Eriksen speelt weer hoofdrol bij overwinning op Fulham

Zaterdag, 19 april 2014 om 15:37Peter Nusselder • Laatste update: 15:42

Tottenham Hotspur had het zaterdag een helft lang lastig tegen laagvlieger Fulham, maar won uiteindelijk toch nog eenvoudig met 3-1. Christian Eriksen speelde een hoofdrol, door twee doelpunten voor te bereiden én een (gemiste) penalty te veroorzaken. Na de 1-0 van Paulinho maakte Steve Sidwell nog gelijk voor het team van coach Felix Magath, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Harry Kane en Younés Kaboul zorgden na rust echter voor de 3-1 eindstand.

/

Tijdens de openingsfase leek het er geen moment op dat de nummer achttien van de ranglijst op bezoek kwam bij de nummer zes; de gasten waren sterker en stichtten via spits Hugo Rodallega ook het eerste gevaar, maar keeper Hugo Lloris van the Spurs behoedde de thuisploeg voor een achterstand. Pas na een klein half uur liet het elftal van trainer Tim Sherwood zich voor het eerst serieus zien, waarbij Lloris’ collega David Stockdale zich onderscheidde: de concurrent van Maarten Stekelenburg had een uitstekende redding in huis op een inzet van Aaron Lennon en tikte de bal op de paal, zodat de stand in evenwicht bleef.

Enkele minuten later was het wél raak en kwam Tottenham op voorsprong, maar die vreugde was niet van lange duur. Eriksen leverde weer eens een assist, toen Paulinho al bijna op de doellijn alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten na een vrije trap van de Deense spelverdeler, 1-0. Amper een minuut later was de stand echter alweer in evenwicht: Sidwell ging de combinatie aan met Rodallega en kreeg de bal enigszins gelukkig terug, maar passeerde Lloris vervolgens met een knap wippertje, 1-1.

/

Na de hervatting kwam Tottenham aanmerkelijk beter uit de startblokken dan in de eerste helft, en dat leverde vrijwel direct succes op. Lennon kapte op de rechterflank naar binnen en zette voor met links, waarna Kane van een paar meter afstand raak wist te knikken, 2-1. Ook ditmaal had de gelijkmaker overigens al kort daarop genoteerd kunnen worden, maar Lloris voorkwam dat met een spectaculaire ingreep. De kopstoot van Rodallega was vanaf een meter of vijftien geweldig, maar de redding van de Franse goalie was nog indrukwekkender en dus bleef de voorsprong van de gastheren intact.

Met nog een half uur op de klok werd de marge zelfs op twee gebracht en wederom stond ‘assistkoning’ Eriksen aan de basis. Nu was het Kaboul die zich bij een vrije trap van de ex-Ajacied los kon wurmen van zijn bewaker en met zijn knie de 3-1 voor zijn rekening nam. Fulham, waar John Heitinga na 66 minuten naar de kant werd gehaald, liet een kwartier voor tijd de kans liggen om het nog spannend te maken: Eriksen maakte hands en dus mocht Sidwell aanleggen vanaf elf meter, maar Lloris bracht redding. Voor the Cottagers staan zodoende nog spannende weken te wachten in de kelder van de Premier League.


Poll

Denk je dat Fulham zich gaat handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door nabbejh)

Als je ziet wat voor bedragen Tottenham de afgelopen zomer heeft uitgegeven was hij toch wel een echt koopje.

19 april 2014 om 16:24

Het was inderdaad een koopje, moet typen dat ik eerst behoorlijk sceptisch was over Eriksen, zal wel komen omdat ik het geen 'mooie' voetballer vindt om naar te kijken, hij heeft niet dat sierlijke van een Ozil of een Silva, zelfs Nani kijk ik liever naar, terwijl Eriksen echt niet minder is als Nani.

19 april 2014 om 17:34

Hahahahahaha eriksen geen 'mooie' voetballer, hou toch op

19 april 2014 om 18:03

Als je eriksen niet sierlijk vindt spelen dan kijk je toch echt niet goed gozer.

19 april 2014 om 18:53

Het is een mening

19 april 2014 om 18:23

ajax spelers worden vaak onderschat, die zijn bij ajax in de opleiding toch vaak wel gehard, zowel mentaal als fysiek, dat kun je gewoon zien.
vertonghen en eriksen zijn daar goede recente voorbeelden van.
de jong kan dat ook nu al aan, blind zou al een stap hogerop kunnen.
alleen is het nog niet 100% zeker dat die jongens het aankunnen, dus kunnen ze voor een koopje gehaald worden. maar vaak blijkt toch wel dat ze het aankunnen en dat ze dus gewoon ongelofelijk veel meer waard zijn. hulde aan eriksen hoe hij zich dit seizoen heeft aangepast aan de premier league!!

19 april 2014 om 18:54

Eriksen kon voor een koopje gehaald worden omdat hij nog maar een eenjarig contract had, anders ging hij minstens voor het dubbele.

deze jongen doet het zo goed verbaast me niets als hij na de zomer vertrekt

19 april 2014 om 15:47

Kijk jij de wedstrijden van Spurs? Afgelopen weken is hij iedere keer DE MAN aan Spurs kant. Bij achterstand geeft Eriksen niet op. Hij is belangrijk met goals/assists, maar ook gewoon voetballend.

Verdient toch wel wat meer dan het label "overschat" zoals jij die nu geeft aan hem

19 april 2014 om 15:49

Hij doet het beter dan Ozil. Wat lul je allemaal. Hij is 22 pas en nu al dodelijk!
Hij speelt nog niet eens op zijn favoriete positie. Speelt toch op links?

19 april 2014 om 15:52

Hij doet het niet beter dan Ozil. Eriksen heeft veel meer wedstrijden gespeeld om evenveel goals en assists te krijgen als der Mesut.

19 april 2014 om 15:54

Het niveau van Ozil voor de winter was gewoon geweldig. Na de winter heeft hij mede door blessures en vermoeiheid zijn niveau niet echt kunnen halen. Eriksen laat het nu pas echt zien.

19 april 2014 om 16:04

Ze hebben allebei 22 wedstrijden gespeeld in de PL. Eriksen 20 basisplaatsen, Ozil 21. Eriksen heeft 7 goals/7 assists, Ozil 4 goals/7 assists. Of hij verder ook beter speelt dan Ozil durf ik niet te zeggen.

19 april 2014 om 16:08

Wat Eriksen laat zien is grote klasse. Ik ga er ook vanuit dat Ozil volgend jaar gaat vlammen. 2 spelers waar je echt van kan genieten.

19 april 2014 om 16:28

Özil deed het in de 1ste seizoenshelft beter en nu doet Eriksen het in de 2de seizoenshelft beter. Özil is ook geblesseerd nu.

Ze hebben beide hun betere en mindere periode gehad.

19 april 2014 om 17:00

Prijskaartje ozil prijskaartje eriksen. Dan kies ik eriksen

19 april 2014 om 15:50

Je bent niet goed wijs.. als hij zo mee kan doen in de PL is er niks overschat aan!

19 april 2014 om 17:33

Inderdaad,
Verschil met Ozil is dat Eriksen uit de eredivsie kwam en even moest wennen aan dit hogere niveau. Ozil kwam over van een van de beste teams ter wereld en speelt daardoor al op dat niveau.
Eriksen zou eerder vermoeit moeten zijn tijdens de tweede seizoenshelft, maar hij gaat op een steeds hoger niveau spelen. Als je dat combineert met het bedrag dat Eriksen heeft gekost, dan staat hij met kop en schouders boven "der(?)" Mezul. Ik heb Ozil een setje schoenenpoets verzonden. Kan hij mooi gebruiken de volgende keer dat hij door Eriksen te kijk is gezet.

19 april 2014 om 21:37

Ja man, je zou toch verwachten dat Ozil het beter zou doen, maar de statistieken spreken voor zich!
Eriksen doet het gewoon erg goed bij de Spurs! Maar ik had ook niet anders verwacht!
En haters blijven toch wel haten zoals dat figuur dat hem overschat vind!

Weer een topspeler die is afgeleverd door Ajax!!

19 april 2014 om 15:51

Volgens mij is dat nou net het talent dat je moet hebben als voetballer. Aardig of meer dan aardig kunnen ballen. Die jongen wordt enorm onderschat naar mijn mening. Bepaalde het tempo in de wedstrijden van Ajax en dat doet hij nu nog steeds. Een uitstekende spelverdeler die op weg is naar de wereldtop. Mag misschien nog iets vaker gaan scoren, maar aan de andere kant doet bijv. Xavi dat ook haast nooit. Uitmuntende passjes deze jongen die zeker de wereldtop gaat bereiken.

19 april 2014 om 15:54

Maar Eriksen is een 10 en Xavi controleur Er zijn maar weinig controleurs die vaak het net vinden.

19 april 2014 om 16:26

Hoezo is hij overschat? is hij voor te veel geld verkocht?
Maakt hij de verwachtingen waar?? nee .... hij overtreft ze!

Wat een troll zeg.
Kan aardig ballen, assists geven en scoren.
Wat moet je nog meer kunnen? anderhalf uur je adem in houden?

helemaal mee eens deadsr wat een geweldenaar dalijk een mooie transfer naar een echte topclub!

Wat vind ik het toch vervelend om Eriksen zo te zien presteren bij de Spurs. Zo'n goedkope optie die het al jaren liet zijn bij Ajax. Ik schrijf Ozil niet af natuurlijk, maar ik denk dat Eriksen dit vol gaat houden. Een vorm die Ozil nog moet bereiken bij Arsenal en dat voor de helft van het geld(?). Ik gun Eriksen alles en daarom vind ik het jammer dat hij bij de Spurs speelt.

Wie kan mij iets vertellem over Harry Kane? Hij is ineens de basis binnengedrongen en echt veel weet ik nog niet van hem. Is hij een groot talent?

ON: Leuk voor de Spurs dat ze winnen, kunnen ze misschien een EL plekje veiligstellen

19 april 2014 om 15:50

Kane is een aardig talent. Hij is sterk in de lucht, redelijk balvast en kan goed dribbelen voor een spits. Of het een topspits wordt kan ik niet zeggen, hij is nog maar 20.

19 april 2014 om 15:54

Voor ongeveer een kwart voor het geld. Eriksen is weggegaan voor 12 miljoen. Komt nog bij dat Ozil wel een iets hoger salaris gekregen zal hebben

19 april 2014 om 15:54

Kane speelt toch al een tijd voor de jeugdelftallen van Engeland. Sterke, wat statige spits. Uitstekend schot, goede kopbal en kan goed positie kiezen voorin. Mist wat overzicht en handelingssnelheid. Denk dat hij wat tekort komt voor de top van de p.l. maar hoop dat ik er naast zit.

19 april 2014 om 16:11

Hij is pas 20 dus zou zich zo maar kunnen ontwikkelen tot een goede spits voor het niveau waar we nu op zitten. Heeft af en toe ook leuke acties die gevaarlijk zijn maar mist inderdaad nog wat kwaliteit om echt een topspits genoemd te worden.

19 april 2014 om 15:57

Özil ligt lichtjaren voor op Eriksen, maar daar zal je dadelijk vanzelf achter komen. Mesut heeft zich al lang en breed bewezen bij de absolute wereldtop.

19 april 2014 om 16:02

Blijf jij dat maar denken terwijl Eriksen maar blijft presteren.

19 april 2014 om 16:05

Blijf maar denken? Wat heeft Eriksen dan allemaal gepresteerd al? Hij is nu redelijk in vorm, niet eens gigantisch...

Kijk alleen de statistieken van Ozil bij Duitsland, Real Madrid etc.... Hij heeft zich duidelijk al bewezen in de wereldtop, in tegen stelling tot Eriksen... Dat zegt Arsenaladdict..

19 april 2014 om 16:08

haha cunian dus is eriksen nu ook beter dan ozil volgens jou?

19 april 2014 om 16:09

Voetballers worden beoordeeld hoe ze ad momentum presteren. Dat özil zich al bewezen heeft is heel mooi voor zijn carriere, maar daar koopt Arsenal niets mee. Op dit moment is Eriksen qua prijs/kwaliteit verhouding gewoon een betere koop. Misschien gaat dat volgend seizoen wel veranderen hoor, maar dan moet özil veel beslissender worden.

19 april 2014 om 16:09

Ja blijf dat maar tegen jezelf zeggen als je hem 90 minuten lang niet op je tv langs ziet komen. Leuk wat hij bij Real heeft gedaan, leuk wat hij bij het Duitse elftal doet maar bij Arsenal is hij ontzichtbaar en daar gaat het uiteindelijk om voor de Arsenal fans.

19 april 2014 om 16:11

hij was bij lange na niet onzichtbaar. Een van zijn kritiek punten is dat hij er in topwedstrijden niet stond, wat deed eriksen in topwedstrijden? In de andere wedstrijden was ozil gewoon prima voor ons

19 april 2014 om 16:13

Wij zijn als team in de topwedstrijden afwezig. Daar kan Eriksen vrij weinig aan doen. Verder is er ook nog verschil in leeftijd en geld betaald he. We hebben qua kwaliteit vrijwel een even goede speler voor 1/4 van de prijs.

19 april 2014 om 16:16

lichtjaren nog wel?

Ik zou willen vragen of je in je mooie database kan opzoeken hoelang het geleden is dat ozil 5 wedstrijden achter elkaar een constant wereldniveau heeft gehaald.

ik geloof namelijk dat dat ergens in de C-tjes was.
Bij real was hij goed, gaf veel assists. maar de spelers waar hij die assists aan kon geven waren natuurlijk ook ongelofelijk goed, dan is het al makkelijker zulke mensen te bereiken, dan constant een Sana de diepte in te sturen die het allemaal niet lijkt te snappen.

Overigens schrijf ik ozil ook niet af en vind ik hem een topper.
maar Die lichtjaren voorsprong laat jij voorlopig niet zien. en als Eriksen het niveau van de Real madrid ozil kan laten zien bij tottenham, zie ik dat toch meer als een prestatie dan wanneer je dit in la liga bij real doet

19 april 2014 om 16:17

haha dan kan ik het zelfde over ozil zeggen, als giroud altijd stilstaat en geen andere diepgaande speler is kan hij niet veel doen.
En dat is nou het punt, eriksen moet bewijzen dat hij kwalitatief even sterk is. Want constant spelen is ook een kwaliteit. Een prima vorm van een paar weken compenseert niet voor wat ozil al jaren heeft bewezen.
@torresluiz
eriksen moet het dan ook voor langer bewijzen, hij heeft nog steeds niet het niveau gehaald van ozil bij real. Het is ook niet simpel om met zo een team mee te draaien. Daar was ozil kwalitatief goed genoeg voor, bij eriksen moet ik dat nog zien.

19 april 2014 om 16:22

Wat heb je aan die statistieken van Ozil bij Real Madrid? Waar een pass van 2 meter door Ronaldo in een goal verwerkt wordt. Ozil is dit seizoen anders weer prima vervangen bij Real zonder al te veel moeite, zogenaamd Ronaldo is niks zonder Ozil dat soort dingen. Ozil wordt gewoon flink gehyped, en ik zeg niet Eriksen is beter, maar lichtjaren verder dan Eriksen is gewoon niet juist. Bij zijn komst bij Arsenal zei ik al dat hij overrated was, Ozil was volgens de gooners zelfs beter dan Messi bij wijze van spreken. Dit seizoen heeft Eriksen het beter gedaan dan Ozil en daar gaat het om, of niet? Moet ik nu anders gaan zeggen dat Evra lichtjaren voorstaat op Alaba? Evra was jaren zowat de beste LB dus Evra staat lichtjaren voor op hem? Nee Alaba is op dit moment gewoon beter. Misschien niet de beste vergelijking maar ik hoop dat je mijn punt snapt.

19 april 2014 om 16:22

Maar het gaat er toch om wat hij voor Arsenal doet? Net als dat je nu Torres gaat vergelijken met iemand en dan zegt dat hij het bij Liverpool wel altijd briljant deed. Leuk dat hij het goed deed bij Real maar op dit moment is Eriksen een betere aankoop en een vergelijkbare speler.

19 april 2014 om 16:27

Ik wil ook niet beweren dat Eriksen beter is dan Ozil
Alleen nu in 1 seizoen PL laat hij wel meer zien dat is een feit.

en of eriksen aan de ozil statistieken bij real kan tippen als hij daar zou spelen zullen we niet weten, maar ik persoonlijk denk dat hij het daar makkelijk zou redden.

ik vindt dat ozil bij real ook alles behalve constant was. speelde of een 8. of een 4. er was geen tussenweg bij hem
en die 20 assists is leuk en aardig ja, maar als je ronaldo voor je hebt staan die er 60 per seizoen inlegt mag de nr 10 daar best 20 assist van gegeven hebben als je het mij vraagt

ook zeg je dat eriksen het niveau van ozil bij real nog niet heeft bereikt.
ook kun je dan zeggen dat ozil het niveau van eriksen bij de spurs nog niet heeft bereikt.
maar hoe dan ook op deze manier blijft het appels met peren vergelijken

19 april 2014 om 16:29

Eriksen is ook misschien een betere aankoop, want ik ben ervan overtuigd dat hij ooit het niveau van silva en ozil gaat halen. Maar hij is er nog niet.
@cunian
Nee want ik kijk ook niet (alleen maar) naar statistieken maar ook naar het niveau dat wordt gehaald. Alaba haalt nu het niveau dat evra in zijn beste tijden haalde, eriksen heeft dat nog niet naar mijn mening. Maar hij komt er wel. Of hij ook ene betere seizoen heeft gehad, wil ik ook niet zeggen. Eriksen komt nu pas in vorm, terwijl ozil dat aan het begin van het seizoen had en nu geblesseerd eruit lag. Ze hebben ook vergelijkbare statistieken. Als ozil nu fit was had hij misschien nog beter gedaan
Dat jij hem overated vindt, doet mij niet veel. Ik zie je dat bijna over iedere gunner zeggen.

19 april 2014 om 16:35

Alaba haalt het niveau dat Evra in zijn beste jaren haalt? Ben jij serieus of? Dat is toch niet serieus te nemen. Nee Eriksen heeft gewoon betere statistieken. En omdat ik Koscielny ook overrated vind zeg je bijna over iedere gunner. Ik vind anders een Gibbs, Aoc, Giroud, Podolski, Gnabry niet overrated dus wat heb je daarop te zeggen?

Eriksen is direct betrokken bij 27 goals in 37 wedstrijden, Ozil 28 goals in 51 wedstrijden. Do the math zou ik zeggen (dit zijn in alle competities dus ook met land).

19 april 2014 om 16:41

ok dat over alaba kan ik terugenemen, maar die speelt ook gewoon geniaal.

Ik zei vergelijkbare statistieken, ze liggen iets verder uit elkaar dan verwacht maar nog steeds vergelijkbaar. Bovendien moet je rekening houden dat ozil cl speelde en eriksen el. En ook komen de meeste assists van eriksen pas in de laatste paar wedstrijden. Maargoed, ik zei al, ik kijk niet te veel naar statistieken

19 april 2014 om 16:43

Ik vond ozil in de eerste helft van het seizoen ook niet zo daverend spelen hoor!
Tuurlijk, voor iemand die net de eerste 10 wedstrijden ooit in de PL speelt deed hij het behoorlijk. maar hou dan wel in je achterhoofd dat hij 50 miljoen gekost heeft.

Al met al moet ozil beter kunnen en ik verwacht ook wel dat het eruit gaat komen uiteindelijk. en zo niet, dan blijkt de PL toch te veel van het goede te zijn geweest voor hem

19 april 2014 om 16:47

Hoeft ook niet, wel kan ik ook denk ik zeggen dat Eriksen meer zijn stempel drukt op Tottenham dan Ozil deed bij Arsenal.

19 april 2014 om 17:40

Arsenaladdict
Goh, je bent in iedergeval geen Feyenoorder. Want die gebruiken het motto: geen woorden, maar daden. Jij bent meer het type: geen daden, maar woorden. Het siert Arsenal wel.
Niet dat ik iets tegen Arsenal heb hoor. Leuke ploeg. Maar het heeft tegenwoordig geen Ajax bloed, dus ik kan er niet zoveel mee moet ik toegeven.
Maar een ding is zeker. Normaal gesproken wordt je belangrijker naarmate het seizoen vordert als je een topspeler bent. Wie doet het op nu met het slot van de competie in zicht beter? Die jongen die jaren achterlicht op de ander en zich bij de wereldtop heeft bewezen? Living in the past kan toch zoooo mooi zijn ............soms ;

19 april 2014 om 18:38

Inderdaad Özil heeft het allang laten zien in de kleine wedstrijden bij een topteam dat vol op pressie kan zetten op de tegenstander. Heeft o.a. tegen Bayern goed zijn niveau bewezen dit seizoen.
Arsenal had veel beter Eriksen en een goede spits kunnen kopen ipv. Özil, zo eerlijk moet je zijn.

19 april 2014 om 18:49

daar kan ik nog wel ja zeggen, wanneer eriksen en een spits waren gekomen was dat misschien beter geweest. Maar als ik moet kiezen tussen alleen eriksen of alleen ozil is de keuze snel gemaakt (voor mij dan)

19 april 2014 om 16:06

Eriksen is een toptalent, maar om nou de vergelijking aan te gaan met Ozil... Als Arsenal naar de toekomst toe topspelers wil aantrekken zal de aanwezigheid van Mesut doorslaggevend zijn. Welke winger of spits wil nou niet bediend worden door Ozil?
Ozil is mits de juiste omkadering echt zonder vergelijk. Je ziet in elke baltoets genialteit. Een heel seizoen met Walcott en Ramsey en Eriksen had nog niet eens de helft van Mesut's statistieken.

De punten zijn binnen, dat is het belangrijkste. Deze wedstrijd was absoluut niet van een hoog nievau en elk doelpunt van Spurs viel (letterlijk) uit de lucht. Het is me nog steeds een raadsel wat voor voetbal Sherwood voor ogen heeft. Het is allemaal zo losjes en er lijkt totaal geen idee achter te zitten.

Eriksen, Lloris en Kaboul waren de uitblinkers deze wedstrijd.

Was weer belangrijk met 2 assists. Fulham laat zich gewoon 2x zo makkelijk wegzetten met de pass van Eriksen. Vond Eriksen verder niet uitblinken,maar spurs was sowieso matig. Over kaboul en fryers maar te zwijgen.

19 april 2014 om 15:54

Eriksen blijft een toptalent, maar hij wordt na deze wedstrijd ook weer lekker opgehemeld, hij speelde zeker niet top!! 2 goede vrijetrappen die een doelpunt opleveren en hij is de assistkoning....
Hij speelt eindelijk weer goed nadat hij gebleseerd raakte en uitvorm en das dan wel weer lekker voor Spurs

19 april 2014 om 15:55

Vreemd dat degene boven jou zegt dat Kaboul de uitblinker was. Een van jullie heeft er totaal geen kijk op blijkbaar.

19 april 2014 om 16:00

Tsja dat is een mening. Kaboul scoort, maar verdedigend is hik gewoon matig en maakt spurs een hele zwakke indruk.

19 april 2014 om 16:06

Op het laatst had ij veel belangrijke onderscheppingen. Begint weer seintjes te laten zien dat hij zijn oude vorm terug krijgt. Uitblinker was wel wat kort door de bocht ja, daar heb je gelijk in.

altijd heerlijk om een ajacied goed te zien doen in een topcompetite, eriksen werd altijd onderschat door iedereen, inclusief de ajacieden.
Maar waar komen de vergelijkingen met ozil vandaan, ozil is nog steeds veel verder dan eriksen. Gelukkig was eriksen zelf realistisch genoeg om dat te zien

19 april 2014 om 16:15

Waar baseren al jullie Goonies dat op dan? Wanneer heeft Ozil bewezen dat hij beter is dan Eriksen? Alleen bij Real maar ja Eriksen heeft nooit in zo'n goed team gespeeld.

19 april 2014 om 16:19

Al vanaf zijn tijd in bremen was ozil geniaal en werd hij al gewild door wenger. Waar heb jij het nou over man, ozil werd tot voor kort de beste nr 10 genoemd, alleen heeft hij gewoon niet zijn seizoen.
En ja je mag kwaliteit best baseren over de verrichtingen in de afgelopen paar jaren, daarin heeft ozil veel meer laten zien. Je hebt ook kwaliteit nodig om mee te draaien in zo ene goed team als die van real

19 april 2014 om 16:30

Dat is de hype bij Ozil, terwijl Mata bijvoorbeeld kon spreken over betere statistieken in een moeilijkere competitie en in een mindere team.

19 april 2014 om 16:36

En hoe doet mata het dit seizoen?

19 april 2014 om 16:48

Bij Chelsea ging het dramatisch, bij United gaat het nu best lekker. Bij United direct betrokken bij 7 goals in 11 wedstrijden in een slecht draaiend team. Maar is ik Ozil op zijn best ging vergelijken met Mata op zijn best, dan waren ze ongeveer gelijkwaardig maar dan ligt het aan persoonlijke voorkeur. Hier op VZ wordt er gedaan of Ozil minstens een klasse beter is/was dan Mata, iets waar ik totaal niet mee eens ben.

19 april 2014 om 16:51

haha ja maar mata kun je nu niet vergelijken.
die speelt in een team van de lamme en blinde

daar zou Ronaldo nu zelfs nog door de mand vallen!

19 april 2014 om 16:52

Ik vond het vrij opvallend dat Arsenal pas echt in sneltreinvaart punten begon te verliezen toen Ozil geblesseerd raakte. Maar dat zal dan wel toeval zijn toch?

19 april 2014 om 16:59

niet alleen ozil was toen geblesseerd.
Ramsey was nog niet terug toen , en dan mist je 2 smaakmakers op 1 middenveld en dat voel je zowiezo wel als club

19 april 2014 om 16:24

Je mag ook wel hopen dat iemand die 2 jaar bij Real Madrid in de basis heeft gestaan en voor 50 miljoen verkast is verder is als Eriksen die van Ajax afkomstig is en ongeveer 13 miljoen heeft gekost.

Als ik verhouding tussen prijs en kwaliteit bekijk kan ik me voorstellen dat ze bij de Spurs erg in hun nopjes zijn met het aantrekken van Eriksen. Zeker omdat Lamela en Soldado nou niet bepaald uit de verf zijn gekomen, maar wel vele miljoenen meer hebben gekost.

Ozil heeft tot op heden bij Arsenal wisselvalig gepresteerd. Het verwachtingspatroon was dan ook gigantisch, wanneer het dan tegenvalt door blessures en/of vorm dan is dat koren op de molen van de critici. Ik ben het met Wenger eens dat we Ozil de tijd moet krijgen zich te manifesteren. Er zijn meer legendes bij Arsenal die een stroeve start kende, laten we vooral niet te snel oordelen.

19 april 2014 om 16:25

het is misschien ene betere aankoop, want ik ben ervan overtuigd dat eriksen ooit het niveau van ozil en silva gaat halen. Maar ik heb het voor nu alleen maar over het heden

19 april 2014 om 16:32

Gelukkig is Eriksen nog een stuk jonger.
Hij moet gewoon lekke z'n voeten laten spreken, het is zijn 1e seizoen in een topcompetitie.
Vind dat hij het uitstekend doet voor een lichtvoetige speler.
Velen dachten dat hij omver geblazen zou worden, maar wat wij ajacieden ook al zeiden, hij zoekt geen tegenstander op, hij loopt slim vrij.... zodoende blijft hij uit de duels.
Heerlijke voetballer.
(net als Ozil in vorm hoor)

19 april 2014 om 16:38

Dat is een hype die al jaren aan de gang is, dat fysiek zwakkere spelers het niet zouden aankunnen. Jaarlijks bewijzen spelers als silva, cazorla, mata het tegendeel maar elke jaar krijg je hetzelfde te horen. Eriksen is idd een hele slimme voetballer en gaat een van de beste worden van deze generatie

Kan iemand mij vertellen waarom Steek op dr bank zit? Gewoon niet goed genoeg of blessure gehad?

19 april 2014 om 17:29

De nieuwe coach ziet het niet zitten in hem.
Deze keeper maakt blunder na blunder maar jah.... Wat doe je eraan.

19 april 2014 om 17:32

Was weer erg goed en weer heel erg belangrijk, hopen dat hij dit volhoudt tot tijdens en na het wk

19 april 2014 om 17:33

En nog iets; vinden mensen hier ook dat hij misschien wel de perfecte opvolger van een xavi zou zijn?

Eriksen is een talent,niet meer of niet minder.
Maar dat talent toont hij alleen maar als Tottenham speelt tegen ploegen ven laten we zeggen "het rechter-rijtje "
Maar tegen de top ploegen loopt hij als een dolle rond,zal nooit een dragende speler worden.
Hopelijk kan hij het 2de seizoen bevestigen maar dat is afwachten
Kijk naar Vertonhgen,ook een prachtig eerste seizoen en nu moet hij weg .
En ik zeg wel degelijk : moet weg , niet mag weg.

19 april 2014 om 20:49

Vandaar dat hij tegen Chelsea, Man United, Southhampton en Everton zeer goede wedstrijden speelde

Ik hoop van harte dat Fulham in de Premier League blijft.
Ik vind het een mooie club en Craven Cottage is echt geweldig. Pure voetbalromantiek.
Felix Magath vind ik echter niks, is gewoon puur mijn gevoel/mening..

De meest overschatte voetballer van de eredivisie volgens de kenners hier... Geeft maar weer aan wat zij weten...

Ik lees vaak dat eriksen onder gewaardeerd was bij ajax. 9 vd 10 keer is eriksen gevaarlijk door zijn geweldige vrije trappen/corners. Dat was ook zo aan het einde van van eriksen zijn ajax periode. Hij is een goede voetballer, maar zijn trap maakt hem bijzonder vind ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder182
H. KaneAanvaller185
O. SkippMiddenvelder170
H. LlorisKeeper190
Son Heung-MinMiddenvelder178
B. DaviesVerdediger100
S. BergwijnAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

1018 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 0 0 0 0
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen laat zijn gezicht zien op trainingscomplex van Ajax

Christian Eriksen is vrijdag opgedoken op het trainingsveld van Jong Ajax. De clubloze aanvallende middenvelder wilde graag weer eens in groepsverband trainen en meldde zich daarom bij trainer John Heitinga, meldt...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren