Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi: ‘Na twee dagen onder Van Gaal dacht ik: ‘Wie is deze idioot?’’

Laatste update:

Onder leiding van trainer Louis van Gaal maakte Xavi jaren geleden zijn debuut in het eerste elftal van Barcelona en de legendarische middenvelder zal de Nederlandse oefenmeester dan ook nooit vergeten. De 35-jarige Spanjaard, die sinds dit seizoen voor Al-Sadd speelt in Qatar, neemt het op voor de huidige coach van Manchester United. Kritiek op Van Gaal is volgens Xavi niet terecht.

/

“Hij is een goed mens en een zeer goede trainer”, vertelt de voormalig Barcelona-middenvelder aan ESPN. “Hij heeft een zeer sterk karakter. In de Premier League is hij rustig, omdat daar minder druk is”, vergelijkt Xavi de coach onder meer met diens periodes in dienst van Barça in de Primera División. “Hij is nu rustiger dan toen hij bij Barcelona of Bayern München zat.”

Dat de Nederlander regelmatig negatief wordt afgeschilderd in de media is in de ogen van Xavi oneerlijk, al kan de Spanjaard zich vorstellen dat er een verkeerd beeld van Van Gaal ontstaat. “Hij is eerlijk en een echte perfectionist, hij is zeer veeleisend. Nadat ik twee dagen onder hem had getraind, dacht ik: ‘Wie is deze idioot?’ maar na een week dacht ik: ‘Hij heeft gelijk.’ Louis van Gaal zal altijd in mijn hart zitten.”

Vind je het terecht dat er regelmatig kritiek is op Louis van Gaal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ja nee want in de premier league is geen druk...

16 november 2015 om 11:08

Dat wel maar vergeleken met duitsland en spanje heb je daar veel meer tegenstand om kampioen te worden. Plus daarbij dat hij vanaf het begin zei dat ze het eerste jaar geen kampioen gaan worden maar pas in het 2e en uiterst derde jaar. En dat blijft hij maar zeggen. Op dit moment doet hij het goed met 2 punten achterstand op arsenal en city en aan het eind van het seizoen zien we het wel waar united staat. En stel dat ze geen kampioen worden maar 3/4/5 ja dan zal hij wel druk gaan voelen voor in het derde seizoen

16 november 2015 om 11:24

@ Stefrutten

Van Gaal is eenzelfde type trainer als Mourinho, het eerste jaar grondig analyseren van de selectie en de spelers en dan in het tweede seizoen door de transfers zijn selectie op orde brengen om te presteren. Hij staat netjes slechts 2 punten achter de koploper, staat bovenaan in de groepsfase CL. Dus voorlopig doet hij op alle fronten mee.

En dat van Gaal in de media per direct vertelde dat ze het eerste jaar geen kampioen zouden worden klinkt voor veel mensen raar. Maar het was wel ongelofelijk realistisch. Want de selectie was simpelweg niet goed genoeg om kampioen te worden.

16 november 2015 om 12:38

Mourinho is eenzelfde type trainer als van Gaal... Mourinho was onder van Gaal nog tolk en heeft een en ander van hem overgenomen. Zijn allebei erg goede trainers overigens, beide met een apart karakter.

16 november 2015 om 13:05

@ Jairarsenal,

Excuses ik had het verkeerd om gezet natuurlijk

16 november 2015 om 13:24

Van gaal hetzelfde als mourinho?
Laat me niet lachen joh. Van gaal bouwt overal waar hij is iets op. Bij barca had hij een van de jongste selecties en bij Bayern heeft hij ook de basis gelegd voor deze selectie en mooi voetbal. Hij geeft jeugd de kans en speelt het liefst mooi voetbal en als het niet kan verzint hij wel iets zoals toen met Nederland. Ze lijken totaal niet op elkaar. Mourinho had het al moeilijk met cech weg doen voor courtois terwijl die jongen de beste talent was in de wereld. Totaal andere coaches.

16 november 2015 om 11:26

niet alleen de druk van de competitie maar de pers daar maakt hem helemaal gek, die mensen reageren veel meer vanuit emotie en vonden het ook leuk om hem op de kast te krijgen..

16 november 2015 om 12:20

Het wordt niet helemaal goed uitgelegd. Hij heeft het vertrouwen van de club, van het bestuur en van ferguson (en van de spelers) en dat vertouwen zorgt er voor dat er weinig druk is ook al gaat het even slechter bijvoorbeeld

Opzich snap ik het wel. Bij bayern en barca moet je wel kampioen worden omdat er minder ploegen zijn die echt in de race zijn voor de titel. In engeland zijn er meerdere ploegen die kans maken

16 november 2015 om 10:57

Klopt. Alleen jammer dat de ploegen in de PL voetbaltechnisch niet zo goed in elkaar zitten

16 november 2015 om 15:57

En dat is relevant omdat? Die sneer is helemaal niet nodig, want een Arsenal laat gewoon technisch uitstekend voetbal zien en ook City heeft aangetoond bij vlagen, helaas niet consistent, technisch fantastisch voetbal te spelen. Dat zijn al twee teams die het wel degelijk kunnen; evenveel als in Spanje en een minder dan in Duitsland. In Duitsland is er echter maar een titelkandidaat, dus dat is niet echt een goed voorbeeld.

16 november 2015 om 11:12

Neemt niet weg dat ze bij United, Chelsea en City ook elk jaar 'gewoon' eisen dat je kampioen wordt. Verwachten de fans ook....

Na 20 jaar denk ik wat is die Van Gaal toch een idioot... en een goede trainer.

Na twee dagen al, moet je voorstellen. Er zijn mensen die hem langer kennen als 2 jaar, en langer onder hem hebben gevoetbald.

16 november 2015 om 11:48

"wie is deze idioot?’ maar na een week dacht ik: ‘hij heeft gelijk.’ Louis van Gaal zal altijd in mijn hart zitten.”"

Hij is eerlijk en een echte perfectionist, hij is zeer veeleisend.
Nadat ik twee dagen onder hem had getraind, dacht ik.wie is deze idioot.
Kun je nagaan na twee dagen denk Xavi wat is dit. Ja Van Gaal was niet rustig in die tijd.
Nu is het een trainer die hoort bij de wereldtop Xavi zeg nu ook,
Premier League is hij rustig, omdat daar minder druk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren