Swart fel: ‘Hoort toch niet om voor je eigen publiek op counter te spelen?’

Donderdag, 7 december 2017 om

PSV staat inmiddels tien punten voor op nummer drie Ajax, met AZ op acht punten achterstand op de tweede plaats, en als de Eindhovenaren zondag in de Johan Cruijff ArenA winnen, loopt de voorsprong op de Amsterdammers zelfs op tot dertien punten. Ondanks de forse achterstand van zijn ploeg, is Sjaak Swart niet onder de indruk van het spel van de concurrent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - PSV?


Gerelateerd

103 reacties (laatste reactie door psvdaclub)

Die eeuwige onzin weer. Je moet spelen om te winnen. Hoe dat gebeurt, maakt niet uit. Het is geen jurysport. PSV is juist een van de weinige, zo niet de enige, Nederlandse club(s) die nadenken voordat ze het veld op gaan. Zij durven anders te spelen. Als dat kwartje nou toch eens viel bij andere clubs, vooral bij Ajax... dan zou je weer kunnen presteren in Europa. En dan heb ik het niet over prijzen pakken, maar over het overleven van groepsfase CL (basel kan het ook, met wat geluk en een ander beleid (en dus de juiste mentaliteit), moet dat ook te doen zijn voor Ajax en Psv). PSV deed het natuurlijk al niet zo lang geleden. En in de EL kan je met wat geluk in de loting ook tot de kwartfinales komen.

Er moet veel veranderen voordat dat kan gebeuren, dat weet ik. Maar dit is wel een van de grootste problemen in Nederland. Die naã¯eve gedachte. Moeten aanvallen, mooi voetbal moeten spelen. Nee, winnen. Daarna kan het mooi. Maar eerst winnen.

Voor de mensen die naar vorig jaar gaan wijzen, naar Ajax in de EL: Twee dingen.
A. Het ging met ontzettend veel geluk (Schalke-uit en ook Lyon-uit). Ja, de thuis wedstrijden waren geweldig, maar uit was het vaak ontzettend slecht met hele spannende momenten. En waar was Ajax in de finale? Tactisch afgetroefd. Je hebt op het veld gestaan, meer niet. Meedoen wil ik het niet noemen. Tuurlijk is Mourinho wat dat betreft geweldig, maar je had er wat tegenover kunnen zetten. Had je dan gewonnen? Waarschijnlijk niet, maar je had meegedaan, misschien wat kansen gecreã«erd.
B. Het was een uitzondering. Jarenlang niks gepresteerd in Europa, nu éã©n uitschieter. En veel mensen maar roepen dat de Hollandse School nog kan. Omdat 1 club iets goeds laat zien in 5 jaar. Terwijl er elk jaar 5 mee doen, soms meer. Dus van de 25 clubs presteert er 1 uitzonderlijk goed en dat is dan een zogenaamde bevestiging. Nee, dat is nou net die uitzondering. Waarom ging het de andere pakweg 20x niet goed dan? PSV overleefde de groepsfase ook niet met die naã¯eve gedachte, maar met focus op het resultaat.

7 december 2017 om 18:56

Helemaal met je eens hoor! Hollandse school, 433 enz. enz. is allemaal nostalgie wat mij betreft. Het zou nog kunnen, maar dan wel vanuit een Nieuw spelconcept en niet gebaseerd op 'vroeger was het ook goed'.

In die zin denkt psv en ook bijv Utrecht goed na over hun spelwijze. Psv behaalt daar nu in de competitie prima resultaten mee, maar hebben zich ook in Europa wel heel erg in hun hemd laten zetten..

Utrecht heeft zich Europees dit seizoen als enige 'vernieuwend' opgesteld en ook als enige een prestatie geleverd waar ze trots op mogen zijn, al heb je daar nog weinig aan als je de groepsfase niet haalt.

Hoe dan ook; het gaat wel om de punten en het resultaat en niet om balbezit of mooi voetbal

7 december 2017 om 19:03

Met Utrecht heb je gelijk ja, die spelen ook volgens een nieuwer spelconcept. En het werkt goed voor ze, dat is wel duidelijk.

PSV blameerde zichzelf nogal in Europa ja, maar dat kwam (denk ik) vooral door een ander stukje mentaliteit. Locadia kon zich niet opladen. En hoe onprofessioneel dat ook is, ik denk dat dat bij meer spelers zo was. En bij Ajax misschien ook wel. Die mentaliteit ontbreekt in heel Nederland. In de Eredivisie kom je er soms nog mee weg, maar in Europa is het dan gewoon inpakken, wegwezen en niet meer terugkomen.

7 december 2017 om 19:18

Zo zeldzaam als die finale van Ajax zo zeldzaam was de overwintering van psv ook hoor. Die hebben de afgelopen 10 jaar 1x overwinterd in de CL en in de EL ook niet veel klaar gemaakt.

7 december 2017 om 19:37

Maar PSV speelde in al die jaren ook gewoon op zijn Hollands, dat is nu juist het punt. 2 jaar geleden gooiden ze het op de counter en toen lukte het opeens wel.

7 december 2017 om 19:50

Ja daar mogen ze zeker de credits voor krijgen. Helaas hebben ze net als Ajax de lijn in Europa niet door kunnen zetten.

7 december 2017 om 19:25

Het geeft anders ook geen kijk als titelkandidaat om de directe concurrent voor de kerst al met tien punten achterstand uit t oog te verliezen...

7 december 2017 om 19:35

1 ding wil ik wel aan je stuk toevoegen. Ajax speelde Schalke en Lyon thuis helemaal van de mat en die 2 teams hadden uberhaupt geluk dat ze thuis nog een kans maakten. Daarnaast had PSV dat jaar in de CL meer geluk; denk aan alle gemiste kansen van Man U in Eindhoven en de mazzel uit bij Man U.

7 december 2017 om 19:44

Tactisch is dat wel uit te leggen. Bosz laat zijn teams extreem hoog druk zetten waarbij de verdedigers tot ver over de middellijn komen. Daarmee verraste hij die teams compleet, Schalke kwam in de Arena niet van zijn eigen helft af.
Zelfde verhaal nu weer in de Bundesliga. Eerste paar maanden weten de tegenstanders niet wat ze overkomt, maar na een gegeven ogenblik weten ze hoe ze dat moeten counteren. En dan is het klaar met de pret.

7 december 2017 om 20:03

Daar ben ik het niet geheel mee eens. Zo domineerde Ajax in Lyon de hele eerste helft totdat Lyon door een goedkope penalty en een polletje waardoor Viergever mistrapte opeens op voorsprong kwam. Met dat enorme geluk werd het een andere wedstrijd waarbij Ajax na rust tot de 3-1 van Ghezzal ook weer de bovenliggende partij was. Tegen Schalke was er tot de 1-0 ook niks aan de hand en was Ajax voetballend minder superieur dan in Lyon maar wel de betere ploeg en zorgen twee snelle counters binnen een paar minuten voor een hele andere wedstrijd.

7 december 2017 om 19:46

Volgens mij heeft het gewoon te maken met kwaliteit. Vorig jaar had Ajax Sanches, Klaassen en Traore nog lopen. Nu was niet iedereen happy met die laatste maar hij had wel wat body en kwaliteit. PSV had in de CL die tijd met Bruma, Moreno, Guardado en Willems spelers om verdedigend en op de counter te spelen. Met de huidige selectie zouden ze er ook al in de groepsfase eruit gaan. Of denk je dat tegen Osjeik toevallig was? Je bent niet helemaal lekker! PSV haalt in de eredivisie de punt met deze tactiek omdat het de lamme tegen de blinde is! PSV is gewoon zwak. Ajax en Feyenoord gewoon nog matiger! De Hollandse school kan makkelijk, alleen niet met dit soort beleid als bij Ajax. Viergever en Veltman op de backs, dan is het logisch dat het ruk loopt. Zeker als je Younes als buitenspeler hebt. En geluk tegen Lyon? Het had thuis ook 6-1 moeten worden...dus ja, uit was dik geluk maar dat geluk had Lyon in Amsterdam!

7 december 2017 om 20:04

"Tactisch afgetroefd. Je hebt op het veld gestaan, meer niet. "

vond ik niet. Manchester United won dankzij het eerste doelpunt met veel geluk (andere richting).

Dat de Nederlandse clubs niet goed doen in Europa heeft ook mee te maken met de trainers, die te weinig durft. (Te veel gefocust op de tegenstander, zo veel mogelijk meeverdedigen)

Co Adriaanse en Peter Bosz zijn heel ver gekomen omdat ze minder aan de tegenstanders zijn aangepast. Dat zijn de trainers die het elftal het spel kan maken en wat het goed is voor het elftal.

Dat kunnen veel trainers niet, die past meestal aan de tegenstanders.

7 december 2017 om 21:03

Ik snap niet dat je Sjakie serieus neemt. Hij bekijkt echt alles door een Ajax bril, en is door de emotie die daarmee gepaard gaat totaal niet in staat om een objectieve mening te ventileren.
Clubliefde is mooi, maar hij slaat meestal aardig door.

7 december 2017 om 21:19

Het is niet alleen een reactie op Swart nu, maar eigenlijk op deze hele discussie. Het zijn namelijk meer mensen die zeggen wat Swart nu zegt. Swart serieus nemen is inderdaad niet zo slim als het om andere clubs gaat.

7 december 2017 om 21:22

Ouwe Ajax is juist een van de clubs die nog Europees iets hebben kunnen doen met vorig jaar de finale en overwinningen op Barca, city, united. Punten tegen psg etc. Competitie gaat gewoon achteruit waardoor we mindere spelers hebben. De hollandse school werkt sowieso nog maar moet je wel goede spelers voor hebben.

7 december 2017 om 22:09

Geen groepsfase CL overleefd (met pech, Lyon met die 7-1...), ik noem de achtste finales van de EL geen succes, uitgeschakeld worden in de groepsfase EL vind ik geen succes.

De achtste finales van de EL bereiken moet een minimum zijn wat mij betreft. Wel als je een rol wilt spelen in Europa tenminste. Dan is dat eigenlijk nog te weinig. En niet eenmalig hè, elk jaar.

2017:18:
Niet eens groepsfase, schandalig.
2016/17:
Uitgeschakeld in de CL door Rostov. Dat bleek achteraf voor meerdere ploegen een stugge tegenstander, waardoor er achteraf misschien mee te leven valt. Maar als je Europees iets wil betekenen zijn dit wel ploegen die je moet verslaan. Daarna natuurlijk de finale EL. Heel goed dus. Ook de uitschakeling in de CL is Ajax wat mij betreft vergeven. Dit zijn de Europese topjaren.
2015/16:
De CL niet gehaald omdat Rapid Wien te sterk was. Tegendoelpunten waren illustratief voor het naïeve spel van Ajax. Persoonlijke fouten werden gemaakt omdat er mooi combinatievoetbal moest worden gespeeld. Als dit niet zo was geweest, en de spelers hadden de bal gewoon weg geknald, waren die goals niet gevallen. In de EL niet weten te winnen van Molde, wat schandalig is ookal winnen zij de groep. Thuis niet weten te winnen en uit alleen bij Celtic winnen (wat dan wel weer knap is). Een vreselijk slecht jaar. Als je Europees mee wilt doen, mogen dit soort seizoenen er niet tussen zitten.
2014/15:
In een groep met Barcelona (2 nederlagen), PSG (thuis 1-1, uit 3-1 verlies) en Apoel (4-0, 1-1) wordt Ajax 3e. Dat is voorspelbaar natuurlijk en dat is prima. In de EL wordt Legia verslagen, waarna wordt verloren van Dnipro. Dnipro haalt uiteindelijk de finale, maar is nou niet echt een Europese (sub)topper. Eigenlijk moet je van zulke ploegen winnen.
2013/14:
Op onderling resultaat wordt Ajax derde achter FC Barcelona en AC Milan, voor Celtic. Dat is prima. Dan in de EL 2x afgeslacht worden door Red Bull Salzburg. Absoluut onacceptabel.
2012/13:
In een poule met Real, Dortmund en City 4 punten pakken, allemaal tegen City. Dat is een geweldig resultaat. Zeker gezien de verschillen in begroting. City mist op dat moment nog wel Europese ervaring, maar hoe je het ook wendt of keert: het blijft een stunt van Ajax. Daarna tegen Steaua in de EL een 2-0 overwinning weggeven in Boekarest en op penalty's er uit donderen. Onacceptabel.
2011/12:
Op gelijke hoogte met Lyon eindigen, maar op doelsaldo eruit. Door die 7-1 van Lyon tegen Zagreb (vergeef het me, hier overwint het gevoel: omgekochte wedstrijd). Tegelijkertijd bij Ajax-Real 2 goals van Ajax onterecht afgekeurd. Pure pech dus. Daarna in de EL eruit tegen Manchester United, met zelfs nog een 2-1 uitoverwinning. Zeer knap, veel pech met lotingen en andere gebeurtenissen.

Als je nu al die seizoenen neemt, dan heeft Ajax niet gepresteerd naar wat de eigen uitgesproken doelstellingen zijn. Je mag er zo'n seizoen tussen hebben, dat je er vroeg uit gaat. Maar overwinteren is een eis. Dat mislukt dus 2x. Tegen Man Utd eruit is acceptabel, het vorige seizoen was geweldig. De seizoenen waar Ajax eruit gaat tegen Dnipro, Steaua of Salzburg... dat mag gebeuren, maar niet zo vaak. Zoiets daar ontkom je niet aan, maar dat mag niet 3x op rij gebeuren. Dat mag hooguit 1x in de 5 jaar gebeuren als je Europese subtop wilt zijn.

Dus ja, Ajax is een van de clubs die Europees nog wat heeft laten zien. Ik zeg ook niet dat dat niet zo is. Wat ik wel zeg is dat Ajax door het naïeve spel minder heeft gepresteerd dan had gekund en dat Ajax niet goed genoeg presteert om na te streven wat ze na willen streven. Het is toch niet zo dat we blij kunnen zijn als we in de CL van een B-ploeg van Barca winnen, maar vervolgens door Salzburg kapot gespeeld worden? Is dat wat Ajax tegenwoordig is? Ik vind van niet. Ik vind dat clubs als Ajax en PSV (feyenoord misschien ook) standaard moeten overwinteren, bij voorkeur natuurlijk CL maar dat is lastig dus we accepteren allemaal EL, dat eigenlijk de achtste finales van de EL elk jaar moeten worden gehaald en het meerendeel van de jaren ook overwonnen. Dat is misschien een te zware eis, dat kan. Maar dat is wel wat nodig is om als Europese subtop te worden beschouwd. Dat is wat Ajax wil, volgens mij is dat ook wat de Knvb wil, dus dan is dat de eis. Daar heeft Ajax 1x aan voldaan en dat was vorig jaar.
2015/16:

7 december 2017 om 21:54

Je opent met de kritiek “onzin” om vervolgens jezelf volledig tegen te spreken. Onzinnig! Voetbal kijk je voor plezier en goals. Wanneer je denkt dat de PSV formule kijkers trekt, dan heb je het bij het verkeerde einde. De finale van Ajax een incident met veel geluk noemen, en vervolgens PSV als voorbeeld gebruiken komt nogal dom over. Het is mij een raadsel waarom dit beeld bij mensen bestaat en ondersteund wordt. Een trieste opvatting als gevolg van frustratie lijkt mij de enige verklaring.

7 december 2017 om 22:12

Voetbal kijk je voor plezier, dat zal voor de meesten zo zijn ja. Maar Ajax speelt geen voetbal om mensen de TV aan te laten zetten. Ajax is, net als andere voetbalclubs, een bedrijf. Er moet resultaat komen. Landstitels brengen geld binnen. Succes brengt geld.

En wat komt er dom over? De finale van Ajax was een incident, anders zou het wel vaker gebeuren. Het gaat er mij niet om dat PSV het beter doet ofzo, dat is qua coefficienten gewoon niet zo. Maar zij zijn realistischer in hun spelopvatting. Tuurlijk willen zij ook wel mooi spelen en het publiek vermaken, maar presteren komt eerst. En als dat met een counter moet, dan is dat zo. Kan overigens ook mooi zijn, vind ik.

Mijn punt is meer dat ik niet snap waarom mensen het raar vinden dat PSV thuis op de counter speelt. PSV doet dat om resultaat te bereiken. En dat lukt. Ze staan 10 punten los nog voor de winterstop. Voetbal draait om resultaat, niks anders.

7 december 2017 om 23:25

Wat dom over komt is door heel stellig kritiek als onzin weg te zetten, om dan vervolgens jezelf continu tegen te spreken. Ook nu weer. Het gaat je er niet om dat PSV het beter doet, blijkbaar is dat dus niet het geval. Maar hun spelopvatting is wel realistischer? Hoe leg je dat uit wanneer ze het niet beter doen? Waarom het raar is dat PSV op de counter speelt? Omdat ze meer kwaliteit hebben dan de meeste van hun tegenstanders misschien? Tegen een Europese topploeg is hee nog te billijken, maar tegen Nederlandse middelmaat ternauwernood met 1-0 winnen op de counter vraagt gewoon om kritiek. Dat als onzin weg willen zetten met een lang verhaal vol met tegenstrijdigheden komt erg dom over.

8 december 2017 om 07:45

@andonis
Weet je wat ook dom is?
Dat Ajax, in mijn ogen met de beste en sterkste selectie, tien punten op een zwakkere Psv, die steeds maar ternauwernood met 1 doelpunt verschil winnen, nu al achter staan.
Hoe komt dat?
Ja geluk en pech is een factor maar de grootste factor is dom voetbal.
Domme tactieken. Domme wisselbeleid.
Ajax had gewoon max maar 2 of 3 punten achter mogen staan.
By the way ik ben geen top drie supporter dus kijk niet door een gekleurde bril.
Psv voetbald reeel. Kijkt wat hun mogelijkheden zijn. Zijn ze sterker? Dan proberen er meer uit te halen. Loopt het niet? Dan de 1-0 over de streep trekken en zorgen dat je wint.
Dat vind ik juist heel slim waar Ajax een puntje aan kan zuigen.

8 december 2017 om 09:20

Ja, ook dat is dom, maar heeft verder niets met mijn opmerking te maken.

8 december 2017 om 11:49

@andonis

Ik zet kritiek niet weg als onzin, ik zet kritiek op deze spelopvatting weg als onzin. Het gaat om winnen en dat doet PSV toch? Hoe staan ze anders zo ver los. In Europa heeft Ajax de laatste jaren meer laten zien, maar het had veel meer kunnen zijn. Steaua, Dnipro, Rapid Wien... die wedstrijden had Ajax gewonnen als ze een realistischere spelopvatting hadden aangehouden. Op sommige momenten moet je niet voetballend de oplossing willen zoeken, gewoon die bal zo hard wegschieten als maar kan. Dát is mijn punt.

Het is niet raar om op de counter te spelen als je meer kwaliteit hebt dan je tegenstander. Waarom niet? Omdat je er mee wint. Dan is het goed. Als je met 1-0 wint van Sparta roept dat kritiek op inderdaad en dat is ook terecht. Dat zou, ook op de counter, toch wel naar 3-0/4-0 moeten gaan. Dat mag de kritiek ook best zijn, maar dat is niet de kritiek van Swart. Dus dat is ook niet waar ik op reageer.

De kritiek is dat het niet kan om thuis op de counter te spelen. Nou, dat kan dus wel. Want ze winnen. Het is misschien niet mooi, maar ze winnen. En als je wint wordt je kampioen. Waarom is daar dan kritiek op? Waarom moet het zo nodig weer mooi zijn. Voetbal gaat niet om mooi zijn, maar om resultaat. Dat zeg ik heel de tijd.

9 december 2017 om 22:23

In je eerste zin zet je deze kritiek neer als onzin. Van mij mag PSV of Ajax spelen hoe ze willen. Ik kijk er niet naar. Als ik zelf speel, dan speel ik om te winnen, wanneer ik naar anderen kijk, en ervoor betaal, wil ik vermaakt worden. Dat zien we dus anders.

7 december 2017 om 21:58

Zowel de finale van Ajax, als de laatste zestien van PSV waren een incident. Nu is jouw betoog realisme en daarbij draag je het incidentele succes van PSV als speerpunt voor je betoog aan. Komt nogal dom over. Hoe kan het nu zijn dat je voetbal niet eerst voor het plezier kijkt?

7 december 2017 om 22:19

Ik kijk naar PSV omdat het mijn club is, waar ik al meer dan 20 jaar een seizoenskaart heb en met dezelfde vrienden al 20 jaar naar toe ga. Het is een groot deel van mijn leven. als je vermaakt wil worden of plezier wil hebben ga je maar naar een theater of een bioscoop of zo.

7 december 2017 om 23:18

Je hebt een seizoenkaart, en gaat al meer dan 20 jaar met vrienden naar jouw club zonder plezier. Gefeliciteerd.

7 december 2017 om 23:27

Zelfkastijding maakt een mens nederig. En nederigheid siert de mens. Iets wat ze in Amsterdam niet kennem

7 december 2017 om 23:35

Blijkbaar wacht u nog een lange weg...

8 december 2017 om 09:09

Voor de mensen die naar vorig jaar gaan wijzen, naar Ajax in de EL: Twee dingen.
A. Het ging met ontzettend veel geluk (Schalke-uit en ook Lyon-uit).

In vind het prima dat je wijst naar het geluk, maar dan moeten wel alle PSV-ers die het met deze stelling eens zijn hun mond houden wanneer andere dan PSV-fans wijzen op het geluk dat PSV deze Eredivisie-campagne tot nu toe gehad heeft.
Er wordt namelijk gesuggereerd dat dã¡t geen geluk is, maar kwaliteit. Ja, zo lust ik er ook nog een paar. Ik noem dat inconsequent zijn in je kritiek.

Overigens heeft Ajax zeker momenten van geluk gekend in de door jou genoemde wedstrijden (,die op die momenten van geluk al lang en breed in het voordeel van Ajax beslist hadden moeten zijn). Ik merk dat je het graag aanwijst. Maar wanneer United (met een veelvoudige begroting t.o.v. Ajax) met twee mazzelgoaltjes de finale wint, wordt het tactisch aftroeven genoemd. Het enige wat Mourinho goed deed was de pressing ontlopen door alles weg te roeien (lees: zo spelen om niet te verliezen). Dat United 2 x scoorde was niet zozeer kwaliteit, maar wel mazzel. Datzelfde mazzel wat je bij Ajax aanstipt waarmee ze de finale behaald hebben. En ik ben het met beide eens, maar ik vind de toelichting die je daarop geeft onvolledig. Je dient namelijk consequent te zijn in het aanwijzen van geluk en niet alleen wanneer het uitkomt.

8 december 2017 om 11:51

Je zegt dat United met geluk wint door 2 gelukkige goals. Dat klopt deels ook wel, maar dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat Ajax in heel die wedstrijd niks heeft gecreëerd. Dat noem ik tactisch afgetroefd.

Hoezo mogen wij niet voetballen volgens onze eigen manier?? We hebben hale finale wk gehaald door counter voetbal met het nederlands elftal en dan hoor je er niemand. Maar elke keer het zelfde gezeur . Psv is gewoon realistisch en voetbalt naar zijn eigen mogelijkheden. Ajax moet maar naar zich zelf kijken. De 10 punten voorsprong komt niet door psv , maar omdat ajax het zelf verspeeld heeft.

7 december 2017 om 19:38

Finale EK 2 jaar daarvoor werd ook gehaald met 4231 met 2 slopers voor de verdediging (nigel de Jong en van Bommel).

7 december 2017 om 20:48

Finale ek? In de war met het wk 2010 zeker want het ek in 2012 was drama, 3x verloren en terug naar huis

Maar thuis verliezen van utrecht en vitesse hoort zeker wel... Wat lult die man een onzin zeg

Gelukkig tellen de punten en niet het percentage balbezit of aantal gemiste kansen. Onder aan de streep tellen alleen de punten en niet hoe je ze hebt gehaald.

7 december 2017 om 18:48

Zelfs bij aantal gemiste kansen staat PSV bovenaan haha

Die man snapt er ook niet veel meer van. Over de aanvallende kwaliteiten van Ajax wil ik niet teveel zeggen, maar volgens mij is de verdediging juist het zorgenkindje. Met andere woorden, gooi je alles op de aanval dan heeft PSV volop kansen om een counter doelpunt te maken.

PSV moet van Sjakie straks natuurlijk ook degraderen. Dat dat hypocriete geneuzel van hem nog een podium krijgt

Laat die Swarts zich stil houden over andere clubs met zijn gekleurde bril, laat hij alleen reageren op het slechte voetbal van zijn eigen clupje

Gette weer....realistisch worden, sjakie. Kijk eens waar de clubs staan in Europa en daarnaast het Nederlandse elftal.

Ach Swart als je daarmee wint is het toch goed, beter dan aanvallen en verliezen van oa Vitesse en Utrecht.

Haha wat een gelul. Counteren kan het meest prachtige voetbal zijn. Teams als Arsenal, Real Madrid, Az waren met zulk voetbal een lust voor het oog. Maar ja voor meneer Swart zal wel gelden dat als het geen Ajax voetbal is of er op lijkt dat het er niet uitziet.

Zucht, gaan we weer! Ik kees de hele week al stukjes over hoe slecht en gelukkig PSV wel niet is. Is het aankomend weekend toevallig Ajax - PSV ?

7 december 2017 om 19:14

Je moet er eigenlijk van genieten. Het is er stukje frustratie van zogenaamde voetbalkenners die dachten dat PSV 5de zou eindigen. Nu wij fier aan kop staan moeten ze excuses vinden.

7 december 2017 om 21:18

Gelukkig dachten zo'n beetje alle Psvers is augustus hetzelfde, de kritieken van de Psvers op Cocu na vorig seizoen en na de uitschakeling in de El zal je voor de gein nog is terug moeten gaan zoeken.
Dezelfde mensen die nu weer in polonaise achter de geweldige Cocu aanlopen.
Ik snap Sjaak wel, hij zegt gewoon wat heel veel mensen denken, Psv traditionele luizenploeg, een bevlieging van Lozano en iets extra kwaliteit van de gehuurde van Ginkel en voor de rest een hoop grijze muizen gesteund door een publiek waar ook alleen het resultaat telt en ze de rest gestolen kan worden.
Totaal andere cultuur als bij Ajax en ik meen het serieus voor een hoop Ajacieden niet te begrijpen dat je zo je wedstrijden kan spelen.
Overigens deel ik zijn mening ook wel dat die voorsprong een groot deel geluk en toeval is.
Mocht Ajax zondag winnen dan zie ik dit Psv ook zomaar een serie neerzetten dat het kwartje een aantal keer de andere kant op gaat vallen, als zelfs Sparta in je eigen huis kans maakt dan kan 7 puntjes voorsprong in december opeens nog een heel eind zijn tot mei.
7 december 2017 om 22:09

Heb je dit seizoen al een saaie wedstrijd van PSV gezien? Ik niet, de amusementswaarde ligt hoog, en het gaat gepaard met uitstekende resultaten; geen reden tot klagen. Dat mooie voetbal dat door jou en Sjaak gepreekt wordt, weten jullie zelden in de praktijk te brengen. Daar bovenop komen dan ook nog teleurstellende resultaten en dan moet er afgegeven worden op PSV. Zum kotsen. Als jullie wedstrijden zo een genot voor het oog zouden zijn, snap ik niet dat de opkomst in de Arena zo matig is; en dat het ter ziele gegane vak410 zo graag halfnaakt met de rug naar het veld toe stond te springen.

7 december 2017 om 23:11

Het gaat om de intentie, Ajax is een 10 keer legendarische club dan het gemaakte Psv, helemaal internationaal gezien.
Dit hebben ze niet bereikt door laf oost Europees omschakelvoetbal maar met een unieke voetbalopvatting dat ze zelfs in Barcelona zeggen 'ajax is onze voetbalvader'.
Als het niet loopt met deze stijl kan je diep vallen, als de peuzelstukjes wel goed vallen kan je heel de wereld aan, zie vorig jaar, een Europees seizoen met legendarische wedstrijden waar we nog lang aan terug gaan denken.
Psv heeft de laatste 30 jaar de meeste titels van Nederland gewonnen en toch spreekt die club in grote delen van het land de mensen nauwelijks aan.
Sterker nog, heb een keer een onderzoek gezien dat zelfs in heel Brabant meer mensen wonen die een voorkeur voor Ajax hebben dan Psv, ooit weleens afgevraagd hoe dat komt dat er duizenden mensen met een zachte g in de Arena zitten?
410 heeft in 15 jaar meer indruk en respect gekregen onder andere supportersgroepen in Europa dan dat het carnavalsvak op oost bij jullie ooit zal krijgen.
En als het dan toch moet sta ik liever mijn club aan te moedigen in een blote barst dan met een clownspak aan tijdens carnaval.
7 december 2017 om 23:39

Ik heb toch niet gezegd dat PSV een grotere club is dan Ajax, of dat PSV meer betekend heeft voor het internationale voetbal? Dat zou ook getuigen van een ernstig gebrek aan historisch besef. Dat er veel Brabanders voor Ajax zijn, heeft daar natuurlijk ook mee te maken. Jullie zijn immers de grootste club van het land, en dat trekt mensen aan, simpel. Er zijn echter meer wegen die naar Rome leiden, en PSV bewandelt één van die wegen. Wat mij tegen de borst stoot, dat er met name vanuit Sjaak z'n mond, zo denigrerend wordt gesproken over elke weg die niet de zijne is. Ik vier geen carnaval, en ik vind dat eenieder die het in z'n hoofd haalt om zich te verkleden in het stadion, een stadionverbod dient te krijgen; dus daar zijn we het over eens. Ik zit ook helemaal niet op oost, nooit gezeten en heb niks met de mensen die daar zitten. Net zo min als ik enige affiniteit met 410 heb. Ik snap gewoon niet dat je een kaartje koopt om dan met je rug naar de wedstrijd te gaan staan springen. Het niet dragen van een shirt, vind ik primitief overkomen.

8 december 2017 om 10:03

PSV doet het inderdaad verrassend goed, ik denk dat veel Psvers zelf er ook niet veel van hadden verwacht overigens. Geldt voor mij Ajacied overigens ook, na de wedstrijd tegen Bremen was het seizoen eigenlijk al niet meer zo boeiend, ik kijk helaas ook niet echt uit naar Ajax – Psv.

Wel moet ik zeggen dat PSV vaak goed wegkomt, echter is doorgaan tot de laatste minuut een kwaliteit waar we in Amsterdam nog wel wat van kunnen leren. Die punten en daarmee voorsprong dwingt PSV zelf af.

Haha oh oh oh, wat laat dit Sjakie zich weer kennen zeg. De afgunst druipt er weer van af. Eigenlijk zou hij tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Eerst al de Graafschap, toen Twente en nu lees ik al voor de tweede keer een azijnuitspraak over Psv.

Als het aan Sjakie ligt moet elke club het machtige Ajax alle ruimte geven om kampioen te worden. En anders moet je degraderen.

Ik kijk al uit naar zijn teksten als PSV van Ajax wint komende zondag. En dan hopelijk via een counter in de 90e minuut. Genieten.

7 december 2017 om 19:15

Het liefst nog een paar meter buitenspel terwijl de extra tijd eigenlijk voorbij is.

7 december 2017 om 20:02

En volledig tegen de verhoudingen in

Sjakie laag je niet kennen !! We moeten vooral naar ons zelf kijken. Met een hele matige beginnende coach hebben we heel slecht gepresteerd. Maak je liever druk om een betere coach voor de groep te krijgen en stel het functioneren van het zogenaamde Technische Hart eens ter discussie. En wat die saaie ploeg uit Brabant doet, moeten we helemaal niet naar kijken !!

Wat kan die man toch dom lullen. PSV gaat over het algemeen uit van redelijk aanvallend en dominant voetbal. Soms lukt dat niet omdat we een mindere dag hebben of uit tactische overwegingen en dat is dan gelijk slecht in Nederland. Dat ajax dan zoveel punten verspeeld omdat ze altijd dominant en aanvallend willen spelen ie hun probleem, ik ben blij dat PSV een beetje realiteitszin heeft. Daar kom je uiteindelijk veel verder mee. Maar dat snapt sjaak waarschijnlijk niet omdat hij nog in de tijd leeft dat Nederland de beste is met aanvallend voetbal.

7 december 2017 om 19:33

Zwart is seniel.
Hij begrijpt niet eens dat PSV in elke linie de beste speler van de Eredivisie heeft, nl. Zoet, Arias, Van Ginkel en Lozano. En dan hebben ze Locadia nog die meer scoort dan welke Ajaxied dan ook en De Jong, twee maal Eredivisie Mvp.

Wanneer stoppen de media nou eens met zulke jokers een platform geven? Laat Zwart lekker op AT5 zijn onzin uitkramen en de Kromme op de rotterdamse lokale TV.

7 december 2017 om 20:28

De Kromme hoeft wat mij betreft niet in het rijtje met Swart en de van der kerkhofjes. Die zegt nog weleens zinnige dingen over voetbal.

7 december 2017 om 22:31

Onana is beter jonger, en talentvoller dan Zoet vind ik. Die zwakke laatste wedstrijd doet daar niks van af, zeker als je naar de afgelopen seizoenen kijkt.

Volgens mij hoort een goede omschakeling, ook in thuiswedstrijden al jaren bij Psv. Daar is niks mis mee lijkt mij. Ze staan ook terecht op kop, want ondanks dat het niet altijd geweldig is, doen ze wel wat ze moeten doen tegen de povere ploegen in de Eredivisie. Er zitten echt heel veel matige ploegen in de Eredivisie dat een niet van kwaliteit overlopend PSV (In vergelijking met in het verleden in Eindhoven speelde) 12 van de 13 wedstrijden kan winnen. Dan moet Ajax vooral bij zichzelf te rade gaan, waarom zij daar 10 punten achteraan hobbelen. Dat is geen pech.

Zo jammer als grote voetballers zichzelf continu voor joker zetten. Hou toch op Sjaak. Als je als land achterloopt moet je op resultaat spelen en dar doet PSV perfect en lachen zich stuk.

Want bij Ajax juichen ze niet als ze lelijk winnen?

Als voetballiefhebber vind ik het oprecht jammer dat een icoon als Sjaak Swart zijn eigen reputatie zo om zeep helpt. Hij heeft echt verpest hoe mensen over hem praten en zullen blijven praten.

Hoe het had kunnen zijn:
"ken je Sjaak Swart?"
"ja, dat is toch Mister Ajax? Meer dan 20 jaar in Ajax 1 gespeeld en drie keer de Europa Cup I gewonnen?"

Maar nu is het toch meer:
"ja, dat is toch die zure oude zeiksnor die elke keer de slechte verliezer uithangt als het Ajax even niet meezit?"

Echt zonde. De mens Sjaak Swart heeft het verpest voor de voetballer Sjaak Swart.

Dat deze man nog publiekelijk mag spreken nadat hij heel de graafschap de grond intrapte omdat ze speelden om te winnen tegen Ajax. Ben het eens dat het spel dominanter mag van PSV, maar 10 ptn voor is gewoon heerlijk! Al denk ik dat het zeker niet gespeeld is, zondag verliezen en dan zijn het er nog maar 7.

Ze moeten eens stoppen met sjaak al die aandacht geven.

Moet deze man onderhand niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen? Dit begint zeer gênant te worden door telkens naar een andere club te wijzen. Kijk naar jezelf!! Chronische Calimero!!

Wat een droeftoeter blijft Sjakie. Zeuren over de Graafschap en niet kijken naar eigen tekortkomingen en nu kritisch op PSV. Houd ajb je mond. Waarom er zoveel afgunst is tegen Ajax.....nou bijv door deze stumpert.

8 december 2017 om 09:59

Ik vind het echt een prachtige vent, neemt geen blad voor de mond. Ajax moet natuurlijk naar zijn eigentekortkomingen kijken maar beetje meer respect voor deze oud top voetballer mag wel. De afgunst komt gewoon omdat men ergens tegenaan moet schoppen en men vaak billenkoek heeft gehad uit Amsterdam, iemand als Swart ook niet echt begrepen buiten Ajax, hij verwacht gewoon net wat meer…

Counteren we jullie er toch lekker in de arena af, Zwartkijker?

8 december 2017 om 09:54

Dat zou wel serieus een goede tactiek zijn, moet ik als Ajacied zeggen. We hebben te weinig snelheid centraal achterin sinds Sanchez weg is en teveel balverlies.

8 december 2017 om 15:09

Daarom snap ik de berichten van 'spelen met 3 verdedigers' ook totaal niet.. dat zou zelfmoord zijn! Dat hou je niet de hele wedstrijd vol!

Wat een zure man die Swart.

Het draait uiteindelijk om de 3 punten Sjaak en Ajax heeft alles aan zichzelf te danken dat het gat 10 punten bedraagt. Geef mij dan maar liever een Ajax dat aanstaande zondag op de counter speelt en 3 punten pakt dan het mooi willen rondtikken en positiespel met 3 hoekjes zonder enig rendement en zonder punten!

Echt waar wat is deze vent toch een zeikerd. Totaal niet serieus te nemen. Man heeft helemaal haat op de Graafschap omdat ze gelijk speelde tegen Ajax, en nu zeikt hij weer op PSV. Het gaat niet om mooi voetbal, het gaat om de winst en punten.

Typisch: dit soort berichten komen alleen uit ajax hoek. Vanuit de Onzen en omgeving helemaal niets. Ik hou van onze nuchterheid.

8 december 2017 om 11:53

Was dat ook zo toen Ajax tegen Utrecht een onterechte penalty kreeg?

En welke berichten komen er nog meer vanuit Ajax-hoek? Op Swart moet je niet al te veel letten, die zegt niet zo veel zinnigs helaas.

8 december 2017 om 12:06

Kromme vergelijking. Dat ging over een wedstrijd situatie, nu gaat het om de beschietingen vooraf.
Daarbij zie ik niemand die aan PSV kan worden gekoppeld iets vervelends zeggen over de komende topper.
Swart en R de Boer b.v. wel.

Weet je wat ik triest vind? Als iemand uit de PSV-gelederen dit soort onzin uitkraamt dan zie je dat drie seizoenen lang iedere uitzending bij die droeftoeters van Rtl7 langskomen.

Lachen jonguh....

Prachtig die Sjaak, ik ben het ook niet allemaal eens met hem, maar prachtige vent, voetbalt nog steeds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Al Jazira
2017-2017 Ajax
2016-2017 Jong Ajax
2016-2016 SC Cambuur
2015-2016 FC Emmen

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Tottenham Hotspur mengt zich in de strijd om David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren