Ajax verwelkomt Overmars: transferzaken, jeugdopleiding en scouting

Vrijdag, 6 juli 2012 om

De Raad van Commissarissen en de directie van Ajax hebben Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. De oud-aanvaller begint per direct. Overmars stopte aan het einde van vorig seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij sinds 2005 werkzaam was als commissaris voetbalzaken.

/

De 39-jarige Overmars, die de afgelopen voetbaljaargang parttime in dienst was bij Ajax als individueel techniektrainer, gaat deel uit maken van de directie, die verder bestaat uit Henri van der Aat en Jeroen Slop. De voormalige vleugelaanvaller gaat zich binnen de directie met name bezig houden met transferzaken, de jeugdopleiding en scouting.

Overmars speelde in zijn actieve loopbaan voor respectievelijk Go Ahead Eagles, Ajax, Arsenal en Barcelona. Daarnaast kwam hij 86 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde in die interlands zeventien keer. Bij Ajax speelde hij 193 officiële wedstrijden, waarin hij 44 keer scoorde.Gerelateerd

142 reacties (laatste reactie door t.garritsen)

Dit vind ik nou nog eens goed nieuws op de vrijdagochtend.
Een persoon die ook door Cruyff gesteund wordt. Ajax is goed bezig!

6 juli 2012 om 09:43

Dit is zeker heel goed nieuws op deze vrijdagochtend!

Marc Overmars is iemand die precies hetzelfde idee heeft over voetbal als Johan Cruijff. Zulke mensen hebben we nodig. Overmars past nu ook nog is uitstekend bij deze functie, want ik ga er vanuit dat hij ook nog het een en ander heeft geleerd bij Go Ahead Eagles.

Mooi om te zien dat Ajax allemaal oude spelers terughaalt voor functies. Frank De Boer is hoofdtrainer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp zijn z'n assistenten, Kenneth Perez en Rob Witschge worden in verband gebracht als trainer en nu keert Marc Overmars ook terug bij Ajax voor de transferzaken, jeugdopleiding en scouting.

6 juli 2012 om 12:48

Word Ajax aankomend seizoen kampioen? Zet 60 euro gratis in en win: 150euro!

Word het Ajax? 150 Euro gratis
Word het Psv? 180 Euro gratis
Word het Twente? 450 Euro gratis
Word het AZ? 600 Euro gratis
Word het Feyenoord? 720 Euro gratis
Word het SC Heerenveen dan krijg je 1800 Euro gratis!

Kijk snel:
tinyurl.com/60euro2012

of pak hier je 50 euro gratis: tinyurl.com/vandaag50bonus

Succes der mee!

Fantastisch nieuws! Wat een zegen dat die plucheklevers langzaam verdwijnen uit de geledingen van Ajax en dat mensen met verstand, voetbalkennis en een Ajax-hart deze plaatsen innemen. Welkom Marc!

6 juli 2012 om 10:20

welkom en per direct aan de slag. kan dus meteen aan tottenham vertellen dat ze wat meer moeten meebrengen omdat jan anders gewoon lekker een jaartje bij ons blijft.

onzin natuurlijk maar het lijkt me in deze periode handig als er iemand is die wat gewicht in de schaal legt en knopen doorhakt op transfer gebied. ze zijn t.o.v. vorig jaar niet zo slagvaardig, dat zal toch met het vertrek van blind te doen hebben.

6 juli 2012 om 11:10

Met het aantrekken van Overmars is inderdaad de rolverdeling veel meer helder bij Ajax. Daarnaast is Overmars iemand met zakelijke ervaring, voetbalkennis en uitstraling. Die maakt in de onderhandelingen veel meer indruk dan V/d Aat of Slop.

Geweldig persoon voor Ajax!

Man met veel voetbal ervaring, visie van cruijf en heeft het prima gedaag bij GO Ahead Eagles!

Toch begin ik wel een beetje jaloers te worden op de organisatie en manier van inkoop/verkoop spelers, maar vooral op de jeugd!

6 juli 2012 om 09:06

vind ik erg netjes van je, denk je dat je nog weleens dat je veel van je mede supporters over je heen kan krijgen.

dit is natuurlijk een prima directeur voor ajax en hij wordt gesteund door een goede RVC

6 juli 2012 om 09:13

de rest is blind, ieder weldenkend mens zou dit beleid ambiëren. het punt is dat de gekleurde bril de objectiviteit vertroebeld. zo worden Brands en Sanders blind gesteund terwijl een leek kan zien dat die twee onaanvaardbare risico's nemen. dit pakt tot nog toe slecht uit maar ze houden de steun zolang er hoop is. met reker ging dat exact zo, tot hij weg was. in dat opzicht is het PSV publiek zeer trouw of eigenlijk goedgelovig.

6 juli 2012 om 09:25

@manodedios, eens. Wat ik ook vreemd vond is dat er een heel stuk in de VI stond over het afgelopen seizoen van Psv. VI is doorgaans toch een betrouwbaar en objectief medium. Maar de moraal van het verhaal; dit was slechts een overgangsjaar voor PSV ... Mind you, ze hebben 30 mio geinvesteerd en ze halen niet eens voorronde CL ! Volgend seizoen kan alles anders zijn, maar ik ben het volledig met je eens dat ze onverantwoorde risico's lijken te nemen.

6 juli 2012 om 11:30

@ Bassie

Nee hoor. Ik vind persoonlijk ook dat Ajax bezig is met een veel beter beleid dan voorheen. Niks op aan te merken!

6 juli 2012 om 11:43

ja maar sportiviteit is soms ver te zoeken he.. Ajax is inderdaad bezig met een goed beleid. waarbij ik vind dat feyenoord ook een verstandig beleid uitvoerd.
ben je als psv fan content met de manier waarop psv beleid voert of vind je dat het anders kan ?

6 juli 2012 om 09:32

Dit is nog eens een reactie waar ik respect voor op kan brengen!! Neutraal en niet-gekleurd. Laten we hopen, dat het een voorbeeld wordt voor vele clubs w.o. Psv, kan de competitie alleen maar beter van worden. PSV heeft toch ook wel wat iconische oud-voetballers die ze zouden kunnen betrekken bij de club

6 juli 2012 om 10:37

Zeer volwassen reactie zo kan het ook.
Respect.

6 juli 2012 om 12:35

Goed om te zien dat er ook nog normale Psv'ers op VZ zitten, nette reactie.

Verrassend, had gedacht dat Marc hier nog niet aan toe zou zijn.

Geen idee hoe hij het gaat doen maar hij straalt in ieder geval wel rust en vertrouwen uit.

weer een held terug op het nest. lijkt mij een verstandige keuze. mooi dat hij ervoor gaat, ik kreeg de indruk dat er (nog) geen zin in had. schitterend al die helden in leidinggevende of adviserende functies. cruyff flikt het vooralsnog gewoon.

Fantastisch nieuws !!

Een man die de club door en door kent en ook nog eens verstand van voetbal heeft én bovendien nog ervaring in het leiden van een voetbalorganisatie
Geweldig

heel mooi dat deze held terugkeerd! kan hij niet ook een keer per week trainingen blijven geven aan de buitenspelers? Die kunnen nog wel wat leren van hem!

6 juli 2012 om 11:18

laat hem als nieuwe man van transferzaken maar gelijk Luciano binnen hengelen en dan de buitenspelers inclusief Luciano trainen

Yeehah! Mijn nr.1 kandidaat! Het lijkt toch er op dat we nu echt op de goede weg zijn, ik hoop alleen dat Slop en v/d Aat ook aan de beurt komen. Als je in de rechtbank nog het handje van Ten Have vasthield vind ik niet dat je in het huidige Ajax kan blijven zitten. (dan heb ik het nog niet over de afgrijselijke "supportersong medley" aan het eind van vorig seizoen in de rust van volgens mij de een na laatste thuiswedstrijd, waar v/d Aat verantwoordelijk voor was).

Donderdag goed nieuws met de transfer van Meh, vandaag goed nieuws met de aanstelling van Marc Overmars, morgen het nieuws dat Narsingh getekend heeft? ;-)

Vanuit Deventer ben je zo in Heerenveen, laat Marc gelijk maar even zien dat de transferzaken bij hem in goede handen zijn.

6 juli 2012 om 10:49

Ze moeten Narsingh uitnodigen met ze allen. Dus 1 gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Wim Jonk, Bryan Roy. Kijken hoe snel ie dan tekent.

6 juli 2012 om 10:58

Dat zou je toch denken. Wellicht dat Overmars alleen al genoeg zou moeten zijn. Dat zou toch voor elke zichzelf respecterende buitenspeler een voorbeeld moeten zijn? Fantastisch nieuws dit. De fundamenten voor een mooie toekomst worden steeds duidelijker. Overmars heeft bij Go Ahead Eagles prima werk verricht. Daarbij kent hij de club goed. Niet alleen vanuit zijn eigen tijd als speler, maar ook van de afgelopen jaren. Hij heeft immers regelmatig meegeholpen bij de trainingen en daarbij de buitenspelers onder handen genomen. Het is dus niemand die in een ivoren toren zit.

6 juli 2012 om 11:09

Marc Overmars staat er om bekend, zijn snelle handelen bij transfers, niet alleen op het veld was hij razendsnel, nee ook daar buiten rent ie alles en iedereen voorbij.
Prima man voor transferzaken, scouting.

6 juli 2012 om 11:26

Of anders hebben ze nog Viktor Fisher die ze dan wel geleidelijk moeten brengen. Kan op links en rechts uit de voeten. Groot talent in Europa.
Niet voor 34 wedstrijden maar wel om te brengen zo nu en dan.
Spelers halen moet niet meer ten koste van alles gaan.
Al is de concurrent versterken nooit leuk.

6 juli 2012 om 13:00

Narsingh is gewoon de ideale speler voor het spel van De Boer, dus laten we voorlopig hopen dat hij gewoon komt. Met Narsingh en Boerrigter op de flanken zal het middenveld ook meer ruimte krijgen omdat het veld ontzettend breed zal worden, weigert de tegenstander om een mannetje op de flanken te zetten en het spel dus te verkleinen dan zullen er constant voorzetten gegeven worden, en beide hebben bewezen dat geweldig te kunnen.

Dus ik hoop dat Ajax net dat beetje extra geeft voor Narsingh, al moeten het geen bedragen van 8 miljoen worden ofzo, dat is hij simpelweg niet waard.

6 juli 2012 om 15:40

als dat effect zou hebben bleef hij wel in heerenveen want van basten is en blijft de eindbaas.

het gaat niet om namen, het gaat niet om ambities en het gaat niet om champions league. het gaat om cashmoney.

Geweldig nieuws dit. Een man met voetbal en zaken verstand! heeft het geweldig gedaan bij Gae, en heeft volgens mij ook een vrij succesvol bouwbedrijf?

OT: Tevens heeft Ajax een nieuw partnership getekend met Jupiler, tot 2015 met wederzijdse verlening van 2 jaar, dus ook daar weer nieuwe financieel middelen!

Fluwelen revolutie van Cruijff zit nu denk ik wel op 80%. Het gaat goed met Ajax, oud Ajacieden die Cruijff steunen komen bij de club, de filosofie keert terug en de jeugd gaat vooruit.

Blijft Overmars ook nog individueel techniektrainer?

6 juli 2012 om 09:13

nee in de tekst staat dat hij zich gaat besighouden met transferzaken,scouting en de jeugd.

on: geweldig nieuws dit hoop dat hij veel voorr ajax kan betekenen

Nu van der Aat en Slop nog eruit! Henrichs eruit! En Ajax is weer schoon.
Deze 3 honden houden nog teveel tegen van Cruijff!!

6 juli 2012 om 09:19

Ken jij deze mensen ook maar op enige wijze?? Dit zijn namelijk ook gewoon werknemers van AFC Ajax die hun brood verdienen bij deze club en gewoon een goede bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van Ajax.... Waarom moet er nu eigenlijk altijd zo gezeikt worden op het bestuur wat er zit? Denken jullie dat ze hun best niet doen?

(Al kan ik het hier van Henrichs wel begrijpen, gezien zijn hele erge drift om anti-cruijff te zijn. Jeroen Slop is echter naar mijn mening iemand die gewoon zn werk doet en toch ook bijgedragen heeft aan het weer gezond maken van Ajax. Van der Aat ken ik verder niet echt, dus kan ik ook niet over oordelen)

6 juli 2012 om 09:37

Henrichs is onbetrouwbaar en een wolf in schaapskleren, al denk ik dat hij niet veel meer kan dwarsliggen nu, daarvoor is de revolutie al te ver gevorderd. Slop stond ook aan het financiële roer tijdens de jaren van wanbeleid en miljoenenverdamping. Maar goed, hij heeft nu wel weer een positieve bijdrage geleverd, dus wil hem wel het voordeel van de twijfel geven. Van der Aat heeft ''geslapen'' met de vijand, stond tijdens die procedures naast en bijna hand in hand met Ten Have. In Amsterdam houden we niet zo van hand in hand

Wat mij betreft zijn er nog 2 potentiële muiters aan boord en die kan je beter overboord gooien!

6 juli 2012 om 09:51

Klopt Bruijnie! Staat ook een knipoogje naast en sloeg meer op het clublied van onze rivaal Feyenoord (ja, ik krijg het wel gewoon mijn strot uit en heb geen netnummers of ongedierte nodig). Was een grapje, dacht dat het wel kon ondanks het etikettenklimaat waar we vandaag de dag in leven. Voor je het weet heb ik het stempel homohater, maar dat is dus absoluut niet zo!

6 juli 2012 om 10:04

Van der Aat heb ik een keer mogen meemaken en zelden zo'n arrogant en misselijk figuur meegemaakt. Is net als slop verantwoordelijk voor de financiele teloorgang van Ajax. Zat in de kont van Ten have, Rik vd Boog en heeft avtief meegewerkt aan het liquideren van Cruijff.....zat nota bene bij de gesprekken met van Gaal. Onhoudbaar dus.

6 juli 2012 om 09:21

Waarom zouden vd Aat en Slop eruit moeten? Je hebt ook mensen nodig die over andere zaken kunnen praten dan over voetbal in een bedrijf. Wat gespecialiseerde mensen op t gebied van financiën en commercie horen daar gewoon bij.

6 juli 2012 om 09:35

Juist, daarnaast is slop iemand die ajax in voor- en tegenspoed heeft meegemaakt. Hij weet dat het niet werkt om 30 miljoen aan transfergeld uit te geven en weet ook dat je 21 miljoen verlies draaien niet lang volhoudt. Kortom hij kent de klappen van de zweep ondertussen. Die ervaring moet je juist niet wegdoen maar koesteren, een opvolger zal eerst weer in de fout moeten gaan voordat het beter gaat en dat kost een hoop geld en energie. De laatste jaren wordt er een steeds beter financieel beleid gevoerd met jaar in , jaar uit financiële winst. Ook is Slop iemand die zijn plek kent en de technische kant daarmee met rust laat.

6 juli 2012 om 09:40

Blijkbaar zijn jullie vergeten dat Slop en van der Aat lijnrecht tegenover Cruijff zaten met de rechtzaak.

En nu ineens staan ze wel weer achter hem? Dat kan je toch nooit serieus nemen! Zulke achterbakse gasten die met iedere stroming mee varen als het hun uitkomt.

Volgens mij hadden hun duidelijke voorkeur voor die 4 vorige commissarissen. Dan is er geen goede vertrouwensband meer tussen degene die de route nu uitstippelt voor Ajax (cruijff) en degene die het gedeeltelijk moeten uitvoeren.

Ik zeg ook niet dat er helemaal niet meer iemand op hun plek moet zitten maar het moeten wel mensen zijn die 100 achter Cruijff staan...

6 juli 2012 om 09:49

Dat is simpelweg niet waar, Slop en van der Aat hebben zich altijd neutraal opgesteld. En daarnaast moet je gewoon voor kwaliteit gaan, deze ervaring kun je echt niet kopen, van der Aat mag van overigens wel vertrekken, daar mag op termijn meer een voetbalman komen. Maar slop die presteert gewoon goed, het is erg nuttig om te weten hoe het Niet moet en dat moet je koesteren die man zit al meer dan 10 jaar bij ajax en heeft veel meegemaakt.. Als het goed gaat lopen met de huidige staff en er komt weer een of andere bobo die het anders wil, kan Slop haarfijn uitleggen waarom hij niet gewenst is..

6 juli 2012 om 09:54

Huh? Hoe kan je in godsnaam spreken van een neutrale opstelling als Van der Aat naast Ten Have zat tijdens de zittingen van de procedures? Dat mag je me dan eens uitleggen, want de tribune is in een rechtszaal bedoeld voor de neutrale geïnteresseerde. Van der Aat heeft heel duidelijk stelling genomen in die oorlog.

6 juli 2012 om 10:05

Van der Aat interesseert me niet eens zo, voor hem 10 anderen, vooral Slop moet je behouden.. Ik heb Slop nooit duidelijk stelling horen nemen en sowieso werdt er in de media van alle kanten beïnvloed en verdraaid, kortom wie er nou exact stelling heeft genomen tegen wie en wie niet, dat is voor ons als buitenstaander maar moeilijk te bepalen.. Mensen worden in allerlei hokjes geplaatst en ik weet zeker dat het soms onterecht is.. Ik denk dat de raad van commissarissen hier prima over kan oordelen.. ik zou graag zien dat er wat meer op mijn inhoudelijke argumenten ingegaan wordt wat betreft ervaring en kwaliteit want wat we wel kunnen stellen is dat Slop de klappen van de zweep kent.

6 juli 2012 om 10:07

Ja Johnnyloco, dat snap ik ook niet. Maarja, blijkbaar gezien alle reacties is het heel vreemd wat ik zeg...

Volgens mij weten die gasten niet helemaal hoe het is verlopen destijds.
Inderdaad vreemd dat van der Aat destijds voor ten Have koos en nu ineens het plan-cruijff moet uitvoeren...

6 juli 2012 om 10:07

haha hou op man! van der Aat was actief betrokken bij de oorlog tegen Cruijff zat bij de gesprekken met van Gaal en was het vriendje van Rvdb. Slop kan ik niet over oordelen die doet alles in opdracht, maar van der Aat is een heel ander verhaal. Daarnaast is het ook nog eens een zeer onprettige man die gaat blazen en stotteren als je hem confronteert met zijn beslissingen in het verleden. Hoe weet ik dat? omdat ik ze zelf heb gesteld en meneer geeft mooi geen antwoord.

6 juli 2012 om 10:15

@donshining

Weet jij het wel dan?! Jij weet ook niet hoe het is verlopen destijds, anders mag je me dat met onderbouwde betrouwbare bronnen wel eens uitleggen.. En nogmaals van der aat interesseert met niet zo, vooral Slop moet behouden..

6 juli 2012 om 10:38

Moet ik nu met allemaal bronnen gaan komen?
Ik denk dat iedereen die een maar 25% van de rechtszaak heeft gevolgd weet dat van der Aat inderdaad voor 'kamp ten Have' was.

Het is zelfs zo geweest dan Wim Jonk niet meer met van der Aat wilde praten omdat hij het spelletje wat van der Aat speelde achterbaks vond.

Lees dit maar even door: http://www.ad.nl/ad/nl/1441/ajax/article/detail/31...
Dan zul je zien dat van der Aat een lieverdje was...
Een stukje van de rechtszaak:
'van der Aat komt aan het woord en zegt dat hij voor een groot gedeelte meehielp aan de uitvoering van het plan Cruijff. Ook Jonk komt naar voren. Hij zegt dat Van der Aat dingen niet deed. Van der Aat zegt dat nooit het hele plan is geaccepteerd.'

6 juli 2012 om 17:16

@donshining

Betrouwbare bronnen zeg ik toch.. AD en de telegraaf hebben elkaar constant tegen zitten spreken en hebben ook kant gekozen = onbetrouwbaar.. Ik ga geen mening vormen op basis van deze bronnen.. en nogmaals ik praat hier over Slop, van der Aat interreseert me niet.. Je kunt nu wel weer een nieuwe aanstellen, maar die heeft net als de rest van de staff geen ervaring.. het zou handig zijn om iemand te behouden die wel ervaring heeft en weet hoe het niet moet.. Slop dus..

Dit is zeer goed nieuws, Overmars een echte Ajacied en een man met verstand van voetbal.
Het gouden Ajax van de jaren 90 komt langzamerhand terug in andere functies bij Ajax.
Heeft het bij Go Ahead aardig gedaan, ik hoop dat hij het ook aardig gaat doen bij Ajax.

Lang leve Cruijff!

Je kunt lullen wat je wilt over Cruijff, maar die gek krijgt het uiteindelijk toch voor elkaar.

Goed nieuws op deze kleffe vrijdag ochtend.

De fluwelen revolutie, operatie de Witte Olifant, is hiermee bijna voltooid. Nu alleen nog een sterke AD. Als kers op de taart zou er ook nog een nieuwe CD mogen komen...
Cruijff heeft gewonnen, Ajax heeft gewonnen, de supporters hebben gewonnen!

beter persoon had je volgens mij niet kunnen aanstellen voor die functie. Dit was zonder cruijf nooit gebeurd wat je ook van hem vind. Ajax is hele goede weg in geslagen en hoop dat de nieuw aangetrokken mensen een aantal jaren blijven zodat er rust en stabiliteit in de vereniging komt en ajax de volgende stap kan maken na regelmatig kampioenschap en knock out fase van de CL.

Dit is echt zo ontzettend genieten. Allemaal mannen van het laatste grote Ajax die allemaal terugkeren op het nest waar ze groot zijn geworden. Fantastisch hoe Cruijff bezig is geweest en dat hij dit voor elkaar heeft gekregen.

Hopelijk kunnen ze met dit beleid en deze oud voetballers weer terug naar de Europese (sub)top in een afzienbare tijd. Een keertje halve finale EL binnen 5 jaar zou al fantastisch zijn.

Binnenkort zijn plekken bezet en zal Ajax hopelijk weer helemaal opleven.

Mooi! Nu heb je gewoon F. de Boer, Bergkamp, Jonk en Overmars als voetbalmensen in het bestuur zitten, dat zijn echt geweldige namen! Al deze mannen zullen best nog wel eens een foutje maken vanwege onervarenheid, maar dat hoort erbij, dat hoort bij ajax.. Het verschil is dat deze mannen wel van hun fouten mogen leren vanwege hun naam en faam, als supporters moeten we ze die tijd en ruimte dan ook gunnen! Ik ben ook blij dat Slop er gewoon bij zit, het is goed om iemand te hebben die weet hoe het Niet moet, want hij was er ook bij toen ajax dik verlies maakte. Echter de laatste jaren wordt er toch financieel een erg goed beleid gevoerd en zo zie je maar weer dat mensen moeten leren van hun fouten, vervolgens kun je die ervaring gebruiken. Die moet je in de persoon van Slop dan ook niet weggooien. Als commerciele man zie ik liever iemand anders dan van der Aat op termijn, iemand met een voetbal achtergrond.

Ik hoop overigens ook dat ajax nog meer grote spelers uit het verleden kan binden als individueel trainer, dan heb ik het over kluivert, litmanen, witschge, stam, van der sar en op termijn seedorf .. Blind, Davids is nu niet aan de orde.. Daarnaast moet ajax deze staff lang bij elkaar houden, dan kan er echt wat moois ontstaan. Dan heb ik het over 10 jaar en langer..

Ik vind het mooi dat hij aangesteld wordt maar wanneer komen er wat meer donkere jongens in de organisatie. Vind het wel blank allemaal (no offense). Ajax is een multiculturele club dus er mag best wel meer een mix zijn van mensen.

6 juli 2012 om 09:22

multiculturele samenstelling is geen doel, kwaliteit is het doel.

6 juli 2012 om 09:34

@mrpuma

Iemand aanstellen juist omdat die gene donker is zou juist discriminatie zijn. En niet voor die gene maar voor de blanke persoon die misschien meer kwaliteit heeft dan hij/zij.

Je moet iemand toch gewoon beoordelen op kwaliteit of niet ? En noem is een oud voetballer van Ajax die bij de club zou kunnen werken. Davids, dat verhaal kennen we. Kluivert zit bij Twente. Seedorf voetbalt nog.

Discriminatie in deze samenleving is er zeker, maar je moet het niet gekker maken dan dat het is.

6 juli 2012 om 09:44

De laatste keer dat dat werd gedaan werd je nota bene door de donkere persoon zelf beticht van discriminatie.

@markjoe

Nederland heeft dit heel lang gedaan hoor en dat was de normaalste zaak van de wereld, positieve discriminatie genaamd.

6 juli 2012 om 10:08

Wat is dat toch voor geleut, je kijkt toch naar de kwaliteit van een persoon en of deze past bij het gestelde profiel wat is geschetst? Of de persoon in kwestie blank, donker of wat voor een huidskleur of afkomst ook heeft maakt toch niets uit. Blijf toch eens niet zo in die hokjes denken man.

Weer een jaknikker voor Cruuijff,

Gelukkig heeft deze man wel kwaliteiten om een tent te leiden. Cruijff mag de vorige RvC op zijn knieen danken dat ze Tsjeu la ling niet hebben aangesteld.

6 juli 2012 om 10:09

het betreft hier ook geen Algemeen Directeur waar ling voor in de race was maar een directeur voetbalzaken. Is iets totaal anders.

6 juli 2012 om 10:28

de naaam verschilt de taken blijven hetzlefde!

6 juli 2012 om 10:57

Directeur voetbalzaken = Overmark
Algemeen directeur = Tsjeu la ling. Financien enz. Beurs gang blablabl dat zou zijn takenpakket zijn geworden.

Ajax is super bezig en met deze strategie gaan ze heeel ver komen.

6 juli 2012 om 10:59

De taken zijn helemaal niet hetzelfde....een algemeen directeur geeft leiding aan de gehele organisatie en het directie team. Van gaal en Ling waren voor die functies in beeld. Daar valt dus ook personeelszaken, financien, sponsoring en dergelijke onder. Ook het leiden van aandeelhoudersvergadering en het nemen van de lange termijn strategische beslissingen. Dat de 2 in de media af en toe door elkaar werden gehaald zegt wat over het niveau van de gemiddelde journalist. Dus wel degelijk wezenlijk anders.

Ajax richt zich z'n ogen voornamelijk op de 1e divisie blijkt wel... Overmars komt van de Eagles, ze krijgen de sponsor van de 1e divisie....

Maar nog niet zo heel lang geleden was het niet nodig om een Technisch Directeur cq Directeur Voetbalzaken aan te stellen? Danny Blind was overbodig, toch? Er moest een goede Algemeen Directeur komen. Nu halen ze Overmars binnen op een post die niet nodig was. Maar goed, Cruijff kennende zat dit al in de pen. Alleen moesten ze eerst van Blind af. Overmars is overigens een aanwinst voor iedere club, maar past goed als ex-speler bij Ajax.

Nu nog alleen een hele goede Commercieel Directeur binnenhalen. Je moet je toch rot schamen als supporter van Ajax, wanneer Jupiler je club gaat sponsoren. Een commerciële topper was in staat geweest om een prima deal te maken met Amstel/heineken. Die combi hoort bij Ajax, zoals Grolsch bij Twente en De Graafschap en Bavaria bij Psv. Sinds het vertrek van Fontein is Ajax niet in staat gebleken om internationale sponsoren van formaat binnen te halen. De adidas en Aegon deal is nog door Fontein gemaakt. Ajax laat hier gewoon veel geld liggen. Misschien moet Ajax de broertjes Witschge eens loslaten op de commerciële afdeling.

6 juli 2012 om 09:28

Je weet wel dat ''jupiler" als merk 100% in handen is van Inbev, de grootste bier concern ter wereld? Als jij denkt dat dit een stap achteruit is heb je echt mis. Ga er maar vanuit dat deze deal meer waard is al de deal met Heineken (amstel merk van Heineken).

6 juli 2012 om 09:40


@fctmcnek
nee daar zit je mis, het gaat erom dat overmars geen trainersdiploma heeft

6 juli 2012 om 09:50

In de Amsterdam arena wordt alleen maar Grolsch bier geschonken net als bij Twente en de graafschap.

6 juli 2012 om 10:22

Euhh amstel wilde het contract zelf niet verlengen. Iets meer verdiepen in bepaalde zaken voordat je begint te blaten

6 juli 2012 om 10:46

De berichtgeving over de reden van Jupiler eerst maar eens goed volgen voordat je een reactie geeft. Kan geen kwaad.

6 juli 2012 om 11:09

Wil je me precies de inhoud van het contract doorsturen waarin staat dat Ajax minder geld ontvangt door deze deal? Alsof Inbev een pa en ma bedrijfje is zeg.

Het gaat gelukkig steeds meer op Bayern Munchen lijken bij Ajax. Op (bijna) alle posities oud-voetballers. En dat hoort natuurlijk ook bij een voetbalclub.

Nu komen er tenminste niet meer van die rare aankopen (hopelijk), zoals 3e rangs buitenlanders voor positie's die ook door de eigen jeugd kunnen worden opgevuld.

Uitstekend, er komt steeds meer voetbalverstand bij Ajax op de plekken waar het de laatste jaren zo aan geschort heeft.

Geweldig nieuws om de dag mee te beginnen. Weer een icoon terug bij Ajax, met veel kwaliteiten.

Lekker bezig hoor Ajax, kan ik alleen maar toejuichen. Ajax is binnen een korte periode van spinnenweb naar voorbeeldclub gegaan.

6 juli 2012 om 09:43

Mooi zulke complimenten, maar we zijn er nog lang niet. De jeugdopleiding renoveren kost nog wel wat meer tijd en deze toch onervaren bestuurders zullen de tijd en ruimte moeten krijgen voor het maken van enkele fouten, dat maakt niet uit, maar daar moet je wel op voorbereid zijn. Ik denk dat ajax nog wel wat meer oud-voetballers erbij kan betrekken; Kluivert, Litmanen, van der Sar, Winter, Witschge, Stam.. De scouting kan ook nog beter, alhoewel we het aardig doen als het aankomt op een Fischer en Rits..

Geweldig nieuws echt, een visitekaartje voor onze club. Voetbalervaring bij o.a. Arsenal en Barcelona en veel van het vak geleerd bij Go Ahead de laatste jaren. Dit was volgens mij ook de eerste echt gezonde club van Nederland en dat getuigt van visie !
Welkom, neem je schoenen en Narsingh mee hebben wij weer een man op rechts en op links !!

Mooi nieuws dit! Heb wel vertrouwen in Overmars.

Slop daarentegen mag wel eens wieberen. Hij heeft dramatische resultaten gehad, wat doet ie daar nog?? Vreemd figuur is het bovendien. Waait met alle winden mee, niet het slot op de (financiele) deur die hij zou moeten zijn.

6 juli 2012 om 09:38

Ik heb het vermoeden dat zodra er een algemeen directeur wordt aangesteld, de dagen van Slop en V/d Aat geteld zijn. Cruijff wilde in den beginne al van hun af.

6 juli 2012 om 10:05

Slop is iemand die van mij nog wel mag blijven, hij kent de financiele klappen van de zweep.

Hij was Financieel directeur toen het slecht ging bij Ajax, maar nu worden er weer financieel verantwoorde keuzes gemaakt en gaat het financieel goed bij Ajax. Blijkbaar heeft Slop geleerd van zijn fouten en gaat het nu beter. Deel hiervan komt natuurlijk door de CL, maar de omzet is in het afgelopen seizoen wel verdubbeld ten opzichte van de seizoenen daarvoor

6 juli 2012 om 10:29

Blijkbaar heeft ie geleerd? Nou dat betwijfel ik dus juist. Volgens mij voert ie gewoon uit wat hem wordt opgedragen, of daarvoor nou voldoende geld is of niet. Dat het nu beter gaat zegt mijn inziens dat ook niet dat hij wat geleerd heeft, maar meer dat er beter beleid gevoerd wordt. Hij is juist zwak dat hij onder druk directeuren toch meer laat uitgeven dan er is, dat zou een financieel directeur juist moeten tegenhouden. Verder zijn er voldoende kosten bij Ajax nog structureel te hoog, voornamelijk salaris ,dus om nou te zeggen dat er helemaal goed gaat?

6 juli 2012 om 10:57

Het salaris ligt juist eindelijk weer op een acceptabel peil, de salarissen waren in het seizoen 2010/2011 52% ten opzichte van het seizoen 2009/2010 waar het 70% was.

De maatstaf van de Knvb is 60%

En dan vallen ook spelers zoals El Hamdaoui, Aissati en Verthongen nog af, en dan gaat Ajax gewoon onder de 50% zitten.

Hiermee liggen we bijv momenteel lager dan PSV (beide seizoen salaris ongeveer 59% van de omzet).

Van Feyenoord is het jaarverslag van 2011 niet te vinden, maar die zaten in het seizoen 2009/2010 ook boven de 60%.

Ajax is dus wel degelijk goed bezig met het saneren in de kosten. de Overige bedrijfskosten zijn idd toegenomen, maar dit komt door CL (premies, meer wedstrijden e.d.)

Het schijnt dat Overmars een heel uitgebreid netwerk heeft qua contacten en dat hij ook nog eens goed kan onderhandelen. Althans dat krijg je mee als je mensen van GAE over hem hoort praten. Bovendien kan hij ook nog individuele training geven :P. Zie je het al voor je een directeur op het veld haha

Prachtig nieuws! Overmars is geschikt om deze taken binnen Ajax goed te vervullen. Veel voetbalkennis, heeft het goed gedaan bij GAE en beschikt dus over ervaring. Cruijff is druk bezig.

Kan Overmars meteen wat talenten door sluizen naar Deventer, wat vast en zeker gaat gebeuren in de toekomst.

6 juli 2012 om 10:06

Inderdaad, ik voel een partnership aankomen tussen Ajax en GAE

6 juli 2012 om 10:08

Wat Cruijf voor Ajax is, is Overmars voor ons. HIj blijft betrokken bij de gang van zaken bij onze club. Talenten van Ajax die nog moet rijpen kunnen bij ons gestald worden. Past ook bij onze club, Go Ahead is altijd een club geweest die jong talent de kans geeft.

6 juli 2012 om 10:15

Inderdaad, en ik zie Ajax liever een partnership met GAE opbouwen dan met Almere City, daar heb ik toch minder vertrouwen in. En in ruil kunnen de grote talenten van GAE naar Ajax worden gehaald met een eerste optie oid

6 juli 2012 om 10:43

Ik weet niet of het tot een officiële samenwerking gaat komen. Ik weet wel dat Go Ahead diep verweven zit in Mark Overmars. Dus zodra hij ziet dat talenten van Ajax niet aan de bak komen bij ajax zelf zal hij vast en zeker denken aan zijn oude cluppie.

Nu werkt Go Ahead nog samen met Fc Twente. Al zie ik ze liever samenwerken met Ajax, ik moet wel zeggen dat Twente de laatste jaren ook een goede jeugd heeft.

6 juli 2012 om 11:20

De kans op een officiële samenwerking is natuurlijk wel groter geworden nu Overmars voetbal directeur is geworden bij Ajax.

Twente is zeker aan het bouwen aan de jeugd, maar deze zit nog niet op het niveau van die van Ajax.

Nieuws!

"ajax kiest alsnog voor algemeen directeur"

Naast de voetbaldirecteur Overmars wordt er ook een plaats ingebouwd voor een directeur algemene zaken. De exacte taakomschrijving is onbekend.

Bron: ajax1.nl

6 juli 2012 om 10:13

Dat is toch geen nieuws? de nieuwe RVC heeft direct aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe Algemeen directeur. Die heb je ook nodig.

6 juli 2012 om 10:34

De suggestie werd gewekt door bovenstaand bericht dat men voor het model-cruijff gaat, maar dat blijkt niet helemaal correct.
Het feit dat een NV een algemeen directeur of iemand van die strekking nodig heeft is tevens niet bij iedereen bekent waardoor er een verkeerd beeld ontstaat.

Welkom terug speedy gonzales.

grapjassen hier, omdat hij een paar jaar op de loonlijst hebt gestaan ben je een echte ajacied!
Hij is er niet opgeleid en is er nooit teruggekeerd als speler. Hij was een goede vleugelspeler die exceleerde onder van Gaal.

6 juli 2012 om 10:15

ben ik met je eens. Men vergeet dan nog eens dat Overmars voor hond en geldwolf werd uitgemaakt toen hij geld eiste van ajax na zijn transfer. Dus een ecte ajacied? nee, goede keuze, ik denk het wel.

Ajax wordt weer geleid door Ajacieden!

Frank de Boer, Bergkamp, Overmars.... Dat kun je alleen maar toejuichen. Marc Overmars zal de zogehete voetbaldirecteur worden. Hij moet de link gaan leggen tussen de technische staf van het 1ste, de jeugd en de zakelijk directeur. Het lijkt me een zeer verstandige man en daarom ook uitermate geschikt. Het is wel de taak van de RvC om goed toezicht te houden. Ze beschikken immers niet over veel ervaring en dat kan een valkuil zijn.

Prachtig nieuws, de nieuwe organisatie krijgt steeds meer smoel. Voetbalmensen op de juiste plekken, geweldig!

Eerst wordt er een jaar lang geroepen dat de functie van technische directeur niet past binnen de organisatie van ajax, en wordt danny blind weggehoond. Een jaar later stellen ze doodleuk wel een technische man aan en noemen ze de functie directeur voetbalzaken. Wat een farce. Hiermee maakt cruijff zich volkomen belachelijk.

6 juli 2012 om 11:03

jij snapt er helemaal niks van. jonk heeft hulp nodig en overmars neemt eigenlijk alle technische zaken opzich in het algemeen zodat jonk zich op de jeugd kan richten.
dit is geen technisch directeur! en waar het in het plan cruijff omgaat is dat de directeur voetbalzaken niet aan de stoelpoten gaat zagen van de trainer omdat die een trainersdiploma heeft
overmars heeft die ambitie niet en heeft geen trainersdiploma

6 juli 2012 om 11:16

Niet zo zeer dat er geen technische man nodig was maar niet in het model ala Van Geel, Beenhakker etc etc.......dat danny blind werd weggehoond (en dat viel wel mee) in de lijn ten have en van Gaal mee ging en dus niet rechtsgeldig op die plek ging zitten en zich dus volkomen onmogelijk heeft gemaakt in de nieuwe organisatie.

6 juli 2012 om 11:49


Blind deed best goed werk, als technisch manager maar heeft zich volledig belachelijk gemaakt door achter van Gaal te gaan staan.

hierdoor heeft hij zijn bijnaam (scholletje) ook nog is kracht bij gezet.

6 juli 2012 om 12:23

Ja idd, over zijn werk als technisch manager kan ik moeilijk oordelen. Zijn eerste periode in die functie was geen succes in elk geval. Maar hij heeft gegokt en verloren. Jammer voor een echte Ajax man, maar zijn vertrek was idd onvermijdelijk.

Toch een vraagje (en misschien kanttekening): is Overmars ook geschikt voor deze functie, en zo ja, waar blijkt dat precies uit? Ik was absoluut fan van hem als voetballer, vind hem een geweldig persoon, maar gaat hij nu zijn werk ook goed doen? Dat zou de belangrijkste vraag moeten zijn en die is hierboven nog niet gesteld.
Ik kan niet goed beoordelen wat hij bij GAE heeft gedaan en hoe succesvol hij daarin was. Kan iemand dat eens toelichten?
(p.s. Dit is niet bedoeld om het enthousiasme te temperen, hoor! Maar velen hierboven komen niet verder dan te zeggen dat ze blij zijn omdat Overmars Ajacied is/was. Nou, die eigenschap is voor mij niet genoeg. Wat zou je moeten met een gezellige groep ex-ajax-voetballers die slecht functioneren in hun nieuwe rol?)

6 juli 2012 om 10:41

Dat blijft altijd gissen bij elke directeur is dat zo.

Je hebt immers te maken met meerdere mensen in de organisatie. Overmars moet gaan checken of de plannen van het technisch hart haalbaar en van hoge kwaliteit zijn. Daarbij kan hij teren op zijn ervaring als voetballer en verder simpelweg nog niet. Tijd moet het leren, maar risico's nemen hoort ook bij het leven en zeker bij Ajax.

Daarbij kan hij ook teren op zijn ervaring met ondernemen (hij heeft een eigen vastgoedbedrijf en eetcafé welke hij runt met zijn broer en vader). Hierdoor zal hopelijk (altijd afwachten) een goede band met de zakelijk/algemeen/financieel/commercieel directeur ontstaan wat een evenwichtige directe teweeg brengt.

Althans, zo gok ik is de bedoeling

Bron: http://www.volkskrant.nl/ vk/ nl/2844/archief/archief/article/detail/643425/2005... Het-overmars-imperium.dhtml

(spaties weglaten)

6 juli 2012 om 11:50

dat plan van het technisch hart heeft hij zelf aan mee geschreven dus die zal die wel uitvoeren he

6 juli 2012 om 10:56

Eerst verdiepen in de zaak en dan reageren is mijn advies.
Marc Overmars heeft het zeer goed gedaan bij G.a.e.
Naast ex topvoetballer is hij ook een uitstekende zakenman gebleken
Hij werd niet voor niks in zijn actieve Ajax voetbal periode Marc Netto genoemd.
Lijkt me ook duidelijk waarom.
100% weet je het nooit maar genoeg ingrediénten om te kunnen slagen in deze functie

Tip: misschien even googelen?

6 juli 2012 om 11:06

tel daarbij op dat hij een familie achtergrond heeft die uit het vastgoed komt.
als er 1 wel geschikt is, is het overmars wel. een man met zakelijk verstand en een voetbalachtergrond waar je u tegen zegt

Fantastisch nieuws!

kijk, dit is mooi om mee te beginnen.
ik wens hem en ajax het allerbeste toe en hopelijk kan hij het waar maken!

Ex topvoetballer, iemand die ook op zakelijk gebied aardig aan de weg heeft getimmerd, bestuurlijke ervaring (weliswaar op lager nivo bij Gae, maar toch) . Daarnaast ook heel belangrijk: goeie nette goser en prima uithangbord en iemand waar volgens mij de meeste partijen binnen Ajax ook mee kunnen leven. Alleen al die functies opzich en waar iemands veratwoording nu ophoudt en/of begint snap ik ook niet helemaal meer (en misschien wil ik et ook niet snappen).
Maar alles bijelkaar positief dat er nu echte voetbalmensen op diverse posities zitten en er eindelijk wat rust in de tent lijkt te zijn.

Geweldig nieuws, hier worden we vroljik van zo vlak voor het weekend!

Valt me op dat we niets meer horen van Janneke en dat andere figuur die als foto ten Have had.

6 juli 2012 om 11:37

Haha nee inderdaad, ik denk dat ze weer onder hun steen zijn gekropen! Drukwerk is ook niet meer zo actief tegenwoordig. Kan alleen maar betekenen dat het de goede kant op gaat met Ajax.

Fantastisch nieuws en nu al de beste aankoop in deze transferperiode!

Kan iemand me vertellen waar Luciano Narsingh voor gaat kiezen? De één zegt Ajax omdat dit een paar dagen geleden ook op fansite ajax1.nl stond (daar geloofde ik niet in omdat dit een fansite is), de ander zegt PSV omdat Narsingh daar meer salaris zal krijgen. Het begint een soort van soap te worden, zo snel Bas Dost is vertrokken naar VfL Wolfsburg zo lang duurt het bij Narsingh en Assaidi!

6 juli 2012 om 11:07

dat weet eigenlijk helemaal niemand en alles wat je leest zowel van ajax als psv kant zijn geruchten en in de media geslingerd

Waar zit de "vind ik leuk" knop?!! Ben echt blij met zijn komst. Jonk, bergkamp, de boer, overmars! Pfooeeh wat moet dat als jeugdig talentje toch practig zijn om mee te mogen werken!!

goed nieuws voor ajax !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zo wordt het weer het ajax hoe het hoort , blijft het eindelijk eens rustig bij ajax
geen vreemde mensen in de RVC gewoon echte ajacieden.
hopelijk komt narsingh ook en voor cv nuythinck dan is ajax compleet !

vermeer
van rhijn
alderweireld
nuythinck?
boilesen
eriksen
de jong
janssen
narsingh
sigthorsson
boerrigter
6 juli 2012 om 11:25

Ik zie toch liever Moisander komen, ervaring, leidersfiguur en kent de Ajax school.

We hoeven geen talent ala Nuytinck/gouweleeuw/viergever te halen, want het grootste talent op de LCV positie loopt gewoon rond in onze eigen jeugd, namelijk Denswil. Die kan mooi de komende 2 seizoenen gebracht worden achter Moisander. Na twee jaar wil Moisander nog wel even ergens anders spelen dan in Nederland (denk ik) en breng je Denswil die er dan helemaal klaar voor is!

6 juli 2012 om 12:04

Ik zou toch ook voor nuytinck gaan.. kwa fysiek komt hij met Vertonghen overeen, is met 22 jaar, 2 jaar ouder dan vertonghen bij zijn basisplaats, is waarschijnlijk niet voor niets aanvoerder van jong oranje.. Enige wat rest is de Ajax school, ik denk dat niemand die een CV beter kan leren dan de huidige coach van Ajax...!

Denswill is 3 jaar jonger dan nuytinck, nuytinck 3 jaar jonger dan Vertonghen... past allemaal wel!

Daarnaast, een succesvolle nuytinck is een lekkerdere transfer dan een succesvolle moisander...

6 juli 2012 om 12:58

Maar de kans op een succesvolle Moisander is groter dan op een succesvolle Nuytinck. Ajax kiest hopelijk voor de ervaring. Wat mij betreft schrijf je hem compleet af. Er komen goede jonge jongens uit de jeugd aan die het stokje gaan overnemen en de afschrijving van Moisander compleet terugverdienen als zij een transfer maken.

On: Geweldig voor Ajax dit. De structuur komt eruit te zien zoals beoogd. Nog een goede AD en Ajax kan volgas richting de toekomst en Europa.
Ik vraag me af hoe hier in de rest van Europa tegenaan gekeken wordt?! Zijn niet de minste namen niet in het technische hart + Overmars.

Zo je maar hoe oportunistisch de voetbalwereld eruit ziet op sommige momenten.

Een paar maanden geleden kwamen er iedere dag 4 á 5 berichten tevoorschijn met wat er allemaal gaande was. Iedereen bedroog elkaar, deed alsof ze wel bij mekaar hoorde, speelde alles via de media, kraakte de ander af, was er vooral om zijn eigen hachje te redden, zat financieel niet al te best in orde en ga zo nog maar even door.

Dit alles achterons gelaten is het dus nog geen half jaar later en alles in de club is koek en ei. 2x achter elkaar kampioen, veel jeugdspelers die op het punt staan van doorbreken, geen miljoenen salarisen meer(sulejmani daargelaten), geen belachelijk hoge transfersommen voor spelers meer, geen ruzie tussen de bestuursleden, geen mensen meer die er voor zichzelf zitten alleen nog maar het beste met Ajax voor hebben en we hebben de financiele mogelijkheden om uitgaven te doen (wat niet eens altijd nodig is).

Ajax is in een half jaar tijd van een spinnenweb naar een bloemenveld gegaan. Van bijna de afgrond naar een voorbeeldclub in Nederland. Wie had er een half jaar geleden gedacht dat Ajax er op dit moment zo voor zou staan? Nou ik sowieso niet.

En dit alles is te danken aan 1 groot man, iemand met een hart voor de club, iemand die als het erop aankomt alles voor de club overheeft om deze weer te brengen waar hij hoort. De top van Nederland natuurlijk. Deze man doet er alles aan om Amsterdam weer dé voetbalhoofdstad van Nederland te maken.

Hulde aan Johan Cruijff!

Geniaal! Als voetballer één van mijn favoriete spelers.
Tijdens zijn voetbalcarrière had hij al meerdere ondernemingen. Na zijn carrière is hij daarmee door gegaan. Ook bij GAE leverde hij fantastisch werk op zowel sportief als financieel gebied.

Ik denk dat hij precies de man is die het huidige team en beleid perfect aanvult. Iemand die op alle gebieden over kennis beschikt en ook nog eens een goede relatie onderhoudt met de belangrijke mannen binnen Ajax.

Naast deze bekendmaking zijn er nog veel meer positieve punten. Er zijn weer 4 Nederlandse talenten uit de A1 aan het eerste toegevoegd. Overbodige spelers worden van de hand gedaan. De jeugd en de Nederlandse nationaliteit krijgen weer de voorkeur. Als het zo doorgaat lijkt Ajax echt weer een club kunnen opbouwen die serieus een rol kan spelen in Europa. Naast Ajax is het ook voor het hele NL voetbal goed, eindelijk weer prioriteit geven aan Nederlandse spelers (met name verdedigers), zodat het NL elftal ook weer toekomst heeft. Gelukkig komt dit beleid bij Ajax voort uit een ontevredenheid van Cruijff en zijn we niet afhankelijk (zoals Feyenoord) om de jeugd een kans te geven dankzij financiële problemen.

Ik hoop voor ajax dat zij een goede keus hebben gemaakt. Ik moet wel denken aan zijn engelse periode, in diverse praatprogramma's ging hij volledig onderuit. Hij snapte echt niets van de vragen, zijn engels was super slecht. Maar mogelijk is hij gegroeid.

Ik snap dat de Ajacieden blij zijn met Overmars maar laten we niet overdrijven. Hij heeft het bij GAE geprobeerd maar uiteindelijk weinig bereikt. GAE is nog steeds een modale eerste divisieclub terwijl daar veel meer mogelijk is.

6 juli 2012 om 12:31

Ja ben ik helemaal met je eens. Maar hij vervuld vooral een verbindingsfunctie waar communiceren en overleggen belangrijk voor zijn. Ik denk dat hij die prima kan vervullen. Maar laten we geen wonderen verwachten, Ajax blijft een club met beperkte mogelijkheden en zullen op de kleintjes moeten letten. Dus die wonderen gaan er echt niet komen.....verwacht niet dat hij Messi ineens naar Ajax haalt ;-)

6 juli 2012 om 12:38

Volgens mij weet je niet waar je het over hebt. Hoezo weinig bereikt? Overmars heeft met beperkte middelen Go Ahead er weer boven op gekregen. Hij heeft dat natuurlijk niet alleen gedaan, maar heeft er zeker wel zijn aandeel gehad. In 2005 bestond onze club zowat niet meer. Ga dus niet zeggen dat hij weinig bereikt heeft want dat is echt onzin.

Bij Go Ahead is inderdaad veel meer mogelijk, maar dan moet het stadion wel uitgebreid worden, al het geld wordt gepot. Go Ahead is dan ook één van de weinige club in Nederland die nog beschikt over een positief eigen vermogen. Overmars wilde als geen ander het stadion uitbreiden. Maar als de gemeente dan maar moeizaam wil mee werken en continu dwars ligt dan is het ook moeilijk om ook echte stappen te maken. Als het aan Overmars ligt begint de uitbreiding liever vandaag nog dan morgen. Overmars weet heel goed wat er moet gebeuren in Deventer om de stap te maken. Uitbreiding van je stadion betekent meer inkomsten, meer sponsoring, een grote begroting etc. Dat gaat er ook echt nog wel van komen.

6 juli 2012 om 12:50

En jij wordt terug naar school gestuurd. On: Overmars als directeur voetbalzaken. Hier hou ik van.

6 juli 2012 om 12:50

Het is HET tijdperk en HET komend seizoen. Tevens is het wordt met dt (stam plus t)! mocroknulletje......

6 juli 2012 om 12:51

Moet de n geen m zijn in jouw naam?
Jaloezie gebruik het met mate want je gaat er vreemde dingen van zegen!

Geweldig, welkom terug Marc ik heb er alle vertrouwen in.

[quote]overmars speelde in zijn actieve loopbaan voor respectievelijk Go Ahead Eagles, Ajax, Arsenal en Barcelona.[/quote]

Jullie vergeten Willem II

Ajax heeft zijn felbegeerde rechtervleugelaanvaller binnen! Met trots presenteren wij u Marc Overmars!

Cillessen
van Rhijn
Alderweireld
(Moisander)
Boilesen
Janssen
Anita
Eriksen
Overmars
Sigthorsson
Boerrigter

Dit is gewoon top, nu kan er weer is snel worden gehandeld met verkoop en aankoop van spelers, de laatste jaren zijn het een stel slakken!

Betekend dit dat er geen andere mensen meer komen die het bestuur gaan regelen of komt er nog een soort algemeen directeur?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Hakim Ziyech wordt regelmatig aan AS Roma gelinkt, maar kan ook naar een andere club uit de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren