Update: Europese grootmachten mogen weer hopen op komst van Dedé

Zaterdag, 20 april 2013 om

Cruzeiro gaat verrassend aan de haal met Dedé, schrijven alle toonaangevende Braziliaanse media dinsdagmorgen. De 24-jarige verdediger van Vasco da Gama werd in de wandelgangen aan diverse Europese grootmachten gelinkt, maar de zevenvoudig Braziliaans international ondergaat woensdag een medische keuring en tekent vervolgens een meerjarig contract in Belo Horizonte.

/

Cruzeiro betaalt met de steun van investeringsmaatschappij DIS vijfenhalf miljoen euro voor 45 procent van de rechten van Dedé. De beresterke stopper kwam al eerder tot een persoonlijk akkoord met Cruzeiro, dat vorig seizoen als tiende eindigde in de Série A en de competitie daarmee vijf plaatsen onder Vasco afsloot. Dedé gaat bij de tweevoudig landskampioen bijna 155.000 euro per maand verdienen; bij Vasco streek hij maandelijks ‘slechts’ 92.000 euro op.

Dedé speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Vasco tegen Madureira in het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. Met het oog op het WK van volgend jaar zomer in eigen land wilde Dedé het risico niet lopen dat hij bij een Europese club op de bank zou komen te zitten. Onder meer AC Milan, Liverpool, Manchester United, Juventus en Bayern München werden met Dedéckenbauer, zoals hij door de Vasco-fans werd genoemd, in verband gebracht, maar hij gaat dus aan de slag bij Cruzeiro.

Update 17 april 23.15 uur -‘Dedéckenbauer’ stelt Europese grootmachten definitief teleur
Cruzeiro heeft woensdagavond de komst van Dedé definitief afgerond. De 24-jarige stopper, goed voor acht interlands in het shirt van Brazilië, zette zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de topclub. Europese grootmachten als AC Milan, Liverpool, Manchester United, Juventus en Bayern München vissen daarmee achter het net. Naar verluidt betaalt Cruzeiro zo’n vijf miljoen euro voor de speler van Vasco da Gama.

Update 20 april 12:22 uur - Europese grootmachten mogen weer hopen op komst van Dedé
Diverse Europese grootmachten maken toch weer kans op Dedé. De 24-jarige stopper transfereerde tot verrassing van velen binnen Brazilië van Vasco da Gama naar Cruzeiro, maar een dag na de presentatie van de mandekker zette de rechter een streep door de overgang. Vasco da Gama heeft namelijk teveel schulden, zo meldt O Globo. De rechter heeft de voetbalbond van Rio de Janeiro (FERJ) laten weten dat het de papieren voor Dedé niet mag vrijgeven voordat de zaak is opgelost.

Bekijk hier beelden van Dedé:Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door forza milan)

Waarom worden de meeste Brazilianen overschat?

- Geschiedenis..... tsjah

16 april 2013 om 10:51

Omdat Brazilianen samen met Argentijnen de meest getalenteerde voetballers zijn..

16 april 2013 om 10:57

O? Verklaar je nader? Je kan niet over 1 kam scheren, positief of negatief.

16 april 2013 om 11:04

En hoe weet jij dat nou weer? Het is wel zo dat een aantal spelers uit Brazilie erg goed zijn/waren maar je kan nooit zeggen dat Brazilianen en Argentijnen meest getalenteerde landen zijn.

16 april 2013 om 13:22

Jawel. Dat kan je zien aan elke Europese topclub waar zelfs in deze magere tijden van Brazilië er in elk elftal toch 1 a 2 Braziliaanse basisspelers lopen.

Ze hebben niet voor niets 5 wereldtitels met prachtig voetbal gehaald op.

16 april 2013 om 14:22

Die laatste 2 titels waren niet echt met prachtig voetbal gehaald hoor....

16 april 2013 om 15:37

..helaas voor jou dat Nederland nooit een titel heeft gehad.

On: Deze man heeft een perfecte anticipitatie en kan ook goed mee naar voren, een uitstekende verdediger van wat ik tot nu op Youtube zie. Hij mag wel blij zijn, ik vind dat de Braziliaanse clubs aan salaris wel veel betalen zeg.

17 april 2013 om 23:57

Tsja...er zijn zo'n 170 miljoen brazilianen dat is dus lets grotere vijver om uit te vissen Dan 16 miljoen.

Zo vreemd is het dus niet dat ze zo'n succesvolle voetbal geschiedenis hebben. .naar verhouding heeft NL Dan trouwens net zo veel grote voetballers voortgebracht.

20 april 2013 om 17:52

dat lijkt me wat overdreven, bijvoorbeeld juventus heeft geen braziliaanse basispelers of en ik geloof city ook niet, tenzij ik iemand over het hoofd zie.
Inderdaad veel teams wel maar dat is dan toevallig omdat de braziliaanen verdeeld zijn terwijl bijna alle spanjaarden bij barca en real zitten.

Het was bijna rond tussen Milan en Vasco, ik ben toch wel blij dat het niet rond is gekomen. Hij heeft nog niet geweldig veel bewezen en ik heb zelf liever twee Italianen staan daar die al het nodige bewezen hebben in Italië. Astori + Ogbonna graag, de één uit de jeugd van Milan en de een die al jaren gevolgd word door Milan.

16 april 2013 om 15:07

Dan zit je wel met 2 linkspoten in het centrum, had liever Dedé-ogbonna gehad.

16 april 2013 om 11:33

Dit is in voetbalbegrippen niet zo heel veel geld. Dan kom je jaarlijks uit op 1,8 miljoen. Moet je nagaan dat sommige spelers in de Premier League wekelijks dat bedrag ontvangen

16 april 2013 om 11:47

Geen enkele voetballer ontvangt 1,8 miljoen per week aan salaris van de club. Het zal maximaal per maand zijn maar dan nog zijn er weinig voetballers die dat bedrag verdienen.
Bedenk maar eens dat er voetballers zijn die 3 ton per week verdienen, dan zit je op 1,2 miljoen en meestal is dat bedrag nog bruto ook dus wat je zegt klopt helemaal niet.

16 april 2013 om 11:49

Dat zijn dan ook de absolute topspelers.

16 april 2013 om 12:02

Precies was ik nog even vergeten te vermelden

16 april 2013 om 12:13

@isco24
Hij bedoelt natuurlijk dat zijn maandsalaris van 150000 euro door sommige spelers in PL wordt verdiend. Logisch toch dat er geen spelers zijn die 1,8 miljoen per week verdienen.

16 april 2013 om 12:29

Ik refereerde inderdaad naar de reactie van c63amg over wat ze verdienen.

Geweldige verdediger. Zo sterk en zo snel. Jammer dat hij niet naar Europa komt.

Toch een vreemde gang van zaken. Toptargets van de crème de la crème van Europa die opeens een binnenlandse transfer maken. Als ze nu net 20 waren , was het te begrijpen maar deze jongen is 24. Zijn 'primetime' moet nu komen. Hetzelfde geldt voor Ganso die naar Sao Paulo overstapte.
De enige verklaring lijkt me dat de Europese top deze gasten helemaal niet zo graag wil. Dat het een PR- afdeling van de spelers is die deze interesse kweekt. Bijv. Milan moet de concurrentie van , met alle respect, Cruzeiro toch wel kunnen winnen?

16 april 2013 om 10:59

Of die gasten voelen zich goed in hun eigen land. 150000 euro per maand is veel geld en al zeker in Brazilië, voor dat geld snap ik wel dat ze voor hun vertrouwde omgeving kiezen.

16 april 2013 om 11:15

Hij woont in een fantastisch land, met goed geld en lekker dicht bij familie. Als je dan een beetje heimwee hebt snap ik best dat je in het binnenland blijft.

16 april 2013 om 11:35

Brazilië is de snelst groeiden economie van de wereld, dus er zit geld zat, dat is een reden waarom ze blijven.
De andere is dat heel veel spelers voor de helft of helemaal eigendom zijn van een investeringsmaatschappij, en die willen gewoon geld verdienen en hoe meer transfers des te meer commissie ze kunnen op strijken.

16 april 2013 om 12:31

Ik denk dat die jongens ook gewoon als droom hebben het WK in eigen land te kunnen spelen. Een jongen als Oscar of Lucas Moura is zo goed, dat ze zich direct in de basis spelen bij een absolute top club. Deze Dede heb ik nooit gezien, maar waarschijnlijk hebben die geen 'garantie' op minuten als ze nu naar Europa komen.

16 april 2013 om 14:30

@ cesc4ars

Zo´n vreemde gang van zaken is dat niet hoor, door de economische boom in Brazilie kan en word er meer in het voetbal geinvesteerd. Daarnaast willen ze al heel lang de goede spelers langer in Brazilie houden voordat ze naar Europa trekken. Neem van mij aan dat dit in de toekomst meer zal gebeuren. Persoonlijk juich ik het allemaal toe want op deze manier kan die mooie competitie zich verder ontwikkelen.

16 april 2013 om 16:04

Ik zal de laatste zijn die beweert dat Brazilië niets te bieden heeft, maar ik heb dat kennelijk onderschat. Ook het WK argument klinkt plausibel.
Ik had alleen de trekkracht van de top competities hoger ingeschat. Als je ziet dat een jonge Braziliaan idolaat is van Ronaldo, Rivaldo en Ronaldinho, verwacht je dat ze een vergelijkbaar carrière pad kiezen.

17 april 2013 om 23:44

Het heeft voornamelijk mee te maken, dat de economie daar aantrekt in tegenstelling tot europa. Voorbeeld: Ronaldo en Romario zijn beide bij PSV gekomen, doordat Phillips daar een zakelijke deal had. Doordat Phillips niet meer "het" is wat het vroeger "wel" was, worden die deals niet snel meer gesloten. Doordat er nog meer concurrentie is gekomen. Zowel vanuit Brazilie als uit China, is het amper nog mogelijk voor europese ploegen een toptalent te halen. Verder zitten deze spelers 9 van de 10 vast aan makelaars. Kijk naar Douglas van Fc Twente. Deze jongen, laat nu bewust zijn contract aflopen, om van die ellendelingen af te komen. Door economische vooruitgang in Brazilie en de invloed van Braziliaanse makelaars blijven ze langer in eigen land. De speler word gouden bergen beloofd, maar uiteindelijk strijken de makelaars het meeste op, doordat bedrijven daar flink geld betalen aan de makelaars.

18 april 2013 om 12:49

@ cesc4ars

Mijn bijdrage was ook niet bedoeld om jou de les te lezen, als dat zo was overgekomen mijn excuses want dat was niet mijn bedoeling. Natuurlijk lonken de Europese competities omdat je daar echt (eeuwige roem) kan vergaren.

Alleen wilt men al heel lang spelers langer in eigen land houden, precies zoals wij dat in Nederland ook graag zouden willen. Nu er meer geld voor handen is kunnen ze gewoon Europees achtige salarissen betalen (niet alle clubs). Want geld was toch de voornaamste reden dat ze zo vroeg vertrokken. Zoals ik Brazilianen ken zijn het echte familie mensen en hebben vaak heimwee als ze buiten Brazilie zijn. Nu kunnen ze goed verdienen in eigen land en kunnen ze nog lekker dicht bij hun families en vrienden blijven.

Nu zal het aankomende wk daar natuurlijk ook een rol spelen maar men wilt nu echt de nationale competitie door ontwikkelen. Daarom is het ook prachtig dat spelers zoals Seedorf en Pato, Ronaldiho nu in Brazilie spelen.

De komst van dat soort spelers maakt toch indruk. Wellicht is het een klein voorbeeldje maar ik ben een Corinthian fan. Wij hebben twee spelers waar behoorlijk aan werd getrokken vanuit Europa maar door de komst van Pato denk ik dat zij het avondtuur nog even hebben uitgesteld. In die zin bruist het voetbal daar zoals nooit tevoren (mijn persoonlijke ervaringen).

Op een gegeven moment zullen ze echt wel richting Europa trekken alleen zal het in de toekomst wat langer duren denk ik voordat men die stap maakt. Als liefhebber van het Braziliaanse club voetbal vind ik dit natuurlijk een goede ontwikkeling en hoop dat de talenten in Nederland zo'n zelfde afweging maken.

In Europa had hij waarschijnlijk meer verdiend, dus ik vind het ook wel knap van Dede zelf dat hij niet alleen naar het geld kijkt.

ik denk dat de braziliaanse clubs samen werken om zo het wk te winnen.. het is maar een gedachte.
moet je kijken hoeveel intresse er is voor die spelers als je dat zo leest. ganso / neymar cassimero dede etc. en dan toch in brazilie blijven. het gaat dus echt om het wk.
als je al leest welke clubs er intresse voor die spelers hebben. en dan ook kijkt welke bedragen de braziliaanse clubs vragen.. en uiteindelijk een binnelandse transfer maken voor een met alle respect klein transfer bedrag . dan trek ik die conclusie wel ja.
nog iemand die deze gedachte heeft?

16 april 2013 om 11:17

niet helemaal.
Deze jongen is bang dat ie anders op de bank komt te zitten...das idd niet handig voor het wk.
Je zou kunnen denken..ga dan naar een subtopper in europa, maar goed.

Maar neymar...als die gewoon afgelopen zomer al naar europa was gegaan, in de top van engeland of spanje zou spelen, CL wedstrijden zou afwerken...dan werd hij alleen maar beter.
Hij zou toch niet op de bank zitten en op een hoger niveau trainen en spelen dan dat hij nu doet.
Dus voor t wk van brazilie was t beter geweest als hij hier al speelde

hij heeft vagner love trouwens wel behoorlijk in zijn broekzak hahaha @ filmpje

Fijn ook om te weten dat je rechten dan voor bijna de helft in handen zijn van een investeringsmaatschappij, zie je echt steeds vaker tegenwoordig.

Ik snap er niks van dat deze jongen voor zo'n stap kiest inplaats van een club in Europa.. Kon bv naar Juventus, Milan & enkele Engelse clubs gaan.. Sterker nog, Juventus was afgelopen transferperiode dichtbij een akkoord, het liep net mis, zonde.. Ik hoop eerlijk gezegd dat het alsnog misloopt en dat hij naar Europa komt..

Ijzersterke verdediger op basis van wat ik heb gezien.. Is al 24 jaar dus dat is ook een ideale leeftijd om de overstap te maken naar Europa.. Maar goed, als hij zich beter voelt in Brazilië dan moet hij dat zelf weten.. Was ook op fifa een echt monster haha :D Hoop dan maar dat Juve Doria binnenhaalt, min of meer iemand die de volgende Dede genoemd wordt (al is dat wel erg vroeg en overdreven)

Geweldige verdediger, beresterk en ook nog snel, de ideale combinatie! Vind trouwens het salaris wel Premier League achtige proporties aannemen daar in Brazilie, ben benieuwd wat andere spelers daar verdienen.. Hoop dat Dede later alsnog naar Europa komt.

jammer dat hij niet naar europa komt. heb veel goede verhalen over hem gehoord en was wel benieuwd. ik denk dat met de opkomende economie in brazilie steeds meer speler besluiten om in brazilie te blijven.

16 april 2013 om 14:16

Spelers blijven in Brazilië omdat Europese clubs niet langer gek zijn. Waarom zou je 3 to 10x meer betalen voor Braziliaanse talenten als voor talenten uit Uruguay/peru/chili/paraguay/colombia die steeds vaker laten zien (zoals op afgelopen Sudamericano U20) op een gelijkwaardig niveau te zitten of zelfs op een hoger niveau.

Bij Brazilië onder 20 loopt er 1 speler rond die in Europa speelt, in tegenstelling tot een land als Peru bijvoorbeeld waar er een stuk of 7 spelers van die selectie al in Europa spelen.

Nemen we nog mee dat steeds meer talenten in Brazilië amper een kans krijgen om zich te ontwikkelen omdat ze niet zoals Neymar een idool zijn. Het grote probleem waar de lichting van onder 20 van Brazilië nu te maken mee heeft, en ook onder 17 die ik eergister heb zien spelen, waar een paar leuke talenten mee spelen, gaat daar mee te maken krijgen als ze niet oppassen.

Cruzeiro heeft echt snel gehandeld. Corinthians en Ac Milan hadden de beste papieren om hem te in te lijven. Bij Cruzeiro zal hij meer gaan verdienen en vandaar dat hij naar Cruzeiro is gegaan. En tsja, deep down wou die in Brazilië blijven, dus het pakt goed uit voor hem. Ik kan niet zeggen dat ik blij bent met deze transfer. Maargoed, as long as he's happy.....

16 april 2013 om 15:15

@ blink182

Ik had hem anders graag bij Corinthians gezien maar ik kon me haast niet voorstellen dat ze hem aan ons zouden verkopen. Ik snap uiteraard dat jij hem graag naar Milan zag komen maar ben je opzich niet blij dat er dus weer een talentvolle jongen langer in Brazilie blijft ?

16 april 2013 om 15:46

Gemengde gevoelens.

Dede kan een vaste waarde zijn voor de Selecao voor het WK. En Europa (top competities) zou hem sterker maken, vandaar dat ik niet heel blij bent.
Aan de andere kant, hopelijk is dit een begin van iets moois. Dat alle talentvolle spelers in eigenland blijven voetballen, zodat de competitie weer 1 van de beste competities ter wereld wordt.
Het zou wel fijn zijn om het WK te winnen met spelers die in eigenland spelen (zoals vroeger).

18 april 2013 om 12:58

@ blink182

Hey man sorry voor mijn late reply. Ik snap je punt wat betreft de ervaring en de ontwikkeling die een speler doormaakt in een Europese competitie. Maar ik vraag mij af of 1 seizoen zoveel verschil zal maken, meestal hebben spelers op zijn minst 1 seizoen nodig om te zich volledig aan te passen. Dan kunnen ze denk ik beter in Brazilie blijven waar ze gegarandeerd speeltijd krijgen. Voor de ontwikkeling voor de competitie vind ik dit schitterend want met zoveel roemruchte clubs verdiend die competitie het om te groeien naar een hoger niveau. Het zou inderdaad geweldig zijn als men dat voor elkaar weet krijgen om de titel te winnen met alleen jongens die uikomen in de nationale competitie, maar op het moment denk ik dat de ervaring van spelers die in Europa hebben gespeeld (of nog spelen) van onschatbare waarde is.

Mooi. Laat die Braziliaanse spelers maar in Brazilië blijven. Er wordt altijd lacherig gedaan over de Braziliaanse competitie alsof het niks voorstelt maar als Europa niet alle toptalenten zou wegkapen uit Brazilië was het waarschijnlijk de sterkste competitie geweest die er is.

Nu Brazilië economisch steeds sterker wordt blijven spelers. Ik hoop op een soortgelijke ontwikkeling in landen als Argentinië en Uruguay. Zuid-amerika was vroeger het continent met het meeste voetbaltalent maar zoals altijd is de Westerse wereld alleen maar goed in het uitbuiten en uitkopen.

16 april 2013 om 14:44

@ Larsoboy

Helemaal mee eens, men wil ook hun spelers langer in eigen land houden en men is zo ie zo gestopt om spelers voor een habbekrats aan Europese clubs te verkopen. Tegenwoordig vragen Braziliaanse clubs ook gewoon een stevige prijs. Door de economische groei zal men de lang gekoesterde wens om het club voetbal verder door te ontwikkelen eindelijk kunnen uitvoeren.

Het zou voor andere Zuid-amerikaanse landen natuurlijk ook mooi zijn maar ik weet niet of dat echt voor alle landen haalbaar is. Laatst heb ik volgens mij gelezen dat men in Argentie grondstoffen heeft ontdekt waarmee ze de economie weer "back on track" kunnen krijgen omdat de economie een aanal jaren terug in elkaar donderde. Dus voor Argentinie zou het kunnen maar voor landen zoals Colombia,uruguay,chilie en Venezuela etc etc zie ik dat nog niet snel gebeuren.

16 april 2013 om 21:56

Neem aan dat als Brazilië zijnde dat je ook investeert in je buurlanden om het zo maar te zeggen daar kunnen ze ook profijt van krijgen. Landen als Chili, Argentinië en Uruguay zie ze zelf wel de economie naar een hoger plan tillen.

Waardoor landen als Paraguay, Bolivia, Peru etc van gaan profiteren lijkt mij tenminste. Waardoor deze competities misschien indirect ook door kunnen groeien.

18 april 2013 om 13:03

@ Falcon

Ohh jawel, ik denk dat de andere Zuid-amerikaanse landen hier ook wel hun graantje zullen meepikken. Alleen vraag ik mij af of dat "graantje" genoeg is om een deel daarvan in het club voetbal te steken. Want dat soort landen hebben natuurlijk mee problemen op te lossen vandaar dat ik mij afvraag of het genoeg is.

dat filmpje laat wel veel goede dingen zien zeg, hoop dat hij toch snel eurapa in komt

Mooi dat er weer een talentvolle jongen besluit om langer in Brazilie te blijven. Het ziet er naar uit dat door de economische boom het Braziliaanse verlangen om spelers langer in Brazilie te houden echt werkelijkheid word. Uiteraard vind ik dit een prima zaak en denk ik dat zoiets nog meer zal gaan voorkomen in de nabije toekomst. Want het is de hoogste tijd dat die mooie competitie zich eens gaat door ontwikkelen en gelukkig is men daarmee bezig.

150.000 per week. Geen enkele club in Europa die dat wilt betalen voor hem. Ach ja, dat veel Brazilianen als het aan hun lag het liefst in eigen land blijven voetballen, is algemeen bekend. Nu kan dat ook vanwege de economische groei, want Dede is lang niet de enige die een salaris opstrijkt waar menig voetballers in Europa bij de absolute top (of Zenit, Anzhi, Psg, Shakhtar, al kan volgens mij Shakhtar hier ook niet aan tippen) moeten zitten, om het te krijgen.

Het is jammer voor het voetbal, je wilt dat de beste spelers in de beste competities zitten en in de Champions League actief zijn. Ook wil je zien of de hype terecht is bij dit soort spelers.

17 april 2013 om 23:43

Zijn salaris van 150.000 is niet per week, maar per maand toch? Per week zou wel erg veel zijn, dat kunnen ze daar niet betalen.

Hij had Vagner Love flink in zijn broekzak die wedstrijd lijkt het zo! Jammer dat hij niet naar Europa vertrekt.

17 april 2013 om 23:40

Vagner Love is ook niet meer de spits die hij bij Moskou was en een Fred is gewoon beter dan hij. Ik vindt het ook jammer dat deze Dede niet naar Europa komt.

17 april 2013 om 23:56

Ga je mond spoelen Blackeagles. Vagner Love is nog steeds dezelfde speler die ik in zn jongere jaren zag schitteren. Onmogelijk dat Fred beter dan hem kan zijn.

20 april 2013 om 13:14

Spoel jij je mond. Ik mag toch een mening hebben of mag dat niet ofzo? Jij voelt je heel snel op je pik getrapt omdat het een speler is of was van jou club.

Beetje raar dat hij naar een lager geklasseerd team gaat terwijl hij een van de betere was bij Vasco??

Een toepverdediger, jammer dit. Nu zal hij waarschijnlijk minder gewaardeerd worden omdat ie in Brazilië blijft.

Het is wel een goed nieuws voor de Braziliaanse competitie en hopelijk groeit de competitie nog verder door meer toppers vast te houden in hun eigen competitie.

Jammer dat hij niet naar Europa komt want daar kan je je toch bewijzen en ik denk dat hij wel de potentie heeft om een topspeler te worden. maar nog maal hij moet gewoon naar een topcompetitie.

Aan de ene kant blijft het jammer dat hij niet naar Europa komt, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer mooi dat Braziliaanse spelers soms nog wat langer in Brazilië blijven. Deze jongen zou het niveau zeker aankunnen, beresterke speler. Wel raar dat hij van Vasco naar Cruzeiro gaat, is volgens mij niet zo'n dikke stap vooruit. Qua salaris misschien wel, maar sportief niet echt.

Ga je mond spoelen Blackeagles. Vagner Love is nog steeds dezelfde speler die ik in zn jongere jaren zag schitteren. Onmogelijk dat Fred beter dan hem kan zijn.

5 miljoen voor Dede is helemaal niets. PSV heeft bijna 4 miljoen voor Marcelo betaald. Moet je nagaan.

Haha wending in de zaak is dit, wat gaat hij nu doen? Naar een andere Braziliaanse club dan maar zeker, aangezien hij om één of andere reden niet naar Europa wilt. Hij zal bang zijn zijn plek bij de Nationale ploeg te verliezen.

"vasco da Gama heeft namelijk teveel schulden, zo meldt O Globo." Dus daarom mogen zij geen spelers verkopen? Dit is toch een manier om uit de schulden te geraken, toch?

20 april 2013 om 12:37

Klinkt best wel vreemd ja. Het had logischer geweest dat Cruzeiro geen spelers mocht kopen omdat ze te veel schulden hebben. Misschien dat Vz hun bedoelt in plaats van Vasco.

Ik denk dat Dede een uitstekende verdediger voor Anzhi en Cska zou zijn. Wij hebben wel een jonge beer achterin nodig en Anzhi heeft behoefte aan een type Samba. Iemand die fysiek heel erg sterk is en ook niet te stoppen is.

Ik zie hem heel erg graag naar Milan komen. Galliani zei gisteren nog dat als Milan aankopen gaat doen de verdediging prioriteit heeft. Dedé afhalen bij Vasco, graag. Lang, sterk en snel. Bovendien behoren zijn slide tackles tot de betere in het moderne voetbal.

Are you watchin guefa ? Dit zouden ze dus in Europa ook moeten doen tenzij de nieuwe "financial fair play" regels ook voorzien in een eventuele tussen komst van de rechter. Nu deze transfer op losse schroeven staat hoop ik eigenlijk dat Corinthians actie gaat ondernemen, want ik neem aan dat het nog steeds zijn voorkeur geniet om in Braziilie te blijven.

Ik vind dit eerlijk gezegd goed nieuws, al vind ik het wel raar langs de andere kant.. Het zal toch Cruzeiro moeten zijn dat schulden heeft die niet kunnen worden afgelost? Want Vasco verkoopt, mochten zij schulden hebben dan zou de verkoop hen juist helpen.. Hoop in ieder geval dat hij naar Europa komt, uitstekende verdediger..

20 april 2013 om 13:21

Vreemde zaak idd en ik kan dit verhaal van VZ nergens op Braziliaanse media vinden. Sterker nog, volgens globo gaat hij gewoon naar Cruzeiro en staat hij al poserend in Cruzeiro shirt op de site http://globoesporte.globo.com/futebol/times/cruzei...
Wanneer Cruzeiro uit Belo Horizonte in financiële problemen zou verkeren dan zou dat door een rechter in de staat Minais Gerais verboden moeten zijn en niet door een rechter uit Rio de Janeiro. Zover ik weet is Cruzeiro 1 van de gezondste clubs van Brazilie momenteel.

Wat het nog vreemder maakt is dat Vasco openlijk achter Helton gaat, de keeper van FC Porto. Lijkt me niet dat dat financieel haalbaar is voor Vasco. Misschien gaat het om die transfer waarover de rechter heeft beoordeeld?

Off: Dede vs Vagner Love; fantastische show. Ga zo ff kijken of er Dede vs Neymar is.

Dede moet naar Chelsea of naar Milan, en niet toevallig omdat dit mijn favoriete clubs zijn maar omdat deze 2 clubs oersterk zullen worden met zo'n verdediger.

City, Real, PSG hebben hun verdediging al wereldtop, denk dat As Monaco een serieuze kanshebber kan zijn.

Ik had Dedé toch graag in Duitsland gezien bij Bayern. In plaats van Boateng/van Buyten.

Wel raar dit, omdat Vasco de Gama schulden heeft mogen ze hem niet verkopen? iid kan hij wellicht nu een mooie transfer maken naar Europa. Voor elke club is hij een meerwaarde en hij is niet zo duur.
Misschien wat voor Barça?

Als ze hem niet mogen verkopen komen ze toch ook niet uit de schulden, in ieder geval niet z.s.m. Dus het lijkt me ook raar dat als ze hem niet aan Cruzeiro mogen verkopen dat hij dan wel naar een andere club zou mogen.

Als Vasco schulden heeft is het toch juist verstandig om spelers te verkopen? Wat is dit voor ongein

Oei oei oei,dat zullen de clubs uit Europa graag horen.ik ken deze speler alleen maar van Fifa,maar als er grote clubs als AC Milan,liverpool,man u ,bayern en Juventus achter deze man zitten dan zal het wel een erg goede zijn denk ik.

Die stap van Dede was echt verrassend maar geluk is het niet doorgegaan.iedereen wil hem in de europese top zien.het is een topverdediger.

Ik zou zeggen, Milan sla nu meteen je slag!! Als je al ziet dat hij eigenlijk voor 5 miljoen naar Cruzeiro zou vertrekken is dat een koopje. Hij zou perfect passen bij Milan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cruzeiro

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Botafogo43-14
16.Ceará39-5
17.Cruzeiro36-19
18.CSA32-34
19.Chapecoense32-21
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
ViniciusKeeper
FábioKeeper
João LucasVerdediger
Rafael SantosVerdediger
CacáVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Cruzeiro.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Cruzeiro.

In de wandelgangen

Maandag 6 april
Na Manchester City en Liverpool is ook Arsenal concreet in de markt voor Houssem Aouar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren