Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech debuteert met assist: ‘De mensen mogen een 8 van me verwachten’

Laatste update:

Hakim Ziyech had zondag tegen Vitesse (1-0) meer balcontacten dan elke andere speler in de wedstrijd: 91. De zomerse aankoop was echter niet helemaal tevreden over zijn eerste wedstrijd voor Ajax. "Ik geef mezelf een 6,5", zei hij na de zege op Vitesse, in gesprek met FOX Sports.

/

"En de mensen mogen een acht van me verwachten", zei hij. Ziyech leverde de assist op de enige treffer, van Nick Viergever. Een lekkere binnenkomer, maar de spelmaker wees erop dat het vooral in de eerste helft soms moeizaam ging. "Na rust ging het beter, met de hele ploeg. Na die rode kaart voor Vitesse moeten we het afmaken."

"Dan moet de bal nog sneller rond. Maar ik denk dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Al kan en moet het nog veel beter." Met zijn assist zet Ziyech zijn lijn van FC Twente voort. Voor de Tukkers was hij bij meer dan vijftig procent van de Twentse goals in de Eredivisie betrokken.

Hakim Ziyech had tegen Vitesse meer balcontacten dan elke andere speler in de wedstrijd: 91. #ajavit #ajax

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Denk jij dat Ajax dit seizoen kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je ziet aan alles dat Ziyech, de beste speler van Ajax wordt. Kan een ploeg op sleeptouw nemen en heeft altijd wel beslissende acties.
Vandaag kon je echt goed zien, wie door de mand vallen. Dijks, een houten klaas, die alleen zijn fysiek mee heeft. Gudelj, statische speler die als leider probeert over te komen.

11 september 2016 om 19:50

Alleen hij moet op 10 spelen en klaassen winterstop verkopen of laten banken voegt weinig toe of een linie terug laten zakken.

11 september 2016 om 20:00

Hij heeft 4 goals toegevoegd dit seizoen. Hoe is dat weinig?

11 september 2016 om 20:04

Klaassen is juist een van de weinige spelers die altijd een goed niveau haalt.

11 september 2016 om 21:33

Daar ben ik het niet mee eens Reven. Nu je Ziyech hebt moet je sowieso met de punt naar achter spelen, zodat je een solide, creatief en makkelijk voetballend middenveld hebt. Naar mijn idee is er maar 1 juiste opstelling... Al is Veltman en Sanchez centraal niet ideaal met 2 rechtervoeten, is dit naar mijn idee wel de meeste kwaliteit in alle linies.

Krul
Tete
Veltman
Sanchez
Dijks
Klaassen
Riedewald
Ziyech
Traore
Dolberg
Younes
11 september 2016 om 19:52

Zal wel meer tot zijn recht komen op het middenveld.

11 september 2016 om 20:08

Klaassen voegt weinig toe? Is verdomme onze belangrijkste speler! Als aanvoerder, boegbeeld en topscorer. Daarbij is rechtsbuiten een betere positie voor Ziyech op dit moment. Daar heeft hij meer vrijheid, minder verdedigend werk en hoeft hij minder meters te maken. Hij kan zich dan vooral concentreren op het aanvallende gedeelte. Op het middenveld wordt gewoon meer gevraagd en Ajax speelt niet meer met een echte nummer 10, dus de ideale positie voor hem bestaat toch niet in onze speelstijl. Houd hem dan lekker op rechtsvoor. Dat komt het best bij een 10 in de buurt en daar komen zijn kwaliteiten in ons systeem het best tot hun recht.

11 september 2016 om 20:10

Excuses, was op de persoon die als eerst op jou bedoelt.

11 september 2016 om 23:26

@de Toekomst. Misschien is het ook een keer tijd om het systeem om te gooien? Het is leuk hoor, maar de enige ploegen die echt goed met de punt naar achter kunnen spelen zijn Barca of Real. Bij het materiaal van Ajax past dat toch ook niet echt. Gudelj is een redelijke cvm, Riedewald kan daar goed maar that's it. Je hebt 2 lopers in Klaassen en Bazoer, en maar 1 man voor de assists en pass en dat is Ziyech. Ziyech kun je dan wel op rechtsbuiten zetten, maar dan moet je rechtsback er ook overheen gaan, anders verspil je ruimte. Laat Veltman daar nou net geen topper in zijn en Tete ook niet. Waarom kan Ajax niet met de punt naar voren spelen? Waarom moeten alle spelers zich maar conformeren aan de "Ajax 433"? Je kunt toch ook kijken naar welke opstelling het beste bij je spelersmateriaal past?

11 september 2016 om 23:36

Jongens laat je niet provoceren.
Als hij daadwerkelijk denkt dat Klaassen niets toevoegd kan je hen gewoon niet serieus nemen en heeft hij echt geen verstand van voetbal.
On: mooi dat Ziyech gelijk een assist maakt en met zijn je mag van mij elke wedstrijd een 8 verwachten.
Zou echter Klaassen op rechtshalf zetten Ziyech op linkshalf met Riedewald op 6. Klaassen en Ziyech een vrije rol zolang ze verdedigd maar hun werk doen heb je echt verreweg het beste middenveld van de ED imo.

12 september 2016 om 07:55

We hebben juist net het systeem omgegooid op het middenveld, voorheen was Klaassen onze nummer 10. Hij deed het daar super en maakte veel doelpunten, plus verzette hij het werk dat verzet moest worden. Alles omgooien voor Ziyech gaat mij voorlopig veel te ver.

Gewoon gelijk belangrijk. Dit gaat binnen 3 weken de grote meneer worden bij Ajax. Heerlijke speler.

11 september 2016 om 20:20

Sana was zijn eerste wedstrijden ook erg goed. Nou is Ziyech natuurlijk geen Sana, maar dan nog geldt dat een wedstrijd met enkele geslaagde acties niet direct zekerheid biedt voor de toekomst. Ziyech had meer keren balverlies dan hij iets goed deed, dus zo geweldig vond ik het niet eens. El Hamdaoui was in zijn eerste duel beter en we weten hoe dat is afgelopen. Ziyech moet, wat mij betreft, nog; aantonen in de groep te passen, minder balverlies gaan leiden, iets meer werken voor het team. Als dat lukt, ben ik zeer tevreden. Als het blijft bij wat hij vandaag liet zien, hoeft het van mij niet perse. Dan is het wel beter dan een El Ghazi, maar ik vind het dan niet die 11 miljoen waard.

11 september 2016 om 20:47

Ik las al een paar keer jouw reacties en valt me op dat je diep van binnen hoopt dat ziyech vaalt op t of andere manier. En gezien jouw analyse heb je de ballen verstand van. Op het middenveld wordt idd veel gevraagd maar ziyech kan gewoon op 10 spelen en met 2 controleurs. Maar blijkbaar zie jij een of een andere speler uit " de toekomst" ?

11 september 2016 om 21:07

Ik wil niet dat Ziyech faalt. Ik wil heel erg graag dat hij een succes wordt. Waar ik een probleem mee heb is dat er al ruim anderhalf jaar lyrisch over Ziyech gedaan wordt, terwijl hij relatief gezien veel balverlies leidt, verdedigend werk bij Twente gewoon niet deed en zich echt boven zijn collega's plaatste. Ik ben gewoon iemand die een voorkeur heeft voor spelers als Klaassen; veel degelijker, ook zeer belangrijk, harde werker en een geweldige mentaliteit. Ziyech was vandaag gewoon erg slordig in de passing, want minimaal 40% van zijn acties leudde tot balverlies. Dat vind ik gewoon veel te veel. Maar nogmaals, ik hoop wel echt dat hij slaagt, maar ik leg de lat voor hen wel hoger dan wat hij vandaag liet zien.

11 september 2016 om 21:33

Ik snap niet waarom jij er een probleem mee hebt dat iedereen al anderhalf jaar lirysch over hem is. Hij is toch gewoon een voetballer pur sang? Klaassen en Bazoer/Riedewald erachter en Ziyech op 10. Dan zie je hem toch Youness en Traore om de haverklap lanceren? De kwaliteiten die hij heeft heb je hem toch ook voor gekocht? Je koopt hem op basis van zijn prestaties en wanneer je hem haalt ga je toch niet van hem eisen dat hij andere dingen gaat doen dan waar hij het beste in is? Afgelopen seizoen eigenhandig Twente staande gehouden. 50% van de doelpunten van Twente was hij direct bij betrokken. Ik als Feyenoordfan kan wel janken dat zo een mooie voetballer bij onze grootste rivaal rondloopt, terwijl als onze TD wat meer voetbalkennis had, hij waarschijnlijk nu niet eens meer in NL had gevoetbald. Ziyech is gewoon veruit de mooiste voetballer in onze vaderlandse competitie op dit moment. Dat hij het vandaag nog niet heeft laten zien, heeft alles te maken met de afgelopen week. Geef die jongen een paar weken basisplaats, laat m zich bewijzen op de training dat hij 10 hoort en ik zie hem hele mooie dingen doen.

11 september 2016 om 21:50

Nogmaals, Ziyech is een speler die alles om hem laat draaien en het voor andere spelers haast onmogelijk maakt om uit te blinken. Bij Twente moesten alle ballen richting Ziyech. Ziyech deed het dan geniaal (dan was Ziyech de man) of hij leedt balverlies (dan kon de rest het opknappen). Hoe kunnen andere spelers dan hun uitblinken? Het verschil tussen geniaal en faal is gewoon erg groot bij hem. De mensen die alleen aan die paar geniale momenten denken, beseffen of zien niet dat zijn relatief hoge percentage balverlies ook veel potentiële kansen kost.

11 september 2016 om 22:43

De toekomst, ben het vaak wel met je eens. Maar het lijkt alsof je een soort hetze tegen Ziyech bent begonnen. Al een tijdje, het lijkt alsof je hoopt dat hij het niet red bij Ajax.

11 september 2016 om 23:35

Maar dat is toch ook onzin De Toekomst? Je zeurt dat Ziyech veel balverlies lijdt, maar waar komt dat door denk je? Omdat hij risico in zijn spel legt. Je zag aan het begin van dit seizoen toch al duidelijk dat als je met Bazoer-Gudelj-Klaassen speelt dat je dan nauwelijks een opening creëert? Ik snap dat je van de mentaliteit van Klaassen houdt, maar moet iedereen dat dan gelijk tonen? Zo'n mentaliteit past bij werkpaarden die de meters maken zodat stylisten zoals Ziyech kunnen uitblinken. En laat Klaassen nou net een werkpaard zijn die uitblinkt in gevaarlijk opdoemen in de 16 en dan vaak beslissend is. En laat Ziyech nou de perfecte speler zijn die de balletjes op Klaassen kan spelen. Je moet van Ziyech geen type Klaassen willen maken. Ja hij kan wel wat meer mee verdedigen, en ik weet zeker dat je dat bij Ajax ook gaat zien, maar je moet niet gaan verwachten dat hij in je eigen 16 de ballen weg gaat halen. En dat alles om Ziyech draaide kwam omdat het Fc Twente was he.. Ajax heeft toch een veel betere selectie? Daar zou je van moeten verwachten dat zij zich niet puur afhankelijk van Ziyech zullen opstellen. Bovendien is het iemand in staat stellen om uit te blinken (zoals je doet door anderen iets meer te laten werken en Ziyech wat minder) zodat de rest van het team ook kan uitblinken nog steeds wezenlijk anders dan het afhankelijk zijn van of Ziyech een goede dag heeft of niet (zoals jij het doet voorkomen).

12 september 2016 om 00:38

Ja hoe het met El Hamdaoui is afgelopen dat mag je ook deels verwijten aan Frank de Boer.

12 september 2016 om 08:09

Ik denk eerder dat je dat El Hamdaoui zelf mag verwijten. Geen enkele zichzelf respecterende coach zou zijn gedrag hebben geaccepteerd. Maar Ziyech is een heel ander persoon en type speler. Ik zie behalve hun komaf geen overeenkomsten.

12 september 2016 om 13:19

Sulejmani, dat ik niet mee ga in de hype en kritisch naar Ziyech kijk, betekend niet dat ik een hetze tegen hem voer. Nogmaals, ik wil dat hij slaagt en de geniale acties vind ik ook geweldig! Dat wil ik ook graag zien als ik in het stadion zit. Het is voor mij echter de vraag of die paar geniale momenten per wedstrijd opwegen tegen de nadelen van zijn speelstijl. Daar ben ik kritisch over. Dat is geen hetze tegenover Ziyech persoonlijk, want als hij goed speelt zeg ik dat ook.

Ja maar ik denk zelf dat Ziyech op het middenveld veel meer kan betekenen voor Ajax dan op de flanken.

11 september 2016 om 20:29

Denk het niet. We spelen nu zonder echte 10, dus zijn ideale positie is er sowieso niet. Zet hem dan maar op rechtsbuiten. Daar staat hij dichter bij de goal, hoeft hij minder verdedigend werk te verrichten en hoeft hij minder meters te maken. Hij kan zich daar maximaal concentreren op het aanvallende gebeuren. Als linker of rechter middenvelder krijgt hij veel meer defensieve taken, staat hij verder van de goal, heeft zijn balverlies (wat hem relatief vaak overkomt) sneller gevolgen en staat hij alsnog niet in het centrum om naar twee kanten te kunnen openen...

11 september 2016 om 23:36

Een simpel suggestie hoor: stap eens af van die punt naar achter en ga over op de punt naar voren, wat ook nog eens veel beter bij je aanwezige materiaal past...

12 september 2016 om 13:09

We speelde juist met de punt naar voren en dat is net verandert, doordat Riedewald is doorgeschoven naar het middenveld.

Verder hebben we genoef diversiteit qua middenvelders. Met opties als Bazoer, Ziyech, Sinkgraven, Gudelj, Klaassen, Riedewald, Van de Beek, Schone en Serero kan je alle kanten op.

Ik vond Ziyech erg zwak vandaag, eerste helft beroerd, tweede helft beter, maar niet goed. Wel een geweldige assist , maar dat was het dan wel. Ik snap dat hij zijn draai nog niet heeft gevonden. Maar na een prachtbal op Viergever wil niet meteen zeggen dat hij goed heeft gespeeld toch?

Gewoon weer een echte rechtsback dus Tete er neer zetten, die loopt zo de deur uit bij ajax, heeft fantastische sliding doodzonde dat hij op de bank zit, klaassen en zyich wordt een fantastische tandem en gudelj wat is hij toch slecht zeg met ze corners en vrije trappen

11 september 2016 om 20:23

Tete op de bank vind ik persoonlijk ook doodzonde. Een toptalent met een over mijn lijk mentaliteit en die ook nog eens geweldig kan verdedigen. Zou in het buitenland op handen gedragen worden, maar hier moet een back in de eerste plaats in aanvallend opzicht zijn steentje kunnen bijdragen. Belachelijk.

11 september 2016 om 20:36

.... Heeft aflopend contract daarom speelt hij niet

11 september 2016 om 20:41

Tete ligt toch echt tot de zomer van 2018 vast. Van een aflopend contract is dit seizoen absoluut geen spraken.

11 september 2016 om 20:56

Zou een centraal duo Sanchez-Tete niks zijn? Beide vooral verdedigend sterk. Tete is misschien niet zo groot, maar dat was Veltman natuurlijk ook niet.

Als je het maximale uit Ziyech wil halen, moet je hem gewoon op 10 laten spelen. Als hij eenmaal de spelers om zich heen goed kent, zal het veel beter klikken, en zullen zijn ballen vaker aankomen.

Zo te zien krijgt van Hanegem gelijk. Een momentje van Ziyech geeft de doorslag. Ik heb er een goed gevoel over.

11 september 2016 om 21:25

Niet heel raar dat een momentje van Ziyech beslissend is. Ziyech heeft ongeveer 35x een erg risicovolle actie of pass ingezet. Als dat lukt is het geweldig en is hij de man, maar hij leidt ook relatief veel balverlies waardoor de kans dat andere spelers van Ajax beslissend kunnen zijn kleiner wordt...

12 september 2016 om 01:02

Nee want al die andere spelers waren zo beslissend tegen Rostov, Roda en Willem II. Ben gewoon blij man. Of kijk het eerst een half jaartje aan voordat je zo obsessief gaat haten in een topic over Ziyech.

Klaassen moet echt plaats gaan maken voor Ziyech. Hopelijk dat hij dan ook niet meer voor oranje wordt opgeroepen.

11 september 2016 om 20:33

Klaassen is momenteel gewoon de beste speler van de hele ajax selectie en kan prima samen met ziyech op het middenveld. Klaassen maakte op mij overigens gewoon een goede indruk tijdens de interland tegen Zweden

12 september 2016 om 01:42

@thabal: reageer gewoon niet als je niets ban voetbal snapt.
Klaassen is gewoon onmisbaar voor dit Ajax dat zie he aan alles en op Klaassen janken bij het Nederlands elftal heeft ook geen zin aangezien hh tegen Zweden zo'n beetje de beste man op bet veld was aan Nederlandse zijde.

Volgens zijn jeugdtrainer bij Asv Dronten kan Ziyech nog veel beter dan dat hij bij Twente heeft laten zien. Zijn jeugdtrainer zei ook dat we de echte Ziyech nog moeten zien.
Ik ben benieuwd.

11 september 2016 om 22:00

Helemaal mee eens! Ik vond Ziyech vandaag ook niet denderend. Hetzelfde geldt voor wedstrijden van hem die ik bij Twente zag.

11 september 2016 om 23:38

De toekomst

Ben het met je eens dat hij vandaag niet goed was maar hee, de beste man heeft 3x meegetraind en is bij een nieuwe ploeg mag hij ff wennen aan de nieuwe omgeving en de spelers beter leren kennen?
Vind het nog knap dat hij beslissend is geweest in zijn allereerste wedstrijd.
Tevens jou laatste stukje is gwn hilarisch, bij Twente niet denderend??!! Ga is toch snel ff langs de specsavers, je maakt jezelf echt ontzettend belachelijk het was om te smullen wat hij bij Twente allemaal liet zien.
Ik wil niet bot overkomen maar als je dat niet hebt gezien dan heb je of geen verstand van voetbal, of je hebt een ontzettende hekel aan Ziyech en bagatelliseert alles omtrent Ziyech..

Wel een beetje jammer dat zo een jongen niet kiest voor het Nederlands elftal

Erg matig ziyech als ie op hoog niveau moet acteren.

11 september 2016 om 23:39

Hij is net een paar dagen bij Ajax...
En nu al een beslissende assist afgeleverd.

Nee want al die andere spelers waren zo beslissend tegen Rostov, Roda en Willem II. Ben gewoon blij man. Of kijk het eerst een half jaartje aan voordat je zo obsessief gaat haten in een topic over Ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren