Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse start gesprekken met Phillip Cocu voor opvolging Letsch

Laatste update:

Vitesse is de gesprekken gestart met Phillip Cocu, weet het Algemeen Dagblad. De Arnhemmers zijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer sinds het bliksemvertrek van Thomas Letsch naar VfL Bochum. De momenteel clubloze Cocu moet diens opvolger worden. Vitesse wil zelf nog niet ingaan op namen van kandidaten.

Cocu's meest recente trainersklus was bij Derby County. Bij de Championship-club kreeg hij eind 2020 zijn congé na een reeks teleurstellende resultaten. Zijn klus daarvoor bij Fenerbahçe voorliep zelfs nog minder voorspoedig. Als hoofdtrainer van de Turkse grootmacht viel het doek voor Cocu al na een paar maanden tijd.

De momenteel 51-jarige Eindhovenaar beleefde zijn grootste successen aan het roer bij PSV. Als hoofdtrainer van de huidig Eredivisie-koploper werd hij tussen 2013 en 2018 driemaal landskampioen, terwijl hij een jaar eerder als interim-trainer beslag legde op de KNVB Beker. Zijn eerste stappen in het trainersvak zette Cocu onder de vleugels van Bert van Marwijk. Tussen 2008 en 2012 fungeerde hij als assistent van de voormalig bondscoach.

Mochten Cocu en Vitesse tot overeenstemming komen over een dienstverband, zou hij bij een club terechtkomen waar hij ook als speler actief was. Tussen 1990 en 1995 speelde het jeugdexponent van AZ in het geel-zwart, alvorens hij de overstap maakte naar PSV. Daar maakte Cocu ook zijn debuut voor het Nederlands elftal, waar hij uiteindelijk tot 101 interlands zou komen. De oud-middenvelder kwam in het restant van zijn spelerscarrière nog uit voor Barcelona en Al Jazira.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gratis tip van mij voor Vitesse, ga voor Zidane

26 september 2022 om 14:57

Alsof Zidane iets gepresteerd heeft in de Eredivisie. Dan liever Cocu

26 september 2022 om 15:01

Zo is dat. Zidane wint misschien wel 3 keer de CL achter elkaar maar Cocu wint gewoon even de Eredivisie. Cocu altijd boven Zidane kiezen.

26 september 2022 om 15:04

Je hebt niets aan een coach die weet hoe je de Champions League moet winnen als je geen Champions League haalt. Dan liever iemand die weet hoe de Eredivisie te winnen, kan je daarna altijd nog Zidane, Guadiola of Klopp polsen

26 september 2022 om 15:36

Alsof Zidane dat ziet zitten. Gekke gedachte zeg, hij spreekt niet eens Nederlands.

26 september 2022 om 15:55

Dat er nog altijd mensen zijn die sarcasme niet (her)kennen

26 september 2022 om 16:10

Nederlands kan hij wel leren.

26 september 2022 om 17:32

Dat er nog altijd mensen zijn die denken sarcastisch te kunnen zijn, maar de plank weer volledig misslaan

Best beschikbare trainer lijkt me, een goede keuze!

26 september 2022 om 18:29

Zeker! Prima trainer voor Vitesse.
Off-topic: als ik deze foto zie dan moet ik steeds denken aan een oude Duitse wereldleider;

26 september 2022 om 19:53

Merkel heeft toch een iets mooiere baard vind ik.

Ach nee hè. Had nog zo gehoopt op een aanvallend ingestelde trainer/coach.

26 september 2022 om 14:53

Denk dat punten toch net wat belangrijker zijn op dit moment voor jullie.

26 september 2022 om 15:10

En die punten halen we echt niet met defensief voetbal zoals we de afgelopen wedstrijden allemaal hebben kunnen zien… Volendam thuis aantreden met 5 verdedigers en 2 controlerende middenvelders 🤨 Denk dat meer op de aanval spelen uiteindelijk meer punten oplevert, dan ga je ook wel een keer met 4-0 op je bek tegen Ajax of PSV, maar dit seizoen is toch overleven…

Als dit zou lukken is dit een mooie stunt voor Vitesse begrippen. De kwaliteit van de selectie is niet heel bijzonder, maar cocu kan er wel een logisch geheel van maken! Hopelijk wordt er een eer teruggegrepen naar een herkenbare 433

26 september 2022 om 14:52

Nou Cocu staat nu niet echt bekend om zijn avontuurlijke visie op voetbal....

26 september 2022 om 14:57

Stunt stunt... Ik denk niet dat Cocu de juiste persoon voor Vitesse is

26 september 2022 om 15:13

Dat gevoel heb ik dus ook. Cocu oogt vaak onzeker en zijn laatste 2 klussen zijn uitgelopen op een fiasco… Vitesse heeft een trainer nodig die de boel weer laat sprankelen, lekker voor de aanval gaan dan komen de punten vanzelf weer. Cocu staat voor behoudend voetbal, dat ligt ons niet, dat deed Sloetski ook destijds, niet om aan te zien…

26 september 2022 om 15:46

Ik zie het ook niet bij Cocu, had bij psv uitstekend materiaal om mee te werken en Ajax was toen nog zoekende. Heeft daarna helemaal niks meer gepresteerd als trainer, hetzelfde als bij Frank de Boer.

26 september 2022 om 16:36

"had bij psv uitstekend materiaal om mee te werken en Ajax was toen nog zoekende."

Dat is onzin. Ajax haalde de finale van de EL in de periode waarin Cocu trainer van PSV was. En waren zijn selecties nou echt zo heel sterk? Onder Cocu stonden ook spelers als Zoet, Isimat, Brenet, Hendrix, Maher, Narsingh, Locadia, Pereiro, Schwaab, Ramselaar en Rosario regelmatig in de basis, dus volgens mij valt dat wel mee.

27 september 2022 om 04:35

Dat was het laatste jaar van cocu dat Ajax dat haalde.

26 september 2022 om 19:22

Cocu staat bekend om reactievoetbal. Maar goed, kan natuurlijk zijn dat hij het nu heel anders wil gaan doen? Laten we er het beste van hopen!

Top kandidaat. Grote naam die zich verbindt aan het project van Vitesse. Krijgt ook de mogelijkheid om te investeren met de nieuwe eigenaren en er is veel groei mogelijk. In potentie moet Vitesse gewoon structureel meedoen in de Top 6 van Nederland. In de groep FC Twente, FC Utrecht etc.

26 september 2022 om 14:45

Nou wil ik niet bijdehand doen, maar 7 clubs structureel terug zien in de top 6 is erg lastig? Maar misschien vind je AZ, Feyenoord, Psv of Ajax daar niet onder vallen?

Laat Vitesse eerst maar eens een stabiele club worden, waar supporters weer naar toe gaan. Degraderen zullen ze nooit doen, dus stap voor stap lijkt me beter dan in Ãâ©ã£â©n keer weer van dit soort ambitieuze uitspraken.

Groningen en Heerenveen zullen hier namelijk ook wel oren naar hebben en dan ben je al met 9.

Overigens ben ik het wel volledig met je eens dat Cocu een topkandidaat is om doelen met Vitesse te bewerkstelligen, omdat hij de club simpelweg goed kent.

26 september 2022 om 14:54

Zelfs toen Vitesse structureel top 4 speelde kregen ze het stadion niet vol en dat terwijl je al een gratis kaartje krijgt bij twee pakken eieren bij de plus. Nee, het ligt aan het stadion en de marketing in mijn optiek, niet zozeer de prestaties.

26 september 2022 om 14:56



En toch doe je het wel..

Als 7 clubs strijden om de top 6 en elk jaar valt er eentje buiten dan betekent dit nog steeds dat een club 6 van de 7 jaar in de top 6 komt. Dat is toch gewoon structureel in de top 6 eindigen.

26 september 2022 om 15:03

@rijnstad

Vitesse leeft gewoon totaal niet in de regio en bestaat alleen nog maar omdat het een leuk speeltje is voor investeerders. AZ heeft hetzelfde probleem en speelde niet lang geleden een Europese wedstrijd voor een halfgevuld stadion.
Triestig eigenlijk.

26 september 2022 om 15:05

Structureel Meedoen om de top 6. Dit betekent inderdaad dat er een club uit het rijtje FC Twente, FC Utrecht, Vitesse buiten zal vallen (schat Ajax, PSV, Feyenoord , AZ als Top 4)

26 september 2022 om 15:25

@bundy sr

Dan zit het verschil in slechts 1 woordje. in - om

Maar 'om' dat doen ze al. De laatste 11 jaar 8 keer in de top 6,
Daarnaast 2x 7e en 1x 9e.

Maar ondanks dat zijn in 7 jaar tijd gemiddeld wel 5000 mensen minder naar Vitesse gaan kijken. Dat is toch veel meer verontrustend?

26 september 2022 om 15:34

Az heeft helemaal niet hetzelfde, hoe kom je daarbij.
Az draait niet op investeerders en behoord al jaren tot de gezondste clubs van Nederland.
Als er een club genoemd kan worden die al jaren moet teren op geld van "vrienden" is het jou club wel, dus tijd voor een spiegel misschien.
Dat er voor een handvol supporters een Europese wedstrijd word gespeeld heeft meer te maken met het feit dat niet iedereen €20,- plus gaat neerleggen voor een thuis wedstrijd tegen Vaduz.
Spoiler alert, de overige thuisduels zit er ook niet veel, mede omdat er 2 tribune gedeeltes leeg moeten blijven op last van de Uefa.
Ik zie jou post dan ook als redelijk provocerend.

26 september 2022 om 15:39

Vitesse zit al in het rijtje Twente, Utrecht en AZ. Alleen dit seizoen is het even minder.

26 september 2022 om 15:59

Redelijk triest dat je AZ in deze als voorbeeld neemt, een nietszeggende Europese wedstrijd die notabene in de staart van de vakantie plaatsvond. Tijdens eredivisie wedstrijden zit het stadion altijd gezellig vol, Vitesse daarentegen geeft de kaartjes tegenwoordig weg om maar publiek te trekken.

26 september 2022 om 16:50

Het is maar wat je gezellig vol noemt, vorig seizoen gemiddeld net geen 16.000 dit seizoen wel 16.000 terwijl er bijna 20.000 in kunnen, voor de rest natuurlijk niet te vergelijken met Vitesse maar voor een club die structureel top 4 speelt valt het iets tegen

26 september 2022 om 17:26

Mwah, ik vind het niet provocerend als het AZ publiek met dat van Vitesse wordt vergeleken. AZ is sportief en qua bestuur top van Nederland, maar qua publiek een degradatiekandidaat. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente kwam ik er pas na 30 minuten achter dat de wedstrijd helemaal niet in Enschede werd gespeeld. Co Adriaanse had het niet voor niks over kaaskijkers.

26 september 2022 om 17:53

Dan zit je waarschijnlijk niet in het stadion.
Ik sta boven in x en kan tijdens de wedstrijden mijn maten amper verstaan.
Dit seizoen is de sfeer prima tot uitstekend te noemen, mede doordat er een hoop "sfeermakers" terug zij van stadionverboden na die veldbestorming/inbraak vorig seizoen.




De zoveelste ex topvoetballer die veel te hoog instapte. Lijkt me een prima kerel, rustig opnieuw beginnen en zien of er groei in zit. Zoniet ...ff googlen op van Basten
zijn afscheid van trainersland.



26 september 2022 om 14:44

Wat nou hoog instappen. Cocu heeft het bij PSV gewoon goed gedaan.

26 september 2022 om 14:45

Hoe bedoel je te hoog instapte? Werd 3x kampioen met PSV en ging toen naar Fenerbahce en Derby County. Dat lijken me nou geen reuzestappen.

26 september 2022 om 14:47

"de zoveelste ex topvoetballer die veel te hoog instapte."

Hoezo? Hij heeft het bij PSV gewoon prima gedaan. Vier seizoenen trainer van PSV geweest, drie keer landskampioen geworden, en hij was de eerste trainer in negen jaar tijd die met een Nederlandse club overwinterde in de Champions League.

26 september 2022 om 14:56

Mee eens. Drie keer kampioen met Psv. Heel netjes, maar kennelijk in het buitenland op waarde geschat. Geen topclub waar hij op het radar verscheen, en deze zomer zelfs nope !!

26 september 2022 om 15:01

je probeert je er leuk uit te lullen mhda, maar het slaat nergens op om iemand te bestempelen van 'te hoog instappen' als je vervolgens paar kampioenschappen pakt

26 september 2022 om 15:07

@mhda:

Ik begrijp dat de topclubs niet in de rij staan voor een trainer die mislukt is bij Fenerbahce en Derby County. Maar voor Vitesse zou dit toch een prima trainer zijn?

26 september 2022 om 15:20

Precies wat ik bedoelde. Of hij prima is voor Vitesse gaan we zien hoop ik.

26 september 2022 om 15:22

Rene van der Gijp ..... prima jongens ....jij vind dit en de ander vind dat. Prima zo. Laat gaan.

26 september 2022 om 15:44

mhda, en je qua naam niet in de war met mdma? je bent onnavolgbaar

26 september 2022 om 15:48





29er ....sorry joh ...ik ben het niet met je eens. Soms hebben zaken meerdere kanten. Jij gelooft in Cocu, ik niet. Ik hoop daarentegen dat ie mijn ongelijk aantoont. Onnavolgbaar voor jou ? Prima. Maar zit verder niet te wachten op overspannen betweters en ruziezoekers. Geen serieuze club ter wereld die hem haalde deze zomer, maar jij zal het wel beter zien .doei 29





26 september 2022 om 16:26

Het heeft niets met in Cocu geloven of niet geloven te maken. Het heeft met simpele constateringen te maken dat het raar is dat je claimt dat hij te hoog instapt, maar wel aangeeft dat hij 3x kampioen is geworden

26 september 2022 om 16:23

Cocu heeft het bij PSV uitstekend gedaan, met drie kampioenschappen. Hij heeft het daarna niet zo best gedaan, maar het blijft een goede trainer. Hij heeft ook een beetje vreemde stappen gezet in zijn carrière als trainer. Ik denk dat hij ook weer wat wijzer is geworden, dus voor Vitesse is dit echt een geweldige kandidaat.

Heeft Vitesse het geld niet voor, ik gok dat ze er niet uit gaan komen

26 september 2022 om 14:44

Zal wel heel slecht zijn, kans op doorstart van zijn trainerscarriere. Heeft tientallen miljoenen op de bank staan, als ie gaat zeiken om de hoofdprijs ....prima jongen ...wegwezen. Graag of niet !

26 september 2022 om 15:08

binding met de club en regio, dichtbij z'n zoon. Niet onbelangrijk.

Dit lijkt me geen goede match, misschien degraderen ze wel. Ze zullen bij hem uitkomen ivm zijn verleden bij de club. Er zijn niet veel kandidaten vrij maar ik was eerder voor Ultee gegaan.

26 september 2022 om 14:50

Met een andere trainer dan Cocu is degradatie ook zeer goed mogelijk. Dat de selectie zo is verzwakt kan de nieuwe trainer ook niet veel aan doen.

Verschrikkelijk dat er in 1e instantie voor Cocu gekozen is. Had toch gehoopt op een trainer met iets meer visie en die ook wat aanvallender is ingesteld.

26 september 2022 om 14:52

Als je naief aanvalsvoetbal gaat spelen met dit Vitesse dan vraag je om problemen. Soms is de wens even niet realistisch

26 september 2022 om 14:55

Tussen het Cocu-voetbal en naïef voetbal zit nog heel veel ruimte.
En dat is zoals Vitesse moet spelen. Met ons materiaal kun je in ieder geval geen 4-3-3 spelen, dus laten we aub overstappen op 4-4-2. Dat is al een hele stap voorwaarts tov 5-4-1.

26 september 2022 om 15:10

Cocu's verdedigende neigingen werden bij PSV altijd zwaar overdreven. Liet het gewoon prima staan achterin omdat hij wist dat we aan het eind van zijn termijn geen geweldig elftal meer hadden. Speelde echter alsnog elke wedstrijd aanvallender dan de tegenpartij (behalve hooguit Europees, en Ajax-uit)

Als hij een goede selectie had was het spel altijd ook om best trots op te zijn.

Vitesse heeft op het moment echter voor Vitesse-begrippen een matige selectie, dus hij zal inderdaad iets meer geneigd zijn verdedigend voetbal te gaan spelen met dat team.

26 september 2022 om 14:58

Vitesse kan misschien een trainer krijgen die zelf vijf jaar voor de club heeft gespeeld, die in drie van zijn vier seizoenen als trainer in de eredivisie landskampioen werd, die een schat aan ervaring meebrengt (bijna 300 wedstrijden voor Barcelona, 101 interlands, om maar wat te noemen), bovendien eindelijk weer eens een Nederlander, en jij vindt dat "verschrikkelijk"?

26 september 2022 om 15:12

Buiten Psv niets meer als trainer gepresteerd. Ook het voetbal in zijn Psv tijd was verre van smaakvol. Volgens mij waren jullie daar ook op uitgekeken toen.

Respect voor zijn voetbalcarriere, maar niet iedere topspeler heeft het trainersschap in zijn vingers. Co Adriaanse had daar een mooie uitspraak voor. Als de carriere wel bepalend is. hadden we Van Basten of Gullit wel kunnen aanstellen...

26 september 2022 om 15:30

"buiten Psv niets meer als trainer gepresteerd."

Bij Fenerbahce heeft hij amper een serieuze kans gekregen (al na enkele maanden ontslagen) en Derby County heeft het sinds zijn vertrek alleen maar nog veel slechter gedaan. Daar staat tegenover dat hij het bij PSV gewoon uitstekend gedaan heeft, met drie landstitels in vier jaar en de eerste overwintering van een Nederlandse club in de CL in negen jaar. Dus om hem nu al af te schrijven als trainer... (en dan ook nog eens te vergelijken met Gullit, die als trainer werkelijk helemaal niets heeft laten zien).

"volgens mij waren jullie daar ook op uitgekeken toen."

Van mij had hij afgelopen zomer zeker terug mogen komen.

26 september 2022 om 16:53

Derby heeft het na zijn vertrek niet slechter gedaan maar kregen een paar x puntaftrek ivm financiële toestanden.

lijkt me een mooie keuze qua persoonlijkheid.
de trainer cocu heb ik mijn twijfels bij, maar vitesse ook geen hoogvlieger dus misschien is dat wel zijn niveau.

daarnaast is het gewoon belangrijk dat vitesse punten pakt, dat het voetbal niet om aan te gluren is daardoor misschien, moet maar even voor lief worden genomen denk ik.
het is belangrijk om de boel waar op de rit te krijgen, te overleven en dit seizoen weten te doorstaan.

kan je gewoon weer verder bouwen erna, met hopelijk veel eigen jeugd etc.

Een Nederlandse trainer is wel wat Vitesse nodig heeft.

Hierdoor krijg je automatisch meer inzicht op de Nederlandse markt en hopelijk 4-3-3.

De afgelopen jaren zat (nederlandse) kansen op de transfermarkt mis gelopen, omdat wij gingen voor een jonge jongen uit Oostenrijk of de 2e Bundesliga..

26 september 2022 om 16:55

Voor inzicht op de Nederlandse markt heb je goede scouts en TD voor nodig, daarin is de trainer niet zo belangrijk

26 september 2022 om 18:30

Goh, dat meen je.

Maar ik denk dat een hoofdtrainer wel meer inspraak en zeggenschap heeft.

Een Duitse trainer en een Duitste TD leveren geen parels uit de KKD of onderkant Eredivsie op, met een Nederlandse hoofdtrainer erbij is die kans een stuk groter.

Cocu moet gewoon happen. Hij komt anders nooit meer aan de bak. Tijd staat niet stil, Ik denk dat dit het hoogst haalbare is; een club uit het linker rijtje dat gaat voor plek 4 tot en met 8

Je kunt 2 kanten op:
1. Gelet op de kwaliteit van de Vitesse selectie nu, heb je een trainer nodig die kan overleven, die kan strijden en die wedstrijden kan winnen als je voetballend niet te betere bent. Misschien is Cocu wel 'te voetballend' hiervoor. Zolang er maar geen naiviteit komt, maar realistisch degradatievoetbal.
2. Zolang je met alle respect de Volendams, Emmens en Fortuna's in de competitie hebt, lekker investeren in voetbal, in de winter wellicht nog wat versterkingen en dan bouwen aan een team. Dan zie ik Cocu meer passen

Persoonlijk zie ik liever Oosting komen. Laat zijn teams leuk fris aanvallend voetbal spelen. Daar heb je ook de spelers voor rondlopen.

Bij de gesprekken zal het toch ook wel gaan over versterkingen komende winter. Onze Amerikaan zal er nauw bij betrokken zijn. De komende maanden zullen met deze selectie sowieso zwaar worden, hoewel we ook weer niet al te somber hoeven te zijn. Ik zou Cocu een geweldige stap voorwaarts vinden voor het imago van Vitesse. Voor het veldwerk zijn er genoeg bekwame mensen met, neem ik aan, inspraak in de speelwijze. Kortom, moedig voorwaarts en veel succes als het doorgaat.

Als we het over ‘de beste tijd’ van Cocu hebben (tijdens zijn periode bij PSV) mag ook best benoemd worden dat hij op een haar na in de kwartfinale CL zou staan met PSV. Dat vind ik noemenswaardiger dan het winnen van de KNVB beker (waar in het artikel naar wordt verwezen). Ik denk zeker wel dat Cocu een goede trainer kan zijn voor Vitesse, en met de juiste spelers ook redelijk aanvallend kan spelen.

Cocu topkandidaat. Bogarde en Sneijder zijn ook nog beschikbaar als assistenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren