Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wat ‘pareltje’ Jurriën Timber kan toevoegen aan het spel van Arsenal

Laatste update:

Jurriën Timber lijkt Ajax op korte termijn in te ruilen voor een avontuur in de Premier League. Arsenal heeft volgens diverse Engelse media de beste papieren om de multifunctionele verdediger deze zomer naar Noord-Londen te halen. De grote vraag is nu: wat kan de pas 22-jarige Timber toevoegen aan het spel van de nummer twee van afgelopen seizoen? In samenwerking met GOAL buigt Voetbalzone zich over de veelgestelde vraag.

Wat kan Timber toevoegen aan Arsenal?
Waarom precies is Arsenal ervan overtuigd om maximaal 45 miljoen euro neer te leggen voor Timber? Zijn belangrijkste eigenschap is zijn zen-achtige kalmte aan de bal. In navolging van een lange rij Nederlandse verdedigers vòòr hem is Timber technisch uitstekend begaafd. Er is geen Eredivisie-speler die tijdens het seizoen 2022/23 meer korte passes gaf dan hij. Voor een ploeg met veel balbezit als Arsenal kan dit van onschatbare waarde zijn. Het is vermeldenswaardig dat Timber's gemiddelde van 74,7 voltooide passes per 90 minuten beduidend hoger is dan wat welke Arsenal-speler dan ook afgelopen seizoen behaalde. Hoewel dit wel met een korreltje zout moet worden genomen, gezien hoe dominant Ajax in Nederland doorgaans is tegen de kleinere clubs.

Bovendien zou het geduld en de rust aan de bal van de Ajax-verdediger goed moeten passen bij de speelstijl van the Gunners. Omdat Timber er meestal zo zeker van is dat hij balbezit behoudt, wacht hij vaak tot de tegenstander zoveel mogelijk druk heeft gezet voordat hij met een gerichte pass naar voren komt. Het opgeleefde Arsenal verlichtte de Premier League afgelopen seizoen met razendsnelle counters, en het is zeer aannemelijk om Timber met ingang van de komende jaargang in een soort quarterback-achtige rol te zien spelen vanuit het hart van de verdediging.

Heeft Timber zwakke punten?
Als er iets is waar Timber beter in moet worden, dan zijn het waarschijnlijk de een-tegen-een-situaties, vooral tegen de fysieke sterke nummer negens in Engeland. Met een lengte van 1.82 meter is hij niet de meest imposante centrale verdediger en heeft hij soms moeite gehad met spitsen die het gevecht bepaald niet schuwen. Zijn beperkte frame betekent ook dat hij het doelwit kan zijn van hoge ballen, iets dat vooral problematisch kan zijn als de Oranje-international als vleugelverdediger de tweede paal dekt bij standaardsituaties. Timber loopt tevens het risico dat hij een verkeerde lichaamshouding heeft in verdedigend opzicht. Aan de andere kant kan zijn snelheid ervoor zorgen dat hij foutjes tijdig kan herstellen. Op Timber in balbezit is weinig aan te merken. Als er een punt van zorg is, is het dat hij misschien niet in staat is om de lange, splijtende passes te geven die de ploeg van manager Mikel Arteta afgelopen seizoen zo effectief gebruikte.

Broodnodige back-up voor William Saliba
Niets speelde een grotere rol in de uiteindelijk mislukte titelstrijd van Arsenal dan de rugblessure die William Saliba opliep in maart. De Fransman was bezig aan een ijzersterke periode, nadat hij eindelijk was doorgebroken in Noord-Londen. En zonder de leider van de achterhoede werden de resultaten steeds slechter. Arsenal veroverde slechts negen van een mogelijke achttien punten in de eerste zes wedstrijden die hij door blessureleed miste. Het is vrij duidelijk dat een van de rollen waar Timber voor in aanmerking komt, het vervangen van Saliba is als hij weer een blessure oploopt. En weinigen zullen kunnen beweren dat hij in dat opzicht geen gigantische verbetering is voor Arsenal in vergelijking met de reeds aanwezige Rob Holding, die toch regelmatig bekritiseerd wordt.

Timber kan als de broodnodige back-up van Saliba dienen.

Er zijn veel overeenkomsten tussen Timber en Saliba. Net zoals Timber bij Ajax, fungeerde Saliba vorig seizoen vaak als het startpunt van de aanvallen die Arsenal ondernam, met gemiddeld meer balaanrakingen en passes per negentig minuten dan zijn verdedigende partner Gabriel Magalhães. Beide verdedigers houden het ook graag simpel, terwijl de eerder genoemde Gabriel meer geneigd is om de Hollywood-achtige bal over het hele veld te geven richting de aanvallers. Timber zou, in theorie tenminste, een goede aanvulling kunnen zijn op het spel van Gabriel. Een beetje zoals Saliba heeft bewezen te kunnen zijn afgelopen seizoen. Qua lengte heeft Timber wel een achterstand, want Saliba is 1.93 meter lang en Gabriel is een imposante verschijning van 1.90 meter.

Moeten Ben White en Takehiro Tomiyasu zich al zorgen maken?
Timber kan niet alleen centraal achterin uit de voeten. Arteta staat erom bekend dat hij centrale verdedigers omturnt in volwaardige rechtsbacks en met Ben White and Takehiro Tomiyasu als geslaagde voorbeelden, kan Timber zomaar zijn volgende project worden. Het is overigens niet zo dat de flankpositie onbekend is voor de Ajacied. In zijn periode bij Ajax werd Timber veertien keer als rechtsback gebruikt en ook voor Oranje heeft hij die positie ingevuld. Het is bij de beoogde Arsenal-aanwinst soms alles of niets. In maart werd hij nog zoek gespeeld door Kylian Mbappé tijdens de 4-0 overwinning van Frankrijk op Nederland. Aan de andere kant gaf Timber een assist in de 2-4 zege van Ajax op FC Volendam in oktober vorig jaar.

Moeten de rechtsbacks van Arsenal zich al zorgen maken?

Moeten White en Tomiyasu zich nu dus al zorgen maken over rol in de basisopstelling voor de komende periode? Dat zou goed mogelijk kunnen zijn. Op technisch vlak is Timber normaal gesproken beter dan de rechtsbacks die nu al bij Arsenal spelen. Dit zou bijzonder nuttig kunnen zijn als Arteta het voorbeeld van zijn mentor Josep Guardiola volgt en zich komend seizoen volledig toelegt op de inzet van omgekeerde vleugelverdedigers. Zoals dat bij Manchester City dus ook het geval is. White kan nog wel op het nodige krediet rekenen. Hij kwam afgelopen seizoen in 36 van de 38 Premier League-duels in actie en maakte doorgaans een sterke indruk.

Het toevoegen van nog een centrale verdediger biedt Arteta natuurlijk ook de kans om te experimenteren met een driemansverdediging, mocht hij daar heil in zien. In dat geval lonkt er voldoende speeltijd voor Timber, White én Tomiyasu. En Timber is natuurlijk al bekend met dat systeem, want hij was op het WK in Qatar de meest rechtse pion in de verdediging met drie spelers die toenmalig bondscoach Louis van Gaal prefereerde. Matthijs de Ligt kreeg aanvankelijk nog de voorkeur, maar uiteindelijk waren het Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké die het hart van de defensie van het Nederlands elftal vormden.

Timber speelde bij Oranje reeds in een driemansverdediging.

Een ideale aankoop
Elke beweging die Arsenal deze zomer maakt, zal met laserprecisie worden onderzocht. Zeker omdat er zoveel op het spel staat na het mislopen van de landstitel van afgelopen seizoen. Met het persoonlijk akkoord met Timber hebben the Gunners in ieder geval een sterke start gemaakt en zelfs de meest kritische volgers zullen dat moeten accepteren. Zijn naderende komst staat niet alleen in verband met de netelige kwestie hoe Saliba zou moeten worden vervangen als hij volgend seizoen weer een periode niet beschikbaar zou is. Het biedt Arteta namelijk ook een aantal uitdagende mogelijkheden om zijn verdediging eens flink op te schudden.

Vanwege de toegenomen concurrentiestrijd achterin worden White en Tomiyasu geacht om nog harder te werken voor hun plaats in de basisopstelling van Arsenal. En de kans is zelfs aanwezig dat Arteta, indien nodig, uieindelijk kiest voor een driemansverdediging. In wat de belangrijkste transferperiode in de moderne geschiedenis van de Londense club is, heeft Arsenal in Timber een echt pareltje geïdentificeerd voor de toekomst.

Vind jij Jurriën Timber goed genoeg voor Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als back up gewoon een prima versterking!

29 juni 2023 om 01:14

Ik moet het nog zien , verliest zelfs in de toch zwakke Eredivisie nog enorm veel belangrijke duels. Nu loopt dat in de Eredivisie nog regelmatig goed af en komt hij er mee weg. Maar in de PL zal dat anders zijn, komt als CV ook gewoon lengte te kort. En ja dat geldt voor Martinez ook maar die kan wel echt , verdedigen, springen, koppen en timen . Timber kan helemaal niet koppen en springen. In bal bezit kan hij prima mee…

29 juni 2023 om 09:20

Ben het helemaal met je eens. Snap persoonlijk niet wat zoveel mensen in hem zien. Zijn spel is verschrikkelijk met alleen maar tikkie terug en tikkie breed. Weinig innovatief en vooruit voetballend. Daarnaast qua body komt hij te kort, en timen is ook niet zijn sterkste kant. Leuk voor een eredivisie middenmoter, niet voor de Nederlandse top. En al helemaal niet voor een PL topclub. Maar goed... als hij gaat hoop ik voor hem dat hij mij in het ongelijk stelt, maar denk het eerlijk gezegd niet.

29 juni 2023 om 12:04

Misschien moet je toch nog eens naar de informatie en afbeelding over voorwaartse passing van Timber kijken, voordat je het over 'tikkie terug en tikkie breed' hebt.

29 juni 2023 om 19:22

Hij was nota bene jullie beste speler in het seizoen 21/22 waar heb je het over man? Dat hij het afgelopen seizoen minder was tjaa… dat was Ajax als collectief ook. Timber gaat onder Arteta alleen maar beter worden zowel fysiek als tactisch. Wij (Arsenal fans) zijn hier super tevreden mee.

29 juni 2023 om 19:34

Wij, als Arsenal fans, zijn echt niet allemaal tevreden hoor… Waren betere opties voor die prijs

30 juni 2023 om 10:00

Jij bent dan de eerste die ik ben tegengekomen die NIET tevreden is/was. Welke betere opties zijn dat? Timber past precies in het profiel van wat Arteta zoekt.

1 juli 2023 om 00:49

Backup neeeeee, Arteta is echt een slimme trainer. Ik weet zeker Timber gaat basis spelen. Dit is wat hun nodig hebben achter ödegaard, echt een meester zet, timber is echt een prima voetballer en kan de sterren van de hemelen spelen bij het systeem dat Arsenal hanteert. Bal afpakken, meelopen en nog een goaltje meepikken. Ik vind dit echt een slimme zet van Arsenal

Ik denk persoonlijk dat hij de bank warm gaat houden, het is vaak bij Nederlandse spelers zo dat het net een stap te hoog is

29 juni 2023 om 08:26

Opzich is een 1e seizoen op de bank met invalbeurten en wedstrijden in de bekers helemaal niet verkeerd. Gezien de hoeveelheid wedstrijden en verwachte blessures zal hij hoe dan ook wel aan 30 wedstrijden gaan komen en dat is meer dan prima voor een stap als deze. Het zal niet vanaf dag 1 een leider van de verdediging zijn (is mijn verwachting althans) maar dat moet ook niet de bedoeling zijn.

Ik vind het toch moeilijke overstap. Kan je wel zeggen, ja is back up voor Saliba, maar White dat het uitstekend deed, loopt er ook nog rond, Kiwor deed het geweldig in de laatste wedstrijden. Vind die namen niet minder dan Timber. Dusja. Hij maakt het zich wel lastig.

29 juni 2023 om 09:21

ik vind timber persoonlijk wel een interessante oplossing/invaller voor cupwedstrijden en wedstrijden tegen laagvliegers aangezien hij aan de bal echt sterk is

30 juni 2023 om 07:13

Maar White is van nature een CB, als Timber op rechts gezet wordt bij een blessure van Saliba kan White in het centrum.

Daarnaast is Timber imo als rechtsback heel interessant voor Arsenal. Verdedigend is hij beter dan Zinchenko, aanvallend misschien iets minder, alsnog wel sterk voetballend. Wanneer Zinchenko zijn positie verlaat kan Timber inzakken als derde CB wat White eigenlijk ook altijd doet, maar ik vind Timber beter aan de bal dan White.

Alleen die hardheid die hij mist.. dat jongetjes-achtige moet er wel echt uit bij Timber anders wordt het op welke positie dan ook een lastig verhaal.

30 juni 2023 om 23:44

Das ook onderdeel van het voetbal hé geloof in jezelf en bereid zijn om te strijden voor een basisplek. Het moet niet onmogelijk zijn voor hem om zich in de basis te spelen maar zal zich daar wel nog flink voor moeten ontwikkelen. Ben zeer benieuwd en hoop dat ie slaagt!

Toch bijzonder hoe de man door de collectieve wanprestaties van Ajax, in Nederland dan hard naar beneden gepraat wordt. Ik las zelfs hier dat Hancko gewoon 2x zo goed is en dus 2x zoveel als Timber op zou moeten leveren (al was dat laatste met een knipoog). Nee, Timber heeft geen goed seizoen gehad en dat lag deels bij hem zelf maar ook voor een groot deel aan het collectief en de trainer(s). Maar wat hij al heeft laten zien is vrij uitzonderlijk en ik denk dat hij zwaar ondergewaardeerd wordt hier momenteel.ik zeg het steeds, Ajax zou Timber belangrijk moeten maken en met hem als leider/aanvoerder moeten gaan bouwen alleen vrees ik dat ze daar te laat mee zijn en Timber zijn zinnen op het vertrek heeft gezet. Dan moet Ajax, gezien de vertrekkende Kudus en Alvarez wel de absolute hoofdprijs moeten vragen - ik verwacht Overmars bedragen.

29 juni 2023 om 07:52

Het idee om spelers belangrijker te maken is natuurlijk goed. Alleen zo’n Timber loopt eigenlijk al het hele jaar met zijn hoofd bij iets anders omdat hij wist dat hij zou gaan vertrekken. Spelers als Kudus en Alvarez wilden vorig seizoen ook al weg. Dat is het probleem van Nederlandse clubs, ze zijn slechts een tussenstap.

Het enige wat je kan doen is een afspraak maken met een Timber van verleng je contract en blijf nog een jaar. Dan mag je een jaar later weg met een lager bedrag. Zoals ze deden vorig seizoen. Dat deed ajax eerder met Ziyech ook. Dat zie je bij Feyenoord en psv ook.

29 juni 2023 om 08:43

Je moet je op VZ niet zo druk maken om wat anderen zeggen.

Na het inititeel "gunnen" van de titel aan Feyenoord, zijn sommige anti's eindelijk wakker geworden en deugt er plots niet veel meer van een aantal spelers. Bijlow is een modale keeper, Geertuida zijn top is ED en Hartman verdedigt niet.
Als ik me daar wat van moet aantrekken of op moet reageren, heb ik een dagtaak.

29 juni 2023 om 14:25

Daar doet MyVision vrolijk aan mee.Bij Timber is het afvragen wat zijn echte niveau is. Laxheid zit erin, net als bij zijn broer, Martinez markeerde dat, maar nu werd het zichtbaar.

29 juni 2023 om 15:54

Kom met concrete voorbeelden waar "myvision" daar vrolijk aan mee doet Fr010frdam. Als iemand niet op voorhand spelers van welke club afschrijft of een mislukte transfer noemt ben ik het. Sterker nog: ik vind dat Feyenoord over het algemeen veel te weinig voor de transfers krijgt en dan in het bijzonder voor Kokcu.

29 juni 2023 om 15:56

@njfromvol: Eens. Overigens maak ik me niet echt druk over wat men zegt, maar meer over het geheugen van veel van deze mensen. Het lijkt soms alsof men nog maximaal de laatste 2 weken uit iemand carrière kan herinneren.

29 juni 2023 om 17:30

Ik had duidelijker moeten zijn. Jij slingert ook regelmatig de knuppel in het hoenderhok hier.
Maar ik zie in Timber nog steeds een groot talent, maar het is wel een risico. Wat ik zeg, die laxheid in de omschakeling is wel een probleem

29 juni 2023 om 10:42

Ajax heeft Timber afgelopen seizoen al belangrijk gemaakt en afspraken gemaakt over een vertrek nu. Je verhaal rammelt dus.

29 juni 2023 om 10:58

@myvision,

Ik vind het veel te makkelijk om Timber zijn slechte seizoen af te schuiven op het collectieve falen of de trainers. verdedigend is Timber mij namelijk verdedigend veel te kwetsbaar. kopduels wint hij nagenoeg nooit(hij heeft daar het geluk dat Alvarez direct voor hem staat die wel die duels wint), iedere voorzet van de zijkant(hoog of laag) was afgelopen seizoen levensgevaarlijk en opbouwend schuift hij eigenlijk alle ballen een beetje inspiratieloos opzij of hij begon weer eens aan een kamikaze rush naar voren om zich vast te lopen in de 16 van de tegenstander om bij de gevaarlijke counter die daaruit ontstond een beetje terug te sjokken.

Vorig seizoen had hij met Blind, Martinez en Mazraoui spelers die door hun kwaliteiten die zwakke opbouw en de defensieve zwaktes van Timber konden maskeren, Dit seizoen had Timber mindere spelers(zowel verdedigend als opbouwend) om zich heen en heeft hij mij eigenlijk geen enkele wedstrijd kunnen overtuigen dat het een goede verdediger is. waar bijvoorbeeld een Alvarez ondanks het vertrek van dat drietal zijn hoge niveau gewoon is blijven vasthouden.

Eigenlijk vind ik de enige echte kracht van Timber zijn balvaardigheid en de rust aan de bal om onder druk weg te draaien bij zijn directe tegenstander, maar als we dan ongeveer 50 mln kunnen krijgen voor hem dan denk ik dat Ajax wel de grote winnaar is van die transactie.

29 juni 2023 om 23:12

@myvision - Tja, voor dit seizoen gebeurde het omgekeerde en werd hij veel te hard 'naar boven' gepraat. Timber is gewoon prima aan de bal, kwetsbaar in z'n verdedigende taken. Er is absoluut nog ruimte voor ontwikkeling. Hij heeft veel talent, maar hij heeft ook nog veel te leren. Ik vind het in ieder geval erg onverstandig om na zo'n slecht seizoen de overstap naar de Premier League te maken. Het is niet zo dat hij gewoon even een paar wedstrijden minder was hè. Hij was gewoon een dissonant in verdedigend opzicht. Dat valt niet te ontkennen.

30 juni 2023 om 13:52

Ik vind Timber op als centrale verdediger lengte te kort komen. Als rechtsback zou hij zeker niet misstaan bij Ajax en voor een topclub als Arsenal ook niet. Ik vind Hancko op verdedigend vlak ook beter denk ik. Tegelijkertijd moet ik wel denken aan die wedstrijd tegen Dortmund waar hij Haaland moest afstoppen dat deed die dan wel heel goed. Kortom ik zou Timber als rechtsback gebruiken
En Overmars bedragen krijg je denk ik niet 40 of 50 miljoen misschien maar laten we eerlijk het is geen De Ligt...

1 juli 2023 om 03:54

@myvision Dat gebeurt toch over en weer en de waarheid ligt meestal ergens in het midden. Ik vind Timber hel talentvol en dat hij het niveau kan halen heeft hij vorig seizoen bewezen. Maar dit seizoen heeft ook hij bewezen dat zijn ondergrens nog te laag ligt. Hij zal niet het eerste talent zijn wat te vroeg vertrekt en ik denk dat hij dat doet. Gisteren was hier een topic op Salah-Eddine. Die werd door Ajacieden beoordeelt als de Messi onder de linkerverdedigers. Maar die "messi" heeft een heel seizoen niet gespeeld bij Twente. En jij gaat niet een Twente fan vinden die de beslissing van Jans om Smal op te stellen in twijfel trekt. Feyenoorders prijzen tegelijkertijd Hartman de hemel in alsof hij de CR7 onder de linkerverdedigers is. Voor mij is het een dertien-in-een-dozijnlinksback, maar ook hier zal de waarheid wel ergens in het midden liggen. Kortom clubvoorkeur speelt een grote rol in hoe we reageren.

wat baal ik van deze overstap. had hem graag de “van dijk of wijnaldum” route zien volgen. hier ligt de druk er ook al vrij snel op. wél is arsenal een team dat spelers haalt die comfortabel aan de bal zijn van achteruit, maar ik ben heel benieuwd of dit toch niet een stap te hoog is voor timber..

Prima aankoop. Redelijk duur voor een back up maar hij heeft wel potentie om op termijn basisspeler te worden.

45 miljoen is wel veel geld voor een back up. Ben nog niet 100% overtuigd. Ja hij is beter dan Holding maar daarmee is het ook wel gezegd.

29 juni 2023 om 06:44

"beter dan Holding en daarmee is het ook wel gezegd" dekt echt niet de hele lading hoor wat mij betreft. Vind Timber voor 45 (mocht dat doorgaan) qua prijs-kwaliteit verhouding nog de sterkste aankoop van Arsenal tot dusver. Voor zowel Havertz als Rice wordt wel heeeeeel veel betaald.

29 juni 2023 om 07:14

Nou vertel wat dan wel? Hij is beduidend minder dan White en Saliba. Hij is gehaald als back up. Timber kan goed in dribbelen maar is verdedigend natuurlijk alles behalve goed. Verliest veel duels en dat zag je ook in de CL. 45 miljoen is dan gewoon een fors bedrag.

29 juni 2023 om 07:20

Arsenal doet inderdaad drie absurd slechte aankopen dan. Al is Rice wel een kwaliteitsinjectie. Havertz en Timber zijn dit allerminst

29 juni 2023 om 07:35

Het grote verschil met Martinez is dat hij echt kan verdedigen. Hij compenseert zijn lengte en zijn fysiek. Dat doet Timber niet. Daarom lijkt Timber mee geschikt voor de Spaanse competitie na mijn mening.

29 juni 2023 om 08:28

Havertz is imo wel een uitstekende backup voor alle posities voorin en als aanvallende middenvelder. Je kunt niet verwachten dat onze Odegaard 65 potten 90 minuten kan spelen.

29 juni 2023 om 08:35

Hij is gehaald als rechtsback

29 juni 2023 om 08:35

Ik ga ervanuit dat hij de positie van Xkaka overneemt. Ode en havertz op 8 en dan Rice op 6. In balbezit heb je Zini naast Rice.

En uiteraard kun je hem gebruiken bij blessures of in topwedstrijden op andere plekken. Hopelijk komt Lavia ook nog.

29 juni 2023 om 08:53

@arsenal Timber wordt gehaald om op termijn basisspeler te worden, in het eerste jaar zal hij idd vooral backup zijn. Timber is pas 22, in Engeland wordt je dan nog als talent beschouwd.

29 juni 2023 om 08:59

Ja en Saliba is ook pas 22 en White is ook nog maar 25. Zolang beide heren er rondlopen zal Timber geen basisspeler worden. Behalve als hij een gigantische groei door gaat maken. Dat is allemaal afwachten.

29 juni 2023 om 09:14

Spelers ontwikkelen zich, hebben wel eens een mindere fase/seizoen, maken transfers, dat is idd allemaal afwachten. Toch lijk jij bij voorbaat al uit te sluiten dat Timber zich op termijn in de basis weet te spelen . Apart.

29 juni 2023 om 09:29

Ik kijk alle wedstrijden van Arsenal en vrijwel alle wedstrijden van Ajax. Dan kan ik best wel een inschatting maken denk je niet?

Zoals ik al zei, als Saliba en White gewoon hun niveau vasthouden, wat logisch is, moet Timber wel een hele flinke groei doormaken om basis te gaan staan. Dan heb ik het nog niet eens over de groei die Saliba en White zullen gaan maken. Het is niet onmogelijk natuurlijk maar wel heel lastig.

29 juni 2023 om 11:26

Wie weet gaat Arsenal 343 spelen, in een 433 systeem is hij ook een prima rechtsback.

29 juni 2023 om 11:32

Nee Arsenal gaat geen 343 spelen. Jij snapt duidelijk niet hoe Arteta wilt spelen. Op rechts heb je ook al White.

29 juni 2023 om 17:50

Arsenal890 voor iemand die zo vaak Arsenal kijkt klink je wel heel onwetend. Met Zinchenko speel je als het ware al in heel veel fases 343, met White, Saliba en Gabriel als centrale verdedigers. Tijdens de wedstrijd wordt zoveel geswitcht van formaties en dat gaat niet veranderen. We gaan van 433, naar 343 en soms zelfs naar een 2323 formatie. Met fat in gedachte zijn er genoeg manier om Timber in te zetten zonder dat je zijn zwakheden blootstelt.

29 juni 2023 om 19:36

Je speelt eerder 3241, 343 met echte wingbacks speelt Arsenal echt al jaren niet meer.

29 juni 2023 om 23:15

@sanderr - Ja en nee. Er valt wel wat voor te zeggen hoor, maar anderzijds hebben Havertz en Rice zich al laten zien in de Premier League. Rice excelleert op zijn positie, Havertz doet het aardig en is minimaal(!) een leuke roulatiespeler. Bij Timber is het nog afwachten of hij zich uberhaupt staande weet te houden. Het niveau van het afgelopen seizoen en hij is gewoon de pineut. Het behoeft dus wel nuance.

1 juli 2023 om 09:30

Ben het grotendeels met je eens hoor Sirius, maar daarom kost Kai Havertz ook het dubbele, terwijl Rice liefst 3x zoveel kost. Vandaar dat ik ook sprak over prijs/kwaliteit. Havertz ben ik persoonlijk niet zo heel kapot van en hij is het beste op de plek van Odegaard (die een stuk beter is). Declan Rice is absoluut een erg goede controleur, maar 120 miljoen voor hem is wel buiten alle perken natuurlijk. Enfin, we geen het zien hoe de nieuwe heren het gaan doen bij the gunners. Je kunt Arsenal in ieder geval geen gebrek aan slagvaardigheid verwijten dit jaar, dat is wel duidelijk!

Mooi stukje journalistiek, het is alles of niets. Alsof uit de wedstrijd gespeeld worden door mbappé net zoveel meeweegt als een assist in een wedstrijd tegen Volendam..

Het is en blijft een erg multifunctionele voetballer die je in principe op 3 posities kan neerzetten en hij zal zich op al die posities naar alle waarschijnlijkheid goed staande houden: 2, 3 en 6. Persoonlijk vind ik 6 de beste positie voor hem, mede door het feit dat hij verdedigend af en toe nog te kwetsbaar kan zijn. Op 6 heeft nog een hele verdedigende linie achter zich. Voetballend is hij goed, snel, goede passing, kan een man passeren en heeft nog best wel wat diepgang voor een verdediger.

29 juni 2023 om 08:20

De 6 positie is essentieel. Als die niet goed kan verdedigen wordt je constant overlopen.

29 juni 2023 om 08:23

Laat ik het anders formuleren: ik vind Timber té kwetsbaar als CV in een 4-mans verdediging (zeker in de Premier League), maar ik vind hem verdedigend goed voor een 6 (zeker als hij dan nog een achterste linie achter zich heeft). Ik hoop dat dit mijn standpunt wat duidelijker maakt.

29 juni 2023 om 08:25

Ik snap wat je bedoelt. Maar Timber is kwetsbaar verdedigend gezien. Dat zal op de 6 positie alleen maar meer blijken. Tevens is 1 van zijn sterke punten het in dribbelen. Zet je hem op 6 heeft hij die ruimte niet meer.

29 juni 2023 om 08:45

Ik roep al heel lang dat ik meer een 6 dan een echte verdediger in hem zie. Echter vraag ik mij ook steeds meer af of hij de discipline voor de 6 positie heeft. Ik heb bij hem toch te vaak het gevoel dat als hij in dribbelt hij niet met volle overtuiging terug sprint als het nodig is.

29 juni 2023 om 17:22

Helemaal mee eens. Dat zou ook het probleem in nl elftal oplossen. Denk dat hij een fantastische middenvelder is. Als cv wet te kwetsbaar soms

29 juni 2023 om 23:17

@deechteajacied - Betreft te 6-positie ben ik het oneens. Als verdedigende middenvelder heb je te maken met grotere ruimtes. Je hebt een vangnet als verdedigende middenvelder, maar fouten vallen ook veel sneller op. Timber is verdedigend gewoon kwetsbaar. Dat is hij als centrale verdediger en dus ook als verdedigende middenvelder. Bovendien vind ik hem als middenvelder ook niet heel speciaal aan de bal of zo. Hij is vooral goed aan de bal voor een verdediger.

30 juni 2023 om 07:23

Ik denk persoonlijk RB, waarbij hij inverted wingback is, als hij naar voren gaat zal zijn positie overgenomen worden door Rice/Saka. Wanneer Zinchenko naar voren gaat is Timber een 3e CV naast Saliba en Gabriel.

In deze rol is Timber denk ik op termijn een betere speler dan White. Wanneer Saliba geblesseerd is White op CB.

30 juni 2023 om 08:45

En waarom is het een betere speler dan White? White is voetballend en verdedigend beduidend beter.

30 juni 2023 om 12:35

Ten eerste breng je je mening alsof het een feit is wat niet heel sterk overkomt.

Ten tweede zei ik niet dat Timber verdedigend beter was dan White.

Ten derde zei ik dat ik denk dat Timber ‘op termijn’ een betere speler zou kunnen worden (hogere potentie imo voor het type voetbal dat Arteta wilt spelen).

Dat wil ik best nog toelichten; in het systeem van Arteta/Pep is het belangrijk dat verdedigers comfortabel aan de bal zijn. White is een speler die (vind ik) aan de bal niet altijd de juiste keuzes maakt, en het lijkt alsof hij de bal 1. niet altijd onder controle heeft en 2. de bal liever niet wilt hebben. Vaak heeft Saka niet veel steun aan hem op voetballend gebied (ook dat ging wel steeds beter naarmate hij meer RB speelde). Dus lijkt me een mooie concurrentiestrijd tussen de twee heren.

29 juni 2023 om 08:43

In de echte top hebben ze vaak geen multifunctionele voetballers maar hebben ze specialisten !! In de basis kun je het beste spelers hebben die op zijn positie het beste zijn en niet spelers die overal een beetje kunnen voetballen. Dat zijn vooral spelers die leuk zijn voor op de bank.

29 juni 2023 om 08:48

Zo werkt het alleen niet. Dat zie je ook bij Arsenal. Arteta wilt perse spelers die multifunctioneel zijn. White is volwaardig rechtsback en cv, Zini middenveld en linksback en ga zo maar door. Dat zie je ook bij City.

29 juni 2023 om 09:17

"in de echte top hebben ze vaak geen multifunctionele voetballers maar hebben ze specialisten !!"

Dat is niet eens een beetje waar, zie de CL-winnaar afgelopen sei- zie de selectie van elk topteam.

29 juni 2023 om 09:23

Misschien dat City dan de uitzondering is.

29 juni 2023 om 09:49

Ja en Arsenal en Liverpool ook zeker

30 juni 2023 om 20:19

"zie de selectie van elk topteam."

Dit negeert die gast dan gewoon hahaha, nog steeds praten over dat City een uitzondering is.

1 juli 2023 om 18:30

Maar welke centrale verdediger van Liverpool is dan allround ? Van Dijk ?

Ik zie het niet echt in Timber zitten, maar goed, Arsenal is overtuigd, Arteta heeft allang bewezen een gouden blik te hebben op spelers, dus ik laat mijn eigen twijfels varen.

29 juni 2023 om 10:42

Ik geloof dat Timber wel een goede aanvulling zal zijn. Heeft in een sterk Ajax toch bewezen over veel potentieel te beschikken, is multifunctioneel (CV en RB, + eventueel DM) en nog jong.

Ik staar me dan ook niet blind op zijn minder seizoen bij een slecht Ajax. Ik vind wel dat Arsenal er iets teveel voor betaald maar dat is tegenwoordig het lot van elke PL club.

29 juni 2023 om 11:53

Probleem van Timber is dat hij slecht is in de lucht. Maar echt slecht voor een verdediger, dit is al vaker blootgesteld. In de PL zal je daar veel meer tegenaan gaan lopen dan hier.martinez was ook niet groot, maar die compenseerde zijn gebrek aan kracht in de luchtduels met een inzet en passie waar Timber niet in de buurt van kan komen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Timber een aardig talent, alleen denk ik dat deze te stap zowel te vroeg komt als te groot is, maar ik laat me graag verassen.

30 juni 2023 om 07:26

Zinchenko is toch ook geen geweldige kopper ofzo en kan helemaal niet verdedigen (Timber veel beter op dat gebied). Ik denk dat mensen die denken dat hij voor het centrum gehaald is ernaast zitten en dat hij vooral als rechtsback gaat spelen

29 juni 2023 om 17:52

Ik zie Lacazette graag terugkomen

De volgende speler die op reserve bank belandt Hij is niet zo goed als we denken. Hij heeft bij gratie Martinez gespeeld die speelde zo goed bij Ajax. Daar door kon Timber goed voetballen en mee naar voren gaan. Martinez loste achterin wel op. Hij had gewoon naar Manchester United daar komt weer samen met Martinez te spelen.

Ik vind timber eigenlijk geen premier league speler. Heel zwak verdedigend. Ben benieuwd

We zullen zien of hij het tempo aankan en de conditie heeft en het volle schema trekt

Als Frimpong nog naar een topclub gaat en Van de Ven. Dan heb je wel een akelig defensie in Oranje. Inter, City, Liverpool, Bayern, Arsenal, Newcastle, Ajax, United. Ik zou gewoon met een 3 mans defensie spelen en de zijkanten gebruiken om bijvoorbeeld Frimpong, Malacia, Bakker de kans te geven. Met een Dumfries ga je nooit prijzen pakken. Die man is leuk voor de eerste groepsfase, maar daarna heb je extra offensieve krachten nodig met creativiteit, anders is het net schaken waar je urenlang wacht tot er wat gebeurt. Ik zie liever Bakker en Frimpong. In verdediging, De Ligt, Botman en Ake.

Verbruggen
De Ligt
Botman
Ake
Frimpong
Gravenberch
Frenkie
Bakker
Xavi
Kluivert
Depay

Wat betreft Declan Rice ben ik zeer kritisch. Deze speler echter vind ik wel echt bij Arsenal passen. Wel vraagt Ajax het onderste uit de kan, maar gezien wat Arsenal wil betalen, snap ik dat van Ajax wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren