Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemer Driouech blikt terug op rampavond: ‘Excelsior werkte mee, mits...’

Laatste update:

Annas El Ghouche, de zaakwaarnemer van Couhaib Driouech, heeft zich live op televisie uitgesproken over de mislukte transfer van zijn cliënt naar PSV. El Ghouche noemt de situatie bij de Transfer Deadline Show van ESPN 'teleurstellend', maar zegt geen van de betrokken partijen iets te verwijten. Tevens geeft hij opheldering over zijn cryptische Instagram Story van eerder die dag. "Het leek me wel oké om dat kenbaar te maken."

De naam 'Driouech' was waarschijnlijk de meest voorkomende in de sportmedia op Deadline Day. De Excelsior-aanvaller schermde met interesse van Feyenoord en PSV en leek vlak voor het verstrijken van de deadline naar laatstgenoemde club over te stappen.

Clubfotografen waren al op De Herdgang toen Driouech en zijn zaakwaarnemer een telefoontje kregen. "De laatste optie voor een waardig opvolger was van tafel, dus kregen we geen toestemming om door te gaan", blikt El Ghouche terug op het moment.

Excelsior liep daarmee een bedrag van ruim vier miljoen euro mis: een recordtransfer voor de Kralingers. Toch had het waarborgen van de kwaliteit in de selectie de hoogste prioriteit.

"Excelsior heeft vanaf het begin aangegeven dat ze bereid waren om mee te werken, mits zij een waardig vervanger konden vinden", zegt El Ghouche. "Dat leek een aantal keer te gaan lukken, maar uiteindelijk is het niet gelukt."

"Het is natuurlijk teleurstellend als het niet doorgaat, met name voor Couhaib, die een hele mooie stap kon maken. En voor PSV, die hem er graag bij wilde hebben, maar goed, het mocht niet zo zijn."

Feyenoord en de cryptische Story


Ook Feyenoord was nadrukkelijk in de markt voor Driouech. De landskampioen kon zelfs een vervanger als wisselgeld inzetten, in de persoon van Leo Sauer.

Uiteindelijk klapte die deal om onbekende redenen. "Dat is iets tussen de clubs, daar hebben wij geen rol in gespeeld."

De Instagram-story van de zaakwaarnemer van Couhaib Driouech.

Hoewel El Ghouche niet wil verklappen welke club Driouechs voorkeur genoot, wil hij wel ophelderen waarom hij zijn cryptische Instagram Story over Feyenoord - PSV postte (zie bovenstaande afbeelding).

"We waren toevallig naar die wedstrijd, Couhaib en ik, en ik had het kaartje nog in mijn zak. Het nieuws ging daarna alle kanten op en iedereen had het over Feyenoord en PSV. Het leek me dus wel oké om op die manier kenbaar te maken dat beide partijen een optie zouden kunnen zijn. Sommige waarderen het en sommigen misschien wat minder."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom dit zo wordt uitgemolken is mij een raadsel, zoveel berichten.Frenkie de Jong achtig haast… gewoon wen afgeketste deal kan gebeuren van de zomer weer een kans en door.

2 februari 2024 om 09:10

Omdat het een tweestrijd is tussen Feyenoord en PSV op deadline-day, die eerst afhaken, en daarna toch weer terug, het gaat door, oh nee, toch niet, dat is de meest interessante soap van het window. Dat is de spanning van zo'n window pur-sang, en ik die rollercoasters best leuk om te volgen 2x per jaar.

En of het nu over Pietje, Klaasje of Messi gaat, is eigenlijk van onderschikt belang. Dat is het verhaal niet van deze transfer.

2 februari 2024 om 09:56

Nou ja ik ben fanatiek feyenoord supporter en deze transfer boeit me echt niets. Maar ik spreek natuurlijk alleen voor mezelf. Het zegt wel iets over de magere transfers in het algemeen als dit het hot topic is.

2 februari 2024 om 10:56

Mij inderdaad ook niet, heb het alleen gevolgd omdat ik hoopte dat die niet naar ons kwam. Lekker Sauer de kans geven.

2 februari 2024 om 09:15

Excelsior neemt een grote risico. Loopt 4 miljoen euro mis nu. Nu ga je met een gestreste speler krijgen let maar op . Dat vond ik voor Yorbe het zelfde. Als je zo dicht bent van een verkoop dan moet je dat los laten.

2 februari 2024 om 09:21

Ja maar ze lieten ook hun beste speler gaan die belangrijk is voor behoud van..
Zo dicht bij valt mee he de clubs zijn nooit akkoord geweest alleen de speler en de club.

Denk dat de zaakwaarnemer van Driouech het prima zeg Excelsior heeft continue meegewerkt alleen was er 1 voorwaarde wat niet lukte en dat was een goede vervanger aantrekken.
Open kaart en voor iedereen duidelijk.
Bij vertessen lag dit totaal anders

2 februari 2024 om 09:23

En vervolgens degraderen ? Excelsior is transparant geweest over de voorwaarden en wilde de selectie min of meer op peil houden.
Dan ga je niet op de laatste dag afstand doen van je beste speler.

2 februari 2024 om 09:48

@Pesso-PSV,

Ik denk dat Excelsior hier de grote winnaar is.
Ze houden kwaliteit in de selectie, en als hij nog ooit deze transfer wil maken, dan moet hij zich nog minimaal een half jaar bewijzen.
Mocht hem dat lukken, is hij over een half jaar 6 miljoen waard.

2 februari 2024 om 10:16

Mwa, ik verwacht eigenlijk dat de transfersom weleens lager kan gaan uitvallen gezien hij komende zomer nog een jaar contract heeft. Er werd nu met name hoog geboden omdat het om een last-minute wintertransfer ging en de speler direct inzetbaar is.

2 februari 2024 om 10:28

Ver naar beneden zal het niet uitvallen, mits hij een beetje in vorm blijft. Dat is geld dat je prima kan missen als dat betekent dat je in de eredivisie blijft en dus het geld wat daarmee binnen komt.

2 februari 2024 om 10:38

Tot het moment dat je van de zomer uit clubs kan kiezen waar je niet heen wil en om er dan nog een jaar Excelsior aan vast te plakken en daarna voor niks de deur uitlopen

2 februari 2024 om 10:55

Dries heeft zich altijd professioneel opgesteld, zou niet weten waarom dat nu opeens anders zou zijn.

2 februari 2024 om 13:48

J3ro3ntj33_@ ik denk dat Excelsior hier de grote winnaar is.

Er zijn geen winnaars. Excelsior had beter moeten weten. Een versterking daar moetje veel eerder mee beginnen. Psv had pech dat Noa langere blessure ging krijgen. Voor de blessure van Noa wilde Yorbe graag weg wegens te weinig speeltijd.

2 februari 2024 om 09:21

Feyenoord en psv gaan zich deze zomer natuurlijk niet opnieuw melden. Ze konden beide in het buitenland niet op tijd een speler halen. Driouech was gewoon een nood oplossing voor beide clubs. Alleen vind ik dit wel zonde van die jongen die gewoon misbruikt is. Hopelijk pikt twente hem in de zomer gewoon op. Waar hij gewoon een basisplaats krijgt.

2 februari 2024 om 09:25

Hoezo misbruikt? PSV wilde volgens mij meer dan 4 miljoen voor hem betalen op een laat moment wel is waar, maar misbruikt vind ik dan toch erg overdreven. Het is ook zijn eigen club die geen vervanger kan vinden.

2 februari 2024 om 09:36

Psv had alleen maar interesse, omdat ze niks anders konden vinden in zo'n korte tijd. Het was gewoon paniek bij psv gisteren. In een normale transferperiode had psv geen interesse getoond. Dan vind ik gewoon dat hij misbruikt is, omdat ze bij psv het niet helemaal op orde hebben. Het verdiend geen schoonheidsprijs.

2 februari 2024 om 09:43

Onzin PSV wilde miljoenen betalen. Dat doen ze heus niet zo maar. Vind dit wel heel makkelijk van jou. Met jou woorden zou ik ook kunnen zeggen dat alle spelers buiten de eerste 15-16 spelers misbruikt worden.

Of ze in een normale transferperiode geen interesse zouden hebben vind ik niet heel relevant. Een recordsom en een dik salaris en dan kom jij aan met misbruikt.

2 februari 2024 om 09:56

Je haalt toch altijd een speler omdat die speler op dat moment de beste speler is die je kunt halen met de middelen die beschikbaar zijn?

PSV heeft Lang in de zomer gekocht omdat ze Mbappe niet konden betalen. Is Lang dan ook misbruikt?

2 februari 2024 om 10:01

Misbruikt? De transfermarkt ging op op 1 januari. PSV en Feyenoord konden vanaf die datum bieden op deze speler. Maar dat gebeurde niet, men wachtte tot de vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

Dan ontstaat er een probleem, Excelsior kan geen vervanger meer halen in de korte tijd en werkt daarom niet mee aan een transfer.

2 februari 2024 om 10:50

Ja tuurlijk klopt dat en als je zo laat gaat handelen loop je het risico dat dit gebeurt. Dat begrijpt echt iedereen.

Maar dat is nou eenmaal wel de voetballerij en om dan te doen of een speler misbruikt is, vind ik nogal ver gaan.

2 februari 2024 om 11:45

Maar op 1 januari raakte Noa nog niet geblesseerd, ook voor Vertessen kwam pas heel laat serieuze intersse. Daarvoor was er geen noodzaak.

Feyenoord had 3 spelers op het ook waarbij deze speler niet voorkwam. Toen een dag voor het sluiten van de transfermarkt 100% duidelijk was dat geen van de beoogde verstrekkingen haalbaar was, probeerde men Psv af te troeven. Gelukkig is dat om welke reden dan ook niet gelukt. Geef Sauer de kans.

Ook bij jouw club zeg ik, verkoop Forbs en geef Godts de kans. Is nu geblesseerd, maar beide gastjes hebben de potentie om uit te groeien tot publieklievelingen.

2 februari 2024 om 09:37

Omdat het om de beste en mooiste club van Nederland gaat, en nee, dan bedoel ik niet Excelsior. En ook niet Feyenoord..!

2 februari 2024 om 09:51

@psvgillingham,

Ajax is op geen enkel moment geïnteresseerd geweest hoor.

2 februari 2024 om 09:53

Maar dan heb ik geen idee over welke club je het hebt.

2 februari 2024 om 10:07

Gevalletje kleine zaakwaarnemer ruikt kans om publiciteit te pakken.

Klinkt alsof ‘ie de aandacht en volgersgroei op social een heel aangenaam extraatje vind van z’n vak, eigenlijk.

2 februari 2024 om 09:19

Geef hem eens ongelijk

2 februari 2024 om 13:21

Meest nutteloze toevoeging aan bovenstaande bericht. Hij is zelf gevraagd om live een reactie te geven, wat ook volkomen logisch is gezien de soap rondom de speler.

Duidelijk verhaal, klinkt ook logisch en geloofwaardig imo. Stuk logischer dan dat verhaal van Marco Timmer van VI. Die had het erover dat het geduld van PSV op was, en dat die de stekker eruit hadden getrokken. Kan mij voorstellen dat ze het wel beu waren, maar weinig geloofwaardig dat die na eerst afhaken, daarna terugkomen voor veel hoger bedrag, en dan 2h voor de deadline op eens geen geduld meer zouden hebben. Met die voorhistorie zing je die laatste 2h ook wel uit, hoe frustrerend ook.

En hij had het ook over 'een stoere instagrampost van de zaakwaarnemer'.

Als ik die hierboven zie, is het vooral een onschuldig berichtje, zit weinig stoerdoenerij bij. Je zou toch verwachten dat zo'n Marco Timmer wat neutraler en objectiever naar de situatie kijkt, maar schijnbaar kijkt hij er toch meer naar als een fan die teleurgesteld is dat het niet doorgaat.

2 februari 2024 om 09:24

Is toch niet zo gek dat de stekker eruit getrokken is? Als PSV hem niet mag keuren dan houdt het op he. Je hebt daar toch tijd voor nodig en 2 uur voor de deadline lijkt mij dan toch wel een beetje het laatste moment. Dus begrijp niet wat PSV in die laatste 2 uur nog had kunnen doen volgens jou.

2 februari 2024 om 10:22

Beetje dubbel, mss als de zaakwaarnemer gewoon een duidelijke voorkeur had aangegeven, had het helemaal geen strijd hoeven zijn tussen Feyenoord en PSV. Ik krijg hier toch wel het gevoel bij dat met name de inmenging van Feyenoord de boel enorm heeft vertraagd, aangezien zij met Sauer een waardige (tijdelijke) vervanger konden aanbieden. Het komt allemaal een beetje over alsof daar ook de voorkeur van Excelcior maar uitging, maar de speler naar PSV wilde.

Allemaal speculeren natuurlijk, maar een zaakwaarnemer kan daar wel een grote inspelen om iig een van de transfers te laten lukken.

2 februari 2024 om 10:40

Ik denk niet dat door Feyenoord de boel vertraagd is. Excelsior zal toch niet alleen op Sauer gegokt hebben maar de hele dag op zoek zijn geweest naar een vervanger. Kreeg eerder het idee dat zij liever zaken deden met PSV, omdat zij meer wilde betalen. Een vervanger vinden op zo'n korte termijn is gewoon niet gelukt. Dat is gewoon een voorwaarde geweest van Excelsior.

Echt zuur voor deze speler maar begrijpelijk van Excelsior. Neem aan dat de Excelsior-supporter ook blij is dat er gekozen is voor het sportieve i.p.v. geld. Als er geen vervanger gehaald kan worden, dan houd het op. Speler weet in ieder geval dat Excelsior bereid was mee te werken dus hopelijk is hij snel over de teleurstelling heen om zijn club verder te helpen in de strijd om degradatie.

Het is voor de speler het meeste zuur denk.

Feyenoord snap ik in deze echt niet. Je zou spelers gaan wisselen ik geloof best dat Sauer bij excelsior meer minuten zou maken, maar is Driouech nu echt zoveel verder?
Ik zou Sauer graag meer bij Feyenoord in het veld willen zien staan.
De keren dat die op links heeft gespeeld kwam er altijd dreiging vanaf.
Ik zag deze voor Feyenoord echt als een paniek aankoop..

Voor PSV denk ik mooi handelswaar. Voor 4 mil kopen lang contract dus bij een goed half seizoen of seizoen volgend jaar voor mooie prijs verkopen. Tis geen PSV basis speler

2 februari 2024 om 09:19

Sauer moest eerst bijtekenen voordat hij verhuurd mocht worden, dat was te kort dag, waardoor Feyenoord hem niet wou laten gaan. Daarnaast wou Excelsior hem voor 1.5 jaar huren en Feyenoord wou enkel 0.5 jaar.

2 februari 2024 om 09:27

Helemaal mee eens,

Het meeste zure voor de speler en waarom willen wij als Feyenoord ermee gaan bemoeien.

Ik denk dat het jammer is dat wij die Uruguayaan niet hebben vastgelegd. Daarnaast hebben we Dilrosun kunnen verkopen dat is een goed punt. Voor nu heb je genoeg buitenspelers nog, met Paixao Ivanusec Sauer Jahanbaks Minteh eventueel Stengs en misschien Slory er bij betrekken?

Als er een buitenspeler komt, dan heb ik dit keer liever een kwalitatieve goede speler. Die er gelijk staat, we hebben geen kwantiteit nodig meer. Slot moet ook Paixao op RB zetten en met Ivanusec gewoon beginnen. Als hij wat vertrouwen krijgt, dan komt het wel goed. Het kan toch niet zo zijn, zijn 1e paar wedstrijden was hij gelijk meest gevaarlijke speler. En nu geeneens inval materiaal?

2 februari 2024 om 10:41

Eigenlijk ben ik stiekem ook wel heel benieuwd hoe Feyenoord heeft gehandeld op de transfermarkt en waarom ze Sauer niet gewoon meer minuten in het eerste gunnen. Slot heeft het altijd over de financiële verschillen en het verschil op de vleugels, maar PSV had tot voor kort met Vertessen en Bakayoko gewoon twee academy spelers in de basis staan…

Daarnaast, die Luciano Rodrigues scheen afgelopen zomer al in de belangstelling te staan van PSV als vervanger van Bakayoko, maar dat bleek al heel snel zo ingewikkeld, dat het nooit concreet is geworden. Ten Kloese zou al moeten geweten hebben dat de kans heel klein zou zijn dat zo een transfer op korte termijn afgerond kan worden.

Zonder dat er daadwerkelijk transfers zijn geslaagd bij zowel PSV als Feyenoord vind ik het toch wel interessant hoe beide TD’s hebben gehandeld deze window. Dat Vertessen verhaal is achteraf ook best bijzonder slecht gehandeld. Je kan ook zeggen: “ niemand vertrekt en in de zomer gunnen we je een transfer”. Duidelijke taal lijkt me.

2 februari 2024 om 11:30

Enige wat ik met Vertessen vond, je laten hem keuren en je bent er over eens over de transferbedrag. Hij is al daar, laat hem dan gaan.

Of wat jij zei, gelijk aangeven niemand vertrekt. In de zomer gunnen wij jou een transfer.

Slot, is het beste wat Feyenoord is overkomen hé.
Alleen zijn wisselbeleid en zijn tactisch aanpak denk ik soms waarom doe je dat. Nieuwkoop deed zijn taken goed tegen PSV, en daarna gelijk ophouden met het trucje.
Het zal Ivanusec ook mentaal niet goed doen, als hij ziet dat een rechtsback op een rechtsbuiten positie mag spelen. Vorige seizoen herinner ik me juist dat Paixao goede voorzetten gaf op Gimenez op rechts. Gimenez heeft ook een booster nodig met doelpunten. Ongelofelijk dat het allemaal soms mis loopt bij hem.

2 februari 2024 om 13:50

@fckorsou, Vertessen is nooit basisspeler geweest. Die jongen is inmiddels al 23 en heeft nog geen 3000 minuten bij PSV gespeeld.

2 februari 2024 om 09:32

Voor ons was het echt een overbodige aankoop. Je hebt eventueel een rechtsbuiten nodig en dan kom je opeens weer aan met een linksbuiten die niet eens beter is dan Sauer.

Volgens 1908 gaat Feyenoord weer praten over Rodriguez. Zou mooi zijn als hij van de zomer komt. Voor nu lekker Ivanusec op links en Paixao op rechts.

2 februari 2024 om 09:59

@MR En @arsneal

Ik denk wel dat je nu kan zien dat je een echte TD mis.
Ten Kloesse kan zich in een belangrijke periode niet volledig vast pinnen op een transfer periode.

Vooral zuur voor Driouech zelf. Kunnen na dit bericht in ieder geval de opmerkingen die ik gisteren las dat PSV schandalig handelde weer in de prullenbak. Ik heb geen idee of PSV in de zomer terug gaat keren voor hem, wellicht dat er dan ook andere opties beschikbaar komen

2 februari 2024 om 09:53

Exact. Hoe vaak ik gisteren wel niet gelezen heb dat die zogenaamd warme club PSV onmenselijk heeft gehandeld. Blijkt het achteraf toch ineens (goh) allemaal weer een stuk genuanceerder te liggen.

2 februari 2024 om 10:16

Want met die jongen in Berlijn ging lekker makkelijk wil je zeggen ... daar ging het toch om met warme club ens ? Niet over Driouech ?

"de naam 'driouech' was waarschijnlijk de meest voorkomende in de sportmedia op Deadline Day."

Voetbalmedia, denk ik.
Want elders speelde ook iets rond de naam "hamilton" en die kwam werkelijk overal langs.

Ik ben benieuwd of Driouech zijn status kan volhouden en komende zomer alsnog de overstap kan maken.

Deze meneer is hard bezig om zijn straatje schoon te vegen maar zijn eigen acties hebben ook niet echt geholpen. Op deadline day nog een leuke Instagram posten over Feyenoord terwijl je enige focus zou moeten zijn om de deal rond te krijgen. Uit paniek om 19:00 naar Eindhoven rijden, terwijl je misschien de partijen al had kunnen bewegen om de testen eerder in te plannen. Zijn speler stond nu gewoon voor jan * in Eindhoven, en dan had hij moeten zien te voorkomen. Dat had nooit gebeurd bij een goede zaakwaarnemer.

2 februari 2024 om 10:04

De post ging niet over Feijenoord toch maar het kaartje van Feyenoord - PSV. Buiten de vraag of hij dat moet doen was het een mooie toevalligheid.

Op zich logisch dat Excelsior een vervanger wil. Wat ik maar niet begrijp waarom dit soort dingen allemaal in de laatste uren moet, niet alleen hier in Nederland, het is overal. Doordat Nederland qua clubs niet bij de topcompetities hoort , bungel je dus wat verder naar onder als het gaat om het zoeken naar een vervanger voor een weggekochte speler.

2 februari 2024 om 10:26

Het probleem is elke keer de transfer carrousel. Club A haalt een speler van club B. Club B begint te zoeken naar een vervanger en gaat bieden bij club C.

Gaat de deal van club A met club B niet door, dan is er ook geen deal tussen club B en club C.

Dat was hier ook zo, Noa Lang raakte geblesseerd maar Vertesse werd net verkocht. Dan zoekt PSV alsnog snel een vervanger van Vertesse. Maar omdat ze bieden op een speler die ook bij Feyenoord op de lijst staat, begint ook Feyenoord zich ermee te bemoeien.

Dan gaat Excelsior op haar beurt weer op zoek naar een vervanger. die ze alleen willen hebben indien ze Couhaib Driouech verkopen, anders niet.

Feyenoord komt erachter dat de deal met PSV waarschijnlijk en kiest er dan liever voor om komende zomer zaken te doen met Excelsior, voor nu haken ze af.

PSV wilde Vertesse niet meer laten gaan maar na gedoe met de desbetrefende speler laten ze hem toch maar gaan.

Al die zaken zijn dus aan elkaar geknoopt.

2 februari 2024 om 16:11

Psies wat ik zeg. Maar als die "kettingreactie" nou eens 1 januari gestart wordt dan komen ze er wel uit, hebben ze allemaal tijd genoeg.

Wel een hele nette professionele reactie van de zaakwaarnemer

Ik denk dat uiteindelijk PSV er het beste uit is gekomen, zoveel geld neertellen omdat het slap handelde inzake Vertessen was de eerste flater geweest van Stewart. Heel jammer voor Driouech, die had reuzestappen kunnen maken in zijn carriere en toch ook heel jammer voor Excelsior die feitelijk gokten op een deal met Feyenoord ipv PSV. Alleen maar verliezers in deze soap, maar nogmaals , PSV heeft talenten die aan kunnen sluiten en ook stappen willen maken. Het gaat tenslotte om de backup functie voor Lozano, Lang, Bakayoko en Tillman, daar betaal je geen miljoenen voor, daar zet je je jeugd in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren