wk2018

‘Kijkend naar hoe ze tegen City speelden, is Liverpool voor mij favoriet’

Donderdag, 12 april 2018 om 12:30

Stuart Pearce denkt dat Liverpool de grote favoriet is voor het winnen van de Champions League dit sezioen, nadat de ploeg van manager Jürgen Klopp in de kwartfinale afrekende met Manchester City. Over twee wedstrijden waren the Reds met 5-1 te sterk voor de koploper van de Premier League. Real Madrid, Bayern München en AS Roma zijn de andere halve finalisten en volgens Pearce maakt Liverpool van alle overgebleven ploegen de beste indruk.

“Door City uit te schakelen, krijgt de club een geweldige boost. Ze zullen nu denken dat ze de prijs kunnen pakken dit jaar”, aldus de oud-international van Engeland. “Voor de dubbele ontmoeting met Manchester City, zullen ze waarschijnlijk gedacht hebben dat het geen goede loting was. Je loot nooit graag een ploeg uit hetzelfde land, zeker als je kijkt naar de vorm waarin City verkeert. Maar ze hebben hen nu wel twee keer verslagen.”

Pearce denkt dat een plek in de finale er in zit voor Liverpool, de huidige nummer drie van de Premier League. “Van alle kwartfinalisten maakten zij de beste indruk bij plaatsing voor de halve finales”, aldus de oud-speler van onder meer Nottingham Forest en Manchester City. “Persoonlijk zou ik ze bij de favorieten scharen, afgaande op wat ik ze de afgelopen avonden heb zien doen tegen Manchester City.”

Vrijdag wordt de tegenstander van Liverpool bekend tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. “Het zou voor Liverpool gunstig zijn om eerst thuis te spelen”, klinkt het. “Normaal gesproken zou het beter zijn om eerst uit te spelen, om het vervolgens thuis af te maken. Maar de manier waarop Liverpool speelt, met de snelle counters, is het voor hen een feest om uit te spelen. Ook buitenshuis scoren zij altijd met deze speelwijze.”


Poll

Wie winst de Champions League?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door sparta!)

Ik hoop ook echt dat Liverpool dit seizoen de CL wint. Heb altijd al een zwak voor Klopp als coach gehad en Liverpool heeft (vooral voorin) echt hele goede spelers rondlopen. Een paar jaar terug bereikte Klopp met Dortmund al een beetje onverwacht de CL-finale, maar die werd in de laatste minuut verloren van Bayern door een doelpunt van Robben, maar hopelijk weet Liverpool zich wel voor de finale te plaatsen en die te winnen.

12 april 2018 om 12:56

Eigenlijk heeft Liverpool alleen voorin hele goede spelers rondlopen. Misschien Van Dijk dan nog (al ben ik niet enorm overtuigd van hem), maar de rest zie ik als redelijke spelers waar Klopp het maximale uithaalt. Echt een absolute topcoach die gast! Misschien wel de beste van het moment. Ik ben in ieder geval meer van hem gecharmeerd dan van one-trick-pony's Mourinho en Guardiola.

12 april 2018 om 13:04

Als er iemand en one-trick-pony is, is het Klopp wel. Hij wint nooit een finale en kan alleen maar full-gass voetbal spelen. Mourinho en Guardiola kunnen tenminste nog finales winnen. Iets waar Klopp nog veel van kan leren. Maar Klopp blijft wel een zeer goede coach. Daar ben ik het zeker mee eens, maar voor mij blijft Guardiola de beste van deze generatie. Het voetbal wat hij implementeert is geniaal. Dat ze worden uitgeschakeld in CL, komt vooral doordat het geluksfactor totaal niet mee zat.

12 april 2018 om 13:09

Jij begint ook met de verliespartij van City sneuer te worden hé. Guardiola is een one-trick pony. Enkel en alleen instappen bij clubs met een goede selectie en het meeste budget en zonder Messi nog nooit in de CL wat gepresteerd. Het fabeltje dat Klopp enkel full-gass voetbal kan spelen, mag ook wel eens naar de prullenbak. Totaal niet waar.

12 april 2018 om 13:13

Met je eerste zin doe je Robertson ook echt tekort hoor. Misschien wel gekocht voor weinig geld van Hull, maar is echt een zeer goeie back.

12 april 2018 om 13:20

@lfc11:

Waarom heeft Klopp dan ongelofelijk veel moeite met goede defensieve ploegen?? Juist. Elk trainer is afhankelijk van de spelers die er op het veld staan. Zonder Firmino, Mane, Coutinho (begin van seizoen) en Salah, was Liverpool gewoon een club die rond de middenmoot staat. Jurgen Klopp is een trainer die ruimte nodig heeft om te kunnen aanvallen. Tegen busgeparkeerde ploegen is Liverpool nergens, terwijl Man City er nog doorheen weet te komen met combinatie voetbal en creativiteit. Liverpool heeft dan ook een absolute vervanger voor Coutinho nodig om creativiteit op het middenveld te brengen tegen defensieve ploegen.

Verder hoef ik over Guardiola niet eens te beginnen. Wat een onzin om hem een one-trick-pony te noemen! Bij elke club waar hij komt, breekt hij absolute records. Bij Bayern was dat en nu weer bij Man City. Hier is Messi niet voor nodig. Messi er steeds bij halen vind ik ook ongelofelijk zwak. Daarbij is het voetbal wat Guardiola implementeert gewoon magistraal. De Bruyne, Sane, D Silva, Aguero, Sterling, Delph, Otamendi, Stones, Ederson, Jesus, Fernandinho en B. Silva zijn allemaal veel beter gaan voetballen onder Guardiola. Dat is gewoon een feit.

12 april 2018 om 13:24

@zermatt, goh Klopp heeft een paar finales verloren omdat zijn teams altijd zware underdogs zijn. Klopp is echt geen loser. Overigens ook Bayern gewoon verslagen in de finale van de DFB pokal.

12 april 2018 om 13:31

Zermatt

Een wijze persoon zei ooit; vreugde aan degene die zijn niveau kent.

Ben je nu een trainersvak deskundige geworden om het zwakke plekje van Klopp aan te tonen? Klopp is geen one trick pony, dat ik zelfs op je reageer vind ik tijdverlies, maar als je daardoor kan veranderen vind ik het goed.

De reden dat ze defensief niet zo sterk staan is omdat Klopp nooit ging zoeken naar bekende verdedigers die al een naam hadden, dat je hiervoor geen respect toont is waanzin. Hij kocht altijd de spelers die nét onder een treedje kwamen van de bekendste. Is Benzema beschikbaar? Dan gaat hij voor Firmino. Is Hazard beschikbaar? Dan gaat hij voor Salah, enzovoort. Dat je dit niet snapt komt door je gebrek aan inzicht en aan objectiviteit.

Klopp houdt van uitdagingen, dat hij vaak een finale verloor maakt hem
geen one trick pony. Waanzinnig dat je Guardiola zo hoog inschat en Klopp zo laag. Hoe komt het dat Klopp de enige trainer is die vrijwel altijd Guardiola alle hoeken van het veld laat zien? Ga toch lekker in een hoekje huilen als je niet objectief kan zijn.

12 april 2018 om 13:32

"waarom heeft Klopp dan ongelofelijk veel moeite met goede defensieve ploegen?"

De ene na de andere fabel. Vandaar dat Liverpool tegen teams buiten de top 6 dit seizoen slechts in drie wedstrijden niet heeft weten te scoren, in twaalf (of dertien) wedstrijden drie of meer doelpunten hiertegen heeft gemaakt en na City de meeste doelpunten voor heeft. Komt, omdat Klopp zo ongelofelijk veel moeite heeft tegen defensieve ploegen. Ik blijf het maar herhalen, maar zo een beetje elke ploeg heeft meer moeite om te scoren tegen teams die met twee linies van 5 in de eigen 16 hangen. Echter bij Liverpool, wat nog steeds vaker scoort dan veel andere teams, ligt het aan Klopp.

"zonder Firmino, Mane, Coutinho (begin van seizoen) en Salah, was Liverpool gewoon een club die rond de middenmoot staat."

Zonder Ozil, Koscielny en Aubameyang zou Arsenal middenmoot zijn, zonder Pogba, De Gea en Lukaku zou United middenmoot zijn, en ga zo maar door. Wat een slecht argument zeg.

"hier is Messi niet voor nodig. Messi er steeds bij halen vind ik ook ongelofelijk zwak."

Ja, want hij presteert Europees net zo goed. Oh nee, totaal niet. Met Bayern wordt iedere coach kampioen, zelfs Ancelotti vorig jaar zonder goed te spelen. Leuk dat hij records breekt, maar de ultieme Europese trofee blijft al flink wat jaren uit bij hem. Ondanks dat hij bij City ondertussen meer dan een half miljard heeft uitgegeven en niet een basisspeler heeft hoeven te verkopen.

"de Bruyne, Sane, D Silva, Aguero, Sterling, Delph, Otamendi, Stones, Ederson, Jesus, Fernandinho en B. Silva zijn allemaal veel beter gaan voetballen onder Guardiola. Dat is gewoon een feit."

Nu ga je gewoon namen noemen om het namen noemen. Aguero en Silva spelen echt niet veel beter dan ze onder andere coaches hebben gedaan. Ederson, Stones, B. Silva, Sane en Jesus zijn allemaal door hem zelf gehaald, dus leuk dat jij zo kan zien dat ze dankzij Guardiola veel (?) beter presteren. De Bruyne, Fernandinho en Sterling renderen wel goed onder Guardiola. Al lijken ze alle drie aardig uitgeblust ondertussen (te weinig rotatie, fout van Guardiola). Otamendi blijft verdedigend zwak en doet hij het nou echt veel beter? Hetzelfde geldt voor Delph.

12 april 2018 om 13:35

noem mij eens de laatste finales die Guardiola en Mourinho hebben bereikt dan in de Champions League? volgens mij was dat toch echt ongeveer in de tijd nog dat Klopp met Dortmund ook een CL finale speelde

12 april 2018 om 13:41

Grappig dat one-tricky pony Klopp de beste manager van deze generatie wel 3x verslagen heeft dit seizoen. Je zou denken dat de beste manager van deze generatie het na de eerste keer al door zou hebben hoe hij dat zogezegd eenvoudige full-gas voetbal moet stoppen.

Klopp is de manager die Guardiola het meest heeft verslagen trouwens.

12 april 2018 om 13:50

wat heb je nou liever, een paar records die leuk zijn voor de statistieken of daadwerkelijke prijzen?

De Bruyne was overigens al geweldig onder Pellegrini alleen is nu wat ouder en dus weer iets verder ontwikkeld, Bernardo Silva was bij AS Monaco geweldig en Ederson ook bij Benfica dus ik zie niet echt het verschil tussen die spelers toen en nu onder Guardiola.

Laporte bv was ook al jarenlang geweldig bij Atletic de Bilbao. als die die vorm straks ook laat zien ga je dat zeker ook weer op het conto schrijven van Guardiola terwijl Laporte dat niveau al veel eerder had laten zien bij zijn vorige club?

12 april 2018 om 13:53

als Guardiola de beste coach ter wereld is vraag ik me af wat Zidane dan voor coach is als het hem straks lukt voor de derde keer in een paar jaar tijd de Champions League te pakken. is hij dan een coach van een andere planeet?

12 april 2018 om 15:38

Leuk dat Klopp, Guardiola alle hoeken van het veld liet zien, maar hoeveel punten staat Man City boven Liverpool ook alweer?? Kom niet met excuses dat Guardiola veel meer had uitgegeven, want Klopp heeft dit seizoen ook rond de 200 miljoen uitgegeven.

12 april 2018 om 16:06

En hoever is City ook alweer in de CL?

"kom niet met excuses dat Guardiola veel meer had uitgegeven, want Klopp heeft dit seizoen ook rond de 200 miljoen uitgegeven."

315 miljoen om 168 miljoen in het seizoen 17/18 en dan laten we 16/17 maar buiten beschouwing, om over netto-uitgaven maar helemaal te zwijgen. Het ergste aan je blinde liefde voor Guardiola is nog dat je zo ongelofelijk veel onzin en fake news verkoopt om hem maar te kunnen verdedigen. Toegeven dat Guardiola ook fouten maakt en niet de wereldtrainer is die men wil geloven nadat hij met, misschien wel het beste team ooit, 2x de CL won, is niks mis mee hoor.

12 april 2018 om 16:33

Vergeet er niet bij te zeggen dat de helft van Klopp zijn budget pas in januari werd uitgegeven, aan Van Dijk. Daarnaast verloor hij ook nog (een van) zijn beste speler(s) in Coutinho.

Ik zou het Pep wel eens willen zien doen met deze groep spelers.

12 april 2018 om 16:48

Als je Guardiola geen wereldtrainer vind, heb je gewoon een plaat voor je kop. Wat een onzin om hem geen wereldtrainer te noemen en altijd maar te wijzen naar de elftallen die hij heeft/had. Als Klopp in de schoenen van Guardiola stond, was jij minimaal net zo subjectief lfc11 en had hij ook Klopp gewoon een wereldtrainer gevonden, net als nu. Maar door je haat naar Guardiola ben jij toch echt de grootste persoon qua subjectiviteit hoor.

12 april 2018 om 17:02

voor mij is Zidane de allerbeste op dit moment. twee keer de Champions League gewonnen en nu misschien weer een derde Champions League titel op komst

12 april 2018 om 17:04

wie heeft Klopp allemaal gehaald dan? Salah was 40 miljoen en Van Dijk 80 miljoen. daarnaast is Coutinho verkocht voor geloof ik 150 miljoen. volgens mij heeft Liverpool vorig jaar ook niet heel veel ingekocht

ik weet echt zeker dat City echt veel meer geld heeft gespendeerd in verhouding

12 april 2018 om 17:11

Haha, kom nou. Dus als je het niet met jou eens bent, heb je een plaat voor je kop. Zijn jaren bij Barcelona was hij een wereldtrainer. Het materiaal was top, maar zijn speelden ook nog eens prachtig voetbal. Maar daarna heeft hij toch niks gepresteerd van de buitencategorie wat hem een wereldtrainer zou maken. Kampioenschappen met Bayern lukt iedereen en bij City nu kampioen, maar ondertussen al jarenlang geen finale in de CL gehaald, terwijl je dat toch wel zou mogen verwachten van een wereldtrainer, tenminste volgens jou is hij dat.

Ik zou hem het label toptrainer geven, geen wereldtrainer (nog). Verder heb ik totaal geen haat naar Guardiola. Wel naar de onwaarheden die je verkondigt over Guardiola, Klopp, Liverpool en City en plaats ik het presteren van Guardiola in perspectief, zou je ook eens moeten doen. Er zijn genoeg kanttekeningen te plaatsen bij Guardiola en zijn prestaties en dat maakt hem vooralsnog voor mij geen wereldtrainer. Mag jij anders over denken, prima hoor, maar ga nou niet doen alsof ik de grootste persoon ben qua subjectiviteit, omdat ik wat tegengas geef.

12 april 2018 om 19:42

'' hij wint nooit een finale en kan alleen maar full-gass voetbal spelen''

hij heeft met dortmund een CL Finale gehaald, met een zwak liverpool ook een Europese finale, wanneer zijn die ploegen voor het laatst zover gekomen in europees verband?? dat je gaat praten over verloren finales ipv uberhaupt het halen van die finales met die clubs.. en hoeveel x heeft guardiola zonder Messi de CL Finale gehaald, laat staan gewonnen?? terwijl hij juist wel telkens de beste teams of een van de beste had, en ook onderlinge wedstrijden wint klopp het van guardiola terwijl pep telkens het betere materiaal heeft.. en klopp een one-trick-pony noemen terwijl pep enkel en alleen tiki taka speelt terwijl klopp zelfs in de wedstrijd van city op verschillende manieren heeft gespeeld is echt lachwekkend, en voor de duidelijkheid ik ben enorm fan van guardiola, en van klopp overigens maar wat je zegt slaat gewoon nergens op

12 april 2018 om 21:41

Hou toch op Messi er steeds bij halen. Ik zeg toch ook niet dat Zidane en SAF alleen met een Ronaldo de CL weet te winnen? Steeds maar Messi erbij halen is gewoon een zwak excuus. In de CL draait het vooral veel om grluk met scheidsrechter, blessures, kansen missen etc etc. Als Muller bijvoorbeeld gewoon die penalty raak schoot tegen Atletico, zat Bayern in finale. Wat kan Guardiola daar aan doen??

13 april 2018 om 10:02

En weer loop je fake news te verkopen en ga je ondertussen namen vergelijken, waarvan je helemaal niet weet hoe ik over hen denk. SAF was een wereldtrainer, over een periode van tientallen jaren United meer dan 10x kampioen gemaakt, 2x de CL (dus niet enkel met Ronaldo, zoals jij beweert), vele andere prijzen en ook nog een flink aantal prijzen met Aberdeen gewonnen.

Zidane valt inderdaad onder dezelfde categorie als Guardiola bij Barcelona in zijn beginperiode. Toptrainer, prestaties van een wereldtrainer, maar om een wereldtrainer te zijn, moet je het over een veel langere periode laten zien wat mij betreft.

Verder alle details die in het nadeel van de prestaties van Guardiola zijn (zoals dus die penalty) schuif je af op pech, maar alles wat hij wel wint, is dan wel op zijn conto te schrijven. Beetje scheef, vind je niet? Ik kan namelijk ook wel naar momenten wijzen waar het toevallig wel meezat en hij toen wel de CL won (Chelsea-Barcelona?) en zo zijn er vast wel meer momenten te vinden.

12 april 2018 om 13:00

Ik hoop het ook, maar finales en Klopp gaan totaal niet samen. Daarom heb ik er een hard hoofd in, maar ik hoop dat Liverpool hem wint. Eindelijk eens wat anders. Mocht Liverpool hem niet winnen, hoop ik op Real Madrid of Roma. Niet Bayern Munchen i.i.g. want anders krijgen we weer dat gezeur dat Bayern Munchen veel beter is gaan draaien sinds Guardiola weg is en dat Guardiola overschat is bla bla. Real Madrid zou ik ook wel mooi vinden, want dan is hun seizoen goedgemaakt en 3 keer achter elkaar CL winnen is een unicum.

12 april 2018 om 13:15

Beetje tegenstrijdig wat je zegt. Als Bayern hem wint zijn ze toch duidelijk beter gaan draaien sinds hij weg is.

12 april 2018 om 13:23

Bayern is helemaal niet beter gaan draaien sinds Guardiola weg is. Ancelotti won vorig seizoen alleen de Duitse landstitel en werd al in kwartfinale CL uitgeschakeld, terwijl Guardiola tenminste nog de halve finale weet te halen en ook allerlei records weet te breken en de Duitse beker wist te winnen. Daarbij draait het in de CL om veel geluk en Guardiola had in z'n tijdperk bij Bayern veel pech met blessures op het verkeerde moment.

12 april 2018 om 13:36

Heynkes pakte de triple, daarna is het allemaal minder geworden bij Bayern. daar kan niemand omheen

verder ben je wel erg selectief in je oordeel. elke trainer die word uitgeschakeld in de CL bij Bayern heeft gefaald maar als Guardiola word uitgeschakeld in de CL is het pech ipv falen. zo kan je alles wel in iemand zijn voordeel praten.

feit blijft dat Guardiola bij Bayern teleurstellend heeft gepresteerd. leuk al die records maar wat heb je eraan? je kan beter met 2 punten voorsprong kampioen worden en nog een CL erbij pakken bv. die records leveren je namelijk geen fluit op

12 april 2018 om 13:37

Gooner4

Precies, zulke typen moet je negeren totdat ze wel zelf jankend terug komen dat ze weer aandacht willen. Een leuke statistiek voor hem; Klopp heeft de ploegen van Pep vernietigd. De enige manager die vaker wint dan verliest van Pep. En dat met teams die zelfs geen 1/10 van het budget hebben wat Guardiola had.

12 april 2018 om 13:45

Wat een kansloos leven moeten jullie toch hebben Gooner4 en Mike C! Hoe oud zijn jullie met jullie kinderachtige provocaties! Niks anders te doen soms?

12 april 2018 om 14:00

Haha veel pech met blessures maar dat kwam omdat hij binnen no-time in discussie kwam met de clubarts en er voor zorgde dat hij ook nog eens vertrok. Die clubarts zat niet voor jan met de korte achternaam zo lang in de staf. Valt voor mijn gevoel echt zichzelf aan te rekenen met de ‘pech’ als je adviezen van de clubarts negeert..

12 april 2018 om 19:46

je hoopt op Liverpool omdat je een x een andere winnaar wilt, en vervolgens wil je als liverpool het niet word dat Real het word die het de laatste 2x heeft gewonnen...

Liverpool is een kanshebber, maar geen favoriet. Real en Bayern beschikken over meer kwaliteit en ook over meer ervaring op dit podium dan de selectie van Liverpool. Niettemin is de CL campagne van Liverpool best indrukwekkend. Pas 7 doelpunten tegen, waarvan slechts 1 op Anfield. Ruim de meeste doelpunten voor en met Firmino, Salah en Mane ook nog na Ronaldo de drie meest scorende spelers die over zijn in het toernooi. Dzeko is topscorer bij Roma met 6 doelpunten, Ronaldo bij Real met 15 (indrukwekkend uiteraard) en Lewa bij Bayern met 5 doelpunten. Natuurlijk kan Liverpool hem winnen, maar dat kunnen de andere drie ook.

Hoop dat Liverpool Real ontloopt, niet omdat Ronaldo zo beslissend en in bloedvorm is, maar omdat het een enorme luizenploeg is. Gisteren ook de ene na de andere duikeling bij de lichtste vorm van contact. Je zou denken dat de spelers van Real gemiddeld 40 kilo wegen als je ze ziet vallen. Hoop op Liverpool-AS Roma, zodat in ieder geval een 'underdog' de finale haalt. Laat Bayern en Real maar uitmaken welke van de 2 de favoriet wordt voor de eindwinst.

12 april 2018 om 14:53

2 tegengoals op anfield, liverpool speelde 2-2 gelijk tegen Sevilla. Liverpool zie ik echt gewoon als favoriet. Hoop echt dat Liverpool de prijs pakt, real madrid met een 3de op rij zou echt pijn doen.

Real Madrid is de grote favoriet natuurlijk. Die weten hoe ze grote wedstrijden moeten winnen. Elke keer weer. En ja, Liverpool doet het fantastisch tegen City en ze komen steeds beter in vorm, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Real heeft al meerdere zwaluwen opgegooid.

Zelf hoop ik op AS Roma en anders Liverpool. Maar ik zou altijd mijn geld zetten op Real. Altijd.

12 april 2018 om 13:12

Hoop dan dat je gisteren geen toto gespeeld hebt.

13 april 2018 om 14:25

Real was gewoon door hoor, dus ik heb geld gepakt ;-)

14 april 2018 om 13:56

Klopt ze zijn door, maar je had het hierboven over winnen. Maar goed dat Real door zou gaan stond op papier wel bijna vast, was dus niet echt een wilde gok :P

12 april 2018 om 18:16

Ze weten niet alleen hoe ze grote wedstrijden moeten, maar ook dat ze wel weer worden geholpen als ze toch niet lukt.

Vind ik niet, City was in de eerste helft absoluut de betere en hadden op 2-0 moeten komen, als de assistent het juiste had ingeschat.

Dat ze uiteindelijk 1-2 maken, komt omdat City er op een gegeven moment niet meer in geloofde. Thuis was Liverpool wel erg sterk overigens, maar ook toen was de scheidsrechter niet zonder invloed.

Ik denk dat Real en Bayern normaal gesproken de favorieten zijn en blijven, Roma en Liverpool zijn de outsiders.
Ik hóóp overigens wel op een winnaar uit de lijst van outsiders .

12 april 2018 om 13:04

1-0 eigenlijk dan want die eerste goal van City had nooit mogen tellen natuurlijk

12 april 2018 om 13:08

Jezus man, al die mensen die altijd zo lyrisch zijn over de mannelijke speelstijl in de PL vinden het bij die 1-0 nu ineens een overtreding op Van Dijk? Daaggggg, gewoon een geldige goal hoor, net als de afgekeurde 2-0.

12 april 2018 om 13:11

Met alle respect, maar die 1-0 had niks met mannelijk voetbal te maken. Van Dijk wordt gewoon omver geduwd door Sterling (hoe gek dat ook linkt qua postuur haha), waardoor hij uit positie is en gewoon niet op tijd terug kan zijn om Sterling te dekken.

12 april 2018 om 13:13

dan hebben we het over duels die mannelijk worden uitgevochten op kracht. niet over iemand die met 2 handen gewoon iemand omver duwt natuurlijk, dat is gewoon ten alle tijden een overtreding, anders hoef je nergens meer voor te fluiten

12 april 2018 om 16:33

Inderdaad. Vrij hypocriet zelfs. In dezelfde wedstrijd wordt KDB op soortgelijke manier ten val gebracht, midden in een aanval met veel potentie. Scheidsrechter gebaarde ook van niets. Uiteraard hoor je daar de apologeten dan weer niet over kraaien...

Van Dijk maakt daar een inschattingsfout door meteen te mekkeren ipv zijn taak te doen, op zo'n niveau wordt dat meteen afgestraft. Zie je wel vaker bij hem.

12 april 2018 om 19:49

volgensmij is er een wezenlijk verschil tussen mannelijk voetbal en iemand gewoon vol een duw geven met je hand... kan er naast zitten hoor, maar mogen we anders ook wurggrepen gaan introduceren in het voetbal?

12 april 2018 om 19:52

buiten het feit dat vdijk idd beter had moeten reageren doet dat niks af aan het feit dat het gewoon een overtreding was... ook andere situaties erbij betrekken heeft vrij weinig zin.. een overtreding is een overtreding ongeacht wat er bij een andere situatie gebeurd.. of mag iedereen nu ellebogen gaan geven omdat die van huntelaar niet bestraft is? hij had beter moeten reageren maar een overtreding is een overtreding,en dat was dit vrij duidelijk

12 april 2018 om 21:14

Het is idd een overtreding. Ik claim ook nergens anders. Ik duid op de selectieve verontwaardiging dat het bij Van Dijk wordt uitgelicht want het vormt een makkelijk excuus waarom die goal er komt. Ik versta niet waarom VD daar staat te mekkeren, zeker niet als je al tijden in Schotland of Engeland voetbalt. Ik heb dus een probleem met hoe VD zich daar gedraagt op dat ogenblik en hoe mensen deze overtreding aanwenden om VD of Lfc vrij te pleiten (als in buitenspelgoal vs deze goal). Daarom dat ik het hier wat verder als een inschattingsfout benoem.

Mocht Real 'm niet winnen, dan graag Liverpool of Roma. Op een goede dag kan Liverpool iedereen verslaan, maar ik denk dat Real of Bayern over 2 wedstrijden verslaan heel lastig gaat worden. Voetballend zijn ze sowieso minder dan deze grootmachten. Daarbij speelt ook de ervaring een rol. Ik vind Real en Bayern ook wel echt een stuk sterker dan Man City. Aan de andere kant is Roma ook een gevaarlijke ploeg, dat is ook wel gebleken. Wel leuk dat de helft van het resterende deelnemersveld uit verrassende namen bestaat. Mijn gevoel zegt me dat de halve finales Real - Bayern en Liverpool-Roma worden. Sinds vorig seizoen treft Real alleen maar de zwaarste tegenstanders in de knock-outfase. Dit jaar zelfs ook al een hele lastige poule.

Ze zijn de enige ploeg die hun beide wedstrijden in de kwartfinale heeft gewonnen, maar op basis van kwaliteit zou je zeggen dat Real en Bayern de favorieten zijn.

Echter is Liverpool wel onvoorspelbaar en het voordeel dat ze hebben, is dat het Liverpool van Klopp nog niet tegen de andere tegenstanderd heeft gespeeld. Real en Bayern kennen elkaar ondertussen wel al goed, wat bij Liverpool niet het geval is.
Daarnaast is de aanval ook heel goed op elkaar ingespeeld en moeten ze niet leunen op 1 speler om te scoren, ook al heeft Salah een goed seizoen.

12 april 2018 om 13:14

ik ben niet zo overtuigd van het huidige Bayern, tegen Sevilla vond ik ze aardig tegenvallen ook. ik denk dat Real met de titel er vandoor gaat maar ik hoop op Liverpool

12 april 2018 om 16:51

Als Bayern Munchen tegen vond vallen tegen Sevilla, zou het dan toch te maken kunnen hebben als oorzaak dat Guardiola weg is? Het Bayern onder Pep was i.i.g. veel beter vond ik.

12 april 2018 om 16:57

dat weet ik niet want onder Guardiola presteerden ze ook niet heel overtuigend in de Champions League. in die eerste periode onder Heynkes waren ze echt heel goed met direct voetbal dat gelijk naar voren ging en constant dreigend was. de afgelopen jaren zijn ze alleen maar heen en weer aan het tikken en aan het spelen op balbezit

Ik hoop op een tweeluik tegen Real Madrid, ookal heeft Bayern meer kans waarschijnlijk tegen Real gezien de breedte en kwaliteit van hun selectie.

In het begin van ‘t seizoen had ik nog gezegd dat Liverpool maar 1 probleem heeft en dat is presteren tegen de ‘kleinere’ ploegen. Nu zijn er geen kleine ploegen meer over dus zie ik ze tegen eender welke tegenstander een ware prestatie neerzetten.
Zo trots dat Liverpool de enige is die overgebleven is van alle Engelse ploegen, als ze die CL nog kunnen winnen dan is het feestje compleet en kan Klopp zich scharen tot de allerbesten ooit!

Zag een paar dagen terug dat er iemand zei dat Klopp geen tacticus is, man man man wat is het niveau van voetbalzone toch drastisch gedaald zeg. Als Liverpool de CL wint ga ik in ieder geval niet meer op voetbalzone zijn, vanwege het niveau en overvloed aan kinderachtige leden.

Aan de andere kant zal ik nog kunnen genieten van de meest objectieve en wijze leden!

12 april 2018 om 13:05

Mensen die zeggen dat Klopp geen tacticus is, hebben er weinig verstand van. Zijn dezelfde mensen die zeggen dat Liverpool op de counter speelt of dat gegenpressing simpelweg drukzetten is. Dinsdag ook weer een tactische omzetting (firmino naar links, Salah in de spits) gedaan, waardoor Liverpool beter on de druk uitkwam, minder weggaf en zelf meer kansen kreeg.

12 april 2018 om 13:12

Precies. Een selectie die waarschijnlijk 10 keer minder kost dan die van een Real of Barca, en toch zo vaak de grote clubs weten te verslaan, te vernietigen soms. Ik hoop dat we de finale behalen, dan zou ik toch wat minder pijn hebben van de uitschakeling van Barcelona. Maar goed ik weet niet voor wie ik zou kiezen in een eventuele halve finale tussen Liverpool of Barca, misschien dat het maar goed zo is!

Klopp is een ware trainer, die altijd opteert voor lage budget spelers vol energie en werklust, een beetje de aanvallende Diego Simeone. Buiten Van Dijk toch altijd goedkope spelers gehaald.

Het voordeel dat Bayern en Liverpool hebben voor mij, is dat ze beiden niet goed hoeven te spelen om een wedstrijd over de streep te trekken. Liverpool heeft met z'n voorhoede zo ontzettend veel kwaliteit lopen dat alleen die drie al een wedstrijd kunnen beslissen. Bayern heeft een ontzettend brede selectie en gaat naarmate het seizoen vordert steeds beter voetballen. De laatste maanden is het echt weer geweldig om naar te kijken.

Real Madrid is natuurlijk altijd een favoriet en ze weten exact wat ze moeten doen om het toernooi te winnen, maar ze zijn wel volledig afhankelijk van Ronaldo betreft doelpunten. Als hij niet scoort, heeft de ploeg erg veel moeite om nog resultaten te halen. Dat kon je ook wel merken in de eerste seizoenshelft. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Messi is Ronaldo nog enigszins te verdedigen, zolang hij niet in scoringspositie komt (dat wil niet zeggen dat ik de 1 beter vind dan de ander, ik heb het namelijk maar over 1 aspect).

AS Roma is logischerwijs de kleinste kanshebber. Ze hebben een aantal goede spelers, maar eigenlijk is dit al een geweldige prestatie voor AS Roma. Ik denk dat het te veel van het goede is om te verwachten dat ze nog een absolute topclub naar huis gaan sturen. Maar goed, met Italiaanse clubs weet je het nooit.

12 april 2018 om 13:23

Sirius,
Een lang stuk schrijf je en kan je niet eens ongelijk geven. Tot aan....in tegenstelling tot bijvoorbeeld Messi is Ronaldo nog enigszins te verdedigen...
Besef je wel wat je zegt?
Ronaldo is juist de voetballer die het moeilijkste is te verdedigen en daarom ook is hij europees topscorer allertijden.

Ronaldo is alleen te verdedigen in wedstrijden waarin er geen andere bliksemafleiders voorin lopen bij Real, of soms bij Portugal.
Zoals gisteravond Bale niet thuis gaf in de eerste helft en verder Benzema ontbrak.
Ronaldo is alleen makkelijk te verdedigen als hij de enige centrumspits is.
Vele fans maar ook een redelijk aantal grote coaches hebben dit kennelijk nooit (tijdig) begrepen.
Ferguson, Queiroz, Ancelotti, Bento, Benitez en Zidane hebben wel eens vaker die fout gemaakt.
Mourinho niet. En ook Santos niet. Die snappen dat zij desnoods een betere voetballer moeten opofferen op de flanken of in het middenveld, voor een matige spelers als Benzema, Silva, Eder of zelfs Nani. Dan kan Ronaldo zwerven en opduiken in de 16, zonder er te moeten staan als aanspeelpunt.
Ronaldo is alleen gevaarlijk als hij in beweging is, liefst op snelheid.
Maar dan is hij dan ook gelijk de moeilijkste verdedigbare speler ooit.

Wat Messi betreft: daar hoef je alleen een speler als Pepe in de as te posteren en hij komt niet meer aan de bal. Geluk voor Messi is dat er niet zoveel Pepes zijn. Ancelotti heeft het geprobeerd met Ramos maar dat was een enorme flatter.

12 april 2018 om 13:50

Ik bedoel ermee te zeggen dat Ronaldo met de bal aan z'n voet te verdedigen is. Aan de bal is hij niet meer zo explosief dan in zijn jongere jaren. Je moet dus als tegenstander zorgen dat Ronaldo niet de diepte in kan. Dan is hij inderdaad niet af te stoppen. Dat bedoelde ik er eigenlijk mee te zeggen. Als je als ploeg kunt zorgen dat Ronaldo de ballen moet komen halen, is Real Madrid heel erg kwetsbaar.

12 april 2018 om 15:53

Hahah penaldo kan je afstoppen als je bijvoorbeeld ervoor zorgt dat de rest van Real spelers geen kant en klaar ballen in de zestien meter aan hem kunnen geven en natuurlijk geen penatly's weg geven. Veder is hij makkelijk af te stoppen, want zelf iets carriere kan hij toch niet., integenstelling tot Messi, waar je 3-4 man voor nodig hebt.

ik hoop ook op Liverpool en anders op AS Roma maar ik ben bang dat Real Madrid het gaat worden. er zijn nu een paar stunts geweest maar dat gaat niet blijven gebeuren denk ik. uiteindelijk zal de ploeg met de meeste kwaliteit het toernooi wel winnen en dat is Real Madrid

Als je City kan uitschakelen ben je gewoon echt een serieuze kandidaat voor de finale. Het zal hoe dan ook een mooie affiche. De halve finale met twee verrassingen toch wel, eindelijk weer.

Weet iemand toevallig of de Champions League plek die Liverpool verkrijgt in de Premier League word doorgeschoven naar beneden als Liverpool de Champions League wint (en zich daardoor ook plaatst)? Dat zou betekenen dat Chelsea alsnog Champions League zou spelen volgend seizoen.

12 april 2018 om 13:33

Nee, die plek schuift door naar de achtste competitie op de UEFA ranking. Alleen als Liverpool lager dan de eerste 4 eindigt, krijgt Engeland een extra plek, zoals vorig seizoen Manchester United

Real is de grote favoriet, gevolgd door Bayern, Liverpool en als laatste Roma. Maar goed, wat zegt het allemaal? Barca was een grote favoriet, werd eruit gegooid door een geweldig strijdend Roma. City was een favoriet, werd eruit gegooid door het knallende Liverpool en gisteren vloog Real er nog bijna uit door Juve.

Natuurlijk hebben een Real en Bayern iets meer kans, maar in deze fase kan er van alles gebeuren. Aan de ene kant hoop ik ook dat Roma en Liverpool elkaar loten, maar dat zou ik ook weer een beetje zonde vinden. Vind het ook enorm lastig om te bedenken tegen welke tegenstander Liverpool het beste zou kunnen spelen, op Roma na. Met dat enorme druk zetten maak je het Real denk ik lastiger dan dat je het Bayern maakt. Natuurlijk kunnen ze zich er beide onderuit spelen, maar ik vind Real, met name achterin, dit jaar toch een stuk zwakker. Als je goed afjaagt en de momenten kiest kan Liverpool er zomaar keihard overheen denderen. Maar goed, eerst eens de loting afwachten.

Finale bayern tegen Liverpool zou ik het mooiste vinden. Lekker veel Nederlanders en sowieso een andere winnaar als real. Zou mijn geld helaas wel zetten op real. Die weten elke ronde toch weer door te komen. Zeker tegen psg was het erg knap van ze.

12 april 2018 om 19:55

dat zou idd een mooie finale zijn, ik persoonlijk hoop op Liverpool - Real ben erg benieuwd hoe liverpool het zal doen tegen Madrid over 1 wedstrijd, ben bang als ze de halve finale elkaar loten dat ze het over 2 wedstrijden gaan afleggen, ik hoop op Bayern - Real & Liverpool - AS Roma als halve finales

Goh favoriet. Ik heb Liverpool over de laatste 2 wedstrijden 45 minuten echt goed zien spelen. De overige minuten waren vrij matig of zelfs hangen en wurgen. Bij Liverpool mogen ze vooral Firmino en Salah dankbaar zijn dat die in supervorm verkeren en alles binnen kegelen. Verdediging blijft matig en is kwetsbaar. Karius grabbelde er ook een paar keer op los de vorige wedstrijd, Van Dijk maakt toch weer een foute inschatting waar een doelpunt uitkwam ondanks een sterke wedstrijd, Robertson en Arnold zagen sterretjes tegen Bernardo Silva en Sane...

Tegen Bayern zie ik ze misschien hetzelfde flikken als tegen City, maar tegen een uitgekookt real zal het best moeilijk worden. Van al deze ploegen gun ik het Liverpool wel het meest, het is leuk om deze club weer op het allerhoogste niveau te zien acteren.

12 april 2018 om 19:48

Beetje raar, robertson en arnold zagen sterretjes tegen silva en sane..... Ik weet niet welke wedstrijd jij vorige week hebt gekeken, maar persoonlijk heb ik Sané nog nooit zoveel ballen zien verspelen. Voor mij was Trent Alexander Arnold vorige week Motm.

12 april 2018 om 20:33

@lfc

Je hebt het over vorige week, ik over de laatste wedstrijd. Je gaat toch niet ontkennen dat de backs van Liverpool toen niet zo geweldig speelden (robertson had het vrij lastig met Sterling en Silva en mocht blij zijn geen kaarten gepakt te hebben, werd steevast kinderlijk in de val gelokt door Sterling, Arnold had het geluk dat de buitenspelval voor Sane een mysterie is.)

@afcaajaxxx

Klopt inderdaad, lag ook aan de "alles op verdedigen" instelling van Liverpool. Omgekeerd was het ook zo in de heenmatch, de verdediging van Liverpool hoefde die match amper aan de bak omdat ze City klem hadden op de eigen helft (en in het geval van Arnold Sane rotslecht speelde)

12 april 2018 om 19:57

de reden dat die twee ''sterretjes zagen'' had natuurlijk ook vooral te maken met het feit dat ze telkens een overtal hadden voorin bij city... dan is het vrij moeilijk verdedigen, op anfield speelde die 2 namelijk geweldig

Aldus een objectieve Engelsman

Idd wat een onzin verkondigt ie he...karius grabbelde haha...
Als er 1 LFC speler zich explosief ontwikkelt heeft (buiten Salah okee?) dan is dat Karius sinds hij vaste basisspeler is.meevoetballend,uitworpen,reflexen ( inzet van Bolasie gezien afgelopen weekend?) hoge ballen zijn enorm verbeterd.maar laat me raden: Mignolet is Belg,jij bent dat ook?
Van Dijk inschattingsfout?!?!
Welke wedstrijd heb je gekeken man?

12 april 2018 om 19:37

Hoezo vind je Karius enorme ontwikkeling maken? Ik vind Karius nog steeds zeer beperkt. Gisteren zag je dat ook duidelijk. Liverpool zou er goed aan doen om Allisson of Horn te halen.

12 april 2018 om 19:53

@scouserper

Inderdaad erg gegroeid afgelopen maanden, daarbij pas 24 jaar oud. Wat mij betreft de doelman voor de komende jaren.

Daarbij, 5 clean sheets al in de CL. Nie slecht.

12 april 2018 om 20:03

het scheelt iig al een hoop dat hij de bal niet meer zo enorm lang vasthoud om hem vervolgens op het aller laatste moment naar voren te schieten. en hij pakte idd een paar geweldige ballen, maar toch hoop ik stiekem nog op een nieuwe keeper (allison bijv) en een nieuwe cv ondanks het feit dat lovren het geweldig deed tegen city, ben ook benieuwd als keita er straks bijkomt hoe het middenveld eruit komt te zien, was erg sceptisch over the ox, maar heeft zich geweldig ontwikkeld en heeft zichzelf geweldig het elftal in gevochten op het middenveld, maar na de wissel van salah in de 1e wedstrijd werd ook meteen duidelijk dat hij echt niet het niveau heeft om op zijn ''oude positie'' te komen bij liverpool, maar op het middenveld vond ik hem echt opvallend goed, was erg benieuwd hoe vdijk het ging doen na zijn foutje(ondanks dat het ook een overtreding was) maar hij pakte het echt geweldig op en wat een verademing is de achterhoede met deze 4 ten opzichte van Clyne, Lovren, Matip & Moreno, Robertson vind ik echt geweldig, en ook TAA vind ik het echt goed doen, al had ik in het etihad wel iets vroeger clyne erbij gezet wellicht tussen TAA en lovren in, maar de rugdekking van Lovren was geweldig

13 april 2018 om 09:21

Clyne is gewoon beter dan TAA vind ik. TAA maakt geregeld nog fouten, zoals Crystal Palace en Man Utd uit. Logisch met z'n leeftijd ook, maar Clyne is in mijn ogen dan ook stabieler en veel minder wisselvalig dan Taa. Volgend seizoen kunnen deze twee ideaal met elkaar rouleren denk ik. Verder heeft Virgil van Dijk heeft de verdediging bij Liverpool echt beter gemaakt idd.

12 april 2018 om 20:42

Een voorbeeld waar Karius grabbelde uit de vorige wedstrijd: Hoge bal komt voor die normaal gezien geen gevaar oplevert aangezien de keeper die altijd moet vangen. Karius heeft tijd en ruimte. Wat doet Karius? Hij komt redelijk zenuwachtig uit, bokst hem half weg wat meteen weer gevaar oplevert voor doel. Kwam hier een doelpunt uit dan had iedereen het over een blunder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

261 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren