zich ook fantastisch versterkt en gaat net zoals Liverpool meedoen. Waar dekt Klopp zich precies ten onrechte in?

10 augustus 2018 om 18:29

Coutinho vertrok toch voor 120? Met Allison, Keita, Fabinho en Shaqiri hebben ze 200 miljoen uitgegeven. Daarnaast vind ik dat Lpool even goede papieren heeft als City en daarmee gedeelde favoriet. Arsenal is een Rocky, net als een Spurs. Niet Liverpool

10 augustus 2018 om 18:40

Coutinho was ergens tussen 125 en 160m geloof ik? Geweldige deal idd.

10 augustus 2018 om 16:08

Oja helemaal gelijk in. Als het aan jou lag had liverpool elke zomer 20 miljoen uitgegeven zodat ze constant mee kunnen doen met West Ham en Everton voor de 7de plek. Denk eens na man, Liverpool moet zoveel geld uitgeven om hun plek in de top 4 te kunnen behouden. Dit heeft niks met hypocriet te maken.

10 augustus 2018 om 16:19

Goed nadenken. Ten eerste is iedereen een hypocriet. Ten tweede heeft Liverpool zich opgesteld zoals een grote club betaamd, namelijk inkopen om te verbeteren. Ten derde zegt de hoeveelheid van de uitgaven aan spelers niets in deze tijd omdat prijzen nu eenmaal omhoog gaan door de inkomsten. Neem een Mo Salah, Robertson en Shaqiri. Voor deze spelers is er niet veel betaald. Er wordt dus niet blindelings met geld gesmeten. Voor bestaande high profile spelers betaal je nu eenmaal meer en dat was noodzaak, zie Karius.

City is dus nog steeds favoriet en Liverpool slechts een uitdager. Lijkt mij logisch.

10 augustus 2018 om 16:20

Neem je ook ff mee dat er ook spelers weg gaan? Can en Coutinho zijn nou niet de minsten die opgevangen moesten worden

10 augustus 2018 om 16:36

Is gewoon een prima interview en hij heeft nog gelijk ook. City is favoriet daar is iedereen het eens over. Nieuwe spelers inpassen gaat niet vlekkeloos. Ook daar was iedereen het eens over toen Milan vorig jaar veel nieuwe spelers haalde

10 augustus 2018 om 16:40

Iedereen buiten city is de underdog maar als Klopp het roept, schreeuw je moord en brand. Guardiola heeft meer dan een half miljard uitgegeven...

10 augustus 2018 om 16:55

Ja, omdat City nog steeds de gedoodverfde favoriet is.. Die gaven de laatste jaren enorm veel geld uit en Liverpool wil proberen aan te haken.

10 augustus 2018 om 17:08

Moet-ie dan zeggen. We zijn al 22 jaar geen kampioen geworden en hebben veel uitgegeven, maar niet het meest. We worden fluitend kampioen!

10 augustus 2018 om 17:26

Ten opzichte van Manchester City zie ik Liverpool inderdaad als underdog. Maar wel de belangrijkste uitdager. Een tweede plaats op niet al te grote afstand van City zou mogelijk moeten zijn op basis van de selectie.

10 augustus 2018 om 18:16

Dat is niet wat hij zegt, dus ik vind dat je het verkeerd leest. Maar als je mening al negatief is zal het ook eerder verkeerd geinterpreteerd worden.

Iemand die denkt dat hij pech heeft en dan een keer pech heeft, zegt dan ook altijd "zie je ik heb altijd pech", maar bij geluk verkleint hij het "dit zal vast een goedmakertjes zijn voor de komende keren dat ik weer pech heb".

Hij zegt dat ze meer punten moeten pakken tegen de kleintjes, want de groten zijn het probleem niet.

Hij zegt niets over Liverpool als underdog, hij zegt dat de spelers elke wedstrijd meer moeten willen winnen en nederig en strijdlustig zijn zoals in elke wedstrijd van de championship.

10 augustus 2018 om 18:49

@Medalofhonor Ach komop zeg, niet zo overdrijven man. Hij heeft gewoon gelijk City is de kampioen niet Liverpool. Alle druk zou op City moeten liggen die ook enorme aankopen hebben gedaan. Toch gaat het hier op voetbalzone voornamelijk over de aankopen die Liverpool heeft gedaan. Vergeten dat Liverpool vorig jaar juist bar weinig heeft uitgegeven en met Coutinho veel heeft ontvangen? Ja Liverpool besteed 200 miljoen, maar elke ploeg in de PL kan tegenwoordig in de zomer bijna 50 of 100 miljoen investeren, zo erg sta ik er dus ook niet van te kijken. V. dijk en Alisson kosten samen evenveel als Coutinho, koopjes dus voor een topclub..

10 augustus 2018 om 21:13

Underdog t.o.v. Manchester City. Lijkt me alleen maar logisch.

11 augustus 2018 om 12:54

Manchester City is nog steeds de favoriet, Liverpool dus niet ondanks alle aankopen.
Verder zie ik Tottenham en Chelsea ook meedoen voor de titel en top 4.
Arsenal en Man Utd verwacht ik de top 4 als maximale.

Wat doen alle managers vlak voor de competitie begint ? De druk proberen weg te nemen bij hun team.dat heeft Klopp nu gedaan, maar straks zijn zijn concurrenten daar ook mee bezig. En niet alleen die Engeland. Ten Hag snapt ook dat hij favoriet is maar ook hij geeft er bij aan dat PSV nog steeds de kampioen is e.d. Het is gewoon het bekende tactische gepraat vooraf.

Logisch dat de verwachtingen omhoog gaan, maar Liverpool is uiteraard nog geen titelfavoriet. Ondanks de nieuwe aankopen heeft City nog altijd een betere selectie en was er een enorm gat tussen de nummer 1 en 2. Dat kan je niet zomaar even fixen met nieuw bloed. Deze spelers hebben tevens wat tijd nodig om zich aan te passen omdat het een nieuwe competitie is en/of moeten leren hoe te spelen in Klopp's systeem. Dat vergt tijd. Ik zie Liverpool daarom City het moeilijker maken dan vorig seizoen en een tweede plek zou geen slecht resultaat zijn.

Wel een mooie quote uitgekozen, moet de helft van de bezoekers nog Googlen wie Rocky Balboa en Ivan Drago zijn.

10 augustus 2018 om 17:53

Ik denk dat dat wel meevalt toch? Ik ben zelf 27 en met mijn neefjes van 14 & 13 heb ik alle films ook al 2x gezien.

een beetje laf om je zo in te dekken als je net weet ik veel hoe veel geld hebt mogen uitgeven aan versterkingen. de coaches van de grote clubs moeten begrijpen dat bij bepaalde uitgaves er ook een bepaald verwachtingspatroon is en dat er volledig terecht van je verwacht word dat je die ook waar maakt

10 augustus 2018 om 16:44

In te dekken? Wat een onzin praten mensen hier toch. Liverpool is toch ook de underdog tov City. Dat betekent niet gelijk dat er niks verwacht mag worden.

10 augustus 2018 om 16:56

Alleen maar op basis van uitgaven déze zomer ook. De gedoodverfde favoriet gaf het dubbele de laatste jaren uit. Daar staat nu al een wereldteam en hoefde zich alleen maar met Mahrez te versterken, wat eigenlijk al overbodig was.

Joh iedereen dekt zich vooraf ietwat in, dat is niets nieuws. Welke trainer riskeert er nou om zichzelf belachelijk te maken?

10 augustus 2018 om 16:19

ik vind dit soort uitspraken toch echt een stuk belachelijker dan als je gewoon het beestje bij de naam noemt en eerlijk toegeeft dat je hoort mee te doen om het kampioenschap na alle grote uitgaves deze transferperiode

10 augustus 2018 om 16:37

Meedoen is iets anders dan favoriet zijn.

10 augustus 2018 om 16:50

als je zoveel uitgeeft als Liverpool deze zomer moet je gewoon durven uitspreken dat je gaat voor de titel. City heeft een topseizoen gespeeld maar dat wil toch niet zeggen dat er nu geen ander team kampioen kan worden? Liverpool heeft namelijk ook gewoon een geweldige selectie staan dus ik vind dit een beetje laffe uitspraken van Klopp

10 augustus 2018 om 16:58

Heb je ooit een manager horen zeggen: :Wij hebben het meeste geld uitgeven dus wij zijn favoriet." Het is toch logisch dat Klopp dit zegt. Iedere manager wilt de druk van zijn team afnemen en in dit geval klopt het ook nog wat hij zegt, want Man City is inderaad favoriet.

10 augustus 2018 om 17:18

je kan toch gewoon zeggen we gaan voor de titel en dan kijken we hoe ver we komen? een concurrent tot torenhoge favoriet bombarderen om jezelf in te dekken vind ik altijd een teken van zwakte

je zit bij een topclub dus wat is dat voor onzin met die druk wegnemen? druk hoort erbij op dat niveau, daar moet je mee kunnen omgaan als topcoach, topselectie en topclub

10 augustus 2018 om 19:05

Dat is geen teken van zwakte, dat is respect hebben voor andere. Dat is beseffen dat jij niet de enigste bent die niet stil heeft gezeten. Waarom moeten ze bij Liverpool perse uitspreken dat ze voor de titel gaan? Is dat niet obvious? Dat doet Liverpool namelijk al 20 jaar zonder succes. Real heeft ook altijd aangegeven dat de CL winnen niet makkelijk is en ondanks dat ze elk jaar favoriet waren, hebben ze zichzelf nooit tot favoriet verklaard. Druk hoort erbij, maar zie je niet in dat dit juist een manier is om met druk om te gaan? Ik snap echt niet waarom Liverpool en Klopp zo onder een vergroot glas liggen hier op voetbalzone. Klopp is wat mij betrefd juist de eerlijkste en meest oprechte coach die op het veld rondloopt. De beslissingen m.b.t. transfers neemt hij niet alleen, de bedragen zijn niet zijn verantwoording. Liverpool heeft voor het eerst sinds jaren een kampioens elftal. Laat ze nou eerst maar beginnen aan het seizoen. Dan kunnen we werkelijk zien hoever en hoe goed de aankopen zijn geweest die ze hebben gedaan. Het zijn namelijk stuk voor stuk goede namen, maar nog geen gevestigde topspelers.

Volgens mij was Rocky een wereldkampioen en Ivan Drago was de nieuwe jonge uitdager. Rocky wist dat hij van goede huize moest komen om zijn titel te verdedigen. En won ook na een bloederig gevecht met Drago. winst voor Rocky. Bedoelt hij het misschien andersom?

10 augustus 2018 om 16:29

Puur naar zijn titel kijken heb je gelijk maar,
Rocky verloor en won met moeite van Apollo. Drago versloeg Apollo "if he dies he dies". vrij makkelijk zelfs en leek de te kloppen bokser op dat moment

10 augustus 2018 om 16:46

Haha inderdaad, Klopp is die film al een beetje vergeten. Maar als City Drago is, Liverpool is Rocky, is United dan Apollo die volledig tot pulp wordt geslagen? En wie is dan Adrian die aan de zijkant bezorgd toekijkt? Vragen, vragen...

10 augustus 2018 om 17:59

Mourinho is Apollo Creed in ieder geval. Die gaat op zn donder krijgen dat het niet mooi is. City is dus Drago de machine en Liverpool is Rocky. Adrian moet dan Arsenal zijn :-)

In deze dagen zie je niet anders dan pers die vraagt naar wat de coaches van de aanstaande competitie en hun team daarin verwachten en allemaal komen ze met voorzichtige antwoorden en verwijzingen naar de concurrentie "die ook versterkt is". Het veel inhoudloze prietpraat.

10 augustus 2018 om 17:26

Er is nog geen bal gespeeld, dus ja, wat moet je anders zeggen? Komkommertijd...

Doet me een klein beetje denken aan Mourinho en Manchester United. Echter is het verschil dat Liverpool natuurlijk een 'sympathieke' club is met een 'sympatieke' coach.

In de PL zie ik Manchester City als de grote favoriet. Daarachter Liverpool, Manchester United, Chelsea en Spurs die strijden om plek 2. Arsenal schat ik toch wat lager in, misschien een plek 4

Haha Klopp my man, niemand koopt beter in op hoog niveau dan hij op dit moment vind ik en hij kan overweg met de media zover je overweg zou kunnen gaan met de media en dat is al heel wat in Engeland.

Uitleggen met een metafoor is ook vaak leuk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

274 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren