Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft haalt flink uit naar Oranje-speler: ‘Hij is niet op schoolreisje!'

Laatste update:

Wim Kieft kan zich niet voorstellen dat Xavi Simons dinsdag een basisplaats krijgt tegen Duitsland. De analyticus vond Simons een belabberde indruk maken tegen Schotland (4-0), een terugkerend probleem zodra hij het Oranje-shirt aantrekt. In clubverband maakt de RB Leipzig-middenvelder namelijk wél indruk. "Over het algemeen wil hij het te moeilijk doen", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Simons blinkt vrijwel wekelijks uit bij Leipzig, maar kan datzelfde niet in Oranje bewerkstelligen. De twintigjarige kon ook tegen de Schotten zijn stempel niet drukken, zag Kieft.

"Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior. Niet voor het eerst in Oranje. Inmiddels is hij geen 16 jaar meer en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert."

Simons zou te vaak voor de moeilijke oplossing kiezen. Kieft vraagt zich af waarom de meer gelouterde internationals hem daar niet op wijzen. "Wat tegenvalt, is dat je niemand als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum of Memphis Depay iemand als Simons tot de orde ziet roepen en vertelt dat hij niet op schoolreisje is. Dat hij even normaal moet doen en dat het geduld op is na twee waarschuwingen en hij beseft dat hij het een derde keer niet nogmaals in zijn hoofd moet halen zulke kinderlijke fouten te maken."

Kieft pleit dan ook voor een reserverol voor Simons tegen de Duitsers. Wie hij wel graag ziet, is Wijnaldum. Kieft vindt het duel van vrijdag geen graadmeter voor of de routinier nog een meerwaarde is. "De wedstrijd tegen Duitsland zal een reëler beeld geven van waar hij staat en toe in staat is."

Bekend is dat Ronald Koeman in ieder geval één wijziging doorvoert in de basis dinsdag. Bart Verbruggen zal onder de lat staan, wat ten koste van Mark Flekken gaat. Vermoedelijk maakt ook Jeremie Frimpong plaats voor Denzel Dumfries. Teun Koopmeiners en Wout Weghorst ontbreken mogelijk met blessures.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind niet eens dat ie per se te moeilijk doet. Hij speelt passes over 4 meter gewoon over de zijlijn, ballen springen van zijn voet, het is echt niets.Hoop dat ie dat snel omdraait, want zijn talent kunnen we wel gebruiken voorin bij Oranje.

25 maart 2024 om 09:04

Hij lijkt te graag te willen en daardoor lukt het niet. Ik heb t gevoel dat hij gewoon een doelpunt nodig heeft. Hij is bij Leipzig zo onwijs goed. Komt helemaal goed lijkt me. Of het wordt een Seedorf verhaal; dat zou zonde zijn.

25 maart 2024 om 09:50

Een Seedorf verhaal is ook omdat Seedorf niet op een fatsoenlijke manier werd gewaardeerd bij Oranje. Simons is met afstand het grootste talent van Nederland. Hij kan samen met Reijnders en Frenkie een wereldmiddenveld vormen, waar heel veel voetbal in zit.

Laten we hem vooral een beetje tijd geven om zich te ontplooien. Hij gaat het heus wel bewijzen. Hij heeft net 12 interlands in de benen is gewoon nog een jonkie. Eigenlijk moet zo iemand uit de wind gehouden worden tot hij wel de ervaring heeft om standaard het verschil te maken.

We zijn in Nederland zo snel zo zuur. Je ziet hoe verlammend dat kan werken in Engeland. Laten we het aub iets anders aanpakken.

25 maart 2024 om 10:23

Ok, we doen vanaf nu alsof hij 10 wereldpotten heeft gespeeld in oranje! Ik zet ook vast 5 interlandgoals achter z'n naam.

25 maart 2024 om 11:02

xavi gaat beter spelen met een brobbey in de spits als aanspeelpunt.

25 maart 2024 om 11:24

@Rayvg: Ik kan me niet voorstellen dat Oranje beter wordt van Brobbey. Type Brobbey wellicht. Maar dan één die wel kan voetballen. Toch denk ik dat echt talentvolle spelers elkaar altijd begrijpen. Dus Xavi Simons en Joshua Zirkzee kunnen met elkaar lezen en schrijven straks denk ik. Twee spelers waar het talent van afdruipt

25 maart 2024 om 11:50

Dus je zegt hopelijk dat hij gewoon nog niet klaar is voor oranje en dat laten wennen in ned elftal eigenlijk belachelijk is.

25 maart 2024 om 12:38

Dat zal wel aan de druk liggen bij Leipzig mag het bij oranje moet het. Maar laten we maar niet te veel zeggen het huilen staat al op zijn gezichtje

25 maart 2024 om 13:59

Van mij hoeft ie niet direct het verschil te maken. Maar niet bij de slechtste 3 van het veld horen, lijkt me al een begin. Ook daarbij is het tot dusver 0 uit 12.

25 maart 2024 om 09:23

Xavi komt er wel maar nu even niet. Tot nu toe zijn kans genoeg gehad. En niet goed genoeg vind ik. Als invaller om te forceren meschien. Als je tegen Schotland niet op valt . Dan wordt het tegen Duitsland moeilijk voor hem. Maar zeker is hij een talent en we zullen zeker nog plezier van hem beleven.

Hij is geen 16 meer maar wel een jongen van 20 jaar, dan wordt er toch niet al van je verwacht dat je de nationale ploeg wel eventjes bij de hand zal nemen? Natuurlijk moet Xavi Simons iedere wedstrijd spelen, hij is de meest creatieve speler die we hebben! Ik vind het zorgwekkender dat Cody Gakpo stinker na stinker speelt in het Nederlands elftal en dat hij een stuk minder onomstreden is dan spelers om hem heen.

25 maart 2024 om 08:40

I.t.t. Simons kan Gakpo wel assists dan wel doelpunten achter zijn naam zetten. Zou het daarmee iets te maken kunnen hebben?

25 maart 2024 om 08:47

5 in 12 wedstrijden sinds het WK, dat vind ik niet zo spannend om eerlijk te zijn. Ik vind het erger dat hij uitsluitend in de laatste fase gebruikt kan worden omdat hij anders eerder een obstakel is dan dat hij iets nuttigs doet.

Geef Simons de tijd en dan zal hij net zo groeien als hij deed bij PSV en Leipzig. Gakpo vind ik sinds zijn transfer naar Liverpool nauwelijks meer een goede wedstrijd spelen.

25 maart 2024 om 08:53

5 in 12 is beter dan 0. Het is niet zo alsof dit Nederlands elftal sprankelend aanvallend voetbal laat zien.

25 maart 2024 om 08:59

Maar dat gaat toch niet beter worden als je een stijve hark als Gakpo gaat laten spelen? Dan heb je eerder spelers zoals Simons nodig. Ik geef je helemaal gelijk dat hij nog niet genoeg heeft laten zien, maar wat mij betreft kun je dat argument tegen de halve selectie gebruiken. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Frenkie de Jong? Wat mij betreft heeft hij ook bij lange na nog niet genoeg laten zien in het Nederlands Elftal om zomaar iedere interlandperiode basis te mogen staan, maar op basis van wat hij eventueel kan brengen mag hij starten. Het lijkt mij dan logisch dat je een jongen van 20 ook even de kans geeft om te settelen, het lijkt me bijzonder onverstandig om weer een Seedorf-situatie in de hand te werken..

25 maart 2024 om 09:24

@bongiorno - Dat komt omdat we een coach hebben die helemaal niet weet hoe je goed aanvallend voetbal speelt. Los van de formatie is de invulling ervan ook bedroevend. Dan helpt het ook niet dat je toch een vrij matige aanval hebt. Simons heeft wel het talent maar levert nog niet, een Gakpo is aardig voor Europese begrippen, maar meer ook niet. Memphis is op een goede dag wereldtop, maar als hij 50 wedstrijden in een seizoen speelt, haalt hij dat niveau hooguit een keer 10 wedstrijden. En tja, jongens als Lang, Bergwijn e.d. zijn goed voor Nederlandse topclubs, maar meer ook niet echt. Malen is dan wel weer aardig, maar ook zo wisselvallig als het weer.

25 maart 2024 om 10:33

Gakpo heeft na het WK 8 interlands (6 in de basis, 2 keer als invaller) gespeeld, geen 12. Daarin was hij goed voor 3 goals en 2 assists. In welke wereld is dat "niet zo spannend"? Dat zijn toch gewoon uitstekende cijfers voor een aanvaller die vanaf de zijkant komt?

25 maart 2024 om 10:37

Vreemd dat je statistieken sinds het WK benoemt terwijl Gakpo juist de reden was dat je überhaupt de poulefase door bent gekomen. 8 uit 15 verzwakt je punt dus ik begrijp best waarom je dat doet.

Volgens jou laten Simons en Frenkie het niet zien en kunnen ze zo veel beter. Gakpo laat het wel zien maar is eigenlijk slecht. Doe mij maar meer van die laatste soort spelers hoor.

25 maart 2024 om 10:59

Ik pak de gegevens na het WK omdat je dan begint met werken naar het EK toch? Het kan zijn dat ik het verkeerd heb maar ik dacht dat Simons niet mee is genomen naar het WK, dus ook daarom leek het me eerlijker om over die periode te kijken.

25 maart 2024 om 11:14

ik snap sowieso niet dat je niet gewoon 433 speelt met de huidige verdediging kan dat makkelijk en juist de aanvallers hebben hulp nodig. eigenlijk de omgekeerde denkwijze zoals in 2014 waar de verdediging hulp nodig had en de aanvallers het toch wel redde zonder hulp. je hebt van dijk en ake centraal die samen echt alles hebben, ervaring met prijzenpakken, leeftijd, status, kwaliteit, snelheid, goed aan de bal en gewend hoog te staan bij hun club en gewend aan aanvallend voetbal. daarnaast heb je 2 hele goede rechtsbacks in frimpong en dumvries. frimpong kan ook linksback dat is gewoon bekend, daarnaast heb je met hartman, blind hele degelijke backs die prima mee kunnen en timber liet bij arsenal ook zien een hele goede optie te zijn (mocht hij optijd fit worden).

flekken
Dumvries
V dijk
Ake
Frimpong
gravenberch
frenkie
Simons
Reijnders
Depay/gakpo
Brobbeydepay
25 maart 2024 om 11:36

Nogmaals Yoeri, dat vind ik vreemd. Waarom zou je niet meenemen dat Gakpo op een eindtoernooi beslissend is geweest in de gehele poule? Moet je je eens voorstellen dat Koeman daar geen rekening mee houdt omdat hij daarna in een aantal oefenpotjes wellicht iets minder dwingend is (3 goals, 2 assists in 6 duels waarvan 2 als invaller - dank Sanderr)

Doe mij maar een stijve hark als Gakpo op de vleugels die dit soort cijfers kan overleggen.

25 maart 2024 om 11:51

Lol groeien , het is geen club hè.

25 maart 2024 om 14:28

@rayvg - Dat vraag ik me ook altijd af. Hij week na 1 wedstrijd tegen Frankrijk alweer af van 4-3-3, terwijl dat niets met de kwaliteit en alles met de invulling te maken had. Verder vind ik de verdediging niet zoveel stabieler met een extra poppetje, terwijl het aanvallend juist nog minder wordt. De veldbezetting blijft heel chaotisch ogen.

25 maart 2024 om 08:42

Simons heeft inmiddels 10 interlands gespeeld en geen enkele goede wedstrijd gespeeld. Dan is het logisch dat je mag banken.

25 maart 2024 om 08:49

Het zou mij een vreemde keuze lijken. Simons heeft vertrouwen nodig en routine om ook met deze spelers te leren spelen. In Nederland zijn we toch zo trots dat de jeugd altijd de kans krijgt? Dan kun je niet nu al opgeven en hem maar weer op de bank knallen.

25 maart 2024 om 08:52

In Nederland krijg je de kans en moet je wat laten zien. Als je niks laat zien kun je een ander de kans geven.

25 maart 2024 om 08:54

Hij kan zich toch weer terug in het elftal knokken? Sommigen hebben hem te hoog zitten en zien hem als een soort Messi.

25 maart 2024 om 09:27

@yoericfc - Je kunt hem niet maar blijven opstellen in de hoop dat hij een keer loskomt. De concurrentie is niet moordend, maar z'n concurrenten zijn ook geen koekenbakkers. Simons heeft nog genoeg jaren te gaan. Internationale topsport betekent ook dat je moet knokken en presteren voor je plek.

25 maart 2024 om 11:00

@sirius,
Waarom niet? Dat doet men toch ook bij De Ligt en De Jong? Waarom wel bij die spelers en niet bij Simons?

25 maart 2024 om 11:37

De ligt wordt toch gepasseerd? Daar doen ze dat dus wel degelijk. De jong is beetje vreemd want die presteert wel. Niet zijn Barca niveau maar niet ondermaats zoals Simons.

25 maart 2024 om 12:17

De Jong presteert wel? Maar wat verwacht je met steeds een tikkie breed of terug.

25 maart 2024 om 14:30

De Jong heeft het middenveld van Oranje gered en is best lang een bepalende factor geweest. Dat hij dan een paar mindere interlands gespeeld heeft, doet daar niets aan af. De Ligt is al jaren geen basisklant in Oranje meer, dus je kunt beslist niet stellen dat ze hem maar op blijven stellen.

25 maart 2024 om 15:50

Nou ja, "al jaren" is ook wat overdreven, Van Gaal speelde met De Ligt in de basis de WK kwalificatie, en haalde hem uit de basis met het WK, en sindsdien is hij ook onder Koeman geen basisspeler meer. Terecht in mijn ogen, maar dat is pas vrij recent.

25 maart 2024 om 08:58

Wat een onzin Youri. Het gaat er niet om dat hij Oranje niet bij de hand neemt, maar om het feit dat hij onwijs veel balverlies lijdt. Daarmee brengt hij anderen in de problemen en tegen betere teams wordt dat afgestrafd. Dat zie ik Gakpo niet doen hoor. Creativiteit is allemaal prima, maar je moet wel een bepaald basisniveau halen. En dat haalt hij niet. Punt. Hij gaat nog zat kansen krijgen. Nu even als invaller (hopelijk). Als ie dat goed doet dan komt de basis vanzelf.

25 maart 2024 om 09:01

Dat ben ik niet met je eens, dat zie ik namelijk al onze aanvallers constant doen. Wie er ook staat. Natuurlijk moet die jongen beter gaan spelen, maar ik geloof niet dat je dat doet door hem nu naar de zijkant te trekken. Zeker bij oefenwedstrijden, waar je iedereen met de meeste potentie samen minuten moet laten maken, hoort hij gewoon te spelen.

25 maart 2024 om 09:13

Meen je dit nou echt? Dus jij vindt dat Simons zijn balverlies niet buitensporig is? En dat anderen net zoveel balverlies hebben? En jij vindt dat je na 12! wedstrijden nog altijd vertrouwen moet blijven krijgen? het houd een keer op he. Het is topsport, geen amateurvoetbal. Er zijn genoeg betere alternatieven momenteel. Hij kan toch ook als invaller even z'n meters maken. Dan staat er ook wat minder druk op.

25 maart 2024 om 09:15

Yoericfc je legt de lat wel heel hoog voor Oranje. We maken geen kans om het EK te winnen dat terwijl we alleen België, Engeland en Frankrijk voor ons hebben op de wereldranglijst en die landen gewoon te verslaan zijn. We hebben een hele brede selectie wat betreft de verdediging en het middenveld en de aanval is ook zeker degelijk. Het moet ook wel spannend blijven, want als Simons ook nog gaat renderen winnen we het EK met drie vingers in onze neus 😉 Dat een Gakpo er geen 3 passeert net als Simons kan hij verder niks aan doen echter als hij de bal die ene keer op het hoofd van een Wijnaldum legt in een wedstrijd dan is dat gewoon voldoende. Ieder z’n kwaliteit.

25 maart 2024 om 11:02

@grovertje, nee ik vind het niet goed. Dat zeg ik net, maar ik vind ook dat de spelers die om hem heen spelen en hem eventueel kunnen vervangen niet goed genoeg zijn om hem er maar uit te halen. Het plafond van Simons is hoger, dus wat mij betreft mag hij best de oefenwedstrijdjes spelen en zou ik het niet onlogisch vinden als de bondscoach toch aan hem vasthoudt.

25 maart 2024 om 11:17

Ik vind toch echt een malen beter hoor. Zeker op dit moment. Als je speelt met Gakpo-Depay-Malen en Veerman erachter, dan kan Xavi prima banken. Vasthouden aan iets wat niet werkt heb je niks aan. Na 12 keer kun je niet anders als coach om iets anders te proberen. Anders verlies je ook je geloofwaardigheid naar je andere spelers.

25 maart 2024 om 09:14

Niet dat Gakpo een geweldenaar is, maar veel beters loopt er op dit moment gewoon niet. Simons heeft weliswaar het talent om veel beter te worden en in clubverband zit hij daar ook al wel in de buurt, maar Gakpo laat vooralsnog meer zien in Oranje dan Simons. Dat is overigens ook niet raar. Gakpo is bijna 4 jaar ouder.

25 maart 2024 om 09:23

“veel beters loopt er op dit moment niet rond” Nee het is geen Arjen Robben, maar z’n rendement is wel hoger. Mensen verwachten te veel spektakel op de flank en vergeten dat er meer bij komt kijken. Als Griezmann weer een assist of doelpunt maakt voor Frankrijk en ze spelen een kut wedstrijd dan is het wereldklasse en hier is het niet voldoende als Gakpo dat doet.

25 maart 2024 om 14:33

Dat vind ik wat te simpel. Griezmann is gewoon een veel betere speler dan Gakpo is. Ik heb ook absoluut geen problemen met Gakpo. Dat is gewoon een goede speler, maar wel in relatieve zin. Als een speler als Gakpo inmiddels misschien wel je beste aanvaller is, kun je gerust stellen dat je aanval gewoon niet zo heel goed is. Dat maakt Gakpo geen slechte speler, maar het maakt hem ook totaal niet geweldig. Tussen Gakpo en Robben zitten nog aardig wat niveaus hoor.

25 maart 2024 om 09:18

Seedorf had precies hetzelfde op het EK 96. Was ook 20, terwijl dat ook gewoon een goede speler was. Het is net of Xavi niet vrij is in zijn hoofd door die bewijsdrang. Terwijl hij bij Leipzig echt vrij en zichzelf is. Maar dat totale afbranden van een speler help daar niet bij. Die jongen is zoals je zegt creatief en dat kan nederland wel gebruiken.

25 maart 2024 om 12:50

Dat werd van de Ligt toch ook verwacht waarom dan niet van Xavi?

Kieft zegt ook gewoon maar wat he? Ik bedoel, ik vond Simons ook niet het allerbeste spelen maar zo'n quote dat niemand hem terecht zou wijzen. Hoe weet Kieft dat nou? Hij was niet eens in het stadion. Laat staan of hij weet wat spelers tegen elkaar zeggen.. Lekker makkelijk weer.

Kieft benoemt het hier wel mooi 'schoolreisje' en elkaar niet corrigeren. Dit is al heel lang het braafste Nederlands elftal wat ik ooit heb gezien. Sinds 2014 mist dit persoonlijkheid en wordt er zelden goed gevoetbald. Als je nu ergens tussen de 10-20 jaar oud bent heb je geen idee dat dit ooit leeuwen waren en geen oranje kittens.

25 maart 2024 om 09:01

Ik wil je gelijk geven, maar Kieft ziet en hoort niet alles wat er op het veld gebeurt. Misschien pakt Van Dijk hem wel keihard aan in de kleedkamer. Ben het verder wel met je eens in algemene zin. Er wordt heel veel politiek correct geantwoord en je hebt het idee dat ze van elkaar willen dat ze aardig gevonden worden. Typisch voor deze generatie.

25 maart 2024 om 09:09

Dan is het nog zorgelijker. Als vd Dijk en co hem wel aanspreken maar hij doet er niks mee, dan is het probleem nog groter. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar normaal zie je v Dijk druk zwaaien alsof hij een vliegtuig op Schiphol bij de gate moet laten aanmeren.

25 maart 2024 om 09:15

Ja eens hoor. Ik vraag me ook oprecht af wat een Koeman allemaal tegen hem zegt. Ik hoor hem alleen zeggen "neemt te veel risico". Hij moet gewoon zeggen dat ie het simpel moet houden en afspelen. Zeggen wat iemand wel moet doen werkt vaak beter dan zeggen wat iemand niet moet doen. Deze jongen moet in ieder geval even op zijn plek gezet worden.

25 maart 2024 om 09:16

Je hebt gelijk Grover. Wij weten die kleedkamer dingen ook niet maar het spat er een beetje vanaf op mijn beeldbuis. Sneijder, Nigel de Jong, van Persie, Robben, Huntelaar (zelfs als invaller) .. die konden elkaar zo'n blik geven als het niet liep en waren 110% zeker niet gekomen voor de koffie en koekjes maar om te winnen. Dan had je vroeger nog jongens als Davids, van Bommel en Stam. Mijn punt is: ik word oud.

25 maart 2024 om 09:38

Ik snap dit volledig, maar zou m ook willen omdraaien vanuit de kant van heg publiek. In het kader van een “softe” generatie zijn de reacties op vooral social media ook schrijnend. Van Dijk geeft Van der Ven op zijn kop tegen Griekenland vanwege dom balverlies en de reacties waren niet mals. “Die moet zich focussen op zichzelf en dat het lekker makkelijk is om tegen een debutant te schreeuwen”. Kortom, ik denk persoonlijk dat dit nog echt wel gebeurd, alleen we zien het nooit bij de huidige generatie.

25 maart 2024 om 09:53

Als je kijkt naar spelers hoe goed al deze spelers het bij hun team doen, denk ik dat we ipv naar de spelers eens, wat meer naar de technische staf moeten kijken.
Op één of twee wedstrijden zoals na (tegen Frankrijk jaren geleden) ben ik totaal niet onder de indruk van Koeman. Wat ook niet gek is want de laatste keer dat hij met een club goed een beetje presteerde is meer dan 10 jaar geleden. We hebben een betere trainer en modernere trainer nodig.

25 maart 2024 om 10:01

Daar kunnen we natuurlijk niet om heen. Koeman is communicatief ook zo matig. Ik zou zelf oprecht wel een Peter Bosz willen zien bij Oranje. Hij heeft zelf aangegeven het te willen, en zijn visie past een stuk beter bij het huidige team. Het moet eens klaar zijn met die oude boomergarde van coaches. Of anders eens een buitenlandse coach? Zoals zoveel andere landen al gedaan hebben. Maar daar is onze KNVB veel te conservatief voor.

25 maart 2024 om 09:15

Dat er zelden nog goed wordt gevoetbald, ligt ook wel aan de bondscoaches. Je hebt keuze uit genoeg spelers. Daar valt echt wel een goed voetballende ploeg van te maken. Het probleem is dat coaches als Van Gaal, Koeman, De Boer e.d. er een zeer gedateerde kijk op nahouden.

25 maart 2024 om 09:28

Ach ja, dat komt wellicht door onze softer wordende cultuur in het algemeen. Iemand tegenwoordig nog hard ergens op aanspreken is uit den boze. Dat zie je overal terug tegenwoordig.

Kieft heeft gewoon gelijk. Simons speelt echt nooit goed of zelfs naar behoren in Oranje. Hij laat bij zijn clubs zien dat hij talent heeft, maar tijdens interlands weet hij dat goed verborgen te houden. Misschien toch zenuwachtig of iets wat daar op lijkt.

Dat ze hem op het veld niet corrigeren is een slechte zaak maar misschien doen ze dat wel in de kleedkamer. Maar dat is wel de tendens van tegenwoordig, je mag niemand meer publiekelijk corrigeren want daar kunnen ze niet tegen. Zeg niet dat dit specifiek voor Simons het geval is maar echte uitbranders zie je de laatste jaren weinig in Oranje. Dat zou best wel eens mogen aangezien het feit dat het niet altijd soepel loopt.

25 maart 2024 om 09:18

Het verwachtingspatroon is inmiddels ook wel dermate laag dat niemand meer klaagt als je met waardeloos spel hooguit redelijk presteert.

Nu noemt Kieft ook precies de 3 namen die echt niets presteren. Die gasten ontlopen elke wedstrijd hun verantwoordelijkheid! VVD past alles fantasieloos opzij of naar achter. Wijnaldum verstopt zich de hele wedstrijd en is echt nooit aanspeelbaar. En Memphis staat overal, behalve in de spits, verliest elke bal en is ook op geen greintje creativiteit te betrappen. Ik den dat Koeman gewoon een keer het oude PSV middenveld Schouten-Veerman-Simons moet proberen. Simons heeft teveel het idee dat hij het creatieve brein van Oranje moet zijn. Misschien kan Veerman hem daarin ontlasten

25 maart 2024 om 09:20

Dat is nooit het oude middenveld geweest. Toen Schouten kwam, was Simons al weg. Bij Simons staat er overigens gewoon druk op de ketel. Dat is een mentaal dingetje. Anders valt het verschil tussen club en land niet te verklaren.

Bijzonder om het grote verschil tussen de Leipzig en Oranje Xavi te zien. Ik zou alsnog met hem starten om vertrouwen (?) op te bouwen, heb het idee dat als hij 1x een goede pot speelt, hij dat kan doortrekken.

25 maart 2024 om 09:43

Vertrouwen blijven geven als het niet gaat kan ook averechts werken he. Kijk naar Harry Maguire. Die kwam ook pas terug toen hij even uit de spotlights gehaald werd. Soms moet je iemand even een stapje terug laten zetten voordat hij weer stapjes vooruit kan zetten. Als vertrouwen geven na 12 keer nog steeds niet werkt, moet je iets anders proberen. De druk bouwt anders alleen maar op bij zo'n jongen.

25 maart 2024 om 10:22

Dit is ook het geval. Heeft 1 goede interland nodig. Overigens heeft hij bij elke club tot nu toe dat hij ff moet inkomen. Ook bij psv de eerste wedstrijden dat hij in zijn aannames en passing tekort kwam. Scoorde toen wel maar moest voor de rest erg wennen. Zelfde bij Leipzig waar hij de eerste paar wedstrijden een jeugdspeler leek en nu de grote man is. Kans groot dat dit ook bij Oranje zo is

Hoe weet Wim Kieft nou weer of de ervaren spelers niet met Xavi Simons praten? Waarom wordt hierover uberhaupt een artikel over gemaakt? Echt wat een mannetje is het ook.

Ze zijn helemaal gek geworden om Simons zo te boycotten. 10/11 wedstrijden pas en ze zitten nu al op zijn nek. Werkelijk waar onbegrijpelijk en weer een poging een speler kapot te maken. 20 jaar en al zo goed bij zijn club maar in dit azijnzeik land lopen de schapen elkaar alweer na te gillen. Zet hem dan nu eens op links waar hij de afgelopen maanden speelt en niet als een soort rechtshalf die in de rechtsback zone de bal moest ontvangen zoals tegen Schotland. Waarom word Frenkie nooit zo aangepakt en ligt het bij hem wel altijd aan randzaken of anderen wanneer die niet presteert?

25 maart 2024 om 14:39

Je beoordeelt zo'n jongen niet alleen als talent, maar ook als basisspeler in Oranje. In andere grote voetballanden laten ze zo'n jongen ook niet 10 wedstrijden achter elkaar staan als hij het gros van de wedstrijden een onvoldoende haalt. Dat is ook helemaal geen aanval richting Simons. Het is de nationale ploeg. Dan moet je presteren, aangezien er altijd aanvallers zijn die staan te popelen om een kans in de basis te krijgen. Je geeft het zelf al aan: Simons is nog maar 20 jaar. Die heeft nog genoeg jaren in zich. Op dit moment moet hij gewoon knokken voor z'n plek, goede wedstrijden neerzetten en over dat dode punt heen.

De vergelijking met De Jong is ook volledig scheef. De Jong was vanaf zijn debuut met afstand de beste middenvelder en hield dat lang vol. De laatste interlands was het allemaal wat minder en hij was er door blessures ook een paar keer niet bij, maar het verschil is dat De Jong zijn strepen allang verdiend had, terwijl Simons die nog moet verdienen. Daarnaast kreeg De Jong het afgelopen jaar ook best wat kritiek in Oranje.

Ja 10 wedstrijden gespeeld. Hebben we ook gekeken in welke rol hij al die wedstrijden moest spelen en met wie hij moest spelen. Er zit geen enkel lijn in hoe Koeman Simons wil gebruiken, hoe kan je dan van een speler verwachten dat hij zich goed kan aanpassen.

25 maart 2024 om 14:37

Mwa, Simons draagt echt wel de grootste verantwoordelijkheid hoor. Die speelt gewoon niet goed. Geen enkele tactiek is schuldige aan zoveel knullig balverlies en een karvracht aan mislukte acties. Die jongen forceert, waarschijnlijk omdat hij zelf ook meekrijgt dat het totaal nog niet lukt in Oranje. Dat is ook geen schande. Hij is pas 20 jaar. Die gaat vanzelf een keer goed spelen en dan verwacht ik dat het wel goedkomt.

Wat je Koeman kunt verwijten, is dat die hele aanval totaal niet rendeert. Die staan iedere wedstrijd op een eiland, waardoor die aanval ook los zand is. Er is totaal geen cohesie en zelfs de positiewisselingen zijn erg voorspelbaar en traag. Nou ben ik ondanks het spelersmateriaal al geen fan van die stroperige 5-3-2, maar Koeman heeft ook duidelijk geen idee hoe je de rollen dermate verdeelt dat het spel in ieder geval soepel oogt.

Wat lult Kieft Schotland geen graadmeter. Ze werden de eerste helft helemaal overlopen door Schotland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren