Fàbregas gaat voor vijf seizoenen naar Barcelona

Zondag, 14 augustus 2011 om 23:08Thijs Post • Laatste update: 08:43

De kogel is nu echt bijna door de kerk: Cesc Fàbregas verkast zo goed als zeker naar Barcelona. De officiële kanalen van Barcelona en Arsenal melden zondagavond dat enkel een medische keuring en een handtekening een dienstverband van Fàbregas in Barcelona nog in de weg staan. Maandag wordt de transfer definitief afgerond.

/

“Het is duidelijk dat we Cesc niet wilden laten gaan, maar we snapten dat hij graag naar zijn eigen stad wilde terugkeren. We hebben het bod van Barcelona geaccepteerd”, laat Arsenal-manager Arsène Wenger optekenen op het digitale thuis van de club. “We bedanken hem voor zijn bijdrage aan Arsenal en wensen hem succes.”

Op een aantal klein administratieve zaken na is de transfer rond. Fàbregas moet nog een medische keuring ondergaan en hij moet het daarnaast zelf nog eens zien te worden met de landskampioen van Spanje, maar dat lijkt geen probleem te zullen opleveren. Met de transfer is een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid: een vast bedrag van 29 miljoen euro en, afhankelijk van de prestaties, een bedrag van ongeveer tien miljoen euro.

Fàbregas, die opgroeide in Barcelona, was jarenlang het gezicht van Arsenal. Hij heeft nog altijd het clubrecord van jongste Arsenal-debutant ooit, als zestienjarige (en 177 dagen) in september 2003. De wereldkampioen is tevens de jongste doelpuntenmaker ooit bij Arsenal, zestien jaar en 212 dagen. Sinds 2008 was hij aanvoerder van de topclub uit Londen. Die band zit sinds zaterdag om de bovenarm van Robin van Persie.


Poll

Cesc Fàbregas is nodig bij Barcelona


Gerelateerd

Meer sportnieuws

206 reacties (laatste reactie door Remcob)

Wow Barca wordt alsmaar sterker.. Nu hebben ze ook Fabregas binnen.. Wat een geweldig elftal zeg!!

14 augustus 2011 om 23:15

Geweldig elftal inderdaad dat steeds sterker wordt. Jammer alleen dat de schuldenlast ook steeds groter wordt. Echt belachelijk dat dit mogelijk is. Ik ben zelf groot fan van het Barca voetbal, maar als je al 300 miljoen schulden hebt ook nog 50 miljoen uitgeven voor 1 speler daar kan ik echt niet bij. Ten eerste groot wanbeleid en ten 2e zou dit niet toegestaan moeten worden.

14 augustus 2011 om 23:23

Vriend wij zijn supporters en moeten ons bezig houden met het voetbal op het veld.. Voor de financien heb je de bestuurders, het is hun zorgen.. Ik kijk naar het mooie voetbal op het veld!!

Ik heb ook een hypotheek van 3 ton om in een mooi huis te wonen, schulden zeggen niets, als je het maar kan afbetalen..

14 augustus 2011 om 23:56

Dat zeiden ze ook bij Feyenoord, kijk hoe het daar nu is.

15 augustus 2011 om 00:00

Nja het is dus 14,5 m nu en 14,5 m volgend jaar en dan nog 6 m als ze CL winnen of 2 landstitels. Dus 35 miljoen. Dan nog 4 of 6 jaar elk jaar 1 miljoen van Cesc zelf.

Geen 50 miljoen dus, ja misschien inclusief salaris.
Zo rare transfer dit. Barca heeft een nieuwe tactiek gevonden: laat je spelers een andere speler paaien en maak het zo gek dat hij zelf gaat meebetalen aan zijn transfer. Een tijdje geleden moesten wij het doen met arbitrage zaken, maar dit is de nieuwe ''schone'' manier van spelers gek maken.

15 augustus 2011 om 00:03

Arsenal is eigenlijk al een tijd geen echte voetbalclub meer. Het is meer een kapitalistisch bedrijf daar in Londen. Financiële prestaties zijn veel en veel belangrijker dan sportieve prestaties. Dat verklaart ook het feit dat Wenger alleen maar jonge talentvolle spelers haalt om vervolgens voor veel winst te verkopen. Met die jonge spelers zal Arsenal nooit een prijs pakken, maar daarmee blijft Arsenal wel financieel gezond. Echt een schande eigenlijk. Ik voel echt mee met de supporters van Arsenal. De Arsenal fans moeten het meeste betalen voor een seizoenskaart. Maar voor wat? Voor een club dat meer een bedrijf is dan een voetbalclub.

Ik kan u allen garanderen, Zolang Wenger en deze spelersgroep bij elkaar blijven, zal Arsenal nooit een prijs pakken.

15 augustus 2011 om 00:04

de speler zelf kost op dit moment 34mil wat perfect past binnen het transferbudget dat Barça heeft gemaakt voor dit seizoen.

Starbudget: 45 mil

uit: Bojan 12mil
Romeu 5mil
Jeffren 3,7 mil
Caceres 3 mil
totaal binnen gekregen: 23,7 mil

dat optellen bij het startbudget van 45mil en je hebt al een aardig budget van 68,7 mil. Trek daar de 26mil van Sánchez en 34 mil van Cesc van af en je houdt 8,7 mil over (hopelijk voor nog een jonge goedkope verdediger)

15 augustus 2011 om 00:09

ik weet niet hoor,
hun schuld is er niet heel veel groter op geworden
winst CL bracht rond 70 miljoen op
competitie 20 miljoen
nu hebben ze Qatar industries als sponsor.
Ze hebben jeffren verkocht bojan verkocht wat 16 miljoen opleverd.
dat maakt samen zo'n 106 miljoen hier gaan kosten sanchez -38 en fabregas - 34 af.
dat maakt een profit van 34 miljoen...

En wat maakt jou dat uit, we all love barca :$

15 augustus 2011 om 00:12

Tsja zo doen meer clubs dat, bijvoorbeeld Tottenham, dat moet van de voorzitter/eigenaar Levy elk jaar winst draaien...

15 augustus 2011 om 00:15

@ Nick-fr-fcb

wat dacht je van salarissen -30 miljoen

en dan vergeet ik vast nog wat kosten denk ik zo?

15 augustus 2011 om 00:49

Ga je lekker ?

Ik heb veel liever Arsenal die eerst al haar schulden afbetaald en vervolgens bedragen gaat uitgeven. Ze zijn nog bezig met het stadion afbetalen.

Tsjonge, verdiep je eens in de financiele situatie van Arsenal. Zij geven tenminste verantwoord uit en kopen niet alles wat ook maar enigszinds een versterking lijkt te zijn. Wenger moet een ''klootzak'' halen maar niet ten koste van schulden.

Supporters van Arsenal weten dat zodra het stadion is afbetaald zij ook dikke winst gaan maken. Ze spelen elk seizoen in de CL , elk seizoen halen ze minimaal top 4.

15 augustus 2011 om 01:14

Ach joh tis hetzelfde als met Ronaldo. Die shirt verkoop is zo enorm hoog dat ze dat bedrag er makkelijk terug van halen. Ik denk dat Barca alleen maar geld kwijt is voor salarissen.

15 augustus 2011 om 01:39

@ Fdennis

Blijf het toch verbazend vinden dat er nog steeds mensen zoals jij zijn die in dat fabeltje geloven.

Even ter informatie voor jou. In het seizoen voordat Ronaldo kwam verkocht Real Madrid werelwijd 4,2 miljoen shirts. In het jaar dat Ronaldo kwam verkochten ze er 4,1 miljoen waarvan bijna 1 miljoen van Ronaldo. Deze waren voor 80 euro per stuk dus totaal werd er voor 80 mijoen verkocht aan shirts met de naam Ronaldo.
Echter dat kleine beetje informatie wat ze er dan niet bij vertellen is dat als Ronaldo niet was gekomen dat die miljoen shirts dan ook verkocht waren (net als in voorgaande jaren) maar dat er dan andere namen op hadden gestaan zoals Benzema, Higuien etc etc. Er is vrijwel nooit een enorm aantal meer shirts verkocht door 1 speler.

Ajax verkocht bijv ook de meeste shirts met de naam Suarez erop. Toen Suarez vertrok werden er niet in 1x veel minder shirts verkocht maar ging er ipv de naam Suarez de naam Eriksen, Vertonghen, De Zeeuw etc op.

Stop toch eens met het geloven in het fabeltje dat een speler zijn transferbedrag terug verdient met shirtverkoop want dat is de grootst mogelijke onzin.

15 augustus 2011 om 01:41

@ Nick

Heel leuk dat je CL winst van vorig seizoen erbij op telt maar wat heeft dat te maken met de uitgaven en inkomsten van dit seizoen??? Want als je die opbrengsten erbij optelt dan mag je ook wel de transferbedragen van vorig seizoen erbij tellen en dat word je rekensommetje in 1x heeeeel wat minder positief.

15 augustus 2011 om 01:44

@ Matthaus

Zoiets heet een goed financieel beleid voeren. Kunnen die andere Premier Leage clubs nog een voorbeeld aan nemen met hun gezamenlijke schuld van 3,3 miljard omdat ze ver boven hun stand leven en uitgeven.

15 augustus 2011 om 09:27

eigenlijk is dit de manier hoe het zou moeten gaan in het voetbal, niet van die grote bedragen uitgeven, maar zelf opleiden en financieel gezond blijven, mahja dat zie je tegenwoordig bijna nergens!

15 augustus 2011 om 10:35

Remcob : leuk dat je iets meent te moeten zeggen over de fianncien van Barcelona terwijl ik hier ondertussen al 4 keer het echte verhaal over de financien gepost heb.

Het komt er dus op neer dat het een lulverhaal is dat Barcelona schulden heeft die het niet kan vereffenen.

16 augustus 2011 om 00:27

Dan heb je dus al 4x een verhaal met onzin erin gepost. Ze hebben zeker veel schulden, daar kun je niet aan twijfelen. Echter mag het in Spanje omdat je daar tot 2x je jaarlijkse omzet aan schulden mag hebben.

Natuurlijk gaat Barca niet failliet, maar de schulden worden wel steeds hoger. Zelfs in vorig seizoen toen de CL gewonnen was hebben ze maar 17 miljoen winst gemaakt. Mochten ze die CL niet gewonnen hebben hadden ze ''gewoon'' 70 miljoen verlies gemaakt.

Het grote probleem bij Barca en ook Real is dat de standaard kosten hoger zijn dan de standaard inkomsten. Ze moeten dus blijven winnen om financieel beter te worden (of hun beste spelers verkopen). Dit gaat beiden natuurlijk niet gebeuren, omdat de 2 beste clubs samen in de competitie spelen en dus de prijzen moeten delen (waarschijnlijk).

Al met al heb je dus gedeeltelijk gelijk dat ze voldoende 'bezittingen' hebben die tegenover de schulden staan. Echter hebben ze daarbij zaken meegewaardeerd waarvan het maar de vraag is of dat ook waargemaakt kan worden (xavi voor 40 miljoen gewaardeerd, Messi voor 100 miljoen). Deze waarderingen worden nauwelijks afgebouwd, terwijl de contracten wel steeds korter worden. Volgens mij dus niet een goede berekening als je een gedegen financieel beleid voert.

Maar het is leuk dat jij een verhaaltje kunt vertellen waarom het financieel wel goed gaat met Barcelona, maar dan kijk je er echt met een gekleurde bril naar (en kun je aardig creatief boekhouden).

Welkom naar Barcelona Fabregas! Hij gaat het zeker maken in Barcelona. Ik ben blij voor hem dat het eindelijk gelukt is. Ik kan niet wachtten tot ik hem ga zien spelen bij Barcelona! Goed werk van Barcelona.

Gefeliciteerd Barcelona fans!

14 augustus 2011 om 23:20

Inderdaad veel plezier in Barcelona Cesc. We gaan je missen bij Arsenal, maar ben toch blij dat je bent gegaan. Deze soap duurde te lang en beide partijen hebben duidelijkheid nodig. Blij dat we dan wel 40 miljoen (inclusief bonussen) winst maken op Fabregas, en nu hopen dat Wenger eindelijk is gaat smijten met geld.

Heeft Barcelona tot haar plezier, aanstellerige jankerds worden nu zijn teamgenoten. 'eindelijk thuis' roepen ze nieuwe ploegengenoten het dan, dat terwijl hij is opgebloeid en gevormd tot de speler van vandaag in Londen door Wenger en Arsenal.

14 augustus 2011 om 23:25

Het is 40 Miljoen in totaal met eventuele bonussen.
14.5 nu.
14.5 in Oktober
elk seizoen 1 miljoen (salaris van Cesc die meebetaald)

En als ze de komende 5 jaar 2 keer kampioen worden OF 1 keer de CL winnen dan krijgt Arsenal nog 6 Miljoen als Bonus.

Edit: Dubbelpost. Sorry

Visca el Barça!
Welkom thuis Cesc.

14 augustus 2011 om 23:31

Ik vind het een geweldige speler hoor.. En een kind van de club.,. Maar altijd heb ik gezegd tijdens deze geruchten: 'koop hem nou niet'..

Ik vind het echt raar.. Het middeveld in het sterkste elftal is xavi onbetwiste basisspeler, is iniesta ook als onwijs belangrijke schakel tussen aanvale en middeveld een onbetwiste basisspeler.. en voor de balans heb je ook een speler als busquets nodig die ook heel veel flair heeft...

Dus waar gaat Fabregas spelen??.. Een middeveld met Cesc, xavi en iniesta is te veel van het goede lijkt me.. Die balans in de vorm van busquets is heel belangrijk.

Ik ben zo bang dat het ten koste gaat van de chemie op het huidige middeveld. Ik ben bang dat het ten koste gaat van veel speelinuten van fantastische spelers..

Over 3 jaar.. dan zou het een goede aankoop zijn.. als vervanger voor xavi die dan te oud word. Daarnaast gaat het ook ten koste van een groot talent: 'thiago'.
En natuurlijk begrijp ik dat ze veel wedstrijden spelen.. maar die wil je toch zo vaak mogelijk spelen met je sterkste elftal.. en dat zou betekenen dat 1 van je beste spelers of belangrijkste spelers op de bank zitten..

Succes Cesc! Nu afwachten wie Arsenal als vervanger zal halen.

Eindelijk is de soap rond Fabregas afgelopen

14 augustus 2011 om 23:36

Nou inderdaad... Mooi voor hem... Kan hij zich eindelijk focussen op Barca, zonder al die geruchten aan te horen!

Het is eindelijk zover. Werd ook weleens tijd zeg.

Zo, wat onverwacht zeg, al een paar jaar. Zijn we nu gelukkig van dat gezever af.ik ben overigens benieuwd wie daar nou de dupe van wordt en of Van Persie nu ook weggaat.

Welkom,
Weet iemand voor welk bedrag die naar barca is gegaan?

14 augustus 2011 om 23:16

34m + extra's,

14.5 betalen ze nu, 14.5 in oktober.. de overige miljoenen betaalt cesc (elk jaar 1 m komende 5 jaar)

14 augustus 2011 om 23:19

Bedankt , Dat is wel netjes van Fabregas zeg!

14 augustus 2011 om 23:19

En als Barca 1 keer de CL wint, of 2 keer kampioen wordt kan daar nog een 6 miljoen bijkomen.

14 augustus 2011 om 23:27

@vjennecity: Fabregas is zo gehersenspoeld door Barca dat hij tot deze daad is over gegaan. Als Barca hem zo graag wou hebben zouden ze gewoon flink geld moeten betalen ipv hem hersenspoelen en hem zelf mee laten betalen. Zielige manier van Barca, maargoed..

14 augustus 2011 om 23:56

Belachelijk dat Cesc moet meebetalen zeg, slaat nergens op.

15 augustus 2011 om 00:12

Hij moet niks, hij heeft er zelf voor gekozen hoor. Ik denk dat barça verdomd goed wist dat met de opkomst van Thiago, cesc niet meer nodig zou zijn. Dus heeft Cesc maar zelf er voor gekozen om te betalen om voor barça weer uit te mogen komen.

15 augustus 2011 om 00:17

1 miljoen per jaar voor de garantie dat je de komende 5 jaar minstens 2x La Liga gaat winnen klinkt mij als een geweldige deal, maar goed, ik zal ook wel gehersenspoeld zijn.

15 augustus 2011 om 00:29

@edwinnnr
En jij bent gehersenspoeld tot Barçahater...
Ga je huiswerk doen en bekijk het interview die Fabregas gaf toen hij op 16 jarige leeftijd naar Arsenal ging. Ik heb deze enkele dagen geleden in Barcelona op de Spaanse tv gezien. Daar gaf hij toendertijd al aan dat zijn droom en ambitie was om in de toekomst voor Barça uit te komen.

Die dag is eindelijk aangebroken.

Hoe bijzonder is het dat een speler die miljoenen per jaar verdiend (salaris, sponsoring, reclame, etc) zelf geld bijlegt om voor een club uit te komen? Vorig jaar heeft 'jefecito' Mascherano hetzelfde gedaan. Waarschijnlijk ken je de term niet maar dit noem je clubliefde. En geloof me dat dat hetgeen is wat Barça op dit moment naast het talent en de kwaliteit het beste team van de wereld maakt. Jullie noemen ons arrogant maar dat is het niet; het liefde, passie en trots voor de club FC Barcelona, de spelers, de coach en zelfs de stad Barcelona.

15 augustus 2011 om 00:33

@edwinnnr
Ik ben het helemaal met je eens en ik denk zelf dat hij ook nog eens op de bank gaat belanden zolang Xavi en Iniesta fit en in vorm zijn. Kijk maar naar het nationale elftal, daar moet hij ook plaats maken voor die 2.

15 augustus 2011 om 00:35

niks zielig fabregas wou zelf mee betatelen barcelona heeft het niet gevraagd aan hem en hij is een spanjaard hij is thuis en arsenal kijk maar hoelang ze geen prijzen hebbben gewonnen als een speler weg wilt moet je hem laten gaan het gebeurt overal ook in nederland je bent zeker een real madrid fan zij probeerde ook neymar trsansfersom te verlagen

15 augustus 2011 om 02:01

@edwinnnr

40 miljoen is niet flink geld betalen?

Hersenspoelen...

Ze hebben hem wijsgemaakt dat hij ooit aan de Spaanse kust heeft gewoond en dat hij ooit gedurende een hele jeugdopleiding in het team zat van een handvol spelers van het huidige FC Barcelona. Ook hebben ze hem wijsgemaakt dat hij deze Barcelona jongens ook kent van de nationale selectie. Bovendien hebben ze hem aangepraat dat hij een reële kans op prijzen kan maken... En dat het een stuk minder regent in Barcelona dan in Londen....

Inderdaad! Een masterplan en de uitvoering is zo goed dat zelfs ik er in stonk! Tsjonge hé, ze hebben hem wel bij de neus genomen zeg! Ralph Inbar zou hiervoor klappen als hij dit had kunnen meemaken!

eindelijk is de kogel door de kerk, fabregas naar barca.. geweldenaar en wederom een geniale middenvelder erbij voor barca...waar ze al die klasbakken gaan laten mag god weten maar hij zou zijn minuten wel gaan maken.

Heel erg verrassend, zeg ik met enig sarcasme. Dit zat er natuurlijk al lang aan te komen.

Huppa Barcelona weer 40 miljoen verder in de schulden en iedereen slikt het, bravo bravo!

14 augustus 2011 om 23:18

Shirts en merchandise verkopen. Het wordt als Catalaan snel een publiekslieveling. Plus dat ze miljoen krijgen vanuit Cham League doordat ze meestal wel bij de laatste vier komen.

14 augustus 2011 om 23:25

Daarbij opgeteld dat ze nog een hogere schuld hebben dan real madrid, is het echt top dat nog kan!

Maar de shirtjes zullen vast die 40 mil en daarnaast ook de schuld wel wegnemen.

Als fan van Barcelona zou ik niet meer weten van wie ik nou een shirtje moest kopen haha

14 augustus 2011 om 23:28

@ roodwitter

Hou toch op met die onzin! Shirts en merchandise verkopen.. Belachelijk! Met zo'n hoge schuld zouden ze geen cent uit mogen geven. Pure competitievervalsing en zoals Roeliebos al beweerd, iedereen slikt het. Schandalig.

14 augustus 2011 om 23:33

ben 2 weken terug nog in camp nou geweest, Ja er worden ongelofelijk veel shirts verkocht , maar voor 40 miljoen lijkt me nou niet.

14 augustus 2011 om 23:39

Ik weet niet hoe oud je bent maar als jij of je ouders ooit een lening aangegaan zijn (= schulden hebben) wil dit niet zeggen dat je geen eten en kleren meer mag kopen. Jij of je ouders doet dat toch ook maar zolang ze hun schulden netjes afbetalen is er niks aan de hand. Barça doet dit dus ook.

14 augustus 2011 om 23:48

@ Blaugrana90

Op een gegeven moment zijn de nadelen van faillissementskosten groter dan de belastingvoordelen van vreemd vermogen. Barcelona heeft al een gigantische schuld, dat is dus heel anders dan een beetje een lening afsluiten. Ik vind het asociaal, maar goed, wie ben ik.

15 augustus 2011 om 00:04

@ Roodwitter / Roeliebos

Dat is onzin man! Er zijn heus geen miljoenen mensen die nu ineens een Barca shirt gaan kopen, die dat zonder Fabregas niet zouden doen. Die 40 miljoen krijgen ze nu echt niet extra binnen, Fabregas is zelfs nog een relatief ''onbekende'' speler als je hem vergelijkt met de status van Xavi, Iniesta en Messi. Snap niet dat mensen daar altijd zo makkelijk over denken.

Dit is gewoon 35 miljoen extra schuld, totaal onnodig gezien ze al geweldige spelers en talenten hebben voor de middenveld posities. Deze transfer kenmerkt zich gewoon door pure hebzucht. En dat is een grote reden voor mij om Barca steeds meer zat te zijn.

Vanuit Arsenal perspectief: het klinkt gek maar ik ben blij dat het rond is. Niet alleen omdat de soap dan eindelijk voorbij is en niet om zijn kwaliteiten, want Fabregas is een geniale speler is, maar hij is helaas veel te blessure gevoelig om DE dragende speler te zijn bij Arsenal. Hij mist ieder jaar misschien wel 15 wedstrijden, en daar heeft Arsenal gewoon niet genoeg aan. Ze kunnen voor dit geld 2 toppers terugkopen voor de verdediging. Daarnaast met het geld dat al in kas zat nog een goede sterke creatieveling erbij, evt. een spits en een VM, en er staat weer een geweldig Arsenal. Ben benieuwd wat Wenger gaat doen!

15 augustus 2011 om 00:24

ronaldo zn prijs si in merchandise al dik terugverdient. beckham was destijds binnen 1 week terugverdient. spanje is groot veel mensen en voetbalgek. die willen wel shirtjes hoor. en veel toeristen die camp nou bezoeken nemen ook een shirtje mee voor de kinderen/zichzelf

15 augustus 2011 om 00:37

@it_fean
Iemand die niet precies weet hoe de vork in de steel zit.
Barça is meer dan een club. Er worden honderden miljoenen omgezet en daarnaast zitten heren achter de schermen die deze miljoenen schuld in no time ongedaan kunnen maken. Daarnaast is La Caixa (tot voor kort de grootste spaarbank van Europa en sinds kort een reguliere bank) sponsor van de club.

Dat de financiën op dit moment niet helemaal op orde zijn geef ik direct toe maar de schulden zullen binnen 3-5 jaar helemaal weg zijn.

15 augustus 2011 om 00:44

sorry maar real madrid heeft ook schulden al jaren hoe komen ze dan aan het geld dat ze voor cristiano ronaldo betalen en andere spelers ook nog als je niet meer weet koop je allemaal toch hele elftal dat doe ik altijd

15 augustus 2011 om 08:26

@blaugranas90, dat er nog mensen zijn die vervolgens argumenten gaan verzinnen waarom dit allemaal wel oke is.

Sorry als mijn ouders een lening aangaan, zullen ze er vervolgens alles aan doen om die lening af te lossen om vervolgens een volgende investering te doen.

Daarnaast is het in Nederland bijna niet mogelijk om maar frank en vrij geld te lenen, slaat echt helemaal nergens op wat je zegt.

14 augustus 2011 om 23:55

Die schulden zijn zo verholpen door het binnenkomende geld van zijn shirt verkoop

14 augustus 2011 om 23:58

Over dat geld verdienen met shirts verkopen, dat is zo'n onzin he: 95% van die shirts worden toch wel verkocht, alleen nu dan toevallig met Fabregas achterop. Anders had iemand wel Xavi, Iniesta of Messi erop laten zetten.

15 augustus 2011 om 10:03

Ja ok het lijkt me ook niet dat Fabregas helemaal terugverdiend gaat worden met verkoop van shirts. Het is wel goed voor de populariteit van de club en dat is ook veel waard. En ik geloof dat Barca juist wel goed bezig was met het terugdringen van de schuld.het geld komt van allerlei kanten binnen in de club, dus de 35 miljoen kunnen ze wel ergens mee dekken.

geweldige speler natuurlijk.
maar kan iemand mij vertellen hoe barca nu gaat spelen en wie er eventueel uit de basis gaat?

14 augustus 2011 om 23:55

Pep heeft geen account op voetbalzone....

15 augustus 2011 om 00:47

het zelfde als al die jaren maar nu met nieuwe spelers erbij

Eindelijk weer een soap voorbij.
Zeker een goede speler, gaat ook leuk worden op Fifa12
Alleen betwijfel ik of hij echt heel hard nodig is met Barça haar middenveld.
Zuur voor Wenger overigens.

Geweldig voor Barca, zowel geweldig veel kwaliteit, verjonging als ook nog een veel ervaring erbij.

Eindelijk het einde van deze jaren lang durende soap. Welkom terug in voetbalparadijs Cesc. Deze transfer is je gegund.
Een mooi middenveld met Fabregas, Xavi, Iniesta. Als B-team Mascherano, Keita, Busquets.

Redelijk B-middenveld dat veel potten zou kunnen winnen

Had echt verwacht dat hij naar PSV zou gaan nu PSV veel profijt heeft van zijn investeerder. Wellicht dan toch nog enkele verrassingen dit seizoen? Want Barça kan nu de strijd wel weer aan met Real en Malaga.

14 augustus 2011 om 23:21

Ja PSV is dom geweest om voor Strootman en Wijnaldum te gaan, konden ze beter Fabregas en Nasri halen. XD

Wenger zal zich belachelijk maken als hij geen vervanger gaat halen. Het vertrek was niet tegen te houden, maar er moet echt een nieuwe speler komen. Zometeen gaat nasri ook nog eens weg.

Eindelijk klaar met deze soap! Mooi voor hem om terug te keren in Barca. Hij staat misschien wel een beetje in de weg van de ontwikkeling Thiago, maar die gaat denk ik zn minuten wel maken dit jaar. Wat een wereld middenveld heeft Barca nu.

Fabregas
Xavi
Iniesta
Sànchez
Messi
Villa
14 augustus 2011 om 23:59

Zo vaak al gezegd, een middenveld met Xavi, Iniesta en Fabregas is te aanvallend en zal niet werken, zie het nationaal elftal. Ze gaan dus waarschijnlijk rouleren en omstebeurt de bank warmhouden.

15 augustus 2011 om 00:09

Je middenveld is veels te aanvallend, en daarnaast zal Sanchez Pedro niet zomaar uit de basis spelen.

15 augustus 2011 om 00:50

is al gebeurt pedro was vandaag op de bank en pep beslist want sanchez is een goede sspeler dat heeft pedro ook zelf gezegd is nodig ook een andere type speler als sanchez

15 augustus 2011 om 02:31

Ik weet het, volgens mij hebben we ook het barca van vandaag kunnen zien en dat was niet best...

eindelijk is het nu eens afgelopen na maandenlang onderhandelen

yes hij is eindelijk binnen Fabregas dat is echt een goede versterking voor barca

Succes in Barcelona, het is een goede speler maar zijn blessuregevoeligheid is het minpuntje, maar wel een goede speler natuurlijk. Na 2 jaar hem de kop gek gemaakt te hebben en zelf bij te moeten betalen bij zijn transfer is hij er eindelijk.

Dit vertrek kunnen we nooit opvangen. Je zag het gister en je zal het zien tijdens de rest van het seizoen: Fabregas is onmisbaar voor dit Arsenal. Dit is echt een gigantische klap, ook al wisten we al lang dat ie zou gaan. Voor de supporters, voor de club, voor Wenger, voor de spelers.

Fabregas is mijn favoriete speler, hij is de reden dat ik Arsenal ben gaan volgen vanaf 2006. In mijn ogen kan er geen middenvelder op de hele wereld aan hem tippen. Een geweldenaar is het. Ik vind het echt verschrikkelijk dat hij nu naar Barca gaat, waar hij nooit zo uit zal kunnen blinken als bij Arsenal.. Zo ontzettend jammer dat ik niet meer elke week van hem kan genieten.

Nou ja, het ga je goed zeg ik met tegenzin. Ik gun het Fabregas wel, maar Barcelona niet..

14 augustus 2011 om 23:23

Inderdaad zie ik Arsenal dit op geen enkele manier op korte termijn opvangen, Ramsey en Wilshere zijn gewoon nog niet goed genoeg en ik zie Wenger ook nog niet zomaar even een speler kopen die dit gemis kan opvangen.

Ik hoor net van de Commentator bij Real - Barca dat Barca 34 miljoen betaalt, dat is toch belachelijk als voor spelers als Carrol en Benzema 40 miljoen wordt betaalt en Fabregas die op nummer 3 staat van de meeste assist ooit in de Premier League slechts 34 miljoen !?

Ik gun hem nog overigens wel een mooie carrière toe en bedank hem voor de mooie jaren bij Arsenal

14 augustus 2011 om 23:28

Carrol en Benzema zijn beiden wel een stuk jonger. Fabregas is toch weer een aantal jaartjes ouder en hoeft niet per se weg. Liverpool moest voor Carrol op de slotdag wel de hoofdprijs betalen. Bovendien kon Arsenal hem ook eigenlijk niet meer behouden. Fabregas zat al een jaar lang met zijn hoofd bij Barca. Scheelt ook in de prijs.

14 augustus 2011 om 23:33

Een stuk jonger? Cesc is 24 geloof ik, Benzema 23 en Carroll 22. Fàbregas is echt een klasbak, 40 miljoen is natuurlijk te weinig voor hem. Maar zoals je zelf aangeeft was er geen houden meer aan.

14 augustus 2011 om 23:28

40 miljoen als het meezit. Veeeeeeeeel te weinig.

14 augustus 2011 om 23:56

Vooral omdat Arsenal nu maar 14,5 miljoen vangt. Rare sjizzle, zou dit als ik Arsenal was nooit accepteren. Of het geld direct nu, of ga maar lekker iemand anders lekker maken.

15 augustus 2011 om 02:05

Weinig clubs betalen de gehele transfersom in een keer, hoor, zo vreemd is het niet. Daarnaast: boekhoudkundig komt er 34 (40) mln binnen, dat het over een langere tijd uitgesmeerd wordt, maakt in dat opzicht niet uit.

14 augustus 2011 om 23:31

Dood en doodzonde dit. Fabregas was by far, de beste middenvelder van de Engelse competitie. Echt een geweldige speler, waarvan ik de afgelopen seizoenen genoten heb. Een speler met voetbalintelligentie, die maar weinig spelers op deze aardbol hebben. Ook voor de Premier League zal zijn vertrek een groot gemis zijn. Heel erg jammer dus! Ik hoop dat jullie voor Cesc en Nasri nog adequate vervangers kunnen aantrekken. Dat is Arsenal aan haar fans verplicht!

15 augustus 2011 om 00:00

Als je nou Henry of Bergkamp zei oke, maar Fabregas ?
Goeie middenvelder hoor, maar een reden om fan van een club te worden ? Nee.

Toen Ronaldo vertrok bij Utd dacht iedereen het zelfde, dat is ook goed gekomen.
Alleen moet Wenger niet denken dat het intern kan opgevangen worden, open die portomonee en investeren !

15 augustus 2011 om 00:05

Je begrijpt me verkeerd. Dankzij Fabregas ben ik me gaan interesseren in Arsenal, dankzij hem ging ik kijken en op die manier ben ik Arsenal-addict geworden. Tegenwoordig ben ik om veel meer redenen fan van Arsenal, ook vanwege het gevoel at de club me geeft.

Het is dus niet zo dat ik fan ben van de club waar Fabregas speelt. Allerminst.

Ronaldo liet United niet beter spelen. Hij scoorde alleen veel. Fabregas laat Arsenal 4 klassen beter spelen dan wanneer hij niet meedoet.

15 augustus 2011 om 00:41

Ik zit nu met een pot ijs in een hoekje te wenen. Ben echt van men melk.
Ten eerste walg ik van de hersenspoeling van Cesc door Barça en ten tweede ben ik diep triest hoe weinig slachtkracht Arsenal echt heeft!

Fabregas lag nog 4 jaar onder contract, dat ze hem er gewoon aan houden?!
Hij is mijn favoriete speler, maar ik zie hem echt niet graag in het Barça-shirt.
We zagen gisteren hoe voetballend onmondig Arsenal wel niet was zonder Fabregas.

Wenger kennende vertelt hij ons een leuk verhaaltje dat ze zijn vertrek wel kunnen opvangen met Wilshere. Als deze dan uitvalt: Poef dag titel, dag CL, dag vertrouwen.

Jongen, Arsenal supporter is een nog groter risicoberoep dan een brandweerman!

15 augustus 2011 om 01:00

ja he hij gaat naar huis hij teminste een spanjaard he een catalaan daar is hij en arsenal heeft genoeg goede spelers daarom moet van persie het nu over nemen want ze raken denk ik ook nasri kwijt en denilson is ook weg omdat hij al 6 jaar geen prijs hebt gewonnen met arsenal met barcelona weet je dat er een prijs gaat komen vroeg of laat dus laat hem maar lekker naar huis gaan naar zijn goede vrienden ze zijn niks voor niks wereld kampioen van 2010 dus ik gun het barca en cesc denk je nou echt dat hij zijn hele spelers loopbaan bij arsenal zou blijven eook al speelde hij voor arsenal maar zijn hart was in barcelona dat heb je met veel spelers die dat ook hebben kijk maar wijnaldum ook al speelt hij bij psv maar hij blijft een feyenoorder

Arsenal heeft je gemaakt tot wie je nu bent, en iedereen weet hoe lastig je de keuze vond..

In mijn ogen de beste middenvelder op dit moment, en ik vind het best kut dat je gaat en dat de Arsenal-fans je niet meer kunnen zien schieten voor Arsenal!

Succes

Heeft Siert de Vos toch gelijk Onnodige aankoop als je het mij vraagt.. Ik had hem liever nog bij Arsenal zien voetballen... En tijdens dat ik dit schrijf....2-2!!

Toch vreemd dat bijvoorbeeld een andy carrol voor 40 mil naar Liverpool gaat en Fabregas voor een schijntje naar Barcelona. Ik snap de voetbalwereld niet

14 augustus 2011 om 23:24

Arsenal zat denk ik in een lastige positie. barcelona wil niet te vele betalen en deden steeds moeilijk. Maar als Arsenal Fabregas houdt dan zit hij er met tegenzin. Vooral Als Fabregas dan nog aangeeft dat ie mee wil betalen aan zn eigen transfer dan moet je hem wel verkopen.

15 augustus 2011 om 00:10

Spelertje van Palermo gaat voor 43 miljoen naar Parijs. En een van de beste middenvelders ter wereld gaat voor minder naar Barcelona. De voetballerij is gek aan het worden.

15 augustus 2011 om 00:47

Het feit dat hij dit zelf dolgraag wil heeft bepaalt dat de prijs relatief laag is gebleven.
Barça wist dat hij dit dolgraag wilde en heeft daar slim gebruik van gemaakt. Daarnaast hebben meer slimme zetten gedaan zoals het verkopen van jonge spelers zoals Bojan en Oriol Romeu die bij grote clubs (resp. AS Roma en Chelsea) minuten gaan pakken en binnen 2 jaar terug gekocht kunnen worden voor een relatief goedkope prijs.
De Barça haters zullen deze handelswijze van Barça veroordelen maar persoonlijk ben ik van mening dat wanneer je iets goedkoper kunt krijgen dan de oorspronkelijke verkoopprijs dat je dat zeker moet doen. Dat heet efficient zakendoen!

Mooi. Hoeven we die soap eindelijk niet meer te volgen.

Waar gaat hij overigens spelen? Op de plek van Busquets als controleur? Of moet hij gaan concurreren met Iniesta en Xavi? Als je het mij vraagt heeft Barca een bankzitter van 40 miljoen aangetrokken.

Nou eindelijk klaar met iedereen die cesc zo graag in barca ziet. Hopelijk gaat die zich niet aanstellen daar en maakt die veel minuten. Nu kijken wie Wenger gaat halen. Ik gok, 17 jaar en frans.

Ik wens hem veel succes, hoop dat Arsenal een vervanger kan vinden. Hij zal het zeker goed gaan doen daar in Barcelona hoop alleen niet dat hij op de bank belandt.

Barcelona alias onverslaanbaar. Er moet echt een ploeg opstaan om deze wervelstorm door de geschiedenisboeken te stoppen.

Nou fijn, Arsenal naar de knoppen dat gaat helemaal leeg lopen. Ik vind dat heel jammer als Chelsea fan, voor het voetbal. Je zou denken dat Arsenal met Barcelona hoort te concurreren en niet haar sleutelspelers de overgang zou laten maken. Arsenal kan fluiten naar de Premier League.

Fabregas zal Barcelona echt sterker maken. Lekker hoor, zon middenveld: Fabregas Iniesta en Xavi. Nou als Villasboas de Champions League wil winnen kan hij niet met een Benayoun of Mikel op de proppen komen op het middenveld.

14 augustus 2011 om 23:27

Barcelona en Mardrid zijn momenteel de twee meest aantrekkelijke clubs voor spelers als ze eenmaal de premier league hebben gehad. Een voetballer wilt altijd meer en als je je plafond hebt bereikt bij je club kom je automatisch bij deze twee clubs terecht, denk aan Ronaldo en Mascherano. Daarnaast is het bij Fabregas een verhaal apart, ik denk serieus dat als er geen Barcelona was hij niet naar Madrid zou zijn gegaan en hij bij Arsenal zou zijn gebleven (in een denkbeeldige wereld), daarmee bedoel ik dat er echt maar twee clubs oor hem van betekenis zijn waarvan Barca mede door z'n familie, vrienden en thuis wat meer betekent.

Ik ben oprecht blij, ik hoop dat er wat rust komt bij Arsenal nu de kogel door de kerk is. Ik hoop ook serieus dat ze wat met het geld gaan doen. Maar dit is erg groot nieuws, voorspelbaar maar alsnog denk ik dé transfer van deze zomer die van grootse invloedt zal zijn op volgend seizoen.

15 augustus 2011 om 00:51

Jullie elftal is het team dat ik in Europa het meest vrees!
Daarnaast hebben jullie Oriol Romeu aangetrokken en ik denk dat hij binnen 6 maanden een basisplek te pakken heeft. Hoop dat we hem over 1-2 jaar terughalen voor de afgesproken prijs van GBP 8,7 miljoen na het eerste jaar en 13 miljoen na het tweede jaar.

Triest voetballertje die jongen. Beetje bankzitten bij Barcelona in de leuke wedstrijden ipv de mensen helpen die je nodig hebben. Fans in de steek laten etc..

He he, eindelijk is dat gezeik eens afgelopen. Veel plezier ermee Barca. Nu is het tijd voor Arsenal om eens even flink te gaan shoppen. Mata plus een CV.

Fantastische transfer dit verdiend hij want het is een prachtige speler. DIt word de opvolger van Xavi en bij afwezigheid van Xavi kan je hem gebruiken.

Wie van het huidige elftal van Barcelona moet plaatsmaken voor Fabrigas?

15 augustus 2011 om 00:41

niemand, Busquets speelt hij er al helemaal niet uit.
Rouleren dus maar

Zo nu word het een stuk moeilijker voor voetbalzone om de wandelgangen te vullen

Deze soap is dan eindelijk afgelopen vindt het ook wel bijzonder dat hij zelf 6 miljoen geeft dat is clubliefde.

Siert de Vos legde net uit hoeveel er betaald word.
Nu 14,5 miljoen, in oktober 14,5 miljoen.
Vervolgens de komende 5 jaar elk jaar 1 miljoen.
Als Barcelona de komende 5 jaar of 2x kampioen word of 1x de CL wint, krijgt Arsenal 6 miljoen.

Dus in totaal kan het oplopen tot 40 miljoen, het is zo goed als zeker 40 miljoen aangezien ik Barcelona in 5 jaar tijd wel 2 keer kampioen zie worden.

Eindelijk naar al die jaren is Cesc Fàbregas dan heel dicht bij de transfer naar Barcelona. Ik denk dat Cesc zonder problemen door de medische keuring zal komen, daarna meteen een handtekening zetten. En de dag daarna een mooie presentatie in Camp Nou, nu wordt het rugnummer 4 bij Barcelona ook weer bezet. En niet door de minste speler!

Zo dat werd wel eens tijd! Veel succes toegewenst bij Barcelona =)!

wat zou nou de ideale vervanger zijn??

14 augustus 2011 om 23:35

Sneijder, Kaka, Modric, Schweinsteiger, Ozil, Silva, Javi Martinez, Hamsik, Essien, De Rossi, Xabi Alonso.

14 augustus 2011 om 23:43

Wat een onmogelijke lijst.. Sneijder verdient veel te veel, valt buiten hat salarishuis. Datzelfde geldt voor Kaka. Modric speelt bij de Spurs dus zal waarschijnlijk niet gaan, kost ook een godsvermogen. Schweini zou een aardige aankoop zijn inderdaad, maar dan lijkt Javi Martinez me nog reëeler. Özil zit bij Real, komt dus echt niet, Zelfde voor Xabi. Silva verdient grof geld bij City. Hamsik weet ik niet, zou misschien wel een leuke aankoop zijn. Net als de Rossi, die heeft geloof ik ook nog maar één contractjaar over. Essien wordt natuurlijk niks.

Persoonlijk hoop ik op De Rossi en Mata. Maar misschien wordt het ook wel een Franse belofte.

Herman Kuiphof zou zeggen: Is hij er dan toch ingetuind?
Cesc, een bewonderenswaardige voetballer, gaat een rol vervullen zoals bij het nationale elftal. Tussen bank en basis. Het spelletje van Barcelona heeft gewerkt.
Extreme liefde maakt blind, en van dat feitje heeft Barcelona handig gebruikgemaakt. Of zullen we het maar misbruik noemen.
Ja, hij is er toch ingetuind. Het ga je goed!

14 augustus 2011 om 23:25

haha precies de goede reactie.

Zat er aan te komen...toch ook alweer bijna 100 miljoen voor 2 spelers kan niet op daar in barcelona..

Wordt wel druk op het middenveld .. Kansen voor ibi worden steeds minder

14 augustus 2011 om 23:27

Ik weet niet of jij rekenen op school hebt geleerd maar 26 + 35 is nog steeds 61, daar komt dan nog een gedeelte variabel bij wat maximaal 15 miljoen euro is (daar tegenover kun je weer inkomsten zetten want die prestatie zullen ook wel weer geld in het laatje brengen). Komt in totaal maximaal op 76 mln, wat verschrikkelijk veel geld is maar dat scheelt nog altijd 24 mln (is 24%) van de door jou genoemde 100.

14 augustus 2011 om 23:28

En ja hoor, het kon natuurlijk niet uitblijven

Het spelletje de pot verwijt de ketel is weer begonnen, snap niet dat jullie dat niet moe worden.

Jammer dat hij weggaat bij Arsenal, nu mag Wenger de knip wel gaan trekken om op de valreep nog wat spelers te halen denk ik.

De kogel heeft een jarenlange weg af moeten leggen, maar is nu toch eindelijk door de kerk! De vijf jaren van de soap van discussie, getouwtrek, onderhandeling en door de media op poten gezette claims zijn voorbij. Nu krijgen we vijf jaar lang te zien hoezeer Fàbregas nou een Barça-jongen is!

Nu wordt het afwachten wat Arsenal gaat doen, als ze geen waardige vervanger binnen halen zijn ze de lul. Wel een mooie transfer, terug naar zijn huis. Wel via vies manier binnengehaald door die Club Barcelona.

Met de 40 miljoen van Fabregas en ongeveer 40 voor Nasri (aangezien zowel Chelsea als City achter hem aan zitten) kan Arsenal toch aardig verder. Koop hiervoor Verthongen, Hazard en nog een spits en/of centrale verdediger en je zit goed!

15 augustus 2011 om 00:09

Je vergeet dat Krent Wenger daar de dienst uitmaakt he. Die vind 2 miljoen eigenlijk al teveel om uit te geven.

15 augustus 2011 om 00:11

Inderdaad dat is het grootste probleem. Ik bedoel maar dat het verliezen van Fabregas nog niet het einde voor Arsenal moet betekenen, maar dan zal Wenger inderdaad moeten veranderen...

nou wenger..your moment to wake up bro! haal nu eeens echte mannen naar arsenal,,de absolute vedette is nu de deur uit voor een smak geld...nu is het jou beurt om arsenal een nieuwe leider te halen want anders ga ik het heel heel zwaar in zien voor hun dit seizoen. nasri is ook al zo goed als weg, cesc is nu ook 100 procent zeker. koppen men spijkers slaan arsenal! te beginnen met hazard!

Jezuuuuuuus zeg, het middenveld van barca was al fantastisch zonder hem, met fabregas er bij is het middenveld weergaloos...eigenlijk kom je voor zo'n middenveld superlatieven tekort.

madre mia, wat een middenveld!

En toch maar pretenderen geen koopclub te zijn, lachwekkend is het gewoon. Fabregas is niet persé nodig op posities waar hij voor gehaald wordt op dit moment.
Maar dat is de kracht van de tegenwoordige topclubs, veel geld, veel schulden en kopen kopen kopen.

14 augustus 2011 om 23:26

Haha inderdaad echt te lachwekkend voor woorden. De Barcelona fans zitten altijd moord en brand te schreeuwen wanneer er gekocht wordt door bijvoorbeeld Real Madrid. En wanneer de kornuiten van Barcelona zelf kopen zijn het allemaal hele slimme nuttige aankopen. Hoe hypocriet kunnen sommige mensen worden door clubvoorkeur vraag ik me wel is af.

14 augustus 2011 om 23:29

Mensen die op dit moment met droge ogen kunnen uitleggen dat Fabregas op dit moment echt een nuttige en nodige aankoop is die kan beschouwd worden als lachwekkend. Je hebt prima spelers op die posities die uitmuntend presteren en ook in de breedte heb je spelers in de jeugd rondlopen die perfect het kunnen invullen.

14 augustus 2011 om 23:34

Ene Jack van Gelder denkt daar toch anders over...

15 augustus 2011 om 00:16

Oké ik begrijp niet helemaal wat dat met mij te maken heeft, ik heb namelijk niet iets van Jack gelezen of gezien recent.

15 augustus 2011 om 00:37

Jack van Gelder zei daarnet bij Studio voetbal dat hij Barca adoreert en een hekel heeft aan Madrid omdat het zo'n verschrikkelijk bijeengekocht zooitje is. Dat bedoelt Xabialonso

Enigste positieve wat ik er voor Arsenal uit kan halen is dat we extreem veel winst op Cesc gemaakt hebben. Voor de rest nemen we afscheid van een geweldige middenvelder, maar dit zat er toch wel aan te komen. Ik zie Nasri ook nog vertrekken, en dan maar hopen dat Wenger eindelijk is de echte topaankopen binnen gaat halen. Hoop voor Cesc dat hij het goed gaat doen, ik gun het hem wel, al is de concurrentie op dit moment wel moordend.

Fantastisch, zie Real ook steeds sterker worden, hopelijk geeft Barca hier de doodsteek. Mooie overgang zeg, denk even niet aan het geld etc.. Hierin zal ik leuk spel zien de komende wedstrijden, Messi, Fabregas en Villa voorin. Misschien nog een verdediger halen.

Ik denk overigens dat het voor Affelay nu wel echt tijd wordt om zijn spullen te pakken als hij nog aan spelen wil toekomen.

Fabregas lapt zelf 5 miljoen bij. Geldwolf is hij dus zeker niet.
Alleen dom dat hij ooit een contract tot 2014 heeft getekend, terwijl hij 2 jaar geleden open en eerlijk aangaf naar barca terug te willen gaan..
Dan was deze hele drama en zijn eigen 5 miljoen bespaart..

Nu moet arsenal reageren op de transfermarkt.
Maar zal wel niet. Wenger zal die 34 miljoen veilig in zijn zak steken.. Precies lijkt net of het zijn eigen geld is. Zo gierig dat hij nix wilt uitgeven...

15 augustus 2011 om 01:13

Hij had een 8 jarig contract getekend. Is nu wel gemakkelijker om iets te zeggen. Trouwens hij wou nog niet naar Barca gaan toen Ronaldinho, Deco, Eto'o daar speelden met Rijkaard als coach. De jaar wanneer Guardiola (zijn idool) de leiding nam, toen wou hij terug gaan, maar hij had het jaar ervoor al een contract voor 8 jaar getekend.

Trouwens, hij gaat gewoon 1 miljoen per jaar minder verdienen. Hij zal nog steeds boven de 100k per week verdienen en gaat helemaal niet achteruit.

En ik ben ook niet optimistisch als het gaan om een vervanger voor Cesc. Hij is helemaal niet vervangbaar, maar Nuri Sahin zou het beste in de buurt komen qua speelstijl, maar die is dan ook naar Madrid vertrokken.

Schandalig weinig geld voor deze topspeler. 34 en variabelen, komop seg. Enorme versterking voor Barca, en ze kunnen hem gebruiken. Want Real is sterker geworden, dat is duidelijk zichtbaar in de nu gespeelde clasico.

iedereen in de PL versterkt
City met spelers als Aguero en clichy
Liverpool met downing,enrique,henderson en Adam
United met De Gea, Jones en young
chelsea met lukaku

maar Arsenal levert vooral in
alleen Gervinho werd als top speler gehaald
Clichy en Fabregas gingen weg

dat terwijl Arsenal juist zou moeten versteken om enigzinds kan te hebben op de titel maar op dit moment is 4e het hoogst haalbare voor Arsenal

14 augustus 2011 om 23:42

Van wat ik tot nu toe heb gezien van Gervinho vind ik dit duidelijk geen topspeler en Nasri zal ook hoogstwaarschijnlijk vertrekken dus Arsenal is er echt veel slechter op geworden.
Het zal me echt niks verbazen als in de komende dagen Van Persie aangeeft ook te willen vertrekken en eerlijk gezegd zou ik hem geen ongelijk geven.

15 augustus 2011 om 00:18

dan moet het voor arsenal supporters die dachten : talentvolle ploeg over een paar jaar kampioen
toch gewoon pijnlijk zijn dat hun club achteruit gaat door het aanstaande vertrek van sterspeler Fabregas !?

Off:
die arsene Wenger (die ik zelf toch al niet hoog heb zitten!) moet nou eens van z'n ivoren toren afkomen en gewoon net als iedereen spelers gaan halen ! je kunt op deze manier never voor de prijzen spelen terwijl hij toch elk jaar aangeeft daar voor te willen gaan !?
(overigens zeg ik niet geef ff 200 miljoen uit aan een handje vol spelers, maar koop gericht een paar talenten en een paar spelers van rond de 26/27)

Bij deze transfer heb ik een heel dubbel gevoel.
Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat hij eindelijk terug is. Een geweldige Catalaanse speler die goed bij Barça past. Een fantastische versterking voor het team. Een speler die hoort te spelen in één van de mooiste shirts ter wereld.
Maar aan de andere kant. Had deze selectie wel een aanvallende versterking nodig? Een middenveld met Xavi, Iniesta en Fàbregas is natuurlijk geweldig, maar lijkt mij niet echt in balans. Te aanvallend. En het weer een vermogen uitgegeven ondanks de schulden...

15 augustus 2011 om 00:40

Mooiste shirts? Ik vind het nieuwe Barca shirt echt ontzettend lelijk vergeleken met het ''normale'' tenue :S

Mooiste shirts blijven toch die van Inter en AC Milan :P

Ben sowieso geen groot fan van Fabregas, denk zoals velen van jullie ook dat hij niet echt nodig is in deze selectie. Wat nog zou kunnen is dat intern al bekend is dat Xavi nu toch wat moeite begint te krijgen om fysiek een vol seizoen te draaien. Dat zou een verklaring kunnen zijn.

Wat ik wel vervelend vind is dat de revelatie van de voorberieding, Thiago Alcantera, nu minder minuten zal gaan maken. Wat een klasbak is dat al op die leeftijd zeg!

Veel succes jongen het is je dan eindelijk gelukt. Hopelijk speel je veel en laat je je kunstjes ook bij Barca zien.

Uiteraard een goede aankoop. Dit betekent echter wel dat de kansen op speeltijd voor Affelay nog minder worden. Hij komt in aanmerking voor een plek op het middenveld en op de linksbuiten positie. Net Sanchez en Pedro heb je twee uitstekende spelers voor linksbuiten en het middenveld is al helemaal goed bezet met deze aankoop.

Verder vraag ik me ook af of van Persie nu nog lang bij Arsenal zal blijven. Hij heeft toch altijd een bijzondere band met Fabregas gehad. Hij heeft ook aangegevn dat hij altijd als eerste kijkt of Fabregas speelt. De kans dat Arsenal een prijs pakt daalt ook met deze transfer en van Persie wil voor de prijzen spelen. Het zou me dan ook totaal niet verbazen als van Persie ook zal vertrekken.

Mag Barcelona ook is veel geld uitgeven in een transferperiode? Normaal gesproken geeft het per zomer ongeveer 30 miljoen uit aan verschillende transfers.

15 augustus 2011 om 00:19

Normaal gesproken ongeveer 30 miljoen per seizoen? Vorig seizoen kwamen Villa en Adriano voor 50 miljoen binnen. Seizoen daarvoor Ibrahimovic en wat te denken van al die andere miskopen zoals die Chygrynskiy, Maxwell of Henrique? Barcelona heeft het de afgelopen jaren niet kunnen presteren om onder de 30 miljoen uit te geven. Dus wat bazel je nou allemaal?

Naar mijn mening hebben ze hem echt niet nodig, kwaliteit hebben ze al meer dan genoeg en ze maken hun financiele situatie alleen maar ernstiger.

Totaal overbodig. Het huidige middenveld gaat nog jaren mee en dan heb je ook nog thiago die goed speelde vandaag. Vreemd om zoveel geld uit te geven aan iemand die je niet echt nodig hebt. BIj spaans elftal speelt hij ook nauwelijks omdat hij teveel is. Er zijn betere.

Nodig? Niet zozeer. Welkom? Dat zonder meer. Geweldige aanwinst voor het team, zeker als je naar het drukke schema kijkt van het aankomende seizoen. Daarnaast natuurlijk een geweldige speler.

Barca fans gefeliciteerd. Cesc, welkom!

Césc Fabregas! Hij is terug hoor, heeft lang geduurd maar hij is er dan toch. Offensief gezien heb je gewoon de keus uit Messi, Villa, Pedro, Alexis Sanchez, Xavi, Iniesta, Cesc, Afellay en Thiago. Verwacht dat Barcelona dit seizoen veel minder last zal hebben van vermoeidheid.

15 augustus 2011 om 00:22

Precies, 9 spelers voor 5 posities is helemaal niet verkeerd. Ik denk ook dat Fabregas gehaald is om Messi af en toe te ontlasten want Fabregas kan daar ook prima spelen, ondanks dat hij die rol anders zal invullen. Thiago breng je gewoon rustig, die verwacht ook echt niet dat hij elke wedstrijd zal spelen. Je kan zo wel prima rouleren en een gerichter tactisch plan maken.

Xavi wordt dit seizoen 32, die begint dit seizoen al met afbouwen, vorig jaar was echt een geluk dat er niemand geblesseerd raakte, daarnaast liepen ze echt op hun tenen in de weken ronde kwart en halve finale van de CL. Je kan niet verwachten dat Thiago gelijk al constant zal zijn.

Vind het wel jammer voor Arsenal die ik echt het allerbeste gun, Cesc had dit ook chiquer af kunnen handelen maar na 6 jaar zonder prijzen en tevergeefse beloftes heb je het ook wel een beetje gehad. Ik hoop echt dat Wenger nu met knaken gaat strooien want het zou zeer zonde zijn als Arsenal geen rol van betekenis zal spelen.

15 augustus 2011 om 01:12

Messi speelt als valse spits, en daar zie ik Cesc niet spelen

15 augustus 2011 om 01:52

Jij ziet Fabregas wel spelen in de spits of rechtsbuiten?
Het niveau van voetbalzone wordt echt met de minuut lager...

15 augustus 2011 om 02:10

Waar lees jij dat ik hem als spits of rechtsbuiten zie? Messi staat al een lange tijd als '9.5' opgesteld, een beetje achter de spitsen dus. Ik zeg nota bene dat Fabregas die rol anders zal invullen.
Barca speelt dan meer in een soort ruit op het middenveld en de buitenspelers zullen nog steeds prima naar binnen kunnen komen. Eventueel schuift Iniesta dan iets meer naar voren en bijv. Villa meer naar midden, zo kan je goed van posities wisselen. Ik vind het jammer dat ik mezelf uit moet leggen aan zo'n bijdehand mannetje als jij maar so be it.

Ik begrijp verder best dat het moeilijk is om na te denken, de bekrompenheid en kortzichtigheid te laten varen, maar met zo'n reactie heb je het meer tegen jezelf dan tegen iemand anders.

ik denk wel dat ze hem nodig hebben, nou kunne ze hetzelfde doen als manchester united, meer rouleren, hou je fittere spelers en minder blessures, alleen maar makkelijk

en ik vind barça geen koopclub, ze hebben nou wel veel geld uitgegeven, maar dit is wel een speler die grotendeels als barcelona's opleiding komt!

hehe eindelijk is ie gekomen hij speelt dan wss met nummer 4 zijn nummer =)
40 miljoen is toch niet zoveel voor hem, terwijl arsenal elke keer 60 miljoen vroeg heb je toch 20 miljoen minder. Over de schuld als barcelona alles blijft winnen kunnen ze makkelijk de schuld aflossen binnen 5 jaar tijd.

15 augustus 2011 om 00:05

34 miljoen.. als real onverwachts ineens de pannen van het dak speelt dit seizoen of barca het wat minder doet kunnen ze fluiten naar die 6 miljoen. Ik vind het veel te weinig en ik weet zeker dat het continu gek maken van fabregas invloed heeft gehad op de prijs. slim van barca maar wel erg laag bij de grond. arsenal stond met de rug tegen de muur want ze hadden fabregas al overgehaald en weigerden toen een goed bod te doen.

15 augustus 2011 om 00:15

ja oke 34 miljoen maar ik denk toch wel dat ze het totale bedrag van 40 gaan krijgen

Eindelijk zeg, gelijk 1/5 minder nieuwsitems op VZ xD Barcelona heeft nu wel een heel erg angstaanjagend middenveld, ben benieuwd hoe ze het gaan aanpakken qua bezetting.

Sowieso alleen al voor de breedte een goede aankoop. Xavi en Iniesta zijn zo ontzettend belangrijk, en als een van hen niet speelt lever je echt veel kwaliteit in. Nu kun je ook wat meer rouleren om spelers fit te houden of eventueel zelfs met alledrie spelen.

Barcelona heeft nog eigenlijk een goede verdediger nodig voor de breedte, maar ja, je kunt niet alles hebben.

Wel een klap voor Arsenal, met dat geld kunnen ze natuurlijk wel goede versterkingen halen, maar ik vraag me af of de echte topspelers wel naar Arsenal willen komen, wetende dat ze al heel lang geen prijzen hebben gepakt en er nu weer een belangrijke speler vertrekt... Kun je wel weer talenten gaan aantrekken, maar zo is het al jaren en elke keer is het netniet.

Goed.. gelukkig ben ik (en sommigen anderen) nu eindelijk van die soap af..

Dit gedoe om deze transfer ging echt te ver.. Iedereen bemoeide zich er mee.. en het ging zelfs de politiek ik.. Het ging al jaren zo.. en dit was toch wel de grootste soap om een speler ooit.. (kan mij nu zo 1,2,3 niet een dergelijk geval herinneren)..

Naar mijn mening was hij nu momenteel niet echt bepaald nodig.. Maargoed.. leuk dat hij nu eindelijk voor Barca kan spelen..

Nu kan Afellay definitef zijn koffers pakken.. lijkt mij zo.. Of hij moet hopen op een blessure van een paar spelers.. Anders zie ik hem echt niet veel minuten maken..

Gefeliciteerd Barca-fans met deze geweldige aankoop.

32miljoen voor Cesc is echt 3x niks, voor iedereen schreeuwt dat ze hem niet nodig hebben. Xavi is ook niet meer de oudste, tevens kan Cesc op elke positie op het middenveld spelen.

Gazdis en Wenger stellen me wel teleur. 15miljoen nu, over paar maanden weer 15miljoen en Carrol is 40miljoen waard. Ik snap het niet meer.

Overmars, Petit, Henry gingen allemaal weg, Arsenal bleef (wel zonder prijzen).

En maar commentaar geven op Real Madrid dat het een koopclub is. Commentaar op de transfer van Coentrao want ''daar heb je Marcelo al voor''. Nee hoor Barcelona is echt geen koopclub.

Vind toch dat Real Madrid het slimmer doet 56 miljoen voor 5 nieuwe aankopen, Barcelona 60 voor 2.

Tsja wat kan je op deze transfer zeggen? Xavi, Iniesta, Busquets, Mascherano, Thiago, Afellay en nu nog eens Fabregas, wat een middenveld. Het is natuurlijk een prachtige speler met enorm veel kwaliteiten en iemand met veel uitstraling. Maar het zal echt een luxe probleem worden bij Barca en dan heeft Guardiola de taak om de spelers toch goed te gebruiken en tevreden te stellen. Denk dat hij dan ook redelijk vaak moet gaan rouleren. Arsenal casht hier natuurlijk wel maar ze verliezen enorm veel kwaliteit op het middenveld. Als ze met dit geld niets gaan doen dan zijn ze daar echt niet bekwaam om een profclub te leiden.

Tja, het is een discussie opzich of hij nu broodnodig is voor Barcelona. Het lijkt me niet, maar er komt op deze manier wel veel meer kwaliteit binnen. De selectie, die in de breedte nog niet optimaal was in mijn ogen wordt soweiso versterkt. Of dit nu door Fabregas, Sanchez, Pedro, Villa of Busquets is. Toch verwacht ik niet dat Cesc een basisplaats zal afdwingen. Echter past hij wel perfect in het systeem en zal hij in een lang seizoen zeker de nodige minuten gaan maken, mits hij fit is. Een goede aanwinst voor Barcelona en relatief gezien voor vrij weinig geld. Fabregas heeft zich al jaren als Gunner bewezen en wat het hart van het team. Vergelijken met andere transfersommen stelt dit relatief gezien niet gek veel voor. In ieder geval is het duidelijk dat Arsenal hiermee haar aanvoerder na een jarenlange soap verliest. Het is na gisteren nog maar eens duidelijk geworden dat Fabregas eigenlijk onmisbaar is voor Arsenal, maar toch moet hij vervangen worden. Dat zal een enorm zware klus voor ze zijn. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. Ik verwacht zelf dat Ramsey meer minuten zal maken.

Fantastische transfer natuurlijk. Alleen er is zo weinig plaats voor hem. Xavi en Iniesta lopen er al, en een middenveld met die 2 en Fabregas gaat niet werken lijkt me. Daar moet een type Busquets of Mascherano bij. Vind dat ze dit geld beter hadden kunnen gebruiken voor een centrale verdediger. Daar hebben ze harder iemand nodig. Desalniettemin geweldige speler uiteraard. En misschien blijft Barca dit seizoen niet van blessures bespaard, dan heb je 3 middenvelders in je selectie van de buitencategorie.

Die vent is echt gek. Hij heeft alles in Londen. Hij is captain, heeft al een heerlijk salaris terwijl hij nog jong is, speelt in de beste competitie ter wereld. Ondanks dit alles, gaat hij achteruit op salaris en betaald hij zelf 6 miljoen om op de bank te zitten bij Barca. Tuurlijk zal hij aardig wat wedstrijden spelen, maar als 24 jarige speler, zijn hele leven al gewend om de belangrijkste te zijn wil je toch geen bankzitter zijn? Barca moet of haar hele systeem omgooien om met 4 middenvelders te gaan spelen(wat ik niet zie gebeuren) of hij speelt alleen in absentie van xavi of iniesta. Busquets kan hij niet vervangen want daar is hij verdedigend niet sterk genoeg voor, dan levert barcelona te veel verdedigende kwaliteit in op het middenveld. Bovendien is daar ook nog Thiago die het nu geweldig doet en waar guardiola niet omheen kan. Ik denk, of het nou naar buiten komt of niet, dat het een kwestie van tijd is voor Fabregas spijt krijgt van zijn overgang.

Naja ik gun het cesc ook wel, als dit is wat hij wil..

we zullen hem missen en ik weet zeker dat hij die jongens daar wat kan laten zien en zich in de basis zal spelen.

Het ga je goed cesc

Veel geluk bij Barcelona Cesc, iedereen bij Arsenal moet deze man enorm dankbaar zijn voor wat hij voor Arsenal betekend heeft. Enorm jammer dat hij vertrekt maar begrijpelijk en hoop voor hem dat het de goede keuze is geweest.
Hopelijk zal Wenger snel een vervanger halen, want met dit team doe je niet mee om het kampioenschap.

Mooie transfer! zullen ze veel plezier aan beleven. Zal over een paar jaar als Xavi met pensioen gaat zeker basisspeler worden, misschien wat eerder om af en toe Xavi en Iniesta rust te geven!

Krijgt Barca nu ook een opleidings vergoeding?

Goede speler, maar ik begrijp het niet helemaal.

Barcelona heeft het middenveld met Busquets, Xavi en Iniesta goed staan. Bovendien doet Thiago het erg goed en hebben ze ook nog jongens als Mascherano, Keita en Afellay. Dat terwijl het juist centraal achterin penibel is.

15 augustus 2011 om 00:24

Precies ja!

Cesc is helemaal niet nodig. Vooral als je een Thiago ziet spelen. Vandaag ook weer lekker gespeeld en liet een paar prachtige acties zien. Nee ik zal deze aankoop niet snappen. Thiago ziet zijn speeltijd weer wat slinken met Cesc erbij. Jammer want ik vind het een geweldige speler.

Ik vraag me echt af hoe Arsenal dit gaat opvangen! Wenger kennende zal hij wel voor een Franse middenvelder gaan, Gourcuff wellicht? Kan maar weinig spelers bedenken die het verlies van Cesc enigzins kunnen opvangen als ik eerlijk ben. . Jammer dat Cesc zich zo heeft laten gek maken, uitblinken zoals hij deed bij Arsenal gaat hij ook niet zo snel meer. Had hem liever zien gaan wanneer Xavi dichter bij pensioen zou zitten, en ik denk dat die nog wel een paar jaartjes mee kan.

Hehe Cesc heeft eindelijk zijn droomtransfer. Wat een middenveld heeft Barca nu: Mascehrano en Busquets verdedigend en Xavi Iniesta, Thiago en Fabregas voor de creativiteit. Dan heb je ook nog Keita en Afellay die op het middenveld kunnen spelen. Pff, ongelooflijk. Ik gun het Fabregas wel: hij heeft 7 jaar alles voor Arsenal gegeven en is van deze club gaan houden. Echter, hij maakt al tijden duidelijk dat hij terug wil. Na drie jaar is het dan eindelijk zover. Ik hoop dat we woensdag alvast van hem kunnen gaan genieten.

Hoeveel mensen zullen er naar Camp Nou komen? In mijn inzien zal het hele stadion vol zitten, net als bij Ronaldo. Succes Cesc!

Jammer voor Thiago dit.... Vind Cesc echt niet nodig bij Barcelona met hem. Speelde vandaag prima voor zijn eerste Clasico en liet prachtige dingen zien. Benieuwd hoe het met hem afloopt.

Helaas voor Arsenal heeft Barcelona volgend jaar Cesc al nodig en dit jaar zal hij vooral als invaller bezig zijn en in de kleinere wedstrijden Xavi rust geven. Volgend jaar heeft hij Xavi uit het elftal gespeeld.

Als Gooners nemen we Cesc niets kwalijk. Hij wilde weg, hij mag dan weg. Zo simpel is het.

Alleen verbaas ik me erover dat Cesc ook zo graag weg wilde. Waarom? Liever op de bank in Catalonie dan aanvoerder van Arsenal?

Je was dè held in Londen. Jij was de motor, jij was het hart. En wat ben je nu? Eén van de zovelen.

Cesc had nog minimaal een jaar moeten wachten om dan ook echt Xavi af te lossen.

Overigens is Barca toch nu wel de reputatie kwijt die ze ooit hadden met zelf opleiden etc etc. Wat koopt die club ongelooflijk veel zeg, niet normaal.

15 augustus 2011 om 01:30

Die reputatie is pas iets van de laatste 6/7 jaar, voorheen waren ze een zieke koopclub met een vreemdelingen legioen in de basis.

Valdes

Dani Alves
Adriano
Abidal
Maxwell
Pique
Puyol

Busquets
Mascherano
Xavi
Keita
Fabregas
Iniesta

Messi
Villa
Pedro
Sanchez
Affelay

Pff tering, hoeveel ga je er opstellen?

Als je met 3 spitsen speelt kunnen Busquets, Xavi, Fabregas en Iniesta niet allemaal spelen. En dan hebben we het niet eens over spelers als Thiago en Affelay die op deze manier duidelijk de kans niet gaan krijgen.

Madrid heeft de naam, maar Barca is precies het zelfde.

'eto'o schiet er 33 in maar ach, misschien is Ibrahimovic toch wel iets beter. Alsjeblieft, 40 miljoen en Eto'o. Hmm die Ibrahimovic past eigenlijk toch niet zo lekker bij het team. 40 miljoen voor Villa en Ibra voor de helft weg.'

'hmm we hebben ver uit het beste middenveld van Europa. Spelers als Mascherano, Affelay en de jeugdige talenten zitten op de bank. Maarja Fabregas is toch wel een echte Barcaspeler, weet je wat we leggen er even 40 miljoen voor neer, we kunnen hem best wel een paar wedstrijdjes gebruiken.'

15 augustus 2011 om 00:47

Valdes (pinto)

Abidal (maxwell)
Puyol (-)
Pique (-)
Alves (adriano)

Busquets (mascherano)
Xavi (fabregas)
Iniesta (keita)

Pedro (sanchez)
Messi (-)
Villa (afellay)

En dan nog opvulling van jeugdspelers als Montoya, Fontas, Muniesa/bartra en Thiago.

Ik vind dit eigenlijk niet eens zo erg bezet in vergelijking met teams als United en United. Zeker de kwaliteit van de subs is niet erg denderend. Afellay, Keita, Adriano en Maxwell komen tekort voor dit Barcelona. Alleen het middenveld is echt goed dubbel bezet, Keita zal gauw overbodig worden. De verdediging heeft er echt nog een paar goede spelers bij, sowieso een Centrumverdediger.

Tuurlijk is Barcelona's aankoopbeleid van de laatste jaren niet al te denderend geweest, maar de argumenten die jij gebruikt zijn dan ook weer niet helemaal waar.

15 augustus 2011 om 01:24

Ik ben niet achterlijk, ik snap ook wel dat je 11 adequaate vervangers moet hebben en inderdaad, de selectie van Barca is in aantal niet zo groot als die van United e.a

Maar: Mascherano, Fabregas en Sanchez hebben met z'n 3en: 100 miljoen euro!!! gekost.

Dat zijn spelers die haal je niet als stand-ins. Die moet je halen als directe versterkingen voor je elftal, en dat zijn ze niet. Voor de bank koop je spelers tussen de 5 een 10 miljoen ofzo.

Een club die al superieur op alle fronten is, maar ook een dikke schuld heeft, moet dit soort dingen gewoon niet doen. Totaal verkeerd signaal naar clubs als Bayern en Arsenal die hun zaken wel op orde hebben. Die worden compleet kansloos door koopzieke clubs als Barca, City en Real die hiermee onrechtmatig de concurrentie elimineren.

Heel erg jammer, dat hij naar Barcelona verkast. Maar het is ook wel logisch, hij is daar opgegroeid, jeugdopleiding, vrienden en alles. Hoop dat arsenal met dat geld wat aankopen gaat doen zoals Mata en Samba.

15 augustus 2011 om 01:29

Mata komt niet meer, mag ook niet meer weg van Valencia

Eindelijk, welkom thuis Cesc! Ik denk dat hij dit seizoen al van waarde zal zijn, maar vooral voor de nabije toekomst de perfecte aanwinst, een unieke speler die behalve voor het broodnodige balbezit ook voor assists en doelpunten kan zorgen.

Je betekende veel voor Arsenal en zal je doelpunt tegen AC Milan nooit vergeten ik zal je nooit vergeten als Arsenal supporter wens ik je veel succes en gun ik je deze stap en ik vind dat Nasri een voorbeeld van je kan nemen door niet meteen weg te gaan als je effe goed speelt maar die klasse die je hebt keer op keer te laten zien.

Ik heb hier toch een dubbel gevoel bij. Cesc is een tospeler, met enorm veel uitstraling, en alles wat je maar wilt. Maar het spijtige aan heel deze zaak is Thiago. Die zal hoe je het ook draait of keert minder spelen met de komst van Fabregas. Barca mag dan wel +- 60 wedstrijden per seizoen spelen, maar Cesc zal toch vaakde voorkeur krijgen op Thiago, wat toch mijn favoriete speler is. En de hersenspoel- complottheorie vind ik echt belachelijk , jullie doen alsof Fabregas een klein kind is, en als hij zes miljoen bijlegt wil dat toch echt gewoon zeggen dat Barcelona de club van zijn hart is. En Fabregas zal zelf ook wel weten, dat hij in de zelfde situatie zal komen als in het nationale elftal.

Kortom, een uitstekende transfer voor in de breedte, en hij zal mij nog vele mooie momenten bezorgen, al hoop ik wel dat supertalent Thiago nog genoeg speeltijd zal krijgen.

ik verwachte het al maar toch hoopte ik dat het niet door zou gaan.

Fabregas, by far de beste middenvelder ter wereld en mijn lievelingsspeler gaat spelen bij de club die ik haat.

Het is je gegund Cesc maar had liever gehad dat je bij Arsenal zou blijven, want wij hebben je nodig en Barca niet.

Gelukkig is Arsenal uiteindelijk overstag gegaan en heeft het ingezien dat ze hem beter kunnen laten gaan, want een speler die met zijn hoofd ergens anders zit zorgt alleen maar voor onrust.

Toch vind ik het opmerkelijk dat Barcelona Fabregas aangetrokken, ze hebben hem helemaal niet nodig en deze transfer brengt ze alleen maar dieper de schulden in.

Al met al ben ik wel blij dat het gedoe rond de 'fabregas-soap' eindelijk voorbij is.

nu wordt barca helemaal onverslaanbaar. nummer 4 staat al klaar voor hem

Had liever gezien dat ze hem tijdens de ongeregeldheden in Londen 'gratis' hadden weggepikt.

Maar kwaad moet je niet met kwaad vergelden. Prima deal, netjes gedaan door beide verantwoordelijken.

Had liever 40 miljoen in Barcelona gehouden, dat wel. Maar ja, met zo'n jongen erbij word je niet zwakker denk ik.

De enige oplossing.
Verkoop was onvermijdelijk geworden.
Heerlijk om fabregas weer bij Barca te hebben.

hoop dat Arsenal wat leuks terugkoopt
Helaas zullen ze nu weer niet voor de prijzen meedoen ben ik bang,

Geweldige aankoop dit, eindelijk is het dan rond.

Het belooft weer een spannend gevecht tussen Barcelona en Real.

Dit vind IK de beste opstelling voor Barcelona.

Valdes
Alves
Pique
Puyol
Abidal
Busquets
Fabregas
Xavi
Iniesta
Messi
Villa

Als óf Ayew of niemand wordt aangetrokken dan zie ik ons clubbie niet meer als titelkandidaat. Jullie weten dondersgoed dat ik altijd mijn club support en altijd positief, doch realistisch ben. Als er geen aankopen komen schat ik Liverpool wellicht hoger in dan ons. Welke fucking aankopen komen wij mee? Een rechts fucking buiten? terwijl het middenveld uit elkaar valt? Onze basisspelers zijn geen Fabregas en Nasri meer, maar Ramsey en fuckin' Rosicky. Ja Wilshere, whoopdiedee. Dan hebben we geen impotent middenveld, maar een kleutermiddenveld! Waarom niet gelijk Afobe een basisplaats geven, samen met Ebicilio?
Oh nee wacht wij hebben Ryo! Een Japanner van 18 jaar die een half seizoen in de eredivisie heeft gespeelt. Die loodst ons wel langs Chelsea and both Manchester's. Als hij de ballen toegespeelt krijgt doet hij er wel wat leuks mee. Oh wacht, die ballen krijgt hij niet want we hebben geen creativiteit!
Geen nood want de 17 jarige Oxlade-chamberlain komt ons redden! Een pijlsnelle speler, zonder enige ervaring gaat ons van vroegtijdige uitschakeling weerhouden.
Vergeet niet, we hebben Song! De speler die zich ook altijd inhoudt, en altijd zijn taak als stofzuiger vervult en nóóít mee naar voren gaat. Oh toch wel? Tja....
Guys ik zeg het jullie eerlijk, dit is de 1e keer dat ik denk dat een nieuwe manager toch goed zou zijn. Wees nou eens eerlijk.. Al jaren zeggen we dat wij zoveel talent hebben en dat we over 4 jaar kampioen zijn aangezien ze dan volwassen zijn. Ja dat zeiden we 4-5 jaar geleden, maar dat zijn we niet geworden. Onze spelers zijn, ondanks hun leeftijd, nog steeds kinderlijk spelen.

Nee, wij hebben spelers als Barton nodig op het middenveld. No fuckin' Mata, maar een speler die zowel creativiteit als kracht als doorzettingsvermogen met zich meebrengt. Vul zelf maar in wie.

Mooi!! Voor 5 seizoenen nog wel. Maar wil alleen wel eens weten hoe Guardiola dit oplost. Wel leuk altijd dat ''luxe'' probleem. :P

En nu heeft Guardiola echt een enorm luxe probleem op beide het middenveld en in de aanval. Als ik Barcelona was geweest had ik de transfer som met 15 miljoen naar beneden gehaalt door Affelay in de deal te betrekken. Want die jonge lijkt nu gewoon 3de reserve te staan want ik denk dat Thiago, en Xavi de voorkeur krijgen als vervangers voor Xavi en Iniesta.

Ook zal hij goed bij Arsenal passen, alhoewel hij fysiek niet geweldig is maar dat is Samir Nasri ook niet, en als die vertrekt moet je hem zeker halen, want Affelay's carriere gaat zo kapot en je mist een kans op een geweldige speler.

Jammer, echt jammer deze transfer. Tuurlijk, Fabregas is een geweldige voetballer, maar helaas zal hij vaak de bank warm gaan houden in Barcelona. Ten eerste zal natuurlijk de tactiek en de formatie van Barcelona hetzelfde blijven, en aangezien er geen basisspelers zijn weggegaan (zeker op het middenveld niet) zou hij iemand uit de basis moeten spelen. Xavi? Nee. Iniesta? Nee. Busquets? Nee, dan zou de hele balans van het elftal verstoord worden. Logisch gevolg dus dat hij er naast komt te staan.

Ik heb het gevoel dat dit meer een aankoop is 'om te kopen'. Elke Catalaanse wereldspeler 'hoort' natuurlijk bij Barcelona te spelen. Maar eigenlijk is het niet meer dan een breedte-aankoop, en dan wel een erg dure. Zeker omdat Barcelona al diep in de schulden steekt, vind ik deze aankoop dan eigenlijk ook wel een beetje belachelijk. En nu raakt een club als Arsenal hun smaakmakende speler kwijt, en zullen ze ernstig verzwakt zijn. Ik ben geen supporter van Arsenal, maar het is toch zonde om een team dat altijd zo leuk voetbal speelt, volgend jaar ernstig verzwakt te zien worden. Hier wordt dus eigenlijk niemand echt beter van, Barcelona niet, Arsenal niet en zeker Fabregas zelf niet. Jammer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren