Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Voorlopig geen landstitel, Vitesse is voor mij geen nieuwe topclub'

Laatste update:
/

Diverse prominenten uit de voetballerij zien Ajax, PSV of Feyenoord kampioen worden. Vitesse wordt vooral als een outsider gezien en men vraagt zich bovendien af of de club uit Arnhem niet een eendagsvlieg is. "Tot nu toe maken ze hun ambities waar, maar er is meer nodig dan alleen geld. Je moet ook maar afwachten welke spelers er blijven", claimt oud-Feyenoorder Ulrich van Gobbel.

Foppe de Haan vindt Vitesse niet een nieuwe topclub en denkt niet dat de landstitel naar Arnhem gaat. "Voorlopig niet. Alles hangt af van de vraag hoe lang Merab Jordania het volhoudt daar", citeert NUsport. "Die zal zijn geld ook wel een keer terug willen." Voormalig topaanvaller Ruud Geels denkt dat Jordania nog meer zal moeten investeren voor een landstitel. "Ik weet niet of hij daar nog lang zin in heeft, dus misschien gebeurt het wel nooit."

Sjaak Swart, Mister Ajax, denkt dat Vitesse na een goed seizoen als dit een paar jaar moeten wachten voor het weer om de titel meedoet. "Dat zie je nu ook bij FC Twente. En Wilfried Bony loopt straks waarschijnlijk weg, dat scheelt een hoop."

Wordt Vitesse dit seizoen kampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

allemaal als, maar of hoop!

Het valt allemaal te ontkrachten wat hier boven staat.

We zijn ook zeker nog geen top club, dus die vraag aan Foppe is een beetje overbodig.

Verder gaan we t wel zien. Zo kan er met het geld van Bony weer geinversteerd worden. Maar Jordania kan ook wel eens wat in eigen zak gaan steken.

We zien t allemaal wel.

12 april 2013 om 10:50

Het geld van Bony kan zeker weer geinvesteerd worden. Alleen zal je daar niet snel een speler met net zoveel kwaliteit voor terughalen. Maar ja.. das ook niet echt nodig om het goed te doen in de Eredivisie.

12 april 2013 om 10:53

klopt Oiramor

Alleen wat ik al vaker aangeef hier, een type Bony is zeldzaam. Maar als jij van dat geld 3 basiswaardige speler kan halen, dan ben je als team een stuk beter. Dan is het aan e trainer om een andere speelstijl te crieeren.

En idd, stel Vitesse haalt Kadlec ( waar ze al een tijdje achteraan zitten ). Dan weet ik zeker dat deze jongen er ook 20 maakt in Nederland. Je hoef hier geen Messi te hebben om kampioen te worden.

12 april 2013 om 10:59

En toch moeten we maar afwachten hoe Bony het bij een buitenlandse (sub)topbclub gaat doen. Ik herinner me Alfonso Alves. Iedereen in Nederland was onder de indruk van die kerel, hij schoot ze er van alle kanten in, werd verkocht voor meer dan 20!! miljoen en wie heeft er na zijn seizoen bij Heerenveen nog iets van hem gehoord??

12 april 2013 om 11:04

Dat maakt Vitesse toch geen drol uit, hoe goed Bony het gaat doen, zolang het geld maar binnen is om te versterken.

12 april 2013 om 12:24

Zoals Fcerwin zegt, dat maakt ons geen zak uit. Hij roept al zovaak dat hij weg wilt, dat ik deze man alles gun hoor, maar er ook niet rouwig om ben als hij zou floppen.

Het verschil met Alves is alleen wel dat Bony op en top sportman is met een ijzersterke mentaliteit. Dat brengt je ook ver in de topsport cultuur.

Laat hem er lekker nog een paar inschieten, en dan kan ie vertrekken voor een zak met geld.

12 april 2013 om 12:00

Als Vitesse van Feyenoord wint en PSV wint van Ajax. En Twente wint van Psv. Dan is Vitesse kampioen als ze het ook tegen de kleintjes goed doen. Maar ja, toch zie ik eerder Ajax de titel pakken dan Vitesse.
Ik mis gun het Vitesse niet. Zou mooi zijn als ze kans maken op CL voetbal.

12 april 2013 om 12:11

Ja, en als mijn kont een bloem was, roken mijn scheten naar roosjes.

Wat een negatief gepraat gebaseerd op onderbuikgevoelens en niet op feiten.

12 april 2013 om 11:26

Al het gepraat, over welke club dan ook, is gebaseerd op onderbuikgevoelens... Dat Jordania de publieke opinie nog niet naar zijn hand heeft, dat kun je de mensen niet kwalijk nemen..

Vorig seizoen zesde, dit seizoen meedoen voor de titel.. Daar blijkt op geen enkele manier uit dat er iets is neergezet.. Zelfs bij Twente, dat 4 seizoenen achter elkaar oin de top 2 eindigde, kun je nu (en afgelopen seizoen) zien dat het niet makkelijk is om een organisatie neer te zetten die alsmaar meedoet om de titel...

Komt in het geval van Vitesse nog bij dat de afhankelijkheid van Jordania erg groot is. Afgelopen seizoen 23 miljoen, het jaar ervoor 15 miljoen uit eigen zak bij moeten dragen.. Niemand weet hoeveel geld die man werkelijk heeft, of wanneer hij het zat is om alsmaar geld naar Arnhem te brengen..

En dat, beste chriszeh, heeft niets te maken met onderbuikgevoelens....

12 april 2013 om 12:11

Kan dan even verder dan twee seizoenen geleden, we hebben na het vertrek van Karel hier structureel om de 14e plaats gespeeld, dat we daarna klimmen naar 10, 6 en nu 3 lijkt me wel duidelijk iets neerzeten door meneer Jordania.

12 april 2013 om 12:32

Nog niet zo lang Vitesse fan denk ik? Hoezo van 14 naar 10 naar 6 naar 3?
Van P15 naar P6 naar P3... dat is een mooie stijgende lijn, maar die geeft geen structurele verandering weer.. Net als dat Twente na 4 seizoenen top 2 nog niet structureel aan de top staat, geldt dat ook voor Vitesse na 1 (!!) top 3 notering..

12 april 2013 om 13:26

Jordania zet absoluut iets neer en zolang hij er maar geld in blijft pompen zal dat ook zo zijn. Maar dan ook alleen zolang de geldkraan van Jordania open blijft staan. Vitesse continue mee te laten draaien met de begrotingen van de topclubs in Nederland is alleen mogelijk zolang Jordania bereid is tientallen miljoenen per jaar weg te geven. En dat ziet de Haan, in mijn ogen terecht, niet gebeuren. De belangrijkste factor, draagvlak onder (potentiele) supporters en sponsors, om Vitesse een structurele topclub te maken ontbreekt.

Met deze competitie weet je het maar nooit het word afwachten misschien valt de beslissing deze weekend in de topper.

Tsja wij hebben veruit de beste speler van de eredivisie in dienst en die zie ik mijn club zomaar naar de titel schieten dit jaar. Na dit jaar gaat Wilfried weg en word het zeer lastig natuurlijk om dit te gaan evenaren. Het hangt ervan af of Jordania nog zo'n topspits weet aan te trekken en of dat goed uitpakt heb je simpelweg ook geluk bij nodig.....

Ik zie Ajax als kandidaat nummer 1 voor de titel dit jaar en de overige 3 teams geef ik eigenlijk evenveel kansen...

Ook al word Vitesse 4e dan is het seizoen sowieso al meer dan geslaagd en als het meer word is het zeer en zeer mooi meegenomen!
Feestje op de korenmarkt zou echt suppppervet worden!

Ach we zullen zien. Voorlopig staat het mooiste en modernste jeugd/trainingscomplex van NL in Arnhem. Dat kan voor veel spelers zeker een reden zijn om voor Vitesse te kiezen.

12 april 2013 om 11:04

Ben je wel eens op te toekomst geweest dan? Nee? Oke dan kan je dus niet oordelen.

on:

Ik zie vitesse als de jaarlijkse outsider, elk jaar speelt er wel een ploeg een goed seizoen. Vorig jaar was dat Az.

12 april 2013 om 11:21

ik vond het geen verassing van az hoor vorig jaar? vanaf het kampioenschap in 2009 altijd in de top5 geweest ? en vorig jaar 4e ? ik vond heerenveen vorig jaar de verassing

12 april 2013 om 11:37

@god410 ik heb jaren geleden op de toekomst gevoetbald en het was/is een prima complex maar het kan echt niet tippen aan ons nieuwe complex. Ben jij al op Papendal geweest?

12 april 2013 om 12:28

je kan nog zo'n mooi complex hebben, maar je moet ook wel de talenten hebben om op zo'n geweldig complex te trainen.

12 april 2013 om 22:29

Die talenten komen vanzelf wel, ze komen uit eigen kweek of ze worden voor de neus van Ajax,psv,twente of Feyenoord weggekaapt !!!!!

12 april 2013 om 11:19

Mooiste en modernste? Waar baseer je dat op?

12 april 2013 om 11:46

Mooiste is subjectief dat klopt, is mijn mening. Waarom? Het ligt prachtig in de bossen aan de rand van de stad. Het is super mooi ingericht met schilderingen, foto's uit de Vitesse geschiedenis. Strak en modern. Bovendien is de filosofie van het gebouw prachtig. De jeugd, beloften en selectie hebben allen andere ruimtes (kleedkamers, lounge en home) die steeds luxer worden naarmate je hoger komt. De jeugd kan hun idolen zien van boven. Zo kweek je meer het gevoel van "daar wil ik ook bijhoren".

Modern omdat het voorzien is van de laatste technische middelen. Voorbeeld: Therapeutisch bad (dit is een bad met een loopband die in hoogte verstelbaar is met allerlei camera's en zo). Dit is heel goed voor het herstelproces en het monitoren daarvan. Het noc-nsf heeft Vitesse verzocht om daar ook gebruik van te mogen maken omdat het heel geavenceerd is.

Anders even op youtube zoeken op "papendal".

12 april 2013 om 12:14

Dat is duidelijk Dat het modern is, dat het een geavanceerd complex is zegt mij inderdaad meer als mooi, de Herdgang is ook mooi, de Toekomst ook.. Het klinkt in ieder geval veel belovend en goed over nagedacht ook met de jeugd en het zien van hun 'idolen'. Maar het kweken van 'daar wil ik ook bij horen' is bij Ajax en Feyenoord echt top geregeld en dat hangt niet af van het filosofie van het gebouw.

Het is mooi dat Vitesse daar zo veel tijd en aandacht aan besteed, en het is goed voor de jeugd en mochten ze hun keuze maken zal het trainingscomplex ze aanspreken dat is alleen maar goed. Uiteindelijk blijven de jeugdtrainers toch het belangrijkste je kan het modernste complex hebben als je geen knowhow hebt en dan heb ik het over voetbal, geen fitness/herstel, schiet je er ook weinig mee op. Maar heb net gekeken op Youtube en het ziet er wel echt fantastisch uit, een van de weinige jeugdcomplexen waar ik nog nooit ben geweest maar dat zal nu niet lang meer duren. Zou toch ook even weer gaan kijken op toekomst hoor.. Je weet dat de Toekomst meer dan een prima complex is? Zeker aangezien je er al een aantal niet meer ben geweest, het is helemaal vernieuwd, en los van dat het 1 van de beste van de wereld is ook gewoon hyper modern nu..

Vitesse draait een topseizoen. Maar als bony, van Ginkel, en misschien nog 1 of 2 spelers weg gaan,kunnen ze weer opnieuw beginnen. Dit seizoen gaan ze volgend jaar niet evenaren.

12 april 2013 om 10:47

futsal38

Je praat nu t zelfde als de mensen in het intervieuw. Bony gaat weg idd. Vangen we een hoop geld voor, dat geld kan worden geinversteerd in miss wel 3 basiswaardige spelers, zo ben je allround een stuk beter..

En ja, als van Ginkel weggaat en nog 1 of 2 dan krijgen we het lastig.

En als Pelle de Vrij, Indi weggaan is het t zelfde verhaal.
Eriksen Aldewereld en de Jong ook t zelfde verhaal
Strootman, Toivonen en van Bommel, weer het zelfde verhaal...

12 april 2013 om 10:50

Vitesse gaat toch proberen voor een groot deel aan dat bedrag de schulden proberen te dekken of niet?

12 april 2013 om 10:56

Dat zou kunnen. Maar wat veel mensen niet weten is dat Vitesse al een tijdje bezig is met een grote hoofdsponser voor aankomend seizoen.
Dat levert natuurlijk ook een aardige zak met geld op.

Ik moet er daarnaast ook bij zeggen dat ik het ook niet raar zou vinden als Jordania een deel op zijn eigen rekening zet, hij heeft er al zoveel in liggen.

12 april 2013 om 11:47

@psv-100

Je bent in de war met Psv, Vitesse heeft geen schulden. Of ze een gedeelte zullen gebruiken om salarissen te dekken, dat zou kunnen. Maar er word ook gezegd dat Vitesse afscheid gaat nemen van grootverdieners die weinig toevoegen, denk aan Yasuda, Bony (verkoop), etc.

12 april 2013 om 11:49

@joeyt, jij denkt er veel te makkelijk over. Bij Ajax worden er elk jaar 3 spelers weggekocht en zo'n lot kan Vitesse ook te wachten staan. Ga er dan maar aanstaan om 3 gelijkwaardige betaalbare vervangers te vinden, dat lukt niet. Dat zie je bij Heerenveen, Twente en AZ, daar is de laatste jaren veel kwaliteit weggeplukt. De kwaliteit van de nieuwe spelers wordt bijna altijd minder, ondanks dat er veel geld gevangen is.

Bij de top komen is relatief makkelijk, bij de top blijven een kunststukje.

Persoonlijk denk ik dat Vitesse dit jaar een goede kans maakt op de titel, maar veel hangt af van Ajax en in iets mindere mate Psv. Maar ik denk ook dat het dit jaar moet gebeuren, want zonder Bony, die ik onvervangbaar acht, wordt het een heel lastig verhaal de komende jaren.

@geelblack, Jordania mag elk jaar het gat in de begroting dekken, er is natuurlijk wel het probleem van de FFP van de Uefa. Als Vitesse de begroting niet op eigen kracht rond krijgt, dan mag Vitesse geen Europees voetbal spelen.

En een topclub zullen ze ook nooit worden, want daar moet je als club geschiedenis voor hebben en dat heeft Vitesse totaal niet.
DE topclubs van NL blijven Ajax, Feyenoord & PSV (nee ook Twente is totaal geen topclub).

12 april 2013 om 10:46

Wat ben jij triest, overal op reageren om andere clubs naar beneden te halen.
Sorry ik ben ook geen fan van Vitesse, Psv, Twente en vanuit mijn Ajax voorkeur voel ik ook wel enige rivaliteit ten opzichte van Feyenoord. Maar clubs worden niet minder of beter door wat mijn gevoel zegt. Vitesse draait dit seizoen gewoon prima en kan kampioen worden en daarmee een begin maken met geschiedenis schrijven, zoals Ajax, Feyenoord en PSV de jaren hiervoor hebben gedaan. Ook AZ en Twente kunnen nog steeds voortgaan met de geschiedenis schrijven door een aantal keer landskampioen te worden de komede 10 jaar.

On:
Vitesse heeft dit jaar een goede kans kampioen te worden, maar het is in mijn optiek ongeveer 20%, gelijk aan Feyenoord. PSV heeft ietsje meer kans 25% en Ajax 35%. Dit door doelsaldo en puntenverschil.
Kwalitatief ontlopen de ploegen elkaar niet zoveel.
De vechtlust van Feyenoord en Vitesse, PSV zijn aanval(als die draait) en het veldspel van Ajax, de beslissing gaat liggen in een beetje geluk.

12 april 2013 om 11:02

Jij bent pas een triest figuur, want je Moet er ff bij vermelden dat je voor Ajax bent en alsnog wat positiefs meld over Feyenoord, puur om een groen randje te krijgen.

En het kan allemaal heel mooi zijn dat Vitesse veel kans maakt om kampioen te worden bla bla bla, maar het gaat erom dat dat voor de Eredivisie echt een schande is.
Een gekocht kampioensschap..

12 april 2013 om 11:15

@tigre_afca,

Ajax geeft al jaren meer, dan wel het meest, uit aan spelers. Dus Ajax koopt dan in jouw optiek al jaren kampioenschappen?

Prima dat je niets met Vitesse hebt, maar Vitesse heeft qua transfersommen nauwelijks wat uitgegeven in vergelijking met een Ajax of Psv.

Daarnaast ben je gewoon een topclub als je de afgelopen jaren structureel bovenin meedoet. Daar behoort Vitesse alleen dit seizoen bij, maar Twente is de afgelopen jaren gewoon een topclub. Historie van decennia geleden heeft daar helemaal niets mee te maken. We leven in het heden, niet in het verleden.

12 april 2013 om 11:17

Ik meldde het meer om aan supporters van andere clubs aan te geven dat Ajacieden niet allemaal zoals jij zijn.
Een groen randje is niet nodig hoor, die zijn voor de echt zinnige berichten. Een discussie met jou is dat per definitie niet.
AZ heeft dan ook een titel gekocht, Ajax via de beursgang, PSV in de toekomst via de gemeentegrond en Feyenoord via de vrienden van. Jordania doet het alleen als individu en ik ben daar ook geen voorstander van, maar hij heeft wel Vitesse gered en daar zullen de Vitesse supporters wel blij mee zijn. Enige wat ik ze verwijt is dat ze dit jaar Ajax hebben verslagen, dat had nou ook weer niet gehoeven!

12 april 2013 om 14:44

@sammerens

Dat laatste stukje is onzin natuurlijk.
Geschiedenis en structureel al 100 jr meespelen om het kampioenschap dat maakt je een topclub en niet een ploeg die 4/5 jaar bovenin meedraait.

Een topclub maakt dat als jij ergens in een bergdorpje in zuid amerika/azie/afrika vraagt: ken je een club uit nederland mensen Ajax feyenoord en Psv opnoemen en niet jaa Vitesse of twente of az.

12 april 2013 om 15:35

Als je de afgelopen 5 jaar structureel om het kampioenschap hebt meegedaan dan ben je op dat moment in jouw land gewoon een topclub. Het is gewoon onzin om te stellen dat je dan geen top bent omdat je in het verleden weinig tot geen kampioenschappen hebt behaald.

Als voorbeeld: Everton heeft in Engeland 9x het kampioenschap gewonnen. Manchester City slechts 3. Dus Everton is wel een topclub en City niet? Nee, Everton is momenteel een goede subtopploeg, terwijl City op dit moment gewoon als absolute topclub geacht word. Als Liverpool de komende 4-5 jaar in de middenmoot zou eindigen dan spreekt niemand van een topclub, maar van een vervallen topclub.

Als Vitesse, Twente en Az de komende jaren de top 3 zouden vormen dan zouden ze in een bergdorpje gewoon deze 3 ploegen noemen, ware het niet dat het hoogstwaarschijnlijk is dat deze mensen niet eens 1 Nederlandse ploeg, of misschien net Ajax, op kunnen noemen.

Natuurlijk, historie is prachtig en het zegt in de meeste gevallen ook echt wel wat over het potentieel van een club. Echter telt wat mij inziens het resultaat van nu. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Huidige topspelers kiezen voor de clubs die nu de dienst uitmaken in hun competitie en Europa, niets voor clubs die op papier een grote historie hebben maar de laatste jaren weinig presteren.

12 april 2013 om 10:50

Tigre afc

Een topclub kan het nooit worden? want daar moet je geschiedenis voor hebben?

Is Ajax ook niet ooit begonnen zonder prijsjes..

Dus elke club kan een topclub worden, alleen duurt dat een tijdje. Niks mis mee.

En daarnaast hou ik er niet zo van als mensen op het verleden teren, of schep jij nog op elke verjaardag op hoe jij in groep 5 de knikkers heb gewonnen van een klasgenooitje ?

12 april 2013 om 11:04

De geschiedenis doet pijn he?

12 april 2013 om 11:13

Volgens mij is groep 5 nog niet zo heel lang gelden voor Tigre!

12 april 2013 om 11:36

Tigre_afca,
Chelsea is dus in jou optiek geen topclub? Want volgens jou beredenatie moet je eerst prijzenkast vol met vergane glorie hebben wat een enorme bak onzin. Zeg dit soort supporters heb je als mooie club dus echt helemaal niets aan! Jammer dat je de zelfde club aanhangt als dat ik doe. Plaatsvervangende schaamte

12 april 2013 om 12:51

@joeyt

Laat ze maa lullen, want dat doen ze uit angst, jaloezie etc. Bij Twente zeiden ze ook, die worden nooit kampioen, en nooit top. Feit is dat Vitesse het goed doet en kampioen kan worden.

12 april 2013 om 10:52

Alsof Vitesse het uitmaakt of het een topclub genoemd word of niet? Dat is toch totaal niet belangrijk? Als Vitesse vanaf nu structureel mee gaat doen voor de titel, maar niemand zal Vitesse de komende 200 jaar een topclub noemen teken ik daar direct voor...
..
Als bijvoorbeeld Ajax gaat afglijden de komende 100 jaar en altijd in de middenmooit zal eindigen, mag iedereen Ajax een topclub blijven noemen maar of je daar blij van word..

FC Wageningen was ooit ook een toclub en daar praat nu toch niemand meer over.

Geschiedenis is leuk, maar we leven vandaag de dag en kijken anar de toekomst dat lijkt me veel belangrijker

12 april 2013 om 11:03

Dat maakt je wel degelijk uit want anders zou je nu ook niet zo'n achterlijke reactie op me geven.

12 april 2013 om 11:05

Mag ik vragen hoe oud jij bent? Je reageert namelijk als een kleuter van 3..

12 april 2013 om 11:08

FC Wageningen een topclub? Als je dat met droge ogen beweert, kun je jezelf niet serieus nemen. Wageningen heeft welgeteld twee seizoenen in de eredivisie gespeeld en dan nog onderin.

Ik vind trouwens de hele discussie over wel of geen topclub niet zo relevant. Vitesse doet gewoon goed mee dit seizoen en dat is knap.

12 april 2013 om 11:10

Dat mag jij zeker, ik ben 22 jaar, jij ?

12 april 2013 om 11:57

Gedraag je dan ook zo......

12 april 2013 om 13:17

Tigertje Tijgertje toch. Tel ns je duimpjes naar beneden bij elkaar op. Zou dat misschien en hint kunnen zijn naar het feit dat men hier vindt dat je een beetje raar praat? Zou er iets in kunnen zitten?
Ik ben ervan overtuigd dat de gemiddelde ajax-supporter zich voor je schaamt als je zulke afgunstige dingen roept. Trots zijn op je club is hartstikke goed, maar andere clubs afvallen om jezelf beter te voelen is sneu.

12 april 2013 om 10:52

Overmorgen is morgen ook weer geschiedenis. Zo gaat dat. Vitesse is nog geen topclub nee en zal het voorlopig ook niet worden maar historie kan worden geschreven. Als Vitesse de komende 20 jaar mee zou doen om de titel (en ook een enkele keer kampioen wordt) zijn ze wel degelijk een topclub geworden (verwacht ik niet hoor). Psv, Ajax en Feyenoord zijn ook een topclubs geworden. Afc was vroeger de topclub uit Amsterdam en niet ajax. Haarlem en Az waren vroeger ook topclubs. Topclubs komen en gaan.

12 april 2013 om 11:06

Nee, want de traditionele topclubs zouden Altijd Ajax, Feyenoord & PSV blijven.
Niet die wannabe topclubs zoals Vitesse of Twente.. Twente is trouwens alweer gewoon tergezakt naar de subtop en zou de komende jaren alleen maar nog meer dalen.
Over 2/3 seizoenen is Vitesse ook weer terug bij af.

12 april 2013 om 11:09

Over 2/3 seizoenen is Vitesse terug bij af ja?
Ik denk dat jij je geld verdient door middel van toekomstvoorspellingen of niet? Wat een geluk heb jij met zo'n gave zeg!

Waar kun je zo'n glazen bol kopen? Marktplaats?

12 april 2013 om 11:38

@tigre_afca
ik blijf het maar vragen aan iedereen die dergelijke opmerkingen plaatst:

geef nou eens de definitie van topclub!?

En kom nou niet aan met historie, want dan vallen er een hoop clubs af hoor (internationaal gezien dan). Hoeveel kampioenschappen moeten behaald zijn? Of.. hoe lang moet het laatste kampioenschap geleden zijn, wil je het predicaat topclub eraf moeten halen?

Waar baseer je op dat Twente de komende jaren alleen maar verder zal zakken? Twente is een van de 5 Nederlandse clubs die een Europese finale hebben gespeeld. Op de ranglijst aller tijden bezet Twente de 4e plek. Twente werkt met de derde begroting van Nederland en speelt in het op drie na grootste stadion. De plannen voor uitbreiding zijn klaar, waarmee Twente op termijn in het derde stadion van Nederland zal spelen..

Volgens mij zijn alle randvoorwaarden aanwezig... Geef eens aan waarom jij denkt dat het tegendeel waar is?

12 april 2013 om 11:58

Ik denk dat iedereen daar z'n eigen mening over heeft.

Een topclub is voor mij een club die jaar in jaar uit iets voorstelt nationaal maar ook internationaal.
Daarnaast speelt de aanhang toch vaak ook een grote rol, net als de prijzen die je pakt ( 1+1 = 2).

Verder vind ik het ook onzin om Ajax nog als een topclub te zien..misschien nationaal, maar internationaal stellen we al jaren geen ene klote meer voor. We kunnen dan wel in de 'poule des doods' belanden, maar vroeger rolde we clubs als Dortmund gewoon op.

Ik vind ook dat Tigre_afca veel onzin uitkraamt, maar het is wel zo dat Vitesse en Twente absoluut nog geen topclubs zijn.

12 april 2013 om 12:07

Niemand van Vitesse zal ook beweren dat we een topclub zijn. Het gaat erom dat je een topclub kunt worden maar dat kost jaren en jaren. In principe zou elke andere club een topclub kunnen worden.

12 april 2013 om 11:00

Vrij simpele opmerking Tigre_afca. Ajax is toch ook een keer ergens begonnen?

12 april 2013 om 11:02

Vitesse geen geschiedenis? Daarom is het de oudste eredivisionist en heeft het met name in de periode 1892 - 1920 altijd om de prijzen mee gedaan. Je weet wel, die periode dat jouw club nog niet eens bestond of in een lagere klasse speelde...

12 april 2013 om 11:07

Laat die kleuter maar lekker joh.. die gast is alleen maar aan het provoceren..

12 april 2013 om 11:07

Om de prijzen meedoen is wat anders dan prijzen winnen.
En wat je zegt ''oudste eredivisionist'' dat heeft helemaal niks met wel of geen topclub te maken (of wil je zeggen dat Sparta ook een topclub is?).

12 april 2013 om 11:16

Jouw letterlijke woorden:

"en een topclub zullen ze ook nooit worden, want daar moet je als club geschiedenis voor hebben en dat heeft Vitesse totaal niet.".

Daar reageer ik op. Niet of Vitesse een topclub is. Daarin heb je gelijk. Dat zijn ze (nog) niet. Niet of Vitesse prijzen heeft gewonnen. Jij hebt het over Geschiedenis.

12 april 2013 om 11:17

Ach joh boeiend! Alsof Vitesse ook nog maar iets van die club is, Vitesse is echt opnieuw begonnen, niet te vergelijken met Ajax. Mensen begrijp niet waarom jullie zo massaal op hem reageren, en vergelijkingen met Ajax zijn sowieso nutteloos het is heel simpel Ajax en Feyenoord hebben Amsterdam en Rotterdam achter zich Punt Dus kom niet met Haarlem, Wageningen, Az en andere clubs.. Aan de top komen is 1 aan de top blijven als Ajax zijnde is weer een heel ander verhaal.

12 april 2013 om 11:50

Wat een arrogantie wederom. Liever supporter van een kleine club uit de provincie dan uit Amsterdam. Volgens mij heeft nog geen 1 van de inwoners van Amsterdam een seizoenskaart voor ajax. ajax heeft niks met amsterdam te maken, anders dan dat de arena en de toekomst daar staan.

12 april 2013 om 12:23

Ja en daarom zal Ajax ook altijd groter blijven, Ajax denkt groot en liever supporter van de grootste, succesvolste als van een klein provincie club daar zit hem ook precies het verschil. Amerikanen, Duitsers zijn vaak zo succesvol door hun mindstate, niks geen arrogantie dat word maar al te snel geroepen hier in NL wat echt onzin is. Ajax heeft niks met Amsterdam te maken.. dan kan ik al stoppen toch..

Reageer op mijn argumenten anders niet zeg.. Nogmaals aan de top komen is 1 aan de top blijven een tweede!!

12 april 2013 om 13:44

Dus als Ajax zich gevestigd had in Heerlen was het nog steeds de beste club van nl geworden? Het succes van een club heeft een correlatie van bijna 1.0 met het formaat van de stad waar ze aan is verbonden.
En verder, als we allemaal jouw beweegredenen volgen om supporter van ajax te worden (de grootste, succesvolste etc) kan je alleen nog maar ajax-fan worden, want de rest is minder succesvol. Gezellig wordt t dan...

12 april 2013 om 14:54

Nee daarom heeft het succes van Ajax toch ook wel degelijk veel te maken met de stad Amsterdam? en dus de automatische grote achterban net als Feyenoord met Rotterdam heeft. Dan heb ik het alleen over het support, het belangrijkste is dat in die regio's ook super veel talent rondliep en loopt. Verder zeg ik toch niet dat dat redenen zijn om Ajax supporter te zijn, ik zeg dat IK liever supporter ben van zo een club als van een kleine club als reactie, ik bedoel ik hou van winnen en niet van verliezen en ben inderdaad graag de beste maar ik ben een geboren Amsterdammer en dat is de eerste en belangrijkste reden waarom ik Ajacied ben. Iedere supporter van een club voor zijn eigen beweegredenen daar kan ik niet over oordelen, of het nou ligt aan je geboortestad of omdat je het de mooiste club vind whatever..

12 april 2013 om 11:13

Inderdaad. Geen geschiedenis in Arnhem. Wat deden jullie in 1892, 1893, 1894, 1895, 1896, 1897, 1898 en 1899? Geen idee maar in Arnhem waren ze al aan het voetballen.

Je bedoelt natuurlijk 'vitesse heeft een andere geschiedenis met minder (inter)nationale successen dan Ajax'. Daarin heb je gelijk. Maar als je Vitesse (de oudste eredivisie club en de een na oudste betaaldvoetbalclub) wegzet als een club zonder geschiedenis dan praat je onzin.

12 april 2013 om 11:25

Heeft niet elke club in principe een geschiedenis? Dat is namelijk de definitie van geschiedenis, dat het iets omschrijft wat in het verleden gebeurd is.

OT:
Nee, Vitesse is geen topclub, maar dat kan het op termijn wel worden. Chelsea, City etc zijn ook topclubs geworden. Ik hoop alleen dat Vitesse geen one day fly gaat worden zoals een AZ, FC Twente en ook zoals zichzelf enkele jaren terug. Aan de top komen is 1, daar ook blijven is een tweede.

12 april 2013 om 12:59

Verschil tussen Twente en Az is groot hoor. Twente werkt met de 3e grootste begroting van Nederland en kan volgend seizoen zo weer meedoen met het kampioenschap. Het stadion wordt straks weer uitgebreid, waardoor we na Ajax en Feyenoord het grootste stadion hebben. We zijn financieel gezond, en zijn al 8 jaar bezig met klimmen. Dan kan het een jaartje minder gaan, elke club heeft wel een jaar dat het minder gaat. Dit jaar komt het door echt heel veel blessures en dat Castagnios er niks inschiet. Pech dus.

12 april 2013 om 12:58

vitesse is de oudste club in het betaalde voetbal geloof ik, dus wat betreft geschiedenis sla je compleet de plank mis!

Ook zonder Bony kan Vitesse nog wel een aardig team neerzetten. Geen top meer, maar subtop nog wel. Ik hoop dan ook dat Vitesse geen 1e of 2e wordt, aangezien ik ze niet in staat acht een team neer te zetten dat ook maar 1 CL wedstrijd zal winnen. In de EL zouden ze nog wel wat kunnen. In dat opzicht zouden ajax en psv gewoon 1e en 2e moeten worden en mijn club (feyenoord) moet ook maar genoegen nemen met EL. En dan gewoon keihard knokken om daarin te overwinteren en dan nog een ronde of 2 a 3 te spelen. Ook dat leverd nog best goed geld op.

12 april 2013 om 11:23

Dat is wat mij betreft gissen.

Als Vitesse CL haalt dan is een hoop afhankelijk van de manier waarop het geld van Bony geïnvesteerd wordt en of Jordania nog een duit in het zakje doet. Daarnaast is het dan ook interessant om te zien of het behalen van de CL resulteert in de optie om betere spelers van Chelsea te huren.

Hoewel het heel goed mogelijk is dat Vitesse niet in staat is om waardige vervangers/versterkingen aan te trekken, is het me ook te makkelijk om er maar van uit te gaan dat ze het sowieso niet lukt.

Tuurlijk jeugdcomplex is mooi, maar de trainers en de filosofie zijn toch stukken belangrijker

12 april 2013 om 10:56

Klopt. Vitesse investeert veel in de jeugdopleiding terwijl het al een van de betere jeugdopleidingen van NL was. Het complex is prachtig, de technische en medische staf worden/zijn aangevuld en geprofessionaliseerd. De visie is om veel goede spelers op te leiden ipv te kopen. We shall see....

Ik zou niet weten waarom Vitesse de aankomende jaren geen grote rol zou kunnen gaan spelen of zelfs kampioen kan worden. Ze zijn net een paar jaar bezig en doen nu al mee om de titel. Daarnaast hebben ze de middelen om te investeren en het verleden heeft toch wel uitgewezen dat je met voldoende geld en de juiste kennis wel degelijk een ploeg bij elkaar kan kopen die kampioen kan worden; kijk maar naar Az.

12 april 2013 om 11:00

Grote verschil met AZ is dat de rijke man daar al decennia sponsor en supporter was voordat hij de geldkraam helemaal opendraaide. Die binding met de club heeft Jordania niet. Zet trouwens de aankopen en verkopen van AZ maar eens tegenover elkaar in die periode, er is nauwelijks een cent uitgegeven.

12 april 2013 om 11:08

En bij Vitesse wordt met geld gesmeten loggie? Tot nu toe heeft Vitesse nog geen 10 miljoen euro aan transfers uitgegeven. Een bedrag wat alleen al met de transfer van Bony weer terug verdiend zal worden...

12 april 2013 om 11:14

Jordania zal ongetwijfeld niet dezelfde binding met Vitesse hebben als Scheringa met Az heeft maar ik neem aan dat je toch wel met me eens bent dat Az zonder Scheringa nooit kampioen was geworden. De transfersommen en vooral de salarissen die Az aan spelers uitgaf in de periode dat Van Gaal er trainer was zouden zonder Scheringa ondenkbaar zijn geweest. Het zou trouwens ook ondenkbaar zijn geweest dat een trainer als Van Gaal bij Az was gaan werken als Scheringa er niet was geweest.

12 april 2013 om 11:54

Hainrich

Zonder Scheringa had AZ waarschijnlijk opgehouden met bestaan, heel misschien dat er een toekomst voor ze was in de onderste regionen van de Jupilair-league maar de eredivisie hadden we uit ons hoofd kunnen zetten.

12 april 2013 om 11:56

@ yatsemata

Dat suggereer ik niet, ik reageer alleen op de opmerking Hainrich over 'het kopen van een kampioensploeg'

@ Hainrich

AZ heeft met Van Hanegem, Adriaanse, Van Gaal, Koeman en Verbeek toch een rijtje met aardige namen voro de groep gehad in de afgelopen 15 jaar. Die kwamen uiteraard omdat het geld goed was in Alkmaar maar ook de mentaliteit, de sfeer, de trainingsfaciliteiten, de ambities en de vrijheid hebben die mannen aangesproken. Van Gaal was bovendien bij AZ begonnen.

Hoe ze in één keer bij het woord topclub kopen, geen idee, daar wordt hier nou niet echt over geproken. Ik snap trouwens de mensen niet die zeggen dat Jordania er misschien 'volgend jaar geen zin meer in heeft, en dan weg is''. Dan zet je natuurlijk ook een traininscomplex van 12 miljoen neer om vervolgens erna te vertrekken. Nee Jordania blijft wel even, en mocht hij vertrekken, dan komt waarschijnlijk de volgende buitenlandse eigenaar weer aan het roer.

Het ligt geheel aan meneer Jordania of vitesse ook na dit seizoen doorgaat als "anspirant" topclub.
Er zullen spelers vertrekken inderdaad, maar de vraag is haal hij daar kwaliteit voor terug of wil hij ook weleens wat centen terug zien in zijn zak.
We zullen zien.
Mocht ajax dit weekeinde verliezen, zet ik mijn geld op vitesse gezien de resterende wedstrijden.

Wat ik zo fijn vind aan dit soort berichtgeving is dat het vitesse lekker in de schaduw laat voetballen. Zou fijn zijn als dit tot de laatste wedstrijd zo doorgaat. En daarna zien we wel, waar we staan.

Voorlopig ? Ik denk als er de mogelijkheid ligt dat dat dit seizoen zal zijn. Vitesse staat maar een paar puntjes achter, Psv en Ajax krijgen een aantal lastige wedstrijden en Vitesse kan zelf afrekenen met een andere gevaarlijke outsider.

Na dit seizoen, en het vertrek van Wilfried Bony zal het denk ik minder gaan. Vitesse is absoluut geen slecht team maar teert toch vooral op de inbreng van deze verschrikkelijk sterke aanvaller. Het gemak waarmee hij zijn doelpunten maakt en hoe sterk deze jongen aan de bal is bepaalt grotendeels het succes dit jaar van Vitesse.

Stadion van Vitesse is atlijd leeg, hij had beter FC utrecht kunnen nemen.

12 april 2013 om 11:30

Utrecht (321k inwoners) heeft dit seizoen gemiddeld een kleine 1000 toeschouwers minder binnen dan Vitesse in Arnhem (150k inwoners).

Je praat dus onzin.

12 april 2013 om 12:01

je bedoeld die club die het stadion ook niet uitverkocht krijgt met thuis wedstrijden en er gemiddeld minder mensen zitten dan bij Vitesse...

12 april 2013 om 12:55

@ joeyt

Mee eens, al dat gepoch met uitverkochte stadions slaat nergens op, geen enkele club heeft altijd een uitverkocht stadion. Nee, ook Feyenoord niet want tijdens de hele donkere periode zag je daar vaak ook genoeg lege plekken maar kwam er ook een statistiek ujt waaruit dat ook bleek. Wel is het zo dat sommigen stadions in het algemeen voller zijn dan de ander, maar in geen enkel stadion in Nederland is het elke wedstrijd uitverkocht of heerst er negentig minuten een geweldige sfeer.

Vitesse staat 3de en is dus een gewoon topclub. Wat een onzin staat er allemaal weer... Zonder Bony winnen ze ook van Ajax, dus ze moeten niet doen alsof alles van hem afhangt.
Ajax raakt elk jaar ook zijn beste spelers kwijt, en kunnen dat ook gewoon opvangen. Dus waarom Vitesse niet. Zij hebben zelfs nog veel meer te besteden als ze zouden willen. Wellicht dat Guidetti volgend seizoen wel in de spits staat.
En misschien lopen er nog wat potentiële toppers rond in de jeugd van Vitesse, maar hier heb ik geen idee van.

Outsider, best.. maar dan zijn PSV en Feyenoord dat ook.

In Arnhem maken we ons niet zo druk. Zeker niet om mensen die ons afschrijven. Alleen maar prettig dat mensen van buitenaf de druk wegnemen bij onze jongens.

Overigens ben ik sowieso al heel tevreden over dit seizoen. Ook de 2de, 3de en 4de plek ga ik gewoon vieren. Maar zolang er een land is vol voorgaan, we zijn al zo ver gekomen! Trots

Dit is natuurlijk ideaal voor Vitesse. Niemand verwacht wat van ze, er is totaal geen druk. Dat is toch wat lekkerder voetballen dan bij bijvoorbeeld Psv. Overigens verwacht ik dat als PSV dit jaar geen kampioen wordt ze volgend jaar een stap terug moeten doen. Dit biedt weer kansen voor Vitesse om definitief aansluiting te vinden bij de top van Nederland.

wat een vergane glorie aan het woord. Niemand weet hoe het over paar jaar gaat. Maar Vitesse heeft altijd goede jeugd gehad en zal nu ook meer oudere jeugdspelers aantrekken. Dit trainingscomplex en de verdere mogelijkheden zullen toptalenten en hun vaders uit een breed gebied naar Vitesse trekken. Dat gecombineerd met het Gelredome, de connectie met Chelsea en de gelden van of via Jordania zullen Vitesse alleem maar nog sterker maken.
Volgend jaar Nathan Ake als verdedigende middenvelder erbij en andere supporters zullen nog meer jaloers worden.

Zodra Vitesse in de buurt komt van echt de titel pakken zullen ze alsnog falen, Ajax of Psv word kampioen maar voor Vitesse moet eigenlijk dit jaar kampioen worden (2013 anders gaat het weer even duren voor ik verwacht ze weer zo een seizoen kunnen neerzetten..

12 april 2013 om 14:03

Je vergeet te zeggen dat aan de top komen 1 ding is, maar er blijven wat anders.
Dat schijn je nogal belangrijk te vinden, ondanks dat je ermee behoorlijk in herhaling valt.

Je opzichtige pogingen tot trollen beginnen te irriteren.

12 april 2013 om 14:58

Haha!? trollen hou op!

Dit is toch een normale reactie, van mijzelf geen reactie op iemand anders, als je je irriteert gebeurd dat wel snel zou ik sowieso wat aan doen..

En kan je ontkennen dat is gebleken, Az en Twente nog recentelijk, dat aan de top komen 1 is maar er blijven toch echt een tweede!?

13 april 2013 om 14:06

Je bent een one trick pony; je valt in herhaling en hebt eigenlijk niks te melden.

Ik irriteer me niet snel hoor, maar voor jou maak ik graag een uitzondering!

Iedereen kan nog kampioen worden maar ik denk dat ajax het beste met de druk om kan gaan, vitesse wint sommige wedstrijden wel makkelyk dus niemand mag ze onerschatten

Vitesse wat een verschrikkelijke club. Leeg theater, Chelsea2, let maar op loopt het zometeen niet, vertrekt merab.. En zijn jullie binnenkort failliet. Kunnen ze wel heel leuk een modern trainingscomplex aanleggen maar als hij weg is kan Vitesse dat nooit betalen..

12 april 2013 om 12:33

Heb je het nou over jouw eigen club? De Arena is meer een theater dan Gelredome. Verder is dat trainingscomplex al 'gewoon' afbetaald en zijn de spelers eigendom van de club. Ja, na een vertrek zullen de salarissen omlaag moeten, maar verder staat de club er dan een stuk beter voor dan de afgelopen 10 jaar. Daarnaast zal Merab ook eerst een nieuwe eigenaar moeten vinden mocht hij vertrekken. Op dit moment zou dat overigens dom van hem zijn, het begint nu juist eindelijk te lopen in Arnhem...

12 april 2013 om 12:50

@ yatsemata

De Arena meer een theater dan het Gelderdome ? Ga even fietsen joh. Net zoals bij jullie zit het bij ons ook niet altijd vol maar de sfeer in de Arena is flink verbeterd en zeker beter dan de sfeer bij jullie.

12 april 2013 om 13:52

Is het tegenwoordig ook al sfeer als je een beetje Argentijnen kopieert i,p.v. origineel te zijn? Ik denk dat je al lang niet in Gelredome geweest bent, de sfeer is over het algemeen best goed. Alleen die verdomde hoeken maken het kl*te...

12 april 2013 om 14:11

Wat een onzinnig geneuzel altijd. "ons stadion is beter dan jullie stadion en onze club is mooier dan jullie club.".

Beide stadions zijn multifunctioneel inzetbaar. Ja, bij Vitesse zijn de hoeken dicht en dat is minder mooi. Het stadion heeft echter verder wel een prima regiofunctie en zorgt ook naast het voetbal voor de nodige werkgelegenheid. Er is meer in het leven dan alleen voetbal.

Gezien het formaat van de stad Arnhem haalt Vitesse een heel respectabel bezoekersaantal. Wellicht in ratio nog wel het beste van Nederland.

Altijd maar dat treurige gefit op andere clubs. Wees blij dat er weer wat gebeurt bij een Nederlandse club. Gezien de treurige resultaten voor de coëfficiëntenlijst van de Uefa lijkt het me voor alle clubs in Nederland een goede zaak dat er groei zit, in welke Nederlandse club dan ook.

Als er echt zo veel geld in Vitesse gestopt zou worden dan zou een Bony makkelijk over te halen zijn om te blijven. Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat hij gewoon graag geld wil verdienen en het maakt het niet uit waar. Laat die man nu maar eens zien dat Vittese financieel nergens meer naar hoeft te kijken en biedt Bony 3 miljoen netto pas dan geloof ik echt in het project van Vittese

12 april 2013 om 14:19

Dat zou echt volstrekt onlogisch en onverantwoord zijn.

Het project Vitesse betekent niet dat er achteloos met geld gestrooid dient te worden, maar dat er juist slim geïnvesteerd wordt met oog op de lange termijn. Bony heeft naast financiële beweegredenen ook echt wel ambities. Vitesse kan financieel een zeer goede slag slaan met de verkoop van Bony en moet dit ook zeker doen. Zijn ambitie, niveau en salaris zijn Nederland ontgroeit. Tijd om te cashen en met het geld de selectie in de breedte te versterken en voor enkele miljoenen een parel te vinden die na een aantal jaar weer met goede winst naar een sterkere competitie kan vertrekken.

Van Gobbel, Geels prominenten? Zal best. Wat ik zie is dat Vitesse op een gedeelde 2de plek staat. Dat telt, niet dat eeuwige geneuzel van zgn voetbalprominenten. De voetbalkenners lachten zich twee jaar geleden bijna een breuk toen Vitesse aankondigde mee te gaan strijden om de titel. En zie daar, Vitesse doet mee om de titel. Of je dan gelijk als topclub de boeken ingaat is helemaal niet belangrijk. Bovendien, topclubs in NL bestaan niet meer. Dat is ook de reden dat Vitesse zo makkelijk aansluit bij de zgn topclubs als Ajax, PSV en Feyenood.

Mooi al die ajaxsupporters die op Vitesse afgeven. Zouden zij van het 'grote almachtige ajax' stiekem een beetje bang zijn voor ons Vites??? Hahaha

12 april 2013 om 12:03

dit is toch genieten. De afgelopen 10 jaar gunde ze ons de overwinning tegen veel clubs wel. Ze vonden ons zelfs zielig na het tijdperk van Aalbers.

Nu merk je aan alle kanten dat het ze een beetje heet onder de voetjes worden. Had toch verwacht dat ze dit met hun arrogantie zouden verbloemen, maar bij sommige is niets meer dan waar!!

ps. Ik scheer ze niet allemaal over 1 kam hier!

12 april 2013 om 12:23

Natuurlijk houden Ajacieden rekening met Vitesse. Vitesse is momenteel ook één van de clubs die in de race is voor de titel. Maar dat wilt niet zeggen dat de Ajacieden stiekem bang zijn voor Vitesse. Ik althans niet, maar ik houdt wel rekening met Vitesse.

Wat weten ze het toch allemaal beter !!!!!!!! Gewoon afwachten de bal en de eindstand bepalen wie er kampioen word , het is maar een spel en de onderste kan op dit moment van de bovenste winnen .
We hebben een spannende nationale competitie maar Europees zijn we nergens

Een topclub worden is niet altijd moeilijk, maar een topclub blijven is altijd lastig. Kijk maar naar Twente en Az.

12 april 2013 om 18:11

Dat zijn nooit topclubs geweest toch. Wel hebben ze top elftallen gehad, voor eredivisie begrippen dan. Kijk naar feyenoord tijd lang geen topploeg gehad, maar wel een topclub gebleven.

Gezien vitesse niet meer echt een makkelijke progamma heeft zie ik ze dit siezoen echt wel de landstitel pakken, Alleen feyenoord uit hoop ik natuurlijk dat de punten in rotterdam blijven.
Maar mocht feyenoord de titel niet pakken dan hoop ik dat vitesse dat doet..

12 april 2013 om 12:35

Eh, en nu zonder tegenspraak in 1 zin? Vitesse heeft toch juist zo'n beetje het makkelijkste programma?

De potentie is er nu natuurlijk wel maar de titel "topclub" verdien je niet 1,2,3, daar gaan jaren over heen. Want tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een topclub is zodra ze een leuk seizoen hebben gehad. Het grappige is dat voordat AZ kampioen werd er wijd geaccepteerd beeld was van wat nou een topclub was (al heerst dat beeld nog steeds in de rest van de wereld). Maar van een op andere dag was Nederland extreem populistisch geworden en dat zag je ook zijn doorwerking vinden in het voetbal, immers is het voetbal deels een afspiegeling van de maatsschappij.

Als je echt een topclub wilt zijn hoort daar na mijn meing ook meederen internationale prijzen bij plus de nodige nationale prijzen. Nu hoor ik mensen al zeggen dat het oneerlijk is omdat te eissen, maar toen Ajax,feyenoord en PSV de door hun gewonnen internationale prijzen wonnen waren er ook al grote verschillen tussen Nederland en de rest van Europa. Als je naar andere sporten kijkt werkt het precies hetzelfde, de echt toppers zijn de atleten die meerdere keren de grote prijzen hebben gewonnen. Als je eenmaal die titel verdient hebt raak je die niet zomaar kwijt. Micheal Schumacher bijvoorbeeld wordt nog steeds (terecht overigens) gezien als 1 van de grootste coureurs ooit, dat terwijl hij niet meer zo schittert zoals hij voorheen deed.

Een ander opvallend iets in deze discussies is ook dat de Nederlandse topclubs nooit hun succesvolle historie mogen aanhalen maar dat veel mensen daar weer totaal geen probleem mee hebben als het gaat om clubs zoals AC Milan (al zijn zij volgens sommigen ook topclub af),barcelona,bayern Munchen,liverpool (al zijn zij volgens vele het ook niet meer)manchester United en Real Madrid, dat is gewoon meten met twee maten.

Dat wilt overigens niet zeggen dat clubs zoals AZ, Twente en Vitesse geen goede (europese) reputatie kunnen opbouwen. Want dat hebben AZ en Twente Europees echt wel gedaan door goede resultaten te behalen tegen tegenstanders die (veel) hoger werden ingeschat. Alleen blijf ik erbij dat de ere titel "topclub" niet iets is wat je zoals ik al eerder zei 1,2,3 zomaar krijgt omdat je het een keer leuk hebt gedaan. Niet in Nederland maar in andere landen zie je toch ook dat ploegen die echt potentie (geld,beschikken over goed technisch personeel) hebben ook verschrikkelijk veel moeite hebben om aan diezelfde top te blijven. Daarnaast beschouwen spelers van dat soort ploegen het altijd toch een een stapje hogerop als 1 van de traditonele topclubs belangstelleing in hen toont. Men zegt altijd wel dat historie er niet toe doet maar die doet er nog weldegelijk toe vandaag de dag bij spelers..

Wat er op het moment in Arnhem gebeurd vind ik persoonlijk prachtig want laten we wel wezen. Als we er een nieuwe sterke club bij krijgen betekend dat meer kwalitatieve betere wedstrijden en op die manier wordt het niveau in Nederland toch weer wat opgekrikt. Alleen vind ik het veels te ver gaan om Vitesse nu al als topclub te bestempelen. Of ze dit seizoen het kampioensschap zullen winnen ? De afgelopen jaren hebben wel laten zien dat je in Nederland niks mag uitsluiten maar uiteraard zet ik mijn geld op een andere club.

Hopen dat we punten pakken tegen Feyenoord volgende week dan hebben we geen enkele wedstrijd in de top 6 verloren, de rest zien we wel. We verloren ook opeens van vvv Venlo toen we heel even bovenaan stonden. Hebben een paar minuten kunnen zingen dat we bovenaan stonden en toen ging het al weer mis. Hopen dat we een tweede plaats kunnen veroveren, maar een kampioenschap zou ik ook wel heel mooi vinden. 3e en 4e plaats is ook gewoon een topprestatie van dit team trouwens.

In feite zijn de meeste discussies hier niet serieus te nemen en wel simpelweg omdat de meeste reageerders spreken vanuit clubvoorkeur of clubafkeer, maar het is soms best wel vermakelijk om ze te lezen, on. ik als Vitesse supporter ben natuurlijk trots wat er dit seizoen is ontstaan in Arnhem zeker als je bedenkt dat het met vrijwel de zelfde selectie is als vorig seizoen toen Vitesse zevende werd, maar er is zo'n groei gemaakt wat betreft volwassenheid en fitheid in de groep, sommige spelers zijn veel beter geworden dit jaar bv. van der Heijden die sinds hij centrale verdediger is gemaakt door Rutten totaal niet meer lijkt op die onzekere middenvelder die hij toen was, en van Aanholt die vorig seizoen met een additute van ik ben een ster binnenkwam en de concurrentiestrijd met Büttner verloor maar nu laat zien dat hij eigenlijk veel beter is, van Ginkel die letterlijk en figuurlijk enorme sprongen maakt, ook Ibarra word steeds beter want waar hij vorig seizoen al veel dreiging is zijn spel had heeft hij nu ook meer rendement door goals en vooral assists, en natuurlijk Bony die een complete voetballer is geworden en niet alleen door zijn doelpunten maar ook doordat hij mede door de technische staf is gaan besseffen dat hij een teamspeler moet zijn om de weg hogerop te maken, al met al zit de club op alle fronten in de lift en is het seizoen nu al geslaagd ook met een evt. vierde plaats maar stiekem hoop ik natuurlijk op meer.

Als het over Vitesse gaat komt men altijd met selectieve argumenten. Hoe komt men er nu weer bij dat Jordania zijn geld terug wil? Een betaald voetbal club is nooit winstgevend daar moet altijd geld bij. Niemand vraag zich toch af of grote geldschieters als Abramovich zijn geld terug wil. Dat gaat nooit gebeuren en dat weten de eigenaren ook.
Daarnaast laat Jordania geen trainingscomplex van 12 miljoen bouwen en houdt het daarna voor gezien.
Ik kom tot de conclusie dat het alleen maar jalouzie en afgunst is.

12 april 2013 om 18:10

Jordania is een zakenman. Geen suikeroom. Ik denk niet dat Jordania in Vitesse is gestapt als hij er geen brood in zou zien. Hoe je het went of keert hij is daar om geld te verdienen. Daar is op zich niks mis mee. Vitesse krijgt er ook veel voor terug.

Wat zijn ze toch allemaal bang die zielepoten! Kijk hoe de pseudo-prominenten reageren! Hij zal wel eens zijn geld terug willen.. YOU Wish!!

Maar nu een negatief punt over Vitesse.. Die club heeft echt geen uitstraling man! Toen AZ en Twente meespeelden om de titel hield je er rekening mee en werd over hun leuke voetbalstijl gepraat, bij Vitesse komen we niet verder dan.. hmm.. Bony!! Het zou wel de meest kleurloze kampioen in de geschiedenis zijn. Nu aan de Vitesse-fans, hoe verander je dit beeld?

12 april 2013 om 14:45

Het is een beeld dat de Vitessesupporters en spelers niet in de hand hebben. Iedereen kijkt alleen naar Bony omdat hij er dit seizoen 30+ in gaat leggen.
De anderen die grote sprongen maken (van Ginkel, Ibarra, Kakuta, v/d Heijden) vallen nu weg.
Het spel is inderdaad niet spectaculair, maar tot nu is 13x de nul gehouden en met een beetje geluk gaat dat record eraan. Persoonlijk vind ik dat ook prachtig.

Niemand die het ziet gebeuren. En dan gebeurt het juist: Vitesse kampioen!

Ajax speelt leuk maar Steaua heeft de zwakte van Ajax meer dan aangetoond. PSV is ook niet in goede doen en zeer waarschijnlijk zal die wedstrijd gelijk eindigen.daarmee wordt PSV geen kampioen en daarnaast zie ik Ajax ook nog wel punten verspelen tegen bv Heerenveen. Vitesse koppelt vechtlust aan goed voetbal en zal daarmee al hun wedstrijden winnen.... Feyenoord uit zal wel lastig worden maar denk dat die club te lief is om Vitesse van een overwinning af te houden.

Iedereen heeft denk ik kunnen zien dat Vitesse wel erg afhankelijk is Bony. Net zoals Feyenoord dat van Pelle is. Toen Bony in Afrika zat heeft Vitesse behoorlijk wat punten laten liggen, hoe anders had dat kunnen zijn met Bony. Als Bony weg valt volgend seizoen vang je dat niet zomaar op. Al heb ik er wel vertrouwen in dat er nog steeds een meer dan behoorlijk elftal over blijft. Van Ginkel (als hij blijft) zal nog beter worden net zoals Ibarra. Genoeg potentie in de ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren