Feyenoord begint nieuwe titeljacht met overwinning op FC Twente

Zondag, 13 augustus 2017 om 16:20

Feyenoord heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De regerend landskampioen was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor FC Twente, dankzij doelpunten van Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis. Namens de bezoekers was Fredrik Jensen op fraaie wijze trefzeker, maar verder slaagde Twente er nauwelijks in om Feyenoord in de problemen te brengen.

Vooraf was het vooral de vraag wie het doel van Feyenoord zou verdedigen. Brad Jones bleek uiteindelijk niet fit genoeg, dus maakte de negentienjarige Justin Bijlow zijn debuut onder de lat. Feyenoord, dat pas eenmaal in de geschiedenis een landstitel prolongeerde, begon niet overtuigend. De eerste doelpoging was van Danny Holla en even later moest Bijlow zijn eerste redding verrichten na een schot van Jensen uit een lastige hoek. Collega Jorn Brondeel had aan de overzijde weinig te doen.

De eerste serieuze kans voor Feyenoord leverde meteen een doelpunt op. Halverwege de eerste helft bediende Eric Botteghin zijn ploeggenoot Jean-Paul Boëtius met een lange bal, waarna de buitenspeler het leer behendig meenam en Jörgensen vond. De spits kwam goed voor Stefan Thesker en zorgde voor het eerste doelpunt van de middag. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, maar toch slaagde Twente erin om langszij te komen.

Een afvallende bal belandde bij Fredrik Jensen, die de bal ineens op de slof nam en prachtig in de kruising schoot. Voor de eerste keer in 2017 incasseerde Feyenoord een doelpunt in De Kuip in de eerste helft van een Eredivisie-duel. Omdat Brondeel aan de overzijde ternauwernood redde op een schot van Boëtius, stond het 1-1 na 45 minuten. Na rust zorgde de opgestoomde Berghuis voor gevaar, maar Brondeel keerde de inzet van Jens Toornstra met wat mazzel na de voorzet van de buitenspeler.

Hetzelfde tandem, Berghuis en Toornstra, stond aan de basis van de 2-1 van Feyenoord. Een vrije trap van Toornstra stelde Berghuis in staat om bij de tweede paal raak te koppen. Het was geen onverdiende voorsprong, want Feyenoord was en bleef de bovenliggende partij. In de passing was de ploeg van Giovanni van Bronkchorst echter bij tijd en wijle slordig. Twente ontbeerde echter de aanvallende kwaliteit om het Feyenoord weer lastig te maken. Vier minuten voor tijd miste Isaac Buckley-Ricketts nog wel een enorme kans, toen hij plots opdook voor het doel en over schoot.


Poll

Vond je dat Feyenoord een goede wedstrijd speelde?


Gerelateerd

149 reacties (laatste reactie door gio1999)

Boetius speelde een prima wedstrijd, Haps trouwens ook. Ik zie het wel goedkomen met Feyenoord!

13 augustus 2017 om 16:29

Afgelopen drie wedstrijden drie prima assists en redelijk tot goed gespeeld. Heerlijk om hem tot nu toe te zien presteren ondanks alle doemdenkers.

13 augustus 2017 om 16:29

Boetius prima ja, al heb ik wel echt met verbazing naar de verdedigers van Twente gekeken bij de 1-0. Je ziet echt al lang en breed aankomen dat hij de bal terug gaat leggen op Jorgensen en toch komt hij vrij tussen 2 Twente verdedigers in.

13 augustus 2017 om 16:35

Is gewoon erg lastig te verdedigen. Als verdediger moet je dan en de bal en Jorgensen in de gaten houden en ook nog voorkomen dat Boëtius zelf in de korte hoek kan afmaken, aangezien hij langs zijn man was.

Als spits kun je gaan waar je wilt en Jorgensen doet het uitermate goed door op het laatste moment plotseling een andere richting op te rennen. Als verdediger ben je gewoon altijd in het nadeel omdat je dan moet reageren op wat de spits doet.

13 augustus 2017 om 17:58

Er stonden 3 verdedigers is het strafschop gebied he en alle 3 hadden ze totaal geen oog voor Jorgensen. Je zag echt al lang dat Boetius die bal terug ging legen hoor, dus dan mag je toch echt wel verwachten dat er een verdediger voor Jorgensen komt.

13 augustus 2017 om 16:39

Ik vond het geen prima wedstrijd, maar Boetius wist me idd te bekoren. Te veel spelers misten soms net even de scherpte. Blij met de 3 unten.

13 augustus 2017 om 16:50

Je ziet echt een heel andere Boetius dan 2 jaar geleden. Hopelijk kan hij deze lijn voortzetten dit seizoen! De eerste punten zijn gelukkig binnen, tegen een stugge tegenstander. Gewoon lastig voetballen tegen zo'n compact elftal.

13 augustus 2017 om 17:24

Idd... Twente altijd lastig... Thuis én uit. Gewoon drie hele belangrijke punten..

Gefeliciteerd met de overwinning Feyenoord. Voor de neutrale supporter was het echt een heel saaie wedstrijd
Maar dat heb je heel vaak met de eerste wedstrijd.

Ben blij dat we Feyenoord de aller eerste wedstrijd uit al hebben gehad. blijft voor ons altijd één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Gelukkig zijn we dit keer niet helemaal zoek gespeeld

Had gehoopt op een puntje maar dat zat er eigenlijk helaas ook niet in. En Feyenoord heeft ondanks dat hun ook niet heel goed speelden wel verdiend gewonnen.

Gaat voor ons wel een moeilijk seizoen worden. Maar alles boven de nacompetitie streep is mooi mee genomen. En volgend jaar mogen we weer voor Europees voetbal strijden. Als we er dan maar weer staan!!

13 augustus 2017 om 16:26

Het is natuurlijk geen 4-0 geworden. Maar Twente had echt he le maal niets in te brengen. Dus betreft het niet helemaal zoek gespeeld worden. Hele zwakke ploeg, hadden geluk dat Feyenoord nog niet in goede vorm steekt

13 augustus 2017 om 16:39

Eens, maar alle clubs zijn weer verzwakt afgelopen zomer, dus denk dat twente gewoon 7-12 gaat eindigen.

13 augustus 2017 om 17:09

Feyenoord had geluk dat George vlak voor de 2-1 geen strafschop kreeg toen hij werd omarmd. Dat had de wedstrijd op zijn kop gezet. Mazzel dat de video-ref nog niet wordt gebruikt.

13 augustus 2017 om 17:30

Ach, zo zijn er zo veel momenten. Dan had Twente in een minuut of 5 al met 10 gestaan..

13 augustus 2017 om 18:37

En wie zegt dat FC Twente vandaag wel in goede vorm stak? Feyenoord uit is gewoon een lastig karwei. Beide ploegen waren niet goed vandaag en het is duidelijk dat zowel Dylan George als Gjorgjev nou niet bepaald goede talenten zijn. Als FC Twente dit seizoen het linkerrijtje haalt, hebben ze gewoon een prima seizoen gespeeld.

13 augustus 2017 om 22:03

Vak F1, Twente heeft goed partij gegeven, Feyenoord heeft veel geluk gehad dat Jensen het niet op z'n heupen had.
Voor het zelfde geld was Feyenoord op z'n gat gegaan!
De uitslag zegt voldoende, slechts 2-1 ,,,,,,

13 augustus 2017 om 16:40

Vond het van beide kanten dramatisch en als je de kansen optelt, was een puntendeling meer dan terecht geweest. Steriel balbezit zonder enig gevaar noem ik geen overwicht of beter zijn. Feit blijft dat Feyenoord en Twente beide 3 scoringskansen hebben gehad en dat de gelukkigste heeft gewonnen.

13 augustus 2017 om 16:56

@fctwent3; maak je geen zorgen. Zoals ik twente vandaag tegen feyenoord zag spelen wordt het dit seizoen 'gewoon' een strijd om het linkerrijtje. Ik verwacht dat ze soepel bij de nacompetitieplekken vandaan blijven.

3 punten los, kampioenen! Niet echt een goede pot. Ben wel blij met Boëtius. Verder lastig spelen tegen een schopploeg die het goed dicht houdt.

13 augustus 2017 om 16:40

3 punten los van wat? Volgens mij sta je gewoon met een stuk of 7 clubs gedeeld eerste.

13 augustus 2017 om 16:45

Lol denk dat je het iets te serieus opvat. Hij knipoogt gewoon naar de titelrace met Ajax van vorig seizoen. Niet echt provocerend ook.

13 augustus 2017 om 18:07

Sja je kan het zo opvatten, maar als Ajax vorig jaar van willem 2 had gewonnen waren ze kampioen geweest. Dat er wat andere clubs ook op drie staan is niet relevant. Ajax is de grootste concurrent.

13 augustus 2017 om 20:09

Het resultaat van PSV is inderdaad ook totaal niet relevant, die doen toch nooit mee om de titel.

Overtuigend was het zeker nog niet, sommige sterkhouders zijn nog niet op dreef (bv Vilhena, Toornstra) maar ik heb eigenlijk geen moment echt voor puntverlies gevreesd. De organisatie staat al best goed, zo aan het begin. Veel felheid en bij vlagen goede combinaties. Best een goede basis om op door te bouwen, vind ik. En Boetius snoert vooralsnog behoorlijk wat mondjes, kijken of hij dit structureel kan laten zien.

13 augustus 2017 om 16:27

Dat je niet hoefde te vrezen voor puntverlies kwam toch ook vooral omdat Twente gewoon heel zwak was. Kregen zelden 5 passe achter elkaar bij de speler in het goede shirt.

13 augustus 2017 om 16:31

Tja het is altijd een wisselwerking natuurlijk, maar Feyenoord nam de controle wel zelf in handen, zaten er kort op, waren fysiek ook wat sterker.

Feyenoord veel beter en terecht gewonnen, maar wat een jankerds daar bij Feyenoord. Bij elk wissewasje stonden ze te zeuren. Daarnaast was Gozubuyuk en belachelijk slecht en zo erg op de hand van Feyenoord. Zoals bij die laatste voorzet. Bijlow mist de bal buiten de 5 en hij fluit doodleuk voor een overtreding. Man man man

13 augustus 2017 om 16:27

Dat geeft een vervelende nasmaak. Verliezen ok.. maar dat willekeurige gefluit.

13 augustus 2017 om 16:41

Ach, iedereen heeft recht op zijn mening, maar kan je me uitleggen waarom Vilhena voor 3 wedstrijden geschorst moet worden en deze Twente verdediger -ik meen Thesker- met een duidelijke ellebog stoot gewoon slecht met geel wegkomt?

13 augustus 2017 om 16:59

@xiger

Feyenoorders weten echt wel dat er in de Kuip sneller voor dan tegen Feyenoord wordt gefloten, dat zal echt niemand ontkennen. Heel leuk dus dat je dat zo mooi vindt, maar het slaat eigenlijk nergens op. Overigens vind ik dat Twente, en daarmee zijn supporters, vandaag nou niet echt mag klagen over de arbitrage. Twente is constant aan het schoppen geweest en mag van geluk spreken dat ze met 11 man het einde hebben gehaald.

13 augustus 2017 om 17:11

Je bedoeld toen een feyenoorder eerst een elleboog uitdeelde en vrijuit ging?(hetzelfde duel)

13 augustus 2017 om 17:21

Niet zo janken. Wees blij dat je gewonnen hebt man... Wat een draak van een wedstrijd

13 augustus 2017 om 16:28

Op de hand van Feyenoord? Ten eerste ontsnapt Twente tot twee keer toe aan rood en ten tweede krijgt Bijlow bij die voorzet gewoon een arm in zijn maag

13 augustus 2017 om 16:35

Haha man man man welke wedstrijd heb jij gekeken? Twente ontsnapt 2x aan rood en als de scheids in iemands voordeel floot was dat wel voor Twente...

13 augustus 2017 om 16:39

Doe niet zo verontwaardigd joh. Al jaren wordt er overal voor keepers gefloten in dit soort situaties. Die worden nu eenmaal overbeschermd. Niet net doen of dit voor Feyenoord fluiten is, als het overal altijd zo gaat!

13 augustus 2017 om 16:31

Twente schopte elke aanval eruit, gek hè dat de Feyenoorders het dan zat zijn en gaan klagen!

13 augustus 2017 om 16:33

Die kuipvrees van scheidsrechters weet je van te voren. Meestal fluiten ook gozubuyuk of makkelie dan weet je het helemaal wel

13 augustus 2017 om 16:36

Haha grapjas, Twente had tot 2 keer toe een 2de gele kaart moeten krijgen dan is Gozubuyuk volgens mij niet erg op de hand van Feyenoord.

13 augustus 2017 om 16:51

Gozubuyuk had gewoon een grens moeten trekken. Nu bleven ze maar overtredingen maken.

13 augustus 2017 om 23:36

Elk duel begaan de centrale verdedigers en spits van feyenoord een overtreding.. wordt echter nooit tegen gefloten. Beetje misplaatste verontwaardiging.

14 augustus 2017 om 12:57

@92643
Nee integendeel, Serdar had eerder een rode kaart voor Twente moeten tonen en zo een grens trekken,dit deed hij echter niet, waar Twente zich gelukkig mee mag prijzen

13 augustus 2017 om 17:08

Klopt helemaal. De wcheidsrechters zijn allen op de hand van Feyenoord en fluiten nooit in ons nadeel. Het is een waar complot en zou genadeloos gestraft moeten worden. Bedankt dat je mijn ogen hebt geopend. Ik snap mijn mede Feyenoorders ook niet dat ze het hebben over die gele kaarten die niet zijn gegeven want dat waren noet eens overtredingen. Man man man.

13 augustus 2017 om 17:12

Moest even inloggen om te reageren, maar wat een onzin verkondig jij. Serdar floot een drama pot en zeker niet in het voordeel van Feyenoord. Die Twente spelers bleven overtredingen maken maar hij liet het allemaal maat gaan. Feyenoord terechte winnaar!

13 augustus 2017 om 20:56

Serdar is gewoon een thuisfluiter die met twee maten mat. Twente werd voor elk wissewasje afgesloten waar Feyenoord door mocht gaan met vergelijkbare overtredingen zonder afgefloten te worden.

13 augustus 2017 om 23:38

Exact. Gemakkelijk fluiten in het kwadraat. Met de vermeende slotovertreding op die doelman als hoogtepunt.

13 augustus 2017 om 17:26

Haha, hou toch op. Gozubuyuk floot alles behalve in het voordeel van Feyenoord. Kreeg ook terecht fluitconcerten naar 'm toe. Twente mag van geluk spreken dat ze met 11 man eindigden of dat er uberhaupt niet meer kaarten vielen als nu. En dat van Bijlow is ook onzin, want dat gebeurt bij iedere andere willekeurige keeper ook.

13 augustus 2017 om 17:51

Maar niet buiten de 5 meter....

13 augustus 2017 om 21:21

Hij krijgt een hand in zijn rug. OVERTREDING. Daarnaast open jouw ogen eens en zet die gekleurde bril af. Twente had super veel mazzel met de abitrage, die er minstens 1 Twente speler van af kon sturen met een rode kaart. Daarnaast 5 meter of de middenlijn het maakt niet uit een overtreding is een overtreding en een duw een duw

13 augustus 2017 om 23:39

Zag je wel dat die Twente speler een volle duw kreeg? En het dominoeffect was dat de keeper wat werd aangeraakt.. buiten de 5 meter. Schandalig gefloten.

14 augustus 2017 om 12:13

@92642
Twente-speler duwt de keeper zelf met 1, heeft niks met een domino-effect te maken.
Daarnaast blijft het zo, dat wanneer een keeper in de lucht geduwd wordt dit als een overtreding moet worden gezien.

13 augustus 2017 om 22:28

Serieus? De scheids geeft geen enkele keer een 2e gele kaart aan een Twente speler.. neem de gele kaart van Toornstra. Waar bleef de 2e gele kaart voor Jensen? Deed precies hetzelfde en gaat vervolgens nog eens op de hakken van ik meen Boetius lopen. Dan krijg je terecht kritiek op de scheids. Laffe wedstrijd gefloten en zeker niet in het voordeel van Feyenoord.

Moeizaam maar gelukkig wel de 3 punten binnen.

3 kansen 2 goals. Effectief maar poepsaai Feyenoord.

13 augustus 2017 om 16:40

Ja en als Twente die laatste erin schopt spelen ze gewoon gelijk ik was meer verbaasd van het feit dat Feyenoord nog niet helemaal wakker lijkt.. Twente daar in tegen speelde best leuk en had een goede tactiek.

13 augustus 2017 om 16:47

Als als als. Daar koop je niks voor. Als van persie misschien speelde was het wel 5-1 geworden

13 augustus 2017 om 16:57

Als Kuwas iets scherper was was het 4-1 geworden

13 augustus 2017 om 17:06

Twente speelde best leuk? Ik heb een tijdrekkende schopploeg gezien. Niks leuks aan. Utrecht speelde leuk voetbal tegen ADO.

13 augustus 2017 om 20:58

Schopploeg? Ik wist niet dat je een ploeg die geen vlieg kwaad doet zo kunt bestempelen. Ellebogen van Feyenoord zijn niet bestraft...

13 augustus 2017 om 21:24

En een tackle van Thesker die rood had mogen zijn. Ga de statistieken bekijken en je zal zien dat Twente meer dan 20 overtredingen heeft gemaakt. Dat mag je dan best een schopploeg noemen

13 augustus 2017 om 22:32

Twente parkeerde 75 minuten de bus.. altijd lastig. Ze missen wel creatifiteit. Weet ook niet of ik de CL duels ga kijken want dat word zwaar zeg..

13 augustus 2017 om 16:49

Maar ze winnen wel. Drie punten. Daar gaat het om.

Feyenoord speelde niet super maar wel degelijke overwinning ziehet hoopvol voor het komende seizoen !!!

Niet al te overtuigend, maar los van de prachtige gelijkmaker en de kans voor de city speler niets weggegeven. Haps en jpb staan er meteen en zelfs diks was goed vandaag. Beetje slordig nog maar goede overwinning.

Niet heel goed tot nu toe. Veel parallellen met het seizoen 15/16 waarin we in het begin veel wedstrijden wonnen met heel veel mazzel zonder goed te spelen, wat uiteindelijk leidde tot een periode met minder geluk en 7 nederlagen op een rij.

13 augustus 2017 om 16:31

Alleen is deze wedstrijd niet met geluk gewonnen. Leuk geprobeerd wel.

13 augustus 2017 om 16:43

Wat een verschrikkelijke vergelijking.................. auwwww...

Leg de selecties van seizoen 15/16 en van dit seizoen naast elkaar. Kijk naar het vertoonde spel in beide seizoenen. En dan kom je niet, echt gewoon niet tot die conclusie. Alsjeblieft zeg.

Drie goede beweeglijke aanvallers, een ijzersterk middenveld, een prima verdediging, maar nog wel wat onwennig spel waarbij veel combinaties nog stranden en nog bijgeschaafd moet gaan worden. Dat is wat we nu zien. Seizoen 15/16 was een heel ander verhaal met buitenspelers die niks konden klaarspelen (kuyt op de vleugel voldeed absoluut niet, Bilal 0 rendement), een luie spits die alleen maar kon afmaken (kramer), een niet funtionerend middenveld (vejinovic die als verdedigende middenvelder niet tot zijn recht kwam, El Ahmadi die aan het zwemmen was omdat hij niet alles alleen kon) en een redelijke verdediging. Verschrikkelijk spel ook. Nee toen hebben we echt regelmatig geluk gehad, nu waren we duidelijk sterker, alleen niet sprankelend.

13 augustus 2017 om 16:53

Ik heb het ook niet over de selectie en het getoonde spel maar o.b.v. dat we de afgelopen twee thuiswedstrijden net zo goed hadden kunnen verliezen. Uiteindelijk winnen we vandaag dankzij een doelpunt uit een vrije trap.

13 augustus 2017 om 17:18

Maar doelpunten uit vrije trappen tellen ook toch? Het komt nu net over alsof een doelpunt uit een vrije trap geluk is of niks voorstelt.

Feyenoord was vandaag niet overtuigend, maar toch ook niet echt in gevaar geweest. Toornstra viel tegen vandaag! Op naar volgende week!!

Mooi dat Boetius het zo goed lijkt te doen. Anderhalf miljoen is een koopje tegenwoordig, ook nog steeds potentieel oranje materiaal op die leeftijd.

Heerlijke vleugelspelers, ik hoop dat iedereen die twijfelde aan JP nu eindelijk inziet dat die jongen een absolute toevoeging is voor dit elftal. De backs speelden ook wel lekker, zin in dit seizoen!!

13 augustus 2017 om 16:26

Beetje voorbarige conclusie niet ? Zijn debuut bij Feyenoord was ook heel goed, daarna zakte hij ook ver terug.
Moet nu ook nog maar over een langere periode het niveau vast kunnen houden.

13 augustus 2017 om 16:33

Ze eerste seizoen was goed, 2e nog beter en in zijn derde ging zowat alles naar de klote wat Koeman had opgebouwd. Het is heus niet zo dat hij volledig uit het niets matig begon te spelen. Natuurlijk lag het ook voor een deel aan zichzelf, maar hij hoort niet alle schuld te krijgen.

13 augustus 2017 om 16:42

Precies 1 Zwaluw mocht nog geen mooie zomer.. na een half jaar verdween hij in de anonimiteit dus niet te vroeg juichen.

13 augustus 2017 om 21:27

Daar waar ze bij Ajax zo goed in zijn. JPB heeft de voorbereiding ongelooflijk goed gevoetbald en trekt dat nu door. Het is geen 17 jarig ventje meer. Daarnaast wordt hij denk ik nog beter als Elia

Matige wedstrijd tegen een heel matig Twente.
Denk dat Twente het nog wel een lastig kan gaan krijgen dit seizoen.

13 augustus 2017 om 16:34

Viel me nog mee , verdedigend stond het goed. Pakken toch nog bijna een punt ook nog

13 augustus 2017 om 16:42

Nou ja verdedigd goed, bij de 1-0 lijkt het verdedigend nergens op. Maar wel redelijk weinig weg gegeven ja, maar ook bijna niks gecreeerd. Ik vond het er niet echt veel belovend uit zien.

13 augustus 2017 om 17:03

Nou ja, twente miste voorin ook wel Assaidi, de grote uitblinker in de voorbereiding, daar komt veel creativiteit en dreiging van af. En twente zal ook nog 1/2 nieuwe spelers aantrekken, dus zie het wel goedkomen met twente, defensief vrijwel niks weggegeven tegen de kampioen en vorig jaar het team met de meeste goals.

13 augustus 2017 om 19:16

Je hebt gelijk dat Assaidi de smaakmaker was van de voorbereiding. Maar dat tekent wel de aanvallende triestheid van FC Twente, aangezien Assaidi amper gespeeld heeft in de voorbereiding.

Er ontbreekt creativiteit bij Feyenoord in de as. Geen 1 steekpass gezien. Alles via de flanken (wat ze overigens goed doen), maar blijft link. Jpb is wel een genot hoor. Slimme vleugel. Speelt volwassen die vent. Haalt de achterlijn en heeft een puike voorzet.

13 augustus 2017 om 16:29

Bij de eerste goal zwijnde hij overigens wel. Bal sprong van zijn voet en ging bijna over de achterlijn. Hoor je overigens niemand over

13 augustus 2017 om 16:32

Nee natuurlijk hoor je daar niemand over, omdat er een goal uit is gevallen en het uiteindelijk goed is gegaan. Was gewoon een prachtige actie.

13 augustus 2017 om 16:34

Naar mijn idee nam hij hem juist mee door een klein beetje aan te raken zodat de bal wat vertraagde.. Hij rende te hard, en had een man te dicht bij zich om hem aan te nemen

13 augustus 2017 om 16:29

Precies wat we bij Ajax missen helaas. Al is het bij die Jpb altijd maar afwachten hoe lang hij het zal vol houden

13 augustus 2017 om 16:36

En Berghuis gaat ook eens een keer buitenom. Dat is verrassend om te zien.
Tandem Boetius en Haps gaat ook als een Tgv.
Toch zie je dat er een type Kuijt ontbreekt, die een dooie wedstrijd open kan breken. Was vandaag niet nodig, maar is wel goed om achter de hand te hebben.

13 augustus 2017 om 16:48

Berghuis ging vorig jaar tweede seizoenshelft, toen hij zo goed speelde ook regelmatig buitenom en gaf op die manier een aantal assistjes.

We hebben Kramer nog als stormram achter de hand. Een zeer effectief redmiddel voor in het laatste kwartier als we achter/gelijk staan, want hij speelt heel goed samen met Jorgensen en heeft ons zo vorig jaar aantal keer gered.

Tuurlijk missen we Kuijt, maar de selectie lijkt me volwassen genoeg om het ook zonder zijn aanvoerders- en breekijzerkwaliteiten af te kunnen.

13 augustus 2017 om 17:01

Met Kramer kom je meer in de allerlaatste fase van alles of niets omstandigheid. Dat was vorig seizoen niet vaak nodig geweest, ik kan me alleen Utrecht uit herinneren.

Een type die de wedstrijd openbreekt in de laatste 25 min tegen een heel taaie tegenstander, dat zou nog de aanvulling moeten zijn. Eentje met een winnaarsmentaliteit.

13 augustus 2017 om 20:06

Van Persie komt nog wel. Die heeft dezelfde honger naar een kampioenschap met Feyenoord zoals Kuyt die ook had. Van Persie is waarschijnlijk ook beter in staat om de muur kapot te spelen die veel tegenstanders op gaan trekken dit seizoen.

Feyenoord gaat verder waar het vorige seizoen mee stopte. Wedstrijden nipt winnen met een beetje geluk hier en daar. Dus we kunnen wel stellen dat ze weer kampioen kandidaat zijn. Feyenoord is best goed in het nipt winnen van dit soort wedstrijden.

13 augustus 2017 om 16:27

Klopt, vorig jaar met afstand het beste doelsaldo. Zeer nipt allemaal..

13 augustus 2017 om 16:28

Nipt in doelpuntenverschil maar ik vond ze vrijwel de hele wedstrijd beter hoor. Was ook niet echt billenknijpen ofzo.

13 augustus 2017 om 16:28

Uitwedstrijden hebben ze vorig jaar wellicht af en toe meer gekregen dan waar ze recht op hadden, maar thuis hebben ze geen punten gestolen hoor. We kunnen het er wel over eens zijn dat het niet best was vandaag, maar zo tam heb je ze vorig jaar in de Kuip niet gezien hoor.

13 augustus 2017 om 16:34

Wedstrijden nipt winnen? Zoals PSV eigenlijk altijd doet? Leuke grap, pak anders het doelsaldo van vorig seizoen er eens bij :' )

13 augustus 2017 om 16:36

Wat voor geluk zag jij vandaag dan?

13 augustus 2017 om 16:59

Die laatste grote kans van Twente misschien? Verder was Feyenoord beter, maar creëerde het amper kansen.

13 augustus 2017 om 17:10

Dus als een speler iets mist is het geluk?
Dan hebben de tegenstanders van Go Ahead Eagles heel veel geluk gehad vorig jaar.
Is het dan ook pech als je een doelpunt tegen krijgt van Jorgensen? Mist heel weinig.

13 augustus 2017 om 20:02

Tegen 11 spelers van FCT die continu rond de eigen 16 spelen is het natuurlijk moeilijker kansgn creëeren dan tegen de gatenkaas van AZ en die van PSV ook eerlijk gezegd. Als PSV zich niet gaat ingraven tegen Feyenoord daar gaan ze genoeg kansen tegen krijgen op 17 september thuis tegen Feyenoord.

Zware bevalling, Feyenoord is amper in staat geweest om echt tempo te maken en Twente kapot te spelen. We kunnen het nog gooien op het feit dat het voor iedereen weer even wennen is, maar ik had toch op meer gehoopt vandaag. Meer verwacht ook eigenlijk.

13 augustus 2017 om 16:37

Er zijn nog wat aandachtspunten vóórdat dit team tempo kan gaan maken. Wisselwerkingen, balaannames etc. Je ziet veel onbegrepen passes en geen patronen. Een voordeel is wel dat het trainbaar is. Als de bal in de as is zie je wel tempo door de voetballers van vorig jaar maar met 3 nieuwe asspelers stroopt het weer n beetje. Komt goed, maar weet niet of ze ooit zo constant op niveau gaan spelen als vorig jaar.

13 augustus 2017 om 19:55

Het is gewoon moeilijk voetballen tegen extreem verdedigende teams dus Feyenoord zal het dit seizoen vooral moeten hebben van individuele opvliegingn van JPB, Berghuis of Jorgenson. Heb vandaag wel gezien dat het in de as gewoon weer heel degelijk staat. Het zijn vooral de nieuwe flankspelers die hun draai even moeten vinden en elkaar moeten leren kennen. Maar met zo'n stabiele en ervaren as komt dat snel goed. Ben blij dat t ook niet te makkelijk ging vandaag, want nu weet iedereen tenminste dat er nog veel werk aan de winkel is. Nonchalance en onderschatting zullen dit seizoen het grootste gevaar op kunnen leveren. Weet Feyenoord hier wel goed mee om te gaan dan maken ze weer een hele grote kans. Ajax gaat weer veel hele goede wedstrijden spelen maar zal ook regelmatig puntverlies oplopen omdat de jonge spelers nog veel te wisselvallig zijn al mag ik dat natuurlijk weer niet zeggen hier. PSV heeft me wel echt verrast maar die verdediging is echt veel te zwak. Lozano zie ik aardig wat wedstrijden beslissen maar ook hij heeft een leeftijd waarop het zelden voorkomt dat zo'n potentiële topper een heel seizoen lang op zijn top weet te presteren.

Nou, het valt mij nog mee. Geen 3 / 4 - 0, en we hebben gescoord! Nee, het was een slappe hap. Maar goed, op naar volgende week.

13 augustus 2017 om 18:59

Achterin vond ik het goed staan, maar de rest was echt heel slecht. Volgende week beter tegen Venlo.

13 augustus 2017 om 19:39

Met 11 man rond de eigen 16 staat het al vrij snel goed achterin. Maar ik denk wel dat Twente aardig wat punten gaat pakken dit seizoen al is het natuurlijk nog even afwachten hoe goed ze zijn als ze zelf het spel moeten maken.

13 augustus 2017 om 19:22

Het viel me nog mee qua slappe hap. Kvasina, Holla, Laukart en Jensen lekker fel, maar als je dan een George ziet lopen zakt de moed je in je schoenen. Die jongen kan helemaal niks, dat kon je vorig jaar ook wel zien. Buckley-Ricketts heb ik nog niet goed kunnen beoordelen, maar volgens mij is dat 1 pot nat in vergelijking met George.

Hopelijk blijft Assaidi een langere tijd fit en komt er nog een goede vleugelspeler erbij. Als Vuckic fit blijft en Liendl (nieuwe speler) een aanwinst blijkt, zie ik ons wel weer ruim op tijd veilig spelen.

Valt me op dat Twente toch wel heel weinig goals tegen krijgt en lastig tegen te scoren is. Ook in de voorbereiding tegen sterke ploegen hielden ze het vaak goed achterin. Verder mooi dat Feyenoord de 3 punten meteen pakt

Het was niet groots, maar Feyenoord controleerde wel (zeker de tweede helft) volledig, zoals we dat van Feyenoord kennen. Het puntverlies van Ajax is in ieder geval verzilverd, mooi om Ajax meteen op achterstand te zetten.

JPB kon weleens het koopje van het seizoen zijn. Zijn start is in ieder geval veelbelovend.

13 augustus 2017 om 19:35

JPB kan hele mooie dingen doen en zie hem nog veel beter presteren dan Elia die in mijn ogen iets te veel credits heeft gekregen. Maar JPB wordt nog steeds veel te nonchalant zodra de voorsprong er is. Zorg eer maar eens dat de buit echt binnen is en ga dan een beetje gas terug nemen en wat pingelen daar langs de zijlijn.

Die Djordjev wat een drama is dat! Dat schijnrennen van kijk mij eens bezig maar nergens vol voor gaan. Samen met George by far de slechtste van het veld

Degelijke overwinning. Twente stond ook vrij aardig, uiteindelijk wel een verdiende overwinning. Nog veel ruimte voor verbetering.

Ietwat saaie wedstrijd, doelpunt van Jenssen was wel het hoogtepunt eigenlijk. Maar wel een verdiende overwinning natuurlijk, ook al nauwelijks iets gecreeërd te hebben was feyenoord wel dreigender en veel meer aan de bal. Ik zag het seizoen somber in voor Twente, maar na vandaag sta ik toch wel een stuk positiever er voor, met name defensief speelde twente erg sterk en konden ze in de Kuip aardig mee komen, jammer dat Rickets die 2-2 niet binnen knalt maar goed. Moet aanvallend nog wel wat bij Twente, ook al komt Assaidi terug moet er nog wel een rechtsbuiten bij vind ik.

Terrechte overwinning voor Feyenoord. Zonder dat Feyenoord echt super speelde. Onze Fc Twente heeft weinig weggegeven en we missen Assaidi ook nog. Graag wel nog een ervaren middenvelder erbij en van der Heijden nooit meer opstellen. Voegt naast balverlies niets toe. Heeft zelfs niet een keer per ongeluk een Feyenoorder in de weg gelopen. Dan hoeft Twente niet bang te zijn om te gaan degraderen en kunnen ze meedoen voor een plaats tussen 8 en 12.

13 augustus 2017 om 17:05

Helemaal met jou eens, Van der Heijden speelde onzichtbaar en was alleen in beeld bij negatieve momenten, speelde zeer zwak.. Maar we moeten niet vergeten dat normaliter Vukic daar plaats neemt, zag er veelbevolend uit in de voorbereiding.

Lekker 3 punten in de eerste wedstrijd Feyenoord was gewoon degelijk der kan genoeg beter.

Ik vond het een saaie eerste wedstrijs, maar dat heb je wel vaker als 1e wedstrijd. Toch had ik Twente slechter verwacht en was dan ook enigszins verrast. Al met al kan ik mij wel inleven met de uitslag ondanks ik stiekem op een punt hoopte. K.w.w. voor de medetukkers.

"Dat pas een keer in de geschiedenis een landstitel prolongeerde" . Is volgens mij een fout , of heb ik het mis? Vond wel een leuke wedstrijd als neutrale kijker voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik genoten van de eerste speelronde over het algemeen.

13 augustus 2017 om 19:21

Dat klopt wel. Feyenoord is 15x landskampioen geworden. De enige keer dat Feyenoord de landstitel prolongeerde was in seizoen 61/62.

Dik verdiende overwinning maar heel makkelijk ging het niet. Feyenoord had de wedstrijd veel sneller op slot moeten gooien maar ik heb nu al gezien dat er spelers nonchalant gaan spelen zodra ze voorstaan. Het zal een moeilijk seizoen worden met veel tegenstanders die net als Twente de bus gaan proberen parkeren en hopen en een counter. Feyenoord gaat zelf minder scoren ben ik bang en zolang ze maar met 1 doelpunt verschil voorstaan zal een puntverlies in de laatste minuten vaak op de loer liggen. Maar al met al wel tevreden over vandaag. Wel gewonnen maar ook het besef dat er nog hard gewerkt moet worden.

Verdiende overwinning Feyenoord, had de wedstrijd grotendeels onder controle en hoefde niet aan te zetten om sterker te zijn.
Daarnaast vond ik wel dat FC Twente van groot geluk mag spreken dat ze er zonder schorsingen ( rode
kaarten ) van af zijn gekomen.
Jensen bijvoorbeeld, had in de 60e minuut gewoon zijn 2e gele kaart kunnen krijgen. En zo waren er meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
2013/2014 FC Kopenhagen 16 7 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren