'Ajax brengt miljoenenbod uit op negentienjarige EK-deelnemer'

Zaterdag, 16 juli 2016 om

Bartosz Kapustka is bij Ajax in beeld om de selectie van Peter Bosz van een nieuwe impuls te voorzien. Journalist Tomasz Cwiakala claimt dat Ajax een formeel bod van vijf miljoen euro heeft uitgebracht. KS Cracovia heeft nog geen knoop doorgehakt; de Poolse club wil zo veel mogelijk aan een transfer van Kapustka overhouden.

/

Kapustka is een van de grootste talenten van Polen en maakte op het voorbije EK ook deel uit van de selectie van bondscoach Adam Nawalka. De negentienjarige middenvelder kwam in alle wedstrijden binnen de lijnen. Zo was hij een van de uitblinkers in de openingswedstrijd van de Polen tegen Noord-Ierland (3-1).

Kapustka maakte in 2013/14 zijn debuut voor KS Cracovia. Een seizoen later groeide hij al uit basiskracht van de Poolse club en in de afgelopen voetbaljaargang was hij zonder meer een van de smaakmakers van de als vierde geëindigde Ekstralasa-club. Hij werd in juni ook al aan Ajax gelinkt.


Poll

Denk jij dat Bartosz Kapustka voor Ajax gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door meneertjeb)

Te duur voor een 19-jarige speler en talentvolle middenvelders hebben we genoeg.

16 juli 2016 om 10:31

Hij is een vleugelspeler

16 juli 2016 om 11:53

Hij is een aanvallende middenvelder die door zijn snelheid ook op de flank kan. Zelfde verhaal als met Fischer, hij kan wel op de flank maar de beste positie voor hem is aanvallende middenvelder. Ik zou persoonlijk liever een echte buitenspeler zien die in vergelijking tot younes makkelijk 90 minuten kan uitspelen. Dit is natuurlijk geen onaardige speler maar 5 miljoen voor een speler op een positie waar we al heel veel talenten hebben is zonde. Soort van gevalletje Sinkgraven.

16 juli 2016 om 12:05

@sam reijnders

Hij is blijkbaar allebei als ik jouw beschrijving zo lees. Niks mis mee, zelfs een voordeel die multifunctionaliteit. Maar uiteindelijk is hij wat zijn coach in hem ziet en waarin hij zich kan ontwikkelen als negentienjarige. Hij is nog kneedbaar dan.
Als hij zo snel is en op de flanken uit de voeten kan en daar wil spelen, zie ik hem graag komen.

16 juli 2016 om 13:03

Polen noord Ierland werd 1-0, als je er 3-1 van maakt lijkt hij natuurlijk iets beter

16 juli 2016 om 16:02

Want hij heeft Noord-Ierland alleen verslagen? Ik volg je niet helemaal, de uitslag van een wedstrijd zegt toch niets over hoe goed de speler is?

Een fantastische voetballer en een groot talent.

Alleen wat moet Ajax met dit talent tov hun eigen talenten ?

En met 5 miljoen ga je hem niet halen, gezien de interesse van tal van Duitse, Engelse en Italiaanse clubs.

Ajax zou voor zijn landgenoot Grosicky moeten gaan. Een vleugelspeler met ervaring, actie en voorzet en met een drive !

16 juli 2016 om 07:59

Dit is trouwens geen middenvelder maar buitenspeler geloof ik. Dat zou ik ook een geweldige voetballer vinden Grosicky die wilt altijd gaan.

Bogarde, ik ben een beetje klaar met die talenten als je snap wat ik bedoel. Wat goed is komt wel maar we moeten niet oneindig bouwen en brouwen op talenten. Je bent goed en je sluit aan en je gaat mee en als je elke keer tussen wal en schip zit zoals Sinkgraven moeten we maar eens conclusies gaan trekken.

En Gudelj en Klaassen blijven echt niet langer dan een jaar nog bij Ajax kan ook voor Bazoer gelden.

16 juli 2016 om 08:07

Oh ik dacht dat hij een soort van aanvallende linkshalf was.

Maar net wat je zegt, we genoeg jonge talenten op de vleugels El Ghazi - Cerny - Muric (en ook Dolberg en Cassierra kunnen vanaf de vleugel spelen). Daarom een speler met iets meer routine zou veel meer wenselijk zijn.

Verder hoor ik niets meer over Traoré. Hij werd (mede vanwege Bosz/vitesse) aan Ajax gelinkt. Is deze aandacht vervallen ??

16 juli 2016 om 08:32

Helemaal mee eens Ajaxnr. Dat is de grootste fout die met deze bestuurders wordt gemaakt. Er moet een stabiele basis komen. En dan komen de echte talenten wel boven drijven.
Een middenvelder zou ik zelf graag zien komen. Niet alleen om het feit dat Klaassen of Bazoer misschien volgend jaar al gaan vertrekken. Sinkgraven jaartje Willemii. Serero vertrekken.

16 juli 2016 om 09:08

@ajaxnr: Het beleid en strategie van Ajax is om talenten te op te leiden en zo nodig te kopen. Dat is de vijver waar Ajax in vissen kan en een verschil kan maken. Ze zijn een universiteit van Voetbal en bij Ajax kan je dus doctor vh voetbal worden, dat maakt ze interesant.

Een belangrijk onderdeel van Ajacied zijn tegenwoordig is kijken naar Barcelona en Suarez te zien uitblinken en denken/weten: dat is een Ajacied. Het kijken naar Tottenham en zien dat er 3 Ajacieden in de basis staan en belangrijk zijn.. Etc etc

Uiteraard wil je als Ajacied ook success voor je club maar de definitie van succes is allang bijgesteld toch: Landskampioen en overwinteren in de CL is ultiem succes.. Strel je voor dan dat er een uitschieter is en er een halve finale CL tussen zit..

Ervaring is er dit seizoen en gewoon moeilijk te halen.. Ervaring is of niet interesant voor de grote competitie en dus eigenlijk niet wat je kopen wilt of ervaring is te goed en blijft bij de grote competitie of ervaring gaat casahen in China of de woestijn.. Dat is het leven... Dus jongens als Westermann (maar ook Swaab bij Psv) zijn mooi meegenomen.. Verder loopt Schone rondt, die is 30.. En ee Gudelje, Klaassen hebben ook al bakken ervaring..

Oftewel: moe worden van de talenten betekent moe worden van het beleid en dus misschien tijd voor het veranderen van club om te supporten want dit beleid blijft nog wel even... Ik vind het zelf mooi: grote talenten beter te zien worden, hopelijk te zien blijven tot hun 24ste of tot het volgende grotere talent en dan te zien schitteren in grote competities (vanwege geld kan je ze niet behouden) en dan zo positief over hun tijd bij Ajax te horen.. Hun studententijd...

16 juli 2016 om 09:26

@curacao01

Ervaring is ook stabiel zijn en dat zijn de meeste spelers niet bij Ajax.

16 juli 2016 om 09:42

Dat kunnen moet je weglaten, Dolberg eerste spits jong Ajax altijd basis. Sierhuis back-up Milik eerste spits Ajax 1 met cassiera back-up. Dolberg schuift door bij blessures en rode kaarten etc. Dan heb je younes Ghazi kaputska Cerny en Muric voor de flanken waarvan de laatste 3 altijd 1 met jong Ajax mee zal doen.

16 juli 2016 om 11:09

Nee is gewoon een 10 deze speler. Speelt nooit op de flank

16 juli 2016 om 11:21

Heeft afgelopen seizoen en op het EK alleen op de flank gespeeld. Is van nature een cm geen nummer 10.

16 juli 2016 om 08:02

Het is idd een miljoenenbod. Toen ik de kop las dacht zo dat word een ervaren speler voor rond de 10 miljoen. Nee 5 miljoen is voor Ajax toch niet heel bijzonder. Wederom een broekkie

16 juli 2016 om 12:10

'ajax brengt miljoenenbod uit op negentienjarige EK-deelnemer'

Dat is letterlijk is de kop....hoe kun je dan lezen, dat het om een ervaren speler van rond de 10 miljoen gaat?

16 juli 2016 om 13:49

De kop doet voor mij vermoeden dat hè bijzonder bod. Maar Ajax koopt wel vaker
Spelers van dit bedrag.
Vandaar dat ik dacht dat het meer was...

16 juli 2016 om 08:16

Mee een Bogarde! Die Grisicki is idd een goede speler.. Staat nu onder contract van Rennes toch?? Kapustka is idd een groot talent..echter, we hebben middenvelders genoeg dus vind ik het persoonlijk overbodig om deze jongen te kopen..

16 juli 2016 om 09:37

Als middenvelder? Nee genoeg talent en spelers. Als aanvaller? Ja, dan heb je younes, milik, kaputska, El Ghazi als de meer ervarende spelers en muric, Cerny en cassiera als meer goede invallers of potentiële basisspelerss.

16 juli 2016 om 10:30

Kaputska is een middenvelder.
Hij kan ook op de flanken maar vind hem op het middenveld wel beter.
Ik vind dat ajax alleen nog een buitenspeler en een creatieve middenvelder moet halen.

Sinkgraven komt zwaar te kort die moet je lekker verhuren aan een middenmoter.

16 juli 2016 om 12:29

Als extra vleugelspeler gebruiken. El ghazi mag weg van mij en vervangen worden doir deze jongen. Dan younes muric cerny en deze man.

Ik ben echt even in de war, wanneer gaan ze voor een spits, daar moet men nu toch aan werken, als milik toch nog in de wintertransfer gaat maken, weet wel dat cassierre er is maar je hebt toch een back up nodig

16 juli 2016 om 07:56

Ik begrijp inderdaad wat je bedoeld. Maar ik denk dat ze voor Dolberg, Cassiera en Milik gaan. Maar ik zie het liefst ook nog een spits met een berg ervaring.

16 juli 2016 om 08:38

Milik hoeft niet weg in januari toch? Heeft een contract tot 2019 dacht ik.
Dat Milik een statement heeft gemaakt is volledig terecht na het blauwtje dat Overmars heeft gelopen met Kjh.
Spits is lijkt me niet meer nodig. Liever een directe versterking op het middenveld

16 juli 2016 om 09:20

klopt, maar het hangt er vanaf hoe milik zich nu gaat voelen, onder bosh. Onder de boer werd hij toch onrusti.g

16 juli 2016 om 10:03

Ajax heeft ook niet de middelen om 3 spitsen a la Milik te hebben. Als Milik in de winter verkocht gaat worden zullen ze dan in actie komen al denk ik dat ze gewoon een afspraak hebben gemaakt met elkaar dat Milik het seizoen afmaakt en dat Ajax dan niet vast houdt aan een mega transfersom maar ook genoegen neemt met iets minder.

Haal verdomme gewoon Ziyech! Die zich al lang en breed heeft bewezen in de eredivisie.

16 juli 2016 om 07:57

Ziyech kost 15 miljoen en daarnaast wie wil je op de bank doen? Klaassen of Gudelj of Bazoer en welke talenten wil je weg doen? Nouri, Beek, De Jong?

16 juli 2016 om 08:40

Ziyech kost helemaal geen 15 miljoen. Voor iets minder dan 10 zal Twente zeker overstag gaan. Gudelj mag van mij lekker de bank warm houden, en met de punt naar voor spelen met Klaassen en Bazoer als controleurs.

16 juli 2016 om 12:30

Bazoer linie zakken en gudelj punt naarachter. Klaassen en nouri punt naar voren.

16 juli 2016 om 08:07

Zyech man hou toch op. Dat Zyech bij Twente 50x per wedstrijd op goal schiet begrijp ik, want werkelijk elke bal werd bij hem ingeleverd. Hoe functioneert Zyech in een team dat niet op hem is ingesteld? En hoe gaat hij om met de druk en kritiek waarmee je bij een grote club te maken krijgt. Wat mij betreft zit Ajax wel goed in de middenvelders. Zyech zal a la assaidi een mooi contract tekenen ergens en snel vergeten zijn.

16 juli 2016 om 08:09

Helemaal gelijk.

Ziyech is een geweldige voetballer. Maar bij Ajax of een andere topclub wordt het anders ballen voor hem. En verder vind ik zijn mentaliteit en houding niet zo tof....
Snel vergeten deze gelinkte speler !

16 juli 2016 om 08:35

Sorry goor, maar zyiech heeft dubbeldwars laten zien fantastisch te zijn op heel veel vlakken.

16 juli 2016 om 08:44

Dat sommige mensen nog steeds niet zien over wat voor capaciteiten Ziyech beschikt is mij echt een raadsel. Die jongen heeft de hele seizoen Twente op sleeptouw genomen en jij durft hier nog te bagatelliseren, belachelijk! Spelers als Ziyech kunnen Ajax naar het volgende niveau tillen. Dan nog Ziyech vergelijken met de waardeloze mentaliteit die Assaidi had, Goeie kijk heb je erop jongen!

16 juli 2016 om 08:45

Zyech heeft wel een fantastische individuele actie natuurlijk. Die heeft een Klaassen niet in huis. Maar bij Ajax zullen ze minder in dienst van hem gaan spelen dan bij Twente. Dus als hij werkelijk 15 miljoen kost dan zou dat belachelijk zijn om te doen. Sowieso voor geen enkele speler moet Ajax dat willen

16 juli 2016 om 08:45

Zijn mentaliteit niet tof? Hoezo als ik vragen mag? Ik vind het een jongen, die geen kuddeschaap is, en met een eigen mening. Plus een geweldige speler.

16 juli 2016 om 08:48

Anders ballen!? Het wordt juist makkelijker omdat je betere spelers om je heen hebt die je begrijpen wanneer je een steekpass wilt geven tussen 2 verdedigers bijvoorbeeld. over welke mentaliteit of houding heb je het? Bedoel je toen hij kwaad op Twente was dat ze hem loze beloftes hadden gedaan over dat ze mee zouden doen om de prijzen maar vervolgens bijna zijn gedegradeerd, maar dankzij hem erin zijn gebleven. Dat is juist die winnaarsmentatliteit en houding die bij Ajax past, geen brave koorjongen maar zeggen waar het op slaat.

16 juli 2016 om 10:22

Ziyech alleen halen als Klaassen weg gaat. Anders is het zonde.

17 juli 2016 om 14:00

Dan stel ik voor Klaassen zo snel mogelijk verkopen en voor de 10: zyjech; Nouri. Zo hoort het en zo moet het.

Los van het feit of Kaputska een geweldig speler is of niet: ook ik word moe van al dat geruk op talenten. Het beleid heeft Ajax afgelopen vijf jaar niet dichterbij de europese top gebracht.

Ajax onderschat constant de waarde van een paar dragende, oudere spelers in de team. Met alleen talenten red je het niet. Van Gaal zei het ook al: Ajax had nooit CL gewonnen zonder Rijkaard en Blind.

Als Ajax nog iets anders mist, dan zijn het doelpunten. Waar blijven die canonnen die Overmars beloofde te halen?

16 juli 2016 om 09:45

Noem jij dan eens wat kanonnen en stuur een berichtje naar overmars. Vermeldt er ook de aanschafprijs en geschatte salaris?

16 juli 2016 om 10:38

@FC Mopedlads

Het beleid van Ajax is niet het probleem. Geld verziekt het voetbal en daarom doet Nederland niet meer mee in Europa.

Spelers zoals Blind, die bij Ajax blijven, zie je nu niet meer. Spelers zoals Siem de Jong die tot hun 25ste bij Ajax blijven is tegenwoordig al een uitzondering.
Met een type Rijkaard moet je gewoon geluk hebben. Iemand die terug wil naar zijn club en niet voor 10x meer geld gaat. van Bommel deed dit wel, maar misschien ook al te laat.....
Een Sneijder zou een voorbeeld zijn, maar ja geld regeert!
Neemt niet weg dat je wel ervaring moet hebben. Met Westermann heb je ervaring gekocht, kijken of dat goed uitpakt. Een speler als Luuk de Jong is een goed voorbeeld die mogelijk was, maar daar zijn er niet veel van.

Tevens heeft Ajax alle successen behaalt met dit beleid. Eigen jeugd en talenten kopen.
Litmanen en Kanu waren destijds talenten, de spelers waar Ajax het van moet hebben.
Sanchez en Cerny, de nieuwe toppers...!??!?!?

Ik ben blij dat Ajax weer terug is bij zijn eigen beleid.
Dat Ajax +/- 10 jaar een 'koopclub' is geweest, heeft ze iig geen succes geleverd.

Het is naïef om te denken dat de geldziekte voorbij gaat, maar toch blijf ik het hopen.

Tip voor de ajax scouting....transfervrije rechtsbuiten met veel ervaring en een beetje een gifkikkertje. MARTIN HARNIK

Wat een broekje dan heb je niks van het EK gezien .

we hebben ervaren spelers nodig.niet alleen talenten

Tja een hele talentvolle jeugdopleiding met potentie en dan duur betalen.haal ee ervaren speler.

Weer een foutje. Verander de "3-1" want dat was niet de uitslag van Polen-Noord-Ierland. Zo snel mogelijk graag, zodat andere leden niet gaan reageren op de fout (wat overigens te laat is).

Zucht... alsof we nou nog niet genoeg talenten hebben lopen, wanneer gaat ajax nou eens een echte aankoop doen die in aanvallend spel wat toe gaat voegen. En inderdaad iedereen heeft over Zyiech maar niemand bij Ajax hoor je er over. Echt jammer..

Ajax koopt aardig wat af de laatste tijd. Hoe zit het met de ''talenten'' uit de eigen jeugd dat ze nu voornamelijk talenten uit andere competities kopen i.p.v spelers met ervaring.

16 juli 2016 om 12:26

Jij vergeet voor het gemak even dat Riedewald, Tete, El Ghazi en vdbeek met enige regelmaat gespeeld hebben vorig seizoen? Nu zitten die talenten er "gewoon" weer bij en lijkt het er zelfs op dat Nouri zijn kansen gaat krijgen komend seizoen. Het zit dus wel goed met de talenten uit de jeugdopleiding.

Kapustka moet dan gaan concurreren met Younes voor de linksbuiten positie. En aangezien de tank van Younes na 60 minuten wel leeg is kan Kapustka genoeg speelminuten pakken om zich door te ontwikkelen. Eventueel zou Kapustka nog op het middenveld kunnen spelen. Hij staat wel bekend als een heel groot talent in Polen alleen het is wéér hetzelfde verhaal bij Ajax dat wéér met een veel te jonge selectie aan het seizoen gaat beginnen. Er wordt niet geleerd van het verleden. De enigste juiste conclusie is dan dat Overmars ongeschikt is voor zijn functie.

Mocht Kapustka naar Ajax gaan dan denk ik dat Overmars uitgekocht is deze transferperiode. Dit moet de selectie gaan worden dan:

Cillessen
Tete Veltman Riedewald Dijks
Bazoer Klaassen Gudelj
El Ghazi Milik Younes

Reserves:

Boer
Sanniez Westermann Sanchez Viergever
Vd. Beek Sinkgraven Kapustka
Schone Cassierra Cerny

Eventueel overige opties:

Onana, Zeefuik, De Ligt, Warmerdam, Nouri, Muric, Dolberg.

16 juli 2016 om 14:04

Van mij mag el ghazi reserve en cassiera in zijn plaats

16 juli 2016 om 14:19

Cassierra is pas deze week in Nederland, die zal nog lang de tijd nodig hebben om te wennen bij Ajax. Terwijl El Ghazi aan zijn derde seizoen begint en dus progressie moet laten zien.

Dit is wen talent gemixt met een brok ervaring hij is een kanon dus Overmars laat de money's maar rollen!

Wow meer middevelders. Hoe zit het dan met onze middevelders nu. Als hij gekocht word gaat hij zeker weren naar ajax 1 maar of dat een basisplaats wordt?

16 juli 2016 om 14:44

Mochten ze hem halen dan zal hij eerder moeten concurreren met Younes. Hij kan namelijk ook linksbuiten spelen. Het middenveld is al goed bezet bij Ajax.

Overmars heeft inmiddels ontkent dat Ajax een bod op Kapustka heeft uitgebracht.

Mooie aankopen voor de toekomst. Maar vrees dat er dit jaar wederom geen succes voor Ajax in het vat zit. Laat Ajax zich maar richten op de buitenlandse talenten. De Nederlandse taleten gedijen beter bij Feyenoord en PSV. Daarbij wordt ze het oersaaie en slaapverwekkende voetbal zonder inspiratie en drive de toekomstige Oranje internationals niet aangeleerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

40 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
Laatste voetbalnieuws

Kai Havertz zorgt voor grote opluchting bij Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft zich herpakt na de ontluisterende 1-4 nederlaag tegen VfL Wolfsburg van dinsdag. De ploeg van trainer Peter Bosz won vrijdagavond met minimaal verschil op bezoek bij nummer acht...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 juni
Kaio Jorge is op de radar verschenen van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren