‘Ajax is de beste club van Nederland, ik denk niet dat ze beter zijn’

Woensdag, 6 december 2017 om

Zondag staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma en de Amsterdammers gaan in de Johan Cruiff ArenA proberen het gat met de koploper van de Eredivisie van tien punten te verkleinen. André Onana heeft er nog alle vertrouwen in dat Ajax de Eindhovenaren kan passeren op de ranglijst en wijst naar de kwaliteit van beide selecties.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax-PSV?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door speedyafc)

De opmerking die je wist dat zou komen. Hoe vaak ik dit wel niet gehoord heb de afgelopen 4 jaar.

6 december 2017 om 20:21

Haha en die ga je nog vaker horen misschien nog wel 10 jaar!
Top 5 landstitels

1 Ajax 33
2 PSV 23
3 Feyenoord 15
4 HVV 10
5 Sparta 6

6 december 2017 om 20:28

Alleen heeft PSV wel de meeste kampioensschalen

6 december 2017 om 20:29

HVV is ook beter dan AZ wil je zeggen?

6 december 2017 om 20:30

Sparta ook.

6 december 2017 om 20:35

Volgens die logica is SVV uit Schiedam een betere club dan FC Utrecht en SC Heerenveen.

Feit is dat Ajax in de minst succesvolle periode zit sinds de jaren vijftig. Dan snap ik dat Ajacieden graag vasthouden aan het verleden, maar de realiteit is anders.

6 december 2017 om 20:36

Daarvan werden er 8 behaald tijdens Onana's leven. Prima hoor. HVV is de 4e beste club van Nederland volgens jouw manier van redeneren.

6 december 2017 om 20:41

6x kampioen in de laatste 19 jaar. 19x de hoogste begroting in de laatste 19 jaar. Doe je toch iets niet helemaal goed qua prestaties.

6 december 2017 om 20:42

Met deze titels neem je ook de amateurs titels mee. Als je kijkt naar de titels sinds 1954 (begin betaald voetbal) ligt het veel dichter bij elkaar. En als je naar de laatste 30 jaar kijkt heeft PSV volgens mij meer titels dan Ajax. En als je naar de onderlinge resultaten in de arena bekijkt dan is Ajax ook niet echt veel beter.

6 december 2017 om 21:03

Als Ajax bovenaan staat is Ajax de beste omdat ze bovenaan staan. Als Ajax niet bovenaan staat is Ajax de beste omdat ze vroeger bovenaan hebben gestaan. Logisch altijd.

6 december 2017 om 21:24

Je kunt zeggen wat je wil, maar PSV speelt gewoon bagger, maar wint wel. Juist dat laatste maakt in mijn optiek het verschil tussen kampioen worden of niet.

6 december 2017 om 21:31

Valt wel mee, het ligt maar aan je definities. Finale EL noem ik persoonlijk erg succesvol. Daarnaast is Ajax ook financieel de laatste extreem succesvol wat weer alle vertrouwen voor de toekomst geeft.

6 december 2017 om 21:31

Ik zie dat je moet lachen Noldries.......lees de reacties hierboven even en haal je reactie maar snel weg....je maakt je zo belachelijk......

6 december 2017 om 21:35

Jaja Speedy......daar heb je wat aan ........tsjonge jonge we hebben veel geld. De lege stoeltjes en het uitfluiten van de eigen supporters doet vermoeden dat veel supporters toch andere prioriteiten stellen aan een voetbalclub.....maar ik kan het mis hebben hoor.

6 december 2017 om 21:40

Er is nog een verschil tussen de beste club uit de geschiedenis qua prijzen en de beste club van het moment qua voetbal. PSV speelt momenteel gewoon het meest effectieve voetbal. Natuurlijk hebben ze weleens geluk gehad maar ook zonder dat geluk hadden ze een straatlengte voorgestaan.

6 december 2017 om 22:28

Qua geschiedenis, naam, financiën, mogelijkheden en fans in NL/internationaal is Ajax beter. Qua prestaties en selecties is Ajax de afgelopen jaren zeker niet beter dan PSV.

Dat zegt wat over het beleid van Ajax. Ajax kon de afgelopen jaren makkelijk de Bayern München in Nederland zijn. Achja mij ( PSV fan) hoor je niet klagen.

6 december 2017 om 23:35

Ijsmuts dat is niet waar. Vorig jaar was de begroting van psv hoger en ook in de jaren ‘00 waren de begrotingen van psv vaak hoger en gezien de uitgave van psv rond 2010-2012 kan ik me niet voorstellen dat Ajax toen een hogere begroting heeft. In de jaren ‘90 was Ajax zelfs bijna failliet. Nu gaat het financieel voor de wind, maar dat is pas echt iets van de laatste 7 jaar.

6 december 2017 om 23:37

Mij als Feyenoorder ook niet hoor ;-)

7 december 2017 om 06:09

@Janssen en als je naar de wereldbekers kijkt.. en als je naar de Europese titels kijkt.. en als en als en als. Jongen wees nou gewoon realistisch, Ajax is de club van Nederland zowel in binnenland als in buitenland. PSV zit hier kort achter. Dat vervelende gedoe altijd van "iedereen" recht is recht krom is krom het is allemaal niet zo moeilijk. behalve wanneer je uit eigen standpunt en eigen mening gaat kijken kan je hier een andere mening over hebben.

6 december 2017 om 20:28

Tja het is een interview, spelers moeten dit soort dingen natuurlijk zeggen.

6 december 2017 om 20:29

Jij vindt PSV kwalitatief wel veel beter dan Ajax?

6 december 2017 om 20:45

Wat is beter ? Ik vind ziyech beter dan schone maar als er een vrije trap is kun je hem beter door schone laten nemen. 1 ding is dit seizoen wel duidelijk. PSV is een veel beter team dan Ajax.

6 december 2017 om 21:05

PSV is een heel stuk constanter, beter ben ik het niet direct mee eens. Ontloopt elkaar allemaal niet zoveel.

PSV heeft een veel hoger liggende ondergrens dit jaar, die van Ajax ligt echt veel lager. Verklaard ook direct het verschil in punten. Tegen Heracles, ADO en Twente had Ajax bijv prima periodes, maar werd de mindere fase genadeloos afgestraft. PSV is dit jaar sterk genoeg om die fases zonder kleerscheuren door te komen. De top van beide ligt redelijk gelijk mijns inziens.

6 december 2017 om 21:23

Als je een gelijke top hebt maar een verschillende ondergrens dan is het team met de hoogste ondergrens toch gewoo beter?

6 december 2017 om 21:33

Natuurlijk is dit seizoen PSV beter. Ajax zit vol met wisselvallige, onervaren spelers terwijl PSV veel meer ervaring, stabiliteit en mentaliteit heeft. Dat is ook kwaliteit.

Ach ja....onana kan weinig anders zeggen dan dit....laat het hem Zondag maar laten zien dan.
En dan nog......sta je nog steeds tweede, misschien/waarschijnljjk zelfs derde....en nee je bent dan nog steeds niet de beste omdat je geen eerste staat.

Toffe reactie, "gaat lastig worden, beetje druk hoort erbij." Zo denk ik er ook over. Heel erg lastig wel, maar zondag kan een belangrijke opsteker worden.

Ajax heeft in principe de mogelijkheden om richting het Bayern München- of Celtic-scenario hier in Nederland te gaan, maar doordat het Technisch Hart totaal niet functioneert, loopt Ajax vrijwel elk seizoen achter de feiten aan.

Momenteel is Ajax qua financiã«le mogelijkheden de grootste ja, maar op sportief gebied is bijvoorbeeld PSV (en daarna komt Feyenoord) niet onder voor Ajax, maar zoals ik al aangaf: met goed beleid en mensen die elkaar niet in de weg lopen, kan Ajax aardig richting het Bayern München- of Celtic-scenario hier in Nederland gaan.

6 december 2017 om 20:34

Precies. Maar alle aankopen die een beetje risico meebrachten of boven een aantal miljoenen uit kwamen werden meteen afgeschoten door de hoge heren bij Ajax. Richarlison bijvoorbeeld. Net zo goed als Lozano, maar ging niet door omdat v Duivenbode het tegen hield....

6 december 2017 om 21:24

Het ligt toch niet alleen aan het technisch hart? Ik bedoel het TH in deze vorm bestaat nu zes (?) jaar. Aangezien Ajax al decennia lang de grootste financiële slagkracht heeft en vaak de beste spelers weet op te leiden, kan het niet enkel en alleen aan een falend technisch hart liggen.

6 december 2017 om 21:32

Dat is niet waar, er zijn jaren gewest dat PSV veel meer financiele slagkracht had dan Ajax. Vergis je niet, acht jaar geleden was bij Ajax het geld echt helemaal op. En nu is Ajax een van de rijkste clubs.

6 december 2017 om 21:41

Dat zou inderdaad wel eens kunnen kloppen, maar waren dat niet de jaren onder van Raaij? CL begroten en dat soort risico's. Maar goed, ik vraag me gewoon af hoe het mogelijk is dat Ajax niet de dominante rol heeft die het zou moeten kunnen hebben, en om het enkel en alleen op het TH af te schuiven lijkt mij te kort door de bocht.

Ik snap dat alles wat hij anders zou zeggen niet zou worden geaccepteerd door de Ajax-fans. De realiteit is natuurlijk wel dat Ajax het al heel wat jaren laat afweten en dat hele WZAWZDB-gedoe inmiddels aardig potsierlijk begint te worden. Geen woorden maar daden zou ik ze wat dat betreft willen adviseren, daar schijnt vroeger een Ajax-liedje over geschreven te zijn.

6 december 2017 om 21:35

Wederom, finale EL noem ik nou niet echt af laten weten. Eerder een wereldprestatie. Maar ja, weet je een keertje uit bij de gedegradeerde de Graafschap niet te winnen, dan lijkt het op papier of er geen succes is. Maar de echte fans weten wel beter, die zien hoe Ajax afgelopen jaren enorm gegroeid is als club. En die stappen gaan zich langzamerhand vertalen in prijzen. Er zit echt een dominante periode aan te komen.

6 december 2017 om 21:42

Als dat bij De Graafschap een incident was, kan dat net zo goed gezegd worden van de EL finale.

6 december 2017 om 21:36

Je eerste zin zegt al genoeg. Allemaal voor de bühne, zo gaat dat altijd en overal.

Hij is juist heel realistisch daar waar hij kan, met z'n constatering dat het heel erg lastig zal worden maar er hoop gehouden moet worden. Dat valt 'm te prijzen, de rest is mediageleuter.

Ja wat hadden we dan gedacht met z'n allen? Dat Onana hier even toe gaat geven dat PSV beter is dan Ajax. Naturlijk niet. Net zoals een Feyenoorder zal zeggen dat ze de beste club van Nederland zijn, en een Psver dat PSV de beste club van Nederland is. Vreselijke vragen dit.

6 december 2017 om 20:37

Nee dat verwacht ik zeker niet. Onana mag zeker zeggen dat ajax de beste is. Als hij en ieder ander feyenoorder of ajacied maar stiekem weet dat PSV op dit moment gewoon de beste is.

Dus nee niks geluk of ander onzin. PSV staat gewoon 10 punten en als je eerlijk naar de wedstrijden kijkt dan is het eerder pech dat psv niet elke keer met 4-0 wint dat geluk dat ze uberhaupt winnen. Dit seizoen was alleen pec en herenveen beter en van herenveen hebben ze terecht verloren.

6 december 2017 om 21:14

Je vergeet de huidige landskampioen. Dat PSV daar won was meer geluk dan wijsheid.

6 december 2017 om 21:36

Je kan ook niets zeggen. Of zo van we zien het op de laatste speeldag wel.

Ajax is misschien op historie en begroting de beste club van Nederland. Organisatorisch al jaren niet meer, maar ook zeker niet met selectie. Het Ajax van nu leunt nog steeds op de rijke historie.

Ik denk dat Ajax ook niet verder gaat groeien met de personen die nu op de belangrijkste posten zitten.

Mijn clubvoorkeur is overigens gewoon Ajax hoor

6 december 2017 om 21:37

Organisatorisch gaat het juist extreem goed. Zeer stabiele club, stadion weer voor een groot deel in eigen beheer, goed functionerende jeugdopleiding, veel geld verdiend met de verkopen en met het behalen van de finale EL weer naam gemaakt in Europa.

Ajax hoeft niet op de historie te leunen, door alle investeringen in de jeugd en het stadion kan Ajax de grootste talenten aantrekken en zo steeds verder ontwikkelen.

PSV is momenteel niet in vorm, maar heeft nog steeds in iedere linie betere spelers staan. Keeper zou niet veel schelen, mss is Onana wel iets beter. Maar verdediging, middenveld helemaal en aanval zeker.

6 december 2017 om 21:44

Totale onzin, kijk maar eens hoe Dolberg in Europa gewaardeerd wordt en zet dat een af tegen Luuk de Jong. Of een Kluivert tegen Bergwijn, of Neres tegen Pereirro. Alleen die Mexicaanse aankoop van PSV is echt goed, de rest van de voorhoedde is zeer matig.

Midedenveld ontloopt elkaar niet veel. Met Zyiech, van de Beek, Frenkie de Jong is het niet zoveel minder dan bij Psv, alleen Propper vind ik wel aardig.

In de verdediging van Ajax spelen grote talenten zoals van de Ligt (zelfs begeert door Barcelona) en Wober. Dergelijke talenten heeft PSV niet.

PSV heeft de laaste maanden veel wedstrijden op het nippertje gewonnen, wedstrijden waarin ze zelfs minder waren dan de tegenstander. Daaardoor hebben ze op papier een unieke prestatie geleverd, bijna alles geonnen op een enkel gelijk spel na. Maar als je de competitie gevolgd hebt, dan kan je niet anders dan concluderen dat het erg vertekend is, op het veld was het allemaal niet zo geweldig. En hetzelfde geldt voor de selectie, op van Ginkel en Lozano na, is het allemaal gewoon middelmaat.

6 december 2017 om 21:50

Propper is al een paar maanden weg. PSV heeft nog niet gelijkgespeeld. Perreiro is de aanvallende middenvelder en geen aanvaller. Lozano is veel verder in zijn ontwikkeling dan Kluivert, neres of dolberg; enkel Younes is even ver in zijn ontwikkeling maar ontbeert gewoon kwaliteit

6 december 2017 om 21:57

Ajax heeft inderdaad veel in potentie betere spelers maar op dit moment zijn ze niet beter. Lozano is veel beter dan Younes. Kluivert vind ik dan wel goed maar is ook nog niet zo goed als Lozano. De Jong gaat niet veel beter worden maar brengt op het moment veel meer dan het dode vogeltje Dolberg en Locadia is ongelofelijk productief vergeleken met Neres. Pröpper is inderdaad een prima middenvelder maar is helaas verkocht. Met Ziyech en Van Ginkel hebben ze beide een speler die wedstrijden kunnen beslissen en voor de rest is een middenveld met Pereiro en Hendrix totaal niet te vergelijken met Van der Beek en De Jong. Ze hebben allemaal hele nuttige kwaliteiten in de eredivisie. Het grote verschil zit in de verdediging. PSV heeft Zoet, Arias en Schwaab die zeer betrouwbaar zijn voor de eredivisie en erg veel ervaring hebben en ajax heeft Veltman die zelf al vrij matig is en daarnaast staan eigenlijk alleen maar talenten die ook niet echt coachen. Een lang verhaal kort samengevat is het dus PSV dat presteert met goede ervaren spelers en ajax met geweldige talenten een een coach die niet helemaal weet wat hij doet.

7 december 2017 om 09:35

Afellay stond ook in de belangstelling van Barcelona dus wat is je punt met de Ligt? dat Barcelona alleen top aankopen doet? en talent herkend? (chygrynsky)

Ben het wel eens dat het middenveld redelijk gelijk is aan elkaar en dat de verdediging van Ajax iets beter is, al mist bij ajax in mijn optiek een echte breker, zoals Poulsen dat was. Ik verwacht dan ook dat Schöne gaat starten om wat ervaring te in te brengen op het middenveld want Ajax speelt beter met schöne dan zonder schöne, zelfs als deze niet beslissend is.

En ja geluk is nodig om kampioen te worden (gelukkig) omdat het hier niet zo ver uit elkaar ligt als in bijvoorbeeld Duitsland en in mindere mate Italië.

8 december 2017 om 01:53

@frietmet

Ik bedoelde van Ginkel en niet Propper zoals je in de lalatste alinea van mijn stukje kon zien. En ja Lozano is een heel groot talent maar wel het enige aanvallende talent van Psv, daar waar Ajax Dolberg, Kluiver en Neres als talenten
heeft.

Eigenlijk is dit 1 van de minst zeggende interviews van de afgelopen week. Als hij niet zou zeggen dat ajax het beste is krijgt hij fans over zich heen en als hij het wel zegt dan lult hij maar wat. Qua prijzen en geschiedenis is ajax inderdaad de beste club van Nederland maar op het moment kan je zeker niet zeggen dat ajax het beste voetbal speelt. Je staat niet alleen door geluk 10 punten achter.

Lol de beste staat altijd overal 1e dan mag je je de beste noemen.
2e in NL als Ajax zijnde is gwn slecht als je naar de geschiedenis kijkt. Ajax was de beste maar is dat al een jaar of 15 niet meer.

Als het beste team van Nederland derde blijft staan vind ik het best. Niet alleen Onana's gebrek aan realisme is nogal treurig, maar vooral omdat op papier Ajax inderdaad beter lijkt. Dat een team met Schwaab, Isimat en Brenet in de basisverdediging met tien punten los staat van de nummer 2 is eigenlijk schandelijk en daarom een regelrechte aanklacht tegen de concurrentie!

Op papier zou ik ook zeggen dat Ajax beter is dan Psv, maar tot nu toe wint PSV ook bijna al zijn slechte duels. Ook zo nu en dan met geluk, maar dat hebben andere teams ook.
Verschil wat ik nu dus zie is dat Ajax punten verspeeld in slechte wedstrijden en PSV niet.
PSV daarom de terechte nummer 1 tot nu toe.
Het gat is al aardig groot, dus al zou PSV komend weekend verliezen is dat voor PSV nog geen ramp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 5 0 1 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Niemand mocht weg van Ajax, maar het was zeker mogelijk om te vertrekken’

André Onana werd afgelopen zomer in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. De doelman van Kameroen zou bij verschillende topclubs in Europa op de radar staan, maar een transfer was...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren