Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We verkochten Promes voor recordbedrag, dus dat was niet logisch geweest’

Laatste update:

Quincy Promes is inmiddels speler van Ajax, nadat hij in het buitenland ervaring opdeed bij Sevilla en Spartak Moskou. De aanvaller stond in totaal vier jaar onder contract bij de Russen en groeide in die tijd uit tot een belangrijke speler, met 66 doelpunten en 34 assists in 135 officiële wedstrijden. Toch deed Spartak afgelopen zomer geen poging om Promes terug te halen nadat duidelijk werd dat hij mocht vertrekken bij Sevilla.

“Je kunt dezelfde rivier niet twee keer bevaren. We hebben Quincy voor een recordbedrag (twintig miljoen euro, red.) verkocht en het was gewoon niet logisch om een speler die, met alle respect, zijn motivatie was kwijtgeraakt, voor hetzelfde bedrag terug te halen”, legt Spartak-eigenaar Leonid Fedun uit aan Sport Express.

“Hij is een grote voetballer, maar als een speler vier of vijf jaar voor hetzelfde team speelt wordt het, objectief gezien, moeilijk voor hem, of hij moet Lionel Messi zijn.” Fedun heeft echter ook gemerkt dat Promes er nog niet in geslaagd is om een basisplaats te veroveren bij Ajax. Ook Dick Advocaat ziet dat de nieuwkomer het moeilijk heeft in Amsterdam, al is hij wel van mening dat Promes nog van waarde zal zijn voor zijn nieuwe club.

“Hij maakte in Rusland elk jaar 20, 25 goals. Drie keer werd hij daar uitgeroepen tot Speler van het Jaar”, vertelt de trainer in ruste bij Veronica Inside. “Een groot voordeel is ook dat hij links, rechts en achter de spits uit de voeten kan. Op die positie speelde hij meestal bij Spartak. Als je een voorhoede hebt met Dusan Tadic, David Neres en Hakim Ziyech is het echter wel heel moeilijk om erin te komen. Ik weet ook niet wat er afgesproken is toen hij zijn contract tekende. Hij kan wel echt goals maken. Veel mensen vinden hem niet zo geweldig maar ik vind het een hele nuttige aanvaller.”

Denk jij dat Quincy Promes dit seizoen een basisplaats gaat veroveren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zijn dit voor leugens,3x uitgeroepen tot beste speler van Rusland en elk seizoen 20 a 25 goals,hij heeft nooit meer dan 18 in Rusland gescoord...

22 augustus 2019 om 13:41

20 18 en 16 goals zijn ook niet verkeerd en idd maar 1x beste speler prijs gewonnen.

22 augustus 2019 om 13:55

Nee hij werd sowieso 2 keer speler van het jaar, in 2017 en 2018. Ook werd hij een keer topscorer, in 2017/2018. En @marieke90 ik denk dat ze in totaal bedoelen, niet alleen in de Premjer Liga, al kloppen de uitspraken dan nog niet want hij maakte enkel in 17/18 meer dan twintig goals: 21.

22 augustus 2019 om 13:41

Over die 20 a 25 goals durf ik niet te zeggen, maar 3 x uitgeroepen tot beste speler van Rusland is gewoon een feit.

22 augustus 2019 om 13:47

Dat is helemaal geen feit. Maar 1keer.

22 augustus 2019 om 13:59

Jullie zitten er allebei naast, hij werd in 2017 en 2018 (dus twee keer) speler van het jaar en hij werd verder ook een keer topscorer, in 2017/18.

Bron: Artikel VI van 15 mei 2018: "quincy Promes is voor de tweede keer op rij verkozen tot Speler van het Seizoen van de Russische Premier Liga."

Die 20 - 25 goals per jaar kloppen inderdaad niet. Hij haalde maar een enkele keer 21 goals (17/18). In de drie seizoenen ervoor maakte hij resp. 13, 18 en 12 treffers.

22 augustus 2019 om 14:02

Hoe kan iets een feit zijn als het niet is gebeurd,eigenlijk had ik niet eens moeten reageren op iemand die niet even de moeite neemt,om zijn zogenaamde feiten te checken...

22 augustus 2019 om 14:13

De meeste sites geven dat promes de prijs maar 1x heeft gewonnen en artem dzyuba de prijs in 2018 heeft gewonnen

22 augustus 2019 om 14:35

Ben benieuwd welke dan, ik heb momenteel een artikel van VI, AD en nu.nl open staan waarin staat dat Promes deze prijs in 2018 voor de tweede keer op rij won. Er zijn enkele fanatieke volgers van de Premjer Liga hier op VZ, misschien dat zij hier uitsluitsel over kunnen geven

Edit: Raar, zie nu op transfermarkt inderdaad dat Promes er volgens hun maar 1 heeft (2017) en Dzyuba inderdaad in 2018 won. Nu ben ik toch benieuwd haha, raar dat er zo verschillend over bericht wordt.. VI meldde in het artikel waar ik hierboven naar refereer zelfs "..de 26-jarige Nederlander van Spartak Moskou kreeg bijna twee keer zo veel stemmen als zijn naaste belager Fedor Smolov. Voormalig Psv'er Jefferson Farfã¡n, nu actief voor Lokomotiv Moskou, eindigde op de derde plaats.." Volgens hun is Dzyuba niet eens in de top-3 geeindigd dus. Erg raar.

22 augustus 2019 om 14:47

Sanderk91,

Promes is een keer verkozen geweest tot speler van het jaar in Rusland.

De resterende individuele prijzen die hij won werd hij verkozen door een voetbalzender en hij heeft ook drie keer op het lijstje gestaan van de beste 33 spelers die per positie door de Russische bond worden uitgekozen.

22 augustus 2019 om 22:56

Op jouw reactie wachtte ik al Koni thanks voor je toelichting!

22 augustus 2019 om 13:48

Zijn laatste seizoen heeft hij er 21 gescoord. Dus dat is meer dan 18 in ieder geval. Dit staat simpel op wikipedia.

Verder verkondigde Dick het als een ''om en nabij'' uitspraak. Dat hij wat hoger zit dan de daadwerkelijke aantallen klopt en dat kan je dan bestempelen als ''leugens''. Maar Dick was nou niet aan het spreken alsof hij het 100% zeker wist, dus zo serieus moet je het nou ook weer niet nemen.

22 augustus 2019 om 18:16

Geen idee maar tel jij alleen de compititie goals en de trainer alle goals (comp, beker en europees)?

Succes Promes, ik heb er nog wel geloof in
Dat je belangrijk kan zijn voor ons.

22 augustus 2019 om 14:10

@sulejmani
Ik wens hem ook succes. Maar ik heb echt nooit begrepen waarom Ajax hem voor zoveel geld gehaald heeft.
Ik zie hem totaal niet als versterking maar hooguit voor de breedte. Ik vind het ook een hoge score dat 46% van de stemmers hierboven hem in de basis terecht ziet komen.

Maar laten we hopen dat ik ongelijk krijg. Gun het hem van harte verder, maar heb er nooit vertrouwen in gehad

22 augustus 2019 om 14:29

Ik snap het wel. Met het vertrek van de Ligt en de Jong dreigt Ajax zijn Nederlandse identiteit te verliezen. Daarnaast was het te verwachten dat ze Ziyech zouden kwijtraken, en inmiddels is ook Schone vertrokken. Het is niet voor niets dat ze vanuit de club / social media team zo erg lopen te pushen om te laten zien dat het een Amsterdammer is. Dat plus het feit dat het een speler is van het NL elftal en in principe tot de beteren behoort in de ED maakt het tot een logische aankoop. Hij heeft nu gewoon de pech dat alle aanvallers gebleven zijn. Het moet echter wel nog wat beter dan wat ie tot nu toe heeft laten zien.

22 augustus 2019 om 15:10

Helemaal mee eens

Promes is helemaal geen voetballer voor Ajax

Hij heeft het in Rusland zo goed gedaan omdat zijn spel daar past: snel countervoetbal met 2 spitsen, hard rennen en voorgeven of schieten

Bij Ajax wordt er heel anders gespeeld, zelfs bij Oranje is het spel meer zoals Rusland, met 2 spitsen

Ik vind het een slechte aankoop, maar Ajax kan het zich veroorloven om een paar slechte miskopen per jaar te doen

Maar voor mij staat hij voorlopig in het rijtje Labyad, Magallan, Bandé

Waar is Bandé eigenlijk? Doet hij nog wat?

22 augustus 2019 om 16:41

Bande traint inmiddels weer bij Jong.

22 augustus 2019 om 19:14

Ben benieuwd naar Bendé. Maar volgens de volgers van het Belgisch voetbal komt deze jongen aan alle kanten te kort voor Ajax. Hetzelfde las je bij Boca kenners toen Magallan gekocht werd. Vraag me toch af hoe capabel Overmars en de scouts zijn. Er wordt te veel geld over de balk gesmeten aan spelers die gewoon niets toevoegen. Marin geef ik nog het voordeel van de twijfel, maar de voortekenen zijn ook weer niet goed

24 augustus 2019 om 17:14

Hansje ik vind ook dat heel veel is betaald, maar ik heb vind wel dat hem allemaal een eerlijke kans moeten geven.

25 augustus 2019 om 18:37

Sulejmani
Kansen zullen ze echt wel krijgen, maar moeten ze ook zelf pakken. Andere kant van de medaille is dat er ook geleerd moet worden van ongerichte aankopen die niets toevoegen.

Flauw hoe hij door sommige niet goed genoeg is bevonden voor Ajax, ten Hag krijg Quinchi topfit. Heeft tH verleden seizoen ook met v Beek gedaan!

22 augustus 2019 om 15:14

Topfit is Quincy nog geen aanwinst

Hij is zwak in de kleine ruimte en snapt het spelletje helemaal niet

Weggegooid geld, ik hoop dat hij er nog 5 of 6 maakt dit jaar als invaller, meer zit er echt niet in

Ik zie nu al liever Lang invallen, die passeert wel, in tegenstelling tot Promes

22 augustus 2019 om 15:44

Op basis waarvan? Promes is qua niveau een stuk minder dan Tadic en Ziyech, terwijl Neres als soortgelijke speler een stuk behendiger is in de kleine ruimte. Promes moet het hebben van z'n diepgang en z'n schot en daar heb je ruimtes voor nodig. Die krijg je bij Ajax niet zo snel.

25 augustus 2019 om 18:25

@sirius
Ja zelfs diepgang heeft hij niet. Onbegrijpelijk waarom je daar 15 m en bonussen voor Uit geeft als Ajax zijnde

22 augustus 2019 om 16:38

Niemand betwist zijn fitheid, enkel zijn voetballende kwaliteiten. Nogal een verschil.

Veel mensen vinden hem niet geweldig omdat hij ook simpelweg niet geweldig is. Promes is vooral een speler met diepgang en een aardig schot. Hij heeft ruimte nodig en die krijg je bij Ajax niet. Bovendien moet je met zijn speelstijl al snel aanvalsleider zijn en er zijn weinig clubs die dat met hem aandurven.

Ook heeft Promes de pech dat Ziyech verrassend genoeg is gebleven en ook lijkt te blijven. Ziyech en Tadic zijn simpelweg een stuk creatiever en beter, terwijl hij ook niet zozeer beter is dan Neres. De laatstgenoemde heeft soortgelijke kwaliteiten, maar is creatiever en slimmer als de ruimtes kleiner worden. Dan word je als Promes zijnde dus al snel de tweede garnituur.

Ideale wisselspeler. Kan altijd nog iets forceren. Soort pinchhitter maar dan op basis van snelheid en explosiviteit richting doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren