Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech: ‘Ik ben wel teleurgesteld over hoe het allemaal verloopt’

Laatste update:

Vorig jaar zomer werd er volop gestreden om Hakim Ziyech. Zowel Feyenoord als FC Twente was serieus in de markt voor de middenvelder, die toen nog uitkwam voor sc Heerenveen. Uiteindelijk trok FC Twente aan het langste eind en legde het Ziyech voor vier seizoenen vast. Zijn debuutjaar in Enschede is echter niet zo’n succes geworden als hij bij binnenkomst voor ogen had.

/

FC Twente wilde graag hoge ogen gooien in de Eredivisie en, indien mogelijk, een prijs pakken. In de laatste voorronde van de Europa League ging het echter mis tegen Qarabag uit Azerbeidzjan en in de competitie lukte het niet mee te strijden om de titel. Vervolgens kwamen er enorme financiële problemen aan het licht bij de club. Dinsdagavond kwam daar nog eens uitschakeling in het bekertoernooi bij, tegen PEC Zwolle. Ziyech likt de wonden na een miserabele eerste jaar bij de Tukkers.

“We krijgen klap na klap. In mentaal opzicht hebben we dit seizoen al het nodige voor de kiezen gehad”, erkent de middenvelder in gesprek met Metro. Of FC Twente zich over de teleurstelling heen kan zetten, zal volgens hem nog moeten blijken. Ziyech zegt dat hij zich niet ‘genaaid’ voelt, dat hij zijn keuze uiteindelijk op FC Twente liet vallen. “Nee, maar ik ben wel teleurgesteld hoe het allemaal verloopt. We hadden allemaal hoge verwachtingen van dit seizoen. Maar wat er nu gebeurt, zag niemand aankomen.”

Persoonlijk heeft Hakim Ziyech het dit seizoen wél goed gedaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stelde zelf gisteren ook enorm teleur. Verwacht dat spelers als hij en Castaignos toch het verschil maken in zulke wedstrijden maar beiden speelden echt waardeloos.

8 april 2015 om 13:28

Stelt al het gehele seizoen teleur. Eerlijk gezegd ben ik bang dat deze jongen in zijn Heerenveenperiode veel te veel gehypet is. Onvoorstelbaar, wat een slappe gast met veels te vaak beperkte techniek.

8 april 2015 om 13:32

Wat een onzin, staat hoog in elk assistlijstje en heeft dit seizoen een paar prachtige goals gescoord. Hij is nog niet van de leeftijd en niveau om een zwalkende ploeg op sleeptouw te nemen, maar Ziyech is gewoon een klasbak. Dat jij er niet van kan genieten is op zich niet erg, want binnenkort spelen dit soort spelers jaaaaren niet meer In Twente en kunnen jullie weer genieten van niveau Andre Paus en Edwin Vurens...

8 april 2015 om 13:37

Niks mis met Paus en Vurens. Dan ook nog een paar jongens als Van Halst, Heubach, Boschker en Grujic en je ziet wekelijks gegarandeerd strijd op het veld!

8 april 2015 om 13:39

Haha, Ziyech een beperkte techniek. Nou, dat valt wel mee hoor. Is ie gehypet? Zou kunnen, tegenwoordig wordt elke speler dat als hij een leuke pass geeft of goal maakt. Dat komt door het matige niveau in de Eredivisie. Ziyech was, net als Sinkgraven, bij ons ook niet stabiel.
Maar Ziyech is vaak genoeg belangrijk geweest voor Twente. Als hij technisch beperkt zou zijn wil ik niet weten hoe slecht de rest van de Twente-selectie is.

8 april 2015 om 13:41

@clarkkent2 & Abe84

Noem eens een goede wedstrijd van Ziyech dit seizoen. En oké, Dordrecht uit (semi-profs) noem ik alvast. Ik ben heel benieuwd met welke wedstrijd jullie op de proppen komen!

8 april 2015 om 13:45

10 goals en 9 assists is toch niet slecht voor een middenvelder? Begin seizoen was hij toch wel aardig goed? Ik kijk geen 90 minuten Twente, logisch ook, dat wil ik niet. Hoe goed of slecht hij nu precies speelt kan ik lastig inschatten, dat geef ik toe. Maar dat hij een beperkte techniek zou hebben en niet belangrijk is voor Twente, dat lijkt me overdreven.
Maar ik zou zeggen: verkoop hem dan maar snel, jullie hebben vast wel een topper in de jeugd die het moeiteloos overneemt.

8 april 2015 om 13:52

Volgens mij speelt Ziyech veelvuldig in de aanval. Dan nog geen slechte cijfers.

Voor zijn eigen carrière is de stap naar Twente een zeer verkeerde geweest. Twente was dit jaar minder dan Heerenveen en zal dat vermoedelijke met de aankomende bezuinigen ook nog de aankomende tijd zijn. Sportief is Twente dan een stap achteruit gebleken. Voor een jonge, talentvolle speler als hij toch niet de richting waar je je carrière naar toe wilt zien gaan.

8 april 2015 om 14:00

@ Twentet: Twente - AZ speelde hij een goede wedstrijd.
Maargoed, hij heeft zijn verwachtingen natuurlijk niet waargemaakt dit seizoen.
Hij is ook niet de enige die door de mand valt en hij heeft Schreuder als trainer..

8 april 2015 om 14:11

Az uit was hij weergaloos, noem mij 5 spelers uit de eredivisie die ook zo een actie kunnen maken en dan scoren, behalve immers

8 april 2015 om 14:17

Eens, hij was bij Heerenveen al te zwak voor duels maar door het spelen met echte flankspelers kreeg hij meer ruimte om te doen waar die goed voor is.

8 april 2015 om 14:31

e dat bedoel ik jansen joenite, dan zijn jullie lekker terug op het nievau waar jullie thuishoren, de subtop...want dat flirten met de top en prijzen bleek toch niet zon succes toch?

8 april 2015 om 14:34

Awh Clarkkent2, zielig zieltje.
Wat zul jij het zwaar hebben gehad een paar jaar terug.
Flirten? Die prijzen zijn gepakt, dat is wat anders dan flirten

8 april 2015 om 15:13

Clarkent. Laten we het hopen dat ze in de subtop belanden. Daar zou iedereen voor tekenen in Enschede. Het ziet er echter naar uit dat Twente de komende jaren voor de linker rijtje gaat spelen. Subtop staan ze nu zelfs niet terwijl iedereen nog aan boord is van deze selectie laat staan met de uittochten die zullen gaan komen.

8 april 2015 om 15:15

Clarkkent2.. je probeert vast met je reactie een sneer te geven, maar hij werkt niet echt. Hij komt zelfs wat zielig over, haha. Sterker nog: ik was in de tijd dat we met genoemde spelers rond de 10de-12de plek zaten elk jaar een veel gelukkiger supporter dan momenteel.

8 april 2015 om 15:23

Clarkkeny krijgt veel duimpjes omdat zijn reactie juist raak is. Itt dienvan jou

8 april 2015 om 15:32

Christianvieri heeft ook al moeite met lezen. Clark kreeg zijn duimpjes bij een post over Vurens en Paus. Volgens mij geef ik zelf aan dat ik het niet erg vind om naar de tijd van Vurens en Paus terug te gaan.

Als je doelt op die post later zonder duimpjes (duimpjes schijnen belangrijk te zijn?): volgens mij is die gericht op mij en ben ik de enige die aan kan geven of ik me geraakt voel.

8 april 2015 om 15:33

Ziyech is gewoon een baas. 8 goals en 10 assists in 26 wedstrijden is gewoon goed. Bij dit Twente is hij toch bij 40% van de goals betrokken (18/46). Ziyech is een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen, net als Corona.

8 april 2015 om 16:43

Boerenbach hoogma pollie

8 april 2015 om 16:55

Oude tijden zullen gaan herleven voor Twente, ergens in het rechterrijtje met 11 bikkelende stoempers op het veld.

8 april 2015 om 16:56

Wees gerust Abe84. We zullen gewoon, zoals het hoort, jaarlijks boven jullie gaan eindigen.

8 april 2015 om 16:56

Net als dit jaar? We gaan het wel zien, in ieder geval is bij jou nog niet echt binnengekomen dat de negativiteit ook effect heeft, supporters zullen wegblijven en sponsoren zeggen hun overeenkomst op. Dit zal leiden tot een fors lagere begroting. Het effect: geen grootverdieners meer onder contract en verder met de goedkopies en eigen jeugd. Vicieuze cirkel/spiraal naar beneden. Dat zal je wel wat jaren kosten voor dat voorbij is.
Dan zullen we zien of Twente jaarlijks hoger eindigt dan ons. Het zou knap zijn van de Tukkers als ze met zo'n uitgedunde en jonge selectie ieder jaar boven ons staan. Maar misschien kan Twente wel een sjeik optrommelen, of met Red Bull in zee, die zoeken vast nog een mooi uithangbord in de Eredivisie.

8 april 2015 om 17:02

Hij is een van de betere zo niet de best van FCT, maar dat zegt op dit moment bar weinig. Wat een zeer groot nadeel van deze speler is, is dat hij stijf links is. Hij kan helemaal niks met zijn rechter, dat werd gisteren ook weer pijnlijk duidelijk.

8 april 2015 om 17:06

Ben ook bang dat dat voorlopig verre van een zekerheidje is en dat we voorlopig blij mogen zijn wanneer we de komende 3 jaar de playoffs halen.

8 april 2015 om 17:38

Welke supporters blijven weg? Dezelfde als de afgelopen 3 jaar toen het er ook niet op leek? Wees over de supporters maar niet bang. Je weet sowieso behoorlijk te overdrijven. Twente moet bezuinigen waar ze al mee begonnen zijn door veel contracten op te zeggen bij zowel spelers als de staff. Daarnaast is het niet zo dat ze hun selectie hoeven te verkopen zoaos jij bijna doet voorkomen. Met de verkoop van een Castaignos en of Ziyech ben je al een heel eind en erg veel mis je er niet aan of zijn zo makkelijk op te vangen.

8 april 2015 om 17:53

Je reageert niet op de sponsoren die afhaken, ook een belangrijke bron van inkomsten. En het nieuwe plan van aanpak dat nu geschreven moet worden, waar Twente amper uit komt omdat het ene lijk na het andere uit de kast komt. Aldus mensen op het forum van Twente. En je zit met een aantal grootverdieners die je aan de straatstenen niet kwijt kan, die moet je misschien wel tonnen meegeven om van ze af te komen. En Doyen heeft ook nog aardige percentages op doorverkoop op spelers dus "even Castaignos verkopen en klaar" slaat nergens op.
Maar we gaan het wel zien, mooi dat jij in ieder geval superpositief bent. Ben benieuwd of je dat over twee/drie jaar nog bent. En of jullie dan structureel boven ons zijn geeindigd.

8 april 2015 om 18:03

En daar komt bij dat door de situatie waarin twente verkeerd. Deze mannen ook niet lekker in hun vel voetballen.

8 april 2015 om 19:22

@clarkkent2 Historisch gezien is FC Twente de 4e club van Nederland, dus ze staan momenteel wel wat aan de lage kant.

Daarnaast is de Nederlandse voetbalgeschiedenis in Enschede begonnen, dus iets meer respect van jouw kant is wel op zijn plaats toch?

8 april 2015 om 22:37

Hakim is een speler die niet goed hoeft te spelen om beslissend te zijn (type Ozil). Cijfers spreken voor zich. Heb in die moeilijke tijden als die van FC Twente liever zulke spelers als spelers die elke week de sterren van de hemel spelen zonder resultaat. Als het eenmaal gaat rollen bij Twente komt Ziyech vanzelf in zijn flow, dan is die NOG beslissender dan dat hij nu is

Ik denk dat Joop wel zag aankomen wat er allemaal gebeurd is dit seizoen hoor. Verder heel mooi dat Zwolle de finale heeft gehaald en niet Twente.

8 april 2015 om 13:33

Hoezo zag Joop dat gebeuren? Denk je nou serieus dat Joop een Ziyech haalt bijv. Wetende dat hij er niets aan heeft en het toch een flut seizoen zou worden?

8 april 2015 om 13:44

Hij heeft m ook gehaald wetende dat het een boete zou opleveren en dat heeft hij ook gewoon gedaan.

8 april 2015 om 13:59

Dat staat toch los van de sportieve prestaties? Ik dacht dat het hier daarover ging.

Ja dat krijg je als je voor de makkelijkste weg kiest en garanties wil hebben voor een basisplaats, denk dan ook dat niemand medelijden met hem heeft. Feyenoord is sportief nu duidelijk wel wat stappen verder dan Twente en hebben in ieder geval de boel financieel een stuk beter op orde.

8 april 2015 om 13:33

Welke garantie heeft hij gekregen?
De keuze voor Twente was omdat hij werd gehaald voor de positie waar hij zich thuis voelt. Bij Feyenoord zou hij voor een heel andere positie worden gehaald.

In Rotterdam zijn ze alleen gek op het verdraaien van feiten.

8 april 2015 om 13:45

Hij eiste geen basisplaats. Hij wilde alleen voor zijn positie gehaald worden en Feyenoord zag hem ook als buitenspeler, wat hij niet is. Kijk eens hoe het Toornstra is vergaan, die speelt nu ook op de rechtsbuiten.

8 april 2015 om 13:46

Bij Feyenoord krijg je die garantie niet, dat moet je afdwingen en daar had hij geen zin in. Bij Twente zeiden ze wel je komt daar en daar te spelen, dat is toch een garantie afgeven of niet? Daar is niets verdraaien van de feiten aan hoor.

8 april 2015 om 13:50

Hij eiste geen basisplaats. En die garantie heeft hij ook niet gekregen van Twente. Bij Twente zagen ze hem puur en alleen als spelverdeler terwijl ze bij Feyenoord hem ook wel elders wilden stallen (op de vleugel). Zijn zaakwaarnemer heeft ook toegelicht dat dit de doorslaggevende factor was. Er is echter nergens gezegd of op papier gezet dat Ziyech sowieso zou spelen. Het lag voor de hand maar was niet vastgelegd op papier.
Dat jij en vele Feyenoorders het zo interpreteren is blijkbaar zo, maar is niet waar.

8 april 2015 om 13:51

Gek op het verdraaien van feiten? Of zijn ze in de provincie nou zo dol op het ontkennen van feiten? Ziyevh had duidelijk geen trek om de concurrentie aan te gaan op het middenveld. Feyenoord is geen Twente, de concurrentie is moordend dit seizoen, met name op de middelste linie.

Als deze knul vervolgens denkt eisen te kunnen stellen bij een club van de traditionele top-3, dan heeft ie het toch echt mis. Je wilt de concurrentie niet aan gaan met Immers en Vilhena? Prima, dan ga je lekker naar die Tukkers toe. Nu staat ie op de 10e plek, en gaat het niet beter worden de komende jaren. Geen enkele club heeft hek voor komend seizoen nodig. En dan zit je daar bij die Tukkers....nou veel plezier Hakim.

8 april 2015 om 13:54

Conclusie is gewoon dat Feyenoord hem niet graag genoeg wilde. Bij Twente kreeg hij geen garantie voor een basisplaats, maar werd hem aangegeven dat hij voor de nr10 positie werd gehaald.
Als verdediger wil je toch ook niet naar een club waar je in het doel moet staan?

8 april 2015 om 13:56

Jullie zijn in Rotterdam een stel fantasten met jullie "eisen"
Ziyech had wensen en Twente kon daarin voorzien.

8 april 2015 om 14:04

Nee de conclusie is dat je bij Feyenoord spelen op je favo positie moet afdwingen en niet in je schoot geworpen krijgt, dat is het grote verschil. En daarin heeft de club gewoon gelijk, niemand krijgt die garantie en dus heeft hij voor de makkelijke weg gekozen. Sta je dan, met lege handen, kleine kans op Europees voetbal volgend seizoen en de wetenschap dat je club geen euro heeft om te investeren in de selectie. Prettige wedstrijd!

8 april 2015 om 14:11

Nogmaals: welke garantie kreeg hij bij Twente?
Zelf na uitleg snapt men het in Rotterdam niet... Ziyech is in Twente gehaald voor zijn favo positie (waar hij zeker geen basis-garantie voor kreeg). In Rotjeknor wilde men hem elders neerzetten waar hij zich niet thuisvoelt.

8 april 2015 om 14:12

De concurrenten van Ziyech zijn beter bij Twente dan bij Feyenoord. Vilhena en Immers, een talent dat niks heeft laten zien en een speler voor de Engelse 3e divisie. Bij Twente Eghan, Gutierrez, Corona en Mokotjo. Corona speelt vaak op de vleugel en Mokotjo iets naar achter, waar Gutierrez ook kan spelen. Maar het zijn wel concurrenten. Hij heeft eigenlijk geluk gehad met de blessures van Eghan en Gutierrez, maar ik vind die spelers beter dan Immers en Vilhena.. Toornstra reken ik niet mee, want Feyenoord wilde Ziyech en ging daarna pas voor Toornstra, die ze nu ook misbruiken op de vleugel, net als Lasse Schöne.

8 april 2015 om 14:24

@abe84
hij zei ook als reden dat hij naar Twente ging dat hij bij Twente met nummer 10 zou gaan spelen en bij Feyenoord nummer 23 ofzo, die jongen ging ookeisen dat hij op 10 moet spelen en bij Feyenoord heb je nooit garantie, hij mocht blij zijn dat Feyenoord interesse had.

8 april 2015 om 14:28

@-World-

hoe bedoel je misbruiken, hij heeft het een lange tijd gewoon goed gedaan op RV snap de reactie niet, hij zit nu in een dip en dat hebben voetballer nu eenmaal

8 april 2015 om 14:35

Hij had wat wensen ja en met twee geinteresseerde clubs kon Ziyech zijn wensen kenbaar maken. Zo simpel is het. Twente wilde daarin wel meegaan en Feyenoord zag in hem toch een jongen die op meerdere posities moest gaan spelen. Dus ook op de vleugel zoals Toornstra nu. En dat wilde Ziyech niet.
Erg moeilijk is het allemaal niet, de keuze is gewoon verklaarbaar.

8 april 2015 om 14:44

@ -World-

Het is natuurlijk krom om Mokotjo, Eghan en Corona concurrenten van Ziyech te noemen. Dan zouden Clasie, El Ahmadi en bijvoorbeeld Manu dat ook moeten zijn als die naar Feyenoord kwam.

Corona is een vleugelspeler en Mokotjo en Eghan zijn centrale middenvelders. Of ze beter zijn dan Vilhena valt te betwijfelen, ondanks dat hij dit seizoen in een dip zit is het toch een prima middenvelder. De discussie of ze beter zijn dan Immers is een nutteloze, Lex heeft namelijk al-tijd een basisplaats onder Rutten (waarom? Daar heb ik geen antwoord op).

8 april 2015 om 14:55

En vervolgens loopt ie bij Twente regelmatig als buitenspeler

8 april 2015 om 15:12

Leuk scoren Frtorres.. ben ik Munsterman?
Ik sta uiteraard niet in voor daden van anderen en kan daar zelf al helemaal niet afgerekend worden. Jij wel?

8 april 2015 om 15:19

Ik moet echt lachen om al die Feyenoord supporters hier. Ziyech heeft nooit een eis gesteld. En Feyenoord kan het niet hebben dat hij voor fc Twente koos. En dat sommige mensen zeggen dat hij bang voor concurrentie is. Is onzin. Feyenoord betaald geen 6 miljoen om hem op de bank te zetten. Hij zou zoiezo wel ergens op het middenveld spelen

8 april 2015 om 15:25

Rotjeknor zegt ie. Hoe aandoenlijk. Kan alleen maar lachen om de malaise bij Twente. Kan me nog herinneren toen Twente Fer kocht, dat werd gezien als de ultieme victorie en het bewijs dat Twente Feyenoord definitief was voorbijgestreefd. Arme Joopie Munsterman Haha, ze hebben Feyenoord alleen maar geholpen.

En Feyenoord wilde hem neerzetten waar hij zich niet thuis voelde? Ik denk niet dat de 10e plek op de ranglijst hem anders wel zo lekker ligt. En dat blijft zo de komende jaren.

Geniet ervan Hakim!

8 april 2015 om 15:35

Jajajaja Twente doet het altijd eerlijk zelf met de transfer van Ziyech moesten ze vals spelen maar nu zie je het komende zomer Moeten ze verkopen... plek 11 .. 20 punten achter op Feyenoord... echt een stap vooruit heeft die Ziyech gemaakt. Ik denk dat hij elke dag spijt heeft van zijn keuzen.

8 april 2015 om 16:12

@noblesse, schijnbaar werd dat door jullie zo gezien ja.
Moet een moeilijke periode zijn geweest met Fer.
Ik heb er werkelijk niet eens een seconde bij nagedacht van, oh wat een victorie op Feyenoord.

Je betrekt er gewoon allemaal bullshit bij. Kijk alleen al hoe je praat, alles wat je typt is meer uit hoop dan logisch nadenken. Weet je waar ik om lach? Die lege prijzenkast van je van de afgelopen decennia. Helden jaren lang stoer blijven praten over traditionele top3 terwijl ze al tig jaar niet eens in de buurt komen laat staan kans maken op het kampioenschap.

Maar blijf hopen, net als ik. Dan zullen we zien wie er ooit weer eerder kampioen wordt

8 april 2015 om 22:21

Ga niet als een pathologische leugenaar lopen ontkennen dat er in die periode niet stoer door Tukkers werd gepraat over hoe jullie Feyenoord waren voorbij gestreefd en hoe Fer daar een bewijs van was.

Tig jaar niet meer in de buurt komen zegt ie, haha. Feyenoord heeft de laatste jaren anders beter gepresteerd dan jullie. Wanneer was jullie laatste Europese prijs ook alweer? Ach ja, nooit. Sorry, was dat vergeten.

Veel plezier met volgend seizoen, hoop dat jullie in het linkerrijtje eindigen. Feyenoord verwelkomt ondertussen Kuyt en Guidetti.

8 april 2015 om 22:44

Geen onzin praten als je van niks weet. Toevallig weet ik dat hij niet naar Feyenoord is gegaan omdat zij ten eerste niet zo betrokken en vastberaden waren als Twente en hem daarnaast als buitenspeler wilden gebruiken in plaats van een 10. Dan vind ik het logisch dat hij (als speler die vrij weinig heeft bewezen) voor een plaats op de 10 positie gaat bij Twente, nu heeft hij de mogelijkheid zichzelf op een hoger podium in de spotlights te spelen op een plaats in het veld waar hij zich comfortabel voelt in plaats van de mogelijkheid te falen op een positie die vreemd is bij hem.

Hij heeft gewoon geweigerd voor Feyenoord en dat is zijn goed recht, hoef je niet boos te zijn haha. Ben zelf trouwens ook Feyenoorder maar zou hetzelfde gedaan hebben als ik Hakim was. 'Professionele keuze' noem ik het.

8 april 2015 om 13:35

Ik denk ook niet dat hij medelijden wil van iemand. Daarnaast snap ik de manier hoe je over hem denkt niet. Hij had gewoon 2 keuzes en koos voor Twente, alsof dat een misdaad is en hij daardoor een raar mannetje is? Feyenoord is nu inderdaad een stap verder.

8 april 2015 om 13:44

Een stap verder? Zeg maar gerust 3. Was aan het begin van het seizoen al beter, of geloofde je werkelijk dat Twente boven Fryenoord zou eindigen?

8 april 2015 om 13:52

3 stappen? Feyenoord doet ook niet serieus mee om de titel dus dat valt wel mee. De verwachting voor dit seizoen was wel dat Twente ook voor de Europa League zou gaan ja, dus zo groot is dat verschil dan niet.

8 april 2015 om 13:53

Ja dat geloofde ik, en ik was niet de enige aan het begin van de competitie.
Zelfs de mannen bij VI en Studio Sport geloofden dat. Twente had op papier gewoon een goede selectie. Nu aan het einde van de competitie is het makkelijk zeggen van dat had ik verwacht.

Zie opstelling
Met wisselspelers als: Eghan, Mokthar, Ould-Chikh, Tapia etc.

Geen enkele van de spelers waar verwachtingen bij waren hebben het waargemaakt.
Dan heb ik het over Kusk, Ziyech gedeeltelijk, Lachman, Mokotjo bijvoorbeeld.
Waar gasten als Tapia en Ter Avest juist positief verassen.

Verscheidene "voetbalkenners" spraken aan het begin van het seizoen zelfs over de beste middenveld van Nederland wat er werkelijk totaal niet is uitgekomen.

Achteraf is het inderdaad allemaal niet best gebleken maar vertrouwen in een top 4 had ik wel degelijk ja.

edit: geen idee waarom m'n opstelling niet is meegepakt of zie je je eigen opstelling niet?

8 april 2015 om 13:56

Opstelling:

Toegegeven: Martina als rechtsback zag ik direct al niet zitten. Verder had ik ook iets meer van Koppers verwacht die zelfs door Schilder uit de basis wordt gehouden. Verdedigend niet de beste linie maar alles daarvoor had ik meer verwachtingen bij

Stevens
Martina
Lachman
Bjelland
Koppers
Ebecilio
Mokotjo
Kusk
Ziyech
Corona
Castaignos
8 april 2015 om 13:57

Die Schreuder is natuurlijk ook geen geweldenaar en dan druk ik me nog zacht uit, dat kan ook meespelen. Ik zie geen enkel vertrouwen bij spelers die véél beter kunnen.

8 april 2015 om 14:03

Kan ik me goed voorstellen Nolimit. Als je het zo opnoemt is het niet gek dat ze in ieder geval voor plek 5 hadden kunnen gaan. Mokthar, Ziyech en Mokotje ver onder hun niveau gespeeld. Cataignos heeft teveel kansen nodig voor een goal en Eghan heeft weinig kunnen spelen door blessureleed. Twente had alleen wel kunnen zien aankomen dat ze een betere keeper hadden moeten zoeken. Want dat die twee koekebakkers er niet veel van kunnen, dat zag ik wel aankomen.

Maarja voetbal blijft voetbal, wie had vorig jaar gedacht dat Cambuur zo goed en mooi zou spelen. Wie had er dit jaar gedacht dat Willem II zo hoog zou gaan eindigen.

8 april 2015 om 14:11

Dat had de technische staf sowieso moeten weten inderdaad qua keepers betreft.
Ik had nog enigszins vertrouwen in Steven die het jaar daarvoor geblesseerd was en altijd te boek stond als "groot" talent. Veel beter dan Marsman vind ik hem tot nu toe ook niet nee.

Maargoed, je hebt gelijk als je zegt dat voetbal bestaat uit verassingen. Maar sommige mensen gaan hier net lopen doen alsof ze aan het begint van de competitie al zeiden dat Twente in het rechter rijtje zouden eindigen. Dat weiger ik te geloven.

8 april 2015 om 15:13

Bijna alle spelers spelen ver onder hun kunnen, deels de schuld van Schreuder, deels hun eigen fout:

Marsman is gewoon te onrustig, kan wel goede reddingen maken, maar laat dan niet zien.
Martina vorig seizoen sterk als hij mocht spelen, nu vaak een zwakkere schakel
Lachman vorig jaar sterkhouder van Zwolle, heeft nu last van discipline en laat niks zien
Bjelland gewoon een constante factor
Koppers een betere back dan Schilder, maar laat het bij Jong niet zien en in z'n invalbeurten ook niet.
Ebecilio geen discipline, haalt bij lange na het niveau die hij kan halen
Mokotjo vorig jaar bij Zwolle uitblinker, nu voegt hij niks toe. Alleen maar breed en terug
Kusk is een miskoop gebleken
Ziyech niet constant. De ene week blinkt hij uit, de volgende wedstrijd haalt hij gewoon een 2 bv.
Corona een goed seizoen
Castaignos is een beperkte spits, maar past ook absoluut niet in het systeem. Werkt wel elke wedstrijd keihard

Ter Avest, Tapia, Bilal, Andersen vallen me positief op, terwijl Stevens en Mokhtar wedstrijd na wedstrijd niet kunnen overtuigen.

Dit elftal heeft veel kwaliteit, absoluut, maar dat gaat er niet uit komen met Schreuder aan 't roer, hoewel hij wel veel kwaliteit en routine heeft in moeten leveren (boschker, Rosales, Wisgerhof, Brama, Promes, Tadic en een Gutiérrez die 9 maanden blessa was)

8 april 2015 om 15:32

''maar sommigen mensen gaan hier net lopen doen alsof ze aan het begin van de competitie al zeiden dat Twente in het rechter rijtje zouden eindigen''. Ik weet je dat je op mij doelt, maar dat heb ik nooit gezegd. Leuk geprobeerd wel.

Ik zei dat het al vrij duidelijk was dat Twente niet boven F-e-y-e-n-o-o-r-d zou eindigen. Dat is iets heel anders. Als jij vervolgens insinueert dat ik dacht dat Feyenoord 9e zou eindigen, ligt meer aan jou dan aan mij. Leek me al vrij duidelijk dat de huidige top-3 gewoon beter is dan de rest van de competitie, en dat blijkt nu ook richting het einde van het seizoen. En ik kan je nu al zeggen dat dat volgend seizoen ook zo zal zijn.

Kuyt & Guidetti bij Feyenoord, en de talenten die weer steeds sterker worden, zoals Van Beek, Kongolo en Karsdorp.

Gudelj bij Ajax, en ook daar zullen de talenten als Bazoer en Klaassen nog meer stappen maken.

PSV die vanzelfsprekend weer goed zal investeren en belangrijke spelers als Rekik, Arias en Guardado zal behouden.

Ik ben verre van een voorspeller, maar een beetje logica heeft elk mens, ook jij.

8 april 2015 om 15:51

Ik bedoelde jou niet echt, leuk geprobeerd wel. Ik heb wel degelijk reacties gelezen dat mensen zeiden dat ze aan het begin van het seizoen al zeiden dat Twente in het rechter rijtje zou eindigen. En daar geloof ik dus geen bal van.

En dat het in jouw ogen vrij duidelijk was dat Feyenoord boven Twente zou eindigen dat mag. Dat was bij mij en vele anderen namelijk niet het geval.
Feyenoord is veel goede spelers kwijt geraakt, Twente ook. Twente had met Ziyech, Mokotjo, Kusk als voorbeelden goede aankopen gedaan, op papier althans.

Het verschil is dat Feyenoord draait, wat Rutten goed heeft gepresteerd, en het bij Twente voor geen centimeter draait, wat Schreuder dramatisch heeft gepresteerd.

Overigens ben ik nog steeds van mening dat Twente met deze selectie normaliter zou moeten strijden met Feyenoord. Feyenoord heeft alleen een 10 x betere mentaliteit, spelen als team, op elkaar in gespeeld.

Bij Twente begrijpt vrijwel niemand elkaar, zelfs balletjes op 5 meter komen niet aan omdat iedereen andere loopacties maakt dan de ander verwacht.

Leuk dat je verder begint over die talenten van Feyenoord die beter gaan worden maar gasten als Tapia, ter Avest, Ould-Chikh, Andersen worden ook alleen maar beter, voor zover ze blijven.

En hoezo begin je over een voorspeller? Ik had het over het begin van dit seizoen, niet over volgend seizoen. Ik weet toch zeker zelf wel hoe ik erover dacht aan het begin van het seizoen. Twente zou top 5 halen en eventueel strijden met Feyenoord om plek 3. En nogmaals, ik was niet de enige dat zeiden alle gasten bij voetbalprogramma's.

8 april 2015 om 16:11

Het is inderdaad onzin dat mensen dit aan het begin van het seizoen al 'wisten'. We moeten echt ver terug als we Twente daadwerkelijk in het rechter rijtje hebben zien eindigen. Volgens mij 2002-2003 als ik me niet vergist. Twente heeft helaas dit jaar de pech dat spelers niet presteren. Wie daar nu precies de schuldige in is weet ik niet. Er is inderdaad wanbeleid gevoerd. Maar het voordeel van aan de grond zitten is ook dat het alleen maar beter kwam. Er zal structureel goed beleid moeten worden gevoerd. Met de juiste mensen op de juiste plekken kan dit zeker lukken. Alleen Schreuder ontslaan hoort helaas niet tot de opties, terwijl Twente met een betere trainer hoger zou hebben gestaan.

8 april 2015 om 21:03

Oh hemel....nog iemand die het blijkbaar hoog heeft zitten dat Ziyech voor Twente heeft gekozen.....

On: ik hoop dat hij ook zijn hand in eigen boezem steekt.....want hoewel het een klasbak is, is hij (nog) niet in staat gebleken het elftal op sleeptouw te nemen. Mss dat dat gezien zijn leeftijd ook nog niet verwacht mag worden

Tja bij Feyenoord had hij misschien geen basisplaats gehad. Vind Ziyech ook niet super overtuigen, speelt af een toe een hele goede wedstrijd, maar ook afgewisseld met totaal onzichtbare wedstrijden. Nog niet constant genoeg voor de top.

8 april 2015 om 15:11

Waarom trekt Feyenoord dan Toornstra aan als tweede keus? Die had ook geen probleem om zich in de basis te spelen.
Ziyech is net als het hele team door het ijs gezakt. De financiële onrust mag daarop geen invloed hebben. Het zijn toch professionals. Helaas waren ze daardoor wel onder de indruk en niet gemotiveerd om een stap extra voor de supporters te doen. Dat ontbreken van motivatie en respect van de spelers zoek ik bij de TS. Die hebben een uitstraling van een dood paard.

Had maar voor Feyenoord gekozen jongen. Maar hij koos voor een provincieclub.

8 april 2015 om 13:37

Zo slecht was z'n keuze op dat moment niet. De laatste jaren hebben meer spelers van Twente een mooie transfer gemaakt dan van Feyenoord. Hij had dit ook niet verwacht.
Achteraf had hij waarschijnlijk wel voor Feyenoord gekozen inderdaad.

8 april 2015 om 16:15

jaja Norwich en Dynamo moskou zou zeker toppers waar je de overstap naar toe wilt maken ! Feyenoord was al een aantal keer boven Twente geëindigd met een forse voorsprong. Dit jaar zal het niet anders zijn. Al jullie beste spelers gaan weg waarom zou Ziyech dan nog blijven ?

8 april 2015 om 16:28

Wat probeer je nou in godsnaam grappig te doen?
Verwacht je werkelijk nog steeds transfers vanuit de Eredivisie naar Europese topclubs? Daarnaast, wat is er fout aan wat ik zeg. Feyenoord heeft (voor afgelopen seizoen) weinig spelers naar een buitenlandse club gebracht, en dat was geen eens een aanval.

En wanneer was Feyenoord precies een aantal keer met een forse voorsprong boven Twente geëindigd? die 2 jaar hiervoor? of de 6 jaar daarvoor?

En hoe kom je er in godsnaam bij dat alle beste spelers weggaan? -_-'

8 april 2015 om 13:54

Ach provincieclubs kunnen ook best succesvol zijn, kijk maar naar de aanstaande landskampioen .

8 april 2015 om 13:58

De keuze heeft helaas voor hem niet goed uitgepakt, maar de kans om wat te winnen met Feyenoord is ook minimaal natuurlijk. En begin van het seizoen dacht iedereen dat Twente ook wel mee zou doen in de top vijf.

8 april 2015 om 14:34

Ik weet niet of dat zo is. Als je dit seizoen met zyjech ipv immers had gespeeld krijgt je scorend vermogen een aardige boost. Daarentegen had je het verdedigend wel lastiger gekregen. Als immers en vilhena beide vertrekken hoop ik dat hij alsnog naar ons verkast.

8 april 2015 om 14:37

Laten we reeël zijn, Feyenoord is een grote club en hoort op basis daarvan bij de traditionele top 3. Maar ze winnen gewoon bijna nooit wat en komen altijd wel wat tekort om echt om de knikkers mee te doen. Dat was met Ziyech niet anders geweest. In plaats van Ziyech hebben ze Toornstra gehaald, toch ook een sterke speler? En wie weet had Ziyech niet eens gespeeld bij Feyenoord (defensief te zwak inderdaad), Toornstra komt immers ook niet in aanmerking voor de as van het veld.

Jammer dat hij voor Twente heeft gekozen. Je kon zelfs op het begin van het seizoen zien dat Feyenoord de betere keus zou zijn. Als je vervolgens in zekere zin de concurrentie met een houte klaas als Immers niet aan gaat, daan zegt dat genoeg. Zelfs bij Twente heeft hij regelmatig als rechtsbuiten gestaan.

Afijn, heeft nu een hopeloos seizoen achter de rug, en het ziet er niet naar uit dat het beter gaat worden bij de Tukkers. Feyenoord heeft hem niet meer nodig en zal sowieso niet zijn 3-jarig contract afkopen, zelfs al vertrekken Clasie en Immers. Ebicilio lijkt me een leuke speler voor de Rotterdammers mocht Vilhena ook nog vertrekken.

Wellicht dat Ziyech een optie is voor PSV als Wijnaldum vertrekt? Hoewel ik denk dat Pröpper beter is. Zou wel pijnlijk zijn als Ziyech nog bij Twente moet spelen de komende jaren. Dan speelt ie voor geen enkele prijs of de top-4. Achteraf domme keus, maar dat het zo slecht zou gaan had niemand zien aankomen.

8 april 2015 om 14:00

Als Twente 5e wordt en Ziyech speelt de pannen van het dak komt die zeker voldoende in de schijnwerpers. Maar hoe groot schat jij die kans in? Twente haalt dit jaar ook geen goede klassering en met de aanstaande saneringen zal de spelersgroep er eerder minder op worden dan sterker. Hoe reëel is het dan om te verwachten dat Twente volgend jaar de 5e plek wel gaat halen?
Ziyech kan uitblinken wat hij wilt, maar als Twente volgend jaar nog altijd rond plek 8-10 speelt dan zitten er weinig interessante clubs op hem te wachten.

8 april 2015 om 14:14

Polop, Feyenoord vloog toch ook van plek 10 naar plek 2 terwijl het vrijwel dezelfde selectie was op enkele spelers na? Dat ze nu 10e staan betekent niet dat ze met de huidige selectie niet beter kunnen of in ieder geval moeten spelen.

Feyenoord ving dat toen op met jeugd, waar wij nu ook een aantal talenten hebben lopen. Volgend jaar kan Twente zomaar top 5 spelen, maar ook uiteraard weer plek 10. Als je dat toch allemaal van te voren wist

8 april 2015 om 15:18

Hele slechte vergelijking. Twente heeft totaal niet zo'n goede jeugd als Feyenoord en Ajax. Bovendien had Feyenoord in Koeman nog een prima trainer, daar waar Twente Schreuder niet eens wegsturen omdat ze daar het geld niet voor hebben. Bovendien had Feyenoord, ondanks de slechte prestaties van Been, gewoon nog hele degelijke en eigenlijk gewoon goede spelers. Ron Vlaar en Karim El Ahmadi bijvoorbeeld.

Nee, de situatie van Twente nu en Feyenoord 5 jaar geleden kun je totaal niet vergelijken. Feyenoord heeft zelfs, ondanks de financieel waardeloze jaren, nooit puntenmindering gekregen. Het ziet er zelfs naar uit dat Twente voor de 2e keer punten in mindering krijgt. Dan weet je dat het echt slecht is, zelfs erger dan de Rotterdammers.

8 april 2015 om 16:01

Dat moet ik nog zien eerlijk gezegd, wij zijn wel op de weg terug en hebben het saneren wel zo'n beetje gehad. Natuurlijk vertrekken bij ons Uth en Nordfeldt maar verder blijft het wel intact. Met twee/drie gerichte aankopen en doorstroom van zeer talentvolle jeugd moeten wij komend seizoen zeker zo goed kunnen presteren als nu. Jongens als Larsson en Thern zijn de gewenningsperiode voorbij en zullen uitgroeien tot sterkhouders. Ook de jonge defensie heeft zich goed geweerd en er een jaar ervaring bij, ook dat is prima.
Waar bij Twente toch een en ander gesneden (het gros van de dure spelers moet gewoon nokken) moet worden en men volgens mij blij zal zijn als men de play-offs haalt. Gelijkwaardig zal ik Twente zeker zien maar of ze nog beter zijn is gewoon afwachten wat er verder aan bezuinigingen komen. En AZ is ook gewoon gezond en goed bezig en dat laten ze dit jaar al zien.

8 april 2015 om 16:02

Ik ga m'n kop niet in het zand steken want ik weet wel degelijk dat het er financieel slecht voorstaat en die 2e punten mindering eraan zit te komen.

Over het algemeen is de jeugdopleiding van Feyenoord dan misschien beter maar bij Twente beginnen ze ook langzaam op de deur te kloppen.
Dan heb ik het over Tapia, ter Avest, Andersen, Ould-Chikh.

Over Schreuder ben ik het trouwens ook met je eens, ik snap ook werkelijk niet waarom ze hem zo'n lang contract hebben aangeboden.

Verder vind ik, zelfs nu Twente 100 punten achter staat op Feyenoord, dat ze qua spelersmateriaal niet onderdoen op misschien de verdedigende linie iets na. Mag je me om uitlachen maar dat doet me niet wat.

Het is nu vrij makkelijk voor mensen om te zeggen dat de selectie van Feyenoord 10 keer zo goed is dan die van Twente maar het is de verdienste van Rutten dat Feyenoord zo hoog staat.

Als ik kijk naar de
Aanval: Corona, Castaignos, Kusk (Ould-Chikh, Mokthar)
en Manu, Kazim, Achahbar
Middenveld: Ebecilio, Mokotjo, Ziyech(eghan, Guitierrez(die natuurlijk net terug is)) en Clasie, Immers, El Ahmadi.
Verdediging: Schilder, Bjelland, Martina, ter Avest (bengtsson, Lachman, Koppers) en Nelom, Kongolo, van Beek, Karsdorp.
vind ik daar persoonlijk helemaal geen groot verschil in zitten nee, op de keeper na.

Vul me aan als ik namen van Feyenoord vergeet natuurlijk, dit was meen ik de opstelling van afgelopen weekend.

8 april 2015 om 16:13

Toornstra is natuurlijk wel een aardig goede speler die je niet hebt genoemd. Boetius, Basacikoglu en Vilhena behoorlijke talenten. Verder doet op dit moment de selectie niet veel onder voor die van Feyenoord (behalve die flutkeeper inderdaad), er zal echter fors bezuinigd moeten worden en dat zal toch ook effect hebben op de samenstelling van de selectie.

8 april 2015 om 16:30

@ Hangover

Ik vind dat je de realiteit een beetje uit oog verloren bent. Op basis van zou Twente de 4e/5e selectie van Nederland hebben? Op basis van naam? Aan de resultaten is het verre van terug te zien. Laat staan als het deze zomer ook nog enkele sterkhouders moet laten gaan. Afgelopen weekend kregen we al een kleine afspiegeling van een afgeroomd Twente. Dat was erbarmelijk slecht. Ik wil niet negatief zijn, maar als ik vrees dat je het veel te positief bekijkt als je Twente volgend jaar weer doodleuk in de top 5 verwacht.

Ik zie Twente overigens over een aantal jaar absoluut weer structureel in de top 5/6 van Nederland. Qua achterban en achterland hoort het daar zeker thuis. Maar het zal eerst wel een paar jaar nodig hebben om de rotzooi op te ruimen.

8 april 2015 om 16:35

@ Nolimit

Je kan toch serieus de jeugd van Feyenoord niet vergelijken met Twente? Daar zit een wereld van verschil in. In Rotterdam stromen jaarlijks een veelvoud aan aantal jeugdspelers door naar het eerste elftal. Ook toen er wat meer geld was. De jeugdopleiding van Twente is verre van dat niveau. Bovendien hebben ze in Enschede net nog extra bezuinigen aangekondigd in de jeugd.
Twente kan overigens zo maar 5e worden aankomend jaar. Maar als je objectief kijkt dan zijn er behoorlijk wat signalen dat dat eerder wishful thinking is.

8 april 2015 om 16:35

Toornstra is inderdaad een goede spelers, die was ik vergeten.
Die had ik er bij Twente graag bij gehad vanwege z'n inzet etc.

Boetius, vond ik vorig seizoen samen met Depay de grootste talent maar die staat op de één of andere manier compleet stil. Hetzelfde geld trouwens bijna voor Vilhena waar ik na z'n eerste jaren ook al meer van had verwacht.

Er wordt al fors bezuinigd op de selectie. Er zijn alleen 12 contracten van spelers opgezegd en hetzelfde geld voor enkele stafleden. Verder denken veel mensen dat Twente hun halve selectie moet verkopen maar als je met gasten als Castaignos en Ziyech een aantal miljoenen weet binnen te halen zit je misschien al aardig op het droge.

Ga je Castaignos en Ziyech missen? Ziyech misschien wel maar in zijn huidige vorm totaal niet. Volgend seizoen is Guitierrez er weer en dan heb je gewoon een goed gevuld middenveld, ook zonder Ziyech.
Castaignos ga je dus echt niet missen, althans dat is mijn mening.
Ik denk dat vrijwel alle spitsen in de Eredivisie op z'n minst net zoveel doelpunten zouden maken als Castaignos gezien de kansen die hij wekelijks heeft gehad in wedstrijden.

8 april 2015 om 16:41

@ Polop,

Ik zeg toch ook nergens dat Twente een betere jeugdopleiding heeft ofwel?
Sterker nog, ik zeg juist dat die van Feyenoord over het algemeen beter is -_-
Neemt niet weg dat ik vind dat er bij Twente nu ook talenten voor een basisplek aan zitten te komen.

Daarnaast je reactie op Hangover;
Alsof de resultaten de potentie van een selectie laten zien, dat is grote onzin.
Ik vind dat ze zelfs nu, ondanks dit drama seizoen, een selectie hebben die ook voor plaats 4/5 moet spelen. Nu nog een trainer die een jong team met talent wel kan laten functioneren.

8 april 2015 om 18:23

Helemaal top als jij dat vindt.

8 april 2015 om 18:28

Grote vent, terug in je mand.

8 april 2015 om 13:56

Wat moet PSV met Ziyech? Is een zelfde type als Maher, daarvan moet je er echt niet twee op een middenveld hebben. Bovendien vind ik Ziyech nog niet zo enorm overtuigen, te wisselvallig. Net als Maher eigenlijk, maar die zet wat betreft wel grote stappen dit seizoen.

8 april 2015 om 15:05

Feyenoord gaat echt geen geld uitgeven aan ebicillio. Misschien als hij transfervrij komt, maar geld uitgeven aan een speler die te vroeg is vertrokken uit de opleiding. NOOIT!!

Had je maar bij Heerenveen moeten blijven.

8 april 2015 om 13:41

Dat was op zich mooi geweest, ik vond het een mooie speler om naar te kijken en ook in jaren de enige die nog wat gevaar kon stichten van afstand. Maar ja, die stap omhoog die moest node gemaakt worden...

8 april 2015 om 16:05

Alsof het heel raar is dat een talent als hij was/is een stap wil maken. Als hij een stap naar het buitenland had gemaakt bij een club waar hij niet zou spelen is een ander verhaal.

8 april 2015 om 16:11

Het is niet heel raar en ik snap het ook heus wel, zeker omdat hij nog een jaar contract had en absoluut niet wilde bijtekenen. Ik gunde hem de stap ook meer dan bij die akelige Basacikoglu die na een paar potjes al met een protestbrief op de club kwam dat hij een stap hogerop wilde en als hij zijn zin niet kreeg niet meer zou komen opdagen.
Maar goed, ergens is het wel frustrerend als zulke jongens toch vrij snel verkassen.

Als Wijnaldum vertrekt moet PSV gewoon een bod van 6,5 miljoen doen, zeker niet meer.

8 april 2015 om 13:45

6,5 is al veel....deze speler kan je bij Twente...gezien de problemen....voor minder wegnemen.

8 april 2015 om 14:02

Voor Twente is het zaak om de begroting naar beneden te stellen. Ziyech is aangetrokken in de tijd dat er niet meer gesmeten is met hoge salarissen (bij Feyenoord kon hij veel meer verdienen), dus hij zal niet voor weinig verkocht worden.

De langlopende schulden zijn het probleem niet voor Twente. Sterker nog: ze hebben de afgelopen jaren flink versnel afgelost. De enige reden waarvoor het interessant kan zijn is een herfinanciering waardoor rentekosten lager worden (maar binnen Twente zijn plenty of andere mogelijkheden om de begroting te verlagen)

8 april 2015 om 16:05

Goed om te weten genieterr, heb je ook een bron? Of zuig je dat uit je duim?

8 april 2015 om 13:52

Ik snap niet hoe je op dat gedrag komt maar dat gaat PSV nooit voor hem betalen. Twente moet al blij zijn met 4 miljoen, gezien de situatie waar ze nu in zitten. Ik zou het wel een goede zet vinden als PSV tussen de 2,5 en 3 miljoen + Ritzmaier biedt om Ziyech naar Eindhoven te halen.

8 april 2015 om 16:28

Wat moeten wij nou weer met Ritzmaier. Dat soort spelers leiden wij ook wel op.

Ziyech heeft gewoon duidelijk de verkeerde keuze gemaakt. Blijf het nog steeds vreemd vinden dat hij Twente boven Feyenoord heeft verkozen. Maar hij heeft nu in ieder geval wel de garantie om op '10' te spelen, of dit volgend jaar in de (sub)top of in de middenmoot is moet nog blijken.

Ik denk dat de kans vrij groot dat Ziyech vertrekt, alleen is dan de vraag waar hij dan naartoe moet. Het is op dit moment nog te vroeg voor Ziyech (in deze vorm) om de stap naar het buitenland te maken, terwijl Feyenoord, PSV en Ajax allemaal wel voorzien zijn van genoeg middenvelders. Als hij dan toch de stap hogerop wilt maken in Nederland zal die in mijn ogen bij PSV de meeste kans maken op speeltijd. Tenzij Feyenoord Clasie én Immers verkoopt, dan zou die daar de concurrentie met Toornstra eventueel aankunnen gaan voor de '10' positie (al zal Het Legioen hem niet met open armen ontvangen).

Hij denkt nu was ik maar naar Feyenoord gegaan

Waarom praten we over het rampseizoen van Ziyech... Heb je die trainersstaf wel eens gezien. Ze overschatten de kwaliteiten van hun eigen spelers. Alleen al de leeftijd van de spelersgroep moet voldoende aanleiding zijn om in te grijpen. Je kan dus niet verwachten dat een speler als Zyech constant een hoog rendement haalt.

Hij moest naar Feyenoord. Veel grotere club en aanhang. Waarschijnlijk voor het geld gekozen. Stel je eens voor dat Ziyech ipv Immers speelde. Wat een verschil was dat geweest.

8 april 2015 om 14:03

Lekker vooroordeel...
Bij Feyenoord kon hij meer verdienen dan bij Twente.

We vinden het altijd zo verstandig als spelers een tussenstation nemen op weg naar de top. Maar als iemand het dan doet, vinden we het ineens een verkeerde beslissing. Typisch Nederlands om overal iets negatiefs van te maken. Zyech is een prima speler met een schitterende traptechniek die nu een zwaar jaar heeft. Nieuwe club, nieuwe omgeving. Zijn nieuwe werkgever blijkt ineens heel anders in elkaar te steken dan hij dacht. Net als iedereen dacht trouwens. Achteraf lulle kunnen we allemaal. het zijn juist de mensen die vooraf weten te vertellen hoe dingen gaan lopen maar die zie ik hier toch niet zo vaak terug. Zyech komt vanzelf weer bovendrijven. En dat hij Twente boven FN verkiest is niet zo gek hoor. FN is de grotere club maar Twente is het laatst kampioen geweest. Bovendien was algemeen bekend dat Twente de laatste jaren gewoon veel beter betaalde dan FN.

Vind Ziyech samen Corona de enige die nog wel eens de middelmaat van het team kan ontstijgen. Aan de ene kant vind ik het ook wel zielig voor deze jongen, hij had natuurlijk niet kunnen zien aankomen dat het zo slecht met Twente zou gaan, financieel en sportief gezien. Al had hij na kunnen gaan dat het met Feyenoord sportief beter zou gaan. Dit bleek de 3 voorgaande jaren ook al geval te zijn en behalve Munsterman en wellicht wat opportunistische Twente fans zou niemand aan het begin van het jaar Twente boven Feyenoord hebben gezet. Als ik Ziyech was zou ik in de zomer een mooie transfer maken als dat mogelijk is en de perikelen van Twente ver achter me laten.

Zo ongelooflijk wisselvallig deze jongen. En dan vooral zijn corners en vrije trappen. Wisselde trappen in de handen van de keeper flink af met ballen in de tweede ring. Jeetje wat is dat tenenkrommend elke keer.

Hoe kan zoiets? Die man heeft een fantastische traptechniek maar het komt er nooit uit!

Gaat mee in de malaise van FC Twente. In potentie een van de beste spelers van de eredivisie. Jammer dat ie niet naar Feyenoord wilde. Daar zal hij wel spijt van hebben al zal hij dat nooit zeggen.

Toch wel een beetje karma voor die jongen maar dat zag je al van mijlenver aankomen. Vind zijn keuze nog steeds onbegrijpelijk aangezien hij ook gewoon uit een Feyenoordfamilie komt en als scorende Heerenveenspeler (in de Kuip) toch de Feyenoordsupporters achter zich had. Hij had alleen wat harder moeten knokken voor zijn plek want garanties hebben we hem niet kunnen geven.

8 april 2015 om 15:32

Dus omdat hij niet naar feyenoord wou krijgt deze jongen karma. Mm beetje vreemd niet?

8 april 2015 om 15:58

Weinig vreemds aan volgens mij. Bij Feyenoord had hij weer Europees gespeeld en was hij top 3 geëindigd. Met hem erbij misschien nog wel 1 of 2 plekken hoger,. Volgend seizoen had hij dan sowieso voor het kampioenschap gespeeld. En hij had natuurlijk meer geld verdiend en meer kans gehad om bij een grotere club te eindigen in het buitenland.

8 april 2015 om 16:25

Dat is een koe in de kont kijken. Twente speelde ook nog in Europa.

8 april 2015 om 17:54

Het verval van Twente zag je toen allang aankomen. Hebt het vaak genoeg gemeld maar toen stond heel Enschede nog als een blok achter Joopie. De resultaten werden ook ieder jaar al minder.

Viel zelf enorm tegen gisteravond en dat nog wel na een weekendje rust. Kramp binnen 90 min. in deze fase van het seizoen mag niet!
Volgende keer rechterschoen aan rechtervoet en links aan links. Dramatische corners en vrije trappen.

Ik had m graag bij Feyenoord gezien ipv Immers. Ik hoop dat Feyenoord hem alsnog koopt voor de nr10 positie. Vind het een geweldige speler.

Zelf voor gekozen om in dit Twente te spelen. Met B-elftalletjes kom je niet zo heel erg ver.

8 april 2015 om 15:54

Haha heel leuk zijn we weer.

Vind Ziyech dit seizoen goed spelen .
Schreuder krijgt het elftal gewoon niet aan de praat.
Hangt als los zand aan elkaar .

Gekke is dat er best leuke jeugd is gekomen Tapia , ould Chikh , ter Avest , Andersen en Oosterwijk daar kun je best mee verder.

Laat de dure gasten maar vertrekken die hebben dit jaar ook niet gepresteerd op Bjelland na , misschien gaat het zonder hun wel beter.

Scouting mag ook ingewisseld worden . Nog steeds snap ik niet dat Chery en Berghuis zomaar weg moesten.

8 april 2015 om 16:31

Chery en Berghuis waren gewoon niet goed genoeg. Dit zijn wat dat betreft ook wat laatbloeiers die via een club als Emmen of Ado uiteindelijk wel goed terecht kwamen. Maar ook in die tijd sprongen zij er niet direct uit qua kwaliteit. Daarnaast hadden zij bij Twente ook concurrenten die in die tijd beter was. Berghuis moest bijvoorbeeld John voor zich dulden.
Zelfde misschien nu voor Cas Peters die tekort kwam bij Twente, maar bij Emmen aan de lopende band scoort.

8 april 2015 om 17:57

Tja en wij hebben nu Kusk en Mokhtar.
Beetje verkeerd ingeschat dus.
Slecht werk dus.
Misschien wil AZ nog Berghuis ruilen tegen Kusk ?

8 april 2015 om 18:17

Misschien op de dag dat Barcelona interesse toont in Schilder, haha

Tja hij is geen dragende speler wat wel van hem verwacht word. Echter kan dat bijna niet op die leeftijd . Ik denk dat Zyech de verkeerde keuze heeft gemaakt mooie beloftes van een bijna failliete club.
Hij komt er wel maar moet weg bij Twente die gaan de komende jaren alleen maar inleveren..

Ik las vanochtend ergens een opmerking over dat Schreuder de beschikking heeft over een aantal spelers die bij hun vorige club 1 van de beteren waren. Die persoon maakte in mijn ogen de volkomen terechte opmerking dat Schreuder ze niet nog beter heeft gemaakt.....ergo.....hij moet weg. Met dit spelersmateriaal moet er veel beter voetbal gespeeld kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren