‘Napoli wil naast Younes ook Dolberg oppikken bij Ajax'

Woensdag, 10 januari 2018 om 09:12

In een eerder stadium werd Napoli nadrukkelijk in verband gebracht met Amin Younes, maar nu zouden i Partenopei nog een doelwit bij Ajax hebben. Volgens de Corriere dello Sport gaat Napoli komende zomer een poging ondernemen om Kasper Dolberg los te weken bij de Amsterdammers.

Overigens is het niet de eerste keer dat de Deense spits gelinkt wordt aan een vertrek naar Napels. Afgelopen zomer doken er ook al berichten op dat Napoli Dolberg over zou willen nemen van Ajax, maar zaakwaarnemer Jens Steffensen ontkende destijds dat er sprake was van een transfer naar Italië. De komst van Dolberg zou onderdeel zijn van een ambitieus plan van Napoli om de selectie te voorzien van kwaliteit.

Eerst moet er in januari een vleugelaanvaller naar Napels gehaald worden. De Corriere dello Sport schrijft woensdag dat er een keuze gemaakt zal worden tussen Gerard Deulofeu van Barcelona en Simone Verdi van Bologna. Eerder stond ook Amin Younes op de nominatie om aan de slag te gaan in San Paolo, maar de onderhandelingen met Ajax zouden moeizaam verlopen.

Naast Dolberg moet komende zomer ook Denis Suárez losgeweekt worden bij Barcelona, terwijl Napoli hoogstwaarschijnlijk op zoek moet naar een vervanger voor doelman José Manuel Reina. Het contract van de Spaanse doelman in Napels loopt komende zomer af. Pau López (Espanyol), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Rui Patrício (Sporting Portugal) en Mattia Perin (Genoa) staan momenteel op de shortlist. Daarnaast willen i Partenopei zo spoedig mogelijk het contract van Dries Mertens openbreken en zijn afkoopclausule verhogen.


Poll

Zie jij Kasper Dolberg komende zomer al vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door datissjakie)

20 miljoen en strik eromheen

10 januari 2018 om 09:33

Hou op man hij heeft het al laten zien en het is niet de vraag of hij weer op niveau komt maar wanneer. 50 miljoen is nog steeds de prijs. Je moet niet door een vormdip de prijs gaan verlagen naar een fooi als. Als dolberg in vorm is is het toch gewoon genieten of zie jij dat anders?

10 januari 2018 om 10:00

Genieten kunnen we al een half jaar niet van hem, hij is hopeloos uit vorm. Hij is nog jong en er zit zat potentie in maar de Nederlandse competitie is natuurlijk niks vergeleken met het geweld in de serie a.

10 januari 2018 om 10:42

Juist daarom zou hij moeten blijven - hier in NL krijgt hij regelmatig zijn kansen, in een andere competitie zou hij na 2 slechte wedstrijden op de tribune mogen plaats nemen, of bij het B elftal mogen meespelen. Zie jezelf dan maar weer eens uit je vormdip te spelen.

10 januari 2018 om 11:00

Genieten kunnen we al een half jaar niet van hem? Qua veldspel is hij anders gewoon weer voldoendes aan het halen. In de kaatsing, het balbezit houden etc etc is hij gewoon weer op zijn oude niveau, en vele malen beter dan bijvoorbeeld Huntelaar is in het veldspel. Alleen met doelpunten heeft Dolberg pech. Kijk de wedstrijden maar terug, hoevaak iets net voor hem geblokt wordt, hoevaak hij net 1 centimeter te kort komt of hoevaak mensen voor eigen succes gaan terwijl hij er beter voor staat.

10 januari 2018 om 11:09

Zelfs 50 miljoen is weinig voor de potentie van Dolberg. Als hij Dolberinho zou heten en hij zal bij Benfica dan was hij de duurste transfer aller tijden geworden in Portugal. Tuurlijk heeft het met salaris etc te maken dat de vraagprijs in Nederland lager ligt dan elders, maar toch zou ik minimaal 60 miljoen willen zien als Ajax zijnde voor deze speler. Een van de betere spitsen van die leeftijd voor een systeem met buitenspelers die naar binnen trekken. Het komt er nu niet uit, maar als Van Hag hem weer aan het praat krijgt het komende half jaar, zullen de topclubs op de stoep staan.

10 januari 2018 om 11:46

@BR-7 De laatste wedstrijd waarin hij uitblinkte kan ik al niet meer herinneren, Eerste helft vorig seizoen speelde hij geweldig maar in 2017 is hij gewoon geen schim van dat half jaar. En dat hij goed veldspel heeft zal allemaal leuk en aardig izjn maar een spits word afgerekend op zijn Goals.

Mooi voorbeeld is Luuk de Jong, speelde vorig jaar ongelukkig met weinig goal maar was wel altijd aanwezig en zorgde voor dreiging en balvastigheid. Maar mensen vinden nu toch ook de 7,5mil veel te veel omdat hij vorig jaar niet veel scoorde. dus niets raars aan wat Armaxx zegt, 20mil misschien overdreven maar 25/30mil zou ik niet gek vinden

vergeet niet wij was ook nog gepaseerd een tijdje door een spits die gehaald als pinchsitter.

10 januari 2018 om 11:58

‘En dat hij goed veldspel heeft zal allemaal leuk en aardig zijn’ lol

10 januari 2018 om 12:04

@BR-7

Zijn veld spel was juist drama. Hij leek vaak juist amper mee te doen in heel het spel van Ajax.
en dit was ook al eind vorig jaar met hem. We zijn nu al bijna een jaar aan het wachten op de Dolberg van vorig jaar voor de winterstop. Daarna heeft hij eigenlijk nooit meer dat absolute niveau gehaald van toen. Laten we hopen voor Ajax en het ons voetbal dat hij die vorm wel weer krijgt en groeit zelfs. En dan nog zeker lekker 2 jaar bij Ajax blijft.

10 januari 2018 om 12:06

Met alle respect hoor, maar als Huntelaar het je heel lastig kan maken dan ben je geen 50 miljoen waard. Afgelopen seizoen had gekund, maar nu zie je ook zn andere kant. Niet dat zo'n jonge speler altijd top presteren moet, maar we zijn alweer een half jaar verder en hij heeft niks klaar gespeeld.

10 januari 2018 om 09:59

Denk dat men in de voetballerij blij is dat jij het niet voor het zeggen hebt Denk dat er dan heel wat clubs in de financiele ellende zouden komen te zitten haha

Daarnaast is het niet helemaal realistisch denk ik als er onlangs al een bod van 50 mln binnen is gekomen (wat overigens al niet genoeg bleek) om dan even later 60% te zakken naar slechts 20 miljoen euro.

Dat Napoli en andere geinteresseerd zijn geloof ik gelijk, want ze hebben met Dolberg een enorm talent in Amsterdam.hij heeft een klein dipje gehad, maar goed vd Vaart en Sneijder hebben dat ook gehad daar in een recent verleden. Evenals zeer grote klasse spelers als Van Basten en Bergkamp. Elk talent krijgt dat vroeger of later.
Dat staat los van het absolute talent en de techniek. Dolberg komt hier wel weer uit, vermoedelijk vooral door de komst van Ten Hag, die ik in staat acht spelers en talenten beter te maken. Het moet heel raar lopen wil hij niet voor een recordbedrag vertrekken.

Dat zal ook mede de reden zijn waarom ze toen 50 mln durfde te weigeren in Amsterdam. Ik zou zeggen waarom niet? Als je ziet wie er her en der van club wisselt... dan is Dolberg naar verhouding een Absolute goudmijn voor onze Amsterdamse vrienden

10 januari 2018 om 10:28

Er is nooit een bod geweest van 50 miljoen. Alleen wandelgangen geruchten. Denk je nou serieus dat Ajax nee zou zeggen tegen 50 miljoen? Kom op man doe is niet zo naïef

10 januari 2018 om 10:35

Dat weet ik niet maar Dolberg zelf heeft natuurlijk ook een keuze

10 januari 2018 om 10:46

Het was geen gerucht, Monaco heeft 50 mln als opening geboden. Ajax zei heel simpel: Niet te koop. En terecht natuurlijk.

Ik ben verder niet naief, ik basseer me op feiten van zowel Ajax, als Monaco, als Nederlandse, Franse, Deense en internationale media. Allen hebben ze dit nieuws destijds bevestigt.

Het maakt me verder ook niet uit waar ze "nou serieus nee tegen zouden zeggen" in Amsterdam. Maar in elk geval tegen dit bedrag. En waarom? Omdat ze daar klaarblijkelijk denken dat hij meer waard is. Plus ze hebben geen noodzaak om te verkopen omdat zij hun huishoudboekje prima op orde hebben naar ik weet.

Maar je zit er in dit geval dus naast Robsch. Laten we met zn alle trouwens vooral hopen dat hij een recordbedrag waard wordt. Als ze in Amsterdam namelijk de zilvervloot binnen halen, komt er altijd een aanzienlijk deel van het geld terug in de competitie waardoor ook wij als 17 competitiegenoten er beter van worden.

10 januari 2018 om 11:27

@datissjakie,

Ik ben wel benieuwd naar die feiten waar jij je op baseert eigenlijk.

Ik kom niet verder dan een zooitje mediaberichten, waarin bijna zonder uitzondering 'according to Dutch media' staat. Zo zie ik Deense media verwijzen naar France Football. In het item op France Football geven ze echter aan dat de bron de Telegraaf is, dus het daar geen eigen nieuws, maar simpelweg het van de Telegraaf overgenomen gerucht.

Dan heb je nog een Nederlandse journalist die via twitter claimde dat Monaco hem zelf verteld heeft dat Dolberg niet wilde komen. Klinkt logisch dat een grote club als Monaco even terloops tegen een relatief onbeduidende journalist laat weten dat een speler van 19 weigert naar Monaco te komen.

Een blik op het transferbeleid van Monaco en je ziet dat 50 miljoen bieden voor een talentvolle speler, die net een half jaar goed gepresteerd heeft, totaal niet in lijn is met het uitstekende beleid dat ze de afgelopen seizoenen hebben gevoerd.

Ik ben wel benieuwd naar jouw harde feiten en laat me dan graag overtuigen dat er dit gerucht daadwerkelijk een kern van waarheid bevat. Kom dus maar op!

10 januari 2018 om 12:24

Ik mag geen linkjes plaatsen natuurlijk, maar ik heb net 1 van de vele voorbeelden beken, een artikel van France Football van 1 augustus die melden (op eigen initiatief zonder verwijzing naar andere media) dat Monaco een bod van 45 mln voorbereid. 3 weken later komt bijvoorbeeld de Telegraaf pas met 50 mln.

De journalist in kwestie waar jij naar refereert zal er ook wel onderzoek naar gedaan hebben. De situatie die jij schets waarbij Monaco contact zoekt met de Journalist zal idd onwaarschijnlijk zijn. Maar een journalist die bij Monaco zijn bronnen checkt is in mijn ogen niet vreemd.

Als vervolgens in Spetember (weer 2-3 weken later) Dolberg en zaakwaarnemer het erover hebben. Evenals beleidsmakers bij Ajax. Dan zal er wel een kern van waarheid inzitten lijkt mij.

Ik denk dan ook dat wanneer we allemaal zouden redeneren zoals jij we geen enkel nieuwsfeit meer kunnen vertrouwen. Nos, Bbc, Al Jazeira, Cnn, Daily Mail, New Yorker, Algemeen Dagblad. Niets kunnen we meer vertrouwen omdat er altijd wel 1 medium met een scoop komt.

Ik ben voorstander van eigenzinnigheid, maar om nou elk medium te wantrouwen gaat me wat erg ver

10 januari 2018 om 13:31

Stuur mij even de betreffende links via prive bericht aub. Ik heb even flink gezocht, waaronder ook France Football doorgespit en kom niet verder dan wat speculatieve items waarin tevens namen als Belotti, Dembele, Sanchez, Jovitic en anderen worden genoemd als opvolger van Mbappe. Dat Dolberg daar wel een prominente rol in speelt is duidelijk het geval, maar nergens zie ik een verwijzing naar een bod van 50 miljoen.

Jouw laatste stukje ben ik het ook niet mee eens. Het gaat helemaal niet om wantrouwen in alle media. Het gaat er om dat jij iemand terecht zet en claimt dat het een feit is dat Monaco 50 miljoen heeft geboden. Als jij je louter op feiten beweert te baseren, dan moet je het ook hard kunnen maken. Echter baseer jij een mening op basis van verhalen in de media, die zoals ik al aangaf verhalen van elkaar over namen en sowieso vol staan van speculatie en roddelverhalen.

Zoals ik al aan gaf: Bij even zoeken in Deense media wordt in items verwezen naar France Football. Bij het item op France football verwijzen ze als bron naar de Telegraaf. Dat geeft al wel aan dat zeker sappige nieuwsberichten zich als een olievlek verspreiden, ook als het speculatie is.

Nogmaals: Ik laat me graag het tegendeel bewijzen, dus kom maar op met die links waar het bewijs in staat.

10 januari 2018 om 14:21

Heb het bij deze gedaan, ik ben benieuwd. Wel fijn zo'n open minded gesprek.

Ik hoor van je.

10 januari 2018 om 15:44

@sammerens kun je ons op de hoogte houden? Ben wel benieuwd naar de feiten omtrent die 50 miljoen. Ik heb namelijk een sterk vermoeden dat de Telegraaf dit bedrag heeft verzonnen.

10 januari 2018 om 16:01

@manta

Had dat dan gezegd joh, dan had ik jou ook in de cc gezet

Ben ook wel benieuwd naar wat jullie nu denken. Maar zoals ik in de mail ook aangaf, ook ik ben niet alwetend, ook ik heb niet bij de onderhandelingen gezeten. Maar als Eurosport, Rondo, Nos, Dagblad De Pers, Dolberg zelf die aangaf te weigeren, Rfm, France Football en nog wat andere media (en dan heb ik het niet over het doorgaans bij Ajax goed ingevoerde medium De Telegraaf) allen los van mekaar en uit eigen bronnen (zoals die links lieten zien) er melding van maken, wie ben ik dan om alles in twijfel te trekken?

Nogmaals ook ik kan er naast zitten, maar dan vertrouw ik geen enkele media meer en ook geen besturen en hoofdrolspelers

10 januari 2018 om 11:46

Exact.

Youness mogen ze kopen, maar ik hoop toch van harte dat Dolberg lekker bij Ajax blijft. Dit seizoen geen schim meer van vorig seizoen maar dat is logisch. Talent heeft hij zeer zeker en het is een nuchtere jongen. Hij is nog erg jong en een terugval is dan ook niet gek. Hard blijven werken en vooral veel leren is voor hem nu belangrijk. Zonde dat hij geblesseerd is.

10 januari 2018 om 09:47

Vond Dolberg de laatste wedstrijden voor de winterstop wel weer aardig spelen. Jammer dat hij nu geblesseerd is.

10 januari 2018 om 09:52

Ja klopt, hij leek op de weg terug en begon beter te spelen. Dan is het extra zonde dat je geblesseerd raakt. Voor hem op zich wel 'gunstig' dat het net in de winterstop is, dan mis je in ieder geval minder wedstrijden.

10 januari 2018 om 10:56

Hoezo is het logisch dat hij geen schim is van de speler van vorig jaar? Dat die minder speelt is tot daar daar aan toe, maar hij presteert dit seizoen eigenlijk niks. Dat is onacceptabel van een speler met zijn kwaliteiten. Sterker nog, misschien is hij (net als vele voor hem) ook gewoon te gehyped. Een speler die echt de klasse heeft om de top te bereiken speelt niet een half jaar zo matig in de Eredivisie. Talent komt altijd bovendrijven, zeker als je veel beter (zou moeten zijn) bent dan de rest van de competitie.

10 januari 2018 om 11:05

Ik vind dat we in NL te veel verwachten van jongens die net komen kijken. Hij is 19 jaar en een terugslag is imo dan gewoon logisch. Hij heeft 1 jaar gewoon uitstekend gepresteerd, maar toen lag er nog weinig druk op hem. Het tweede seizoen verwachtte iedereen dat hij dit trucje weer zou doen en dan wordt de druk hoger. Voor een jong iemand is het dan des te lastiger om dit maar enigszins te evenaren. Een mindere seizoen op die leeftijd is gewoon logisch. Er zijn talenten die de lijn door kunnen trekken, maar dat zijn er maar weinig. Talent heeft hij gewoon, dat heeft hij laten zien.

Wat bieden ze? 1 miljoen weer? Gekke club betaalde ook bizar bedrag voor milik dus ben benieuwd.

10 januari 2018 om 10:47

Ik denk 2.5 voor hen samen

Dat wordt een dure zomer voor Napoli. Dolberg zal toch al gauw 15-20 miljoen gaan kosten vermoed ik. Vraag mij bovendien af of hij op dit moment wel goed genoeg is voor een stap naar deze club.

10 januari 2018 om 09:37

Hij moet nog 3 jaar bij Ajax blijven. Niet dat er veel kans is dat dat gebeurt maar 15 tot 20 miljoen is echt heel weinig. 5-10 jaar geleden was het nog acceptabel geweest maar ook al speelt dolberg slecht hij is niet in een keer zoveel minder waard dan een half jaar geleden. Ik zou liever willen dat hij blijft dan dat Ajax 20 miljoen krijgt iig.

10 januari 2018 om 09:38

Ik denk niet dat Ajax Dolberg voor zo'n bedrag laat gaan.

10 januari 2018 om 10:21

Dolberg is ondanks zijn vormdip veel meer waard dan 15-20 miljoen.
Dolberg is nog jong en heeft de potentie om tot de beste nummer 9s van de wereld te gaan behoren.
Ajax heeft nog een lang contract me hem dus waarom zouden ze hem verkopen voor een schijntje.

Geloof niet dat Ajax interesse heeft om Dolberg te verkopen, maar goed uit eindelijk heeft alles een prijs dus mochten ze 50 a 60 miljoen bieden kan Ajax eigenlijk niet weigeren.

10 januari 2018 om 11:10

Ik, goede punten maar dan moet je die potentie wel laten zien. Daar ontbreekt het dit seizoen aan en zo lang draait dolberg nog niet mee. Ik ben nog steeds overtuigd van zijn kunnen maar vind 50 miljoen nu wel erg overdreven, ook in deze markt.

Als ze dan weer met een belachelijk bedrag aankomen, zou ik toch zeggen dat ze voortaan niet meer bij Ajax hoeven aan te kloppen. Daarmee maak je een duidelijk statement dat clubs niet meer voor een dubbeltje op de eerste rij kunnen komen zitten. Daarnaast kan ik me bijna geen voorbeelden herrineren waarbij Ajax veel geld heeft gevangen voor een speler bij een Italiaanse club.

10 januari 2018 om 09:49

Milik, Bergkamp(voor die tijd)

10 januari 2018 om 10:54

Seedorf naar Sampdoria in '95 voor 5 miljoen.

Daarnaast heeft Napoli natuurlijk de bank van Ajax maximaal gespekt met het bedrag voor Milik, dus een beetje goodwill hebben ze wel gecreëerd vind ik.

Tenzij er een monsterbedrag op tafel komt, zou ik als Ajax zijnde Dolberg niet verkopen. Hij draait momenteel inderdaad wat minder, maar iedereen heeft vorig seizoen kunnen zien dat deze jongen uitzonderlijke kwaliteiten heeft. Dat komt vanzelf wel weer bovendrijven.

10 januari 2018 om 09:55

Helemaal mee eens. Hij heeft vorig jaar te veel bijzondere dingen laten zien om niet te kunnen excelleren bij Ajax. Ik zou hem lekker in Amsterdam houden.

10 januari 2018 om 09:57

Duurt wel erg lang

10 januari 2018 om 10:50

Ja ik ben eerder van mening dat dolberg het ook niet gaat redden. Die paar moeie doelpunten koop je niks mee

Als ze dan weer met een Younes-achtig bod komen kunnen ze zichzelf de moeite besparen. Persoonlijk zou ik er niet wakker van liggen als Dolberg komende zomer verkocht wordt. Iedereen blijft maar roepen: "ja, maar je kunt zien dat hij wel van buitengewone klasse is en hij heeft alleen een dip". Dit werd bij Fischer ook gezegd na z'n 1e wedstrijd tegen Feyenoord. Andersen zou ook een geweldenaar worden. Maar om Dolberg nou voor een habbekrats te verkopen lijkt me ook niet nodig.

Ik heb niks tegen Denen, maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Allemaal beginnen ze stormachtig om vervolgens in een put te raken waar ze niet meer uit komen. Of dat iets typisch Deens is weet ik niet, maar het begint iets te veel op te vallen.

Voor het juiste bedrag verkopen en doorselecteren. Op dit moment is Cassiera gewoon echt niet slechter dan Dolberg, want zelfs in wedstrijden tegen, met alle respect, NAC of Roda zie je Dolberg 90 minuten lang niet.

10 januari 2018 om 09:53

Allemaal? Eriksen, Schöne? Daarbij lijkt het me voorbarig om dit over Dolberg te zeggen. Ik vermoed dat hij terugkeert op z'n oude niveau. Vorig jaar was hij echt goed, ook in Europa!

10 januari 2018 om 10:41

@frank

Eriksen nee, maar Schöne is pas bij Ajax (op latere leeftijd dus) echt doorgebroken.
Maar wat dacht je dan van bv Fisher, Anderssen of Boillessen?
Ik ga ook niet in die theorie hoor, maar valt wel op

10 januari 2018 om 14:49

Het klopt dat die jongens als grote talenten binnenkwamen en vervolgens zijn tegengevallen.
Met name Fischer heeft dat in z'n eerste seizoen kunnen opvallen, daarna was het niet veel meer. Markus Bay was ook zo'n jonge Deen die als een groot talent binnenkwam, maar nu weer terug is naar Denemarken.
Dan is afgelopen zomer met Victor Jensen een 17-jarige Deen aangetrokken, hopelijk wordt dat net zo'n succes als Eriksen.

10 januari 2018 om 09:55

Denen hebben dat in meer sporten. Ook in het wielrennen zijn ze regelmatig het beste land in de u23 categorie om daarna niet door te breken en je ziet dat bij nog wel meer sporten.

Het lijkt er op dat Denen inderdaad misschien wel eerder pieken. Ik zou er dan ook zeker niet om rouwen als Dolberg vertrekt, ik zie eigenlijk meer in Cassierra, daar zit volgens mij veel meer rek in.

10 januari 2018 om 10:04

Vind dat je nu echt wel kort door de bocht reageert, vorig jaar heeft Dolberg al meer laten zien dan de namen die jij noemt bij elkaar, denk dat gewoon een vorm dip heeft en dat je ook niet moet onderschatten wat de terugkeer van een Huntelaar en hoe Keizer hiermee dealde,met zo een jonge speler kan doen.

Verwacht dat Dolberg zijn vorm wel weer hervind, maar wanneer Napoli voor Dolberg en Younes een bedrag van rond de 60mil wil betalen, zou ik als Ajax zijnde beiden verkopen. Met een Huntelaar Cassiera en niet te vergeten een Sierhuis hebben ze genoeg opties om dit op te vangen.

10 januari 2018 om 10:53

Vormdip die al bijna een jaar duurt. Als het terug komt zoals bij luuk de Jong kan 't nog wel even duren ook. Ik ga wel op in de fischer boilissen theorie. Hij heeft een mooi jaar gespeeld maar het niveau van schone is denk ik voor dolberg het hoogst haalbare. Met af en toe prachtige doelpunten tegen NAC of sparta

10 januari 2018 om 11:02

Oh ik ontken ook absoluut niet dat Dolberg wel degelijk bijzondere dingen heeft laten zien. Iedereen weet wat er in zit, maar het komt er niet uit. Na het 1e seizoen zag iedereen ook wat Fischer in zich had. Andersen idem dito. Eriksen is eigenlijk de enige die het vast kon houden.

Schone reken ik bewust niet mee. Schone is geen talent meer. Schone had al meerdere jaren in de Eredivisie gespeeld en heeft zich bij Ajax prima opgewerkt tot een zeer bruikbare kracht maar vooral publiekslieveling.

Een groot deel heeft natuurlijk ook te maken met het hypen van spelers door het publiek en door de journalistiek. Maar het contrast met Dolberg van vorig jaar en dit jaar is gewoon echt te groot, ook voor een "vormdip". Er zijn genoeg wedstrijden op te noemen waarin het lijkt dat je met 10 man begint. Natuurlijk heeft Ajax geen echte buitenspelers als bijvoorbeeld Willems die 6-7 keer per wedstrijd de bal pan klaar voor slingert vanaf de buitenkant, maar als je dat weet zou Ajax misschien moeten stoppen met spitsen van het type Dolberg.

Younes mag van mij maar om de selectie een beetje bij elkaar te houden en bedoel al die gasten die net bij getekend hebben zou ik Dolberg gewoon nog houden want hij heeft het laten zien en zit gewoon even in een dipje en das logisch na zo'n stormachtig vooruit gang

10 januari 2018 om 11:01

Het lijkt wel of Ajax spelers nooit boven hunzelf kunnen uitstijgen.
Als ze een bepaald niveau hebben gehaald, dan kunnen ze dat altijd.
Maar dat valt gewoon vies tegen met alle talentjes, blijkbaar is 1 seizoen toch niet lang genoeg om te beoordelen hoe goed die gaat worden. Want dit seizoen bakt die er niets van.

10 januari 2018 om 12:05

Wat een gigantische onzin. Toen Ajax de finale vorig jaar haalde was dat als het de cynische volger als jij uitkomt juist omdat de spelerd boven zichzelf uitstegen toch? En hij bakt er niks van? Hij scoorde tot twee keer toe bij en tegen de kampioen, jouw clubje, ze waren nergens. Hij scoort minder dit dit seizoen maar bij vrijwel iedere balbehandeling straalt de klasse er van af. Ajax moet en zal zuinig met Dolberg omgaan. Hij gaat niet maar al hij gaat, dan gaat hij voor de hoofdprijs.

10 januari 2018 om 12:13

Myvision, dank je wel voor het bevestigen van mijn stelling.
Dolberg steeg boven zichzelf uit vorig seizoen, wil niet zeggen dat dat zijn basisniveau is. Blijkbaar is die klasse die er van af straalt toch minder dan je had gedacht.

Dolberg en Bosz was een prima combi, Dolberg en Keizer een stuk minder maar laten we eerst eens kijken hoe het met Ten Hag klikt. Als het de Bosz combi wordt is hij zo weer veel meer waard en heeft Ajax de landstitel

10 januari 2018 om 10:54

Ja dat zeg je ook wel maar de laatste maanden onder bosz was dolberg al niet meer dezelfde als begin van het seizoen

Nou ze hebben ons wel gevonden hoor daar in Napels. Zo hebben alle vissers hun eigen stekkies.

Napoli wil de selectie voorzien van kwaliteit. Laat ze dan ook voor kwaliteit betalen. Younes willen ze voor niets ophalen omdat zijn contract afloopt. Ajax kan zijn contract eenzijdig met 1 jaar verlengen. Gewoon doen zodat ze in ieder geval nog een flinke transfersom kunnen bedingen. Anders een jaar op de bank daar heeft Younes geen zin in i.v.m. zijn selectie voor het duitse elftal. komt echt wel een andere club die wel wil betalen. Ajax bepaalt en niet Younes en Napoli.
Willen waarschijnlijk Dolberg voor een habbekras overnemen. Ajax moet duidelijk zijn dat Younes niet voor niets de deur uit wandelt misschien dat Napoli het dan begrijpt ook wat Dolberg betreft.

10 januari 2018 om 10:55

Younes gaat echt niet naar het wk. Hij mocht gewoon 2 keer meedoen voor spek en bonen. En als hij mee mag word hij de 23e man

50 miljoen voor Younes en Dolberg samen én Milik "gratis" terug naar Ajax. Maar dan wel alleen aan het einde van het seizoen én als Milik weer fit is.

Gebaseerd op gebakken lucht, ik geloof hier niet veel van. Dolberg ligt nog jaren lang vast, en zal door zijn vormdip en mede zijn blessure niet bovenaan de verlanglijstjes staan van grote clubs (gelukkig maar). Dat ter zijde zal die belachelijk veel geld moeten kosten, Ajax zal hem niet voor onder de 35-40 miljoen laten gaan, dus die blijft nog lekker minimaal een seizoen in Amsterdam.

Poot stijf houden nu Marc! Gewoon weer 50M vragen en anders pech gehad! En Younes ook gewoon 20M vragen, we moeten eens stoppen met die vriendenprijsjes.

Er gaat veel afhangen van hoe Dolberg terugkeert na z'n blessure. Doet hij het daarna goed bij ajax, dan gaat hij waarschijnlijk ook veel minuten maken op het WK. Denemarken zit in een poule waar ze zeker tweede kunnen worden. Mocht Dolberg een paar goals maken op het WK, dan kan het snel gaan. Dit hebben we gezien bij Milik. In mijn ogen is Dolberg te koop, maar wel voor de juiste prijs. Als hij zich laat zien op het WK, dan is die 50 miljoen helemaal niet gek meer. Zeker in de huidige markt.

Ik dacht dat ze nu al voor Dolberg zouden gaan. In de zomer is alles mogelijk. De jonge Deen is nu geblesseerd en als hij terugkomt hoop ik dat we weer langzaam de oude Kasper gaan zien. Ik ben benieuwd hoe de band met Ten Hag zal worden. Onder Bosz ging het uitstekend en met Keizer veel minder. We zullen gewoon moeten afwachten.

Denk dat Dolberg gewoon een vorm dip heeft en dat de terugkeer van Huntelaar en hoe Keizer hiermee omging hem meer doet dan hij liet zien. Beoordeel Dolberg maar op het komende halfjaar, denk dat ten Hag hem uit deze dip krijgt, die houd van spitsen die druk kunnen zetten en daarvoor is snelheid nodig en die heeft Dolberg nu eenmaal meereden Huntelaar.

Maar komen ze nu met een niet te weigeren bod en Dolberg wil zelf ook weg, ben ik ook niet zo bang, ben zelf een groot fan van Kaij Sierhuis, echte Ajax spits altijd eerste paal en zeer agressief in de 16.
Als ik hem zie moet ik altijd (met een beetje weemoed) terug denken aande combi Kluivert Litmanen ,bal naar finidi of overmars en actie kluivert eerste paal en Litmanen daar schuin achter, dit zie ik van de beek en Sierhuis ook doen.
Maarja misschien droom en mijmer ik teveel

Ongeacht dat veel talentjes een dip krijgen, zijn er ook genoeg voorbeelden van spelers die het ene ogenblik een hoog niveau haalden en daarna niet meer. Verkoop hem voor 45 miljoen en laat het daarbij rusten. Hij was 50/60 miljoen waard toen hij in vorm was. Dat niveau heeft hij nu al een half jaar niet meer gehaald, dus dan is (1)5 miljoen minder accepteren redelijk. Met Huntelaar en Cassierra heeft Ajax genoeg kwaliteit in huis.

De bedragen die ik hier rond zie gaan voor Dolberg (20 - 30 mil) zijn lachwekkend. Ajax heeft 50 mil afgewezen, waarom zouden ze 30 mil nu wel accepteren? Een voorhoede met: Kluivert - Dolberg - Neres. Gaan we nog ver mee komen. Dolberg zou ik alleen laten gaan bij 75mil en dat is hij nu (nog) niet waard. Waarom zoveel geld uitgeven aan een aanvaller als je beter een top keeper aan kunt trekken?

10 januari 2018 om 10:22

Man man man je slaat wel een beetje door nu, 75m voor iemand die al meer dan een half jaar geen skippybal raakt.. als Dolberg bij Feyenoord had gespeeld was hij hier compleet afgemaakt en max 20m waard

10 januari 2018 om 10:29

Tsja, als je hem nu wilt hebben met zijn lange contract dan moet je er ook voor betalen. Ik zeg ook niet dat hij het waard is, maar overmars zou slim zijn om rond dat getal te blijven om clubs zolang weg te houden. We houden hem liever in Amsterdam.

10 januari 2018 om 12:06

Alsof Feyenoord spelers als Dolberg kunnen halen op opleiden. Hij speelde in De Kuip die verdediging aan gort.

10 januari 2018 om 12:44

Hahaha vision die weer als een klein kind en op z'n teentjes getrapt reageert zodra er kritiek op zijn clubje komt of er een spelertje bekritiseerd wordt. Veel plezier met wederom een seizoen zonder prijs zou ik zeggen, met je Deense fenomeen in jullie gelederen. Zo goed?

Dat jij niet moe wordt van jezelf.

10 januari 2018 om 13:31

Dat heeft toch niks te maken met wat ik zeg Myvision? Niet inhoudelijk reageren uit emotie is wel typisch iets voor jou, zie het je vaker doen. Maar vooral je club zo blijven overschatten en Feyenoord blijven kleineren!

1 miljoen voor Younes en 29 voor Dolberg. Wel tegelijk betalen aub.

Dan mogen ze wel met een flink bod komen. Dolberg wordt net als Fischer en Sana namelijk gegarandeerd een wereldtopper.

Alle gekheid op een stokje, Ajax moet hem lekker binnenboord houden zodat ie zich kan ontwikkelen en clubs als Napoli zouden gek zijn om aan een vraagprijs van meer dan 25 miljoen te voldoen. Dolberg is een talent, niet meer en niet minder. Laat hem lekker rustig ontwikkelen.

Voor Ajax en Dolberg het beste om een pas op de plaats te maken. Nu dumpen voor een prikkie zou absoluut onzin zijn. Dolberg is dit seizoen niet in vorm, dus Ajax kan er nu niet een dik bedrag voor vragen. Voor hem geldt dan weer dat hij bij Ajax kansen krijgt en niet na 1 of 2 slechte wedstrijden op een zijspoor geraakt, zoals bij Napoli toch eerder zal gebeuren. Dolberg heeft nog een langdurig contract en zal echt wel weer zijn vorm hervinden. We hebben allemaal gezien hoeveel klasse hij heeft en als hij die weer toont gaat Ajax nog veel plezier aan hem beleven. In de vorm van een hoop prachtige doelpunten en een hele dikke transfersom aan het eind van de rit.

Koop Younes en krijg 10% korting op Dolberg ,. Kwil Cassiera wel een kans zien krijgen in het eerste.

Over de prijs hoef je niet te speculeren, want de markt laat zich toch niet meer voorspellen. Qua aanvallende kwaliteit en potentie zou ik als Ajax zijnde toch proberen om dolberg te houden. Na Huntelaar heb je geen alternatief staan. Dan mag dolberg momenteel uit vorm zijn (logisch gezien zijn leeftijd), dan komt heus nog wel. En zo niet, kan je hem eind volgend jaar alsnog op de markt brengen

ik vind dolberg een gevalletje klaassen. voor een goede prijs zou ik verkopen. 25 tot 30 miljoen voor dolberg en younes. onderhandel voor de heren een goed salaris en iedereen is tevreden.

Dolbergo en Younesi vast bedrag samen €40 miljoen + 20% doorverkoop%...deal👏

Dolbergo en Younesi vast bedrag samen €40 miljoen + 20% doorverkoop%...deal👏

Ook voor 1 miljoen zeker. Volgens mij was Milik de duurste aankoop ooit van Napoli, die maken die vergissing geen tweede keer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
José ReinaKeeper00
Luigi SepeKeeper00
Kalidou KoulibalyVerdediger00
Ivan StrinicVerdediger00
Vlad ChirichesVerdediger00
Elseid HysajVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

113 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag neemt 26 spelers mee naar Engeland; Schöne sluit aan

Ajax reist zaterdag met een selectie van 26 spelers af naar Engeland voor het tweede trainingskamp deze voorbereiding. De tenten worden opgeslagen in Walsall en ook Lasse Schöne is op het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren