Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi probeert Sergiño Dest op opvallende positie: ‘Positieve conclusies’

Laatste update:

Xavi had dinsdagavond tijdens het oefenduel tussen Barcelona en Boca Juniors (1-1, 2-4 na strafschoppen) een verrassende positie in petto voor Sergiño Dest. De vleugelverdediger werd als linksbuiten geposteerd, een positie waarop hij eerder enkele wedstrijden in de Onder 19 van Ajax speelde. Xavi toonde zich na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd ter ere van Diego Maradona niet geheel ontevreden over wat hij gezien had.

“We hebben veel spelers op posities gezien waarop ze normaal niet spelen. Alejandro Baldé als vleugelaanvaller, Yusuf Demir als middenvelder, Philippe Coutinho als valse spits, Dest op een positie die hij niet gewend is. De jonge spelers waren goed en speelden met zelfvertrouwen. Nieuwe posities en positieve conclusies. Ondanks dat we na strafschoppen verloren, ben ik tevreden. Dit was een goede test, dat is belangrijker dan het resultaat”, zo tekenen Sport en Mundo Deportivo op uit de mond van Xavi.

“Spelers die normaal weinig spelen, zoals Neto en Riqui Puig, haalden ook een goed niveau. Het belangrijkste was om hier minuten te kunnen maken”, vervolgt de trainer van Barcelona. Hij was in het bijzonder te spreken over Dani Alves, die in de Saudische hoofdstad Riyad zijn rentree in het shirt van Barcelona maakte. “Zijn rentree was heel positief voor het team. Iedereen heeft gezien dat hij een sensationele speler is, die de teamgeest verhoogt en karakter aan de ploeg toevoegt.”

“Ik ben daar uiteraard ook verantwoordelijk voor, maar zijn komst en zijn ervaring zal ons enorm helpen. Hij kan veel bijdragen”, benadrukt Xavi. De trainer van Barcelona werd tevens nog gevraagd naar de winterse transferwindow. “We zullen zien wat er gaat gebeuren. Veel hangt af van ons salarisbudget en de Financial Fair Play-regels, want we staan er in dat opzicht niet best voor. We zullen proberen om het team te versterken, zoals we met Dani gedaan hebben. Ik had geen twijfels toen we de kans kregen hem binnen te halen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit makkelijk clicks proberen te krijgen of ligt het aan mij? Want Dest heeft toch meer dan eens op de linksbuiten positie gestaan bij Barca? Niets nieuws meer of zie ik wat over het hoofd?

15 december 2021 om 08:37

@maurootje

Het ligt aan jou helaas. Dest heeft wel eens linksachter gestaan , maar nooit linksvoor bij Barça. Ik vond hem vrij aardig spelen, maar ik neem aan dat wij nog altijd hoger mikken dan Dest op linksvoor.

15 december 2021 om 08:38

Ik volg Barca amper maar was dat niet op rechtsbuiten? Hij speelt doorgaans op rechtsback namelijk.

15 december 2021 om 08:42

Ah, dat zal het zijn. Rechtsbuiten. Dan heb ik niets gezegd

15 december 2021 om 08:51

Denk dat ik wellicht je verwarring begrijp, hij heeft weleens als linkervleugelverdiger gespeeld onder Koeman, waarin hij vaak ook op de linksbuiten positie terechtkwam.

15 december 2021 om 09:02

Bij veel voetbalnieuwssites staan de opstellingen vaak verkeerd. Wanneer Barcelona bijvoorbeeld 532 speelde, stond Dest op de rechtsbuiten of linksbuiten positie gepositioneerd in een 433 opstelling. Dit viel in de praktijk dan anders uit waardoor hij meer als een vleugelverdediger speelde.

Van de zomer zijn Mazraoui, Azpilicueta en Gaya allen transfervrij beschikbaar lijken mij allen prima opties. Dan kun je Dest en wellicht Alba kwijt voor wat geld. Onana leek ook vrij geïnteresseerd in een terugkeer, wellicht kun je Ter Stegen ook voor wat geld kwijt. Doorselecteren en zsm.

Pique, Busquets, Coutinho, Umtiti en Lenglet zou ik graag zien vertrekken in de zomer. Pique schijnt te stoppen. De rest kwijt raken zal wel lastig zijn vanwege hun hoge salarissen. We zullen het gaan zien.

15 december 2021 om 08:43

Lijkt me ook dat Tagliafico beschikbaar zal zijn en denk dan ook niet dat hij veel zal gaan kosten. Hij en Mazraoui lijken me de beste opties voor de back posities vind je niet?

15 december 2021 om 09:07

Als je geen geld hebt dan kun je ook geen kleine transfer betalen.
Tagliafico zie ik niet richting Barca daarom gaan.

Of er moet een soort deal komen in de zin van...
Ajax zoekt een vervanger voor Haller en huurt De Jong voor een half jaar met optie tot..
Of Iñaki Peña wordt erbij beklonken, al zou Barca dat denk ik niet doen

15 december 2021 om 09:16

Nja geen geld? Barcelona had toch een potje van 20 miljoen waarmee ze konden werken, tagliafico lijkt me wel mogelijk om voor 10 miljoen euro of minder gekocht te worden.

15 december 2021 om 11:51

Maar waarom zou je de helft van je budget spenderen aan een speler terwijl je als team veel verder vooruit gaat door dat geld op andere posities te spenderen? Wordt Barca sterker door 10 miljoen aan Tagliafico te spenderen? Wellicht. Is dat de beste investering die je momenteel kan maken met dat geld? Absoluut niet.

15 december 2021 om 08:55

El_guaje het jammere is dat we al jaren roepen dat die en die weg moeten maar ervaring leert dat het bijna kansloos is. Spelers met dikke contracten willen niet zomaar weg. De erfenis van Barta volgt ons nog wel even een tijdje.

15 december 2021 om 09:04

Zeker daarom heb ik best respect voor Griezmann die had nog een contract tot 2024 wat ieder jaar met een bepaald aantal % zou stijgen maar hij vertrok toch. Zo’n Umtiti bijvoorbeeld lijkt bijna niet eens prof voetballer maar als hij naar zijn bankrekening kijkt lacht hij wel. Maximale wat ze kunnen doen is hem verhuren en % van zijn salaris betalen tot 2023. Lenglet tot 2026, crimineel gewoon wat Barto allemaal heeft gedaan.

15 december 2021 om 09:23

Jullie hebben er jarenlang de polonaise mee gelopen en alles was het beste van het beste en Barca was de top van de wereld en nu opeens is het een crimineel? Raar volk

15 december 2021 om 09:41

Ik had eerlijk gezegd sowieso geen normale normale reactie verwacht van iemand die Dirkie Kuyt “the best” vind. 😅

15 december 2021 om 09:59

Kuijt haal plz even een reactie er bij waarbij Barcafans hier de afgelopen jaren hebben geroepen dat Barta de beste van de beste is. Zelfs tijdens het winnen van de treble in 2015 waren er kritische geluiden over het functioneren van het bestuur.

15 december 2021 om 10:43

Griezmann is niet definitief weg hè? Atletico huurt hem gewoon een jaar.

15 december 2021 om 10:47

@lierse moet zeggen dat ik Griezman wel nog graag keer wil zien hoor bij Barca. Zet je een pure 9 (zie graag Cavani komen) en dan Griezman om hem heen. Hij heeft echt wel prima cijfers gedraaid bij Barca ondanks dat het niet helemaal er uit kwam.

15 december 2021 om 11:24

@lierse1997

Daar zit wel een verplichte koopoptie in van 40 miljoen euro.

15 december 2021 om 11:28

Tja, het aantal Barca supporters die tegenwoordig nog een normale reactie kunnen plaatsen op dit forum zijn ook nog maar op een hand te tellen.

15 december 2021 om 09:27

Mazraoui en Gaya zijn wel echt versterkingen voor ons. Gaya is al jaren een stabiele back bij Valencia en ook bij Spanje speelt hij altijd goed. Mazraoui vind ik voetballend echt ijzersterk. Heel sterk aan de bal en in de kleine ruimte. Maar daarnaast ook het loopvermogen en de drive om aanvallend continue zijn steentje bij te dragen. Verder heeft hij zich de laatste jaren ook ontwikkeld op het verdedigende vlak. Positioneel staat hij vaak goed en weet de ruimtes goed te bespelen. Azpilicueta zou als ervaren kracht en opvolger van Pique wel een toegevoegde waarde kunnen zijn. Maar toch moet er echt nog een goede centrale verdediger voor de lange termijn bij. Mingueza en Garcia vind ik ook 3x niks namelijk.

15 december 2021 om 09:49

@elguaje7 en Garrincha10

Ik zeg het , Barcelona moet voor elke transfervrije optie op de eerste rij staan.
In mijn droomwereldje spelen we volgend seizoen zoals in mijn opstelling staat.

Edit : Je kan Frenkie en Nico ook beiden wisselen van plek.

What the hell, ik ben Pedri gewoon vergeten :D. Pedri dus op de plek van Gavi en Gavi kan doorheen het jaar rouleren met Frenkie en Pedri.

Onana
Mazraoui
Christensen
Araujo
Gaya
Frenkie
Nico
Gavi
Abde
Ferran/Aank
Olmo
15 december 2021 om 10:13

En Fati op de bank???

15 december 2021 om 10:16

Daarnaast verkoop je dus Ter Stegen? Passeer je Busquets, Alba, Piqué en Depay?

15 december 2021 om 10:21

Fcbinsider1899,

Pedri inderdaad uiteraard basis. Frenkie moet maar laten zien dat hij onbetwist basisspeler verdiend te zijn. Zoals het er nu naar uitziet zou ik Gavi zelfs de voorkeur geven. Maar dan wordt het wel erg jong, dus voor de balans begrijp ik je wel. En een Frenkie in goede doen is imo basisspeler. Abde ben ik wel voorstander van: heeft diepgang, snelheid, passeert makkelijk hij moet alleen koelbloediger in de afronding worden. Fati speelt bij mij wel ten alle tijden als linksbuiten. Olmo heeft niet die echte snelheid en diepgang, dat is meer een verkapte spelmaker die hangend vanaf links/rechts komt. Ferran mag van mij wel komen: die scoort makkelijk en rendeert zowel vanaf de vleugels als in de spits. Toch is de voorhoede matig bezet alsnog. We hebben echt een goede centrum aanvaller nodig. Haaland zou de droom kandidaat zijn maar is helaas niet haalbaar. Adeyemi van Salzburg of Alvarez van River Plate zie ik graag komen. Braithwaite mag als roulatie erbij blijven, maar als je hem en Depay kunt verkopen moet je dat doen.

15 december 2021 om 10:23



De Donnie,

ter-Stegen levert geld op en met Onana haal je transfervrij een jonge keeper die in vorm minstens top 10 van de wereld is. Ter-Stegen is al 2 jaar niet meer de keeper van weleer. Dus imo een puike plan. Busquets kan je er nog bij houden als rotatiespeler, maar Xavi moet nu snel aan de toekomst bouwen. Pique stopt waarschijnlijk. Depay kan je vast nog wel verkopen aan een subtopper. Alba is heel blessuregevoelig geworden. Met Gaya en Baldã© vang je dat goed op.

15 december 2021 om 10:26



@garrincha10

Haha!!! Ik vergeet ook gewoon het allergrootste talent van ons elftal. Ik schaam me :D. Tuurlijk speelt Fati elke wedstrijd als hij fit is. Ik zou hem miss zelfs in de punt zetten.

Edit : Adeyemi zou al akkoord zijn met Dortmund, dus dat wordt hem denk ik ook niet. Misschien inderdaad hengelen naar Julian Alvarez? Btw, Belotti is ook transfervrij einde van dit seizoen. Zou dat ook geen optie kunnen zijn?

15 december 2021 om 10:35

Belotti? Mwah dan zou ik liever voor Cavani gaan eerlijk gezegd. Die vind ik in de rol van echte targetman dan beter. Maar Alvarez schijnt Barca misschien te kunnen huren met verplichte optie tot koop. Gaat om een bedrag van rond de 20/30m. Is een echt meevoetballende spits. Doet het uitstekend bij River Plate iets van 18 goals in 21 wedstrijden. Heeft zelf ook wel oren naar Barca. Ik zou het in ieder geval toejuichen.

15 december 2021 om 10:51

@dedonnie

Ik was Fati helemaal vergeten, die speelt natuurlijk altijd.

Ter Stegen zou ik verkopen omdat hij nog wat zal opleveren en omdat je met een Onana niet echt achteruit gaat (Ter Stegen zijn huidige vorm is belabberd). Busquets zou ik beginnen rouleren, Pique zou volgend jaar misschien stoppen , Alba zou ik ook verkopen indien mogelijk (met Gaya ga je er niet op achteruit) en Depay mag op de bank zitten.

15 december 2021 om 10:52

@garrincha10

Cavani is ook een goede optie! Hopelijk kiest Alvarez ook voor Barcelona en zien we hem groeien tot een topspits?

15 december 2021 om 11:31

Helemaal eens man. En vooral die allerlaatste regel klopt als een enorm grote bus. Die twee kunnen er werkelijk geen hout van. Leuk, La Masia talenten, maar wel als ze echt talentvol zijn voor de top. Dat geldt niet voor die twee. Gauw van de hand doen!

15 december 2021 om 11:58

Ik zou allereerst gaan voor een centrumverdediger en een spits. Dat moet de prioriteit zijn.

Rudiger, Christensen of Romagnoli zijn degelijke opties achterin en voorin Cavani/dzeko voor de ervaring en Alvarez voor 20 miljoen voor de toekomst.

Als je verder inderdaad gratis spelers kunt binnenhengelen die je team sterker of minstens even sterk maken waardoor je spelers uit de huidige selectie kunt verkopen om financieel ruimte te creeeren zoals Onana en Mazraoui is dat inderdaad ook verstandig.

Ik zou ook kijken naar Zakaria. Type dat Barca nog niet heeft maar met zijn kracht en defensieve arbeid een mooie toevoeging aan dit middenveld dat vooral leunt op jonge, fijne spelers.

15 december 2021 om 13:00

Je kan wel voor iedere transfervrije speler vooraan willen staan. Maar vertel mij eens, waarvan moet het salaris aan de spelers betaald gaan worden? Barca moet nog steeds snijden het in het salarisbudget. Ik zou maar heel voorzichtig doen. Het behalen van de Champions League volgend seizoen is ook geen zekere zaak. Maar daar wordt wel op begroot. Het worden gewoon roerige tijden en ik denk dat Barca vooral aangewezen zal zijn op spelers uit eigen opleiding.

15 december 2021 om 09:42

Busqi moet echt blijven tot we een waardige vervanger hebben. Je ziet nog steeds dat we zonder hem geen link hebben naar onze verdediging. Altijd als hij eruit gaat zakt alles in elkaar.

15 december 2021 om 10:01

Goede reactie.

Onana zou inderdaad een serieuze optie kunnen zijn vanwege het feit dat hij een van de beste keepers ter wereld is, nog jong is, zelf naar Barca wilt en vanwege Ter Stegen die nog wat geld kan opleveren.

Pique en Alba mogen inderdaad weg. Busquets mag wel blijven want die is nog te belangrijk voor het positiespel en kan nog jonge spelers begeleiden. Lenglet mag inderdaad ophoepelen. Umtiti kan blijven mits hij met een salarisverlaging akkoord gaat.

Alleen Mazroui aantrekken lijkt me niet zo een goed idee, je wilt qua kwaliteit immers vooruit en niet achteruit... en Azpiliqueta is te oud.

Ook gewoon zo veel mogelijk jeugd laten doorstromen. Daar is het nu een uitstekend moment voor.

15 december 2021 om 10:25

@One-Kurd

Eerste deel ben ik akkoord mee.

Tweede deel ben ik akkoord mee ( buiten Umtiti dan, die moet gewoon weg)

Derde deel ben ik niet mee eens, Azpi is nog een uitstekende speler die zich wegcijfert voor het elftal, Mazraoui is transfervrij gewoon een uitstekende optie.

Jeugd doorstromen, daar hebben we op dit moment wel genoeg spelers van , je kan niet te jong gaan spelen ook niet. (ilias, Gavi, Nico, Minguëza, Araujo, Balde, Fati) Daarnaast hebben we nog Pedri, Eric Garcia, Abde, Jutgla. Een hele jonge kern, daar gaan we het moeilijk mee hebben als we alleen met jeugd gaan spelen.

15 december 2021 om 12:36

Van alle namen die je hebt opgenoemd vind ik Gaya de allerbeste. Dan kan alba lekker vertrekken. Of als D'est zich gewoon niet verder ontwikkeld, Alba behouden en Gaya op rechts proberen.

Dest is gewoon een miskoop gebleken vind ik, is gewoon niet goed genoeg om in de aanval te spelen en verdedigend is het al helemaal een drama. Maar ja dat wisten de meeste al lijkt me. Wel vindt ik dat hij de beste optie is voor rechtsback voor barca op dit moment omdat er gewoon niks beters loopt.

15 december 2021 om 09:28

Ja maar het lijkt me ook wel lastig voor een speler als Dest om in dit Barcelona te functioneren toch? Zoveel grotere namen uit vorm, club in crisis, coach weg, sterspeler tegen zijn zin in weg, etc etc. Ga dan maar eens presteren. Ik weet niet zo goed wat ik het niveau van Dest vind.

15 december 2021 om 09:38

Als Xavi vasthoudt aan 343 dan zie ik voor Dest weinig kansen. Als Dani Alves fit blijft zal hij op rechts staan in het 4 mans middenveld.

15 december 2021 om 10:00

Ja denk je? Is Alves niet over the hill?

15 december 2021 om 10:01

Als linksbuiten lijkt hij me de 2e optie achter fati maar omdat die vaak eruit ligt zullen we dest wel vaker zien. Goeie voetballer hoor die Dest.

15 december 2021 om 10:27

Alves is nog erg goed zolang je hem maar niet als pure back gebruikt. Op de OS kon hij ook nog goed meekomen.

Lijkt me ook betere voor hem deze positie. Is aanvallend sterker dan verdedigend.

Goh, sensationeel dat hij op linksbuiten is gezet. Hij heeft ook al op rechtsbuiten gespeeld en linksback dus wat dat betreft is het geen baanbrekende actie.
Het zegt wel iets over de armetierige opties die je momenteel hebt als trainer van Barca.

15 december 2021 om 09:39

Helemaal omdat Memphis, Abde, Fati, Dembele en Braithwaite er niet bij waren gisteren.

Toch wel goed om te zien dat Xavi net zo zoekende is als Koeman. En dat het spelbeeld nu 'de verlosser' er is, niet automatisch beter is geworden. Het blijft bij Barca gewoon een verschrikkelijk moeilijke opgave. Van Xavi mag je alleen hopen dat zijn reputatie (goedkope) spelers kan aantrekken.

15 december 2021 om 10:10

Ik snap dit soort reacties nooit. Hoe kan je een speler of trainer nou afschrijven binnen 2 maanden? Je moet een trainer of speler altijd wat tijd geven voordat je het een miskoop kan noemen of niet. Koeman is ook na iets meer dan een jaar pas ontslagen en niet na 4 weken.

Geef Xavi tijd. Dit seizoen telt al sowieso niet mee omdat hij grotendeels troep aan het opruimen is. Het is ook een uitzonderlijke situatie waar hij als trainer zich in bevindt.

15 december 2021 om 15:08

@One Kurd

Wat een onzin weer ''dit seizoen telt al niet meer mee''. Zo kun je bezig blijven. Elke keer uitstellen tot het jaar er op.

Xavi moet je straks ook gewoon buitegooien net zoals met Koeman. Het bestuur verder ook.

15 december 2021 om 11:48

Ik persoonlijk vind Xavi met wat ik tot nu gezien heb tactisch ook niet beter dan Koeman. Dat betekent niet dat Koemen een goede trainer is (verre van imo) of moest aanblijven. Hoogstens dat Barca een fout maakt met Xavi aan te stellen, al is het nog veel te vroeg om te oordelen. Sowieso is het wel al een stap vooruit wat betreft management van de spelers en imago.

Xavi probeert Sergiño Dest op opvallende positie.... geniaal die man. Vooral ook omdat Dest vrijwel de hele jeugd als links & rechtsbuiten gespeeld heeft bij Ajax en pas op latere leeftijd back is geworden (vooral omdat hij te kort kwam als aanvaller).

Als je als rechtsback gehaald wordt en op linksbuiten neergezet wordt, weet je dat je gefaald hebt

Coutinho als valse spits is denk ik een blijvertje want alles beter dan depay natuurlijk. Die heeft nog nooit een goede wedstrijd tegen goede teams gespeeld alleen tegen de kleintjes kan die het.

15 december 2021 om 11:44

nou ik vond die jongen van barca b nog het beste in de spits.

Rechts back , rechts buiten en nu weer links buiten, duidelijk dat men aan het zoeken is in Barca

Het beste is Dest aanvoerder maken. Hoe kan je het proces versnellen? Hoe Frank de Boer bij Boilesen ook tijdelijk aanvoerder heeft gemaakt. In de etalage voor verkoop en lekker veel spelen zodat clubs kunnen zien hij is belangrijk voor het team en dan in de winter opro... transfer maken. Desnoods gratis weg. Maar dat kost Barca ook geld.
Nu en over langer termijn heb je aan Dest helemaal niets aan. Dest is niveau FC Emmen.

16 december 2021 om 18:29

Nou nou, dat Dest geen wereldklasse is ziet iedereen, maar iemand die nadrukkelijk door topclub Bayern München werd gevolg is allesbehalve "niveau Emmen" toch?

Zijn de fans het hier mee eens? Ik vond Dest gewoon zwak op linksbuiten gisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren