Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi en Erik ten Hag zijn het op één vlak roerend met elkaar eens

Laatste update:

Erik ten Hag kijkt met gemengde gevoelens terug op het spektakelstuk in het Spotify Camp Nou. De manager van Manchester United zag zijn ploeg donderdagavond een uitstekende uitgangspositie neerzetten tegen Barcelona met een 2-2 gelijkspel. Marcus Rashford was weer eens de grote man met een goal en een assist. Na afloop van het gevecht waren Ten Hag en Xavi het over één aspect roerend eens.

"Het was een kraker. Ik denk dat de toeschouwers de grote winnaars zijn. Twee geweldige ploegen, twee geweldige teams op het veld. Beide teams hadden de intentie om aanvallend te spelen. Dan krijg je dit. Gisteravond (woensdag, red.) hebben we een aardige wedstrijd gezien met Arsenal - Manchester City, maar ik denk dat deze ook wel aardig was", aldus Ten Hag, die zelf ook genoten heeft. "Je ziet dat het een stadion met veel historie is. Je voelt een bepaalde vibe in het stadion, dat is prachtig om mee te maken. Dat hebben de spelers ook gevoeld. Daardoor kunnen ze tot grote hoogtes stijgen.

Ten Hag had 'meerdere redenen' om Wout Weghorst tegen Barcelona op de 10-positie te posteren. De spits uit Borne had niet alleen de taak om het spel van de Catalaanse grootmacht te verstoren. "Omdat wij zo beter uitkomen dan Barcelona", aldus Ten Hag. "Maar ook om een aantal spelers in een betere positie te krijgen, zoals Jadon Sancho. Die komt veel vaker aan de binnenkant terecht. Voor Fernandes geldt hetzelfde. Vanuit die kant hebben we heel veel diepte in het spel met Bruno, Sancho en Rashford."

Rashford nam een treffer en een assist voor zijn rekening en is bezig aan een ongekend sterk seizoen. "Hij is geweldig", looft Ten Hag zijn pupil. "Hij steekt in een geweldige vorm. Hij heeft zoveel mogelijkheden en kwaliteiten, het is geweldig om met hem te werken. Als wij hem in stelling brengen en hij houdt de focus, dan is hij niet te stoppen. Ik had wel iets meer geloof in onze kansen willen zien. Wij hadden onze kansen veel beter moeten benutten. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we er maar twee hebben gemaakt."

Waar Ten Hag en Xavi het over eens waren was de matige arbitrage. Laatstgenoemde meende recht te hebben op een strafschop na een handsbal van Fred. "Een overduidelijke strafschop", aldus Xavi. "De scheidsrechter vertelde me dat de arm naast het lichaam was, maar dat zie ik anders. Dit is een penalty. Wat moet je nog meer doen om een penalty te krijgen..." Eerder liet Ten Hag al weten ontevreden te zijn over het optreden van de arbitrage. "Bij 1-2 was het een duidelijke overtreding op Rashford. Je kan discussiëren of het binnen of buiten de zestien is, maar het is overduidelijk een rode kaart."

Was 2-2 een terechte afspiegeling van de veldverhoudingen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snapte wel dat Eric zo woest werd dat die overtreding op rashford niet gegeven werd. Wordt nota bene 20 seconden later voor de lichtere variant van die overtreding aan de andere kant gefloten en geel gegeven. Gewoon laf gefloten. Wel mooi heb hem nog nooit zo uit zijn plaat zien gaan, grappig om te zien.

17 februari 2023 om 08:05

Bij een stand van 1-2 was het natuurlijk ook gewoon klaar geweest met een rode kaart. Door deze VAR help je Barca toch weer in de wedstrijd

17 februari 2023 om 08:09

Buiten de 16 en daarom doet de VAR niet mee, pik. En de VAR gaf ook niet aan dat het een pingel was, wat het natuurlijk volgens de regels wel degelijk is. Arm was helemaal niet tegen het lichaam.

17 februari 2023 om 08:15

Bij een potentieel rode kaart moet de VAR wel mee doen. Kun je wel op denigrerende wijze reageren richting Unknown007 maar Barca kwam hier gewoon goed weg. Ik vond het trouwens inderdaad een penalty voor Barcelona. Ook daar valt weinig over te discussiëren.

17 februari 2023 om 08:19

Denk dat United hier meer te klagen had dan Barca. Al vond ik dat ook te licht omdat Rashford er te opzichtig voor ging, maar was een 50-50.Die andere situatie Arm was niet tegen het lichaam maar hij deed er juist alles aan om te voorkomen die bal te raken. Eindelijk kreeg Barca zo'n 90 -10 geval (90% zou hem niet geven) een keer niet mee. Dat is de laatste 20 jaar al veel te vaak voorgevallen

17 februari 2023 om 08:36

Sorry kleine penis, had geen idee dat de VAR niet aanwezig was. Barca komt gewoon goed weg. Met 10 man was de kans erg klein geweest dat die bal tegen de arm überhaupt had plaatsgevonden.

17 februari 2023 om 09:18

@Almogaver Dat vind ik toch zo’n onzin argument. Het gaat over het ene moment en dan haal je er een ander moment bij om de slechte beslissing van de scheidsrechter goed te keuren. Als je even je Barca-bril afdoet dan zie je gewoon dat die man met rood van het veld af had gemoeten. Dat Barca daarna een pingel niet heeft gekregen die het wel had verdiend veranderd hier niets aan.

17 februari 2023 om 09:23

Nee hoor, ik haal niets aan om het goed te keuren. Ik geef aan dat de scheids aan beide kanten fouten heeft gemaakt, waarbij hij suggereert dat de VAR gunstig was voor Barca.

Overigens was het sowieso geen 100% rode kaart.

17 februari 2023 om 09:37

Almogaver is natuurlijk de tijden gewend dat zij voor alles de arbitrage beslissingen mee hebben gekregen, maar dat is gelukkig verleden tijd. Verder zou ik niet in discussie gaan als iemand alles wat krom is continu recht probeert te lullen als het Barcelona betreft.

17 februari 2023 om 09:41

Maar wat denk je zelf, als er een rode kaart wordt gegeven krijg je al gelijk een hele andere wedstrijd! Dan komt zo’n penalty moment wellicht niet eens

17 februari 2023 om 09:43

Ze moeten ook nog een 2e wedstrijd, dus het was natuurlijk nog lang niet klaar geweest.

Geweldige pot. Ik denk dat United de winst binnen gaat slepen. Toch wel mooi om te zien dat United weer wat succesjes boekt in plaats van alleen maar voor paal staat.

Aan de reacties van gisteravond te zien heb ik de verkeerde wedstrijd(en) gekeken volgens mij haha, straks maar eens met bakkie koffie de samenvatting bekijken. Wel echt geweldig hoe Ten Hag zijn team weer smeedt, verwacht veel komende zomer als hij zijn gewenste versterkingen binnenhaalt.

17 februari 2023 om 08:29

De samenvatting zal ook wel een half uur duren waarschijnlijk, geniet er van!

17 februari 2023 om 08:52

Ben ik toch wel heel benieuwd welke wedstrijd jij hebt gekeken. Dit was toch wel het neusje van de zalm deze ronde.

17 februari 2023 om 16:15

Ik denk net als de meeste hier de Nederlandse teams, Ajax en PSV

Geweldige pot gezien en die Rashford draait een fenomenaal seizoen. Leuke speler om naar te kijken. Weghorst bij united doet toch een beetje pijn aan de ogen af en toe.

Vond die overtreding op Rashford vele malen duidelijker dan de handsbal. Ik heb geen moment gedacht dat de scheidsrechter hier een strafschop voor zou geven.

17 februari 2023 om 07:39

Waarom was die handsbal niet duidelijk dan?

17 februari 2023 om 07:56

Ik ben het met je eens dat de overtreding op Rashford duidelijker was. Echter werd deze wel buiten de zestien ingezet. Dus de VAR kon hier niets doen (want het was zeker geen rood, gezien de aanwezigheid van, dacht ik, Alonso) en je kon dus echt geen penalty geven. Het was wel echt een overtreding.

Die handsbal leek mij ook niets. Ik denk wel dat als de scheidsrechter had gefloten, deze niet zou zijn teruggedraaid. Je zou namelijk kunnen twisten over zijn "arm tegen zijn lichaam". Alleen was het meer niet dan wel een penalty mijn inziens

17 februari 2023 om 08:01

Waarom geen rood? Loopt toch 1 op 1 met de keeper anders?

17 februari 2023 om 08:09

Misschien omdat Alonso er nog bij liep? Maar ik vond het een lastige situatie eerlijk gezegd.

17 februari 2023 om 08:34

Hmm die liep er wel duidelijk achter imo. En we hebben bij de goal van rashford gezien dat die hem niet inhaalt

17 februari 2023 om 09:17

Alonso liep er inderdaad nog

17 februari 2023 om 10:10

Ja, maar "er" lopen is niet het criterium.

17 februari 2023 om 10:30

Ik denk dat de scheidsrechter daar wel degelijk rood had kunnen geven. Het is natuurlijk een verschil of je er loopt bij Van Beukering of Rashford. Ik denk niet dat Alonso nog in de buurt gekomen had.

17 februari 2023 om 17:09

"Ik denk niet" zeg je al. Dus er is ruimte voor interpretatie. Ik denk ook dat Rashford er door was geweest. Dus geel.

Eth is een toptrainer punt. Als ajax fan wist ik dit al maar als je bij een club dat een kerkhof is voor trainers zo de weg omhoog vindt dan ben je top. Xavi doet het ook geweldig bij barca. Knap want koeman was dat echt niet gelukt. Koeman is geen toptrainer.

17 februari 2023 om 07:58

Waarom de snauw naar Koeman toe? Ben het met je eens dat Xavi het goed doet maar hij heeft ook bijna 3 handen vol aan spelers gekregen, Koeman kreeg helemaal niks.

17 februari 2023 om 08:07

Waarbij ongeveer 2/3 ervan werd uitgelachen. Van Christensen tot Alonso, van Dani Alves tot Auba. Misschien doet ie toch iets goed?

17 februari 2023 om 08:27

Ja maar hij krijgt ze wel, je snapt zelf hoop ik wel dat dit er wel mee te maken heeft.

17 februari 2023 om 09:17

Auba is toch nog een ander niveau dan Braithwate

17 februari 2023 om 09:25

Hij krijgt ze, maar hij kan er ook wat mee. Daarom is het zo'n zwaktebod, wanneer men ze eerst uitlacht en vervolgens aanwijst als reden waarom het goed gaat. Het is de coach die er wat mee doet.

Auba kon opdonderen bij Arsenal en nu ook weer bij Chelsea. Deed Xavi toch iets goed.

17 februari 2023 om 09:39

Ja dat begrijp ik alleen dat is niet het punt waarover ik discussieer met je. Koeman is gewoon een sterke trainer en met de spelers die er nu zijn had hij het ook veel beter gedaan.

17 februari 2023 om 10:24

Koeman had nog een zekere Messi hè?

It was an absolute cracker.

We moeten het ook weer niet overdrijven. Vermakelijk was het zeker, maar als ik dan Bayern tegen Chelsea ernaast leg vond ik dat qua voetbal beter. Je ziet wel dat Barca en United allebei nog niet terug zijn op hun niveau van 10 jaar geleden.

17 februari 2023 om 08:38

Het was PSG - Bayern en Dortmund - Chelsea he.

Ieder z'n stijl, maar het had echt fijn geweest als Xavi op dat vlak meer op Guardiola leek: niet praten over de arbitrage achteraf. Ik begrijp dat dat lastig is, maar toch... ik had het in ieder geval fijn gevonden.

17 februari 2023 om 09:38

Guardiola praat niet over de arbitrage achteraf? Dat is een grapje toch? Ik heb het even in Google ingetikt om te controleren dus ik ben er aardig van overtuigd dat je iedereen in de zeik neemt hiermee.

Was een mooie wedstrijd ja, ging op en neer. Ik zie nu overigens die punten hier, dat is toch ook random ingevuld he haha. Weghorst meer dan een 7?? Die raakte zo'n beetje elke bal kwijt, grote kans gemist...ja hij liep spelers van Barca in de weg, nou nou.
Op naar de return!

Kijk ze allebei zeuren om de scheids. Kan Xavi ook een keer niet zeiken over de arbitrage? Daarnaast heeft hij geen recht van spreken want was geen penalty en Kounde had rood moeten/kunnen krijgen (vind ik trouwens echt een enorm matige speler). Ten Hag stelt zich ook wel een beetje aan. Zeker gezien de beslissingen die ze allemaal meekrijgen in de PL..

Wie mij ooit had verteld dat Weghorst als nummer 10 voor United zou spelen in een officiële Europese wedstrijd tegen Barcelona had ik met een enkeltje naar het gesticht gestuurd

17 februari 2023 om 09:36

Hij deed het anders wel naar behoren daar. Frenkie was totaal onzichtbaar en ook Pedri en Gavi hadden het lastig omdat Weghorst gewoon constant blijft door jagen. Dat was een uitstekende keuze van Ten Hag want het middenveld was altijd wel de motor bij Barcelona.

17 februari 2023 om 09:58

Frenkie is wel vaker onzichtbaar in grote wedstrijden, maar Weghorst deed het goed ja.

17 februari 2023 om 10:26

Ik vond het helemaal niet zo goed wat Weghorst deed. Duels won hij niet zoveel aanvallend, miste een enorme kans en was verder aanvallend gewoon afwezig.

Dat hij defensief zijn werk deed is leuk, maar daar zet je geen spits voor op het veld.

17 februari 2023 om 12:32

Nou. Ik kan mij een paar wedstrijden herinneren met Kuyt op een back positie.

17 februari 2023 om 16:10

Hij was ook als middenvelder opgesteld en niet als spits. Dat heeft die zelf ook al bevestigd voor Espn. Rashford was de spits, Sancho stond linksbuiten en Bruno stond hangend aan de rechterkant. Zijn taak was om de opbouw van Barcelona te verstoren met Frenkie, Kessie en Pedri. En dat heeft hij aardig gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren