Messi schittert in Quito en leidt Argentinië naar WK in Rusland

Woensdag, 11 oktober 2017 om

Lionel Messi heeft Argentinië naar het WK in Rusland geleid. Met drie doelpunten in de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador (1-3) zorgde de sterspeler er dinsdagavond lokale tijd voor dat het team van bondscoach Jorge Sampaoli uiteindelijk als derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus heeft afgesloten, met 28 punten uit 18 duels.

Argentinië begon als nummer zes aan de slotwedstrijd in de ijle lucht van Quito, op ruim 2800 meter boven zeeniveau Voor het eerst in 48 jaar dreigde de tweevoudig wereldkampioen, die in vier opeenvolgende kwalificatieduels niet één overwinning wist te boeken, te ontbreken op een mondiaal toernooi, maar Messi stond op het moment suprème op en nam la selección albiceleste bij de hand.

De start van Argentinië was ronduit slecht. Na nog geen minuut spelen schoot Romario Ibarra het reeds geëlimineerde Ecuador op voorsprong en leken de Argentijnen een moeilijke avond tegemoet te gaan. Messi schoot in de twaalfde minuut echter al de 1-1 tegen de touwen, op aangeven van Ángel Di Maria. Nog geen acht minuten later volgde het tweede doelpunt van de aanvaller: een hard en hoog schot in het doel.

Na een uur spelen bepaalde Messi de eindstand in Quito: Máximo Banguera had geen antwoord op de heerlijke inzet van de aanvaller met links. Door de overwinning plaatst Argentinië zich samen met Brazilië, Uruguay en nummer vier Colombia rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland. Peru eindigde op de vijfde plek en mag zich gaan opmaken voor de play-offs tegen Nieuw-Zeeland.


Poll

Denk jij dat Argentinië het WK in Rusland gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door samcro)

Die Sampoli moeten ze gewoon ontslaan, als je zonder Icardi,Higuan en Dybala begint dan heb je er echt geen verstand van

11 oktober 2017 om 08:18

Ze zijn toch door, er is iets zoals een balans nodig. Die zoekt hij

11 oktober 2017 om 08:20

Snap t ook niet. Terwijl hij Chili 2x naar kampioen van zuid Amerika maakte en het vorig jaar bij sevilla ook goed deed. Hij vindt dat Dybala en Messi niet goed samen kunnen spelen maar om dan met een paar nietszeggende aanvallers aan te komen snap ik ook niet. Hij heeft nu een half jaar de tijd om een voorhoede te smeden van Messi dybala higuain aguero icardi en di Maria. Zal toch wel 1 combinatie werken..!!!???

11 oktober 2017 om 08:35

Volgens mij was dat het plan. Sampaoli vond het te laat en de wedstrijden te belangrijk om de messi dybala combinatie te laten werken. In de komende maanden gaan ze hier waarschijnlijk mee oefenen

11 oktober 2017 om 11:41

Sampaoli heeft Chili 1x kampioen gemaakt 2e keer was met de huidige trainer Pizzi. Fantastische trainer en het is 1 grote chaos momenteel bij de Argentijnse bond in relatie met de topspelers.
Denk dat hij beseft dat hij een elftal moet opstellen die volledig in dienst staat van Messi zodat hij zonder bal weinig hoeft te doen en in balbezit alles via hem gaat.

11 oktober 2017 om 08:20

Waarom zou je Sampaoli ontslaan? Zit er pas net

11 oktober 2017 om 08:32

Geen enkele voorhoede combinatie werkt als alle ballen op messi moeten...

11 oktober 2017 om 09:16

Volgens mij werkte MSN prima. Het eerste jaar samen pakten ze meteen de CL

11 oktober 2017 om 10:31

Volgens mij spelen Suarez en Neymar niet mee bij Argentinië.

11 oktober 2017 om 11:04

Daar gaat et niet om. Er word hier gezegd dat geen combinatie werkt als de ballen naar Messi moeten. Volgens mij werkte de combinatie msn perfect. Dat kan jij als Arsenalfan goed weten

Gelukkig is Messi er wel bij. Ik was afgelopen week wat kritisch, maar hij flikt het toch maar weer.

11 oktober 2017 om 07:02

Dat is t 'm als Messi niet iedere wedstrijd 3x scoort en 5 man dolt dan zijn we kritisch. De lat ligt zooo hoog bij hem. Maar goed hij flikt t toch weer. Als hij niet de Ballon d'Or wint, hoeven we die prijs nooit meer serieus te nemen. Hij had er al minimaal 7 moeten hebben

11 oktober 2017 om 07:50

Je weet dat de Ballon D’or winnaar al bekend is. Dat is namelijk Ronaldo die de landstitel won de champions league voor de tweede opeenvolgende jaar. En ook hij heeft er mede voor gezorgd dat Portugal zich heeft geplaatst met 15 doelpunten in de kwalificatiereeks.

11 oktober 2017 om 07:56

Klasse, je legt perfect uit waar de prijs eigenlijk niet op gebaseerd dient te worden. Het zijn bijna allemaal teamprestaties. En 15 doelpunten tegen landen als Letland vind ik nou niet echt benoemenswaardig. Ik vond dit jaar van Ronaldo minder. Hij speelde minder en was ook iets minder doorslaggevend. Ook zijn doelpuntentotaal in de Liga was niet super (in verhouding met eerdere jaren). Ik vind Messi dit jaar op alle gebieden beter dan Ronaldo.

11 oktober 2017 om 08:10

Goals tegen Juve, Bayern en Barca zijn dat wel. En Messi de goals tegen de grote clubs in de CL zoals Juve en PSG. Hij was niet de belangrijkste man toen ofwel? En goals tegen dit Ecuador zijn ook niet wat je noemt benoemswaardig

11 oktober 2017 om 08:14

Ach Ballon D'or, leuk zo een individuele prijs en al die discussies over wie is beter blabla.... Maar over 10, 20 jaar zullen mensen Messi in het rijtje Pele, Cruijff, Maradona blijven scharen als beste voetballers aller tijden en Ronaldo als een fantastische goalgetter die vele prijzen won.

11 oktober 2017 om 08:29

Eens te meer bewijs jij waarom wij jouw ronaldo-hatende comments nooit serieus hoeven te nemen. Als je echt denkt dat mensen hem niet al in het rijtje met de besten allertijden zetten na zoveel records en prestaties, dan snap je er weer eens helemaal niets van.

11 oktober 2017 om 08:29

Haha Ronaldo heeft niet gescoord tegen Barca toch?

11 oktober 2017 om 08:31

@jeonowlt
Maar de rest van het team maakt ze niet. En niet benoemenswaardig? Heb je de goals toevallig gezien? Dan geef ik je bij dezen een kijktip. Om je vingers bij af te likken.

11 oktober 2017 om 08:41

Heb jij de supercup gemist? Ronaldo die erin komt, een minuut later een screamer scoort en nog geen minuut later eraf moet😂

11 oktober 2017 om 08:41

Je hoort ook echt nooit iemand Ronaldo vergelijken met Pelé, Cruijf of Maradona. Ronaldo wordt alleen met Messi vergeleken omdat ze in zelfde tijdperk spelen. Messi is zoveel beter als Ronaldo dat is niet normaal....geen woorden voor.

11 oktober 2017 om 08:55

Nee jorgenklopp jij moet je ronaldo bril eens afzetten en kijken naar voetballende kwaliteiten. Ronaldo is een ontzettend goede aanvaller die altijd op de juiste plek staat. Maar de passing, dribble en balbehandeling van Messi zijn alleen al buitenaards. Wat Ronaldo het best kan: scoren, kan Messi ook. Naast scoren blijft er niet zoveel van Ronaldo over terwijl Messi ook als voeballer keer op keer floreert.

11 oktober 2017 om 08:57

Messi is idd beter dan Ronaldo maar Ronaldo presteert beter, dus verdiend hij gewoon weer de Gouden Bal. Ik kan beter in mijn werk zijn dan mijn collega maar als hij die maand beter presteert dan ik, wordt hij medewerker van de maand, bij wijze van.

11 oktober 2017 om 09:11

Jeonowlt. Gaat het echt alleen maar om doelpunten? Is dat echt waar het om draait? Ik haal zijn doelpuntenaantal aan omdat die dit jaar minder was dan andere jaren. Messi is gewoon op voetbaltechnisch en tactisch gebied beter dan Ronaldo. Tegen Bayern zat het met de scheidsrechter heel erg mee onder andere en in de finale scoort hij tegen Juve inderdaad prima goals. Maar dan nog. Hij voegt in het spel van Madrid veel te weinig toe. Messi is vormgever, aangever en doelpuntenmaker. Ronaldo zie ik dat veel minder doen, waardoor hij het ook makkelijker heeft.

11 oktober 2017 om 09:15

Ronaldo won niet de landstitel en de champions league, dat deed real madrid, waar hij onderdeel van uitmaakt.

11 oktober 2017 om 09:24

Helemaal mee eens. Ronaldo is een fantastische doelpuntenmaker maar dat is Messi ook maar voetballend steekt ie er ver bovenuit. Hij heeft het zichzelf schijnbaar moeilijk gemaakt want als ie zijn eigen topniveau niet haalt (op 75% is ie nog waanzinnig goed) maar wel topscorder wordt dan is het volgens velen opeens matig . Maar dan heeft ie nog veel goals gemaakt, veel assists gegeven en mooie acties laten zien. Alleen omdat Ronaldo meer met zijn team heeft gewonnen gaan mensen hem beter vinden. Maar als je Messi bij GA Eagles laat spelen wint ie geen enkele prijs maar daarmee blijft ie nog gewoon wel de beste speler.

11 oktober 2017 om 09:39

Dat is allemaal lief leuk en aardig, maar zo werkt het niet. In de jaren dat ronaldo betere statistieken had dan messi werd er altijd gezegd dat ronaldo alleen tegen de kleintjes scoort en niet tegen de grote clubs terwijl de prijzen worden verdeeld door tegen de grote teams op te staan. Messi won toen prijzen en verdiende de ballon d'or daarmee. Dit jaar staat ronaldo op tegen de grote teams en wint prijzen, messi wint niks en is niet doorslaggevend genoeg geweest dusja nu wint ronaldo hem.En ronaldo wint hem dan voor de 5e keer dus die wordt sws wel genoemd in dat rijte. De enige reden waarom mensen messi zo buitenaards vinden is omdat hij geweldig kan dribbelen en een goede steekpass in huis heeft. Mensen hebben daar altijd een zwak voor. Dat ronaldo de meest krankzinnige looplijnen heeft en ongenaakbaar in de lucht is vinden mensen dan weer minder interessant. Tis allemaal smaak en voorkeur waardoor mensen geilen op messi en denken dat hij 3 klassen beter is dan ronaldo.

11 oktober 2017 om 09:46

Ronaldo zou ook wel in dat rijtje horen, alleen is dat een rijtje voetballers die niet alleen fantastisch zijn in doelpunten maken. Dat is geen steek naar Ronaldo want hij is een fenomeen. Maar zij hebben allemaal magie, Ronaldo heeft dat niet. Ronaldo is een machine, dat zal het voor het gros van de wereld minder mooi maken, het is alleen leuk om na de wedstrijd in de statistieken te zien dat hij er 3 in heeft geschoten, maar tijdens de wedstrijd is het niet zo mooi allemaal. Daarmee zeg ik niet dat hij nooit mooie doelpunten maakt.

11 oktober 2017 om 09:58

Ecuador is toch wel paar niveautjes hoger dan letland..

11 oktober 2017 om 10:06

in 2010 werd de Ballon D'or hem geschonken. Sneijder had hem verdient.
Echt verdient zijn het slechts 3 titels geweest en een hattrick maken tegen Ecuador is nog even anders dan tegen Chili bv. Daar heeft Ronaldo er 48 (?) van. Ben even de tel kwijt. Afgelopen mei toen ik in zijn museum ben geweest stonden er nog 47 op een voetstuk.

11 oktober 2017 om 10:19

Nou draai je het verhaal om. Messi kreeg altijd de titel Ballon D 'or juist omdat hij met Barca veel prijzen pakte en Ronaldo niet.
Het is juist dat Ronaldo alleen de Ballon D'or wint als hij niet alleen de hoofdprijzen pakt maar ook individueel de beste moet zijn, daar waar Messi bijvoorbeeld in 2010 zomaar onverdiend de titel kreeg terwijl Wesley Sneijder de beste was geweest toen hij alle prijzen in Europa pakte, topscorer op de WK en de WK finale speelde

Barca fans hebben een heel kort geheugen maar neem maar van mij aan dat als Ronaldo die prijs wint dan heeft hij het echt dubbel en dwars verdiend. Zoals het jaar waarin hij 17 in de CL maakte en de CL pakte. Of afgelopen CL seizoen waarin hij 10 goals maakte tegen Bayern, Atletico en Juventus.
Dat is echt heel andere koek dan een hattrick tegen Ecuador de nr. 35 van de Fifa ranking.

11 oktober 2017 om 10:34

Aaah heerlijk, daar hebben we die kansloze Thejurgenklopp weer... net doen alsof hij voor Liverpool is, maar ondertussen hielenlikkende comments achterlaat als het maar over Real Madrid gaat. Jouw probleem is dat jij of niet leest of niet snapt wat mensen schrijven. Dan praat je over mijn ronaldo-hatende comments, maar waar lees je dat? Ik zeg zelfs dat Ronaldo een fantastische goalgetter is die vele prijzen won ( oef, zeker een haatdragende opmerking!). Maar prima, blijf jij bij jouw standpunt... Dan zeg ik het nogmaals, Ronaldo is een fantastische speler die indrukwekkende prestaties heeft geleverd, maar hij zal nooit de waardering of herinnering krijgen die een Messi krijgt. Messi zal bij mij mensen in het geheugen gegrift staan zoals bij een Pele, Cruijff en Maradona. Er zijn zat grote voetballers geweest, zoals Puskas, Best, noem maar op, maar niet waar gelijk aan gedacht word. Dat gaat het grote verschil zijn.
Een tip voor jou: Kom volgende keer gewoon met wat inhoudelijks i.p.v. als een kleuter reageren.

11 oktober 2017 om 10:41

Laten we jou dan ook niet meer serieus nemen aub. Jou mening iedere keer maar weer als een feit presenteren. Je lijkt wel een klein kind Warabe..

11 oktober 2017 om 10:53

Mastero zo jong en nu al problemen met je geheugen?
Volgens mij heeft Ronaldo dit jaar de CL gewonnen. Ik dacht zelfs dat hij daarin redelijk belangrijk is geweest voor zijn club. Iets van een reccord gemaakte doelpunten in de Knock out fase of zo.
Volgens mij won hij ook de Spaanse titel maar kan mij vergissen. Is ook alweer zo lang geleden.

Oh wacht Messi was Europees topscorer. Daar baseer jij je op zeker?
Maar daar heeft hij al een prijs voor gekregen

11 oktober 2017 om 11:13

Wat een gelul altijd zeg. Met je doelpunten tegen landen als letland etc. Ronaldo heeft allang bewezen dat hij gewoon een doelpunt machine is. Pf het nou tegen Letlabd is Bayern munchen of een Juve hij staat er altijd en doet wat hij moet doen. Ik zie een Griezmann geen 15 scoren alhoewel hij wel tegen landen speelt als Luxemburg en Nederland. Ik zie geen enkele spits er zoveel maken ongeacht tegen wie ze spelen.

11 oktober 2017 om 12:42

Lousmanuel. Vriendelijke vriend. Ik refereer juist aan die doelpunten. Messi heeft dit jaar meer gescoord, meer assisten gegeven en meer key passes gegeven. Madrid heeft gewoon over de hele linie een betere basiself dan barcelona. En dat zeg ik als barca fan. Ik vind dat een individuele prijs ook vergeven moet worden op basis van individuele prestaties. En als je zelf regelmatig naar die teams kijkt dan zou je moeten zien dat het gemis van Messi voor barca een groot probleem is, terwijl Ronaldo makkelijker opgevangen wordt. Ronaldo is een pure doelpuntenmachine, daar is ook niks mis mee. Maar ik vind zijn jaar tegenvallen ten opzichte van andere jaren. Messi is veel bepalender voor het spel van Barcelona. Over de hele linie genomen is hij dus gewoon op individueel gebied beter. Dat madrid meer prijzen wint dat zal best, maar is dat helemaal de verdienste van Ronaldo? Nee ik denk het niet

11 oktober 2017 om 13:40

Volgens mij was dat het jaar dat hij ze eigenhandig langs Wolfsburg schoot..

11 oktober 2017 om 14:17

Kunnen we niet ronaldo of messi prijzen zonder de andere erbij te betrekken?

11 oktober 2017 om 18:22

Messi won gisteren dus in zijn eentje van Equador?

12 oktober 2017 om 00:47

Achtelijke analogie Alex17

Dus jij zegt dat Ronaldo werknemer van de maand is voor welke maanden precies?
Als jij op jaarbasis de betere werknemer bent, dan mag hij die maand wel werknemer van de maand zijn maar dan hoor jij toch werknemer van het jaar te zijn?

Je kaart gelijk aan wat het probleem is met Balon d'or. Dat hij niet uitgekeerd wordt op basis van het kalenderjaar.

12 oktober 2017 om 15:11

Mee eens !!!!

12 oktober 2017 om 15:13

Als je de wedstrijd gezien heb kun je niet ontkennen dat zijn aandeel heel groot was los v d 3 doelpunten anders dan CR 7 als hij 2 doelpunten maakt is jij weer man of the match ..wat men vergeet is dat hij verder heel weinig doet of presteert t zijn momenten

12 oktober 2017 om 16:09

CR7 freak

11 oktober 2017 om 07:18

Waar precies was je dan kritisch op? Heb je niet gezien hoeveel kansen Messi voor zijn medespelers creëert? Het is blijkbaar iedere keer wachten of naam van Messi op het scorebord verschijnt, anders was het allemaal slecht.

11 oktober 2017 om 10:46

Kansen creeeren is toch iets anders dan ze daadwerkelijk maken. Maar goed dat heeft hij gister dus alsnog goed gemaakt.

12 oktober 2017 om 00:49

Kansen creeeren is inderdaad anders dan zelf scoren. Maarja, als de kansen niet voor hem gecreeerd worden dan wordt het moeilijk. Messi kan minder op z'n medespelers bouwen dan andersom. Misschien dat hij dat door had en deze wedstrijd meer voor eigen succes ging. Bij Barcelona zie je dat ook vaak gebeuren. Dan neemt hij het heft in eigen hand en forceert de goals dan ook nog.

Probleem is echter dat op lange termijn het team teveel op je gaat bouwen.

Snap echt niet waarom je niet zou beginnen met dybala en wel met een rare spits uit argentinie

11 oktober 2017 om 06:56

Messi en dybala waren drama samen toch? En messi is veel beter die ga je niet wisselen

12 oktober 2017 om 00:50

Ik zie Messi en Dybala wel samen spelen. Maar op korte termijn leek dat niet haalbaar. Waarschijnlijk in de voorbereidingen naar het WK toe is er genoeg tijd om die spelers op elkaar af te laten stemmen.

Eigenhandig naar het wk geschoten, toch? Ik ben benieuwd naar de reacties hierop en hoe snel mensen deze prestatie weer omlaag kunnen praten.

11 oktober 2017 om 08:40

Ik ben eerder benieuwd hoe mensen juist deze prestatie de hemel in prijzen. Laten we wel zijn, dit is natuurlijk een goede prestatie maar moeten we nou echt onder de indruk raken van Messi die Argentinië bij de hand neemt. Een speler van zijn kaliber is dat ook gewoon verplicht, toch? En de selectie heeft ook geen verkeerde namen met Dybala, Higuain en Di Maria.

11 oktober 2017 om 08:48

Alleen deden die eerste twee niet mee.

11 oktober 2017 om 08:54

Dybala speelt niet, Higuain zit nieteens bij de selectie en Di Maria heeft in het wit-blauw nooit kunnen laten zien wat hij bij zijn clubteams wel kon. Nee, ik vind de basis 11 van dit Argentinië echt niet heel indrukwekkend..

11 oktober 2017 om 09:03

De kwalicatie was niet maar één wedstrijd, toch? Argentinië heeft op papier gewoon een topselectie, al is het niet uitgebalanceerd als een Duitsland, maar als jij de beste speler aller tijden bent (volgens velen hier) dan mag je niet je team bij de hand nemen, dan MOET je dat. En hij heeft zijn plicht netjes voldaan.

11 oktober 2017 om 09:07

Klopt, mijn post (afwezigheid Dybala en Higuain) doelde voornamelijk op die laatste 2 interlands. Maar ook buiten dat vind ik Argentinië's aanval van wereldklasse, middenveld aardig, verdediging en keeper niets bijzonders.

11 oktober 2017 om 09:22

Alex17: je kan de prestaties van Messi toch niet onderwaarderen? JIj doet het, maar is het omdat je zelf een andere speler beter vindt, of omdat je echt gelooft dat Argentinië een wereldteam heeft? De cijfers met en zonder Messi spreken boekdelen. Elke keer dat Argentinië erin geslaagd is om te winnen was Messi bijzonder doorslaggevend en als hij er niet was bleek het team drama.

Messi heeft het vorige WK ook alle verantwoordelijkheid opgenomen om zijn team naar de finale te brengen. En als die wereldspelers die je bij naam noemt gewoon de goals maken dan had hij nu copa america's en een wereldbeker in zijn kast staan.

Ik vind het het echt ongelooflijk dat Messi nooit iets goed kan doen voor zijn team in de ogen van vele voetbalfans, puur omdat ze niet verder kijken dan wie de prijs wint of hoeveel keer daarvoor gescoord werd. Zelfs vorige zaterdag creëerde hij volle kansen door spelers uit te schakelen en dan nog wou de spits ze gewoon niet maken.

Sorry, maar als je de prestaties van Messi bij Argentinië afdoet als een verplichting en de logica zelve, dan ben je volledig het pad kwijt. Ga dan maar lekker supporteren voor Portugal zou ik zeggen, want ik heb zo een vermoeden dat je favoriete speler daar rondloopt. Overigens, die is ook enorm beslissend geweest deze kwalificatieronde met 16 goals tegen grootheden als Faroer, Letland, Andorra en Turkije. Volledig te vergelijken met tegenstanders als Uruguay, Colombia, Brazilië, Chili, Peru en Ecuador natuurlijk. En ja dit is een sneer naar Ronaldo en zijn fanboys die altijd maar weer om de gouden bal vragen. Hij verdient hem dit jaar op basis van zijn CL prestaties absoluut, maar bij Portugal is hij echt een zak zout in vergelijking met Messi bij Argentinië. Hij mag Eder danken dat hij de goal wel maakte, waar wereldspelers als Higuain en Di Maria weigerden.

11 oktober 2017 om 09:44

Toch spreken de cijfers met en zonder ronaldo bij portugal boekdelen. En de anderen maken hem niet.

11 oktober 2017 om 10:30

Man man man, wat ben jij een blinde hater. Wat weet jij nou van Ronaldo of Portugal?

Die sterke tegenstanders van Argentinie die je boven noemt, daar heeft Argentinie dus nu heel slecht tegen gedaan. Het is niet voor niets dat zij slechts 6e stonden en uiteindelijk maar 3e zijn geworden.
Kan Ronaldo het helpen als zij ingedeeld worden in een zwakke poul?

De vorige WK in 2014 was Messi alles behalve de man die Argentinie naar de finale leidde.
Hij was alleen goed in de poulfase. Daarna heeft hij de rest van het tournooi gewandeld. 6,5 km per wedstrijd. 0.7 km meer dan zijn keeper.
De Argentijnen zelf vonden Di Maria beter totdat hij geblesseerd raakte en uiteindelijk was Mascherano de beste aan de kant van Argentinie.

Je wilt toch niet deze hattrick van Messi tegen Ecuador, de nr. 35 van de Fifa ranking, vergelijken met de hattrick van Ronaldo in de herkansing tegen Zweden (hij maakte alle 4 in 2 wedstrijden)

11 oktober 2017 om 10:57

DI Maria raakte in de wedstrijd tegen Zwitserland op het WK de bal 52 keer kwijt in een wedstrijd. Heb je er een bron bij dat Argentijnen Di Maria beter vonden dan Messi dat WK, want ik kan het me echt niet voorstellen. Het klinkt gewoon als de zoveelste onwaarheid van jouw kant.

En als je dan toch bezig bent met zoeken: in een Catalonie topic beweerde je dat Pique in het begin van zijn carriere weigerde Spaans te praten met de pers. Vermoedelijk ook een leugen, maar als je een bron hebt lees ik het graag.

11 oktober 2017 om 13:21

Als je die hattrick niet met elkaar mag vergelijken, dan graag ook nooit nog een vergelijking tussen Messi en Ronaldo. Überhaupt graag nooit nog zo'n vergelijking, maar dat is zeker teveel gevraagd?

Als je dan toch vergelijkingen wil trekken, bekijk de goals van Messi voor Argentinië en de tegenstanders en vergelijk voor de fun met die van Ronaldo en Portugal. Plaatst alles lekker in perspectief, maar dat wil je waarschijnlijk niet zien.

Ach, weet je wat? Het kan me eigenlijk allemaal vrij weinig schelen hoe mensen de kwaliteiten van Messi of Ronaldo inschatten. Wat maakt het voor mijn leven uit wie beter is. Ik geniet van het genie van Messi, laat de rest maar genieten van andere zaken. Ik kan er alleen niet tegen dat prestaties neergepraat worden omdat iemand toevallig fan is van een andere speler.

12 oktober 2017 om 16:20

Op papier Icardi, Higuain, Aguero, Dybala,Di Maria , Messi, Otamendi , Mascherano die je kunt opstellen dan zijn er mensen hier die beweren dat t elftal maar matig is .. het ligt mijns inzien aan de coach het is aan hem om een zo sterk mogelijk elftal op te stellen als dat betekent dat een paar spelers niet op hun favoriete plek kunnen spelen zal hij een beetje moeten puzzelen maar vooral maanden wel met een vaste kern moeten gaan spelen die bovengenoemde spelers hebben genoeg kwaliteit om voor t team t beste resultaatneer te zetten en water bij de wijn te doen en t is aan de coach om dat elftal zo goed mogelijk te laten fungeren en vertrouwen op laten bouwen..als je ltst 2 jaren naar Messi kijkt stelt hij zn ploeggenoten keer op keer in staat om te scoren anddrs dan CR 7 die meer bezig is met zelf scoren wat hij goed doet...Messi scoort en geeft veel passes en assist dus hij kan heel goed een linie terug zakken om een extra plek te creeren voor een aanvaller die gemakkelijk scoort

11 oktober 2017 om 08:49

Toch normaal deden mensen ook toen portugal tegen over zweden stond titanen strijd ronaldo vs ibra. en toen scoorde ronaldo er 3 en gingen ze door .

en weet je wat iedereen vind het intikkertjes etc etc . kwalificatie maar etc etc ..

de haters zullen altijd haten.

messi is geweldig maar ronaldo is net zo geweldig. en de bashers en haters kunnen dat niet eerlijk zeggen.

en iedereen heeft een persoonlijke mening en gelukkig maar anders zou iedereen in een Ferrari rijden, de een vind de stijl van ronaldo mooier de ander de dribbels van messi ..

geniet er gewoon van

12 oktober 2017 om 00:55

Met alle respect, maar als je niet kan toegeven dat Messi op voetballend vlak beduidend superieur is aan Ronaldo dan valt er niets aan te doen.

De enige mensen die nog beweren dat Ronaldo beter is zijn een handjevol mensen hier op voetbalzone. Ben zelden iemand in werkelijkheid tegen gekomen met verstand van voetbal die Messi niet beter vindt.

Neemt niet weg dat Ronaldo een geweldige speler is en ook behoort tot het rijtje beste spelers ooit.

12 oktober 2017 om 16:23

Messi is meer een veel scorende spelmaker CR 7 is een doelpuntenmachine 2 verscbillende stijlen allebei uniek en extreem effectief. Puur kwestie v smaak ..!

12 oktober 2017 om 16:26

Maar Messi is in mijn ogen voetballend beter en een echte teamplayer dat spreekt mij aan bij CR 7 is alles zo gericht op hemzelf , niet juichen als medespelers scoren, wegwerp gebaren maken als hij een keer een bal niet krijgt , speelt doelgericht maar vooral eerst voor hemzelf. Gebaren maken etc als t tegenzit ..

Ongelofelijk! Trots dat ik deze man mag meemaken. Dit zal pijn doen bij de Maradona fans, niemand kan er meer omheen: deze man is de beste aller tijden en dan zeg ik natuurlijk niet op basis van deze wedstrijd maar op basis van de afgelopen 10 jaar. Staat op wanneer het moet met zo’n matig team en schiet zijn land eigenhandig(voetig) naar het WK. Je zag duidelijk dat Messi instructies had gekregen van Sampaoli dat hij gewoon voorin moest blijven en zich moest concentreren op het scoren en niet de ballen ophalen op eigen helft, geen corners nemen. Hij hoefde niet alles in zn eentje te doen en het heeft duidelijk gewerkt. Als hij betere aanvoer had bij Argentinië waren ze alllang gekwalificeerd en zelfs groepshoofd geworden, mijn hemel wat zijn de spelers van Argentinië matig zeg.

11 oktober 2017 om 07:47

Haha ja, inderdaad een heel matig team met higuain, Messi, dybala, di Maria etc. Ben ik toch wel ff een partij blij met Babel, Janssen en dost. Gewoon een wereldelftal man, dat Argentinië, waar het alleen ff niet loopt.

11 oktober 2017 om 08:02

Je noemt vier spelers waarvan eentje messi zelf is en twee er niet spelen maar onder sampaoli structureel bankzitten. Die vierde is vervolgens ook nog eens figuurlijk afwezig in alle topwedstrijden voor club en land.

11 oktober 2017 om 08:54

pastore, otamendi, mascherano, banega, romero, rojo, mercado, icardi Etc, heel matig idd.. Hou nou toch op man. Dat ze niet op worden gesteld is een ander verhaal. Maar arg kan gewoon een gruwelijk team hebben hoor.

11 oktober 2017 om 10:11

zo een beetje alles dat je opnoemt doet niet mee.

11 oktober 2017 om 12:26

@ Karssino, klopt dat geef ik ook zelf aan maar dat is het punt dus niet.

Er wordt gedaan of Argentinie allen tussen 11 blinden kan kiezen, terwijl er gewoon genoeg spelers met Europees topniveau beschikbaar zijn.

Keuzes van de trainer dus dat het geen sprankelend elftal is, maar keuze zat om een top team op te stellen.

edit: wel grappig dat als het niet lukt aan anderen ligt en nu het wel eens lukt is het Messi zijn verdienste. Meten met 2 maten noemen ze dat.

Daarnaast ben ik uiteraard wel gewoon blij dat Messi en co gewoon aanwezig zijn op het Wk

12 oktober 2017 om 16:34

Precies de taak v d coach om daar een elftal v te maken hallo : Dybala,Higuain,Icardi,Aguero,Di Maria, Messi,Otamendi,Mascherano, Pastore ,Mercado,Rojo,Banega etc ...manlief als je dit matig noemt dan heb je geen verstand v voetbal ...die Sampoli moet daar een team van maken ook Dybala kan netals Messi op het middenveld spelen puzzelen dan staat er een wereldelftal

11 oktober 2017 om 09:56

Je bent er met recht trots op! Goed gedaan man!

Laten we nu niet doen of Argentinië buiten Messi een selectie van het niveau Luxemburg heeft, het is geen Duitsland of Frankrijk, maar daarbuiten zijn ze echt niet veel minder.

11 oktober 2017 om 10:18

Blij, zelfs heel blij, mag je zijn dat je deze man mag meemaken. Maar trots? Naar mijn mening kun je alleen maar op iets trots zijn wat je zelf gedaan hebt of waar je tenminste een bijdrage aan geleverd hebt. Duitsland is wereldkampioen en ik was blij toen ze het werden en ben het nog steeds maar ik heb hooguit met een paar centen van mijn belastinggeld daartoe bijgedragen dus ben ik er ook niet trots op.

11 oktober 2017 om 10:36

Staat op wanneer het moet? Echt? Hoeveel finales heeft hij dat niet gedaan voor zijn land?

11 oktober 2017 om 11:42

Hij stond vandaag toch op wanneer het moest? Nu Messi weer eens het tegendeel bewijst ga je weer oude koeien uit de sloot halen

11 oktober 2017 om 13:23

Hij is de enige van zijn team die opstaat in de finales. Of ga je dat ontkennen? Di Maria en Higuain zijn net diegene die presteren om alles te missen. Kijk de wedstrijden nog eens (of gewoon voor de eerste keer).

12 oktober 2017 om 09:40

Hij heeft het zelf over de afgelopen 10 jaar... Lees je ook waar ik op antwoord?

12 oktober 2017 om 09:41

Hij heeft toch eigenhandig de finale tegen Chili verloren? Of wil jij dat ontkennen?

12 oktober 2017 om 16:35

CR 7 fanaat ?

Wie had hier nu echt gedacht dat Argentinie het niet ging halen? Niemand toch. Zo een goed team. Heb geen enkele wedstrijd van gezien, deze campange, maar met die namen kan je toch niet uitgeschakeld worden voor een WK eindronde. Voor mij behoren ze zelfs tot de kanshebbers om het WK te winnen

11 oktober 2017 om 10:39

Klopt. Ik ging ervan uit dat ofwel zij deze uitwedstrijd tegen de nr 35 van de Fifa ranking zouden winnen of anders toch 5e zouden worden en dan tegen de 113e van de Fifa ranking alsnog kwalificatie veilig zouden stellen. Want kwalificeren in Zuid Amerika is toch echt een eitje.
Zelfs de huidige Oranje zou het daar halen waar 50 reeds verzekerd is van deelname.

Waar ik ook vanuit ga is dat Messi uiteindelijk ook de Coppa America ooit zal winnen. Niet alleen om dezelfde redenen als hierboven maar vooral ook omdat het tournooi vaker wordt gehouden.
Vaak om het jaar en bovendien hoef je je daarvoor niet eens te kwalificeren.
Appels met peren vergelijken dus.

We zullen zien hoever Argentinie, met de op een na breedste selectie ter wereld, volgend jaar komt.

Ik ben hoe dan ook blij dat Argentinie wel aanwezig zal zijn. Op de WK wil je altijd de allerbeste zien.

11 oktober 2017 om 11:32

de zuid amerikaanse kwalificatie is echt verreweg het moeilijkst. Je hebt vijf absolute toplanden en dan is er ook nog een kans dat een land als peru of paraguay een goede kwalificatie heeft.

en de copa america is om de 4 jaar met 2016 als uitzondering.

12 oktober 2017 om 16:37

Dit Nederland zou heel veel moeite hebben om van deze fysiek sterke en harde voetballers te winnen ...hoe durf je nederland in je mond te nemen ..sissie voetballers

Messi de beste voetballer aller tijden niemand die beter is en was, en kom aub niet met Cruijf en Pele, die speelden tegen mensen die in de rust rookten en kroketten aten.

11 oktober 2017 om 08:43

Ondanks dat ik het waarschijnlijk eens ben met je vind ik het niet nodig om de prestaties van Cruijff en Pele naar beneden te halen. Die gasten leefden in een tijd waar ze zelf (zeker Cruijff) ook rookte en slechte voeding aten. De omstandigheden waren destijds voor iedereen hetzelfde net als dat nu het geval is, dus je vergelijking is scheef.

11 oktober 2017 om 10:47

Hoezo? Cruijff was toen, na Eusebio en Pele ook de beste van de wereld.
Eusebio was waarschijnlijk beter dan Pele. Klopte Pele in een directe confrontatie in 1966 met 3-1 en scoorde 2x. Brazilie was toen tweevoudig wereldkampioen en pakte de titel opnieuw in 1970.

Cruijff kon in zijn tijd de beste zijn, terrwijl hij bv kon roken. Waarom zou hij toen meer moeite hebben gedaan?
Nou ja, hij had in ieder geval de prestatie van 1974 moeten willen verbeteren. Of bv een Europese titel pakken.
Om die reden legt Cruijff het af tegen Pele, Messi of Ronaldo maar vergelijken kan altijd.

11 oktober 2017 om 11:03

Ik begrijp je reactie niet helemaal. Ik bedoel te zeggen dat niet fair is om te zeggen dat het voor Cruijff en Pele makkelijker was in hun tijd omdat hun collega's niet voor hun sport zouden leven. Hetzelfde geldt namelijk voor Cruijff en Pele. In dat kader is zijn vergelijk scheef. Dat je een persoonlijke voorkeur hebt voor een speler begrijp ik wel, maar dat staat los van de omstandigheden waarin men speelt of gespeeld heeft.

11 oktober 2017 om 08:46

Tegenwoordig is een frikandelletje in de rust prima te doen als profvoetballer. ~ Rafeal van der Vaart

11 oktober 2017 om 08:56

Je zou maar een volwasse man zijn en je constant hier mee bezig houden.

Het gaat hier om een kwalificatie he, niet het winnen van een WK zoals Maradona deed.

Ik baal er wel van dat Argentinie op het laatste moment toch nog het WK heeft gehaald. Nu is jammer genoeg Nederland waarschijnlijk het enige topland dat het komende WK gaat missen maar ik had graag gezien dat Argentinie net als Nederland niet naar het komende WK hoefde te gaan. Ik verwacht dat Argentinie volgend jaar niet verder komt dan de achtste finale want als ze nu al zoveel moeite hebben om het WK te bereiken dan hoef je er volgend jaar ook niet veel van te verwachten.

11 oktober 2017 om 08:00

Er mist geen een topland op het WK hoor. Ja oké, misschien Chili.

11 oktober 2017 om 08:08

Dus omdat Nederland het niet gehaald heeft hoopte je ook maar dat Argentinie het niet zo halen? Want dan zou de uitschakeling van NL meevallen?

11 oktober 2017 om 08:31

Dan zou inderdaad de uitschakeling van Nederland meevallen. Nu is Nederland voor de tweede keer op rij afwezig op een groot eindtoernooi en is daarmee het lachtertje van de wereld. Als Argentinie met de beste speler ter wereld het WK had gemist dan was Argentinie het lachertje van de wereld want iedereen verwacht dat Argentinie wel het komende WK zou halen.

11 oktober 2017 om 08:45

Sowieso boeit het hele WK me al vrij weinig doordat Turkije en Nederland niet aanwezig zijn. Afwezigheid van Argentinië had dat wel compleet gemaakt.

11 oktober 2017 om 08:31

Haha Dirk... je vind Ajax zeker ook nog een Europese topclub?? Topland, hou op man.

11 oktober 2017 om 09:17

Ik snap je reactie om de pijn een beetje te verzachten als Argentinië of een groot voetballand niet naar het WK gaan.

Maar beter ga je zorgen maken hoe het kan dat b-landen wel zijn gekwalificeerd of zijn in de play-offs.

Voor het slapen zei ik al te hopen om wakker te worden en een hattrick van Messi op t scorebord te zien, maar winnen was ook voldoende. Wat ben ik blij dat we Messi en co. Er ook bij hebben ok WK!! Nu hopen dat Sampoli raad weet met deze selectie, want op kwaliteit gebaseerd horen ze in top 4 teams vind ik.

Het werd verdomme tijd ook! De drie wedstrijden hiervoor heeft hij niks maar dan ook echt niks betekend voor Argentinië. Begrijp me niet verkeerd, Messi is Messi maar laten we niet doen alsof hij niet slecht was in de wedstrijden hiervoor.

11 oktober 2017 om 08:26

Hij heeft vier teamgenoten één op één gezet tegen Peru. Scoren is niet de enige manier om goed te kunnen spelen.

11 oktober 2017 om 09:01

🙈🙈🙈 Wedstrijd tegen Peru waarschijnlijk niet live gezien?!!!

Mooi voor Messi en Argentinië dat het toch gelukt is. Ik snap dat Sampaoli voor zulke cruciale wedstrijden het niet aandurft om Dybala en Messi samen op het veld te laten staan, maar 2 keer hele wedstrijd op de bank? Had hem dan lekker thuis gelaten.

11 oktober 2017 om 08:32

Ja idd nu heeft hij een lange reis gemaakt voor niks. En moet hij weer terug.

Mag ook wel tegen Ecuador, je moet je diep schamen als je met al die sterren het wk mist.

Waar zijn die jongens op dit forum, die zeiden dat Argentinië beter af was zonder messi? Messi heeft het maar even bewezen weer.

11 oktober 2017 om 10:40

Net zoals tegen Duitsland en Chili. O wacht..

11 oktober 2017 om 11:03

Het punt was of Argentinie beter af was zonder Messi. Als je dan toch de wijsneus uit wilt hangen, probeer dan zelf tenminste niet zo dom over te komen.

Als iemand reageert:' Messi laat het altijd zien', dan had je comment ergens opgeslagen. Nu is het een beetje sneu.

Waarom spreekt iedereen hier over 'grote namen'? Leuk dat een land grote namen heeft, maar dan moeten ze ook spelen.. Messi is de enige grote naam die speelt én presteert. Meer dan de helft van de wedstrijden speelt hij met namen als Pratto, Benedetto, Gomez, Paredes etc.. Die mannen kunnen niet eens dribbelen of kaatsen.

11 oktober 2017 om 08:41

Het zijn dan geen grote bekende namen maar het zijn absoluut geen koekenbakkers. Een Benedetto kun je - los van zijn leeftijd - rustig scharen in een rijtje met Driussi en Alario, die afgelopen zomer naar respectievelijk Zenith en Leverkusen gingen. Sampaoli heeft gekozen voor toewijding, inzet en bovenal spelers die Messi kunnen laten excelleren.

11 oktober 2017 om 09:58

Met dit team win je niet tegen topploegen, je hebt maar 1 echte topper en dat is Messi. Komt er bij dat ze met 3 verdedigers spelen, grote ploegen spelen je kapot met zoveel ruimte.

Nu NL niet mee doet met het Wk...

Wat hoop ik zo dat Argentinië wereldkampioen gaat worden door toe doen van Messi. Dan is de discussie van de beste speler ooit, ook voorbij.

11 oktober 2017 om 08:34

Nou die discussie zal zeker niet voorbij gaan. Heb het nog nooit meegemaakt dat iedereen tegelijk met elkaar eens was. Discussie zal altijd blijven. Anders zou het hier een beetje saai worden.

Nu maar hopen dat die kleine Argentinie naar de wereldcup schiet! Ik gun het hem van harte.

Hij verdiend de ballon d'or...schiet met een hattrick Argentinie naar het wk..iets waardoor in 2013 ronaldo de gouden bal won...door de stemming op te schuiven... hij is onvergekijkbaar met iedere speler die momenteel speelt..genieten zolang hij er nog is.

11 oktober 2017 om 13:50

Alleen heeft Ronaldo 15 goals gescoord in de kwalificatie en is direct geplaatst, 12 goals in de CL waarvan 10 tegen absolute wereldteams en ook een mooi aantal in La Liga. Immens groot aandeel gehad in het succes van zowel Real als Portugal. Denk dat Messi volgend seizoen meer kans maakt.

11 oktober 2017 om 14:51

Jij bent tenminste een Ronaldo fan waar je mee kan praten, goede argumenten.

Er was nooit een betere voetballer, momenteel is er zeker geen betere voetballer en er zal hoogwaarschijnlijk nooit een betere komen ook. Wat een voorrecht om deze man 2x per week te mogen zien voetenballen. Vannacht mijn wekker gezet. Een hele slechte wedstrijd gezien, man wat is Argentinië momenteel zwak. Maar Messi Messi Messi wat ben je goed!!!

Die Messi is echt niet normaal goed! Dat is echt compleet gestoord gewoon. Vannacht liet hij zien dat hij met Argentinië nog een WK wil spelen. Argentinië speelde best redelijk, je kunt zien dat er zoveel kwaliteit is. Aan Sampaoli nu om er een machine van te maken.

Ik had toch veel meer verwacht van Sampaoli. Als hij met deze opstelling gaat spelen op het WK, dan komen ze niet eens door de groepsfase. Hij moet vooral terug met 4 verdedigers gaan spelen, en dan zou ik die spelers uit eigen compitie niet opstellen, allemaal matige spelers. Maacherano zou ik ook op de bank zetten, ze kunnen beter Garay naast Otamendi zetten.

Goed om te zien dat Messi eindelijk opstaat na een jaar waarin ze in de kwalificatie alleen maar 2 doelpunten hebben gemaakt, waarvan een penalty en een eigendoelpunt van Venezuela. Wat ik bedoel is hoe schaars die kansen eruitkomen. Messi die maar blijft pasen, Di maria die er maar niet doorheen komt. Dit is de eerste wedstrijd in de kwalificatie waarin ik dezelfde Messi zag als in Barcelona. Als hij zo doorgaat ipv naar achteren hangen dan is Argentinie een gevaarlijke ploeg (moest het eigenlijk allang en breed zijn met al die toppers)

11 oktober 2017 om 10:46

Het is inderdaad bizar voor woorden. En dan te bedenken dat Argentinië wereld voetballers heeft als Messi, Dybala, Icardi, Aguero etc. Je zou juist denken dat doelpunten maken met zo een team geen probleem moet zijn.

11 oktober 2017 om 10:53

Ik heb wel wat wedstrijden gezien van Argentinië. Die spelers zijn geen schim van wat ze normaal zijn bij hun club. Heb het idee gehad dat dat door Messi kwam, je zag iedereen de hele tijd pasen naar Messi en afwachten ipv zelf iets op tw zetten. Maar ze hebben ook een tijdje zonder Messi gespeeld en daar waren ze ook niet echt bepaald creatief. Weet niet waar het aan ligt maar is inderdaad belachelijk.

11 oktober 2017 om 10:59

Het zijn teveel sterren bij elkaar, dat is nooit goed voor een elftal wat niet wekelijks met elkaar samenspeelt. En laat het net zo zijn dat je 5 topklasse spelers hebt voorin. Je kunt ze beter een op elk positie hebben. Ze hebben geen gebalanceerde elftal. Ik vind hun middenveld en de backs niet echt aansluiten bij de aanvallers. Als team in het geheel is het niet wat het lijkt. Maar met al die individuele kwaliteiten voorin blijft het toch opmerkelijk.

scorebord journalistiek als je niet heb gescoord heb je niet goed gespeeld wat een onzin

Ik ben fan van beide maar vind dat Ronaldo altijd geforceerd alle records wilt verbreken, los van dat hij een winnaar is en een topspeler vind ik dat soms iets te ver gaan. niet juichen als hij niet scoort, altijd die gebaren als het even niet mee zit, vooral als messi in dezelfde competitieweek 3 x heeft gescoord. Soms heb ik het gevoel dat Ronaldo naar Messi kijkt, maar dat Messi naar beneden kijkt om Ronaldo te zien haha.. wetende dat hij toch net iets beter is.

11 oktober 2017 om 10:59

Voorlopig heeft Messi het toch echt moeilijk mee dat hij voor Argentinie nog niets heeft kunnen winnen al heeft hij vooral in de Coppa America genoeg kansen voor gekregen.

In werkelijkheid denk ik dat beide elkaar bewonderen zoals ik doe. Al ben ik als Portugees natuurlijk bevooroordeeld.
Afgelopen avond na de wedstrijd Portugal Zwitserland, heb ook getwijfeld om op te blijven voor de wedstrijd van Argentinie maar was nergens op mij tv. Had geen zin in een livestream zoeken.
Heb daarom alleen mijn mobiel aan laten staan. Toen ik om half vier erui ging om te plassen heb ik eerst mijn mobiel gepakt.
Ik dacht vooraf, of zij liggen eruit of Messi scoort weer eens een hattrick. Ik moest lachen toen ik Sofa Score aanzette.

Wat ben ik blij dat wij deze fenomeen ook op het WK gaan zien. En om eerlijk te zijn gun ik Lionel Messi wel een WK titel. Hij is echt goed op dreef momenteel. Aankomende ballon d'or zal hij denk ik niet winnen, maar die daarna wel als hij dit nog een jaar volhoudt. Al vind ik hem een genie zonder zijn doelpunten. Maar dit zijn mooie momenten waarin Messi zich onderscheidt.

Jammer zeg, had wel grappig gevonden WK zonder NL en Argentinië.

Jaa Messi heel leuk. We weten al bijna 10 jaar dat hij de beste speler is punt. Maar ik vind het gewoon super schandalig dat Dybala gewoon niet speelt omdat Messi zgnmd niet met hem samen kan spelen. Als spelers als Icardi en Higuain moeten banken omdat Messi het niet zitten dan vind ik dat gewoon raar. Men zeurde over het gedrag van Neymar toen hij de pk wilde nemen. Maar wat Messi doet is ook niet bepaald wenselijk.

11 oktober 2017 om 11:36

Het is niet zo dat messi niet met dybala wil spelen, het werkt alleen niet goed genoeg. Ze gaan hieraan werken voor het wk want ik weet wel zeker dat messi de best mogelijke opstelling wilt voor argentinie.

11 oktober 2017 om 11:39

En dan haal je Dybala er automatisch uit? Natuurlijk gaan ze Messi er nooit uithalen al zou hij het zijn die minder speelt met de aanwezigheid van Dybala maargoed. We zullen zien hoe het zal lopen op t wk.

11 oktober 2017 om 11:45

Ik bedoel dat het niet aan Messi ligt, of dat hij het niet wilt. Mij leek het ook logischer dat dybala erin stond maar de Messi dybala connectie heeft tijd nodig

In de afgelopen 11 maanden is er geen andere speler dan Messi geweest die voor Argentinie heeft gescoord. En dan willen mensen nog doen geloven dat hij niet het verschil maakt. Met Messi 21 punten uit 10 wedstrijden. Zonder Messi 7 punten uit 8 wedstrijden.

Prachtige hattrick trouwens. Geen penalties of tap-ins. Dit waren klassieke Messi goals die ieder z'n finesse toonde. Eerste goal een aanval die hij zelf opzet en afmaakt. Tweede goal een dribbel langs verdedigers en dan perfect afgewerkt langs de keeper. Derde goal een dribbel en dan Messi vanouds chipt hem over de keeper.

Eerlijk is eerlijk, aan het begin van deze week had ik kritiek op Messi bij Argentiniã«, vond hem meer een obstakel dat toegevoegde waarde omdat in mijn ogen Messi teveel word geforceerd in hun spel. Nu moet ik echter toegeven dat hij mij gewoon het tegendeel heeft bewezen.

Ik ben nog steeds van mening dat Argentiniã« teveel op Messi leunt en dat als dat zo blijft ze nooit een groot eindtoernooi zullen winnen maar, mocht Sampaoli een balans weten te vinden tussen de exceptionele kwaliteiten van Messi en de kwaliteiten van de andere sterspelers die ze hebben, dan is Argentiniã« een zeer gevaarlijk team dat je nooit mag onderschatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 9
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
J. MussoKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
N. OtamendiVerdediger
N. PérezVerdediger
G. PezzellaVerdediger
R. SaraviaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3725 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren