Van Bronckhorst blij met komst Van Persie: ‘Er gaat wel iets veranderen’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Giovanni van Bronckhorst lijkt te rekenen op de rentree van Robin van Persie bij Feyenoord. De trainer van de regerend landskampioen reageert tegenover Voetbal International op de aanstaande deal. Hij had al maandenlang contact met Van Persie en is dolblij met diens keuze om terug te keren op het oude nest. "Noem mij een speler van zijn kaliber die ook nog eens haalbaar was voor Feyenoord?"

Van Bronckhorst maakte nooit een geheim van zijn wens om Van Persie toe te voegen aan de selectie. Hij wist ook 'al lang' hoe de spits er zelf over dacht. "Maar dan nog ben je afhankelijk van allerlei factoren waarop je zelf verder geen invloed hebt. Je moet dan maar hopen dat het een keertje past", legt Van Bronckhorst uit. Met de routinier keert weer een ervaren aanvaller met internationale allure terug bij Feyenoord, zoals Dirk Kuyt vorig seizoen. Dat die twee niet hetzelfde karakter hebben, zegt Van Bronckhorst niet veel. "Want een karakter is nooit hetzelfde."

"Je moet kijken naar verdiensten als speler. Kuyt had die, Van Persie heeft die óók. Dus dan maakt karakter niet uit", geeft de oefenmeester aan. Van Bronckhorst noemt de komst van Van Persie 'echt goed' voor zijn ploeg. Hij stipt aan dat Feyenoord weliswaar overal al dubbele bezetting had, maar dat er 'wel iets' gaat veranderen in de verhoudingen nu Van Persie zich aansluit bij de groep. "Een andere persoonlijkheid, een beetje frisheid in een groep erbij kan nooit kwaad en hij is een geweldige speler. Robin van Persie brengt iets met zich mee, iets anders dan we al hadden."

Van Persie speelde in augustus zijn laatste wedstrijd voor Fenerbahçe. Het is nog even de vraag op welke positie de topscorer aller tijden van Oranje komt te spelen bij Feyenoord. Volgens Van Bronckhorst wordt daar wel een passend antwoord op gevonden. "Want Robin kan overal spelen: spits, als nummer 10, aan de zijkanten. Met hem erbij zorg je ook meteen voor concurrentie op meerdere posities, want hij is een winnaar. Ik ben daarvan een voorstander. Alleen zo maken spelers elkaar beter."


Poll

Wordt de terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord een succes?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door dutchkick)

Kramer weg, Van Persie erbij. Dat is nog eens een kwaliteits injectie. Prima gedaan door Feyenoord.

12 januari 2018 om 20:05

V Persie is nooit fit. Dit jaar 120 minuten in de competitie gespeeld. Zodra die fysiek fit is moet die wedstrijdfit worden. Ik denk dat het geen succesverhaal worden.

12 januari 2018 om 20:12

Van persie is wel iemand die ook geblesseerd nog wat kan brengen op trainingen en in de groep.

12 januari 2018 om 20:14

Wou net zeggen. Ik heb ook het gevoel dat hij het grootste deel van de tijd geblesseerd zal zijn. Mits topfit kan hij nog van waarde zijn maar als RVP op deze leeftijd niet topfit is dan is het allemaal maar magertjes. Wedstrijdritme heeft hij ook niet. Maar goed, beter dan Kramer.

12 januari 2018 om 20:18

Ook met een blessure kan hij waardevol zijn, buiten het veld. Men moet niet vergeten dat hij gratis is he. Ik weet niet wat hij gaat verdienen, maar ik denk niet dat Van Geel een onverstandig hoog salaris zou bieden.

12 januari 2018 om 20:21

Turkije is een fysieke competitie vol met houthakkers, hier wordt over het algemeen minder toegestaan.

12 januari 2018 om 20:38

Gratis ? Zal wel een aardige tekenbonus krijgen plus het hoogste salaris.mooi gebaar naar de andere vaste waarden bij de club die er al lang zitten.wie moet er wijken , Toornstra,larson,boetius ,vilhena of Berghuis.

12 januari 2018 om 20:41

Haha grappenmaker. Neymar was technisch gezien ook gratis aangezien die zn eigen contract had afbetaald.

12 januari 2018 om 20:42

Dubbel post. Excuses

12 januari 2018 om 20:47

Apjo.. Toornstra boetius en Larsson spelen sowieso wisselvallig en vilhena en vooral berghuis zijn onbetwiste basisspelers dus die vraag is bij deze beantwoord..

12 januari 2018 om 20:59

@ El Fenomeno: Alsof meneer van Persie door toedoen van die "houthakkers" keer op keer geblesseerd is geraakt.. Praat geen onzin. Hij heeft bij Fenerbahçe bijna alleen maar spierblessures gehad. En de laatste (knie)blessure liep hij op bij Oranje.

12 januari 2018 om 21:45

RVP is niet het typetje Dirk Kuyt he..

12 januari 2018 om 22:02

Hij kan assisten geven, scoren, vrije trappen nemen, koppen en heeft zee aan ervaring. Vaak bepalend geweest in topwedstrijden. Zo iemand daar schreeuwt elke Nederlandse club om. Een Van Persie is veel belangrijker dan een Schone, Frenkie en Ziyech. Dat zijn spelers die goed spelen, maar ook ineens bagger zijn. Van Persie die heeft altijd die extra, namelijk zichzelf terugknokken. Meeste zullen dan door het ijs zakken. Wist je die goal tegen Spanje nog? Of dat hij in Oranje per ongeluk een eigen doelpunt maakte en daarna toch nog scoorde. Ja dat getuigt van winnaarsmentaliteit. Zoiets zie ik bij geen enkele Nederlandse voetballers in de Eredivisie. Alleen jammer dat een Sneijder en Nigel de Jong niet terug komen. Zulke spelers heeft Ajax meer aan dan aan een puppy die nog nooit het echte werk heeft gedaan. Zo een puppy leert meer van een gentleman als Nigel de Jong en Sneijder dan van Ziyech en Schone.

12 januari 2018 om 23:50

Zelfs een Van Persie op 50% kan nog makkelijk mee in de eredivisie. Kijk even naar wat er in de eredivisie rondloopt waar hij van zou moeten schrikken. De helft van de spelers is nog onder de 20 en hebben posters van Van Persie boven hun bed hangen.

12 januari 2018 om 23:53

Teken bonussen doen ze niet aan bij Feyenoord. En qua salaris: hetzelfde als Kuyt, Berghuis en Elia, dus max 1,25 miljoen. Meer betaalt Feyenoord niet. Dat is dus de keuze die dit soort spelers moeten maken. Welkom bij Feyenoord, maar wel tegen deze voorwaarden.

12 januari 2018 om 20:12

Precies Van Persie is echt top. Gewoon een hele goede aankoop van Feyenoord. Wat een voorbeeld moet dat wezen voor iedereen.

12 januari 2018 om 20:27

In Turkije verwachtte ze heel veel van hem, maar hij zat al 2.5 jaar in een chaotische team met slechte managers. Geef hem vertrouwen en hij scoord aan de lopende band. Hij was meer mentaal ziek dan geblesseerd bij fener.

12 januari 2018 om 21:12

V persie is natuurlijk uitzonderlijk getalenteerd, maar ik vraag me af of zijn fysiek t nog toestaan om zijn talent te tonen. Ook een mooie ‘test’ voor t niveau van de eredivisie als geheel denk ik.

12 januari 2018 om 23:54

Van Persie is bij Fener helemaal niet geblesseerd geweest. Was een heel ander politiek spel aan de gang daar.

Kramer weg, Van Persie erbij. Dat is nog eens een kwaliteits injectie. Prima gedaan door Feyenoord.

12 januari 2018 om 20:46

Zeker en respect dat hij terugkomt, ik zie dat graag

13 januari 2018 om 03:35

Een groter contrast kun je bijna niet bedenken. Alsof je een afgedankt Golfje vervangt door een Porsche. Misschien dan wel een Porsche met flink wat kilometers en wat kleine ouderdomsgebrekjes, maar nog steeds een mooie goede Porsche.

Ben sinds zijn Arsenal tijd al fan van van Persie. Heerlijke speler geweest, vooral in zijn periode in Engeland. Wat een goals heeft hij daar gemaakt zeg, voor zowel Arsenal als Man United. Ook in Oranje vooral veel goals gemaakt, met als uitschieter die schitterende kopbal tegen Spanje in 2014.

Van mij mag hij elke wedstrijd 3x scoren voor Feyenoord, als de tegenstander er maar eentje meer maakt...

12 januari 2018 om 20:52

Als tegelijkertijd berghuis er twee scoort en iedere wedstrijd van Feyenoord in 5-4 eindigt is iedereen blij. Regel ik topplaatsen voor je bij de huldiging voor de beker.

12 januari 2018 om 22:17

Haha, touché. Laten we hopen dat van Persie gaat schitteren in de Eredivisie en het niveau van het Nederlandse voetbal nog een jaar of twee omhoog kan tillen.

Wat betreft die beker: die gouden dennenappel gaat dit jaar gewoon weer naar Eindhoven hoor

12 januari 2018 om 21:56

Naar mijn weten scoorde die vaak onbelangrijke goals bij Oranje en baalde ik er van als hij er in stond...altijd die 3 of 4-0 dat maakt geen klap uit...ik had veel liever Huntelaar of wie er daarvoor beschikbaar was...alles behalve van Persie....terwijl ik hem net als Seedorf geweldig vond bij zijn clubs en hem daar ook zeer voor waardeer maar in Oranje hoefde ik hem niet te zien.

12 januari 2018 om 22:19

Was in die periode gewoon een luxeprobleem bij Oranje: ga je als bondscoach voor de creatieve van Persie of de pure afmaker Huntelaar? Ik snap de toenmalige bondscoaches wel dat ze voor van Persie kozen. Gewoon meer meevoetballen, meer creativiteit en hij was destijds altijd in vorm bij zijn clubs. Huntelaar heeft eigenlijk alleen bij Schalke laten zien dat hij echt een goede spits is.

Dat van Persie alleen de 3/4-0 maakt is niet helemaal waar. Tegen Spanje maakte hij bijvoorbeeld de heel belangrijke 1-1 in 2014.

13 januari 2018 om 00:24

Ik snapte de keuze, zeker op dat moment, niet om voor Persie te kiezen. Huntelaar liet juist op het belangrijke moment (kwalificatie) zien het NL elftal te kunnen dragen met belangrijke goals. Vervolgens werd op het EK Persie gekozen die er helemaal niks van bakte... Neemt niet weg dat Persie een grote kwaliteits injectie is voor Feyenoord, helemaal ten opzichte van Kramer. Maar zo als door meer mensen aangegeven hier ben ik heel benieuwd hoe hij zich fysiek gaat houden.

13 januari 2018 om 03:40

Grappig, precies dat beeld dat jij schetst heb ik nou juist bij Huntelaar. Maakte nooit echt de belangrijke goals op de bepalende momenten. Slaagde nooit echt bij de echte Europese topclubs.. een degelijke spits die overal wel z'n doelpuntjes pakt en van waarde is, maar nooit Echt bepalend.

Van Persie op de flanken? Dat gaat niet werken denk ik. In de spits in 4-3-3 of in een 4-4-2 naast Jörgensen. Anders kan je hem beter niet halen.

Oeeehhhh als dit waar is zit Feyenoord heel lekker in spitspositie, alleen waar ik bang voor ben is dat hij misschien niet brengt wat Kuyt heeft gebracht op mentaal gebied, Kuyt heeft tot zijn allerlaatste speelminuut alles gegeven en van persie is gewoon niet zo, soms vind ik hem zelfs een beetje laconiek Anyway de tijd gaat het leren maar al met al een hele goede aanwinst

12 januari 2018 om 20:12

Stop gewoon met die vergelijkingen met Kuyt. Het zijn inderdaad niet dezelfde soort spelers, zowel mentaal als voetballend, maar denk er ook eens aan dat er een hele grote speler in de kleedkamer aanwezig is, dat is ontzettend leerzaam voor die jonkies. Van Persie zal vast vertelt zijn dat hij geen vaste basisspeler wordt, waarschijnlijk neemt hij genoegen hiermee en hoopt hij het team wat bij te kunnen leren. Overigens denk ik dat hij voetballend nog steeds op ontzettend hoog niveau zit.

12 januari 2018 om 20:24

Dan verschillen wij van mening, ik vind namelijk dat van persie echt niet hetzelfde brengt als dat (ja en nu doe ik het weer) Kuyt brengt en zeker in niet in de kleedkamer, Maar zo kijk ik er tegen aan.

12 januari 2018 om 20:44

Hoezo stop? Hij zet een vergelijking met een legende die 010 kampioen maakte. Rvp komt nu als een zelfde soort type binnen en dan mag ineens de vergelijking niet gemaakt worden?

12 januari 2018 om 21:50

Hij komt niet als een zelfde type binnen. Kuyt is Kuyt, V Persie is V Persie. Andere kwaliteiten, andere loopbaan, andere achtergrond bij de club, andere karakters. Niemand verwacht dat V Persie hetzelfde brengt als Kuyt maar wel dat hij zijn eigen waarde toevoegt. Alleen wil men van buitenaf hem graag langs de Kuyt-lat leggen zodat ze hem daarop kunnen afrekenen. Je mag de vergelijking wel maken, maar het is de enige lens waardoor hij nu bekeken lijkt te worden van buitenaf. Kan hij hetzelfde doen als Kuyt etc. Onzin.

12 januari 2018 om 23:59

Jij weet helemaal niet wat hij brengt in de kleedkamer. Dus daar kun je ook niets van vinden. Daarbij is hij geen aanvoerder van Arsenal geworden omdat hij zegeltjes spaarde, lijkt me.

13 januari 2018 om 00:27

Feynzo, Je weet dat dit niet waar is en dat iedereen, onderbuikgevoelens of niet, verwacht dat Persie hetzelfde gaat brengen als Kuyt. Is ook niet raar want er wordt een oud Feyenoord legende terug gehaald. Maar om te zeggen dat niemand van Persie verwacht dat hetzelfde wordt gebracht als Kuyt, is onzin

13 januari 2018 om 01:29

Ik ben zelf misschien wel 1 van de grootste criticasters als Feyenoorder met betrekking tot zijn komst, maar jou betoog doet me deugd. Hetgeen wat hij toe kan voegen is enorm en ik hoop van harte dat het zo zal zijn. Een positieve toekomstvisie is niks mis mee. Lets hope for the best!

13 januari 2018 om 03:20

Juist. Het had me zorgen gebaart als ik Gio en Van Geel had horen zeggen: "we zien in Vrobin de opvolger van Dirk, hij kan die rol gaan invullen die Kuyt had vorig jaar'. Maar die benadrukken juist dat Kuyt en Van Persie als spelers en qua rol niet teveel te vergeleken moeten worden. Mensen moeten dus ook ophouden de komst van RvP als de komst van Kuyt, 2.0 te zien.

Of ze RvP hebben gezegd dat die geen vaste basisspeler wordt weet ik niet. Het zullen geen invalbeurtjes worden waar ie het mee zal moeten gaan doen. Wel zal Gio hem komend seizoen bij een vol programma in Europa, de eredivisie en de beker ook z'n wedstrijden rust geven door te rouleren. Maar hij zal het grootste deel van de wedstrijden (zeker deze seizoenshelft) gewoon in de basis starten als ie fit is, lijkt me..

Denk dat Robin vooral een 'troef' wordt, kan inderdaad op de spitspositie of op 10. In veel wedstrijden mist Feyenoord creativiteit, die Robin kan brengen. Mits hij goed ingepast wordt in het team, kunnen zijn traptechniek en inzicht optimaal worden benut. Inderdaad heel anders dan de loper die Dirk nog altijd was, maar er staat toch wel iemand van internationaal kaliber in de Eredivisie.
Techniek en inzicht gaat niet verloren, de grote vraag is wat Van Persie drijft, wat wil hij bereiken bij Feyenoord. Als de neuzen dezelfde kant op staan, is dit absoluut een prima transfer.

Kan niet wachten om de rentree te zien van Van Persie in een Feyenoord shirt! Hopelijk valt hij niet tegen, hij heeft toch een langere periode geen wedstrijden meer gespeeld..

Ik ben zeer benieuwd hoe fit Robin nog is. Mits hij op tijd in vorm kan geraken kan hij beslissend worden voor Feyenoord en zijn steentje bijdragen in de strijd om Europees voetbal. Toch heb ik lichte twijfels over zijn fysieke gesteldheid doordat hij de laatste jaren maar weinig wedstrijden achter elkaar heeft weten te voetballen. Steeds lichte of zware pijntjes werkt niet in je voordeel, zeker niet op de positie van spits waar enig wedstrijdritme toch wel een pre is.

Welkom terug legende. Een aanwinst voor de eredivisie. Hoop dat ze je kunnen waarderen. Je kon ook naar Qatar of China gaan.

12 januari 2018 om 20:36

Ja een beetje humor mag toch best? Ik ben bang dat men te positief is vanuit nostalgisch oogpunt. Is al erg lang niet fit en bijna niet meer gespeeld dus zal best lastig gaan worden. Dan ga je nog de verwachtingen krijgen en de media als het tegenvalt en mentaal is hij niet de beste. Ik heb mijn twijfels net als v Geel die had waardoor hij eerst naar alternatieven zocht. Ik wens hem succes.

Veel respect voor deze speler, zijn carrière en bijdrage aan het Nederlandse voetbal. Ik vrees echter wel dat dit een flop wordt, niet om zijn kwaliteiten, wel om zijn fysieke gesteldheid.

13 januari 2018 om 03:23

Je weet dat ie al maanden gewoon fit is, maar puur niet speelt omdat de club 'wraak' wil nemen voor z'n onhandige actie wat betreft het Nederlands elftal?

Eindelijk gaat Kramer weg, ergerde me altijd verschrikkelijk aan hem. Hij kan totaal niet voetballen en zijn mentaliteit is erg slecht. Van Persie als tweede spits of op tien is natuurlijk, mits fit, fantastisch.

12 januari 2018 om 20:32

Totaal geen topsporter die Kramer. Feyenoord moet nooit meer middelmaat willen. Of top of jeugd.

Zeker een aanwinst, zijn fitheid kan ik niet inschatten, maar hij zou ongetwijfeld de jonkies wel wat kunnen leren en ook dat is winst.

allemaal helden terug op de velden. Huntelaar, van persie. Nu robben nog naar psv

12 januari 2018 om 23:55

Robben naar Groningen

Di(r)ck Advocaat noemde hem in principe de beste speler in Turkije van afgelopen seizoen... Daarom toch die uitnodiging voor Oranje. Als hij enigszins fit is zeker een toegevoegde waarde.

Ik wens hem succes bij Feyenoord behalve tegen Ajax dan. Maar ik kan me amper de laatste goede wedstrijd van Van Persie herinneren.

Het was een prachtige speler, maar als ik heel eerlijk moet zijn ben ik er als Ajacied niet rouwig om dat Feyenoord hem nu terughaalt. Al een paar jaar zit de sleet er duidelijk op. Hij loopt meer over het veld dan dat hij rent, hetzij omdat zijn lijf het niet meer aan kan, hetzij omdat hij het vuile werk niet (meer) wil opknappen.
Ik vind het knap zoveel goede transfers als Feyenoord altijd weet te realiseren, maar ik denk eerlijk gezegd dat ze er nu een beetje naast zitten.

12 januari 2018 om 21:55

En toch heeft hij goede cijfers bij Fenerbahce wat in een competitie speelt waar normaliter moeilijker is te scoren dan in de Eredivisie.

13 januari 2018 om 02:57

Het is logisch dat 'de sleet erop' zit en dat hij niet meer de Van Persie is van 5 jaar geleden, die topscorer van de PL werd. Wat had je dan verwacht: dat die Van Persie, in de bloei van z'n carrière al terug zou komen naar Nederland?

Maar ook een Van Persie met 'de sleet erop', 60-75 % van de Van Persie van toen, is nog steeds een grote aanwinst in de eredivisie. Heerlijk toch: jouw en mijn club volgende week tegen elkaar met Huntelaar en Van Persie op het veld?

Nu Robben nog terug naar Nederland.

15 januari 2018 om 13:13

Nou ja, ik vind KJH veel minder sleets dan RVP. KJH zit nog wel op 85% maar RVP mag blij zijn met 60%. Maar dat kan ook door mijn Ajax-bril komen natuurlijk 😊

Naar mijn mening gaat zijn komst niet veel positiefs opleveren..eerder het tegenovergestelde.. Schrijf maar op...

12 januari 2018 om 21:53

Ok staat genoteerd. En als hij wel veel positiefs oplevert?

13 januari 2018 om 00:32

Dan kan Feyenoord blij zijn...

Mooi om te zien dat hij terugkeert. Ik denk dat met de kwaliteiten en slimheid dat hij heeft het in de Eredivisie echt nog wel moet lukken.

Het eeuwige azijnzeiken is begonnen, te oud, niet fit, niet goed genoeg etc etc. Persoonlijk heb ik ook wel een mening maar voornamelijk vind ik het toch wel mooi dat zo’n speler weer in de eredivisie speelt. Toch mooi dat zo’n man met zo’n status weer straks op de Nederlandse velden speelt en waar de jonge toekomstige sterren naar kunnen kijken en hij wellicht wat moois kan laten zien. Persoonlijk denk ik dat het niet meer geweldig is en zijn bijdrage op het veld nihil zal zijn.

13 januari 2018 om 03:30

Ach ja, wat zie jij als 'geweldig'? Als je met 'geweldig' bedoelt: RvP in z'n tijd bij Arsenal en vooral Manchester, nee dan wordt het niet meer geweldig. Maar RvP die er komend half jaar 12 inknalt, 8 assists geeft, spelers als Berghuis NOG beter maakt een beslissende doelpunten maakt in topwedstrijden is ook 'geweldig'.

Een mooi tendem met Jorgensen. Ben ik als ajacied wel jaloers op. Van Persie creeert en Jorgensen is de afmaker. Creativiteit miste Feyenoord. Fysiek nog prima in orde zie bijvoorbeeld Huntelaar bij ons. De eredivisie vraagt niet zoveel van je fysiek. Kan een belangrijke rol in de titel race spelen. Tegen ajax nog niet wedstrijd fit. Maar klaar om te vlammen tegen AZ en PSV. Verheug me op de start van de competitie. En ook leuk voor het trouwe legioen. Prachtig om hem weer in de Kuip te zien. En dan zijn vrije trappen pfff. Ook leuk om de reactie straks te horen van zijn grote vijand Pierre van H. benieuwd wat hij ervan vindt haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1646 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 10 6 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Roon prijst Koeman: ‘Het is knap als je dat als bondscoach lukt’

Marten de Roon is lovend over Ronald Koeman en spreekt met bewondering over de manier waarop de bondscoach een eenheid van het Nederlands elftal heeft gemaakt. De middenvelder van Atalanta begon...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Real Madrid hoopt Christian Eriksen met een bod van 45 miljoen euro los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren