Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemer bevestigt: Ajax doet opnieuw succesvol zaken in Brazilië

Laatste update:

De overgang van Giovanni Manson Ribeiro naar Ajax zat al even in de pijplijn, maar wordt woensdagavond ook bevestigd door diens zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci. De belangenbehartiger van de achttienjarige aanvallende middenvelder geeft tegenover Gazeta Esportiva aan dat met de Amsterdammers een overeenkomst is bereikt.

Giovanni zal 'waarschijnlijk' voor vijf seizoenen tekenen in de Johan Cruijff ArenA, zo luidt de mededeling van Bertolucci aan de Braziliaanse krant. De nummer tien komt transfervrij over van Santos, waar zijn (jeugd)contract in januari verliep. O Peixe deed verwoede pogingen om de aflopende verbintenis van Giovanni te verlengen, maar de jeugdinternational van Brazilië had zijn zinnen toen al gezet op een overgang naar Ajax.

Vorige week woensdag kondigde Giovanni de transfer via zijn eigen Twitter-account al min of meer aan. De offensieve middenvelder plaatste een afbeelding van een vliegtuig op het platform en daarna een boodschap: "Het is erg moelijk om afscheid te nemen van de mensen van wie je houdt." Op die tweet werd massaal gereageerd door Ajax-fans, die hem welkom heten bij hun club.

De overgang van Giovanni naar Ajax kan nog een staartje krijgen, want Santos is furieus op de Eredivisie-club. Santos-voorzitter José Carlos Peres liet eerder al weten zich bedonderd te voelen door de Amsterdammers, die op deze manier geen transfersom hoeven te betalen. De Braziliaanse topclub, die nog altijd van plan is om een zaak bij de FIFA aan te spannen tegen Ajax, ontvangt overigens wél een opleidingsvergoeding voor Giovanni.

Het is de tweede keer in korte tijd dat directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax zaken doet in Brazilië. De hoofdstedelingen zijn naast Giovanni dicht bij het aantrekken van Antony, die voor maximaal 28 miljoen euro overkomt van São Paulo. De negentienjarige vleugelspits werd woensdagmiddag volgens Globo Esporte succesvol gekeurd in Brazilië en de officiële bevestiging van de transfer wordt dan ook spoedig verwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan me niet voorstellen dat het een staartje gaat krijgen, zeker omdat de speler al een jaar nietmeer speelt bij Santos en pas erna aan Ajax gelinkt werd. Speler en club kwamen er niet uit over contract, net als met 3 andere talenten, en na stoppen van onderhandelingen heeft hij nietmeer mogen spelen voor Santos. Na aflopen van jeugdcontract, 31 januari, toen hij 18 werd transfervrij en clubloos verklaard. Tenzij ze aan kunnen tonen dat Ajax al voor die tijd heeft gesproken over contract (lees benaderen) is er vrij weinig dat Santos kan doen. Momenteel is het een contractloze 18 jarige jeugdinternational van Brazilië die overal kan tekenen.

19 februari 2020 om 18:44

Veel van die gesprekken lopen van te voren al ( zonder dat de club daar vanaf weet). Hoofd van z'on speler wordt op hol gebracht en maken daardoor vaak een keuze die ze op dat moment het beste lijkt. Om op een leeftijd van 16/17 dan al z'on kans te zien, kiezen ze daar natuurlijk voor. En dat bij een club die ze waarschijnlijk van jongs af aan opgeleid hebben. Het mag, maar ik vind het altijd vervelend als er een speler niet bijtekent omdat ze ergens anders warm worden gemaakt.

19 februari 2020 om 18:48

Dat het gebeurd, zeer zeker. Maar het probleem is zoiets bewijzen. Enige ploeg waar hij voor zijn 17e gezien werd was Chelsea en die hebben handen eraf getrokken toen onderzoek gestart werd. Zou me niets verbazen als Danilo (ook oud Santos) zijn management deel ervan is geweest.

19 februari 2020 om 18:54

Zou zomaar kunnen. Het is in ieder geval niet de eerste en ook niet de laatste keer. En Santos zit met de gebakken peren omdat ze tijd hebben gestoken in iemand die nu transfervrij weg gaat. Zo zit het wel vaker in het voetbal, en dat gebeurt op ieder niveau, maar het is niet chique te noemen van de speler in kwestie.

19 februari 2020 om 19:04

Gingen vorig jaar geruchten dat Santos hem clausule van 100 miljoen wilde geven en langdurig aan zich wilde binden voordat hij met Brazilië o17 mee zou mogen naar Zuid-Amerikaanse kampioenschappen. Net als met 3 andere talenten, alle 4 wezen contract af omdat het ongunstige voorwaarden waren. Uiteindelijk met die andere 3 6/7 maanden geduurd voor ze eruit kwamen mbt contract. Giovanni zijn kant heeft onderhandelingen stop gezet en sindsdien heeft hij nietmeer gespeeld. Kort erna ging hij in Londen op foto met Hazard, mocht niet mee naar Zuid-Amerikaanse kampioenschap en werd hij aan Man U en Ajax (naast Chelsea, waar hij met 15 al eens was) gelinkt. Eind vorig jaar werd keuze voor Ajax bekend gemaakt en sprak voorzitter van Santos zich uit dat hij naar CAS wilde stappen. Als dat mogelijk was geweest was dat al lang gebeurd, nu is hij al weg bij de club. Is trouwens niet eerste speler laatste jaren die op minder goede voet is vertrokken bij Santos, ben benieuwd hoe dit afloopt. Zijn vader verwacht binnen enkele dagen dat hij kan tekenen dus dan moet alles in orde zijn gemaakt.

19 februari 2020 om 19:19

Wolterx dank voor de inhoudelijke informatie. Vanuit de voetbalzone reageerders ben jij een inhoudelijk goed op de hoogte "club watcher" van Ajax die goede inhoudelijke extra informatie biedt op het topic. Zo te lezen lijkt Santos dus een hele slechte zaak te hebben voor het CAS.

19 februari 2020 om 19:34

De details ervan zijn mij logischerwijs ook vreemd, als Santos aan kan tonen dat Giovanni op te jonge leeftijd benaderd is hebben ze wel een zaak. Dan loop je als club risico, alleen zoiets is lastig te bewijzen. Maar misschien weet de club dat wel te doen, als het simpel was had hij direct met 18 wel getekend lijkt me.

19 februari 2020 om 19:37

Helaas is dat het lot van veel clubs. Echter, zowel b.v. Ajax en PSV kennen ook de keerzijde van dit soort transacties. Nu haalt Ajax bijna kosteloos een talent op. Een andere keer vertrekt er een talent naar een andere (meestal Engelse) club. Het is dus eten en gegeten worden;-)))

19 februari 2020 om 20:27

Zes maanden voor het verstrijken van het contract mag een speler al benaderd worden.

19 februari 2020 om 20:34

Ook als de speler onder de 18 is?

19 februari 2020 om 22:28

MarcGorissen, je mag een speler van 15,5 benaderen voor eerste contract dus lijkt me wel, alleen is het nu een non-EU speler (of moet Portugees paspoort kunnen verkrijgen) en geen idee of daar anders is.

19 februari 2020 om 19:48

Wellicht met het oog op de toekomst beter om Santos te vriend te houden, ook al sta je formeel gezien in je recht. Oefenwedstrijdje organiseren tussen de clubs, en bij het volgende grote talent zit je daar als eerst aan tafel.

19 februari 2020 om 19:53

Ik betwijfel of dat een optie is, ze waren met Danilo al niet blij. Die sloegen ze stuk minder hoog aan. Santos wilt alsnog geld voor Giovanni omdat ze van mening zijn dat met 18 hij automatisch een contractverlenging kreeg. Maar dat lijkt op een wurgcontract, ben heel benieuwd hoe het exact af gaat lopen. Danilo zou ook gratis over zijn gekomen terwijl andere bronnen weer 2 miljoen claimen. Braziliaanse markt is vreemd, vrienden maak je er niet snel met clubs.

19 februari 2020 om 20:10

Volgens mij mogen clubs spelers altijd benaderen. Mits ze dat maar kenbaar maken bij de club waar de speler onder contact staat. De Fifa regulations zeggen letterlijk: A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another club if his contract with his present club has expired or is due to expire within six months.dus al zouden ze contact hebben gehad, zolang ze maar een brief hebben gestuurd is dat geen probleem.individuele bonden kunnen wel strengere regels hanteren voor binnenlandse transfers. De Nederlandse ken ik niet, maar in die van de FA hier staat inderdaad wel dat clubs ook toestemming moeten geven.

19 februari 2020 om 22:14

London, dit is 1 van de redenen waarom zaakwaarnemers bestaan. Die mag namelijk altijd met iedereen praten. Tenslotte heeft hij geen contract met een club en dus mag hij rustig clubs uit horen.

19 februari 2020 om 22:30

Alleen is Giovanni geen professionele voetballer aangezien hij een jeugdcontract had. Regels rondom jeugdspelers zijn op dat vlak strenger meen ik.

19 februari 2020 om 22:34

Dat weet ik eigenlijk niet. Ik weet wel dat de FA hier geen onderscheid maakt tussen contact tussen clubs en een speler of tussen clubs en de zaakwaarnemer van de speler (staat ook zo op geschreven). Dus zonder toestemming van de club waar de speler onder contact staat mag hier in een club met interesse geen van beide benaderen.maar de Fifa regels zeggen hier inderdaad niet expliciet iets over. Ik weet alleen niet of bij zaken die hier over gespeeld hebben ze geoordeeld hebben dat contact met de zaakwaarnemer het zelfde is als contact met een speler. Anders kunnen ze die regel niet zo goed schrappen.

19 februari 2020 om 22:39

@ Wolter In principe niet.er is een heel hoofdstuk over bescherming van jeugdspelers met als basis standpunt dat ze onder de 18 geen internationale transfer mogen maken.daar zijn een paar uitzonderingen op. (zoals spelers binnen de EU, spelers waarvan de ouders verhuizen, spelers die bij een grens wonen, dat soort zaken).maar er staat niets over het hebben van contact met spelers onder de 18 .

19 februari 2020 om 22:42

@ wolter en daarnaast staan er ook bepalingen over vergoedingen e.d. voor jeugspelers als compensatie voor de opleiding. Overigens maakt het ook nog uit of hij een jeugd of amateur contact had. niet voor het mogen benaderen, wel voor de vergoeding.

19 februari 2020 om 23:02

Opleidingsvergoedingen hangen van veel elementen af. Zelfs niveau van opleiding volgens een extern orgaan die dat moet beoordelen met een bepaalde status. Internationale opleidingen zorgt voor hogere vergoedingen. Daarom is het duurder als een speler van Ajax naar Man U gaat dan van Almere naar Ajax, buiten contract om. Maar in de regels verwijzen ze naar "a professional" dat is Giovanni niet aangezien hij nooit een profcontract heeft gehad. Daarom weet ik niet of die regels betrekking tot hem (lees: spelers met jeugdcontract) hebben. Regels rondom internationale overstappen zijn redelijk duidelijk. Verhuizen om niet voetbalgerelateerde redenen (Pynadath van Real Madrid naar Ajax, zijn moeder haar bedrijf ging van Madrid naar ergens in Noord-Brabant) of geografische ligging (Twente, PSV, Limburgse clubs vooral) zijn daar meest logische redenen voor inderdaad.

20 februari 2020 om 00:38

Jammer dat het niet gaat over de speler zelf. Hoe goed is hij? 1.76 en 60 kg. Iedereen wilde hem hebben. Ben benieuwd. Wel leuk voor Danilo en Anthony nu Neres lijkt te vertrekken. De filmpjes geven mij niet echt een goed beeld en van Danilo ben ik ook niet echt onder de indruk. Of die het haalt naar Ajax 1 is nog lang niet zeker. Iemand meer info over zijn kansen? Is het een uitzonderlijk talent?

20 februari 2020 om 08:58

" De filmpjes geven mij niet echt een goed beeld en van Danilo ben ik ook niet echt onder de indruk. Of die het haalt naar Ajax 1 is nog lang niet zeker. Iemand meer info over zijn kansen? Is het een uitzonderlijk talent? ". Voor de kansen van een speler op een plaats bij de selectie is het volstrekt irrelevant of supporters het in hem zien zitten en is louter van belang dat zijn coach dat doet. Danillo is een tijdje geblesseerd geweest en sinds zijn terugkeer is duidelijk een opgaande lijn te bespeuren en kennelijk denkt de coach daar ook zo over, de laatste twee wedstrijden zat hij immers gewoon bij de selectie. Veel supporters hebben wensen die volstrekt onhaalbaar zijn voor een club met een begroting als die van Ajax en willen een selectie die louter en alleen uit Tadics, Blinds en Neressen bestaat. Dat kan Ajax zich onmogelijk permitteren met een relatief lage begroting en bovendien willen spelers van het kaliber dat ik heb opgenoemd altijd spelen en nemen echt geen genoegen met een plaatje op de bank in onze minicompetitie. Daarom zal Ajax naast de sleutelspelers altijd aangewezen zijn op spelers als Veldman en Danillo en kan de club het zich niet veroorloven om de neus op te halen voor dat soort spelers, zoals bepaalde supporters doen.

20 februari 2020 om 08:40

" Tenzij ze aan kunnen tonen dat Ajax al voor die tijd heeft gesproken over contract (lees benaderen) is er vrij weinig dat Santos kan doen. Momenteel is het een contractloze 18 jarige jeugdinternational van Braziliã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â« die overal kan tekenen ". Zo simpel is het niet. De regel die je opnoemt, geldt voor spelers met een volwaardig profcontract en dat had Giovanni volgens mijn informatie niet. Een volwaardig profcontract houdt in dat er een tegenprestatie tegenover staat in de vorm van een salaris en dat was in dit geval niet zo. In dit geval gaat het dan ook niet om het contract, maar om de vraag of je een speler van buiten de EU mag benaderen als die nog geen 18 jaar is. Je mag een speler van buiten de EU immers pas een contract aanbieden als hij 18 is. Maar uit de regels blijkt niet duidelijk dat je hem niet voor die tijd zou mogen benaderen om je interesse kenbaar te maken. Aan die eerste regel heeft Ajax zich netjes gehouden, aangezien de contractbesprekingen pas zijn opgestart nadat de speler 18 jaar was geworden. Volgens de regels mag je een speler die nog een contract heeft ook als dat contract nog jaren doorloopt, overigens gewoon benaderen. Voorwaarde is dat je dat wel schriftelijk aan zijn huidige werkgever meldt. Wat niet mag is met die speler onderhandelen over een contract zonder de toestemming van zijn huidige werkgever, tenzij zijn huidige contract op korte termijn afloopt. Die werkgever kan een speler van wie het contract nog jaren doorloopt, natuurlijk verbieden om met een andere club te praten, maar het is heel moeilijk om af te dwingen dat hij dat verbod ook na komt. Dan zou je overtreding van dat verbod moeten sanctioneren bijv. door een speelverbod, maar daarmee schiet een club zich vooral in de eigen voet. En ik kan me niet voorstellen dat een speler zich laat weerhouden door een geldboete als hij een vertrekwens heeft. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Ajax gestraft gaat worden en als dat wel het geval is, zal het om een relatief lichte straf zijn. Wat ook van belang kan zijn, is dat Ajax de speler niet zelf heeft benaderd, maar dat Giovanni door zijn zaakwaarnemer bij diverse clubs is aangeboden, waaronder Ajax. Het is niet duidelijk of andere clubs daar ook op zijn ingegaan.

Prima aankoop. Zal bij Jong Ajax beginnen en vanaf daar proberen om aan te sluiten en door te breken in Ajax 1. Heb weleens wat beelden van hem bekeken op Youtube en is een goede en technische nummer 10, lijkt qua speelstijl wel een beetje op Philippe Coutinho (en nee, ik schrijf nergens dat hij de nieuwe Coutinho is). Punten die hij wel moet verbeteren, zijn dat hij voor een aanvallende middenvelder wel wat meer goals mag en moet maken en dat hij fysiek wel wat sterker moet worden. Maar beide punten zijn zeker nog te ontwikkelen bij hem, zeker het fysieke gedeelte op zijn leeftijd.

19 februari 2020 om 18:42

Zou me niets verbazen als hij bij de o19 start, hij is van 2002 (eerste jaar A dus) en heeft jaar niet gespeeld voor Santos en dus met een personal trainer zijn fitheid op peil gehouden. Daarnaast heeft de o19 een creatieve speler nodig na doorschuiven van de andere jongens.

19 februari 2020 om 19:29

Die jongen is net 18 en uitgegroeid, daar komen nog wel kilo’s bij van nature. Maar de goals... wat scoort hij nu dan? Als ik opzoek kan ik er niks van vinden. Ja een filmpje van 8 minuten, waarvan 4 minuten doelpunten van die jongen.

Nu dat deze jongen is gehaald, zou hij ook al dit seizoen wedstrijden mogen spelen? Ik weet namelijk niet zo goed of er veel verschil is tussen een transfervrije speler en een gekochte speler.
Alvast bedankt!

19 februari 2020 om 18:50

Ik kan geen concluderend antwoord geven aangezien ik niet weet of Santos hem in heeft geschreven voor dit seizoen (speelt en traint al iets van 10 maanden nietmeer maar had wel contract) maar als die hem niet in hebben geschreven gaat het niet over 'overschrijven' (dat tot 31 januari kon) maar over 'inschrijven' dat normaal altijd kan.

Samba in Amsterdam, neem ook wat vrouwen mee voor de boeren!

19 februari 2020 om 19:20

Zijn vriendin is in Brazilië gebleven, wie weet komt die ooit nog na.

Ajax moet alleen wel op gaan passen dat het niet elke vertrekkende speler gaat vervangen voor een Zuid-Amerikaan. Het wil niet zeggen dat het gebeurt, maar ze shoppen inmiddels wel erg vaak over de Europese grenzen en te veel buitenlandse invloeden is ook niet goed. Dat merk ik dit jaar bij FC Twente ook heel duidelijk waar spelers elkaar te vaak niet begrijpen en de verschillen soms te groot zijn.

19 februari 2020 om 19:56

Voorheen waren het steeds spelers vanuit Scandinavie die zowel voor de jeugd als het eerste werden aangetrokken. Toen hoorde je niemand. En nu het Zuid-Amerikanen zijn, moeten we ineens oppassen dat het er niet teveel worden. Liever voltreffers zoals Nico, Martinez en Neres dan de Fischers en Andersens van deze wereld. Zuid-Amerikanen brengen karakter en temperament en dat is iets wat een topclub in NL vooral in Europa heel goed kan gebruiken.

19 februari 2020 om 20:31

Joh, doe eens rustig. Ik heb het niet specifiek over Zuid-Amerikanen, maar in de huidige context noem ik hen omdat Ajax daar veel scout de laatste jaren. Bovendien zijn de verschillen tussen Scandinavie en West-Europa relatief klein waardoor de meesten van hen met een jaar de taal al spreken en zich bovendien direct verstaanbaar kunnen maken met de Engelse taal. Je snapt dat toch zelf ook wel? Verder gaf ik een voorbeeld waar er te veel Spanjaarden zijn, gewoon Europeanen. Te veel van een andere nationaliteit als ze de taal niet spreken en ook geen Engels kennen zorgt voor problemen. Dat was vooral de boodschap van mijn betoog. Dat heeft vooral met communicatie te maken, niet met zaken als temperament of uberhaupt technische kwaliteiten...

19 februari 2020 om 21:12

Hey Sirius, doe eens rustig. Niet zo kritisch zijn. Daar houden we niet van. Je snapt toch wel dat dit het volgende zuid Amerikaanse wereld wonder is waarvan we niet te veel mogen verwachten omdat hij eerst moet aclimatiseren. Maar je mag best wel kritisch zijn op ithaharens, Stengs, badou’s van deze wereld.

19 februari 2020 om 21:20

@ Sirius Voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit waar spelers vandaan komen, of welke nationaliteit oververtegenwoordigd is, kwaliteit staat bij altijd voorop. Met daar direct naast op dezelfde plaats dat er altijd 1 of meerdere spelers vanuit de opleiding (kunnen dus ook terug gekomen spelers zijn) ook bij de selectie zitten. Qua aantallen wil ik mij daar ook niet echt over uit laten want ook voor onze eigen talenten en terugkerende spelers geldt dat kwaliteit altijd de doorslag moet geven. En we geen mensen moeten opstellen om het opstellen. Combineer dat met gezonde internationale sportieve ambities, en het altijd de doelstelling moet zijn om verzorgd aanvallend voetbal te spelen (al kun je je gerust weleens aanpassen) ben ik als Ajacied tevreden. Uiteraard ben ik blij dat in zo'n kort tijd bestek twee mooie Braziliaanse talenten voor ons gekozen hebben.

19 februari 2020 om 22:18

@Sirius, je hebt gelijk hoor dat niet elke spelers gelijk met een zuid Amerikaan vervangen moet worden. Schuurs, Pierie, Castillo, Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp en Lang zullen als Nederlander een kans krijgen om basis spelers te vervangen. Net zoals Brobbey, Taylor, Unuvar, Timbers. Ondertussen blijven Varela, Alvarez en Antony als zuid Amerikaan bij de selectie.

19 februari 2020 om 22:43

@mv010. En of dat mag. Zijn we namelijk ook op Dest, Schuurs en Gravenberch. Waarbij Gravenberch momenteel heel duidelijk een samenvattingen voetballer is, en laat Stengs nou precies hetzelfde zijn.

Toen PSV in zuid amerika bezig was, was het een koopclub en een handelshuis. En nu ajax het doet is het prima en vooruitstrevend bla bla bla....hypocriet.

19 februari 2020 om 22:46

Want ze kopen alleen Zuid-Amerikanen en er breekt geen enkele jeugdspeler door? Zie de ene na de andere speler vanuit Jong Ajax kansen krijgen met als meest recente Traore. Daarvoor al Dest en Gravenberch. Zelfs lang heeft een kans gekregen voordat hij verhuurd werd.

Ajax word een beetje zuid Amerikaans met 2 Argentijnen 3 Brazilianen en 1mexicaan... al is de kans natuurlijk groot dat tagliavico vertrekt deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren