Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zonder hem blijft er weinig van dit FC Twente over’

Laatste update:

Na acht wedstrijden heeft FC Twente maar zes punten en trainer Alfred Schreuder werd al geslachtofferd na de slechte start van de club. Nu heeft René Hake het voor het zeggen, maar hij slaagde er zondag niet in FC Twente naar de winst te leiden op bezoek bij AZ. Het werd 3-1 in Alkmaar en Hakim Ziyech was de enige die tot scoren kwam namens FC Twente.

/

FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk zegt tegen TwenteSport dat FC Twente hem behoorlijk tegenviel. Met name de aanval vindt hij een zwakke linie bij de club uit Enschede: achterin gaat het en het middenveld is in zijn ogen in orde. FC Twente scoorde dit seizoen inderdaad maar acht keer in acht duels en de helft van de goals kwam van de voeten van Ziyech.

“Er is geen enkele ploeg in de Eredivisie die zo afhankelijk is van één speler. De statistieken wijzen het al uit, maar zonder Ziyech blijft er weinig van dit FC Twente over”, vindt Van Rijswijk. Hij zegt dat de aanvoerder maar één moment de ruimte kreeg in Alkmaar en toen al meteen liet zien waartoe hij in staat is. “Deze tactiek zullen meer teams gaan hanteren”, vermoedt de commentator.

Coach Hake vindt het jammer dat FC Twente zo laag staat en de supporters niet blij kan maken met méér dan de zestiende plaats. Dit seizoen is als een marathon voor de club en voor nu moeten er een paar tandjes bij, geeft hij aan in gesprek met TC Tubantia. “Af en toe moet je wel aanzetten in die marathon om met een sprint te kunnen eindigen.”

Zie jij FC Twente als een degradatiekandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neem aan dat er wel aan Ziyech getrokken zal worden in de winter. Weet niet hoeveel schulden Twente nog heeft maar men kan dan een kwaliteitsinjectie wel gebruiken.

5 oktober 2015 om 13:37

ik denk dat hij zelf ook wel weg wil als je ziet hoe twente het doet dit seizoen, had dit wel aan zien komen..de supporters hier op het forum waren nogal positief zagen het allemaal nog zitten en dachten dat het allemaal wel mee zal vallen.. het zal de komende jaren niet meevallen voor twente ben ik bang, Verbeek zal hier ook niet instappen als trainer denk ik.. je kan momenteel niet veel goed doen en hij zit goed bij Bochum

5 oktober 2015 om 13:37

Twente zou voor hunzelf Ziyech moeten behouden, anders is een 16de plaats echt mogelijk. Het geld wat je in de winter kan krijgen, kan je ook in de zomer krijgen. Maar dan weet ik ook niet hoe hard ze het geld nodig hebben

5 oktober 2015 om 17:09

De cijfers van Ziyech zijn indrukwekkend, maar dat geldt zeker niet voor zijn spel. Ook tegen AZ was hij zeer slordig bij balbezit en onzichtbaar. Een speler die hogerop wil dan de Eredivisie zal echt z'n ploeg op sleeptouw moeten nemen. Nu is Ziyech teveel een momenten voetballer, maar wel met briljante momenten.

Nu begrijp ik wel dat je van een collega als Olaitan niet gelukkig gaat worden. Het is onbegrijpelijk dat die jongen nog mee mag doen. Bijna iedere actie is balverlies.

Aan de andere kant: zeker dit jaar moeten wij niet rekenen op punten in uitwedstrijden tegen de top 3, AZ, PEC Zwolle, en Vitesse. Twente moet het dit jaar vooral gaan hebben van de thuiswedstrijden, zodat we uiteindelijk in de middenmoot gaan eindigen.

Laten we hopen dat Ziyech het seizoen wil afmaken anders krijgen we wel serieuze problemen in Enschede.

Ik hoop voor twente dat ze ziyech lang kunnen houden, anders zie ik ze wel als degradatie kandidaat. Hij is de enige die uit het niets wat kan creëren.

5 oktober 2015 om 13:49

Degredatiekanditaat..? Ook zonder Ziyech heeft Twente meer kwaliteit dan het overgrote deel van de eredivisieclubs.

5 oktober 2015 om 13:56

De ranglijst liegt niet. Een club met veel kwaliteit staat niet na acht wedstrijden op de vijftiende plaats.

5 oktober 2015 om 13:58

Dat zal best, het komt er alleen totaal niet uit. Het is bizar hoef afhankelijk ze zijn van Ziyech. Zonder hem zie ik niet zomaar een speler opstaan die zijn rol invult. Gutierrez en Tapia zouden ook wat moeten kunnen, maar laten het ook (nog) niet zien. Twente mag blij zijn als ze nog in het linkerrijtje eindigen.

5 oktober 2015 om 14:11

Welke kwaliteit dan? Gutiérrez is de weg helemaal kwijt, Tapia is een talent, maar kan Twente logischer wijs ook niet dragen, plus hij is nogal eens geblesseerd.
De achterhoede gaat echt nergens over, de voorhoede is echt heel slecht, Dit is echt het slechtste Twente dat ik mij kan herinneren, en daar hoort ook het Twente bij onder Rob Groener.

Gaat echt nergens over, een begroting van een subtopper en de kwaliteit van een degradatie kandidaat.

5 oktober 2015 om 14:29

Het komt er inderdaad niet uit en dat is aan de technische staf te wijten. De verdediging is niet sterk maar kom op, ploegen als Excelsior, De graafschap enzovoort hebben toch nog wel mindere spelers. Als je kijkt naar de individuele kwaliteit op het middenveld bijvoorbeeld is het schandalig dat ze zo laag staan.

Ik denk dat het vooral met vertrouwen te maken heeft. In principe vind ik dat qua materiaal Twente minstens in de middenmoot zou moeten meedraaien. Ik snap vooral niet dat spelers als Eghan, Gutierrez en Mokotjo opeens zo anoniem spelen.

5 oktober 2015 om 14:50

' Als je kijkt naar de individuele kwaliteit op het middenveld bijvoorbeeld is het schandalig dat ze zo laag staan.'

En hier sla je wat mij betreft (misschien onbewust) de spijker op de kop henkurt. Twente heeft op het middenveld idd een paar prachtspelers lopen zoals Ziyech, Gutierrez, Tapia en in mindere mate Mokotjo. Maar een elftal is meer dan alleen een middenveld(open deur, i know). De verdediging moet de ballen tegenhouden en de aanval moet iets doen met de aanvoer die het van het middenveld krijgt. En laat op die vlakken nou wat probleempjes zitten bij Twente. De achterhoede is jong en/of kwetsbaar en de voorhoede mist stootkracht, is ook niet zo gek met een spits die vorig jaar nog in de Juup speelde, een overbodige speler van Mainz, een buitenspeler die vorig jaar bij Willem II veelal nog reserve was en een andere voorhoedespeler( Olaitan) die ook nog niet dat brengt wat er van gehoopt werd. En dat is niet eens een verwijt, want Twente kan niet (veel) anders gezien de situatie. Maar het heeft wel sportieve gevolgen.

Punt is dus eigenlijk dat het elftal niet in balans is. Je kan dan nog wel zo'n goed middenveld hebben, maar als de andere 2 linies nog wel eens verzaken.... Bedoel, kijk naar Heracles, die hebben echt geen Ziyech of Gutierrez, al is Bel Hassani natuurlijk wel een pareltje. Maar dat team is een stuk beter in balans, hebben minder zwakke plekken. Hun beste schakels zijn dan misschien niet zo goed als die van Twente maar hun 'zwakste' schakels zijn wel beter dan die van Twente. En daar zit m.i. het probleem. Kan je als coach gezien de financiële situatie ook nog niet eens zo gek veel aan doen, waarmee ik niet per se wil zeggen dat het ontslag van Schreuder onterecht was want die presteerde ook met prima materiaal vrij matig.

5 oktober 2015 om 14:53

Mokotjo speelt al zolang hij bij Twente zit vrij anoniem, dus dat zou je eigenlijk niet moeten verbazen.
Maar wat er met Gutiérrez aan de hand is, was voor het WK echt geweldig, na het WK en zijn blessure hobbelt hij maar zo'n beetje mee.
Egahan is echt een momenten voetballer, maar is ook vrij risicovol in zijn passing, dus denk niet dat die veel gebruikt zal worden, welke selecties dan wel of niet minder zijn is niet zo heel belangrijk.
Feit is dat er maar 2 onder Twente staan, en dan moeten de moeilijke tegenstanders nog komen.

5 oktober 2015 om 14:56

@keizerstad1994, Je hebt helemaal gelijk hoor, de selectie is zeker niet in balans. Maar dan nog vind ik Twente (zonder Ziyech) qua spelersmateriaal echt geen degradatiekandidaat, dat gaat me toch echt te ver.

5 oktober 2015 om 14:57

Correctie zestiende plaats.

5 oktober 2015 om 15:29

@ henkurt

Eerst vind je Twente beter materiaal hebben dan het overgrote deel van de eredivisieclubs, daarna vind je het een middenmoter en tot slot blijk je ze opeens goed genoeg te vinden om geen degradatiekandidaat te zijn. Je legt de lat steeds lager, grappig.

5 oktober 2015 om 15:46

Haha scherp hoor! Beter dan het overgrote deel is dan mss een beetje overdreven maar een middenmoter en geen degradatiekandidaat zit natuurlijk niet zo veel verschil tussen.ik reageerde vooral op de eerste opmerking toen iemand Twente als degradatiekandidaat noemde.

5 oktober 2015 om 16:06

Dus Chelsea is in jou ogen ook een degradatie kandidaat...

5 oktober 2015 om 18:09

De verdediging is onervaren met een paar jonge spelers en daarnaast een paar nieuwe spelers die al lang niet hebben gevoetbald. Het probleem ligt echter op het middenveld. Daar waar iedereen denkt dat die linie Twente op sleeptouw zou moeten nemen, vallen daar dus de gaten. Gutierrez is geen schim van twee jaar geleden. Leek tijdens zijn rentree aan het eind van vorig seizoen moeiteloos de beste man te worden, maar is de zwakste. Totaal inspiratieloos en zonder passie. Hij vindt er duidelijk niks meer aan bij Twente en loopt alleen maar geïrriteerd te doen. Doet alsof hij meeverdedigt maar laat regelmatig zijn mannetje lopen. Zyech is een geniale voetballer, heeft ook een prima mentaliteit, is heel erg beslissend, maar denkt ook dat hij alles moet doen. Hij verdedigt amper mee. Mokotjo is de meest verdedigende van het spel, maar verliest te makkelijk de duels en is vaak op beslissende momenten z'n mannetje kwijt.
Als je wil winnen moet je eerst de nul houden. Daarvoor kun je niet alleen de verdediging verantwoordelijk stellen. En juist op dat gebied is dit middenveld ondermaats. Ook gisteren weer zie je dat lopende spelers van de tegenstander zo het middenveld in kunnen stormen. Worden door niemand gedekt en tegengehouden.en dan mogen de verdedigers het oplossen. Dat was niet voor het eerst dit seizoen, maar eigenlijk elke wedstrijd. Dit middenveld mist een sloper. Mooie middenvelders genoeg, maar geen balans. En die balans wordt niet verstoord door aanval en verdediging, maar in dit geval op het middenveld.

Meneer van Rijswijk hoeft dit wat mij betreft niet meer te herhalen,want dit wisten wij(fct/fans) zelf al geruime tijd.
Ik weet wat er achter ons ligt,maar wil graag de goede kant op ,als onze fc dit seizoen rond plek tien eindigt ben ik niet ontevreden.
Wat Mcl: en Schreuder niet deden (jeugd in passen) moet nu noodgedwongen.
Echter heeft Co Adriaanse het voorbeeld gegeven hoe het wel moet,en kan,helaas functioneerde Co niet in de ogen van de staf.
Laat Hake maar gewoon dit seizoen afmaken,we hebben al vaker in een dal gezeten,maar zijn er iedere keer weer uitgekomen,en dat begon al in 1965!

5 oktober 2015 om 13:59

Nu mag je van mij alles wel op Schreuder gooien hoor, maar geen jeugd inpassen? Wie heeft Ter Aves, Bilal, Tapia ne zo dan laten debuteren? Ook Bijen en Andersen hebben onder Schreuder speeltijd gehad.

En plek 10? Wij Twente supporters mogen blij zijn als Twente ergens rond plek 13 of 14 eindigt, heb echt een Groener dejavu, en we weten wat dat inhoud, niet vergeten dat Twente pas tegen 2 (sub)toppers heeft gespeeld.
En we staan nu op plek 16

Stel je voor dat Immers niet zo heilig werd gezien en Rutten gewoon tegen hem kon zeggen dat hij de nummer 10 van Feyenoord kon zijn! Dan ben je voetbal trainer en verwacht je verstand te hebben van voetbal kies je voor Immers! Hoe zou Feyenoord met Zyech eruit hebben gezien? Triest

5 oktober 2015 om 14:27

Slechter dan dit word het wel... Zonder Ziyech!

AZ speelde gisteren een van de beste wedstrijden dit seizoen. Twente gaat echt niet degraderen daar hebben ze te veel klasse voor. Tegen clubs als de graafschap, nec, roda, willem II en cambuur zouden ze toch punten moeten kunnen pakken dit seizoen. Zou heel zonde zijn als deze club verdwijnt. Het heeft wel veel gelijkenissen met het DSB debacle. Eerst kampioen worden en een paar jaar later stort alles in. Mismanagament, erg sneu.

5 oktober 2015 om 14:05

NEC is in bloedvorm, Willem ll zou wel mogelijk moeten zijn, de Graafschap heeft Twente het traditioneel lastig, Cambuur leverde 1 puntje op, Roda thuis wel gewonnen, maar ook nipt.
Dus zie het somber in eerlijk gezegd.
Want ik zie die kwaliteit niet, Gutiérrez is helemaal de weg kwijt, blijft alleen Ziyech over die goed genoeg is, Tapia is een talent, wel blessure gevoelig, middenveld is dus redelijk, achterhoede en voorhoede is gewoon slecht.

5 oktober 2015 om 14:36

Sterker nog, dit was de beste wedstrijd van AZ van de afgelopen drie jaar! Ik vond Twente, zeker de eerste helft, helemaal niet zo slecht. Met dit voetbal zie ik Twente rond plaats 10. Het is natuurlijk wel zo dat de kwaliteit van Ziyech onmisbaar is. Bij AZ zou hij ook de beste speler zijn trouwens!

Jammer dat Blind niet wat meer moeite heeft gedaan dan 1 belletje om hem over te halen voor Oranje te spelen. Hiddink had hem bijna zo ver, maar Blind lijkt 1 telefoontje wel veel moeite te vinden en als er dan niet opgenomen wordt (cocu), geeft ie het op....zal het wel heel druk hebben met niksdoen dan.

5 oktober 2015 om 14:25

Ziyech zal ook gewoon op zijn tenen getrapt zijn doordat hij niet in de voorselectie zat (en ik kan me daar best iets bij voorstellen). Onder Hiddink zat hij er al bij, en had hij dus in principe zijn keuze gemaakt omdat hij de uitnodiging niet naast zich neer had gelegd. Maar hij viel in de voorbereiding helaas uit met een blessure. Dan komt het gewoon extra hard aan dat zijn opvolger je totaal geen blik meer gunt.

5 oktober 2015 om 14:34

Onzin dat heeft er niets mee te maken. Marokkaanse jongens staan altijd al onder druk van de familie en kennissen om voor Marokko te kiezen en vaak gebeurt dat ook. Alleen bij de topclubs kiezen ze weleens voor Oranje omdat ze dan wat zekerde zijn over hun kansen om permanent oranje te halen.

Overigens maken een paar goede maanden bij de nummer vijftien van Nederland je nog geen topper. Je hebt dan te maken met een moordende concurrentie van jongens als Sneijder, Wijnaldum , Klaassen et cetera. Die speel je niet maar zo eventjes uit Oranje.

5 oktober 2015 om 14:41

Waarom ging hij eerder wel in op het aanbod van oranje?

Ik vind het overigens een stuk knapper dat je je bij de nummer 15 op deze wijze weet te onderscheiden, dan dat je het doet in een goedlopend team. Tegen de huidige nummer 1 liet hij weer even zijn klasse zien en was hij bij beide doelpunten betrokken. Speelde Klaassen toen eigenlijk ook?

5 oktober 2015 om 14:44

Ja maar aan de andere kant wil je ook het hoogste bereiken en met Oranje maak je meer kans om ver te reiken op een wk. Ik weet niet hoe goed de banden van Ziyech met Marokko zijn, maar als hij bij de selectie had gezeten en het gevoel had dat de coach hem er heel graag bijhad, dan zou dat zeker hebben geholpen....had hij dan alsnog voor Marokko gekozen, dan had je in ieder geval het gevoel dat je er alles aan gedaan had.

Sneijder heeft natuurlijk niet het eeuwige leven en momenteel zie ik liever Ziyech dan Klaassen. Ziyech is nog jong, ik denk dat het een hele grote kan worden en daarom vind ik het echt zonde dat er niet op zijn minst alles aan gedaan is hem voor Oranje te laten kiezen.

5 oktober 2015 om 14:56

@ afc
Een paar goede maanden ? Hij heeft afgelopen seizoen betere stats gehaald dan wijnaldum ooit heeft gehaald in al zijn jaren in de ED. Hij had dit kalanderjaar in september (!)al betere stats dan Depay ooit in een heel kalenderjaar heeft gehaald.
De stats van ziyech verpulveren die van een Klaasen.
Nee hoor, ziyech had nauwelijks concurrentie in oranje, maar kreeg maar geen uitnodiging. Oude afspraken en vriendjespolitiek.

Dit is op de blaren zitten van het financiële wanbeleid. Je krijgt nu een matig elftal. Ted van Leeuwen staat er om bekend dat hij meestal wat spelers kan losweken ergens voor weinig geld, maar dan krijg je wel een Olaitan of een Ede. Dat zijn spelers waar het een of ander mis mee is. Olaitan staat bijna altijd buitenspel. De acties van Ede lopen meestal op niks uit. Achterin staat het nog steeds niet goed. Peet Bijen mag dan wel een talent zijn, hij is nog veel te houterig. Jeroen van der Lely loopt wel achter de linksbuiten aan maar maakt nooit een tackle. Gutierrez is nog duidelijk niet op het niveau waar hij ooit op was. Laat de laatste tijd veel steekjes vallen. De enige die onafgebroken goed speelt is Ziyech, maar die krijgt nu elke wedstrijd dubbele dekking, wat er in resulteert dat FC Twente niks creëert. De enige die bewijst een goeie verdediger te zijn is Bruno Uvini. Jammer dat zijn verblijf in Enschede maar voor een jaar is.

Daarom ben ik ook zo blij dat hij voor Marokko heeft gekozen wat betreft FC Twente dat is echt niks meer. Als ik Ziyech was zou ik zo snel mogelijk weg gaan daar bij FC Twente valt geen eer meer te behalen. De Nederlandse Clubs kunnen hem waarschijnlijk niet betalen zou hem wel bij Feyenoord of PSV willen zien. Ajax niet die hebben niks met Marokkanen en wij hebben niks met Ajax zo simpel is het gewoon.

Het doet pijn om Twente te ziet worstelen met zichzelf. Ik zie Twente niet als degradatiekandidaat. Twente heeft denk ik meer kwaliteit dat De Graafschap, Excelsior, Cambuur, Willem II, Heerenveen, Groningen, Nec, Hercales. De grote vraag is alleen hoe die kwaliteit kan worden aangeboord en in punten kan worden omgezet. Ik zie Twente daarom hooguit op de 12e/13e plek eindigen dit seizoen. Treurig maar ik denk dat dit het hoogst haalbare is. Het toont maar weer eens aan dat de voetbalwereld zo vreselijk grillig is. 5 jaar geleden groeiden de bomen tot de hemel en nu is wisselvalligheid en de grauwe onderkant van de middenmoot de realiteit.

6 oktober 2015 om 02:19

Ik denk dat Groningen, Heerenveen en zelfs misschien Heracles echt wel over meer kwaliteit beschikken dan Twente hoor.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren