‘Spannend, het is interessant om te weten of interesse Ajax concreet is’

Dinsdag, 29 april 2014 om 17:30Gijs Freriks • Laatste update: 16:28

Rasmus Falk Jensen staat naar verluidt in de belangstelling van Ajax, maar de aanvaller van Odense BK durft er nog niet diep op in te gaan. “Het is spannend en het is interessant om te weten of het concreet is of niet, maar ik kan er niet veel over zeggen”, vertelt de 22-jarige Deen aan Tipsbladet.

/

De rechtsbuiten begon zijn loopbaan bij Middelfart Gymnastik & Boldclub en maakte met Christian Eriksen de overstap naar Odense. Falk maakte in mei 2010 zijn debuut en staat inmiddels op 11 doelpunten in 85 wedstrijden in de Superligaen. Falk debuteerde in september in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Malta in de nationale ploeg van Denemarken.

Falk benadrukt dat hij nog niets officieels van Ajax heeft gehoord en niet aan de toekomst denkt. “Ik wacht tot het einde van het seizoen. Mijn zaakwaarnemer Mads Bach Lund en mijn vader regelen de zaken, waardoor ik mij op het voetbal kan richten.” Odense staat op de achtste plaats. Falk heeft er nog een contract tot medio 2016.


Poll

Denk jij dat Rasmus Falk een goede versterking kan zijn voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door nijogeth)

Poepoe, al 11 doelpunten in 85 wedstrijden, fantastisch!

29 april 2014 om 17:39

Yes! De nieuwe sana. Goedkoop is meestal duurkoop.

29 april 2014 om 17:39

Haha love sarcasm ^^

29 april 2014 om 17:44

Poepoe, kraak aub niet het transferbeleid van ajax af. 4x landskampioen he. Jou club staat binnenkort onder curatele door het mooie luchtkasteel daar. Kijk wat die geweldige aankopen van jullie je hebben gebracht.

29 april 2014 om 17:52

Die brengen weer een zak transfergeld op
Terwijl selectie voor volgend jaar al bijna rond is
En dan zit Twente weer in categorie 3 terwijl er extra afgelost is
Straks alles in eigen beheer, stadion catering etc. dat heeft verder niemand

29 april 2014 om 18:39

De kracht van het transferbeleid van Ajax is niet zozeer het kopen, maar meer het niet kopen. Door geen overhaaste aankopen te doen, hebben de Serero's, Klaassens en Veltmannen de kans gekregen door te breken dit seizoen. Als ik denk aan de aankopen van de afgelopen seizoenen, vind ik deze bar weinig toevoegen. Spelers als Sigthorsson, v/d Hoorn, Duarte en Sana zijn leuk voor de breedte, meer niet. Alleen Moisander en Schone vond ik een schot in de roos.

29 april 2014 om 19:10

Cillesen

29 april 2014 om 20:14

Blijkbaar niet op de hoogte van hetgeen curatele inhoudt.

29 april 2014 om 17:57

Is pas 22, zit nog lang niet op z'n top.

29 april 2014 om 18:49

Het is ook geen spits, dus je sarcasme is nogal misplaatst.

Nooit van gehoord en er zijn ook niet echt beelden van hem op internet te vinden. Een zomerse verassing in aantocht?

Ben benieuwd. Schijnt aardige speler te zijn, maar zware blessure heeft voor transfer naar grotere competitie laten mislukken. Als het een koopje is, kan je het wagen.

Je mag nooit oordelen op uiterlijk maar hij heeft niet bepaalde de uitstraling van een Ajax speler.

Daarnaast vind ik hem weinig scoren voor een buitenspeler, zeker omdat Ajax geen veel scorende spits heeft moet een buitenspeler toch iets meer dan 1/7 lopen.
In zijn carriere ook maar 13 assist geleverd, als hij dat in Denenmarken al niet kan brengen hoe moet dat dan dadelijk in de Eredivisie maar vooral Europees in de Champions League..?

Zover ik heb opgezocht speelt hij ook graag vanuit de spits of er net achter, dus weer een speler die graag naar de as trekt al is het een rechtspoot.

29 april 2014 om 18:05

Hij heeft wat Cruijff in zijn jonge jaren weg. Nee dat kunnen we dan inderdaad maar beter niet wagen, mensen die er zo uitzien passen niet bij Ajax qua uitstraling. Ga toch weg, hoe iemand eruit ziet zegt geen ruk.

29 april 2014 om 18:08

Als je andere fotos van hem zoekt lijkt hij een beetje op Ozil. Die gast ziet er ook niet uit maar is toch een van de beste spelers ter wereld.

Oke speler, heeft eredivisie potentie maar nog lang geen Ajax, speelt meestal rechter kant op de vleugel of tussen spits en middenveld in. scoorde in Denemarken tot nu toe 11x in 85 wedstrijden en was betrokken bij 13 andere doelpunten (directe assist)

de vraag prijs lag volgens mij tegen de miljoen euro aan, nu moet ik heel eerlijk zeggen dat je waarschijnlijk Ziyech zou kunnen oppikken voor 2,5 en beide kunnen achter de spits spelen. en mocht er voor rechts iemand moeten komen dan denk ik dat Kasper Kusk een betere optie is. (maar prijs zal wel hoger liggen, zo ongv 1,5 miljeon euro totaal)

dus of Kusk (rechter vleugel, zowel voor als middenveld) rechtsbenig of Ziyech, links benig maar zou achter de spits kunnen, of net als robben, vleugel en naar binnen kunnen komen.

29 april 2014 om 18:05

Leuk opgezocht op transfermarkt.com allemaal, dank je. Dit is toch geen speler voor Ajax. Lekker Europa in met een nieuwe mislukkeling. Koop nou toch eens iets goeds. Echt vrijwel elke aankoop van Ajax is mislukt. Vd hoorn, Sana, Duarte, de huurlingen, etc. Hoe zit dat met die scouts? Dat geld had veeeeeeeel beter besteed kunnen worden. Ken deze speler niet maar ik eet mijn schoen op als dit een succes wordt. Moet je nagaan, op zijn leeftijd speelde Eriksen al bij de Spurs. En dan ga je zo'n gastje nog halen voor de Eredivisie. Zoek nou eens echt talent!

29 april 2014 om 18:18

Ik werk met scout7, niet met transfermarkt.com (ben er wel mee bekend) ik scout zelf voor een eredivisie club in Scandinavie, Gespecialiseerd in de Allsvenskan (zweden) en Veikkausliiga (finland), ik ben Zweeds afkomstig en spreek Zweeds, tevens woon ik in Finland. en als je in dit wereldje zit dan hoor je namen langskomen (ook uit Denemarken) zoals deze Falk, Kusk en nog veel meer.

dus voordat je bijdehand probeerd te doen, wellicht volgende x gewoon vragen waar ik mijn info vandaan heb.

en dit is op heden geen speler voor Ajax nee, maar wat er niet is kan nog komen, zou niet verkeerd zijn om hem te halen en bij een club als Utrecht of wellicht Groningen te stallen.

29 april 2014 om 18:26

Is dit een snelle technische speler? Klinkt namelijk niet zo belovend wat jij over hem typt. Ook komt die jongen niet over als een buitenspeler. Doet me denken aan sana 2

29 april 2014 om 18:34

Odense BK speelt meestal 4-4-1-1 met dus Falk tussen spits en middenveld, en dan wordt er meestal lange bal gespeeld waardoor Falk via de rechter vleugel erover heen gaat.

hij is vrij langzaam inderdaad, dus wat ik al zei niet het Ajax niveau (rechter vleugel) als ik Ajax dan was zou ik mijn poen op Kusk zetten of Ziyech en dan Robben stijl.

Doet me denken aan die reclame van C1000 'nog een euro, en nog een euro, en nog een euro'
De Ajax variant gaat zo: 'nog een Deen, en nog een Deen, en nog een Deen'

Eerlijk, welke Denen behalve Eriksen en Schöne hebben echt iets bijgedragen aan Ajax? Ficher is nog veel te zwak en laten we het al helemaal niet hebben over Sana.

29 april 2014 om 17:45

Sana is ten eerste een zweed. En ten tweede hwbben ze 4 kampioenschappen als collectief geleverd dusja.

29 april 2014 om 17:46

Sana is Zweeds

daarbij vergeet je C. Poulsen denk ik? heeft toch aardig wat bijgedragen is het niet in het veld dan zeker als coaching.

29 april 2014 om 18:37

Oh, helemaal over het hoofd gezien. Ik kon toch zweren dat hij Deens was. Bedankt voor het terecht wijzen

Nee, ik vind Poulsen niet een geweldige speler. Hij werd ook als 'veldcoach' gehaald inderdaad. Maar ook daarin vind ik hem niet geweldig, hij mist in mijn ogen toch een beetje de agressiviteit daarvoor.

29 april 2014 om 19:14

Boilesen doet het anders de laatste tijd toch best aardig.

Beetje jaloers? Waar staat AZ op de ranglijst?

29 april 2014 om 21:30

*zucht* Nee ik ben niet jaloers op Ajax. Als ik dat zou zijn, zou ik wel ajacied worden nietwaar
Oh en AZ staat op de 8e plaats op de ranglijst. Maare, hoeveel Uefa coëfficiëntiepunten heeft Ajax dit jaar binnen gehaald?

29 april 2014 om 22:02

2/3 van AZ, maar dat is ook niet zo verassend, aangezien in de voorrondes ook al punten worden gehaald.

29 april 2014 om 17:49

Fischer heeft wel degelijk wat bijgedragen vorig seizoen. Dit seizoen inderdaad niet. Poulsen heeft vorig seizoen een heleboel bij gedragen, en was dit seizoen ook belangrijk. Welke Deen is er echt geflopt? Andersen is nog veel te jong, dat valt nog te bezien hoe dat gaat lopen. Fischer is dit seizoen erg tegengevallen, maar is wederom nog zeer jong en kan zich nog volop ontwikkelen. De andere die jij en ik noemden waren een succes. Alleen Boilesen kan je van spreken dat die tegenvalt, omdat hij zovaak geblesseerd is. Maar als hij speelt is hij vaak goed. Dus, wat is het probleem?

29 april 2014 om 17:54

Of gewoon: en nog een euro en nog een euro. Heel veel koopjes samen zijn alsnog duur, zeker als ze allemaal mislukken. Kun je beter in een keer goed de poeplap trekken en spenden en een goede rechtsbuiten hebben ipv vijf halve mislukkingen die in totaal hetzelfde kosten. Zelfde als met een broek, je kunt dertig keer een wibra broek kopen waarmee je er niet uit ziet en die meteen kapot is, of gewoon een keer investeren in iets goeds.

29 april 2014 om 17:59

Dennis Rommedah, Christian Poulsen, Nicolai Boilesen zo nu en dan, Brian Laudrup, Michael Laudrup, Soren Lerby, Jan Molby, Jesper Olsen, Kenneth Pérez,

Zijn er nog wel wat

Daarnaast is Sana een Zweed

22, als ik die foto hier zie lijkt hij wel 40. Verder is het fijn dat Ajax een extra rechtsbuiten zoekt. Ik heb geen idee wat deze speler kan, maar buiten Schone moet hij concurreren met jongens als De Sa en Lukoki, dat moet toch goed te doen zijn. Hoop ook dat Meleg door kan schuiven volgend jaar.

Wat een kop heeft dat jong zeg, had beter bij middle fart kunnen blijven
Maar wie weet is international dus dan moet hij wel wat kunnen

Ken deze beste knul niet, zijn statistieken zijn ook niet denderend, maar heb vertrouwen in het beleid van ajax!! We zullen zien

29 april 2014 om 18:12

Waarom zou je vertrouwen hebben in het transferbeleid van Ajax? De jeugdfilosofie ok, maar volgens mij is duidelijk gebleken dat het transferbeleid waardloos is. Alle aankopen mislukt, terwijl je dan imo beter je geld aan goede spelers als Maher en Narsingh had kunnen uitgeven. Denk dat die bij Ajax wel wat potten hadden kunneb reken. In ieder geval meer dan de huidige spelersselectie en aankopen!

29 april 2014 om 18:20

Duarte komt er nog wel.. en wie is er in jouw ogen naast vd hoorn nog meer mislukt dan?

29 april 2014 om 18:29

Sig, sana, duarte heeft het niet en krijgt het niet.

29 april 2014 om 18:36

Oke sana ben ik mee eens.. sigi heeft in veel grote wedstrijden belangrijke goals gemaakt.. dus die schrijf ik niet volledig af.. en ik ben van mening dat Duarte het 2e seizoen zijn stijgende lijn doorgaat

Ik zou echt heel snel tekenen bij Ajax als ik hem was

Ajax had 2 seizoenen geleden ook interesse in payet die maar 8 goals had gemaakt in 2 seizoenen en het seizoen erna eindigde hij in de top 3 van de topscorerslijst in Frankrijk dus het kan goed uitpakken of een sana worden met dit soort spelers.

Naam best wel vaker gehoord, maar hoe goed is hij?
Je mag er tegenwoordig wel vanuit gaan dat als je 22 bent en nog niet gehaald bent dat je niet van absolute top bent.

Tegenwoordig vissen de clubs dit soort spelers al rond hun 18,19e er al uit

29 april 2014 om 19:56

Speelt goed maar doet eigenlijk vooral wat er van hem verwacht wordt, ik kijk weinig wedstrijden van odense simpelweg omdat ik nooit goede livestreams heb dus het plezier om te kijken ook een stuk minder is, maar wat ik van hem zie is het eigenlijk een soort speler die nog niet elke week een 7,5 haalt maar een 6 of 6,5 Snap niet waarom AZ geen interesse toont, die hebben ook een middenvelder nodig toch?

Een (voor velen) onbekende speler die 11 keer scoort in 85 wedstrijden in de Deense competitie? Dit lijkt mij echt een wereldspits... Maar oke, even serieus. Leuk voor die jongen als het daadwerkelijk zo is. Maar dit is bij lange na niet het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. Dan zie ik liever jongens als Hoessen of Zivkovic strijden om de spitsenpositie en eventueel Bojan nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OB

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.OB36-4
4.Vejle BK36-7
5.Lyngby25-24
Voor de complete stand: Superligaen
SpelersPositieW
I. JebaliAanvaller278
J. TverskovVerdediger263
J. ThomasenMiddenvelder262
E. SabbiMiddenvelder264
T. KløveMiddenvelder241
A. OkosunMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina OB.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina OB.

1010 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren