Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft begrijpt niets van ‘Calimero-gedrag’ van Alfred Schreuder bij Ajax

Laatste update:

Wim Kieft begrijpt weinig van het gedrag van Alfred Schreuder tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior (7-1 winst). De analist zegt in Veronica Offside dat de trainer van Ajax bezig was aan een ‘flauwekul-verhaal’ en noemt het zelfs ‘Calimero-gedrag’.

Kieft is van mening dat Brian Brobbey altijd de eerste keuze zou moeten zijn als spits van Ajax. “Het was gewoon een flauwekul-verhaal van die Schreuder, dat meen ik echt serieus. Brobbey wordt gehaald voor twintig miljoen euro en heeft een hoop geld gekost. Je haalt dus een centrumspits en dan verwacht men dat het jouw man is, of ben ik nou gek? Nu gaat hij het hele seizoen zitten knutselen om zijn beste samenstelling te vinden, maar stel gewoon je eigen spits op.”

Het betoog van Kieft gaat vervolgens verder. “Dan gaat hij met Kudus spelen, wat geen spits is. Hij heeft het best aardig gedaan en een aantal goals gemaakt, maar die had Brobbey ook gemaakt. Dat is gewoon een logischere keuze. Als we dan van meneer Schreuder geen vragen mogen stellen, of hij zegt te weten uit welke hoek die vragen komen, vind ik dat een beetje Calimero-gedrag.”

Ook vaste tafelgast Andy van der Meijde zag Schreuder gefrustreerd van zich afbijten. “Hij wilde nu gewoon laten zien, omdat hij bovenaan staat, dat hij toch gelijk heeft. Het is natuurlijk altijd moeilijk als je bij Ajax trainer bent, maar dit moet je niet doen denk ik. Als het je allemaal zo weinig doet moet je die lijn doortrekken, niet ineens na een 7-1 overwinning tegen Excelsior naar buiten treden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is dieptriest dat een Ajax trainer calimero gedrag toont.

18 oktober 2022 om 16:18

Het is niet alleen de trainer maar heel de club. En dat is altijd al zo geweest.

18 oktober 2022 om 17:46

Verklaar je nader.

18 oktober 2022 om 18:28

@alkatorian met alle acties omtrent overmars, harde kern, vechtpartijen in het familievak bij de jeugd, criminele spelers, maar ook zeker de fans... zodra ajax ook maar een beetje negatief in het nieuws komt ligt het aan alles en iedereen behalve ajax. En alle andere zijn blind of achterlijk. Maar het is niet uit jaloezie dat ajax de meest gehate club is. Alles behalve.

18 oktober 2022 om 16:35

Maar niet geheel en al ongebruikelijk.

18 oktober 2022 om 16:59

Volgensmij is Calimerogedrag wanneer je naar andere gaat wijzen (ik is klein en hun is groot, ofzoiets). Heb niet gehoord dat hij naar andere wijst. Hij is het niet eens met wat de media roept en vraagt om tijd. Of de opmerkingen handig zijn mag iedereen zelf invullen maar dit is geen calimero gedrag.

18 oktober 2022 om 17:54

Volkomen gelijk Chuck. Het is niet handig om te doen, maar hij gedroeg zich verre van een Calimero.

18 oktober 2022 om 18:28

De manier waarop hij sprak sloeg idd nergens op, maar Calimero gedrag ook niet

18 oktober 2022 om 20:18

Kieft is de zoveelste in het rijtje die zich geroepen voelt om iets hierover te zeggen. Hij moet er iets bovenop leggen. Wie moeten er nog komen?

En als hij dit nooit deed dan was hij een meeprater en moest hij een keer ander gedrag vertonen

Beste Wim, dit is gedrag van iemand die zwaar onder druk staat. Gaat nu om zich heen slaan. Ook de job is te zwaar voor hem.

Beste zou zijn afscheid nemen en Peter Bosz strokken of tot na stop Reiziger voor de groep en daarna Louis van Gaal voor rest vn het seizoen. Even kampioenschap verzekeren en daarna (over de grens) kijken voor nieuwe opvolger.

18 oktober 2022 om 13:57

Ik zou persoonlijk voor Zidane gaan

18 oktober 2022 om 13:57



Even het kampioenschap verzekeren. Dit is de arrogantie waar het mis mee gaat(hopelijk). Daarnaast is het nog belangrijker om Europees te overwinteren. Dan heb je het kampioenschap niet eens nodig. Aangezien plek 6 dan is veilig gesteld.

Daarnaast wie zegt dat Van Gaal dat nog wilt of kan doen. misschien laat zijn ziekte dit niet toe

18 oktober 2022 om 14:04

Psv

We staan bovenaan (ik weet jullie zeer goede doelsaldo) en bedoel dus dit vasthouden. Met Schreuder zie ik dat we plek 1 en zelfs 2 weggeven.

18 oktober 2022 om 14:09

Psvnec,

Is geen arrogantie, is gewoon weten waar de mogelijkheden liggen.
Met een fatsoenlijke trainer had je nu gewoon eerste gestaan zonder puntverlies.
De kwaliteit is er, nu nog iemand die weet hoe hij de spelers moet motiveren.

18 oktober 2022 om 14:18

30 punten uit 10 wedstrijden is pas 5 keer voorgekomen in de geschiedenis van de Eredivisie, maar verder is dit wel een realistische aanname van je.

18 oktober 2022 om 14:39

Als Ruud gelijk zn beste 11 had staan was dat voor PSV misschien ook zo geweest. Als als als. Overigens denk ik dat PSV t sterkst is momenteel vd top4. Dat was 3 weken geleden anders en dat kan over 3 weken ook weer anders zijn.

20 oktober 2022 om 11:18

Haha dit bevestigd de arrogantie wel vind ik. Het erge is ook nog dat hij het niet eens meer door heeft

18 oktober 2022 om 15:11

En waarom Peter Bosz als ik vragen mag? Is na Ajax overal ontslagen. We moeten eens stoppen met die Nederlandse trainers en gewoon eens verder kijken dan onze neus lang is.

18 oktober 2022 om 16:04

Omdat hij overal prijzen binnenharkt en verzorgd voetbal speelt (sarcasme uit). Van mij mag Bosz ook komen, maar dat zeg ik vooral vanuit een perspectief dat ik geen Ajax-fan ben. Hij wordt max 2e en wint niets. Op het moment dat het erop aankomt, stokt het bij hem en wordt zijn kamikaze-voetbal afgestraft. Daar doet een EL finale (was met hem, toch) weinig aan af.

18 oktober 2022 om 18:36

Heyyyyy, daar hebben we Krillin weer, met z'n anti-Schreuder campagne. Gaat ie lekker jongen? 😂

Die transfer van Wijndal slaat ook helemaal nergens op. Een van de duurste binnenlandse transfers ever, en dan geef je die jongen 0 kansen. Brobbey ook voor een fortuin binnen gehaald, laat je ook niet staan.

18 oktober 2022 om 14:00

Ja raar he dat Wijndal niet speelt maar ons lievelingetje Blind moet en zal altijd een basisplaats hebben. Zolang hij er is zal Wijndal of Bassey altijd de sjaak zijn.
Schreuder blijft maar volharden in zijn... ja Kudus kan prima in de spits en Tadic heeft het goed gedaan op rechts gaan we gewoon regelrecht weer terug naar het F. de Boer tijdperk. Middelmaat in Europa en met een hoop geluk kampioen worden. Als dat uberhaupt al lukt.

18 oktober 2022 om 14:10

Nou ja. Maar als je van mening bent dat je linksback 'de beste ter wereld is', dan heb je toch ook helemaal niet de noodzaak om 10 miljoen neer te tellen voor een bankzitter? Dat is, in de wetenschap dat je Blind laat staan, weggegooid geld. Zet als achtervang dan een jeugdspeler in. Dat heeft Ajax altijd al gedaan.

Voorin is dat net zo. Het is dat Bergwijn kansen krijgt (want die heeft ook een duit gekost), anders waren al je big bombs op de bank gezet.

18 oktober 2022 om 14:35

Denk zelfs nog erger als Daley keer niet speelt hangt gelijk pappa Danny aan de lijn bij Schreuder. Lijken zulke kleine kinderen te zijn bij Ajax. Wat zal Schreuder toen als ie keer coached in Italie en er staan 5 kranten per dag vol van jouw club... Hele dag lopen huilen over de berichten. Niet echt professioneel.

18 oktober 2022 om 15:15

Sorry hoor maar heb jij Wijndal gezien afgelopen zaterdag? Denk dat iedereen even zijn mond moet houden over Wijndal, die moet eerst gewicht verliezen en fit worden. Dus als Blind dan op de bank zit, was het Bassey-Baas geweest, links achterin. Kan natuurlijk zijn dat dit verassend goed zou lopen, maar dat Blind speelt zolang Wijndal niet fit is, is niet gek. Vraag is idd wat er gebeurt als ie wel fit is.

Tadic hoort natuurlijk gewoon op links idd en Kudus in de spits doe je alleen in specifieke gevallen, zoals Tadic dat ook weleens deed. Brobbey hoort gewoon eerste spits. En nu maar hopen dat Alfred dat eindelijk ook inziet 😁

18 oktober 2022 om 14:56

Wijndal is natuurlijk onzin om er bij te halen. Die jongen is vrijwel het hele seizoen al geblesseerd of ziek. Is nu weer fit aan het worden.

18 oktober 2022 om 15:10

Ja ik vroeg me ook af waarom Wijndal niet gebruikt werd, maar toen ik m afgelopen zaterdag zag invallen wist ik wel genoeg.. Viel heel erg op dat ie totaal nog niet fit is en leek mij ook beetje aan de zware kant. Dus, Schreuder heeft afgelopen tijd simpelweg niet voor hem kunnen kiezen en het was dus of Blind, of Bassey of Baas.

18 oktober 2022 om 15:15

Hij is al ruim 2 maanden fit. Schreuder had het er toen tegen Utrecht (oefenwedstrijd) en Napoli alleen over dat hij nog wedstrijdritme mist. Maar hoe krijg je wedstrijdritme als je continu wordt gepasseerd?

18 oktober 2022 om 15:27

Hmmm nou ja, de Wijndal die ik zaterdag zag, ziet er totaal niet fit uit. Hij werd er met terug verdedigen een paar keer flink uitgelopen ook, evenals Blind. Zie zelfs nog een situatie voor me waarin Excelsior een counter plaatste en Wijndal de man met de bal niet wist te achterhalen, terwijl Alvarez, die de hele wedstrijd speelde, vanaf een meter of 30 verder dit wel lukte. Wijndal is duidelijk niet fit

18 oktober 2022 om 15:31

Geen idee, misschien is dat een mentaal dingetje dat hij toch meer had verwacht na zijn overstap. Hij moet bij Ajax inmiddels Bassey, Blind en Baas voor zich dulden. En in Oranje is Malacia en Blind hem voorbij. Kan zijn dat dat ook allemaal niet mee werkt in zijn fitheid (redenen bedenken hoor).

Maar als je 10 miljoen betaald voor een back, dan ga je er toch wel alles aan doen om het te laten renderen? Geef hem dat vertrouwen en laat hem het gevoel geven dat hij erbij zit.

18 oktober 2022 om 15:41

"hij is al ruim 2 maanden fit."

Dit is niet waar. Tegen AZ (op 18 september - op de dag af 1 maand geleden) zat hij voor het eerst na zijn blessure weer op de reservebank. Daarna heeft hij zelfs ook nog GAE thuis gemist vanwege ziekte. Daarbij, als je hem zondag zag invallen is het overduidelijk dat hij zelfs nu niet eens topfit is, laat staan twee maanden geleden..

Kan er niet veel anders van maken dan dat Kieft hier gewoon gelijk heeft. Waarom moet Schreuder zo moeilijk puzzelen met spelers en bewijzen dat hij andere kwaliteiten ziet in spelers dan de rest van Nederland? Zet gewoon de juiste mensen op de juiste positie!

Dat Brobbey die goals ook allemaal had gemaakt valt te bezien, hij heeft toch een paar goede kansen om zeep geholpen zondag... maar inderdaad, stel Brobbey gewoon op. Die jongen moet je gewoon het vertrouwen geven.

18 oktober 2022 om 15:06

Denk dat het ook komt omdat er geen routine is. Ene keer basis, andere keer reserve, dan laatste 30m. Dat is sowieso niet fijn spelen, zeker op een hoog niveau.

Je ziet her verschil tussen vorige en dit seizoen. Brobbey kan echt wel ballen hoor, laat hem nou gwn een paar wedstrijden staan als spits en hij zal Ajax echr terugbetalen met doelpunten en punten

Volgens mij wordt hier door Kieft het begrip "Calimero-gedrag/complex" verkeerd gebruikt. Calimerocomplex: wanneer een partij (persoon, organisatie) het gevoel heeft niet serieus te worden genomen vanwege zijn kleine omvang ten opzichte van een andere partij. Dat lijkt hier niet het geval. Hij is gepikeerd omdat zijn tactische keuzes in twijfel worden getrokken, niet per se omdat Schreuder in "omvang" kleiner is dan Valentijn Driessen.

18 oktober 2022 om 14:13

Inderdaad, je hebt gelijk. Toen ik de kop las dacht ik eerst dat Kieft zich ergerde aan de gelatenheid waarmee Schreuder zijn verlies accepteerde tegen Napoli en Liverpool. Zo van: "ze zijn nou eenmaal een maatje te groot", dus het is niet erg om hiervan te verliezen. Dáár heb ik mij aan geërgerd. Man, man. Als je een rol van betekenis wilt spelen in Europa ga je in de spiegel kijken waarom je de afgelopen jaren Ajax weer op de Europese kaart hebt gezet en nu na 3(!) kansloze verliespartijen je berust in het feit dat de andere clubs gewoon te goed zijn voor ons nu. Waar is je ambitie en je geloof in je team?!! Je zegt in essentie nu dat je accepteert dat het team nou eenmaal niet echt goed is. Die instelling (naast de compleet bizarre starigheid rondom de opstellingen, is echt onacceptabel!

18 oktober 2022 om 14:47

Je kan het wel calimero gedrag noemen als je jezelf opstelt als een calimero in je gedrag/uitingen.

18 oktober 2022 om 14:54

Volgens mij mis je het punt. Als iemand zich opstelt als een Calimero, dan bedoelen we daarmee dat hij/zij zich minderwaardig acht ten opzichte van de ander, die groter/sterker/beter is. "zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk, oh nee". Schreuder stelt zich niet minderwaardig op, integendeel, hij klopt zich op de borst over zijn tactische keuzes. "ik bepaal wie er speelt", de grote baas.

18 oktober 2022 om 15:02

Idd, wij zien hem als calimero, terwijl hij zichzelf juist misschien wel het beste waant.

18 oktober 2022 om 17:34

Ach, de betekenis van het woord 'calimero' is juist volledig onduidelijk geworden doordat het te pas en te onpas door Ajacieden wordt gebruikt als een Psv'er zijn mond open trekt.

Verder over juist gebruik; ik zie het vooral als term voor iemand die in het algemeen naar anderen wijst en daarbij loopt te zeuren ipv naar zichzelf kijkt. Ik denk dat Kieft ook op zoiets doelt.

Ik hoor die dikkerd van Vitesse nog roepen dat dit na ten Hag next level voetbal is.

Wat mij betreft is het nu een bij elkaar geraapt zooitje. Geen idee wat die man nu eigenlijk wil bereiken.

Coaches die het allemaal opnieuw moeten uitvinden moeten echt top presteren. Doe je dat niet, dan is het krediet snel op. Want je bent onbegrijpelijk.

In zn algemeenheid valt mij op dat Kieft rake dingen roept de laatste tijd.

Schreuder valt niet veel te verwijten. Ajax is vanaf dat topjaar waar finale CL bijna behaald werd elk jaar wat minder geworden. Brobbey is nog geen Haller. Timber is wat minder zonder Martinez.
Blind takelt hard af.
Bergwijn is geen typische Ajaxspeler en staat op favoriete plaats Tadic.
Kudus heeft relatief vaak gescoord.
Taylor is nog geen Gravenbergh.
Berghuis top eredivisie maar ook niet meer dan dat.

Ajaxfans leggen de lat te hoog. Ook ten Hag verloor punten van Eagles. En Napoli heeft op dit moment 1 vd beste ploegen van europa.

18 oktober 2022 om 14:21

Dit is ook een beetje met alle winden meewaaien. Vorig jaar verwachtte men ook niet dat men opeens 6 wedstrijden op rij in de CL zou winnen met Haller als absolute ster. Vervolgens was het geloof ineens weer heel hoog, nu weer heel laag. Uiteindelijk gaat het om chemie en instelling, die hebben ajax zoveel succes bezorgd. Echt niet Lasse Schøne (allesbehalve een wereldster) of andere pionnetjes in Tag Hag zijn spel. Net zoals het nu geen zin heeft om individuele spelers nu slecht/geflopt te noemen. Niemand is nu goed, ineens wordt zelfs timber omlaag geschreven. Geeft weer aan dat je niet door hebt daar het om het samenspel gaat en niet om de pionnetjes bij Ajax.

18 oktober 2022 om 14:47

'Geeft weer aan dat je niet door hebt daar het om het samenspel gaat en niet om de pionnetjes bij Ajax'
Timber was beter met Martinez naast zich. Daarnaast is Ajax er individueel gewoon op achteruit gegaan. Pionnetje Blind bezorgd zn teamgenoten extra werk..
Pionnetje Haller maakte dubbel vieze meters dan Brobbey.
Pionnetje Tadic staat niet op zn favo plaats waardoor de rest minder functioneert.
Pionnetje Bergwijn is een counterspeler die gogme mist.
Heeft allemaal invloed op t samenspel.
Gaat niet om de pionnetjes.. Kun je net zo goed t G elftal opstellen.

18 oktober 2022 om 15:10

We kunnen alle spelers gaan afzeiken, maar het feit dat iédereen nu slechter is dan verwacht zegt toch genoeg?

18 oktober 2022 om 14:21

Ik denk dat Ajacieden deze resultaten een stuk beter zouden pruimen wanneer de trainer nog enigszins logische keuzes zou maken. Maarja, de paniek is groot. De gemiddelde Ajacied heeft denk ik ook niet zo'n dikke huid als het gaat om teleurstellingen. Ze zijn het niet gewend.

18 oktober 2022 om 14:38

ajacieden pikken het gewoon niet. Heeft niets met dikke huid te maken. Verliezen kan, de manier waarop niet. Dat excelsior zich doodleuk naar de slachtbank laat leiden wordt daar misschien geaccepteerd. Bij een emmen, ado etc. waren de rapen ook gewoon gaar geweest. En precies dat gebeurde bij Ajax Napoli. Je werd keihard vernederd. Schreuder heeft mazzel dat hij coach is van Ajax en niet een buitenlandse topclub zoals Boca of Galatasaray......

18 oktober 2022 om 14:49



Dus dat. Zeggen dat de gemiddelde Ajacied geen dikke huid heeft is onzin. Er zijn maar weinig clubs die een kampioenschap vaker heeft verspeeld op de laatste speeldag. Ajacieden zijn gewoon erg kritisch en dat is ook mede de reden dat wij succesvol zijn.

18 oktober 2022 om 15:21

@Ali: stellen dat een Ajacied kritisch is, is dat hetzelfde als stellen dat fans van andere clubs dat niet zijn?

18 oktober 2022 om 14:34

Sorry, maar hier ben ik het echt helemaal niet mee eens.
De lat te hoog? Schreuder heeft 100 miljoen uitgegeven he. Dit is nog steeds 1 van de duurste selecties van Ajax ooit. En daarmee presteert hij in Europa minder goed dan Frank de Boer deed met een basis waarin oa Enoh, Ebicillio en Moisander stonden. Tegen een fantastisch Real Madrid. Het gaat er niet om dat je niet van Napoli en Liverpool wint. Het gaat er om dat je er in alle 3 die wedstrijden af gaat als een ploeg van het formaat Viktoria Pilzen. Tegen Liverpool viel het qua goals mee, maar dat was wel 90 minuten eenrichtingsverkeer waar je zelf 0 aan voetballen toekwam. En tegen Napoli krijg je de grootste Europese nederlaag van Ajax ooit om je oren en vang je 10 tegengoals in 2 potjes. Als we dat normaal gaan vinden kunnen we beter gewoon alle ambities over boord gooien, geen geld meer uitgeven en Jong Ajax sturen.

Het probleem is niet verliezen van Napoli of morsen tegen Eagles. Het probleem is dat er geen enkele lijn in het voetbal meer zit, dat er kinderlijke dingen fout gaan (bijvoorbeeld dat er rustig 20-30 meter tussen de linies ligt) en dat er ook geen stijgende lijn te zien is. Ook tegen Excelsior was de restverdediging weer om te huilen. De spaarzame keren dat Excelsior er uit kwam was het direct levensgevaarlijk. Dat komt niet (alleen) omdat een Timber uit vorm is of een Blind traag, dat is gewoon tactisch prutswerk waarbij je bij elke counter in ondertal staat. Dat het niet alleen maar de schuld van Schreuder is, maar dat er beleidsmatig ook fouten gemaakt worden (die jij benoemt), dat ben ik met je eens. Maar dat de prestaties tot zo ver (niet alleen qua resultaat, maar ook qua voetbal) onder de maat zijn staat voor mij vast.

18 oktober 2022 om 15:06

Dat je verliest van Napoli, AZ en Liverpool kan gebeuren. Dat daarbij de CL van vorig jaar erbij gehaald wordt is appels met peren vergelijken. Los van de selectie van Ajax (die ook in mijn ogen veel minder is) trof Ajax vorig jaar ploegen die veel last hadden van blessures en die ook niet in vorm waren. Nu treffen ze met Napoli die wel in vorm is en met Liverpool wel een club uit vorm, maar met meer kwaliteiten dan dat Ajax heeft.

Daar staat wel tegenover dat Schreuder zich behoorlijk kinderachtig opstelde in het interview. Waarbij hij ook nog eens het technisch beleid onderuit haalde door te zeggen dat zijn zaakwaarnemer beter is dan H2.

18 oktober 2022 om 15:20

Tja, alles kan gebeuren. Je kunt zomaar verliezen van PSV, Napoli, Liverpool en AZ, maar het is wel frappant dat je dus elke topwedstrijd dan ook verliest. En wat staat er precies tegenover? De eerste plek in de competitie zegt me nog niet zo veel totdat je minstens halverwege bent en tegen de rest van de topploegen hebt gespeeld. En 'verliezen kan gebeuren' vind ik een vrij makkelijke manier om over de allergrootste Europese nederlaag uit de clubgeschiedenis heen te stappen. Verlies je in een goede pot van Napoli en Liverpool dan hoor je Ajacieden echt niet zeuren, maar je bent gewoon 3x ook echt helemaal zoek gespeeld. Nou vooruit, 2x helemaal dronken gespeeld en uit bij Napoli nadat je bliksemsnel 2-0 achter kwam het beste gemaakt van een verloren pot. Maargoed, over al die dingen had ik me heen kunnen zetten als hij er ergens in het voetbal een signaal zat dat er beter aan komt en dat er nu even aan een team gebouwd wordt. Maar ik zie er echt geen enkele soort van lijn in.

18 oktober 2022 om 16:03

Maar wat had jij dan verwacht ? Dat je stand kan houden tegen Napoli ? Je moet gewoon reeel zijn dat Ajax te veel verkocht heeft en daarbij te weinig kwaliteit terug gehaald heeft.
Natuurlijk waren de nederlagen tegen Napoli heel groot en zie je dat liever niet, maar als je naar het resultaat kijkt (punten / door gaan of uitschakeling) vind ik de uitschakeling tegen Benfica vorig jaar een groter schande dan verliezen van Napoli.

18 oktober 2022 om 16:25

Er zit een wereld van verschil tussen stand houden en een historische recordnederlaag, vind je zelf ook niet? Jij maakt het steeds klein door het 'verliezen tegen Napoli' te noemen, maar dit is meer dan dat. Ik heb Ajax met dramatische selecties tegen topploegen zien spelen en verliezen, onder bijv. Frank de Boer. Maar zo kansloos als tegen Liverpool uit en Napoli thuis heb ik nog nooit gezien, afgezien van misschien Red Bull Salzburg thuis ooit. Verliezen van Napoli is geen schande, zo met de rug tegen de muur worden gezet wel. Verliezen van Liverpool is geen schande. 1 schot op doel hebben in de hele wedstrijd (direct een goal, dat dan weer wel) en 24 schoten tegen krijgen wel.

Dus wat had ik verwacht? Dat Ajax 3e zou worden in de poule, maar wel enigzins mee zou doen om de 2e plek.
Verder had ik verwacht dat het met vallen en opstaan zou gaan, maar dat er een zekere lijn in het voetbal zou zitten waarin je kan zien wat Schreuder wil. Peter Bosz had een dramatische eerste seizoenshelft qua voetbal, maar je zag bij vlagen wel wat hij er in probeerde te krijgen. Marcel Keizer had grote ups en downs, maar je zag wel wat hij probeerde te doen. Zelfs een Martin Jol die ik niet erg hoog heb zitten had een tactiek. We zijn inmiddels eind oktober en nog steeds is de opstelling elke week anders, weet Alfred nog steeds niet of Tadic en Bergwijn nou links, rechts of op 10 moeten en gaan er heel veel basisdingen mis met de tactiek. We zijn alles goed aan het praten of in ieder geval aan het verzachten wat er niet goed gaat, maar ik ben opzoek naar de dingen die Schreuder doet die wel goed gaan. Dingen waarvan je kunt denken: Dit is een periode waar we even doorheen moeten, maar straks gaat het lopen. Dat is nu voor mij puur hoop en weinig ratio.

18 oktober 2022 om 17:00

Ik vond Ajax tegen Liverpool niet goed maar zeker niet kansloos. Ajax had met Blind zelfs nog een goede kans op de 1-2. Het probleem was tegen Liverpool echter wel dat zij vooral vaak gevaarlijk werden uit corners en vrije trappen. Daar is Ajax verdedigend gewoon heel erg slecht in. Alleen Alvarez is een goede kopper (zoals bekend verliest Bassey meer kopduels dan dat hij er wint).

Dat je vooraf verwacht dat Ajax zou strijden voor een 2de plek snap ik. Echter wie had verwacht dat Napoli zo goed zou zijn !! Dus dat je in deze poule 3de wordt (hoogst waarschijnlijk) is geen schande. Ondanks dat Liverpool niet echt in vorm is.

Ik ben het wel met je eens dat je zou mogen verwachten dat Ajax verder was geweest qua spel. Daarbij kan ook wel opgemerkt worden dat de aankopen je ook niet echt verder helpen. Bergwijn heb je nog niet echt nodig (ondanks dat ik wel vind dat Tadic minder wordt), Bassey past niet in het spel van Ajax. En de rest schijnt nog minder te zijn, want die spelen helemaal niet. Dat betekend dat eigenlijk geen linker centrale verdediger hebt die bij het spel van Ajax past en dat je ook geen rechtsbuiten hebt waarvan je mag verwachten dat die er staat.
H2 in combinatie met de zaakwaarnemer van Schreuder hebben het op dat gebied niet echt goed gedaan.

Ik vindt de kritiek op Schreuder echt ver overdreven. Uiteindelijk hebben we dit jaar mooie partijen gespeeld, staan eerste in de competitie en zijn we 2x compleet afgedroogd tegen een heel goed Napoli en Liverpool.

Laten we even terug gaan naar de eerste periode onder Ten Hag, daar was het ook verre van goed en was er veel kritiek, uiteindelijk kreeg hij het op de rit en ik heb vertrouwen dat het huidige team ook veel beter gaat spelen zodra de automatismen er ingeslepen worden. Vergeet niet dat we 6 basisspelers zijn kwijt geraakt waaronder de topscoorder en absolute smaakmaker.

18 oktober 2022 om 15:09

Ondanks dat ik sommige keuzes (o.a. Kudus in de spits) niet begrijp ben ik het wel mee eens dat als je naar de resultaten kijkt deze niet eens zo vreemd zijn. De wedstrijden die verloren zijn kun je zeker verliezen. Zeker als je ziet dat veel spelers vertrokken zijn en de vervangers het (nog) niet goed doen.

Echter vertoond Schreuder in dit interview wel heel kinderachtig gedrag en uit hij openlijk kritiek op het beleid van Ajax.

Schreuder voelt nu gewoon de druk die bij een echte top club hoort. Ik irriteerde me wel aan die "ja" van hem na elk zin..soort van feit wat hij meld. Zo kwam dat over steeds.

Afgelopen zondag AZ-Feyenoord bekeken. Feyenoord speelde prima ondanks dat ze evenveel zo niet meer nieuwe spelers hebben moeten inpassen. Ik kan niet anders dan concluderen dat Arne Slot met een kwalitatief mindere selectie veel meer heeft bereikt in 3 maanden tijd. Als Ajacied vind ik dit moeilijk te accepteren, maar eerlijk is eerlijk. Ik had vooraf vertrouwen in Schreuder, maar na zondag is dat definitief weg. VDS moet nu ingrijpen. Exit Schreuder en zoek een zwaargewicht, eventueel in het buitenland.

18 oktober 2022 om 14:52

Exit Schreuder laat nog wel even op zich wachten ben ik bang.

We weten allemaal dat wanneer je als trainer van Ajax je onder een vergrootglas ligt. Maar mijn hemel, kunnen we het nu eens ergens anders over hebben dan elke analist die er een zegje over wilt doen. Alsof Kieft altijd de juiste keuzes heeft gemaakt of de juiste dingen voor de camara heeft gezegd. Daarmee ben ik het met Schreuder eens dat journalisten, analisten en alle social media heel er goed zijn in stemmingmakerij. Prima dat hij er een keertje op reageert, laat hem dat ook lekker doen. Liever dit dan iemand die met alles en iedereen meelult. Nee, we spelen idd niet het allerbeste voetbal, maar met zoveel nieuwe spelers is het voor iedereen nog even wennen. Martinez was vorig jaar ajacied van het jaar, maar hoe lang heeft hij er over gedaan om zo goed te worden? Maar wanneer we aan het eind van het jaar met de schaal op P2 of Museumplein staan, dan juichen we allemaal net zo hard!

18 oktober 2022 om 15:11

Het is elke keer hetzelfde. Is er positief nieuws over Ajax, kan het niet vaak genoeg benoemd worden. Is er negatief nieuws over Ajax, dan mag niet iedereen zijn mening erover geven. Dit is bij een groot aantal op dit forum wel een terug kerend probleem.

19 oktober 2022 om 08:26

Precies wat jij zegt:" Is er positief nieuws over Ajax, kan het niet vaak genoeg benoemd worden. Is er negatief nieuws over Ajax, dan mag niet iedereen zijn mening erover geven." Dat is dan toch hetzelfde hoe dat bij Schreuder werkt? Wanneer er iets positiefs is mag er alles over worden gezegd, maar als hij iets negatiefs ervaart dan mag hij er blijkbaar nisk van zeggen. En zegt hij er wel iets over krijgt hij iedereen over zich heen. Ik ben zeker van mening dat alles positief of negaties benoemd mag worden. Maar wanneer het even voor een trainer teveel is, mag hij dat blijkbaar niet........

18 oktober 2022 om 15:33

Want als je kritisch bent op de trainer mag je aan het einde van het seizoen niet meer juichen als er wat gewonnen wordt, of hoe werkt dat? Ik wil niets liever dan dat ik straks moet zeggen dat ik helemaal ongelijk had, dat we fantastisch voetbal spelen en dat alles op de goede plek is gevallen. Dat zou ik fantastisch vinden. Ik heb dat idee alleen nu niet, en maak me daar zorgen over.

Ja en als hij niets zegt is het weer een softie.
Prima dat hij er wat van zegt en helemaal als sensatie zoeker en azijnzeikerd Valentijn Driessen weer een nutteloze vraag stelt.

18 oktober 2022 om 17:03

Je kunt best wel wat zeggen. Maar ben jij blij met wat hij zegt ? Zijn zaakwaarnemer van 37 is beter dan H2!. Brobbey moet niet zeuren, hij krijgt genoeg kansen. Ben jij het hier mee eens ?

18 oktober 2022 om 19:26

Ik ben het er mee eens dat hij eindelijk is van zich afbijt, Brobbey zeurt niet.
Je haalt een spits van 20 miljoen en gooit er een middenvelder in voor de spits positie nee dat klopt.
Dat Schreuder zijn mond opentrekt heb ik geen moeite mee want een Valentijn Driessen kan het bloed onder je nagels halen, wat een naar mannetje is dat.

De tactische brein achter het CL succes van ajax vertoont sinds zijn aantreding calimero gedrag. Iemand die in een aantal interviews loopt te mopperen dat Anthony niet weg mag, zelfs voor een recordbedrag is niet goed wijs. Ajax is niet afhankelijk van één speler.
Daarnaast beschikt ajax kwalitatief over de beste selectie in de eredivisie en dan heb ik het niet eens over de jeugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren