Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘We zijn een grotere club aan het worden en schuren nu tegen de subtop aan’

Woensdag, 1 juni 2016 om 18:35Robin Bruggeman

Heracles Almelo speelt aankomend seizoen voor de eerste keer in de clubgeschiedenis Europees voetbal en de Tukkers willen dat goed aanpakken. De ploeg van trainer Jan Stegeman begint eind juni al aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen om helemaal klaar te zijn voor de voorronde van de Europa League, waarvan de eerste wedstrijd eind juli wordt gespeeld. Voorzitter Jan Smit denkt dat Heracles die vijf weken ook wel nodig heeft.

/

“Het zal moeilijk worden om ons te kwalificeren voor de poulefase, maar we gaan er wel alles aan doen om die te halen. Heracles Almelo heeft er 113 jaar over gedaan om Europees voetbal te halen en nu het zover is, gaan we dat serieus aanpakken”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Spelers zullen door dit Europese ticket misschien eerder voor Heracles Almelo kiezen of vanuit Almelo niet meer zo snel naar een club uit de subtop gaan. Daar schuren we nu zelf tegenaan. We zijn een grotere club aan het worden.”

De club plukt in ieder geval al de vruchten van de kwalificatie, want er zijn inmiddels al meer dan zesduizend seizoenskaarten verkocht. Heracles moet het volgend seizoen in Europa mogelijk wel zonder Wout Weghorst stellen, die toestemming heeft gekregen te gaan praten met AZ. De ploeg versterkte zich al wel met Robin Pröpper. De 22-jarig verdediger komt transfervrij over van De Graafschap.


Poll

Denk je dat Heracles zich kan plaatsen voor de groepsfase van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door humberto1)

pfff, het zal allemaal wel. Elk jaar is er wel een club die bovenzichzelf uitstijgt, maar uiteindelijk eindigen ze allemaal waar ze horen. Zie Cambuur, zie Willem II, zie Zwolle, zie Roda JC, etc. Met Heracles zal het echt niet anders lopen.

1 juni 2016 om 19:06

Natuurlijk wel. Goed beleid voeren is alleen een Pre. Van alle promovendi de laatste 15 jaar is alleen heracles een stabiele middenmotor geworden. Pec misschien ookmaar die hebben schulden en ik verwacht dat die nog een keertje terug gaan vallen. Beetje bij beetje kruipt heracles naar de subtop toe en dat doen ze uitstekend

1 juni 2016 om 19:13

Hoe kom erbij dat pec schulden heeft

1 juni 2016 om 19:27

Nou dat valt wel mee
Laten we nog even afwachten hoe het verder gaat
Vorig jaar nog vechten tegen degradatie, dus om nu zo hard van stapel te lopen is ook weer overdreven
Maar natuurlijk een hele grote prestatie, dat ze Europa in gaan
Verder hebben ze wel een voorzitter die met beide benen op de grond blijft staan
En nu maar hopen voor het Nederlands voetbal, dat ze er niet direct uit gekegeld worden

1 juni 2016 om 19:36

Pec heeft helemaal geen schulden dus roep geen dingen die niet waar zijn.

1 juni 2016 om 19:44

Zwolle zit naar mijn weten niet in categorie 3, dus ze hebben niet alles op een rijtje. En elke club heeft schulden, das niet iets nieuws, maar hoeveel schulden tov je inkomsten daar gaat het om.
Heracles doet het wat dat betreft wel goed, maar of ze nu bij de subtop horen, dat lijkt me niet. Hun begroting is nog zoveel lager, maar stijgt beetje bij beetje. Ik ga er echter niet vanuit dat ze veel groter kunnen worden, heeft met name met de regio te maken. Als Twente zo meteen helemaal uit de picture is dan zou het nog kunnen, maar die hebben geprobeerd om van subtop naar top te gaan en gefaald, dus soms moet je gewoon maar blij zijn met wat je hebt en genieten van het hier en nu en niet van de grote uitspraken doen als we schuren tegen de subtop aan.

2 juni 2016 om 09:19

@ikkezwolle,

nou ik weet niet hoe het nu is, maar ik weet dat ik vorig jaar las dat Jans is vertrokken omdat de financiën niet helemaal op de rit waren.
Daarnaast las ik een paar maanden geleden dat ze zelf in Zwolle niet bang waren voor FCT taferelen, maar dat niet alles er zo goed uitzag.
Ik ben een buitenstaander, dus kan niet precies oordelen, maar dit lijken me niet de meest positieve berichten.

1 juni 2016 om 19:07

PEC doet het toch al jaren goed als subtop-club of ben ik nou gek?

1 juni 2016 om 22:25

Zwolle is de laatste seizoenen 6e, 8e en twee keer 11e geworden. Bij vlagen spelen ze goed voetbal, maar nou niet echt posities om als subtopper bestempeld te mogen worden. Die eer gaat nog altijd uit naar az, Utrecht, Vitesse, Heerenveen en Groningen (en tot voor kort twente).

1 juni 2016 om 23:32

Utrecht hoort naar mijn mening nog niet echt in dat rijtje thuis. Was een aantal jaren op rij gelukkig als het bovenin het rechter rijtje zou eindigen. De overige clubs die je noemt wel inderdaad.

2 juni 2016 om 10:18

utrecht is niets minder dan groningen heerenveen of vitesse hoor

2 juni 2016 om 13:22

Sorry hoor, maar sinds wanneer is het gehele linkerrijtje de subtop? Feyenoord, AZ en Twente zijn de subtop, als we kijken naar de afgelopen 10-20 jaar. Alledrie eens kampioen geworden en verder heel veel klasseringen tussen plek 2-6. Dan ben je subtop, clubs die sporadisch in de top 5 eindigen maar vaak iets eronder zijn gewoon allemaal middenmoters. Heerenveen, Groningen, Utrecht, Vitesse en noem het allemaal maar op.

1 juni 2016 om 19:11

Boven zichzelf uitstijgen. Maar dat is juist het mooie. Heracles stijgt niet meer boven zichzelf uit, want de positie die ze behaald hebben is gewoon de plek waar ze horen. Het beleid dat Jan voert is bewonderenswaardig. Het is moeilijk om continu slechts kleine stapjes te nemen, maar een te grote sprong kan ook het einde betekenen van een tijdperk (zie Twente). De stadion uitbreiding geeft de club ook meer aanzien.

1 juni 2016 om 19:59

Uhm Zwolle wanneer zijn ze boven zich uit gestoken? De laatste 3/4 seizoenen

1 juni 2016 om 22:00

Ben benieuwd of Roda weer suptop wordt, maar ben er bang voor.

Ze zijn inderdaad financieel en op sportief gebied wel lekker bezig volgens mij. Nu alleen nog dat kunstgras weg en dan gaan mensen je ook echt serieus nemen. Ik weet alleen niet of er genoeg draagvlak vanuit de regio is? Weet iemand dat?

1 juni 2016 om 18:52

Komt vanzelf. Er zullen vast wel wat gloryhunters die bij fc twente kwamen of wat meer neutrale voetbal liefhebbers zijn die eredivisie willen blijven kijken. In enschede mogen ze zo meteen blij zijn met de helft van wat er voorheen zat.

1 juni 2016 om 18:53

Ze hebben geluk dat Twente nu in elkaar stort, hierdoor worden hun mogelijkheden groter.

1 juni 2016 om 20:46

Geluk dat Twente in elkaar stort????ook als Twente zich staande had gehouden was Heracles wel gegroeid. Groeien doen ze, niet spectaculair maar gestaag en met beleid.

1 juni 2016 om 21:35

Onzin Als Twente gezond was dan hadden ze ook zo gestaan

2 juni 2016 om 10:40

Sorry heren, maar Oenieboy heeft hier gewoon gelijk.
Hoe meer clubs zich in een bepaalde regio bevinden, hoe minder draagvlak er is voor die clubs. Het is ook niet gek dat in de regio Brabant zoveel laagvliegers zitten en dat ze in Groningen, Utrecht en Friesland een stabiele subtopper hebben.
Uitzonderingen zijn daar gelaten, maar er komt niet elke dag een rijke oliesjeik langs
Echter als Twente weer boven water komt krijgen met goed beleid zou het altijd het grote broertje van Heracles blijven waarbij Heracles sporadisch betere resultaten zult gaan halen.

Ze zullen er wel na één ronde uitliggen. Dat is de traditie toch. Heracles heeft ook geen geweldige selectie. Na het vertrek van Tannane, is alleen Bel Hassani nog redelijk goed.

2 juni 2016 om 00:22

Ja de selectie is echt te zwak. Ik hoop dat ze die Tissadouli?!? (Van telstar) en Ricardo Kip binnen halen dat zouden best wel een hele goede spelers voor ze kunnen zijn. Middenveld en aanval kunnen wel een impuls gebruiken.

2 juni 2016 om 00:44

Aanval gaat nog wel. Weghorst en Navratil zijn voor Heracles aardige spitsen. Beter halen ze een betere verdedigende middenvelder.

2 juni 2016 om 08:38

Beter dan Pelupessey is voor Heracles niet haalbaar.

Kost ons land weer dure punten. Wordt tijd dat die achterlijke play offs afgeschafd worden en dat gewoon de nr 5 Europees speelt.

1 juni 2016 om 19:31

FC Utrecht verliest in de eerste ronde tegen het Luxemburgse FC Differdange03.....hebben zij dan zoveel meer recht dan Heracles?

1 juni 2016 om 19:52

Ja, want zij zijn over het hele seizoen hoger geëndigd. Ik vind ook dat de nummer 5 in Europa in moet, want dat is de beste over 34 wedstrijden. Heracles wint nu over een nieuw toernooi van 4 wedstrijden. Ik vind dat niet helemaal eerlijk, maar oke, als Utrecht echt beter was hadden ze die play-offs ook gewoon moeten winnen.

Luxemburg er bij halen is niet helemaal eerlijk, dat is al een tijdje terug. Andere trainer en selectie ondertussen.

1 juni 2016 om 20:48

Niet eerlijk.....het is een keiharde feit, en Heracles zal het niet slechter doen tegen zo'n tegenstander.

2 juni 2016 om 15:26

Gaat Heracles ook een resultaat halen tegen bv Napoli, Liverpool en Celtic?

1 juni 2016 om 19:48

geloof me het is beter als we nu allemaal punten verspelen, want:
de Uefa index wordt opgebouwd uit het punten dat alle clubs uit een land verdienen. dus stel er beginnen 6 clubs in voorrondes en ploegen die zich al geplaatst hebben. voordat de winter er is worden alle punten gedeeld door 6 clubs, ook al zitten die er niet meer in.
Betekend dat als we zo meteen wat clubs minder hebben het gemiddelde omhoog zal gaan voor clubs. Dus subtop clubs kunnen er nu nog even van genieten, maar dat zal snel voorbij zijn en dan moeten onze topclubs maar laten zien dat het echt topclubs zijn en punten voor Nederland pakken.

PS ik ben ook tegen playoffs, alleen maar nog meer belasting voor voetballers die steeds minder tijd hebben om te herstellen.

1 juni 2016 om 23:10

Huilie huilie!!
Als de top 3 gewoon overwinterd, wat ze altijd zouden moeten doen! En in EL zelf nog wel iets verder! Dan is dat ene ticket voor de playsoffs ook niet veel zeggend!
Maar hoe vaak hebben we gezien dat de EL geen prioriteit heeft bij de top 3 clubs? Ga daar lekker over zeiken!
En besef eens hoe mooi het is voor de supporters van de kleinere clubs om Europese wedstrijden van hun eigen club te bezoeken!! Voetbal speel je voor de supporters, dus die worden op die manier ook eens beloond voor het supporten van hun club!!

2 juni 2016 om 09:22

@ aanvallert,

ja we doen het al jaren zo enorm goed in europa dat het nu de schuld van Heracles is dat het punten kost.
We hebben mazzel gehad met PSV dit jaar, maar de jaren ervoor is het zwaar drama.

Rustig blijven,jan. Heracles is een sympathieke club. Geen Jopiaanse trekjes gaan vertonen,want dan kan je des te harder vallen. Succes in Europa.

Vorig seizoen bijna gedregradeert.
Ik snap dat Jan Smit dit nog wel meemaken in de kleine tijd die hij nog heeft, en daardoor misschien ietwat te snel alles in Hosanna ziet, maar het zou me niet verbazen als Heracles volgend seizoen zich weer met moeite weet te bewaren voor de eredivisie.

Overigens is er elk seizoen een club die ver boven zijn kunnen uitspringt en dat was dit jaar Heracles (en in mindere mate Nec), in 2015 was dat Willem 2 en ik kan me ook nog herrineren dat kort geleden RKC erg hoog eindigde en zelfs meedeed aan de play-offs ( niet zeker overigens ).

Gewoon een jaar waarin alles mee zat niets meer jan!

1 juni 2016 om 19:37

Het spelen op kunstgras zorgde voor deze opleving. Dit seizoen gewoon weer strijden tegen degradatie

1 juni 2016 om 19:47

Dat is hetzelfde kunstgras waarop we vorig jaar bijna degradeerden. Dus daar zal het inderdaad wel aan liggen.
En als de topclubs uit onze competitie de punten niet lieten liggen de afgelopen jaren dan was er wel een extra ticket geweest.
Jammer die afgunst toch elke keer...

2 juni 2016 om 10:28

Kan je niet wat fatsoenlijker praten of met wat meer respect?? Of is dat ook op zijn Twents??
Man kan zeg dan niks.

Heracles Komt over als een stabiele club die steeds een stapje verder groeit. Jammer dat ze op kunstgras spelen. Kunstgras bezoedelt het voetbal en ik vind het nog steeds een vorm van competitie vervalsing.

Van mij mag er veel veranderen in het voetbal: behalve spelen op echt gras!!

1 juni 2016 om 23:18

Vind ook dat hij iets te dapper doet hoor!
Maar gebeuren wel degelijk goede dingen bij Heracles. Kijk eens naar het uitbreiden en op knappen van het stadion. Je kan 5000 meer supporters bergen, ook skyboxen uitgebreid als ik het goed heb wat weer structureel geld kan opleveren.
Ze zijn dus wel gewoon goed bezig maar structurele veranderingen die de club echt wel verder helpen.
En vergelijk het eens met Cambuur, daar wordt al jaren over nieuw stadion gepraat. Staat nog steeds een vies lelijk hok, en konden ook niet echt door groeien. En spelen straks dus wel JL...!

2 juni 2016 om 09:29

@ Henkyr,

als iemand dapper mag doen, is hij het wel. Hij heeft Heracles destijds met privégeld de helpende hand geboden omdat hij potentie zag, en liefde koesterde.
Jaren later zit hij er nog steeds en speelt Europees voetbal.
Als iemand dan met zijn borst naar voren mag lopen is hij het wel.
Deze man is gewoon een levende legende in Almelo.

2 juni 2016 om 09:55

Hij overdrijft het nu gewoon, spelers eerder naar Heracles omdat ze 1 wedstrijd Europees spelen? Ze worden nu een grote club? Kwa stadion, begroting en fans zijn ze gewoon nog een kleine tot gemiddelde club. Maar geef al aan dat ze we goed bezig zijn! Ze structureel zaken op een goede manier veranderen.
Maar kijk alleen naar de begroting, dan komen ze nog meer als 10 miljoen te kort om in zelfs in de buurt te komen bij de 'grote' clubs te komen. En een jaartje goed presteren veranderd daar niks aan!
En hoe Jan Smit het nu stelt is gewoon zwaar overdreven!

2 juni 2016 om 10:50

Klopt wat je zegt. Vraag me af op basis waarvan hij dit zegt? Op basis van dit jaar dat ze het prima gedaan hebben, vind ik nogal tekort door de bocht. Heracles speelt nu een jaar of elf Eredivisie en ze zijn drie (6e, 8e en 6e) keer in het linker rijtje geëindigd en voor de rest heeft het altijd tegen degradatie gevochten. Heracles is los van de laatste elf jaar Eredivisie en op vijf seizoenen Eredivisie na in het verre verleden altijd een eerstedivisieclub geweest.

Subtop vind ik niet, maar wel een vaste kracht in de Eredivisie, en dat is knap voor een club die een jaar of tien geleden in de JL speelde. Ik vrees wel dat het Europees avontuur voor Heracles twee wedstrijden gaat duren. De laatste jaren hebben bijna alle middenmoters een keer een poging kunnen wagen om door die voorrondes heen te komen en allemaal waren ze heel snel klaar. Mede omdat veel clubs al hun sterspelers verkopen en heel lang wachten om dan tweederangs vervangers te halen. Ik zie Heracles Bel Hassani sowieso kwijtraken en ik zal niet verbaasd zijn als ook Bruns vertrekt. Zelfs een Weghorst lijkt te gaan vertrekken. Dan sta je straks halverwege juli met een gemankeerd team en jeugdspelers op de bank. En dan mag je mooi naar Albanië/estland/hongarije spelen.

Desondanks wel knap wat Smit met degelijk beleid weet te presteren. Alle credits en respect daarvoor. Ik zou bijna sympathie krijgen, ware het niet dat ze op kunstgras spelen wat ik competitievervalsing vindt alsmede ook een belemmering voor de groei van de Eredivisie.

Hmm.. Ik vind het heel knap dat Heracles voor het eerst Europa in gaat, maar om het echt tot een mogelijke subtopper te betitelen, vind ik nog te ver gaan. Heracles is een mooie club en heeft absoluut groeipotentie, maar ik vind het niet beter dan een PEC Zwolle, ADO of Heerenveen.

Regio Twente laat zien dat eerlijkheid het langst duurt. Gelukkig voor Heracles gaat eerlijkheid ook het langst mee. Veel respect voor Smit, heeft de club echt stap voor stap opgebouwd. Dat zouden meer clubs moeten doen - een lange termijn visie. Is nog wel eens lastig tegenwoordig.

Tsja dat zeiden we bij Twente ook in 2009. En bij AZ in 2007. Roda werd in 1995 tweede. Willem II voorronde CL. Fortuna Sittard Europees. Etcetera etcetera. Als er iets is dat ik als Twente fan heb geleerd de afgelopen jaren dan is het dat succes tijdelijk en relatief is. Dat geldt voor alle clubs in Nederland behalve voor de enige twee resterende topclubs Ajax en PSV. Verder zal iedere provincieclub met pieken en dalen rond zijn vaste potentieel blijven zweven. Maar neemt niet weg dat Heracles nu knap presteert en daar moeten ze dus vooral van genieten.

Hele sympathieke club/man, gun het ze van harte!

Hebben ze ook al een andere trainer..Jan Stegeman? 1 keer Europees voetbal en dan direct praten over een subtopper? Laat het eerst maar een paar jaar zien. Wat als Stegeman vertrekt? Je ziet wat er bij Vitesse gebeurd met het vertrek van Bosz! En wie wil er nu naar Heracles om voorronde te spelen voor Europees voetbal tegen een club waar ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. Eerst een paar jaar laten zien. Maar ieder geval succes gewenst Heracles!

Hollanders deze reacties hier, de zuurpruimerij in optima forma!! Ze staan allemaal op de banken dat Leicester City kampioen is geworden, woorden komen ze tekort een en al lofuitingen van die rare Hollanders. In hun eigen landje is er een klein clubje die het uitstekend doet, die Heerenveen, Groningen, Utrecht, Twente en Vitesse het nakijken geeft en ik lees een en al zuurpruimerij! Denken jullie nu werkelijk dat Leicester City in de CL potten gaat breken? Ik hoor er geen Engelsman over, die vinden het prachtig dat zo'n clubje de gevestigde orde heeft afgetroefd, niets dan lof. Nee moet je de zuurpruimen hier zien, bah wat een volk!! Het gras is blijkbaar groener bij een ander dan in je eigen (kunst)gras veld. Een ding weet ik zeker, het gras bij Heracles is groener dan bij Leicester City.

1 juni 2016 om 21:37

Amen, ik schrik er ook een behoorlijl van de laatste tijd. Kom op Heracles!

2 juni 2016 om 17:52

Dankje!

Vorig jaar blijf je wonderbaarlijk genoeg in de eredivisie en nu jezelf een semi subtopper noemen. Klasse man

Is het niet zo dat je europees altijd op gras moet spelen? Ik geloof dat dit in de hoogste klassen van spanje en engeland ook zo is.

2 juni 2016 om 09:33

@ tyuin,

nee hoor dat hoeft niet. In Rusland spelen ze bijna allemaal op kunstgras.

Hij zal eerder bedoelen schuren tegen middenmoot aan, want normaal gesproken is Heracles gewoon een degradatiekandidaat. Voor verdere uitleg zie mijn comment boven.

2 juni 2016 om 20:13

Jij snapt er gewoon geen kloten van kerel met deze opmerking. Als je 11 seizoenen zonder problemen (nooit in de NC hoeven spelen) je kunt handhaven dan ben niet meer direct een degradatie kandidaat en heb je als club je bewezen. Verder is Heracles een gezonde Bvo, die geen gekke dingen doet een een neusje heeft voor talent en talentontwikkkeling. Ik wil er niet mee zeggen dat ons dat nooit meer kan overkomen, maar elk seizoen degradatiekandidaat is overtrokken, mede omdat wij in staat zijn spelers van onze 'naaste concurrenten' om de degradatieplaatsen kunnen aantrekken en meer kunnen bieden. Voor volgend seizoen hoeven we ons echt niet druk te maken om Go Ahead, Sparta, Excelsior, Willem II, Roda en ADO om eens wat 'hoogvliegers" te noemen. Je begrijpt er geen snars van en weet helemaal niet waar Heracles mee bezig is en schrijft maar wat.

2 juni 2016 om 20:29

Ik begrijp werkelijk waar alles, maar jij doet dat nog niet echt en kijkt door een zwartewitte-bril en dat is het verschil tussen jou en mij. Ik plaats hier feiten en jij droomt nogal zoals jullie voorzitter een beetje doet.
Dus jij gaat er van uit dat Heracles boven al deze ploegen eindigd? Ik vind het knap dat jij dit al weet petje af.

2 juni 2016 om 23:10

Over feiten gesproken, welke feiten heb jij? Ik heb toch aangegeven wat de feiten zijn de afgelopen 11 seizoenen, heb jij andere feiten dan? Verder moet je goed leren lezen, ik schrijf toch " Ik wil er niet mee zeggen dat ons dat nooit meer kan overkomen," Ja ik ben er van overtuigd dat Heracles tenminste boven 3 van deze 8 (nec ben ik even vergeten) genoemde clubs zal eindigen! Daar durf ik wel een krat bier op te zetten. Als jij zo stellig bent dat wij degradatie kandidaat zijn, zet er maar wat tegenover.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Heracles Almelo

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. LimbombeAanvaller121
M. BrouwerKeeper140
M. SankohAanvaller114
A. NankishiAanvaller93
L. WehmeyerAanvaller60
N. BakboordVerdediger100
S. BultmanVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

22 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 TSG Hoffenheim 11 4 3 0
2022/2023 Manchester United 17 0 1 0
2022/2023 Besiktas 16 8 2 0
2021/2022 Burnley 20 2 3 0
2021/2022 VfL Wolfsburg 18 6 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren